Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Megane2000
üzenetére
Ajaj milyen olaj ment a váltóba.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére
Szia, remélem jó a [link].
Ezeken minden látszik. Az izzó tipusát nem tudom, hátha így képről valaki megtudja mondani.
Én ledeket raktam bele, de hamar megadták magukat, állítólag valami feszültség szabályzó/csillapító kellett volna eléjük, hogy bírják.
Ha találsz ilyen izzót, akkor forrasztani sem kell, csak csere.
Egyébként meg simán otthon forrasztható. -
FerNandor
őstag
Mycso,
Meg tudnád adni légyszíves a képeid linkjét, amikor cserélted az ablakemelő gombok izzóját? Meg hogy mi a típusa az izzónak? Most a vezetőoldalon az összes gombnak kiégett az izzója.. De a többi ajtóban is azt hiszem. Mivel már az enyém is PHII, így ha mondod a típust, megveszem és már tudom is csinálni, nem kell előbb szétszednem és megnéznem.
Sima forrasztópákával meg lehet csinálni ugye? Nem kell hozzá ilyen műszerész szerszám? -
rob210
Topikgazda
válasz
Megane2000
üzenetére
Tegyél bele olajat.
Valószínűleg elszivárgott egy kis váltóolaj, ha egy ideje így jártál akkor szinkrongyűrű kopás renaultnál erre figyelni kell!. -
diablo1984
veterán
válasz
Megane2000
üzenetére
kuplung? vagy váltó.....
-
Megane2000
aktív tag
Srácok h kicsit nehezebben tudom berakni 1-esbe az mulyen problémához vezethető vissza?
-
Laraxior
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Majd ha megjon az uj akkor johet a cim, mert meg akarom csinaltatni ezt is, h ketto legyen, mert csak egy van.
Csak a bezarogomb torott el, mert kinyitni ki lehet es indul is az autó.
-
Laraxior
titán
Törött mikrokapcsolós Laguna kártya, 40k -20% kedvezmény + 3-4k munkadíj
Renault Kalydi Kft.
4 éve van nálam az autó...elég jól bírta
-
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Egy 2007-es Tháliám van és a következővel bajlódok. Miután elindulok kb. 10 perc után a kuplung pedál elkezd nyikorogni. Olyan nyikorgás mint amikor két műanyag próbál egymáson csúszni. Kuplung bowden cserélve lett, de nem szűnt meg.
Valami ötlet, hogy mitől lehet? Jelenleg 93.000 km van benne és vegyes használat. (városban is általában dugókat kerülve járok)
-
tresh
veterán
válasz
zsizsef
üzenetére
istenem....

m3tr0: nekem 15 téli ha fent van a féknyereg meg a felni között jó ha van 2-3mm
Ez akkor lényeg ha alu lenne és belső ragasztott súlyos, de mivel ugye tudjuk hogy lemezfelnin a peremre megy a súly lényegtelen...na mindegy az ismerősöd arra pont jó volt hogy oda sose vidd az autód 
-
m3tr0
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
Csak ő elhitte nekik, mert ő rég óta oda jár és a harmadik autót veszi onnan.

Hát mondom jól van, ha te ettől nyugodtabban alszol akkor ne rakasd fel.
Fel is rakták neki, csak annyira közel volt,hogy nagyon...és ha oda beragad valami akkor mi van?!
Először fél centi volt...aztán mikor a fluence-megane felniről érdeklődtek akkor már csak 2 mm volt a fék és a felni között, ha beszéltünk volna még egyszer akkor már bele is ért volna.
-
m3tr0
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
Én tudom,hogy 3 mm...de állításuk szerint túl közel van a felni a fékhez.

A felni 6 col széles a gyári 6,5 helyett.
De mind1, úgy néz ki cserélni tudom egy megfelelő lemezfelnire.
Nem az enyém az autó,egy kollégámnak segítettem hozzájutni a felnihez...imádom az ilyet.
Persze az adás-vétel már megvolt júniusban de csak most derült ki.Jah szakszerviznek én mondtam meg,hogy 66,1 az agyméret, mert a szerelő a telefonba 71,6-ot mondott,hogy az a jó.

Szóval...érdekes dolgok vannak. -
bagg
csendes tag
A küszöb alján a hátsó kerék előtt van egy lyuk.Abban kell dugónak lenni, vagy nem, mert nekem egyik oldalon sincs?

-
benvolio
őstag
Jelentem a téli kerék felkerült a gépre, más nincs.

Üdv! -
m3tr0
őstag
Sziasztok,
a Reanult szakszervizben lebeszélték a kollégámat arról,hogy az általam vásárolt felnijét felrakassa az autójára.
Így sajnos vissza kell vásárolnom, tehát eladó!
2014-es Megane-hoz(Nissan Almera Tino) acélfelni (télire) illetve erre lett vásárolva.
Osztókör 5x114,3 66-os agymérettel ET40 ezért nem akarták felrakni mert a gyári ET43 és 6 J széles.Gondoltam hátha elfér itt is.

S.O.S mert nekem nyilván nincs rá szükségem.

-
bagg
csendes tag
rob!
Előzőleg a gyertyáról kérdeztem volna.Valószínűleg az NGK-nál maradok.Érdemes a drágább típust venni,vagy jó az alap is?Mennyi ezek élettartama km-ben?
Marhára szeretem ezt az oldalt,mindig gyorsan válaszoltok,ráadásul okosakat és ingyen.Azt hittem,ilyen csak a mesében van.
Off. Neten találtam egy debreceni céget(futoműwebshop),aránylag olcsón forgalmaznak német termékeket zömében 3 év garanciával.Valós garancia,állítólag a gyártó állja.Véleményetek? -
rob210
Topikgazda
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Sajnos megint problémával jövök ide, segítséget szeretnék kérni.
2004-es évjáratú Thaliam van és az utóbbi napokban ismét fagyálló szagot érzek az utastérben. A kiegyenlítő tartályból nem fogy feltűnően a folyadék. Egyetlen egy helyen találtam nedvesedést, de nem tudom mi az az alkatrész.
Ha szemben állok az autóval, akkor bal kéz fele a szinte a generátor alatt közvetlenül. A zöld nyillal jelöltem azt a valamit:
De viszont ami miatt kételkedem, hogy az lenne a ludas, hogy túlságosan is lent van ahhoz, hogy onnan indulhasson.
-
bagg
csendes tag
Tudorok!
Ngk, vagy Motrio? Ár vs. élettartam? -
zsizsef
senior tag

A képen látható egységben cserélt már valaki ledet? Szétszedtem az egységet (bár ne tettem volna), kettő van benne, egyik se világít.Milyen kell bele? -
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem tudom én a HF csavarjait nem húznám jobban meg mint ami gyárilag elő írt. Lehet hogy csak egy síkólás+hf tömítés csere megoldja gondod az meg nem olyan vészes még szerintem

-
Amarth
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Várom a fejleményeket

-
Amarth
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Remek,2 hónapja vettem a kocsit...
Kössz az infót! -
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Megané 2-höz keresek javítási kézikönyvet, ha lehet magyart. Tudnátok nekem segíteni? Köszi előre is
-
diablo1984
veterán
válasz
Amarth
üzenetére
ezen is a kupak csere megvolt mielőtt megvettem, de nem segített rajta!
most azt az infót kaptam a szerelőmtől, hogy kezdődő hengerfej tömítés hiba(még nem kever vizet, olajat, csak beleszuszog a vízbe....) is tud így viselkedni, meg lehet próbálni, hogy a hengerfej csavarokon húzni még egy kicsit, hátha megjavul és akkor még 1 évet kibír(csinált már ilyet és bevállt), ha nem, akkor hengerfej le és megnézni, hogy mizu van odabennt!
jövő héten elviszem hozzá, a turbó tömítését is kicseréli(neki van szóló tömítése, nem csak szett), utána lehet nem ártana egy blokkmosás, mert tiszta olaj a blokk hátulja a turbó olajcső miatt(önindító is, ami meg csapágyas és fel kellene újítani...), majd utána kiderül, hogy megoldja-e a gondjaimat!
-
Amarth
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az én vizemmel is ugyanez van.(1.6 benya)
Cseréltem kupakot,egy hétig kb jó volt,minap ránéztem és minimumon volt.
Engem is érdekelne mi lehet ez... -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
vízkinyomáshoz még egy kis adalék: ma rámértem az izzításra, hogy egyáltalán áramot ad-e a gyertyának(és ad), közben láttam, hogy a kiegyenlítő tartályom üres, kinyitottam a sapkát, szisszent egyet és brutál mértékben visszatért bele bugyogások közepette a víz kb a jó feléig!
ez mi a picsám lehet???? ha jár a motor kinyomja, ha áll akkor vákumot csinál(vagy mit), én nem értem, hogy mi a tököm csinálhat ilyet......
-
diablo1984
veterán
apropó, a főtengely jeladó hol van pontosan az 1,9 dti blokkon? ma az egyik indítózásnál arra lettem figyelmes, hogy kb 1200-as fordulaton remegett a fordulatszámmérő indítózásnál..... gondolom nem ártana a holtponti jeladót kicsit megtakarítani......
-
diablo1984
veterán
honnan a gyíkból lehetne a turbó alatti olajvisszavezető cső a turbótól induló végéhez tömítést venni? nem készletet, csak azt az egyszerű tömítést? mindenfelé csak készletet találok, azért az egy tömítésért nem venném meg a szettet.....
alatta jártam a kocsinak és láttam, hogy a tömítés nem egyszerűen okádja kifelé az olajat, az indítómotor is olajban úszik, minden, ami a turbó alatt van! amúgy a turbó többi része száraz, de attól a tömítéstől patakok indulnak......
lecseréltem a szíjat is a verdán, az alsó vezető görgő kissé csapágyas már, még nem lóg, csak pörgetve érzik, majd kerítek hozzá egyet. kicseréltem végre a motorház nyitó bowdent is, végre nyílik/záródik a motortér, semmi akadás nincs! alatta járva észeltem, hogy a katalizátor hűlt helye van a kocsi alatt, egy sima cső van alá tolva a kati helyett, ez sem fog a kpm-nél vizsgázni többet(bár januárban még ott vizsgázott, gondolom a rozsdás féktárcsákkal meg a katalizátor hiánnyal mekkora bundás műszaki vizsga lehetett.....

az indulása továbbra is jobb, majd még a vízkinyomást nem árt orvosolni valahogy, de még tippem sincs, hogy merre induljak el ez ügyben......
, 1-2 hét múlva megy a kasztnishoz megcsináltatom a szeplőit, az alja nem is annyira vészes, mint elsőre gondoltam, a jobbos nyúlvány vége van szétrohadva, a balos végig megvan, a belső küszöb is ép, a kipuff rendszer sem rozsdás, viszont a hátsó híd szilentje be van ülve nem gyengén, azt nem árt majd cserélnem..... -
dhgm
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szia!
Én a nyáron cseréltem a 4 izzítógyertyából 3-at... próbalámpával néztem meg, a motorba beszerelve.
-
diablo1984
veterán
igen? a konzol lehet más, ha a lagunás felfogatásnak is ott a hely!
ma újból szaladgáltam a vassal, fura, hogy az indulási probléma mintha elmúlt volna, röffen azonnal, bár a reggeli első induláskor mintha pár másodpercig(1-2mp) 3 hengerezett volna, de utána szépen kisimult a járása. az izzitó gyertyákhoz kerítek valami 10es csőkulcsot és kiszedve letesztelem őket!
a vizet még mindig nyomja valamiért kifelé, de legalább az indulási nehézsége eltűnőben van(lehet tényleg a levegősödés volt a gond?)
-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
igen de a felfogatási pontok mások tartó konzolok is
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
1.6 16V Scenic I-esem olyan hibát produkál, hogy mikor reggel kiállok az udvaron kívülre (kb. 5méter) van hogy lefullad. Akár többször egymás után is. Amikor bemelegszik már nincs vele gond.
Most volt vezérműszíj, vízpumpa, olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, benzinszűrő, gyertyacsere. A hiba előtte is fennállt, reméltem hogy nagyszervíz után eltűnik. Mit kéne még megnézetnem?
Idegesítő a dolog.
Valamint tudnátok adni tippet téligumira?
Előre is köszönöm! 
Üdv: Z
-
diablo1984
veterán
a laguna F9Q és a megane F9Q blokk az csereszavatos, csavarra azonos?
-
Wyktor
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok Budapesten ajánlani egy megbízható szélvédő csere helyet. Lehetőleg olyat akik normális áron dolgoznak
. A CarGlass tól megane 2-es sima első szélvédőre egy 82000-es ajánlatot ami szerintem kicsi elrugaszkodott. 
Köszi,
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Van a munkahelyemen egy Renault Kangoo 1.9 szívó dízel. Ahogy bejött ez a "hűvösebb" idő reggeli indításnál csak hidegindítóval képes beindulni. Miután beindul egész nap tökéletes az autó.
Szerintetek ez milyen hibára utalhat?
mod:
Én is vettem egy Renault Thaliat 06'-os évjáratút 1.4 16V motorral. Míg hideg a motor az első pár méter megtételénél mintha megtorpanna az autó, viszont utána tökéletesen megjavul.
Ez milyen hiba lehet?
-
diablo1984
veterán
hát így én is már azt gondolom, hogy adagoló+porlasztókat kellene csekkoltatni, csak annyira nincs kedvem most rá költeni, főleg úgy, hogy a blokkot sem tudom, hogy mire való még, jó volna gyorsban bele tolni 1-2 ezer km-t, hogy megéri-e költeni rá, vagy inkább turizzak bele egy blokkot mindenestől, mert úgy 100alatt megúsznám, az adagoló meg 20-60 közötti értéken újítódhatna fel.....
holnap megyek Debrecenbe egy motortérnyitó bowdenért(mert kuriózum és 15ezer egy új), mert az enyémban valahol a teflon betétet bemarta a bowden és akad mint a nyavaja és lehet Miskolcra is el kellene nézni gumi ügyben, nem mintha közelebb nem lenne gumi, de kell a km a kocsiba(anno a passatomba is akkor derült ki, hogy kukás a blokk, mikor pest-debrecen útvonalat oda-vissza megjártam és eltünt belőle 4 liter olaj.....).
-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor adagoló-t kéne megnézni előtöltési gondok lesznek szerintem
-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Hidegen és melegen is nehezen indul ?
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
pumpa kiiktatva, levegősödés megszünt(a pumpa engedte vissza a gázolajat, nem zárt le..... viszont indulni egyenlőre most sem indul jobban!
-
diablo1984
veterán
létezne, hogy az 1,9 dti az üzemanyag pumpa miatt levegősödik le? múltkor lecseréltem a kikeményedett üzemanyag csöveket, de még mindig levegősödik. a kézi pumpa még ha nem is látszik rajta tud levegőt engedni a rendszerbe?
a pumpa alján lévő kemény fekete műanyag csövet hogy lehet bontani? vagy kuka megbontás után? -
Pecc
őstag
válasz
rob210
üzenetére
A diag gyújtótekercs hibát ír. A konkrét jelenség az, hogy bármelyik trafó van ott a két szélső henger nem megy. Ezt stabilan tartja bármi történik, más trafót is próbáltam. Igen lecsatlakoztattam és csere 2essével. A check engine jel folyamaotosan világít a műszerfalon. Injektorhibának tűnik.
-
rob210
Topikgazda
Ha megcserélted a trafókat és ugyan az a hiba akkor ez injektor lesz.
A trafócserét hogy csináltad?
Lecsatlakoztattad, és összecserélgetted őket vagy felrúgtad a gyújtási sorrendet?
A műszerfalon visszajelző nem ég?Mert ha injektor hiba van akkor a befecskendezési hibát kéne jeleznie diag nélkül is.
Azt már az alizé is tudja nem fedcomp függő. -
-
bagg
csendes tag
rob!
Megmondanád nekem, melyik oldalon van a külső hőérzékelő csatlakozása? -
Pecc
őstag
Fejlemény: denso gyertyákra kicserélve a régik, ugyanaz a hiba. Hézagokat mértem 0.8 mind, ugyanúgy járnak vele, mint az előzőkkel. Mintha 3 henger menne, lehúzgálva 1 vagy 4es trafót nem áll le a motor csak változik a pöfögés, 2-3 valamelyikét lehúzva leáll a motor. Ha felcserélem 1-3asat 2-4eset, akkor is ugyanez...
Füstöl a kocsi, így egész biztos, hogy nem megy 4 henger. Diagnosztika, hibakód törlés, majd olvasás és ki kell derülnie...mire és mennyi pénzt kell költeni, de hiányzik ez.
FHP nem csinálhat ilyet? Vagy csak trafó vagy injektor tipikus esete? -
Szendwich
tag
Ezt az autot ismeri/latta mar valaki?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/grand_scenic/renault_grand_scenic_scenic_2.0_t_privilege-9356930
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Valami baja van a tápomnak
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Ena 8 kávégép
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az autóval nemigen mentem 1000km-t az elmúlt egy évben.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Renault Kalydi Kft.

Füstöl a kocsi, így egész biztos, hogy nem megy 4 henger. Diagnosztika, hibakód törlés, majd olvasás és ki kell derülnie...mire és mennyi pénzt kell költeni, de hiányzik ez.