- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
diablo1984 #97293 üzenetére
12,46v most mértem rá.
-
gabor9991
addikt
válasz
diablo1984 #97195 üzenetére
Olyan helyen szervizelve ahol egy vezérműszíj készlet plusz egy szélvédő és az apróságok cseréjéért elkérnek 500-at, az olaja+fékfolyadék cseréjéért 100-at, ott sosem lesz okos dolog megtartani egy régi autót, mert itt ezen mindig lesz valami amit javítani kell és ilyen összegekből egy komolyabb autó fenntartása is kijön.
Szerintem. -
válasz
diablo1984 #97197 üzenetére
Azért is írtam így: Nem is biztos, hogy birkák
Ennek a kifejtése, hogy én két részre venném a dolgot.
1. Értenének hozzá, de lehúzósak, hisz a teli árban számolt alkatrésszel is már átbaxxák az embert + a szerelés ára.
2. Ami képeket Robi is szokott néha bemutatni a kendácsművekről... -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #97197 üzenetére
Hát ehhez még okoskerék sem kell.
Egy srác most cserélt motort egy egyes meganeban, mert fogalma nem volt mit csinál. De szerintem ezt a másik motort is haza fogja vágni.
Egyszerűen nem értem az embereket.
Arra hivatkozva állt neki, hogy a szerelő elrakta meg lehúzta.
Hát most jó lett neki nagyon 🤣 -
válasz
diablo1984 #97195 üzenetére
"meg amit találtak"
Nem is biztos, hogy birkák, úgy 2006-ben még lehettt volna ezt mondani, de ma már a CR dízel egy nyitott könyv. Csak lehúzzák a jónépet a g€cibe... -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #97132 üzenetére
Olyan jól sikerült az előzetes, hogy csont nélkül leműszakizott az autó, mikor rákérdeztem, hogy láttak-e valamit amit lassan javítani kell, azt mondták, hogy semmit, tökéletes minden.
-
Piftuka
veterán
válasz
diablo1984 #97120 üzenetére
"Trw-t korábban szídta Rob, hogy hajlamos hullámosodni. Na olyan véletlenül sem kell."
Ebben az a "szép", hogy a Honda Accord csoportban az újabb Zimmermann tárcsákat szidják, ugyanazért.Többeknek rövid időn belül cserélnie kellett.
Állítólag 2-3 éve még jókat gyártottak, az utóbbi 1-2 évben rosszabb lett a minőség. (Egyébként a Brembo kapcsán is ez az általános vélekedés.)
Nekem a korábbi szervizem Brembo tárcsa és betét szettet tett előre az Accord-omba (156 LE), hátra az új szervizem - a fentebb említett okok miatt - a TRW egyik legkeményebb ötvözetű tárcsáját (mea culpa, a pontos típusra nem emlékszem), egy puha Bosch betéttel. Egyelőre ez így jó összhangban van.
Előtte gyári tárcsák és Textar betétek voltak fent. Egyenletesen kopott, nem volt zajos, nem is nagyon porolt, viszont a fékerőt keveseltem. (Tudni kell, hogy a gyári Accord fékek legendásan alulméretezettek, mert a Japán, városi, nem gyors közlekedésre tervezte őket a gyártó.)
A korábbi, ennél jóval gyengébb, Seat családi autónkon elől Textar tárcsák és betétek voltak, azon jól teljesítettek.
Úgy látom, a fék vásárlás is lassan amolyan "hitkérdés", és lutri lett, mint manapság sajnos szinte minden árucikk, amit egy multinacionális nagyvállalat gyárt a "fogyasztói társadalom" jegyében...
Választasz egy neked árban és reputációban szimpatikus szettet, aztán majd pár ezer km után kiderül, hogy szerencséd volt, vagy sem... -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #97117 üzenetére
A bardiban nem veszünk semmit!!
Csak, ha fegyvert szorítanak a fejünkhöz. -
t.imi
addikt
válasz
diablo1984 #97120 üzenetére
Ha van kedvezményed, az más. s.o.sben meg nincs sok varia. Betét is 39?? nem szívbajos a banda.
-
t.imi
addikt
válasz
Zimmermann tárcsa Bárdinál 38800, kauffer 17400...
2. éve nyúzom Zimmermann betéttel, nem csikorog, nem nyikorog. -
Jimmy8
senior tag
válasz
trw tárcsa és trw betét esetleg?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
diablo1984 #97111 üzenetére
Egy ismerősöm 6 hónapig járta úgy az országot egy céges dobozossal, hogy le volt járva a műszakija. Nem kapott sehonnan értesítést
ő maga vette észre egyszer amikor megnézte, hogy mikor kellene vizsgára vinnie.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #97111 üzenetére
Hart prémium line
Zimmermann
Ate
Delphi -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #96390 üzenetére
Motorcsere 2 motorból épül egy
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #96389 üzenetére
Igen, elsődlegesen az a feladata, viszont nálam a radart is kikapcsolta.
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #96185 üzenetére
Meg is vették!
-
zaskar
senior tag
válasz
diablo1984 #96204 üzenetére
Nekem is voltak ilyen tévedések, de szerencsére kevésbé kritikus esetekben, mint a vezérlés. Szerencsére kárt nem okoztak, de pénzkidobást bőven. Na majd érdeklődök az ismerőseim körében, tudnak-e ajánlani valakit a környéken, ha típusismeretre is szükség van.
Tavaly volt a mélypont, amikor egy helyi szerelő a rugó-toronycsapágy-lengéscsillapító cserét drágábban csinálta volna anyaggal, mint Kalydiék. Utóbbihoz én vittem az alkatrészt, és olcsóbb lett a vége. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #96018 üzenetére
Na ok, de kompresszió vesztést nem így állapítunk meg 🤣
Pont ezért kérdeztem, hogy hány hengerben nincs kompresszió, mert gyanús, hogy a telephely szélén nem tudtak izzítón keresztül kompressziót mérni .
Már pedig minden más csak feltételezés. -
tycon
tag
válasz
diablo1984 #96018 üzenetére
A biztos válasz az hogy nem tudom. De ötletelnek itt a kompresziómérésre. Hogy forgat, esetleg könnyen. Nekem a körforgalomban az alsó vezérműszíj meghajtónál 5 fog ledarálódott, és így nem forgatta a vezérműtengelyt. Állt a szíj indítózásnál. Kedves ember megállt, hazahúzott grátisz. Na, ez az amit visszakaptam mások szintén grátisz segíségemből. Vagy 3 km.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
diablo1984 #95938 üzenetére
Erre azt mondta egy közeli ismerősöm, hogy azért van hogy használjam, engem szolgáljon, ne én szolgáljam őt. Ha valami elromlik megjavíttatom, de nem őrizgetem azért, hogy ha eladom, más jól járjon vele. Ez is egy felfogás. Van akit meg csak szimplán nem érdekel. A nőknek meg mások a prioritásai, szinte mindenben, általában.
-
bigdady
nagyúr
válasz
diablo1984 #95842 üzenetére
App?
Van App?
-
bigdady
nagyúr
válasz
diablo1984 #95835 üzenetére
Ezt a 47%-ot hol találom a menüben?
-
szebe
addikt
válasz
diablo1984 #95835 üzenetére
Gondolom munkautasítás alapján rájön még 2 óra munkadíj, aztán meg is vagyunk.
-
MasterMark
titán
válasz
diablo1984 #95718 üzenetére
A számla alatt az adásvételit érted? Vagy csak a bontós jó igazi számlával?
Ezen kívűl nem kell semmi más papír? -
MasterMark
titán
válasz
diablo1984 #95702 üzenetére
Magánszemélyként meg lehet csinálni? Nyilván tök azonos motor menne bele.
-
Benir8
senior tag
válasz
diablo1984 #95459 üzenetére
Tavaly augusztusban volt cserélve a vezérlést szerelőnél. (Csak olajszivárgás miatt, minden évben van)
Ebben volt 2 db vezérműtengely szimmering, szíj, vízpumpa, görgők.
Most enged az olaj valahol fentről, valószínűleg vezérműtengely szimmering, ami itt volt szó erről a csoda PTFE szimmeringről. [link] -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #95110 üzenetére
Az szép szervíz 🤣
-
weiss
addikt
válasz
diablo1984 #94542 üzenetére
Ma néztük volna meg, ma elvitték. Előtte nem tudom mióta hirdették már. Már a 2. ilyen
-
Jaded
őstag
válasz
diablo1984 #94555 üzenetére
Olajat nekem sem eszi, 10 ezrenként cserélem (Motul) és gariidő alatt is 15 ezrenként volt. Lánc nem csörög még.
-
Jaded
őstag
válasz
diablo1984 #94541 üzenetére
Torkos?
Ez 5 év és 120 ezer km átlaga, szerintem nem tragikus.
-
weiss
addikt
válasz
diablo1984 #94542 üzenetére
Ez tök szimpi, de ha nincs rendszám, ott mindig valami sunyiságot sejtek.
Ja igen, meg ledes.
Apropó, a led fényszóró az jobb felszerelségnél benne van mindben, halogént max azzal kapsz amiben nem hogy android auto nincs(mert monocróm a rádió kicsi kijelzője)
Nekem úgy tűnt, hogy ezek nem függnek így össze.
-
weiss
addikt
válasz
diablo1984 #94541 üzenetére
Elsősorban 4-est igen, mert a keveset futott 3-as elég ritka, és azok már 10+ évesek. Ezzel szemezek még amúgy, anyósjelöltéktől elérhető távolságban lenne.
-
weiss
addikt
válasz
diablo1984 #94536 üzenetére
Kösz, jó tudni. Alapvetően dízelt vennék, de mivel konkrétan semmi eladó Megane nincs* /WTF/, lehet benzin lesz a vége.
* olyan, amit megvennék
-
dugo_
veterán
válasz
diablo1984 #94478 üzenetére
Touché.
-
zaskar
senior tag
válasz
diablo1984 #94446 üzenetére
Ezt nem tudtam. Az enyém német autó volt, lekövethető szervizmúlttal, 20 ezrenkénti olajcserével (ezeknek még nem 30e volt az előírt).160 ezerrel hozta be az országba a nepper. A gond az volt, hogy a 160 ezres olajcsere már nem történt meg, ő meg jó pár hónapig járt vele, míg én meg nem vettem. Valószínűleg nem cserélt benne olajat, így anélkül futott az autó hosszabb ideig, míg én le nem cseréltem közvetlenül a vétel után. Hiába cseréltettem aztán hk. csapágyat is, már nem tudtam megelőzni a nagyobb bajokat.
-
Alusky
senior tag
válasz
diablo1984 #94444 üzenetére
Az meg előtte lett felújítva.
Megnézzük majd a csatlakozókat.Én is mindig ezt mondom, hogy élő adatot kell nézni, de ez valami luxusszolgáltatássá vált a szerelőknél. Nem is értem, hogy amikor ilyen hibakód van, hogy miért nem első dolguk ez. Jönnek hozzám ismerősök, hogy XY gondja van a kocsinak, merthogy én értek hozzá. Mondom nem, én nem értek hozzá, de azt tudom, hogy élő adatot nézünk, mert azon látszik minden mi a nyűgje a kocsinak. Enélkül olyan, mint szívműtétet csinálni vérnyomásmérés alapján.
-
tycon
tag
válasz
diablo1984 #94446 üzenetére
Az csináltat olajcserét 30 ezrenként, aki más autójával jár, és abban. Pláne ha turbós, akkor katasztrófa. De vegyen 30 ezrenként autót. Volt valami írás, hogy a százezret pörgő turbó olajozása milyen érzékeny. Jó, alapjáraton a turbó meg sem fordul.
https://www.turbofelcsiki.hu/index.php?id=hirek_Hogyangyilkoljamegturbojat -
zaskar
senior tag
válasz
diablo1984 #94444 üzenetére
2010-től 2023-ig volt egy 2006-os 106 LE-s 1.5 dci-m. Sok bajom volt a motorral, költöttem rá rendesen. Amivel viszont soha nem volt gond, az az üzemanyag rendszer. Se turbó, se nagynyomású, se porlasztók, tényleg nulla hiba.
-
Alusky
senior tag
válasz
diablo1984 #94442 üzenetére
Talán húszezer Km van bennük, felújított, bemért mind a 4. Új szűrőt kapott akkor meg néhány hónapja is újat. OMV kút. Törlés után hetekig megy a kocsi.
-
MM
őstag
válasz
diablo1984 #94098 üzenetére
Azert nincs panaszod az M3 kombi lábterére, mert az nem kicsi. A nem kombi lábtere viszont 7 cm-el kisebb, na az már kicsi.
-
válasz
diablo1984 #93643 üzenetére
Esetleg uj olaj segithet.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
diablo1984 #92917 üzenetére
Lendkerék mondjuk használati szokások függvénye is, más típus& motor mondjuk, de ismerősnek nemrég kellett cserélni... Több, mint félmillió km után.
2 tárcsa elkopott közben, a harmadikat már nem szolgálta ki. (Egytömegű szett került bele.)
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92917 üzenetére
Tudod mennyibe kerül 1db hajtókar csavar?
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92801 üzenetére
Nem bizony 1.5 évente volt cserélve akkor lett meg 19-20 e közti táv.
-
tycon
tag
válasz
diablo1984 #92773 üzenetére
Igazad van, csak az ESP-t lehet kikapcsolni. Meg nem nézném, hogy milyen színű a féktárcsa. Én betétcserénél az első féknél a porvédő gumi alá olajat szoktam injekciózni, és a dugattyút kinyomni-benyomni. Hátul ez sokkal macerásabb.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #92654 üzenetére
Nekem az SX4 1.5 VVT láncos. Ha nem tudom,hogy nem az, akkor azt hinném,hogy szijas.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92654 üzenetére
Nekem az első autóm volt a favorit imádtam, soha nem csörgött benne a lánc, pedig 90le volt elrejtve benne.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #92612 üzenetére
Én láttam a parkolóban 6 hónapos új S60 Volvot, ahogyan az asszony leégette a kuplungját. A férje az ablakból üvöltött vele.
-
válasz
diablo1984 #92612 üzenetére
User es felhasznalas fuggo a dolog. Pl egy ismerosom a kuplongon pihenteti a labat (mi a turoert nem vesz automatat, nem ertem), vagy nem nyomja ki rendesen, vagy varosban tolja minden nap, esetleg nem is kenik a mehanikus pontokat. Nekem a Kangooban 245 ezer van es gyari a kuplung+ onindito is(nagyobb akkuval a kocsi mindig) . Cserebe ket evente uj olajat kap a kuplung, par evente a kulisszat is grafitsprevel befujom+pucolas) es sokszor megy nagyon hosszu utakat, ahol kb csak parszor valtok.
-
tycon
tag
válasz
diablo1984 #92561 üzenetére
A bal rugóm eltört. Akkor a balt cseréltem. Most meg a jobbat, rugót is, a videón a régi hibátlan. Csak a párbancserélünk miatt. Két napja néztem az Auchanban az ablaktörlőket, de fejből 70-50 cm kell bele. De még megnézem máshol is. Ez a teljesműanyag ilyen a téltől/napfénytől 1-2 év alatt. Na, most lemértem megint, ki tudja, milyen a winchester mostanában nálam. Annyi, 50-70cm.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #92486 üzenetére
Igen nekem is ez a bajom. Az SX4 nagyon jó. Főleg ezzel a pörgős 1.5 VVat 112Le motorral még főleg. De azt néztem,hogy egy 4-5 éves S-Cross 5.5 - 6 millió kevés kilométerrel.
-
Gombinyó
őstag
válasz
diablo1984 #92475 üzenetére
Rálicitálok, 9 éves avensis, megkotlott a karbantartott cvt benne. Márkaszerviz ajánlat: 7m ft az új váltó, nincs sehol készleten, le kell gyártatni. Az autó érne jó váltóval kb 4m ft-ot.
-
creed33
aktív tag
válasz
diablo1984 #92367 üzenetére
Köszönöm!
-
gabor9991
addikt
válasz
diablo1984 #92210 üzenetére
Én is azt gondolom, hogy hiába lenne a dugattyútető fémtiszta, attól a motor semmilyen pluszt nem nyújtana és a hengerfalon látható karistolások sem tűnnének el.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92195 üzenetére
Nyomás és hő hatására sok folyamat játszódik le.
De szíved joga nem hinni benne.
Én sem hiszek sokmindenben még is van.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
diablo1984 #92197 üzenetére
Nem jelzi semmi ha kiég, csak nem világít. Tehát akkor nem canbus-os. A belső világítás sofita izzó miatt, nem hiszem hogy zaklatna a rendőr.
-
t.imi
addikt
válasz
diablo1984 #92190 üzenetére
kb.
Ilyenkor megáll az ütő egy pillanatra. Prolong <> Gnolorp és a többi.
Ha tisztít faxán, miért kell ekkora fsságot odaírni?? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
diablo1984 #91950 üzenetére
Kérdés milyen mennyiség, de alapvetően az első bemelegedéssel ki is párolog, meg ugye a töredéke lehet az, ami nem ég el/távozik kipun, szerintem összességében nem szignifikáns
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
diablo1984 #91890 üzenetére
havernál pont ez volt régi kocsi..át kellett "mosatni" vagy bő 1 literrel egy más okból kifolyólag. Vastagon barnás fekete jött ki. kicsit furcsa is nekem ez a ki van cserélve az olaj...oszt közben csak rá van töltve meg valamennyi ki van nyomkodva.
-
szebe
addikt
válasz
diablo1984 #91807 üzenetére
Az se árt, ha nem a gyári 30k-s olcsajcserét tartja az ember.
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984 #91807 üzenetére
A városi legendák szerint a hajtókar csapágy probléma a 106 lovas 1.5 dci motorokat érinti (megane 2, 2006-tól).
Megane 3/laguna 3 esetén (110 lovas 1.5dci) már más csapágy került bele.
Állítólag a 106 lovasok csapágyai nem a megfelelő anyagból készültek és ezért kopnak meg, még a gondos odafigyelés ellenére is, akár 200.000km körül feladják a harcot.
Tehát a motor többi részét nem feltétlenül érinti ez a probléma, ha időben cseréljük a hk csapágyalat. -
válasz
diablo1984 #91701 üzenetére
Igen siralmas a helyzet. Nekem pl osoreg szivo autoim vannak, es meg azt sem ismerik a szerelok Nemetorszagban. Amit tudok en csinalok garazs nelkul, ami meg tervezheto, viszem haza. Szerintem kb 2012-ig vagyunk rendben, utana meg erosen limitaltak a szerelheto motoros autok. De Rob jobban tudja ezt
-
válasz
diablo1984 #91695 üzenetére
En mar ezert valasztok olyan autot, ahol szerelo is van hozza es megbizhato. Egyszeruen tul sok a kontar, penzlehuzo, lusta szerelo. Mar itt is irtam, hogy 6.-ik szerelogarda irta le magat Nemetben, es mind lehuzott valahogy, vagy elcseszte az egyszeru autoimat. Es mar asszony is belatta, hogy nem nezunk autot szerelembol. Nezunk autot, amit meg lehet javitani es szerelo is normalis. Sajnos a kor nagyon zarul es nagyon keves a szerelheto auto mar. Remelem valtozni fog a trend.
-
válasz
diablo1984 #91651 üzenetére
Ahhoz a Lagunának nem kell bemelegedni, van benne a fázósoknak, ha jól emlékszem 1,5kW kieg. utastér fűtés.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #91467 üzenetére
Valamelyikre valamennyi leírás biztos igaz, a lényeg, hogy a kevés olajtöltet csak papíron jó a körnezetbarátság miatt, a gyakorlatban pedig rossz dolog
Tegnap lemostam az autót, szóval a napokban olyan idő lesz, hogy tiszta kosz legyen mindenkié
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #91465 üzenetére
Tehát akkor a linkelt gyári manual nem igaz egyikre sem?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #91463 üzenetére
Úgy fest, mindkettő igaz lehet, évjárat függő információ lehet.
[link] -
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #91461 üzenetére
A hangjával nem volt semmi bajom, tud jó hangja lenni a három hengernek is, lásd Triumph.
Az olaj mennyiség meglepett. Nincs már meg a forrásom.
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984 #91444 üzenetére
Igen új motor. Ja azt lehet nem írtam, de gariban cserélik, tehát nincs teendőm a régi motorral.
salieri.: ez természetes és nincs is ezzel baj, ezért is feleztem a gyári előírást. A 8.000km, már picit elrugaszkodott, talán a "sportolásra" is használt RS esetében lehet életszerű.
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984 #91433 üzenetére
Igen, ez egy roppant jó kérdés, hogy mitől?
Ha minden jólmegy, jövőhét végére elkészül, nyilván majd rákérdezek, hogy megtalálták-e a hiba okát. -
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984 #91376 üzenetére
Tudtommal az 1.2-es akkori verziója már közvetlen befecs, kormolódó fajta volt, míg a 0,9 szívócsatornába fecskendezett, nem kokszolódtak le a szelepei.
-
salieri.
őstag
válasz
diablo1984 #91376 üzenetére
H4B kód állítólag nagyon jó, láncos vezerles.Volt ebből a kis köbcentis motorból jópár.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
diablo1984 #91290 üzenetére
Az elektromos hibákra nincs megoldás? Kábelköteg csere stb?
A futómű alkatrészeit majd legfeljebb sűrűn cseréli.Szóltam neki, hogy mk2-es Scenic, Megane, Laguna necces választás…
-
Zol01
tag
válasz
diablo1984 #91009 üzenetére
Alapvetően a 3-as megane is jó autó, de valamiért nem volt kölcsönös az egymás iránti szeretet.
Egyébként az új tulajnál azóta is megy.
rob210 #91008 Köszönöm szépen
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
diablo1984 #90864 üzenetére
Ugye a sebességmérést befolyásolhatja a kerék átmérője.
Én GPS szerinti 130 km/h az óra szerint kb. 136 km/h. -
szebe
addikt
válasz
diablo1984 #90864 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de a jelenlegi fogyasztást hogy írja ki számmal?
3/2 csak csíkkal mutatja, rajta egy nyíl, hogy hol az átlag. -
lsebestyen
addikt
válasz
diablo1984 #90847 üzenetére
Tényleg, neked ilyened van. Pályán mennyire elviselhető? Óra szerint 130-cal szoktam közlekedni.
Robi: én is a benya felé hajlok amúgy. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #90758 üzenetére
Csak a dayco
-
Joe.36
addikt
válasz
diablo1984 #90744 üzenetére
Hát ez nem hangzik jól... De köszönöm
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
diablo1984 #90474 üzenetére
Jönnék én is.
Clio II 1,9 dti - 2000
Clio IV Grandtour 1,5 dci - 2016 -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #90271 üzenetére
A vezérmű fedélnél nem rakták be a tűzfalhoz közelebbi csavart felül.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #90253 üzenetére
A gates , ina, skf, conti, gyártat romániában.
Ezért én leszoktam róla.
Nincs kedvem ide-oda küldözgetni a szetteket, mert, ha román, megy vissza, azt én nem szerelem be.
Jó a gates, ha jó a gates.
De a daycoval még nem volt bajom, a gatessel már futottam lesre. -
törölt tag
válasz
diablo1984 #90211 üzenetére
Köszönöm, erről nem tudtam, a szélvédőre volt állítva.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #90116 üzenetére
Hm..hm..
Azért az előző szervízhez bekopogtatnék -
Alusky
senior tag
válasz
diablo1984 #90015 üzenetére
Aztán rommácsippelni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #90009 üzenetére
nem tudni.
Hol van benne kompresszió hol nincs.
Ráadásul csak az 1es hengernél.
Borzalmasan füstöl, fogy az olaj .
Rámondtam a turbót, mert ereje se volt.
De amikor megmértem rájöttem itt nem lesz elég a turbócsere.
Felső holtponton megfújva a kartercsövön keresztül, rendesen jön ki a levegő.
Tehát a szelepek biztos feltámasztanak időnként.
Egy kitaposott lelkű 2.0 t ami pedig elég ritka. -
válasz
diablo1984 #89935 üzenetére
Nem hát, mert nem volt bolygatva!
-
gergo5991
őstag
válasz
diablo1984 #89904 üzenetére
4000-4200 között forgott pályán, 3 órán át volt a fülemben a füles noise cancelingel, aztán pest környékén volt egy 10perces dugó ott kivettem a fülemből araszoláshoz.
mikor indultam el, ugyebár megszkotam a csendet, és annyira zavaróan orditott a motor elindulásnál hogy azt hittem elromlott a kocsi de nem, hanem kurva hangos, csak az ember valamennyire hozzászokik, és elviseli idővelaz amúgy meglepett hogy 1800km-en mondhatni végig 4000+ os fordulatot mennyire jól viselte maga a kocsi, nagyon szépen pörgött a motor, semmi rezocancia vibrálás vagy akármi
picit féltem hogy sok lesz ez neki amúgy
rijeka környékén elég nagy "hegyek" voltak, mivel korán is volt mikor elindultam ezért ott kikapcsolt klimával mentem hogy jobban birjon menni a "hegyek között"
-
Dyno
veterán
válasz
diablo1984 #89785 üzenetére
Igen akkor kb. 110-nél forog 3000ezret.
#89786ThodEE: Ha 3500-t forog 209-nél akkor 130-nál 2200 körül kéne forognia.
Amúgy kétféle volt elméletileg 2012 gyártás után amikortól energy dci-k voltak és 270nm volt a csúcs nyomaték nem 240nm mint előtte:
240nm: 6.-ba 100-nál 2000-t forog ilyen az enyém is
270nm: 6.-ba 115 körül forog 2000-tÉs ennek köszönhetően kb. fél literrel kevesebbet esznek pályán.
-
ThodEE
őstag
válasz
diablo1984 #89787 üzenetére
Annak meg kell a bugi
Ignis 180nál majdnem 5500at pörög
-
ThodEE
őstag
válasz
diablo1984 #89785 üzenetére
-
szebe
addikt
válasz
diablo1984 #89735 üzenetére
Mik lehetnek a tünetek?
J Astrát is nézegettem, ott a "híres" M32-re a régi ikarusokhoz hasonló búgást, és bólogató váltókart mondták, mint egyértelmű jel.Illetve ha előjön, akkor kb mi pénz ezt javítani/cserélni?
-
szebe
addikt
válasz
diablo1984 #89725 üzenetére
de annak az a gyengéje
Ez miben nyilvánulhat meg? (mekkora kiadásra készüljek?
)
Vagy csak úgy gyengéje, hogy kevésbé komfortos? -
válasz
diablo1984 #89725 üzenetére
A JR5-ös váltó van az 5-ösben?
-
gergo5991
őstag
válasz
diablo1984 #89722 üzenetére
nekem 110 lovas 5 sebességes
2010-es 3. gen 1.6 16v dynamique K4m v8 motorkód -
gergo5991
őstag
válasz
diablo1984 #89688 üzenetére
1 liter sárgászöld mennyibe kerül amugy? mert 7x 1 egység van kiirva és 3,84 euró 1 egységre.
csak azért kérdem mert 7x1 egység ( gondolom litert takar, kiszámláztak 26 euróért), meg 48 eurót a cseréjére..
ha csak felöntötték 2 literrel akkor megyek vissza reklamálni -
gergo5991
őstag
válasz
diablo1984 #89686 üzenetére
szóval a rózsaszín az a gyári ami van benne, és a tetejére öntötték akkor a sárgát, a renault saját fagyállóját.
azt tudni hány liter fagyálló megy a kocsiba?
szabad ezeket így keverni? lesz tőle baja az autónak? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
diablo1984 #89646 üzenetére
Minden rendben csak érdekel a dolog.
-
atosan
veterán
válasz
diablo1984 #89564 üzenetére
Igen, mindkettő. Már ráfért.
-
t.imi
addikt
válasz
diablo1984 #89388 üzenetére
Az az eu6-tól van megáldva mindennel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest