Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babcola
tag
válasz
Babcola
üzenetére
Jelentem sikerűlt a műtét, kicseréltettem a fojtószelepet. Az elején volt egy kis alapjárat ingadozás, de aksisaru levétellel + nem clipdiag hibakód tőrléssel egyenlöre jónak tűnik. Végre nem ránt a kocsin 2700-3000 közötti fordulaton, elsőre csak egy kis próbakőr volt, meg a hazafelé 6 km, de a pirosnál már nem ingadozott. Remélem egy ideig csak kopó alkatrészek beszerzésén kell gondolkodnom. :-)
-
MagicNick
csendes tag
Az az igazán siralmas, hogy a "Total Car" is hírértékűnek tartotta ezt a blődséget: "Elolvadt az autó a napon" Ezen most sírjak, vagy inkább nevessek?

-
tresh
veterán
Ez benzinesnél is lehetséges hiba
Ha kinyomócsapágy csere akkor váltó le kicserél váltó fel ez a művelet szerintem kb 2-3 óra árban 20-25k tuti elkérnek és nem a kinyomócsapágy lesz drága az max 5k hanem a munkadíj mert váltót fel le szerelni nem jó móka. De ha már úgyis lejön a váltó akkor szerintem egy kuplung csere is befér egybe és akkor spórolsz egy újbóli munka díjat.. -
gbp
csendes tag
Üdv Urak!Napok óta bacca az agyam a dolog,viszont nincs kihez fordulnom személyesen.2004,1.5 dci kangoo hidegen, váltásnál,kinyomott kuplungal érdekes kerregő hangot ad,felhúzott ablaknál nem hallom.Próbáltam menet közben...kuplung ki,váltani nem váltok ebben az esetben nem hallom!Pedál alsó egy harmadon fog.Kb ennyi a történet,köszi a segítséget!
-
PeterPH
senior tag
Naná hogy ne, mert az angol autók sokkal megbízhatóbbak.
-
mycso
Topikgazda
Vannak még mókás weboldalak: A történet tanulsága, hogy ne bízzon a francia autókban
-
tresh
veterán
válasz
laca.1
üzenetére
100 pacis és 5 gangos akkor elvileg fix lendkerekes.Ha a nagynyomású szelep a hiba csak akkor nem lesz gond. De találgatások helyett én elvinném egy dieseleshez aki megnézi neked és megmondja mit kell cserélni. Be kell vizsgálni a komplett rendszert utána kiderül mi a helyzet az hogy nem ír hiba kódot az autó attól még lehetnek hibás értékek ami végett ugrál az alapjárat. Nehéz ez innen megmondani. Esetleg Maglód vagy hol van Zoltán nevű úriember aki nagy renault szaki lehet megérne egy kört hogy hozzá elviszed és ő elvileg látott már ilyet tudni fogja mit kell javítani

-
rob210
Topikgazda
válasz
Amarth
üzenetére
Amit minden autónál plussz a " típushibákat"
A hátsó lámpák alá folyik össze a víz érdemes ott nagyon megnézni, hogy ne rohadjon.
A torony doblemez csatlakozás is kritikus pont.
A váltót nagyon próbáld ki minden sebességet vegyen szépen. (ha kicsit szokatlan lesz az nem gond az olyan, csak ne recsegjen meg szoruljon)
Alá kell menni megnézni, hogy a váltó és rudazata csatlakozásánál ne szivárogjon az olaj.
Könnyezni mindegyik könnyezik, tehát nedves lehet, csak ne csepegjen.
Az összes elektromos berendezést ki kell próbálni menet közben és álló helyzetben is.
(nem vicc!)Illetve azt nézd meg, hogy a hátulja mennyire van ki?
Érdemes beleülni a csomagtartóba, abból látszik mennyit süllyed a hátulja mennyire van ki a torziós rúd.A kipufogó szeret szétrohadni főleg a hátsó dob, de az filléres tétel és könnyen cserélhető.
Ennyi ha rendben van meg kell venni használni örülni, mert amúgy elnyűhetetlen a motorja és az 1.6 90 le már egész autózható is.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
A rendszer mi a alapján tudja eldönteni, hogy hideg vagy meleg a motor? Mi alapján szabályozza az alapjáratot, benzinkeveréket?
Gondolom van erre valami hőérzékelő, ha igen, azt hol találom? -
tresh
veterán
válasz
laca.1
üzenetére
1.9 dci be mindbe lesz kiveve ha 5os valtoval lenne de en olyat meg nem lattam.ingadozo alapjart pedig vagy kopott porlaszto vagy magasnyomasu szivattyu farad el. Egyik se olcso mulatsag de en egybe kezelnem a kerdest. Mert hiaba lesz uj pl a magasnyomasu ha a porlasztok csak 60-70%-ak..ha siemens a porlaszto akkor sajnos csere (nem lehet felujitani) ha bosch akkor lehet meg tudjak menteni es kozel 100%-os allapotra hozni. Ez a mutet 300korul van. Viszontnha minden mas patika es meg 5 evig hasznalod akkor nem kerdes hogy megeri ez a mutet.
-
laca.1
aktív tag
Hali.
Régebben írtam ide ingadozó alapjárati problemámról.(1.9dci 2000evj schenic)nos a diag.szerint nincs hiba kód de,a ki olvasott értékek alapján a magasnyomású szelep a ludas.cserélem aztán meg látjuk.más:hozzátok fordulok cáfolatért,azt állítja a renault szervizes csóka hogy az én autómban nincs kettős tömegű lendkerék.igaz ez? -
gabx76
senior tag
Egyértelműsítem, ha nem baj:
Canister: Van 1.4 és 1.6-ban is.
Okoskerék: Legfeljebb csak 1.6-ban és afelett (évjárat és kivitelfüggő is)Nekem pl. van, de sosem volt gondom vele. (Azért legutóbbi vezérléscserénél az is új lett)
-
tigerscorpio
aktív tag
Igen 1.9 DCI RXE 2000 Évjárat, de nem fényszóró mosós,
Végülis így olvastam a füzetéből is, csak amíg nem láttam saját szemmel, nem voltam biztos benne
Fórumtársakkal is beszéltük, hogy RXE modellekben volt, azonban a fényszórómosós verzióra nem tértünk ki

Akkor a csatlakozó ami van a klíma vezérlő tekerők mögött a középkonzolon az a szerviz csati?
(kb Rádió alatt)
-
Josi
senior tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Mosófolyadék visszajelzés csak RXE felszereltségnél volt, de ott is csak a fényszórómosónál.
Sajna az ablakmosót kihagyták.
-
drk88
senior tag
Sziasztok,
Tegnap elkezdtem hallagni a járgányból alapjáraton kattogó hangot de nem mindig..ha meg rendesen tolom neki semmi csak alapjáraton. Meghallgattuk nem a motorból ment először az ékszijt hajtó kerékre gyanakodtunk de nem az, mintha a vezérlésből jönne.
Autó: Clio 2 16v 1.4 72kw (2004)
Tippek?

előre is köszi
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Megoldottam, nekiálltam. nyugodtan-szépen. Valóban igazi szopás volt. a kedvenc rögzítőcsavarom az ajtó hajlatában, amit egy műanyag 3szög véd. de jó is

Megérte lekapni, korábban fórumtársakkal beszéltünk esetleges szivattyútisztításról, egyszerűbb volt a dolog.
Az első szélvédő irányába szállító cső volt elöregedve kb nyakban a tartálynál.
Cső lehúz, kicserél, fent elvezet, mint a gyári, és kész. megjött a spricni nyomás.
Most már vettem bele ismét nyári szélvédőmosót 5 liter akciós 230 ft körül volt.
de a visszajelző érzékelőnek nyoma sincs, egyik fórumtárs említette, hogy az RXE modellekbe elvileg már volt.a Kábelek, amik mennem a spriccni motorhoz egy sima 2eres, meg még egy ami az oldalindexet működteti, másnak helyét sem látom. lehetséges?

Köszönöm mindenkinek akik foglalkoztak Eme gondommal,
Cseréltem t5ösöket a Klíma vezérlés mögött, és van egy csatlakozó, csak úgy bedugva egy helyre, de nem csatlakozik sehova, az a diagnosztikai kábel?
-
mycso
Topikgazda
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Szia, scenicnél nem tudom pontosan hol van, de megane esetében a legegyszerűbb a lökhárítót levenni és utána hozzáférsz mindenhez.
-
tigerscorpio
aktív tag
Sziasztok !
Scenic 2000 gyártási évű típusnál, hogyan tudom a legkönnyebben kiszabadítani az ablakmosó lötyi tartályát?(szerelőakna, és kerék levétel nélkül lehetséges-e)
Egyszer már beszéltünk róla, de a kerék feletti doblemeznél tovább nem igazán jutottam. azt levettem annyira, hogy megtudjam fogni, csak nem fértem hozzá a tartályhoz, hogy szemrevételezhető is legyen.
Ha jól sejtem az idomot kellene levennem ami az A oszlop előtt van. pontosan nem tudom megnevezni

Köszönöm előre is a segítséget.
Plusz hogy hívják azt a takaró műanyagot, ami az első ablaktörlő könyöknél a csavart védi, és takarja, mert azt lelopták szerintem róla nekem, mert eltünt. megnéztem leesni nem igazán tud. előre is köszönöm a válaszokat

-
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Debreceni "klubtagokat" kérdeznék, hogy nincs valakinek véletlenül egy Megane 2 gyújtótrafója amit el is adna?
Nekem most adta meg magát a Böszörményi úton, még azért haza tudtam jönni. De amíg nincs kicserélve, nem járnék vele.Használt is jó, csak jó legyen.
Kicsit sürgős lenne a dolog.
Előre is köszi! -
mycso
Topikgazda
Nos közbe (remélem véglegesen) sikerült megoldani. Bár nem volt kellemes egy bő másfél órát eltölteni a tűző napon a csomitartóban...
Bár az én hülyeségem is, mert közben cseréltem a rendszámvilágítást és az egyik szofitát beleejtettem a csomagtartó ajtóba.....kárpit le, zár ki, bányászás....Na de a hátsó lámpa. Először megtréfált, mert egyesével kiszedegettem az izzókat, közben ment a tompított, index, tolató (meg néha beugrottam megtaposni a féket, hogy változik-e valami), aztán úgy tűnt, hogy a hátsó ködök izzójával van valami.
Majd kiderült, hogy a csatlakozók nem az igaziak, mindkettő picit meg volt égve a 3. lábnál (test). Megtakarítottam, utána WD40 és továbbra is sz@r.
Na aztán ahogy rángattam-mozgattam a csatlakozót, akkor néha jó volt. Valószínűleg ki van kopva, így lötyög össze vissza: hol érintkezik.-hol nem. Megfeszegettem a lábait, most stabilnak tűnik és minden izzó működik, ahogy kell.Amikor neki álltam így festett:
tompított, index, tolató felkapcsolva --> éésss villog a tompított/féklámpa, halványan ég az index, a tolató nem világít és halványan ég a ködzáró. Tehát volt baj szépen.
-
Na_Ta
csendes tag
Ugyanezek a tünetek, /Scenic 2002/, azzal a különbséggel, hogy nekem nincs radar, hanem ha rükibe rakom, akkor is gyorsan villogtatja, a hátsó lámpát megnéztem, elvileg minden ok. Mivel teljes műanyag, a test is kábelen érkezik, na annak a végét még nem néztem meg. Jó lenne egy kapcs rajz, vagy valami, hogy mégis hol kezdjem szétbontani a kárpitot, a csomagtérben még vagy az utastérben...előbb-utóbb csak meg lesz

-
rob210
Topikgazda
Szia.
Ez a vezérlés csere után rögtön jelentkezett?
Vagy csak kicsivel később?Első körben a tünetek alapján nekem úgy tűnik el lett rakva a vezérlés egy foggal arrébb.
De hogy a gyújtás nincs a helyén az szinte biztos.
Ki kell venni a gyertyákat és megnézni milyenek ha kormos akkor a gyújtás el van menve.
-
mycso
Topikgazda
Ismét visszajött a fékezés közben gyors index villogás, ha jól sikerült megfigyelnem, akkor ez csak felkapcsolt tompítottal jelentkezik. (illetve reggelente párásabb az idő, azóta érzékelem)
Meg most jött vele még egy szépség....ha ég a tompított és rükibe rakom, nem jön ki jel a tolatóradarra, illetve a tolató lámpa csak nagyon halványan ég és ég vele halványan hátul az összes index, helyzetjelző és féklámpa is....egyre jobb.
-
Telda
addikt
Hali!
Múltkorában írtam egy problémáról hogy az autó gázadásra nem reagál.
Gondoltam csak anyum bénázik, de nem.
Clio II 1.4 8szelepes benzines motor.
Indításkor 1200 kürüli fordulatszám és össze-vissza jár a motor, rángatózik.
Gázadásra csak fulladozik, ha felpörög meg okádja a fekete füstöt, ami iszonyat büdös.
Vizet nem veszem észre hogy hiányozna. Az olaj meg megint csak nem.
Nem régiben volt vezérlés cserélve. -
MaUser
addikt
Sziasztok!
Zoltán száma még mindig a korábban említett nulla6-2nulla-48nulla-21nulla8?
-
SZATA
senior tag
-
laca.1
aktív tag
Hali.
Nagy a baj, tegnap be halt az autom.(schenic 1.9dci)a hiba rendszertelen alapjárat,hullámzik, egyenletlen. szerintem alacsony is kb.600-650 lehet.nem kellene 850nek lennie?ugyan mi lessz a hiba,,,, magasnyomas érzékelő szelep,vagy,,,,kettős tömegű,,,hú ez nem lesz olcsó mulatság gondolom,penteken viszem egy renaultoshoz gépre tesszük aztán lesz ami lesz. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Egyik ismerősömnek egy Meganja (~2010) van és van benne beépített GPS (sd kártyás) viszont elég régiek a térképek.
Hogyan lehet ezeket frissíteni? -
AthlonXP
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Közben megnéztem az oldalt amit mutattál. Találtam hozzá valót ( bár a képen a csatlakozó pont a másik irányba néz, mint kéne. ) 6250ft. Most rendeltük meg az Unixtól, ott is ennyibe lesz. Azért rendelünk onnan, mert apám a cégen keresztül ahol dolgozik ( kamion sofőr ), féláron be tudja szerezni tőlük a cuccokat, a céges kedvezmény miatt, ugyan így a Bárdinál is
. Így már nem olyan vészes az ára..
Amúgy tegnap este, meg ma reggel is simán indult az autó, bár most aránylag meleg is van.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Doki16
üzenetére
Azt mondják az okosok, hogy 160-180k km körül érdemes cserélni. De nyilván függ a használat módjától, olajcsere periódustól.
10k körül van a csapágy, valami 6-8k körül a csavarok (érdemes a HK csavarokat is cserélni), meg egy olajteknő tömítés kell még ez szintén valami 5-6k környéke.
Nyilván egy olajcserekor érdemes megejteni.
(Ha kellenek a pontos összegek, akkor valamikor előtúrom a papírokat, de ilyesmi összeg volt) -
-
Graphics
Jómunkásember
Ujkoratol 10ezres szervizzel ment, tanulok meg tojast tesznek a pedal alá.
Csak nehez kivenni a melobol, mert most sok a tanulo.
Egyelore ezt a kigyot kell megfojtani benne.
Ja, katalizator ki lett utve, sajna a turbocso repedes utan megtelt korommal vastagon... Ez hozta a turbohalalt is.
HK csapagyat nem tudom, en 298-nal vettem at
-
mycso
Topikgazda
válasz
Graphics
üzenetére
Uhh, ha ennyi km van benne és most cseréltél turbót, HK csapágyat pedig nem, akkor azt nagyon nem ártana.
Bár ha ez a 64-5 lovas verzió, ott lehet nem okoz problémát, egyébként is a 106 lovasokat érintette elsősorban ez a HK csapágy probléma. Viszont ennél voltak olyan sztorik, hogy sok km., turbo csere, HK csapágy gyári, majd az új turbóval szétpergett a motor.
Tavasszal a turbócserekor cseréltettem én is a HK csapágyakat.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Graphics
üzenetére
Múltkor én is mászkáltam így egy keveset, de szerintem hosszútávon nem jó a motornak, hiszen mivel kisebb a töltőnyomás, jobban megterheled a motort.
Óvatosba használgathatod szerintem, de minél hamarabb nézesd át, illetve ezt a pár csatlakozási pontot te is át tudod nézni így nagyhirtelen. -
mycso
Topikgazda
válasz
Graphics
üzenetére
Akkor 100%, hogy valahol illesztési probléma van. Turbo csövek bilincseit nézd át, illetve nálam (106ló 1.5dci) az a cső szokott problémás lenni, ami a turbóról megy az intercooler-re, mert elég barom megoldással rögzül a turbóhoz, esetleg arra nézz rá. (neked lehet nincs intercooler, de attól még lehet szintén ilyen barom megoldással van a cső a turbóra applikálva)
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Mert hülye lelkiismeretes tulaj vagyok és igyekszem mindig minden autóm rendbe tartani. Előző autóknál is ez volt meganeom úgy adtam el hogy tényleg csak olajat kell rajta cserélni mert minden más új volt kb. Az ódi is itt tart lassan kb 3-4 dolog van még hátra és kész
Csak nincs időm foglalkozni vele meg most lakásfelújítás van. Persze néha megy a mokkolás
Pl már nem túl gyári egy két dolog benne de egyre nehezebben adom be asszonynak hogy ezeket muszáj cserélni, mert tudja hogy patika 
Nincs bajuk a régi tdi-knek csak foglalkozni kell velük hisz már eleget szolgáltak költeni kell rájuk ezt vagy vállalod vagy veszel újabbat többért vagy ebben az árban veszel egy szívó benyát és elfogadod hogy nem fog eljárni 5literrel és nem fog ülésbe rántani 2000rpmtől

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Valami baja van a tápomnak
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(első dízel autóm,amúgy is féltem tőlük...gondoltam mindenre)Egyébként ez a művelet mennyibe fájna és mekkora bontással jár?

Ez a lényeg , gart

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)