Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi az infokat. Általában 2 gyerekkel gurulok, szóval abszolút normális közlekedés a cél.
Esetleg Bp/Pest megyében dolgozó helyszínre kijövő átvizsgáló szakembert tudsz javasolni, aki otthon van Renaultban?#100107Nagya21 anno már egyeztettünk, emlékszem a jó tapasztalatodra. Cliot szerettem volna venni, csillió excolás stb. érhető el, de élőben nekünk nagyon kicsinek bizonyult. Most már vennünk kell valamit lassan, mert eladtam az 1-es fókát.
-
válasz
rob210
üzenetére
Szépnek tűnik, de biztos hogy belül lesznek gondok, okkal sötétek a fotók. (Szerintem dohányzó volt). Én négy évig kerestem Grand modust, és láttam csili-vilit is motorhibásan. Enyémben 84 ezer km van, 2011-es, kb ugyanígy néz ki. Festégvastagság mértő, diagot mindenképpen vinnék hozzá, és az alját is jól megnézném. Amúgy szép, de az ár nagyon jó, talán túl jó?
-
ahenobarbus
tag
válasz
rob210
üzenetére
> Szerintem meg 4 barnál eltört a kompresszió gyűrű. Endoszkóppal meg kéne nézni.
Mármint mit látszana endoszkóppal, a hengerfalon a karcosodás? Kicsi olcsó kínai endoszkópot tudok kölcsönkérni nézelődni.> De ha veszteséget is mérne egyből kiderülne érdemes-e foglalkozni a motorral vagy sem. Ha megugrik a kompresszió legalább 8 barra akkor az a motor kuka.
Ilyen [yato] elég hozzá megmérni? Ezt tudok szerezni méréshez.> Ha nagy szerencséje van akkor 4 szelep meg egy tömítés.

Legyünk optimisták
-
ahenobarbus
tag
válasz
rob210
üzenetére
üdv,
> Mivel van egy 4 baros hengered mire számítasz?
semmi jóra
, majd mikor szétszedem szembesülök a pontos helyzettel... addig esetleg a tapasztalatokra lennék kíváncsi a többet látottaktól, átégett hengerfejtömítés lesz csak vagy szokott a blokk is repedni?> Veszteség mérés is volt vagy csak egyszer megmérték a hengert?
Nem mértem veszteséget, csak simán kompressziómérővel néztem meg.
Ha hengerfejes, veszteségmérésnél bugyborékolna a hűtővíz kiegyenlítőtartálya, ha nem, akkor valami más? De ha nem hengerfejes, akkor mitől habzana és fogyna a hűtővíz? Hetente van egy 150 kilométeres karika vele megtéve, nem csak városi járat.
Ebben az esetben is érdemes lenne veszteséget mérni?Előre is köszönöm az segítséget.
uff, ocs. -
KRoli92
tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm , végül megtaláltam , és ez volt a hiba. Nem volt koszos , de befújtam a csatlakozókat kontakt sprayel, meg a jeladót is kiszedtem, áttöröltem rongyal, utána egyből indult. Csak nem tudom, hogy a jeladóval volt a gond, vagy a vezetéke, és mivel azokat is megmozgattam, ezért indult az autó. Pár hete rakták helyre a vezérlést , egy kicsit el volt rakva, lehet ott elmozdult valami , és most jött ki ? Vagy a jeladó kezd tönkre menni ? Hétfőn veszek egyet mindenképp, hogy legyen kéznél ha ismét nem indulna az autó, úgy tudom nem olyan drága. Milyen márka ajánlott ? Most Valeo van benne, és előző tulaj 2022 ,2023 ,2024-ben is cseréltette a főtengely jeladót munkalap alapján,mindig Valeo , gondolom akkor ez nem a legjobb márka , trafóban tudom, hogy nem valami jó a Valeo.. Köszönöm

-
Dancii
tag
válasz
rob210
üzenetére
Értem, nos ha majd eljutok a cseréig kiderül
Főként azért vettem őket mert nagyon gányul néztek ki, meg kettő már szorult is, szóval vettem egy egész garnitúrát mechanikával együtt.
A gomb eddig a legkevésbé se érdekelt mert eleve rossz volt az összes, de a szabadkezes nyitást eddig használtam, viszont ahogy néztem a gombokat kicserélni se olyan nagy művészet, lehet ha elkap az ihlet megcsinálom azokat is, Allegron van cseregomb occsón, valahogy csak ki tudok hozni 8 szettből 4 teljesen működőt
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Ha már témánál vagyunk, lehet hogy az én motorban nincsen MAF szenzor?
Két MAP van, egy a fojtószelep előtt, egy pedig utána a szívósoron... lehet én vagyok botcsinálta autószerelő, de nem találom. 2.0T 170LE benzines 2005-ből (F4R97t talán)
És valamelyik ügyes eljátszotta a cold air csövet, így a légszűrőház alján lévő lyukon az akku mögötti meleg motortér levegőt szívta szegény... pótoltam egy flexibilis alucsővel, alul már nyomatékosabb és a hangja is jobb lett.
-
flymi
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ezen már meg sem lepődtem. Bementem a biztosítóhoz, beírtak egy frissített kilométeróra állást és láss csodát, tízezrekkel lett kevesebb az éves díj.
A műveletet megelőzően háromszor küldték ki ugyanazt a magasabb összegű csekket, nehogy elfelejtse a jobbágy befizetni és felejtsen el intézkedni.
Ami kevésbé vicces, hogy ezt minden évben el kell játszani. -
Dancii
tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi!
Kicsit igazából elvesztem, hogy az enyémbe pontosan mi is kell, mert a kormányt azt gondoltam a gombok miatt, de láttam hozzá ilyen kis vezérlő kart hozzá ami az indexkar alá megy, vagy az az átvezetőhöz van?
Meg olyat is ahol azon a fényszóró magasság állító meg az ABS/ESP kapcsolója mellett volt még valami gombja a tempomatnak.. -
Dancii
tag
válasz
rob210
üzenetére
Velem tavaly történt ugyanez, szintén Ominimo.
Ami vicces, hogy mikor megküldik az ajánlatot, abban ott van szépen bekeretezve, hogy nem adhatnak meglévő ügyfeleknek magasabb árú ajánlatot, mint újaknak, erre..
És én is ugyanígy újrakötöttem és olcsóbb lett.
Aztán idén már érdekes módon nem volt ilyen. Mondjuk én tavalyelőtt óta a CLB-vel csinálom a KGFB-t, tavaly simán engedte újrakötni ugyanazt, most viszont kértem egy kalkulációt azért, és szürke volt az Ominimo.. strange.. -
johnny576
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Felhívod az ügyfélszolgálatot, kicsit nyomasztod őket. Pl: "Látom az oldalatokon, hogy az új ügyfeleknek szóló díj jóval alacsonyabb, mint az én megújítási ajánlatom. Nem szeretnék váltani, de ha nem kapom meg ezt az árat, kénytelen leszek felmondani a szerződést és átmenni máshová (vagy nálatok újrakötni alkuszon keresztül). Van lehetőség arra, hogy közös megegyezéssel módosítsuk a meglévő szerződésem díját az aktuális tarifára?"
Vagy:
Változtass meg egy olyan adatot, ami újraszámítást kényszerít ki a rendszerben.
Például: jelentsd be, hogy megváltozott az éves várható futásteljesítményed (kevesebbet mész), vagy kérd az e-kommunikáció és a csoportos beszedés beállítását (ha eddig csekkes voltál).
Ilyenkor a rendszernek le kell futtatnia egy új kalkulációt a szerződésen belül. Ez néha „beejti” a díjat az aktuális szintre anélkül, hogy új szerződést kellene kötni. -
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Általában nem kell újrakötni, csak be kell diktálni a kmórát és akkor ugyanazt az ajánlatot megkapod.
De amúgy igen, ha nem figyelsz simán duplán vagy triplán számolják. Twingora is kiküldték 50 ezerre a 80 ezret most, majd nekem is meg kell nézni.
szerk.: Ja és mindezt úgy, hogy ugye bónuszba meg elvileg lépek előre...
-
válasz
rob210
üzenetére
Ha be van kábelezve legalább a belső biztitábláig, akkor egyszerű. A legolcsóbb módszer, de ehhez fúrni, faragni és forrasztgatni kell, hogy felszerel pl. a rádió távirányító helyére ( vagy ahol van elérhető hely ) 4 db nyomógombot, megfelelően bekötve.
Lehet autója is válogatja, de M2-nél diag aktiválás nélkül is működött, csak nem jeleníti meg a kijelzőn.#99924 rob210: Lehet, sőt szinte biztosan a biztosító is tróger, de valahogy be akarják szedni az "adóFELcsökkentés" qormánya által kivetett terheket.
+ a javítómaffiát is etetni kell. Itt tart, ide jutott országunk 2026-ra. -
Dancii
tag
válasz
rob210
üzenetére
Aaaz derék, az enyém egy hete fordult át a 250ezren

Apropó Scenic 2, meg tudná nekem valaki mondani, hogy mi kell ha tempomatot akarok beletenni utólag? Benne van a kábelezés vajon, vagy az sem biztos? Csak olyan kormány kell / kapcsolók a kormányra? (2005 végi Scenic 2, 1.6 16V JM1R) -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
A megane kapott egy szolíd chipet (@160/356). Nagyon jót tett neki, mert marha hosszú a váltója. Illetve valahogy ez az 1.9dci, olyan lomha technika ( nem olyan mint a 2.0dci, de még az 1.5 dci is pörgősebb volt), nagyon sokat ad a használhatósághoz.
A talisman meg kapott -3cm -t. -
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem tudom, ez itt milyen, mérnökileg itt egy gömb szokott lenni ahol ilyen rugós összehúzás van, és akkor tömítés igazából nincs is. A gömbön tömít és kanyaroghat.
Egyébként Occam borotvája, a legegyszerűbben megoldani, ahogy ajánlja Rob.
Leömlőnél is szokott gömbös módi lenni, két fél bilinccsel. -
vzsryl
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Azt kibírom, csak nagyobb kárt ne okozzon. Sajnos más szerelőnél se lenne előbb időpont, meg nem is bízom bennük.
Holnap délelőtt ki tudok ugrani apósomhoz. Van aknája, alá tudunk nézni. Szükség esetén meg tudjuk húzni a csavarokat. Apósomnak van affinitása is hozzá. Tavaly meggyűrűzte a Golf 4 1.6-osát, és jól sikerült. Azóta nem eszi az olajat, pedig előtte brutálisan zabálta. -
Tibko8
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm a válaszokat
0,9 TCe motorral van tapasztalat 400k km futás felett jár és még nem volt semmi meghibásodása igaz az egy Logan MCV-ben van de működik hibátlanul egyedül a tágulási tartályt kellett cserélni. Azért gondolta hogy 1.0 tce is strapabíró lehet de állítólag az más motor család úgy mond.
Esetleg a Dacia Lodgy néz még 1.3 TCe motorral gondolom azok strapabíróbbak -
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Sőt, jó a kínai Drillpro brushless is az otthoni jobbágy számára, mint nekem.
Egy 9 ezer forintos Drillpro brushless furokalapaccsal szét szedtem az egész lakást. Ez PS-nél is minimum 25, MW-nél meg 80 pénz lett volna.De tény, ha minden nap, egész nap használod, akkor a PS fekete is könnyen lehet kevés, de amúgy sokan használják azt is ám vállalkozás szinten. Pl. a One-os csávó is úgy kötötte be a netet, hogy fekete PS 12V ütvefúrót használt. Jó, tény, ő max napi 5-10 lyukat fúr, mellé 5 év garancia van.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Az Excel szépen kiszámolja nekem, hogy a jellemző ár, a várható futás és fogyasztás alapján mennyi lesz a végösszeg 5 év múlva, karbantartási költségek nélkül
Mondjuk mivel ez barátnő autója, előny a benzinesnél, hogy abba nehéz dízelt tankolni, míg fordítva elég könnyű elrontani
Köszi a segítséget
-
belaazallat
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nekem az április tökéletes lenne.
Kiolvasás: összes hengerben "miss fire"
#99798 norbert1998
Kaposvár Sopron 100-110 6 liter. Ismerős elvitte Kaposvár Nagykanizsa. 80-as tempóval 5,6l. Kaposvár Budapest Pályán 6,5 pesti dugóban felment 6,7-re.
Városba nem tudom, mit csinál párom, de eszik annyit a Clio, mint a 1400kg-os 1,6 Benzin volvo V40-em
Kiegészítő adat én 140kg vagyok. -
belaazallat
addikt
-
Nagya21
addikt
válasz
rob210
üzenetére
HAli!
A 2002-es Thalia 1.5dci 65Le, ebben is már a neonzőld gyári fagyálló van.
Amit most a Daciámba a renault szerviz beleöntött, ezt sem kéknek látom, hanem randa sötétződnek, lehet azért mert nem teljesen engedték le a régit.....
Ezt találtam fagyálló ügyben:"A Glaceol D és E típusú hűtőfolyadékot is az ARTECO gyártja Belgiumban, ami a Chevron és a TotalEnergies közös vállalkozása. A D típus 100%-ban szerves sav technológiával (OAT) készült, míg az E típus egy hibrid P-OAT hűtőfolyadék, ami kis mennyiségű foszfátot is tartalmaz. Az újabb, közös specifikáció (41-01-001 – V vagy RNES-B-00014 v2.1) a Renault és a Nissan kettős követelményeinek való megfelelés érdekében készült. Figyelemre méltó, hogy az E típus visszafelé kompatibilis a D típussal, kivéve a B4A és B4D motorokat.
Fontos megjegyezni, hogy a G12+ specifikációnak megfelelő – tehát ténylegesen, nem csak állítólagosan jóváhagyott – hűtőfolyadékok használhatók Renault motorokban. Ez a kompatibilitás abból adódik, hogy ugyanazt a szerves sav adalékcsomagot tartalmazzák. Viszont a G12+ jóváhagyású hűtőfolyadékok gyártásához használt szuperkoncentrátum 25%-ban tartalmaz korróziógátlókat térfogatszázalékban, míg a Renault D típus 44,4%-ban. Ennek következtében, bár a G12+ hűtőfolyadékok használata régebbi Renault motorokban nem okozhat azonnali kárt, hosszú távon káros hatások jelentkezhetnek. Ez arra utal, hogy vannak technikai okai annak, hogy a Renault motoroknak majdnem kétszer annyi korróziógátlóra van szükségük. Az újabb E típushoz kb. 8%-kal több foszfátot adhatsz hozzá a D típushoz képest.
Üdv Nagya -
diablo1984
veterán
-
ahenobarbus
tag
válasz
rob210
üzenetére
> Rendes diag kell. Álló helyzetben a perdületi érték nulla!
Értem, akkor egyeztetek egy rendes kiolvasást, lássuk az értéket azzal is.> Szögre tekerted, vagy a szelep nyit ellentétes állít megoldással állítottad?
Ennek a videónak az alapján, kipufogószelep nyit, és a táblázat alapján két másik szelepet beállítottunk. És mivel elég nehezen szedtük le a szívósort, kétszer végigmentünk a folyamaton, biztos ami biztos.uff, ocs.
-
ahenobarbus
tag
válasz
rob210
üzenetére
üdv,
> Szelephézagot kell állítani.
Az életem malmai lassan őrölnek, szóval egy hete jutottam oda hogy sk. szelephézagot állítsak, és igen, a hármas hengernél a kipufogónál nem volt hézag egyáltalán. (a sockets & sideburns youtube csatornán kitűnő videók vannak a témában.)
Tapasztalatok: a hangja sokkal szebb lett, mostmár látszik a LPG rendszer is javításra szorul, mert a használata alatt sokkal gyakoribb a P0303 hibakód, sőt rendszeresen elgyengül és P0638 fojtószelep hibát is dob mellé.
A benzines használat során azonban csak néhanap jön elő a P0303, cylinder 3 misfire hiba, alacsony fordulatszámoknál, viszont ott fojtószelep hiba nincs sose.
Ehhez kapcsolódik a kérdésem, mennyire normális hogy az ODBII csatin keresztül álló motornál is 272-273-as fordulatot mutat? Rossz az olcsó kínai adapter, vagy valami szenzor, kábel, földelés lehet a ludas? Esetleg ez a normális?Mit nézzek meg még, mert bosszant a hiba, bár használni lehet az autót gond nélkül...
Előre is köszönöm az segítséget.
uff, ocs. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Elhiheted állapotot vettem, azon kívül, hogy tudtam a 30e km olajcserékről. Tatán egy kereskedésben. Februárban érkeztem, úgy hogy nem vártak. Hidegen indítottam, tök szép hangja volt.
A szervizekről meg annyit, hogy amíg a céges fiatokat Bosch szervízbe hordtuk (mert így talán nem ugrik a gyári garancia) 60e km-nél papíron cserélték a gázolajszűrőt (amit fél füllel még hallottam is, hogy jóvan az kibírja még nem lesz baja)
Ismerős 90e km-nél cserélte, korom fekete volt.Az, hogy rossz döntést hoztam akkor, így mára lehet igaz lett (mondjuk ha megelőző 200e km-nél ki lettek volna cserélve a hajtókar csapágyak, amit a szerelő említ nekem és most nem lenne nagygenerál már a fene tudja) így jártam. Tanultam belőle.
-
válasz
rob210
üzenetére
De az csak nekem sántít, hogy a csörgés megjelenésekor már egyből offos a főtengely is?
Ez 1.6-os, de turbó tengelytöréssel ment olaj nélkül, de a főtengely maradt!
1.6dCi főtengely mérése: [link]----------------
Az 1.6-ban nekem szerinted nincs műszerfali olajszint ellenőrzés?
Kispórolták a szenzort? -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Hívott a szerelő. Azt mondta ez teljes motor generál. (Amikor leraktam nála az autót,akkor már vázolta,hogy ha kapott a főtengely is, akkor motor ki)
Mondta, hogy fémig le vannak kopva a hajtókar csapágyak, amik 7 rétegűek és erről senki nem beszél,hogy 200e km-ként ki kell cserélni őket. Lehet nálam az volt még a baj,hogy az előző tulaj 30e km cserélte az olajat (flottás autó volt)
Tavaly csinált egy 1,5 dci motorgenerált szintén clioban az 1,2m ft-ba állt meg.
Nem tudom mitévő legyek.?
-
válasz
rob210
üzenetére
Ha A Clio 3-ad eladnad esetleg, termeszetes a kisertes konzekvenciaja vegett, en megvennem
Jo az a 2000 ccm, segit relaxalni elozes kozben
Nekem meg kene egy olyan auto, ahol nejem autojat tavolrol le lehetne korlatozni, hogy ne nyomhassa a pedalt kovetkezmenyek nelkul
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
A kipufogó dob mögötti nagy fekete dobozt vegyem le konzollal együtt és a belsejében össze lesz kötve a két bowden? Az utcán ez fincsi lesz... megvárom az új nyerget és azzal együtt, talán akkor kevésbé fog frusztrálni. Feltanulja utána magától vagy diagnosztika kell majd hozzá?
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Van ilyen. Engem régen, mikor még megállított a rendőr, elmondta a szöveget, ezt meg ezt követtem el, és kérte a jogsit. Odaadtam. Mondom jelensen fel, semmi helyszíni. Csóválta a fejét: Magának ezt jobban kell tudnia! Mondom igen, oktattam a KTI-ben rendőröket, jogsim alfától omegáig, jelentsen fel, majd megtárgyaljuk. Nem jelentett fel, hiába vártam.
Akkor még volt olyan a kreszmagyarázó kézikünyvben, hogy amennyiben a szabálysértés foka olyan mértékű, akkor a büntetés korlátlanul enyhíthető. Nem okozott senkinek semmit, a közlekedésbiztonság nem sérült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Hobby elektronika
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Képregény topik
- Elektromos autók - motorok
- Házi hangfal építés
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, majd mikor szétszedem szembesülök a pontos helyzettel... addig esetleg a tapasztalatokra lennék kíváncsi a többet látottaktól, átégett hengerfejtömítés lesz csak vagy szokott a blokk is repedni?

csak a saját okossagaval.

vagy neked sima 75le szívó?
Nekem meg kene egy olyan auto, ahol nejem autojat tavolrol le lehetne korlatozni, hogy ne nyomhassa a pedalt kovetkezmenyek nelkul 

1.6 dci
Látod a csonk tövét?
mycso