Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HorviGabi
aktív tag
Olyat tapasztalt már valaki hogy akku saru levétel után nem indul be az autó? 2006-os Megane 2 szedánról van szó.
-
Bpeti55
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, amit most tapasztalok először. Megane 1ph2 1.9dCi grandtour.
Indításnál mintha nem állna le az önindító, és egy két másodpercig fura kerrenő-kreszmegő hangot ad, mint amikor járó motornál ráindít valaki! Van hogy forgatáskor is adja a hangot.
Hozzáteszem, hogy hétfőn bikázni kellett és volt azért forgatva.
Tudnátok javasolni valamit!?
Előre is köszi!
Üdv
eti -
rob210
Topikgazda
Na sikerült végre megszabadulnom az UNIQA-tól.
20.000.- lesz olcsóbb az éves biztosÍtásom, köszönöm neked UNIQA soha többet nem kérek belőletek.
Szabadság!!!!

-
Agyasima
őstag
-
rob210
Topikgazda
Az övet ki kell szerelni és kitakarítani.
Be szokott porosodni és akkor nem húz vissza. (jobb esetben, rosszabb esetben valami elromlott benne de akkor egyáltalán nem csévélne)Vízvető na az nem egyszerű vagy bontóbol egy jobb állapotút, vagy márkaszervíz, de az nem lesz olcsó.
Esetleg e-bay talán van fent. -
z00li
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy a vezetőoldali biztonsági övet nem húzza vissza automatikusan, kézzel kell noszogatnom. Hogyan tudnám orvosolni a hibát?
Valamint még az érdekelne, hogy az ajtókon kívül lévő vízvető műanyagok elég viseltesek, honnan tudnék újakat szerezni?Z
-
mycso
Topikgazda
-
Pecc
őstag
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Bukok 4 évet és 119ezer km-t de nekem akkor is ez kéne ez már nem fapados

-
Sly189
senior tag
Így van, így néz ki. Viszont meleg motornál néha instabil, de nem fullad le, 850-900 rpm helyett leejti kb 700 ra. Szerintem majd ha jó idő lesz kap egy új légtömegmérőt
ilyen hidegbe még egyszer nem szerelek az is biztos 
De ettől függetlenül normálisan lehet vele közlekedni. Jön megy közlekedik

-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
korábban jelentkeztem EZZEL a problémával.
( 1.5 dCi, leáll, lefullad, ingadozik, alapjárat )
Nos, úgy néz ki megtaláltuk a hibát. Légtömegmérő volt elkoszolódva. Szinte már fekete volt a piros érzékelős rész.
Szerintem ez okozta korábban a sokat tekerő starter jelenséget nekem.
FÉKTISZTÍTÓVAL SENKI SE TISZTÍTSA!EZZEL KELL:

Azóta betonstabilan szabályozza a fordulatszámot. ( 3000 rpm ről elengedve a gázt, egy helyben, üresben, szépen beáll alapjáratba! )
Rail nyomás is rendben van.Megfigyelés alatt

-
mycso
Topikgazda
Voltam tegnap laguna3-at nézni, hát szerelem első látásra.
Iszonyat jó. Kombi automata 2.0dci és szinte minden földi jóval felszerelve.Féltem is tőle, hogy nagyon jó lesz és ez sajnos picit rontja a józan ítélőképességet. De ez brutál jó...az anyagok, a futómű, a motor, a váltó, a felszereltség...minden.
-
tresh
veterán
válasz
speedydb23
üzenetére
Nem csak dci-be nem tenném ezeket
Nézd ha ő azt mondja hogy nem fogja meghálálni akkor az úgy is van. Nekünk is van pár dci aiwa kúton van tankolva van is baj velük. -
speedydb23
senior tag
Azt tudtam eddig is, hogy nem ajánlott a dci-be az olcsóbb üzemanyagot tenni Magyarországon.
Eddig csak OMV-t kapott mióta nálam van, most utoljára tettem bele Auchan gázolajat, erre nem kicsit húzta a száját a Csaba.

Pedig itt többen is azt mondták, hogy semmi gond nincs a Lukoil és társaival, én innentől rááldozom azt a plusz 1-2ezer ft-ot, ha ezen múlik, hogy valóban tartós legyen ez a rendszer.
-
tresh
veterán
válasz
speedydb23
üzenetére
Örülök hogy rendbe jött. Tankolás csak OMW/SHELL/MOL kút ajánlott +néha adalék az a pár ft difi lósz*r főleg hogy meghálálja a gép. Egy teli tanknál is max 1-2 doboz sör árvával kerül többe de legalább nem pancsolt szart tankolsz ( nem annyira pancsolt szart így helyes
) -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem Prelix szélvédőmosóra a nyári löttyöt, előtte a benne lévő nyáriból kb 2 litert szétlocsoltam a szomszédos utcában
2L tuti elment, mivel a 2L Prelix téli szélvédőmosó belement.Ma reggel jött a meglepetés, a szélvédőmosó motor csak zúg, nem jött folyadék, befagyott a spriccelő. Ez hogy a toszba lehet? Tegnap direkt átjárattam még az új szélvédőmosóval is az autót....
A spriccelőket is be kellene reggel jégoldóval fújni?
-
rob210
Topikgazda
A dob rendben volt nem volt mit szabályozni rajta, szép egyenletesen volt kopva semmi bemaródás.
Több ponton is megmértem nem lett volna értelme padra tenni.A bevált pofák mentek Zimmermann.

Viszont a fékfolyadékból le kellett szivatnom mert sok lett a pofacsere után.
Kiváncsi leszek pár kilóméter múlva lesz e komolyabb változás bár fogni eddig is fogott, csak a régi már nekem nem tetsző állapotban volt. -
FRENK1988
veterán
válasz
speedydb23
üzenetére
450es gazolajnal nem fajt az ara?
-
speedydb23
senior tag
Na úgy tűnik motorikusan most egy ideig rendben lesz a verda (Clio 2003-as 1.5dci 82hp)
Tresh ajánlására elvittem szervízbe.
Nem kevés dolog lett kicserélve az autóban, de a fő probléma a nem indulás megoldódott.
Résolaj mérés után kiderült, hogy a 2-es porlasztó bizony megdöglött végleg.Konkrétan miután ledugózták a 2-es porlasztót pöcc-röff indult, tehát a többinek elvileg nincs baja.
Felújítás 50k alkatrész + szerelés.
Most pöccre indul, és egész jó a karakterisztikája a motornak, talán annyi észrevétel mintha picit "dízelesebb" lenne a hangja. A szerelő pedig azt mondta, hogy ezekbe az 1.5dci motorokba nem igazán szabadna mást, csak OMV vagy SHELL üzemanyagot tankolni, és abból is a drágább +adalékoltat tenni.
Én ma telenyomtam SHELL Nitro+ Dízellel, hát nagyon remélem, hogy tényleg csökken a fogyasztás és használ ezeknek az érzékeny alkatrészeknek, mert 338ft-ért mintha a fogamat húzták volna.

-
rob210
Topikgazda
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ja az alap pont héten cseréltem céges jumperbe zárbetétet az önindítóba ,mert szénné volt kopva. Minden okos közölte hogy csak gyári és egybe cserés. Aztán eldurrant az agyam rendeltem egy utángyártott önindítót 20k ért gyári 50
és szépen kicseréltem az óta is hibátlan 
-
Lacy6
senior tag
Nemsokára akarok olajat cserélni az autómon.
Megane II 2.0 dCi
Szerintetek milyen olajat érdemes beletenni?
Ezen gondolkoztam, de van még egy jelölt ami drágább viszont nem tudom hogy miért.
Van ezek között olyan nagy különbség?
Egyáltalán árba miért van különbség? -
feco6512
tag
Előre már betettem a Bilstein gátlókat azt rakom hátra is csak addigra kéne szereznem kulcsot hozzá abban sem vagyok biztos hogy az torx?valahol kell vennem sajnos a sima kèszletben nincs ekkora.Most nekem az elsők kedvezménnyel a 2db volt 30ezer a két torony csapágy meg 5ezer ft volt
-
rob210
Topikgazda
Csak a Dephis KlÍmával szerelteknél lehet külön cserélni.
Az enyém szerencsére az és a Bárdinál lehet venni 3.200.-De le kell gyártani egy ellen darabot amikor a tárcsát le akarod szedni.
egy kőr lapra fel kell rakni 31mm es körben 3db 4 es furatot egyenlő oldalú háromszög alakzatban.
A közepére pedig tenni egy minimum 10 es furatot ahol a 30 as torxfejet be tudod majd dugni.
mindjárt lerajzolom.
-
feco6512
tag
Sziaztok olyan kérdésem lenne megane I-sen szeretnék hátsó gátlot cserélni a felső csavarhoz milyen kulcs kell?sajnos a készletemben nincs ilyen ha esetleg valaki tudna méretet meg köszönném!
-
Szendwich
tag
A kábelezést azért kérdeztem, hogy a tűzfalon van ledugózott lyuk amin kilehet vezetni két szál vezetéket?
Félre értettél az olajszűrős adapterrel kapcsolatban. Én arra gondoltam, hogy a gyári gombáról levenni jelet. Mert egy-két kocsiban van olyan olaj gomba, amiről lehet mérő műszert is működtetni. Nem csak azt jelzi, hogyha a nyomás X alatt vagy Y felett van.
Szűrőadapteres megoldásról néztem képet. Igaz 2.0 16V volt. Ott elfért. Na majd jövőhéten leméricskélem. Szerintem el kell férnie az 1.6 16Vben is. -
tresh
veterán
válasz
Sly189
üzenetére
Az látszik hogy alapjáraton amikor ingadozik akkor a nyomásod is ugrál nem fix. A leírtak alapján terhelésnél minden rendben ami azért fura mert általában ez fordítva szokott lenni. Mármint hogy nem megy úgy a vas mert a légtömegmérő elfáradt. Hogy pénzt spórolj szerintem kéne szerezni egy légtömegmérőt próbára ami tuti jó és megnézni mit produkál vele a vas. Mert én nem vennék mérget hogy ez lesz a baja. Simán lehet hogy a nyomásszabályzó szelep lesz a hiba.
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, indexre már leírtam az alapjárati problémámat - ami kicsit összetett. Akit érdekel, olvassa el, és véleményezze akár itt, akár ott

Minden ötletet szívesen fogadok!
-
SZATA
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, azt. Clio IV-ről van szó. Azt mondjuk nem írtam, hogy újban gondolkodunk.
-
diablo1984
veterán
ha tce korabeli dci-t akarsz az már mind részecske szűrős, asszem 2008tól nagy általánosságban mindegyik dízelhez hozzá dobták a DPF-et, mert a normákat így tudták csak elérni(németben már jóval korábban a kedvezőbb adók miatt, ezért lehet onnan olyan autót hozni, amiről nem ig gondolnád, hogy dpf-es és mégis)
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Tudom, hogy a LEDeknél számít a polaritás, de nem hiszem, hogy mindhármat fordítva tettem be. Most már a harmadik is "dereng" menet közben. Akkor sötétül el teljesen ha auto állásból átteszem off-ba. Valószínűleg ellenállás kellene elé, vagy a kapcsoló hibás, és átereszt valamennyi áramot auto állásban, csukott ajtókkal is.
(#41332) diablo1984:
Lehet, ezügyben viszont nem tudok semmit tenni. Az elektronika kezeli a feszt. Azért próbálkoztam meg a LEDesítéssel, mert a Clioban Rob által beszerelt szalagok tökéletesen üzemelnek.Ha már írok: Leszigeteltem neutrális szilikonnal a tető és a C oszlop találkozásánál, ahol el volt repedve az eredeti szigetelés. Fölé húztam az átlátszóval, nem akartam kiszedni a régit. A probléma viszont nem oldódott meg, csak csökkent, továbbra is beázik. Két napig állt az esőben az autó múlt hétvégén. Indulás előtt megnéztem az ülés alatt, nem volt víz. Megérkezés után viszont már igen. A rázkódás és a lejtő, emelkedő miatt folyik oda valahonnan.
Szóba került, hogy egy Clio IV váltaná a Thaliát. Melyik motorral ajánlanátok? A dci-kben van DPF? Ősztől tavaszig sok lenne neki a rövid városi út. A 90-es TCe halott ötlet? Ha más nem, akkor marad a 1.2 16V. Az legalább bevált technika, az én 15 éves Cliomban debütált szinte. Kérdés, hogy azóta az Euro X+1 mennyire fojtotta le az alacsony fordulaton sosem virgonc motort.
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
na megvan a rendelés lista:
a változatosság kedvéért febi minden
- 2 talpas
- 2 stabpálca
- 2 toronycsapágy(mert kattogott fékezés közben és kormány tekeréskor, az asszonynak szóltam, hogy tekergesse már a kormányt, és a rugó fordul, nem a csapágy a bal oldalon...... 2 hónap állás csodákra képes, íg jól sejtettem a toronycsapágy kínt.......)
- egy szett kumho winterkraft wp51-es gumi, mert tél van......elvileg jövő hétvégén először a yaris 2 talpasa lesz ledobva, utána következik a lugu újból......
de legalább motorikusan eddig jól működik, bár piszok nehezem melegszik a víz benne, pedig új a termosztát is a termosztát házzal, bár fűteni fűt, de kicsit zavaró, hogy városi használattal sosem éri el a középső csíkot, főúton húzatva eléri, de hamar visszahűl városban.....
az adagoló gázolaj bevezető gyorscsatit hol lehet venni?(kiment belőle a tömítőgyűrű és állás közben picit nedvel, ezzel egy időben le is levegősíti a rendszert.....amúgy felpumpálva pöcc-rőff, levegősen azért forgatni kell.....
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Én a Febit preferálom, de a meyle is jó állÍtólag, bár ezt eddig csak vw tulajoktól halottam.
Nekem amit csak cserélni kell törekszem, hogy febire cserélődjön.
-
diablo1984
veterán
laguna 1 alá melyik talpas illetve stabilizátor márka ami ajánlott és nem kottyan meg az első kátyúban?
mayle, monroe, swag/febi,moog? vagy valami más márka?
-
FerNandor
őstag
[link] ismeritek ezt az olajat? Nagyon jónak tűnik. Erre fogom asszem lecserélni az sxr-t.
-
dhgm
tag
válasz
Szendwich
üzenetére
Én nem csináltam, de terveztem. Szerintem a kábelezés nem lehet nagy ügy...
A motorolaj gombánál lehet megoldás egy hármas csatlakozó ( eredeti lámpagomba+olajnyomásmérő+ motorolajhőmérő) esztergályos, lakatos szakember a menetek ismeretében le tudja szerintem gyártani.
A szűrőadapter talán 4 cm magas, ennyivel emeli meg az olajszűrő legmagasabb pontját, így a szűrő teteje szerintem már nagyon nyomná a gumi vízcsövet ami a szűrőmelegítőhöz csatlakozik.
Nem tudom....
-
FerNandor
őstag
válasz
gooool
üzenetére
Nekem meg múltkor valaki lenyúlta az ablakmoso tartály kupakjat. Szerencsére neten találtam hirdetést ahol volt cikkszam úgyhogy megrendeltem autós boltban. 1100Ft.
Meg kíváncsiságból le akartam kérni a rendszamom meg haveret... Erre meg ide nem is lehet olyan egyszerűen regisztrálni.. Be kell menni személyesen az okmanyirodaba.. LOL LOL LOL -
gooool
őstag
Ezt sem hittem volna...

Egy dolog hiányzott a hibátlan beltérhez a Laguna-ban, mégpedig egy jobb oldali első biztonsági öv csavarborítás. 12 bontót hívtam fel, hogy van-e, mind elhajtott, majd a helyben lévő Isten háta mögötti bontóban nem hogy egyet, egy párat pattintottam ki egy rommá tört Laguna-ból.
Szóval most már hibátlan a beltér, nagy örömömre.
-
Lacy6
senior tag
Hát ez tényleg elég érdekes.
Fogalmam sincs hogy mi lehet a gond.
Szerintem nincs rossz áron, szóval biztosan voltak akik megnézték, de lehetett valami ott amit észrevettek és nem vették meg. Turbó körüli olajfolyás ami veszélyes, vagy ha haldoklik a kettős tömegű lendkerék. Az is előfordulhat, hogy gyaníthatóan több km van benne az autóban, de ez mindig kérdéses.
Elképzelhető szerintetek, hogy egyik sem csak ennyiért nincs rá kereslet? -
Szendwich
tag
Mar csinaltam ilyet, mas autoban. Sot a mostani hetvegi automban is van 3as VDO oracsoport beszerelve (volt mero, olaj nyomas es olaj hofok).
En arra lettem volna es vagyok tovabbra is kivancsi, hogy a kabelezes mennyire maceras. Illetve az olajszuronel elfer-e a plus adapter, vagy a blokkon eleve van mar ilyen gomba es csak arrol kellene levenni a jelet. Mert az adapteres megoldas jo, de nem a legjobb.Amugy meglepodtem az ebay-es arakon. Itthonrol olcsobban lehet rendelni 1din-es 3 helyes orakeretet, mint az ebay-rol... Az orakon meg gondolkozom, mert jo lenne ha a piros - Megane II - szinekben vilagitananak,
-
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus
üzenetére
Ez a megane nál kisebb.
Egyébként az 1.6 16 v jó motor csak a lendkerék szokta megadni magát 200.000.kilométer körül ha eszetlenül van hajtva 70000kilométer körül.Ennek mondjuk a számlájára Írható, hogy jóval fiatalabb, de kisebb!!! újra hangsúlyozom, valamint 110le azaz "könnyű" kasznija ellenére nem egy rally gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Batch programozás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- Arc Raiders
- One mobilszolgáltatások
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Utánanézek.
eti

Valamint még az érdekelne, hogy az ajtókon kívül lévő vízvető műanyagok elég viseltesek, honnan tudnék újakat szerezni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Örülök hogy rendbe jött. Tankolás csak OMW/SHELL/MOL kút ajánlott +néha adalék az a pár ft difi lósz*r főleg hogy meghálálja a gép. Egy teli tanknál is max 1-2 doboz sör árvával kerül többe de legalább nem pancsolt szart tankolsz ( nem annyira pancsolt szart így helyes