Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A terhelést osztja el jobban a különböző hosszúságú féltengelyek miatt.
Hossszú távon a difit erőlteti jobban de mire az a hiba előjönne már eladod.
-
rob210
Topikgazda
válasz
daniel2121
üzenetére
Ahogy írta tresh szintjelző eloxidálódott és felakadt vagy valami trutyit szedett össze.
A lényeg a tisztítás és átmozgatás. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ja ja bár már nincs aktívan használva 1-2 hetente megyek vel max 200-300km-t. Lehet ha ez így marad akkor eladom nem tudom még hezitálok sokba van nekem

-
tresh
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Van vkinek otlete, szerelo szerint okes, azt mondja minimalis elteres lehet a turbohaz es a kozepresz kozott...
Nem tudom ki rakta össze a turbód de ha egy mezei autószerelő nem lenézve a tudását szakértelmét de azért nem hiába vannak turbóra specializálódva cégek emberek. Ha csak simán összerakta semmi állítás/bemérés nélkül akkor hamar a végét járhatja a turbó.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nincs mit. Autó projekt hogy áll lesz új vas vagy a clio-t gyilkolod még tovább?

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Semmi baja nem lesz nekem sincs rajta régi magene-on se volt. Féltengelyes vette le nekem is mert mondta hogy ez egy kiegyensúlyozó súly és arra jó max hogy ott a gumi és a fém között megálljon a víz idővel és elrohadjon a cső aztán ott törik el a féltengely. Mutatott is pár ilyet.
(#38787) daniel2121: felakadt ki kell szedni az ac pumpát és megmozgatni tisztítani utána ha mázlid van jó lesz ha nem akkor csere
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Van egy Megane 2 autóm és az üzemanyagjelző állandóan telit mutat. Mi lehet a baja, a szintjelző? Cserélni kell vagy lehet javítani?Egyébként 1.5 diesel. -
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Voltam ma a feltengelyesnel, kicserelretni a gumiharangot. Szethuzta, de kozepen van egy fem egyseg, amin van egy gumi, valami stabilizator vagy ballanszt segito elem lehet, azt nem tette vissza, mert hogy el volt rohadva es nem lenyeges. Mi celt szolgal az illetve baj e, ha nincs rajta?
-
Graphics
Jómunkásember
Hallo mindenkinek.
Adott Renault Thalia 2004 / 1.5dci /
Turbo megadta magat, kerult ra uj kozepreszes felujitott.
Osszerakta a szerelo , megy is mint a barom, alulrol tol rendesen, fentebb viszont olyan sipolo hangot ad.
Van vkinek otlete, szerelo szerint okes, azt mondja minimalis elteres lehet a turbohaz es a kozepresz kozott...
Turbost hivtam, azt mondja kizart.
Vagy szimplan kifuj...
@tresh: Te mindenhol?

-
tresh
veterán
Valamikor nem csinálunk egy mini talit ?
Rob téged meg se kérdezlek mert te tuti jönnél ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP
üzenetére
Én flexi száras crovával szoktam cserélni úgy nem egy agysebész mutatvány.
A csatlakozó fontos valóban két félével volt/van szerelve és a csatlakozó alakja sem ugyan olyan, pont azért, hogy ne lehessen összekeverni.
Utoljára amit cseréltem az 9.600.- volt nézz szét jobban szerintem.
Ha pesti vagy elgurulhatsz hozzám kicserélem neked 10 perc.És még valami kábeleset ne vegyél, mert azt forrasztgatni kell.
A jeladón van a csatlakozó abba megy bele a kábel a másik vége, hogy hova megy a vezeték "ne érdekeljen".
-
Na_Ta
csendes tag
válasz
AthlonXP
üzenetére
Üdv!
Nekem is az FHP volt a gond, Scenic 2002 1.4 16V. Én befényképeztem telefonnal és azzal mentem az autósboltba, így már megfelelőt tudták rendelni.
Kicserélés kicsit gumikezeket igényel, de sikerült nekem is megcsinálni.Benzinszűrő csere is kilátásba volt, azt még nem csináltam meg emelő hiányában, /ami azóta lett, csak idő nem/.
A gyári emelővel próbálkoztam és nem ellenőriztem az állapotát.
Tekerem-tekerem, egyszercsak fémes pattanás, az autó lejjebb süllyed. Ennek fele sem tréfa, kivettem, az emelőt és látom, hogy az ollót tartó fogaskerék/léc/ tisztára elnyalva és átugrott. Még jó, hogy senki sem volt az autó alatt. Lehet, hogy a sokévi téli-nyári gumicsere tette tönkre /idén vettük és amikor cseréltem nyárira akkor semmi gond nem volt/. -
tresh
veterán
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Semmi baj nem azért mondtam a dti amúgy is nagy kedvenc szériám a rönyóéknál, ugyanolyan atom mint a konszernél a tdi (adagolós)

-
AthlonXP
őstag
Annyira nehéz hozzáférni, hogy azt se látni, milyen csatlakozója van, meg hova megy a vezeték, nemhogy a színét!
De miért nem mindegy a színe?
Ráadásul lehet kapni a jeladót vezetékkel és anélkül is. Vezetékkel együtt szeretnénk majd cserélni, de nem tudni még, hova csatlakozik a jeladótól távolabbi vége. -
AthlonXP
őstag
válasz
csibor
üzenetére
Na olvasgattam ott a hsz-eket. Egy illető pont ugyan azt a hibajelenséget írta le, amit én tapasztaltam és nála az FHP csere megoldotta a problémát!
Vagyis 90%-hogy az lesz a hiba oka!
Hogy tenné keresztbe... !
Baromi rossz helyen van! Nehéz hozzáférni.
Ahogy néztem kb 12e ft. -
Pecc
őstag
Srácok. Karikáztam tegnap egyet egy laguna 2 ph2-vel. Haver tegnap vette. Micsoda kényelmes hajó mindenféle felszereltséggel. Még nem tapasztaltam ilyet.(Tudom menjek drágább luxusverdával de ez is ujdonság nekem) Élmény volt. 2.0dci[link]
-
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Nekem egy beépítés után 9 hónappal később cserések lettek a birth toronycsapágyak.
Nem javaslom, a febi és a swag mehet azok beváltak.
-
ilyenezalaci
tag
Sziasztok!
Birth márkájú alkatrésszel, szilenttel van valakinek tapasztalata? Árban jóval olcsóbb, mint pl. a Febi, Swag, Lemförder, stb. Annyival rosszabb is, vagy érdemes venni?
-
tresh
veterán
válasz
kisgyerek85
üzenetére
az a clio inkabb dti lesz mint sem tdi kiveve ha nem vw motor van benne
Nem draga a munka dij csak tudja is baratunk hogy hogy kell rajta vezerlest cserelni 
-
Sly189
senior tag
Bocsi a késői válaszért,
menetzaj, nos az egy kikerülhetetlen dolog. Mentem már jó pár kategóriájú autóval autópályán nagytempoval ( S400 CDI, 320d, 740i, E200 CDI ) nyílván a zajszigetelés nem üti meg az S mercedes kategóriáját
de kb azonos a 2004-es 320d - vel - számomra legalábbis nem volt számottevő különbség.Ki az aki zene nélkül vezet? Az meg elnyomja
akár gyári hangszórókkal is. 
150 - 160 nál is bőven elviselhető volt, és hosszútávon ( 1700 km -t tettem meg kb. )
-
rob210
Topikgazda
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Sima rizsszem.
Ő azBajonett záras műanyag foglalatokban van amikből ki kell húzni az izzót cserélni és mehet vissza.
-
tigerscorpio
aktív tag
Hello. Hello, gyors kérdés

Scenic 2000. Évjárat.
Műszerfal világítás milyen típusú (foglalat) izzókal van megolva?
Előre is köszönöm a válaszokat

T10?
-
ThodEE
őstag
Szervó olaj cseréről mit gondoltok? Érdemes lehet kipucoltatni a szivattyúját meg esetleg friss olaj hamár úgyis ott van a szerelőnél

-
AthlonXP
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Nehézkes, mert a kocsiban bent ülve nem sok mindent tudnék mutatni a folyamatból...
Mint már fentebb írtam, az önindító dolgozik rendesen, forgat, a motor be is indulna, de elég erőtlenül, akár le is fullad. Ja és ha gázt adok se biztos, hogy beindul. Pl. ma sem indult be úgy. Indítóztam, nagy nehezen el kezdett volna beindulni, de nagyon alacsony volt a fordulat szám, szinte azonnal le is állt. A második indításra rögtön indult.
Az alapjárattal nincs gond, tartja a kb 700 körüli fordulatot. Ilyet a reggeli indulásnál csinál, hideg motornál. Melegen, gond nélkül indul, bármikor. Ezt amúgy kb 2 hete kezdte el csinálni... -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
egy tdi clión nem sok.

egy dci clión teljesen normális
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
20e sok egy komplett vezérlés cseréért? Szettet én adtam, mert még 40-50%os kedvezmény mellett is 55e volt, ha szerelőtől veszem akkor 80e kb. Csere közbe kiderült, hogy vízpumpát is cserélni kell az +9e volt.
2000-es 1,9tdi clio -
rob210
Topikgazda
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Jövőhéten le lesz kapva a váltóm pár tömítés cseréje miatt és ezzel a lendülettel kuplung szett csere is lesz, melyik márkába érdemes "belevágni"

Köszönöm szépen!

-
tresh
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Ennyire azért nem vészes a helyzet, tény, hogy féket légteleníteni nem lehet diag nélkül,
Kellett neked ilyen high tech verda
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#38737) kalmanchris: első genes laguna II-nél voltak elektromos problémák főleg a kártyás indítás terén. Ebbe a keretbe amit írsz szerintem atom vétel az egyes laguna ph2 1.9 vagy 2.2 dti motorral ha diesel vonal ha benya akkor szigorúan 2.0 16 v

-
válasz
rob210
üzenetére
Ennyire azért nem vészes a helyzet, tény, hogy féket légteleníteni nem lehet diag nélkül, de pl üzemanyag szűrőt sem lehet cserélni a dízelben, mert utána nem indul.
Van egy-két érdekes megoldás. A gyujtást ráadva, nem kapcsol az AC, csak diaggal lehet bekapcsolni álló motornál. 
-
tresh
veterán
válasz
kalmanchris
üzenetére
Mellé
Ez 2006 év végi faceliftes. Ezek olyan 1.3 körül mennek de felszereltség és állapot függő de kb ez az ár amiért már jó gépet kapsz nagy eséllyel. Persze az előző gazda nagyon fontos tényező! Főleg ha diesel vonalon gondolkodsz. Plusz én inkább kintről hozott példányba gondolkodnék fateré is kinti gép volt 
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mágus2
üzenetére
Meg azt nem is fogok

A múltkor felhív egy félig meddig rokon, hogy lenne egy olyan octi mint a tied.
Mondtam neki tök jó irány a szervíz én hozzá nem nyúlok.
Kérdi miért?
Kis túlzással a válasz any@dért, meg mert a kerékcsavart is laptoppal lehet visszatanítani, ha hozzányúlsz.Én nem értek ezekhez a szétfedcompozott gépekhez és ezt vállalom is.

-
mycso
Topikgazda
válasz
cellpeti
üzenetére
Ha gyárilag tuneres volt, akkor az új update fejjel nem fog működni a központi kijelző és a távirányító sem (legalább is megane 2-nél így van).
Ha aux in kábel kell, vagy veszel ebay-en olcsón, vagy magad összeraksz egyet fillérekből (vagy veszel valami villamossági/hifis boltba kurv@ drágán). Nem nagy kunszt, 3 szál kábelt kell bekötni...
(#38715) Lacy6: volt annó valami leírás, hogy hogyan lehet 16-os beapplikálni, de oda már kiemelő keret kell, illetve mégjobban leszűkül a berakható hangszórók köre.
Én 13-ast raktam a gyári helyére, így farigcsálni kellett, mert nagyobb a mágnese, mint a gyárié.
Asszem ILYET raktam be előre.
A hangzása jobb, a magasak szebbek - erősebbek, illetve jobban is bírja a hangerőt, viszont mély hang semmi nem jön ki belőle, ehhez képest a gyári egy mélynyomó volt.(#38722) rob210: jó, hát 16cm-ből már lehet normális hangot kicsikarni, de megane 2-nél kissé problémás
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP
üzenetére
Átolvasva a dolgot próbálj ki légy szíves valamit.
Beülsz gyújtás ráad minden lámpa kialszik és nem indít hanem gyújtás levesz 2 mp gyújtás ráad, minden lámpa kialszik és akkor indítasz.Ha így elsőre indul akkor elengedi a nyomást valahol a rendszer.
Vagyis vagy a nyomás szabályzó, vagy az AC nem tartja meg a nyomást és fellevegősödik a rendszer.
Ami akár nem riogatni akarlak de egy repedezett cső is lehet.
-
rob210
Topikgazda
Ez baromság.
Illetve nem először megkérdezem I-es vagy II-es megane-od van vagy milyen renaultod?
Nekem I es PHII amiben elől 16cm hátul 13cm fér el.
Ezt a keretet hátul átalakítottam, hogy oda is beférjen a 16cm-es pár.
A 4db 16 cmes hangszóró és a kis erősítő egy magnat mélycsővel nagyon szépen szól és nekem elég hangosan is.
Ha valaki igazi audiofil akkor az meg vesz mindenhova beépítőkeretet és szét tunerkedi a kocsit hangzásképet állít etc. etc.
Csak az már sok száz ezres tétel.
Kulturált hangzást fillérekből el lehet érni, ha valaki tudja, hogy mit keres, és hogy akarja megépíteni azt amire vágyik.
-
Lacy6
senior tag
Az a baj, hogy eleve csak "kis" hangszórókat tudsz berakni a gyári helyére is.
Ezek csak "szebben" fognak szólni és erősebben, de sok mélyet nem lehet tőlük elvárni már csak a méretük miatt sem.
A mélynyomó ideális a mély hangokhoz, de a szerintem az igazi valami nagyobb hangszóró lenne, csak nálam nincs helye egyenlőre. (A közép hangokat hiányolom egy kicsit.) Kalaptartóba tudnák beépíteni ovál hangszórót, de ahhoz szét kellene darabolnom amit még nem tudom h bevállalok-e.
Valakinek nincs ötlete?
-
cellpeti
nagyúr
Update List-es rádióhoz keresek kábelt.
Ha van valakinek jelezze pls -
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
tegnap vettem egy kazettás autórádiót a kocsimba. Clioból lett kivéve. Update List-es, milyen kábelt kell hozzá vennem, hogy tudjak rá külső forrást rakni? Illetve miért van az, hogy nem működik a távírányítóval?
-
Pecc
őstag
Értem.
Olyat még nem tapasztaltam, hogy a gyáritól jobb/vagy azonos mélyhangokat produkáljon egy több tízezrekbe kerülő szett. Ezekszerint ezek jó cuccok.
Az enyémben a gyáriak igazán frankók lennének, nem is érdekelne a csere ha nem érte volna el a peremeket az idő vasfoga.rob - Mennyi az a fillérekből megvolt? 40-50ezer újan?
-
AthlonXP
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Diagnosztika nem mutatott hibát. Bosch gyertyák vannak benne, nincsenek egy évesek, tegnap ellenőrizve, hibátlanok.
Ha benzinpumpa vacakol, akkor alapjáraton vagy menet közben annak lenne valami jele, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Valami baja van a tápomnak
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
.

Autóbu*ik élete már csak ilyen![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)