- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
-
rob210
Topikgazda
-
MasterMark
titán
válasz
AthlonXP #91940 üzenetére
Lehet hozzá kitet kapni amivel alulról is javítható.
Az olajat viszont le kell engedni.
Videó róla: [link]
szerk.: Mondjuk a képről nehéz eldönteni, de az lehet kicsit más, de szerintem ugyanez a megoldás arra is lehetséges.
szerk.2: Pontosan nem írtad melyik modell, de kauffernél látok ilyen két oldalról összetehető cuccot arra is.
-
tusi74
őstag
válasz
AthlonXP #81163 üzenetére
Ja és az utolsó, aztán befejezem a lelkendezést. Tavaly június óta először elmentem szombaton! tankolni és boltba. Eddig azt mondta az autóvillamosságos, hogy hétvégén csak úgy használjam a kocsit, ha nem kell útközben megállni, boltba tankolni, és minden máshová, csak hétköznap 8-17 óra között menjek (ami egybe esik a munkaidőmmel, igaz itthonról dolgozom a vírus alatt, de mégsem mondhatom egy online értekezlet alatt, bocs, megyek boltba, mert most lehet), mert csak ekkor tud odajönni a helyszínre. Nem volt 200 a pulzusom, hogy mi lesz, ha nem tudok kiállni a kútról, nem azon járt a fejem, hogy mit szól a kutas). Szinte felszabadultam.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #78816 üzenetére
4 féle van!
Bosch szabadonfutós és szabadonfutó nélküli.
Valeo szabadonfutós és szabadonfutó nélküli.Amelyik megegyezik a tieddel azt kell venni.
Nem elég ránézésre, hogy olyan mint az enyém.Egyébként miért nem újíttatod fel a mostanit?
Olcsóbb és garantáltan a gyári minőség.
Ezek az utángyártott sz@rok jó, ha 2 évig működnek.
De sok esetben már felrakás után nem működik, gariztattam már párat.
Kínai rajta az elektronika és nem a minőségi kínai. -
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #78724 üzenetére
VKM03612 van most rajta, én ezt nem javaslom.
Valeot szoktam feltenni, mert amióta az INA romániában is gyártat lutri lett.
Kauffernél ez a cikkszáma : 588023 -VALEO
9e körül mocorog. forint/eur arányban.A VKM et vagy légkulccsal tudod lekapni, vagy speckó generátor szerelő szerszámmal.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #78715 üzenetére
Oksa generátor szabadonfutó csere.
Ha megnézed a képen is gyönyörűen látszik amite sz@rt a szerelő, hogy teljesen el van kopva a szíjtárcsa. A képen a bal szélen sokkal magasabb a borda ezért kifordul a szíj széle. Ez a fajta tárcsa alumíniumból van és ezt megeszi a szíj ennyi idő alatt. -
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #78711 üzenetére
Az aki a hosszbordást cserélte nektek jól megszivatott!
Ehhez csak úgy férsz hozzá. ha kiveszed az oldalsó toronymerevítő konzolt, amit 4db 10es fejű csavar fog.
Torx megy bele egyébként, de én ezt mindig kicserélem 13as 6 lapfejű csavarra.
Ez egy baromság itt torx csavart alkalmazni.A hiba valószínűleg a generátor szabadonfutója lesz, vagy a klíma csapágy.
De ahhoz, hogy levedd a szíjat nem kicsit fogsz @nyázni így.Ha a generátorrol készítesz képet megmondom azonnal az-e a hiba.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #78695 üzenetére
Hát ezt sajnos én is úgy szoktam, hogy bemegyek lekérek a polcról, 2,3 darabot, kinyitjuk belenézek a fényfelé fordítva és amelyik a perem mentén átereszti a fényt azt visszacsomagoltatom.
A termosztátból, ha weben akarod rendelni, lehet megveszel 5,6 darabot mire jó lesz egy.
erről anno csináltam egy videót is.
Eddig a vernet-ekkel nem volt baj. -
-
KTU
addikt
válasz
AthlonXP #77890 üzenetére
Ott nem lehet hogy szorul valami, amit a motor mozgat?
Nálunk a M1 2003-as kombinál télen hidegebb nap reggel, a csomagtérajtóban lévő spiáter tört el, ami a záró / nyitó motort tartja.
Egyszerűen visszabandázsoltam, azóta is úgy van,ez kb. 4 éve volt.
Nem vettem bontóban se, mivel ebben van a kulcsos rész, és azt mondták macerás (x már nem tudom mennyi ezer Ft) hogy ha az eredeti kulccsal szeretném használni. Maradt így, ha valamikor leesik megint felbandázsolomSzóval a szorulásra gondolok mivel mikor a másik Megane-on cseréltem a tankajtózár motort, ha nem állítom be precízen, nem hiszem hogy hosszú életű lenne.
-
törölt tag
válasz
AthlonXP #68871 üzenetére
Ez a működés megfelelő, nincs semmi baja. Ha a felső sűrűn rovátkázott részbe belemegy akkor van baj. Vagy ha felmegy háromnegyed állásba akkor már érdemes hibát keresni. Ennek nincs baja. Ha nagyon melege van akkor tovább pörög és felkapcsol magasabb fordulatra is.
Vízhőmérésből kétféle van, az egyiknél egy sima relés kapcsoló van a hűtőradiátorban a két cső közötti szakaszon, a másik fajtánál itt egy vakdugó van betekerve és a termosztát alatti jeladóból kapcsolja az ECU a ventilátort.
Ebben az állásban már gond van. [link]
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
AthlonXP #61029 üzenetére
Pedig ugyanez volt nekem is: ha nyitogattam, elsőre sosem zárt be, csak másodszorra. Ha nem piszkáltam, mindig visszazárt. A sodrott érből 2-3 szál tartotta már csak a vezetéket. Mozgatás után egyszerűen nem tudott átmenni azon a keresztmetszeten elég áramerősség a működtetéshez.
Én újrahúznám a zártól a belső részig, ha ennyire nem felderíthető. Lehet, kalaptartót-kárpitot kell bontani, de legalább jó lesz. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
AthlonXP #61022 üzenetére
A kibújtatás (ahol ugye elméletileg meg kellett volna, hogy törjön) után pár centivel, ahol átmegy a csomagtér ajtóra. Próbáld meg áthidalni ideiglenesen; ha akkor jó, vezetékcsere.
Nekem mázlim volt, véletlenül találtam meg a törést; amúgy újra akartam fűzni az egészet. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
AthlonXP #61018 üzenetére
Vezetékszakadás. Ugyanez volt nálam is; hol zárt, hol nem, és szanaszét szereltem már én is mindent. A karosszériából kibújtatás után 10cm-el
volt megtörve. A sérült szakasz cseréje óta hibátlan.
Benir8: ha visszakeresel, emlékeim szerint a közös tapasztalatok alapján, hosszútávon a rönyó motor nem barátja a többpólusú gyertyá(k)nak. Először úgy tűnik, mintha jobb lenne, de aztán idióta hibák kezdenek előjönni. Rémlik, mintha valakinek a trafója is bánta volna a kísérletet...
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #54138 üzenetére
Miért is?
Kb. 10 perc alatt szoktam kicserélni sok beszélgetéssel.
Csak a dobbetétet kell levenni meg a kereket, ha még sose csináltál ilyet.
Aztán felnyúlsz a motort fölfelé meghúzod egy határozott mozdulattal. És ha tele a tartály akkor számítasz rá, hogy kiömlik ami benne van.
Leveszed az elektromos csatlakozást, rádugod az új motorra visszadugid az új motort kicsi folyadékot töltesz a tartályba, hogy jól tetted-e vissza és, hogy rendben működik, majd ha oké visszaraksz mindent.nem bonyolult és semmilyen speciális szerszámot nem igényel 20as torxbiten kívül.
-
Josi
aktív tag
válasz
AthlonXP #54138 üzenetére
Annyira nem vészes.
Leszeded a kereket, kiszedsz pár patentot a dobbetétből, és félrehajtod a dobbetétet.
Kézzel lehuzod a csatlakozót a motorról, utána kiveszed a motort. vigyázz a folyadék ki fog ömleni a tartályból.
Beteszed az új motort, és összerakod.
Én nemrég cseréltem az egész tartályt. Nem volt 1 óra a teljes művelet. -
Josi
aktív tag
válasz
AthlonXP #49896 üzenetére
És ha már ennyire szétszedted, néz meg, hogy a nyomógomb végét rögzítő kis gumikarikát.
Mert az szokott még szétmállni, és elveszhet a nyomógomb.
Én már ezen is túl vagyok.
Célszerű a gumikarikát egy megfelelő méretű zégergyűrűre cserélni, és akkor nem lesz ilyen gond.
Amit én rendeltem hozzá, azon már a zégeres rögzítés volt. -
Josi
aktív tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #49841 üzenetére
Kinyitni az ülés elhajtásával tudod a csomagtérbe bemászva.
Kérdés amikor megnyomod a távirányítót, akkor kattan motorhang bármi hallatszik?
Ha igen akkor megszorult a rudazat ez a kisebbik baj ha semmi, akkor eltört az átvezetőben a kábel, azt akkor át kell kábelezni.Nem nagy művelet csak kényelmetlen hozzáférni.
Ha kinyitottad utána már könnyű javítani. -
eTrade
tag
válasz
AthlonXP #46179 üzenetére
Ha sokszor torpan a kocsi, nem akar megindulni/gyorsulni és sokat is fogyaszt, akkor esélyes hogy lambda hiba lesz. De a diag ad biztos választ a kérdésre, hogy jól működik-e.
Renault diagnosztika tudomásom szerint monitorozza a lamda szonda értékeket. Itt a fórumtagok között mintha valakinek lenne ilyen diag-ja, csak nem emlékszem hogy kinek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AthlonXP #45769 üzenetére
Tényleg nem bonyolult.
5 perc az egész.
Kipattintod a két hangszóró rács fedelét az A oszlopoknál.
Alattuk lesz 1-1 torx csavar azt hiszem 25- ös azokat kiszeded, majd a kijelzőnél azaz középen felfelé magadfelé egyszerre megrántod a burkolatot. Lejön az egész a kormánynál kicsit forgatod ágemeled rajta.
A kijelző szélén ott a két csavar kiveszed ennyi.Ez a pontos leírás a szerelésiben is.
Én már elég sokszor szétkaptam, különböző, izzok és kábelezések miatt. -
rob210
Topikgazda
-
Josi
aktív tag
válasz
AthlonXP #39831 üzenetére
Nekem valami ilyenféle van:
[lELM 327L]Torrentboltból az ember megszerzi a torque pro-t és már minden ok is.
-
-
ThodEE
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- One mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest