- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Savanya
addikt
válasz
nyalifali #65138 üzenetére
Nekem ilyet csinált klíma tisztítás után . Szerencsémre teljes áramtalanítás és 1 nap szárítás után rendbe jött magától .
Motortérben is beázott kicsit a komputer mert szutykos - esős idő utáni mosás után kigyulladt a chek engime lámpa ami fél nap után elaludt magától .
-
Savanya
addikt
válasz
#89309696 #64850 üzenetére
Nekem is DCi-m van és csak kettesben gyorsításkor hallatszik pici sípoló turbo hang . Mivel nem akar csak 120-130-ig menni az folyton nyitott EGR szelepre utal .
Olaj fogyás pedig baj ,de ha tiszta az olaj akkor valahol máshol szivárog el minthogy a motor megegye . Ilyenkor pedig kellene jelentkeznie folyásnak . Víznek is .
-
Savanya
addikt
Megane II DCI kombihoz melyik kézifék kötelet ajánlanátok : Cofle , TRW , A.B.S ,MxGear , ATE ?
Maxgear most igen jó áron volna a Kaufernél .
-
Savanya
addikt
Korábban írtam hogy elszakadt a kézifék bowdenem . Sajnos nem az a hiba hanem a hátsó fékbe kicsit bele van rohadva a kézifékrész és nem húz vissza ezért mikor kiengedem a kézifékkarnál kiakad a huzal .
Drótkefe és párszori WD40 befújásra megindult ,de még nem tökéletes . Reménykedem azért kitart még tavaszig és akkor szétkapom teljesen a hátsó féknyerget . -
Savanya
addikt
Megane II 1.5DCi-men ma felszaladt a kézifék . Gondolom elszakadt az egyik huzal. Nehéz cserélni ? Középső box hogyan szedhető szét ?
-
Savanya
addikt
-
Savanya
addikt
válasz
Nemo1001 #63760 üzenetére
Nekem 1.5DCi csinált hasonlót egy nagy hideg napon . Hazafelé leálltam a M3 mellett egy benzinkútnál , pici döcc és indításkor ezeket írta ki és alig tudtam továbbjönni mert semmi ereje sem volt. EGR szelep hibát írt a diag amit ki is cseréltem ,de nem segített mert valamelyik vezeték jött ki . Szerelő se találta meg , így ki lett iktatva az EGR és azóta van ereje .
-
Savanya
addikt
válasz
rob210 #61476 üzenetére
Köszönöm . Elég jó árban lenne a sima Banner 70Ah -s és ráadásul kuponom is van oda .
Tavaly első hidegre vacakolt a mostani akkum , de 3x töltéssel kibírta mostanáig, erre az első picit hidegebb reggelen megint alig bír indítani .
(#61475) Xantomas : köszönöm ,de Rob210 válasza kicsit megijesztett .
-
Savanya
addikt
Uraim !
Akkucsere előtt álok . Banner sima vagy power bull -t érdemes venni ??
Másik : Mannol Renault 5-30W olaj kerülendő mert igen hagossá vált az 1.5DCi-m .
-
Savanya
addikt
Mi baj lehet az ÖMV-vel ? Nekem is hasonló fél literes fogyasztásemelkedés volt mikor télen smartd helyett ÖMV-s prémium gázolajat tankoltam . Eddig nekem az Auchannnal evett a legkevesebbet ,de picit hangosabb a motor / Auchan teljesen adalékmentes míg a többiben van valamennyi adalék is /
-
Savanya
addikt
Ma kicsit leamortizáltam az autót / 13.-ka van / Tudtok ajánlani olyan lökhárítóst aki kis felületet ragaszt fényez is ?? Ahogy nézegettem az árakat egy bontott ugyanilyen halvány zöld lökhárító majdnem olcsóbban kijön és csak 15 perc a csere .
-
Savanya
addikt
válasz
rob210 #58262 üzenetére
Nekem nagyon megfelel a Reanult klíma. Középső rostélyt beállítom egymást keresztezve felfele ,kissé lezárva valamint a két szélsőt az oldalablakra .
Utáltam a Hyundaiom kissé túlméretezett klímáját amit 2 percnél tovább nem lehetett üzemeltetni mert már túl hideg volt .2 hete mikor töltötték 7,4 fokot mértek a középső rostélynál .
-
Savanya
addikt
válasz
orosziem81 #58259 üzenetére
Olyan klíma nincs ami 1-2 fokos levegőt tud fújni. Legerősebbek 5-6 fok közöttiek. Plötty Renault klíma meg 7-9 fokos levegőt tud .
-
Savanya
addikt
Uraim !
Klímatisztítás után nem működik a távirányítóm MII -nél Minden más ige. Mi lehet a gond ? Viszont így nem tudom zárni ,de a központi zár ha az autóban vagyok megy .
-
Savanya
addikt
Uraim !
Jó klímást tudnátok ajánlani ? Van egy icipici szivárgás a rendszerben .
-
Savanya
addikt
10 napja tankoltam az Auchannál és fura dolog eset meg velem. Budakalász- Szeged teli tankkal oda-vissza a komputer 24L-ert fogyást írt, mégis a benzinkútnál 32 litert tankoltam , holott a mutatóm is éppen hogy háromnegyed alatt volt kicsivel . Eddig mindig max 1-2 literrel tudtam csak többet beletölteni és nem egyből 8l -ert. Nem kicsit csalt a kút .
Tegnap az akkum majdnem feladta 2év 3 hónap után . Marad a hideg akkor tuti nem is fog beindulni pedig garázsban áll az autó .
-
Savanya
addikt
MII 1.5DCi -hez kérnék én is egy akku ajánlatot . Sajnos a 3 éves Silicon Power nem fogja kibírni már a telet . 1 hónapja is töltöttem ,de most a hidegben alig akar indítani már.
-
Savanya
addikt
Mióta van AC pumpa dízelen ??? Nagynyomású szívja fel az üzemanyagot és ha menet közben leáll akkor levegősen szállít vagy a főszűrő hibás- eltömődött . Lehet kicsi baj és nagyon drága baj is a forrása a leállásnak .
-
Savanya
addikt
válasz
rob210 #53632 üzenetére
Köszönöm . Megane II-höz egyfajta van . Sajnos belső és külső is kelleni fog , de a Swag nem is vészes mert kompletten 20eft-ból kijön .
Készlet lenne talán a legjobb mert abban gumiharang , csavarok és műanyag alátét is benne volna , csak ilyen meg sehol nincs készleten .
-
Savanya
addikt
Ajánlanátok valami tartós jó komplett összekötő márkát M II -höz. Röhej ,de 1 éve lett cserélve és már a belső összekötöm kezd kicsit lötyögni .
-
Savanya
addikt
válasz
rob210 #52434 üzenetére
Pár hónapja nézelődöm mert fiatalítanék ,de egyszerűen nem éri meg . Tökéletes állapotú dízelem helyett nincs semmi értelmes . Igaz az enyémnek van egy hibája ,de azzal el lehet lenni / üzemanyagszint mutató csak félig mutat utána felugrik háromnegyedig , de mivel mindig tele tankolok sose érdekelt /
-
Savanya
addikt
válasz
diablo1984 #52191 üzenetére
Kattoghat is ha a kuplungtárcsa rugói a végét járják .
Tom5 : Legegyszerűbb behúzott kézifékkel elindulni és ha nem fullad azonnal le akkor gyorsan cserélni kell .
BLUE TORNADO : Felújítás nem megoldás , sajnos nagyon hamar tönkremegy megint , hiába cserélik a patront kompletten és még drága is .
-
Savanya
addikt
válasz
salieri. #51536 üzenetére
Kell töltetni mert az olajat is ott kapja meg a kompresszor kenéséhez . Nekem mikor töltetve volt akkor 8 év alatt lement 7%-ot a töltöttség , de érdekes a Hyundai-om sose volt töltve csak eladás előtt és az 12év alatt 3%-ot esett csak pedig sérült volt a hűtőm elől .
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004 #50689 üzenetére
Biztos hogy a főtengely tárcsa ? Automata feszítő megy inkább tönkre és az tud hasonló hangot adni . 17-25eft közötti árakon kapható .
-
Savanya
addikt
válasz
TayRol #50368 üzenetére
Szokásosan magas árak ....
Pont ma cseréltem gázolaj szűrőt 40ekm után . Sajnos az enyém vízérzékelős és rémálom cserélni,de megvolt fél óra alatt . Ez is csak azért ma cseréltem mert átszereltem a téli gumikat nyárira és ha már a jobb eleje fent van egyszerű cserélni . Mannol olajat is le akarom még cserélni mert nem igazán szereti a DCi-m .
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004 #50195 üzenetére
Vegyél egy flakon tűzhelytisztító habot vagy gázolajjal ki is égetheted a csövet . EGR szelepet meg WD40-vel .
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004 #50148 üzenetére
Átlátszó lightos füstölés pedig EGR-t jelent ,de nem feltétlenül hiba ,csak működik rendesen .
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004 #50146 üzenetére
Füstölés nagyobb gázadásra ha dízel akkor lehetséges. EGR szelep kinyit ,de lehet ez már hiba is . Le kell "falazni " az EGR-t és kiíratni a computerből .
-
Savanya
addikt
válasz
diablo1984 #50069 üzenetére
Még a szelep és az elektromos rész között is át képes marni a korom ? Nekem most ki lett írva a komputerből az EGR és csak biztosítéknak kellene ez .
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004 #50067 üzenetére
Sajnos még nem sikerült ,de lehet készítek inkább .
-
Savanya
addikt
Uraim !
Valakinek nem volna egy ilyen EGR lezárója :
?
-
Savanya
addikt
Üdv Urak !
1 hete említettem egy hátsó fűtőmű hibát. Sajnos mint kiderült mégis rugótörésem volt . Feleslegesen megvettem az alsó felső rugóbakokat ,de végül be is raktam .
-
Savanya
addikt
-
Savanya
addikt
Urak !
Megint van egy kis gondom . Tegnap elkezdett nyöszörögni a hátulja - olyan mintha be lenne rohadva valami - .
Felemeltem ,de alaposan megrángatva se tapasztaltam semmit . Rúgó szerencsére ép és sértetlen .Mi lehet a baj ?
-
Savanya
addikt
Urak !
Cserélt már valaki Megane II-nél hátsó rugót ? Otthon is elvégezhető vagy szerviz ?
-
Savanya
addikt
válasz
Gabesz87 #49276 üzenetére
Múlt héten én is így jártam . Kőfelverődés és szélvédő csere lett a Megane II-n . Legrosszabb és legdrágább hely a Carglass.... Cascos akkor eredetit rakass bele ami olyan 60eft a legolcsóbb helyen . Nekem elég volt az akciós 29540Ft-os is mivel már 13 éves az autó .
Carglass a Pilkingtontól veszi a szélvédőket és + 30-40eft-os felárral adja tovább....
-
Savanya
addikt
válasz
Wiz Khalifa #48956 üzenetére
Hátsó kitámasztó bak a hibás akkor azt nagyom könnyű cserélni . Induláskor ha koppan egyet akkor az szokott tönkremenni , mert kiszkad vagy elgyengül a belső része
-
Savanya
addikt
Tudnátok ajánlani egy jó villamossági szerelőt aki ért a Renaultokhoz ?? Budapest és környéke lenne jó . Sajnos nem EGR szelep hibám van az 1.5DCi-nél hanem szakadás valahol .
-
Savanya
addikt
Sziasztok !
Reggel jöttem haza erre leálltam M3-as pihenőben és utána indításkor ég a service felírat valamint a motorhiba jelzőm . Emelkedőnek gyenge lett , de semmi más . Sík úton ugyanúgy 130-val jöttem .
Mi lehet a hiba ? EGR szelep ?Boldog Új Évet Mindenkinek !
-
Savanya
addikt
válasz
Wiz Khalifa #47839 üzenetére
30eft körüli ,de lehet van általános olcsóbban is .
-
Savanya
addikt
válasz
Wiz Khalifa #47837 üzenetére
Mikor nekem ennyit fogyasztott a benzinesem akkor a lambda-szonda ment tönkre , mégpedig az első a szabályzó .
-
Savanya
addikt
válasz
speedydb23 #46885 üzenetére
Bárdinál a legdrágább , majd 2x-ese mint az autoalkatreszed.hu oldalon .
-
-
Savanya
addikt
Sziasztok !
Féket ABS-es Megane II-ön hogyan kell légteleníteni ? Lehet a hagyományos 2 emberes módszer is vagy csak a vákumos ?
-
Savanya
addikt
válasz
zsizsef #45087 üzenetére
Nekem mikor Hyundai-om volt annál volt ilyen kerregés . Hidrotőke nem kapott azonnal olajat mert el volt tömődve kicsit az olajfurata . Hosszútávú olajtakarító után már nem volt baj / [link] . Meg kellett vele teni legalább 150km-ert mire le lehetett engedi a motorolajat cseréhez .
-
Savanya
addikt
válasz
diablo1984 #42653 üzenetére
Azóta ment már bele premium gázolaj , hangja is jobb lett . Tisztító adalékot most fogok bele rakni .
-
Savanya
addikt
2,5 éve van 1.5DCI első szériás Megane 2 kombim és semmi bajom vele . Van hogy havi 1000km-ert megyek vele ,de van hogy napi 500-600km-ert is . 34ekm ment bele a 2,5 év alatt hibamentesen . Ennyire kifogtam egy jót ??? Egyetlen bajom vele és azóta se csináltattam meg hogy csak félig mér az üzemanyagmérőm , de mivel mindig teletankolok nem zavar .
Távol keleti autók után felüdülés ez a " tucatautó "
-
Savanya
addikt
válasz
Sgt. Chris #42377 üzenetére
Olajpumpa meghibásodás esetén kopogna erősen a motor . Lehet az olajszintmérő adta meg magát .
Be kell indítani és az olajsapkát levenni , ha fent észleled hogy kicsit kicsapkod az olaj akkor van nyomás .
Hibásodásnak meg olajveszteségről ír , de érdekes hogy az olajnyomásjelző is ég . -
Savanya
addikt
válasz
Sgt. Chris #42370 üzenetére
Olaj elfojt ??? Nézted a mennyi van benne ?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest