Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gessztenye
csendes tag
Megane-hoz keresek bridgestone gumis, még nem használt pótkereket. 195/65x15 saját pótkerekem mellé.. kb 2005. év végi kellene. 20/ kilencnegyvenkilenc 1176
Tália, 65 le-s dci 65e km! frissen felújított-tisztított befecskendező rendszerrel. (tanktól a porlasztókig!!!) Eladó! 20/ öthetvenkilenc 0286
-
mynames
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Váááááááá! mi a f@sz van a renyónál hogy ezt a fosronda lámpát erőltetik mindenre???!!!! Thalia mk3, megane mk3, új twingó mind ua. a sz@r stilus...ez nem egységes arculat, hanem csak vmi újítási kényszerből eredő kapkodás... broáf... Majd ha kurvára keveset fognak eladni késő lesz vakaródzni...szerintem ez a 3-as megane és az új twingo no meg az új thalia nem fogja elérni az elődök darabszámát...de nem a hitelválság miatt!
Na sebaj majd 3 év múlva keresek egy mostani Clio kombit... -
AMD Power
titán
Hivatalos képeken az új Renault Clio
Ez se rossz de az "elöző" Clio IIO ora nekem jobban tetszett.
-
AMD Power
titán
Formába jött - Renault Megane Coupé teszt
Ez elég durva lett.

-
Louies
aktív tag
-
kisninja
őstag
Megvettem inkább a kapcsolot helyben. Csak 1450 Ft volt. Most megen jó lesz jópár évig.
-
nemma
addikt
Ne haragudj, de nincs tanácsom, eddig tartott a szakmai hozzáértésem, és el is véreztem...
AMD Power: Azt hiszem, ez az első Renault, amire azt mondom, hogy tényleg nagyon ronda. Pedig elfogult vagyok, de ez...Nekem az előző széria viszont bejött, korrekt kis családi egyterű formája volt, miközben ez egy hányadék, főleg a hátulja. Hátha élőben azért jobb lesz, bízom benne!
Egyébként neked a Clio milyen felszereltségű? Mik az extrák?
-
AMD Power
titán
Ebből egy 160 dCi családi állat jó lenne.

-
AMD Power
titán
Sokan mondták ,hogy ne vegyek használt gumit de az lesz belőle. A vaterán jó pár normális gumit találtam elég jó árban.
Louies: Pedig az egy iszonyat hasznos kis cucc hátul.
-
AMD Power
titán
Nekem állandóan a "forr" víz lámpa ég de csak nagyon halványan. Mit tegyek vele?
-
Louies
aktív tag
Hi all!
Segítség kellene. A Clio II-n az irányjelző rendszertelenül villog ma délutántól hol gyorsan, hol lassan és a műszerfalon lévő nyilak is ugyanezt csinálják, ja és mind a két írányba(balra, jobbra is). Mi okozhatja az ilyen hibát? A fényszóró beázás nem lehet, mivel nincs pára sem benne. -
kisninja
őstag
Nincs valakinek elfekvőben egy megane-ba való féklámpa kapcsoló ? 3 plolusú
-
Ebit
addikt
válasz
Füge007
üzenetére
Elméletileg, mindegyik autóhóz van egy " kisérő lap", amit új autó esetében, rögziteni kellene a problémákat, sérüléseket,és a tulajnak át kellene adni.
Az átadás előtti tárolás körülményei,is problémásak,Budaörsnél, több száz autó /Ford, Nissan, Suzuki,Skoda/ áll a szabad ég alatt. -
Füge007
senior tag
Sajna még az új autónál is!
Itt a környéken egy márkakereskedő eladott egy autót vadiújnak, nem is volt vele gond addig míg nem lett vele egy koccanás. Amikor is kiderült a kocsi már törve volt, nagyon ügyesen megcsinálták, de az alapos vizsgálat kiderítette. Hatalmas botrány lett belőlle, a kereskedőt kidobták az x márkától, de nem esett kétségbe most F márkát árul. Na tőle nem veszek se újat se használtat! De ami a fő probléma, hány ilyen autókereskedő lehet kishazánkba?!
-
Ebit
addikt
Igen igaza volt, de kellett hozzá, az elérhető árú T ford anno, majd később a népautó terve a németeknél.
hogy alaposan figyelni kell, hogy mit vesz az ember használtan
Skandináv, német országokban a szerviz könyv és a valóság szerint is, még az eladás előtti utolsó pillanatban is elvégeztettek, nagyértékű javitásokat, és karbantartások,.más a mentalitásuk.
Nálunk sajnos ellenkező a helyzet.
-
Ebit
addikt
Igem jó volna, de nekem az a tapasztalatom, hogy sokszor az egyik tulaj, akár tudatlanul, is átvágja a másikat, mert nem érzékeli a hibát, vagy nem viszi el javitani,és manapság sajnos, még azt a karbantartást is kihagyja, amit otthon minimális felkészültséggel , megtudna csinálni.
-
ABnormal
őstag
én úgy vettem a twingót,hogy amikor megláttam az egri rönószalonnál akkor megnéztük,kiderült (megmondták),hogy ki az eladó beszéltünk vele és másnap már hozta is a kocsit a haverék bosch műhelyébe (ott is hagyta,hogy nézegessük,tesztelgessük - igen,ismerte a heveromékat),átnéztük,rádugtuk műszerre (nem ismerte fel,tehát nem ért semmit) mértünk gázt,felemeltük ,megnéztük az alját meg amit még lehetett és mentünk fizetni...de volt olyan kereskedő is mikolcon akinek mondtam,hogy fizetek neki 5ezret,csak küldje le kövesdre egyik emberével a kiszemelt twingót két órahosszára,hogy a műhely átnézhesse..azt mondta,hogy neki nem éri meg...
-
Lejszi
senior tag
Nem lehet kalapot huzni egyik esetre sem, MINDEN megtortenhet es meg is fog tortenni.
-
Ebit
addikt
Leirok én is egy történetet autóvásárlással kapcsolatban.
Ismerősőm, megkért, hogy vidékre menjek vele, egy autot megnézni.
Megérkezésünkor az eladó lakóhelye,nagyon elegáns volt, valamint a megvásárolandó autón, kivül, még két komolyabb is a birtokukban volt,
Első tulajok voltak, minden okmányt/ forgalmi+biztositási papirok+szerviz javitási papirok a rendelkezésünkre bocsájtottak/,ezután kővetkezett a szemrevételezés napfényen, jól áttekinthető módon, majd egy megkőzelitőleg 15-20 perces futás próba.
Ezután kővetkezett nyugodt körülmények között az ár + a kifizetés megbeszélés, egyéb kiegészitő tartozékok átadása, adás-vételi szerződés megirás+foglaló rögzitése átadásaMegjegyzem felmerült, még a szakszervizben való átvizsgálás lehetősége is, amitől az eladó nem zárkozott el, sőt a későbbiek során ő továbbitotta az új tulaj részére a márkaképviselet által megküldőtt tipushiba miatti visszahivási értesitőt is.
-
ABE
őstag
Tulajdonképpen "lényegtelen", hogy a tető tényleg cserélve volt-e, vagy sem, nem a konkrét eset látatlanban való megítélése a fontos. A lényeg az, hogy egy márkakereskedésben ordító hibákat nem vettek észre. Ez a kis történet az én reagálásom volt arra, hogy mennyire szabad megbízni vakon egy márkakereskedésben. Nem azt mondom, hogy mindegyik ilyen, de sajnos itt is bele lehet futni lelkiismeretlen bandába.

-
Füge007
senior tag
Kicsit meghajtottam a vasat Frankfurt am Main oda vissza 2100 Km 2 tankolással. Kinn oda léptem neki, de még igy is kivillogtak
Istenem az ottani utak után hazajönni, elfog a "sírógörcs". Komolyan a következő itthoni autóm egy ilyen lesz:
Ez bírja majd a magyar minősigi utakat

-
Ebit
addikt
Röviden, te magad irod az utolsó hsz-ben, mely szerint a II, verzió egyedi azonositói vannak az autón, egyedül az antenna , van eltérő helyen.
Számomra, igy az általad leirtakból az kővetkezik, hogy az antennát helyezték máshová, és a karosszérián, ismeretlen, okból javitások vannak.A tipust egy kicsit ismerem, és nem kell a neten keresgélnem, de ha ott ülsz előtte biztos találsz több Cliot verziót, amin elől vagy hátul az általad leirt helyen van az antenna.
teljesen biztos, hogy az autó nem lett tökéletesen megjavítva.
Ezt látatlanba én nem vitatom, mert nagyon sok olyan hely van, ahol finoman szólva ,nem végeznek tőkéletes munkát, figyelembe véve a segédanyagok, alkatrészek árát ez elég gyakori, és hozzátéve a megrendelők javitási igényét, a fizetési lehetőségük vonatkozásában.
Személy szerint nekem nincs kőtődésem a márkaszervizhez, de az álitásod úgy pontos hogy ahová ezt a konkrét autót elvitték, ott a leirtak szerint nem jelezték a karosszéria javitási+fényezési problémát.
Megjegyzem ez azért érdekes,mert ha kitölt hivatalosan aláir+pecsétel egy jármű állapot lapot a teljes autóról, ott ezt részletezni, kell, és szokták is, mert ez lesz a későbbi javitási árajánlatuknak a kiinduló alapja.
Nagy valószinűség szerint,én se vettem volna észre, vagy jeleztem volna az antenna elhelyezkedését, és mint irtad a club talin is több személy, is csak kb 2 perc alatt jött rá, ahol volt nagyon sok összehasonitási alap.
-
zsid
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem a Renault Magnum V8

-
ABE
őstag
Ugyanazt tudom leírni, mint eddig: Adva van egy Clio 2, abból is a Ph2 (tehát modellfrissített) változat. Az autó évjárata, lámpái, műszerfala, stb. alapján ez egyértelmű. A Ph2 tulajdonsága, hogy a tetőantenna helye hátul van kialakítva a tetőn, ezt a neten található képek alapján ellenőrizheted. Na, ezen a Ph2-es Clión a tetőn elöl volt az antenna, ami viszont egyértelműen a Ph1-es Cliók sajátja. A kérdés tehát: hogyan lehetséges, hogy egy Ph2-es Clión pontosan ott van a tetőantenna helye, mint a Ph1-en? Nyilván úgy, hogy az autót csúnyán összetörték, és javításkor egy Ph1-es tetejét applikálták rá. Nem egy feltűnő tévedés, aki nem ismeri a típust, észre sem fogja venni. Megjegyzem, hogy nem ez volt az egyetlen hiba az autó (műanyag elemek feleslegesen lefényezve, olajfoltos, színben nem passzoló biztonsági övek, motortérben is volt valami keverés, stb.), szóval az teljesen biztos, hogy az autó nem lett tökéletesen megjavítva.
Ami az egészben a lényeg: ha egy márkaszervizben nem veszik észre azt, hogy ordító hibák tanúskodnak a szakszerűtlen javításról, akkor én onnantól fenntartásokkal kezelem a "szakembereket" is. Erre mondom, hogy egy típust alaposan ismerő tulajdonos többet érhet, mint egy "hivatalosan hozzáértő" ember.
-
Ebit
addikt
Ha egy Ph2-nek elöl van az antennája, akkor te mire következtetsz (ha más egyértelmű jelek is a törésre utalnak)? Ráadásul a tető mérete modelfrissítéskor nem változott, tehát simán cserélhető a régivel.
Teljesen biztos vagy a leirtakban? /Idáig tetőcseréről irtál./
Autón valaki másik tetőt tesz fel /ami azért annyira nem is egyszerű feladat/ megváltozik az autó márkája, besorolása?
Az autó tipusát, nem az antenna elhelyezkedés alapján határozom meg, mert a legtöbb esetben több gyárilag kialakitott pont is található.
Gondolom, ezután a vizsgált autó a"szakvélemények" alapján visszakerült az eredeti eladóhoz, és a vásárlót kártalanitották, és azóta mindenki elégedett.
-
ABE
őstag
"Szerinted, aki autó át, vagy össze épitéssel javitással foglalkozik , valószinűleg elkővet egy ilyen hibát az eltérő méretekről, nem is beszélve."
A Clio2 Ph1-nek elöl, a Ph2-nek hátul van az antennája. Ha egy Ph2-nek elöl van az antennája, akkor te mire következtetsz (ha más egyértelmű jelek is a törésre utalnak)? Ráadásul a tető mérete modelfrissítéskor nem változott, tehát simán cserélhető a régivel. Az autó meg nyilván volt eredetiségvizsgálaton valamikor, bár ki tudja, az mikor volt. Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen átvizsgáláson volt az autó a szervizben. Az eredmény viszont biztos: nem vettek észre ordító hibákat, így a leendő tulaj csak utólag értesült arról, hogy törött volt az autó. Ehhez képest a találkozón 2 perc után kiszúrták, hogy gázos az autó. Persze mindenki oda viszi az autót átvizsgálásra, ahova akarja...
-
Ebit
addikt
tetőn az antenna nem hátul, hanem elöl volt (tehát tetőcserés volt az autó
Szerinted, aki autó át, vagy össze épitéssel javitással foglalkozik , valószinűleg elkővet egy ilyen hibát az eltérő méretekről, nem is beszélve.
Eredetiségvizsgálaton volt?
Márkaszerviz:
ha hitelesen vizsgálták át papirt is adtak róla.A bólintás nem egy elfogadott dolog, és jogilag nehezen értelmezhető.
Szóval én inkább elhívnék pár embert, aki ismeri és használja a típust
Egyéni döntés mindenki a saját ismeretei szerint választ, és remélhetőleg jól.
-
ABE
őstag
Márkaszervizről egy apró történet:
Van a Renault Klubban egy srác, akinek egy használt Clio II Ph2-je van. Amikor először jött vele találkozóra, körbevizsgáltatta az autót a klubtagokkal, mert valami problémája volt. Na, ott derült ki, hogy az autó romokból lett felépítve, többek között azon is bukott le, hogy a tetőn az antenna nem hátul, hanem elöl volt (tehát tetőcserés volt az autó), de ezen kívül is volt pár árulkodó jel. A történetben csak az a szép, hogy vásárlás előtt az egyik márkakereskedésben (nem akarom lejáratni, privátban elmondom, ha érdekel valakit) átvizsgáltatta az autót, és ott rábólintottak, hogy oké...
Ennyit a szakszerű típusismeretről. Szóval én inkább elhívnék pár embert, aki ismeri és használja a típust, mintsem megbízzak egy márkaszervizben.
-
AMD Power
titán
Lencsevégre kapták a frissített Renault Cliót
Pedig szép az eleje.

-
Ebit
addikt
válasz
ABnormal
üzenetére
Ez jól hangzik, de három embert leegyeztetni, valamint a szivességet később ellentételezni nem egyszerű, és hozzáadódik az utazás ideje,+ az autó átvizsgálása, tapasztaltak összegzése.
A lényeg ott kezdődik szerintem, hogy az eladó,hogy áll hozzá az állapotvizsgálathoz.
Megjegyzem a márkaszerviz a legjobb, mert ott meg kell,hogy jelenjen a tipusismeret, és célvizsgálatok elvégzésére alkalmas eszközök, valamint egy hitelesitett állapotfelmérési jegyzőkönyv a későbbi esetleges problémák esetében jó szolgálatot tesz.
-
ABnormal
őstag
-
LuckyL
őstag
sziasztok!
nekem ősz óta egy 3.0 V6-os laguna kettesem van, és imádom
egy baja van csak, hogy a 4-es főút zabálja a futóművét, állandóan cserélgetem a szilenteket meg motortartó bakokat meg egyéb futómű alkatrészeket
nagyon orrnehéz a kocsi szerintem az a baj (hátsó futóműben még minden gyári) -
kisninja
őstag
Hát igen ív csere..... nem látszik de rossz a helyzet, hála égnek nem igazán látszik még a pupspdás sem. Tavsasszal mindenképp meg lesz csináltatva.... olyan 35-45k ra saccolok.
Érdekes csak ez az oldal.
Megen egy probléma... a féklámpám nem mükszik esik az esső igy nem tudtam rendesen megnézni a biztiket. Minden szar nálam jön elő
kezdek kiábrándulni. -
AMD Power
titán
Ez a lista valami nagyon szégyenteljes...

-
mynames
senior tag
ezt most nem értem, ha melegszik az idő akkor a hűtőnél eláll a folyás?
De hát eddig is "melegedett" a meleg hűtővíztől...2107-esünkön volt kissé hasonló probléma jó 6-7 éve. A hűtő tetején a beöntőcsonk hajszálrepedt lett körbe.semmi nem látszott, kissé csöpögött. Egy szaki szúrta ki, és ő is cinezte körbe, azóta is úgy van.
-
mynames
senior tag
-
AMD Power
titán
Írtam már egy párszor ,hogy folyik a kocsiból a hűtő víz. Ma van már 3 napja ,hogy nem folyik. Se nyomás alatt se sehogy....

Új hozzászólás Aktív témák
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Na sebaj majd 3 év múlva keresek egy mostani Clio kombit...

kezdek kiábrándulni.
De hát eddig is "melegedett" a meleg hűtővíztől...
mycso
rob210