- iPhone topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hajnal 2:50-kor jó volt a Yettel routerre felébredni... Jópárszor felpörgött a hűtése, meg villogott a rajta minden led, hirtelen azt se tudtam mi van
Éjszakára le vannak kapcsolva a ledjei amúgy.
Kíváncsi vagyok, hogy mi volt ez? Firmware frissült? Log-ban 2016-os bejegyzések vannak, meg 2024.02.02 2:52-től újak. -
trec12
addikt
válasz
Zsombe #112484 üzenetére
Nekem egy Philips 43PUS8507 van. Sokkal gyorsabb volt vele az app a ZTE boxot bőven verte. Egy 2020-as Sony-n is próbáltam azzal lassú volt de maga a tv is "gyenge" volt. Most van helyette egy TCL C845 ez egy erőmű sanszos, hogy ezzel is jól menne. Ez a tv a Philipsnél is gyorsabb, szóval arra akarok kilyukadni, hogy rengeteget számít a hardver. Is. A Xiaomi TV Box S-el kb talán olyan volt mint a boxxal ha jól emlékszem.
Ja, kizárólag WiFi-n használtam (Digi 1000 / AX wifi). -
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #112485 üzenetére
Egyetértek.
Nekem a régi TV 49PUS7503/12 gatya a wifi. Eleve 5Ghz nem ismeri, 2,4 meg kevés normális stream hez.
Yettel TV még mondjuk pont elketyeg néha meg megakadva, de egy 4K Netflix, vagy kodi egy méretesebb filmmel helyi hálózaton keresztül már sokat pufferel. Kábellel nincs gond.
Xiaomi TV-men már nincs ilyen gond 5Ghz wifin lóg 720mbps linksebességgel.
-
csacsi67
addikt
-
Zsombe
senior tag
válasz
donjohnson #112491 üzenetére
Azért az elég kényelmetlen + nagy luxus volna.
-
donjohnson
addikt
válasz
Zsombe #112489 üzenetére
igazából egy laptopot is ráköthetsz hdmi kábellel a tv-re és akkor meg van oldva, ha nem kapcsolgatjátok sokszor a csatornákat: https://www.yetteltv.hu/
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
2 hete tesztelem a Yettel TV-t (és a Yettel Otthonnetet). Andoroidos Sony tv-n nincs is semmi gond vele, szépen fut az app, jó a képminőség, stb...
Viszont a másik tv-n, egy Philips 49PUS6561-en (szintén stock android) irgalmatlanul szaggat a Yettel TV alkalmazása.
Hiába vettem le az animációkat az oprendszerben, illetve a háttéralkalmazások számát is limitáltam, mégsem sokat javult a helyzet.
El kell fogadnom, hogy a Philips hardveresen gyenge a Yettel TV app-hoz? Ezen tud javítani egy Xiaomi TV Box S 2nd gen vagy van olcsóbb megoldás? -
csaszi75
senior tag
válasz
helgi #112478 üzenetére
Milyen telefon az?? Ha a router tud ilyen sokat, akkor a telónak is kellene.. A B525 csak UE cat 6!
Egy jó telefon Cat18-19-20 és felette..
Ha a B525-tel ilyen jókat mérsz, akkor én javasolnám az 5G routert mindenképpen.. De persze a csomagodtól is függ.. és persze az adott helyen rendelkezésre álló 5G-től.. (4G-től is..)
Ugyanazon a 4G-s cellán (4G képes előfizetéssel) feltehetően az 5G képes router is többet fog tudni. Milyen távol/közel van a torony?
De mire használod? Miért kell a nagy sebesség?Nálam az egész lakás 20-60 Mbit/sec-en elmegy
-
aprokaroka87
nagyúr
Én néha mostanában azért tapasztalok olyat hogy ugyanott ahol eddig jó volt, most kicsit noszogatni kell a telefont hogy átváltson 5g-re amikor át kapcsolom.
Van hogy le kell kapcsolni 2g/3g sávokra majd aztán lesz 5g ha oda kapcsolók.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Pancsermeste #112479 üzenetére
Ha az aau melletti rru-t nem cserélték le a modernizáláskor, akkor illik működnie az eszközök átadásának.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Pancsermeste #112471 üzenetére
Újonnan telepített 5G AAU-k esetén előfordul, hogy egy darabig (Yettelnél 1-2 hónapig is akár) nem működik rendesen az 5G/4G váltás a környéken.
-
csaszi75
senior tag
válasz
helgi #112472 üzenetére
Szerintem a lehető legjobb eszközöket ajánlották..
A Huawei B818 az egyik legjobb UE Cat19-es 4G képes eszköz, ez kb a MAX.
Véleményem szerint az távolabbi helyszín esetén megfelelőbb választás, mint az 5G képes CPE PRO2.
Az 5G képes routert én akkor javasolnám, ha elég jó a 4G lefedettséged, és mondjuk 4G-n telefonon is 50-100 vagy több Mbit/sec-et mérnél a Speedtest.net APP-pal a helyszínen, beltéren..
Ekkor van értelme az 5G képes cuccoknak, de persze ehhez is 5G képes telefonon kellene tesztelni, de nem csak 1-2 alkalommal, hanem hetekig, esetleg hónapig, minél több alkalommal, hogy lásd hogyan viselkedik az elérhető sebesség reggel, nap közben estefelé csúcsidőben..
A Huawei eszközök megállnak 24 óránként 5 percre, amikor a szolgáltatók elvégzik a 24 órás bontásukat.. (Ezt a legtöbb telefon azonnal lekezeli, hogy visszacsatlakoznak 1-2 másodperc alatt.) A Huawei router cuccok (ez sem mind) 5 percet várakoznak ilyenkor.
Erre szokták javasolni, hogy állítson be az ember egy olyan szerkezetet, ami hajnali 4-5 óra felé megszakítja az áramellátást egy rövid időre.. majd visszaadja s akkor nem zavaró a nap közbeni 5 perc megállás..
Az említett TP-Link eszközben van ilyen opció a menüben, hogy mikor legyen újraindítva az eszköz.. Mondjuk nálam ez az eszköz nem igazán volt stabil..
Nem tudom hirtelen, hogy a TP-Linkhez milyen Mesch cuccokat lehet illeszteni, annak nézz utána, mert feltehetően kelleni fog..
A Huawei cuccokhoz egész komoly Mesh router elérhető, újonnan drága, de mindig van a Facebookon 1-2, amit valaki meghirdet eladásra..
WS7200 a Quad-core router (mivel van gyengébb dual-core verzió is)
https://consumer.huawei.com/hu/routers/ax3-quad-core/
Ez vezetéken és vezeték nélkül is hozzá állítható a Huawei B818-hoz és az Huawei 5G CPE PRO2-höz is.
Úgy látom egy török srác árul is ilyet épp B818-at
https://www.facebook.com/marketplace/item/602731512108499
A Quad-core cuccot meg Érden valaki:
https://www.facebook.com/marketplace/item/1550446798887922/### A kiszolgáló állomásokat itt nézd meg:
https://www.cellmapper.net/map -
pdr755
aktív tag
Főleg Viktor felé vagy aki tudja, lenne az alábbi kérdésem (ha már volt szó róla, elég belinkelni a vonatkozó hozzászólást):
A fateromnak van egy Yettel feltöltős simkártyája (csak tartalék volt), ami nem lett feltöltve ezért lejárt. Hogyan lehetne úgy visszaigényelni az egyenleget, h ne neki kelljen bemenni vagy betelefonálni?
Írásban van valami módja? Az ÁSZF szerint (amit google adott ki) 20 e Ft egyenleg alatt írásban is lehet kérni.
Ha igen hova küldendő? Valami nyomtatvány van rá külön? -
helgi
aktív tag
Sziasztok, B525 modemet cserélnék le. Nálunk vidéken 5g nincs, viszon a Yettel 4g elég jó. Van e értelme 5g modemnek, vagy elég a B818?
Amiket néztem: Huawei B818, Huawei 5G CPE Pro 2, TP Link nx510v
Vagy ha ezek nem igazán jók, mit tudtok ajánlani? -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Tegnap az M0-áson haladva elhallgatott az internet rádió. Ránéztem a térerőre, az maximális volt, ám 5G helyett 4G-n volt.
Ez Gyál/Vecsés körül volt, és talán az M31-ig tartott. Utána visszajött a rádió, de ekkor már a teló is 5G-t írt. Ugyan ez történt visszafelé úton is.
Új a telefonom, így nem tudom, hogy a 4G/5G váltás akaszthatta-e ki, mert erre nincs még tapasztalatom.
Esetleg az lehetséges, hogy ebben a térségben tegnap nem volt internet elérés? -
snooze
veterán
válasz
RoyalAirForc #112468 üzenetére
itthon?minden is..😀😀 ezen nem kell csodálkozni..🤔
-
osonte
őstag
válasz
donjohnson #112461 üzenetére
Telekomnál nem maradtam adós, elengedtek mindent IS azonnal, cserébe a legfelsőbb szinten úgy töröltek a rendszerből, hogy az átlag ügyintéző nem érti mi történik nálam, a boltban is azt mondták, hogy hiányzok olyan belső rendszerből, amibe benne kellene lennem, mint volt ügyfél. Még a lakcímkártyám is elutasítják online. Sőt visszautalni sem tudtak nekem, pedig nagyon akart segíteni az ügyintéző, a végén anyám előfizetésére felajánlotta, hogy dupláját ráteszik...
Szóval ki lehet verni a balhét és pillanatnyilag lehet győzni, de többé nem tudsz vásárolni. Mivel 3 nagy szolgáltató van és már egyet így "kilőttem", ezért nem szeretnék még egyet, mert gyorsan a végére érek! Szóval inkább nyugisan rendezném, ettől nem kell ráhagyni, de sajnos így működik a rendszer. -
4Grider
nagyúr
válasz
donjohnson #112461 üzenetére
Szerintem semmi értelme nincs ennyire felfújni a dolgot, csak a szokásos telenoros/yetteles bénázás az ugyancsak megszokott Pató Pál uras hozzáállással kombinálva. Idővel megoldják, ha megtalálják azt az embert aki meg tudja majd oldani.
-
donjohnson
addikt
válasz
osonte #112456 üzenetére
ki******tt gáz.
én a helyedben megbíznék egy ügyvédet, hogy tegye rendbe a dolgokat postai úton velük, írásban, és minél előbb kiszállni ebből. (ha van pár tízezer ft-od ilyen célra, hogy nyugodt legyél a jövőben.)
még a végén a nyakadba varrnak más számlákat is, ami nem a tied.
ez már túlmutat az egyszerű ügyön. -
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A régi nyomógombos telefonomból áttettem a Yettel kártyám a Xiaomi MI 9 Lite telefonomba, és vettem korlátlan netet. De csak az 1-es Simtálcán van net, a kettesen csak beszélni tudok. A Telekomos kártyám ment simán a 2-es simtálcából is. Mi lehet a gebasz? A Yettel Sim cserét javasolt! -
osonte
őstag
válasz
Viktor0610 #112457 üzenetére
Köszönöm, akkor elvileg csak nekem tudják adni. Hétfőn telefonálok azért és jelzem ezeket, a szerződést szerintem igy fogják hagyni, de a számlával viszont kezdenek valamit (szerintem 2-3x eljátszuk még ezt - Telekomnál is az volt, amikor 0 Ft-os számláim jöttek és már nem volt náluk semmilyen szolgáltatásom, mindig megígérték, hogy következő hónapban nem kapok számlát, aztán a következő hónapban jött a 0 Ft-os számla...), meg a forgalmi előleget megkérdezem, hogy látják -e a telefonszámomnál.
-
-
osonte
őstag
Van két problémám jelenleg (mondjuk már 6 hibalapon túl vagyok 2 hónap alatt, mint új előfizető), de lehet én látom rosszul:
1. Nem tudják elektronikusan a dokumentumaim közé feltölteni az előfizetői szerződésem, ezért csak postán tudtam kérni, hogy küldjék ki és így rá is jöttem miért nem feltölthető. A szerződésemen egy idegen telefonszám van nagy betűkkel a jobb felső sarokban (egyszerre választottuk ki ugyanazt a számot, az egy Yepp előfizető, mondjuk ez gáz szerintem) és nem lemódosították a számom az előfizetés nyomtatott/rendszerükben levő részben, hanem tollal a lap aljára ráírták az új telefonszámom. Szerintem ez elég tróger megoldás én sokkal kisebb cégeknél dolgoztam, de ha hibás volt amit nyomtatott a vállalatirányítási informatikai rendszer, akkor ha 2 óra volt, akkor helyre kellett hoznom és mindig sikerült, mert ha nem tettem volna (amúgy mivel igényes vagyok, ezért természetes volt számomra), akkor szerintem a főnök a monitort hasította volna szét a hátamon, amíg meg nem csinálom. Azért így 2025 hajnalán a kézzel ráírok egy szerződésben és Yettel méretű cégnél, elég komolytalan. Arról nem is beszélve, hogy a szerződés egy másik előfiezető adatait tartalmazza, jelen esetben a telefonszámát...
2. Októberben küldtek egy számlát, ami nem az enyém, hanem a másik előfizetőnek a Yepp-es számlája volt, amit jeleztem, töröltek és megkértek, hogy én is töröljem az emailt, mivel másnak az adatait tartalmazza, ami nem rám tartozik (telefonszám) és mivel adatvédelmi incidens történt, ezért kötelességük jelententeni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felé. Erre kb egy hete újra kaptam egy számlát, ami szintén a Yepp-es számhoz tartozik, de most 0 Ft-os végösszegű. Akkor ezentúl minden hónapban ezt fogom játszani a Yettel-el, hogy helzem, hogy nem az én számom, nem az én számlám még akkor sem ha 0 Ft és akkor majd folyamatosan jelentik az incidenst az NMHH részére? Kicsit vicces! Amitől legjobban félek, hogy sehol nincs leírva, hogy közel 50 ezer Ft forgalmi előleget befizettem, de a szerződésen nyomtatva nem az én számom van írva, a tollal ráírt rész meg nem látja az informatikai rendszer, lehet majd 4-ik hónaptól a Yepp-es másik előfizetőhöz fogják csatolni ezt az összeget is?
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson #112452 üzenetére
A telefoné biztos nem, mert már kb 1 éve volt az utolsó frissítés. A Netmonster augusztuisban frissült otóljára. Érdekes, hogy a korábban, rendesen feltérképezett 5G SA cellákat is band szám nélkül mutatja. A programot beállítás nem lett megváltoztatva. Mindössze annyi történt, hogy a Redmi Note 10 5G-ből a SIM átkerült a Redmi Note 13 Pro 5G-be. De azon a telefonon is ugyaníggy mutatta a dolgokat.Akkor azt gondoltam, a telefon miatt, más processzor van benne. Most visszakerült a SIM a Note 10 5G-be és ez is ugyanazt mutatja mint a 13-as. Annyi különbséggel, hogy a 13-as annak ellenére, hogy yetteles SIM van benne, az NR Only beállításnál a Yettelnél nem ír bandet, de a Telekomhoz meg kiírja pontosan, holott Telekom SIM meg nincs is benne. A 10-es az nem ír más szolgáltató 5G-jét.Érthetetlen számomra. Ahol az aktuális cellát mutatja, ott még írt n78-at, de a logba már enélkül kerül be. Rejtély, hogy miért így működik, hiszen korábban ezt teljesne normálisan működött. Nyilván a Netmonster kavar valamit, mert a hónapokkal ez előtti logokból is törölte.
-
pdr755
aktív tag
Nekem az a kérdésem, hogy a fateromnak van egy Yettel feltöltős simkártyája (csak tartalék volt), ami nem lett feltöltve ezért lejárt. Hogyan lehetne úgy visszaigényelni az egyenleget, h nem neki kelljen bemenni vagy betelefonálni?
Írásban van valami módja? Az ÁSZF szerint (amit google adott ki) 20 e Ft egyenleg alatt írásban is lehet kérni.
Ha igen hova küldendő? Valami nyomtatvány van rá külön?
Előre is köszönöm! -
Landsmann
addikt
Érdekes, a Netmonster most már nem ír milyen sávon van az SA 5G. Korábban írta, hogy n78, most nem, csak egy kis vízszintes vonal van helyette. Cellmappert nem néztem. De mindjárt feltúrom mit rögzített.
-
válasz
Farkassacred #112444 üzenetére
-
Farkassacred
őstag
válasz
4Grider #112446 üzenetére
Családtag az illető. Köszi a választ.
A fennmaradó részletet akkor befizetem kövi hónapban aztán hozzácsapom azt a számot is.
Szerk. A lényeg, hogy a harmadik lépcsőnél járok a tévével és az internettel (plusz a mobil előfizetésem.Már csak egy szám kell a fullhoz, bent mondták.
-
bopeti98
őstag
válasz
Az OtthonNet + TV előfizetést biztos nem számolja két külön tarifának. Itt a TV az csak egy kiegészítő szolgáltatás meglévő tarifához, és ha az adott tarifa Full tag, akkor a TV csomag árából is lejön 15%, de ha most neked csak az OtthonNet (+TV), meg 1 db Prime mobil előfizetésed van, akkor azokból is csak 15% kedvezményre vagy jogosult. Ez fog 20%-ra emelkedni, ha beviszel még egy Prime előfizetést. 30% akkor lesz, ha 2 db Prime előfizetést veszel még a nevedre.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Ha nincs hűség és Prime előfizetés (fullhoz az kell), két év hűség esetén mindkettőre lehet telefont venni részletre. De te leszel mindkét részlet fizetője, szóval csak olyat vehetsz be, aki tuti fizetni fog neked.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider #112443 üzenetére
Azért kérdés annak a szakadásnak a hossza is. Nyilván nem 1-2 másodperces szakadáson bukik a dolog. De magában a streamben is lehet gond, meg a vétel helyén az internet szolgáltatással. (pl. áramszünet) Van, hogy hetekig nem kell a Samsungon újra elindítani a streamet, de van, hogy egy nap 2-szer is, teljesen változó. Ezért erőltettem az antennás vételt, amiből sikerült kihozni a maxot, így olyan 90-95 %-osra mondanám a vétel minőségét.
-
Farkassacred
őstag
Adott egy Yettel tv és internet előfizetés (2 külön tarifának számolja) és egy mobil előfizetés is. Így a full csomagnál éppen most a 3. lépcsőnél járok, tehát 20% az előfizuból stb.
A kérdésem az lenne, hogy ha hozzáadok a nevemhez egy embert még (mobil előfizetés) és így meglenne a teljes Full csomagom, akkor a kedvezményes készülékvásárlás csak az én számomra lesz lehetséges vagy a hozzátartozó-nak is tudok majd részletre mobilt venni? Mert ha ő már nem tud majd részletre venni, akkor nem biztos hogy megérné nekem a dolog. -
TODI1111
veterán
Jól látom, hogy az okosóra tarifacsomagot csak órával együtt lehet előfizetni?
"Mik a szerződéskötés feltételei?
A Yettel Okosóra tarifa hűségidő vállalása nélkül, kizárólag a Yettel által forgalmazott, eSIM-képes okosórákkal vásárolható meg."Ezek szerint ha nekem van egy okosórám akkor ahhoz nem tudok okosóra előfizetést venni? Még akkor sem ha több évtizede rendelkezem 4 előfizetéssel a szolgáltatónál?
Nem elég, hogy multisim nincs még így is korlátozzák az ügyfelet? Ez így nagyon szánalmas. -
mexel
veterán
Tudom hogy tesznek rá ahogy minden multi, csak így nemhogy a bűnmegelőzést segítenénk, hanem a bűnt támogatják inkább. Ez olyan szánalmas. Érdekes autóknál bevezették a kötelező eredetvizsgát éppen ilyen okokból, mint ami a telefonoknál megy kb, csak nyilván a telefon nem milliós érték ( volt régen)
Mindegy, kár ezzel foglalkozni, csak bíztam benne hogy vehetek nyugodtan telefont, nem kell köröket futni ezzel. Úgy látom egyébként nincs normális 2 -3 éves készülék használtan ami nem lenne gyanús valamiért. Szinte mindenholt "elveszik" vagy "elhagyódik" a számla... -
SztiviVander
addikt
válasz
mexel #112435 üzenetére
En ertem, de ezzel _lehet_ hogy vissza lehetne elni. Most komolyan, itt miben nem talaljak meg az "elelmes" emberek a visszaeles lehetoseget? De ha a buta ember nem venne olcson telefont aprohirdetesbol mindenfele papir nelkul meg ilyen humbug letiltas elleni grancia szoveget nem nyalna be, akkor se lenne am rogton uzlet a sok kamugyurinak kihozni reszletre. Es ehhez nem kene tudni senkinek senkirol semmi szemelyes adatot se. De nyilvan egy szolgaltatotol varni hogy megoldja az emberek butasagat az sokkal kenyelmesebb es egyszerubb lenne. Csak hat nekik epp eleg kihivas a sajat hulyesegeiket megoldani. A fraud arany meg bele van kalkulalva a telefonok/szolgaltatasok araba (mar husz eve is bele volt ha hiszed ha nem) es a kvazi ellopott telefonokat kifizeted te meg en meg a tobbi rendes (es kevesbe elelmes, ertsd sz.rhazi) ugyfel. Szoval azt te csak hiszed hogy ez a sztori a szolgaltatonak is faj, igazabol pont tesz ra magasrol.
-
Landsmann
addikt
válasz
csaszi75 #112434 üzenetére
Tudom, de ha megszakad a stream, nem folytatódiik automatikusan. Több a hibalehetőség mint a sugárzott adásnál. Ettől függfetlenül használom, egy kiszuperált Samsung telefon a vevő, ebbe csatlakozik egy FM transzmitter, így az adást már bármilyen hagyományos rádióval tudom fogni az egész házban. Ébresztő rádió erre van beállítva.
-
csaszi75
senior tag
-
Landsmann
addikt
válasz
csaszi75 #112429 üzenetére
Próbálkozni lehet. Még lehet siker is koronázza a próbálkozást. Más, de itt is rádióhullámokról vans zó. Egy jó ideje próbálkozok 56 km távolságból egy FM rádiót fogni, amit viszonylag kis teljesítménnyel sugároznak, lévén helyi rádió. Elég nyögvenyelősen ment a dolog. Aztán ahogy megtudtam, hogy a rádió sugárzási iránya (nem körsugárzó) annyira nem én felém esik, hogy gyakorlatilag a sugárzási irányhoz képest 95 fokkal vagyok odébb, tehát totálisan oldalról, kissé a sugárzó antenna mögül kapom a jelet. Bonyolítja a helyzetet, hogy 100 kHz-el odébb van egy másik rádió, ami bezavar a vételbe. De sok hét kínlódás, próbálkozás után most be tudtam úgy lőni az antennát, hogy a zavaró jelet minimalizáltam anélkül, hogy a hasznos rádiójel csökkent volna. Így már élvezhető a vétel minősége. Persze egyes légköri viszonyok esetén kissé romlik a vétel, sőt extrém esetben az 56 km-ről jövőt nem, de a nagyjából ugyanabba az irányba lévő 104 km-re lévő testvér adót meg tudom fogni.
De ez utóbbi nerm állandó, nagyon időszakos. Tulajdonképpen csoda, hogy egyáltalán fogható ez a rádió, az antenna a padlástérben van elhelyezve. No, ezt csak azért írtam le, ha kellő elszántság és műszaki érzéke van, megfelelő külső antenna és kellő magasságban való elhelyezése esetleg némi sikert hozhat, de állandó, stabil és gyors sebesség nem várható, mint ahogy nekem is az RDS információk igen ritkán látott vendégek.
-
mexel
veterán
válasz
zzola #112428 üzenetére
Szerintem az lenne az érdekük ebben, hogy kevesebb olyan ügyfelük lenne aki megveszi hűséggel és részletre a készüléket és lelép és nem fizet, a szolgáltató meg mehet a behajtócéghez, levelezgethet követelhet stb. ha egyszerűen kideríthető lenne a telefonról hogy nem elidegeníthető akkor nem menne a sok kamugyuri vásárolni részletre. Én így gondolom. De ez az én bajom
Azzal hogy a telefont letiltják, nem azt büntetik aki ott aláírt, hiszen ő csak gyors hasznot akart, ami neki meg is volt és meg is lesz a következő telefonnál.Ja és ez sem a yettelre vonatkozik most, ez nyilván mindenhol így van tudom csak éppen ebben a topikban kérdeztem
-
zzola
titán
válasz
mexel #112425 üzenetére
A szolgáltató épp lesz@rja, hogy te használt piacról vásárolsz. Infót csak a szerződő félnek adnak ki, Vodánál ugyanígy van. Érthető, hiszen te nem állsz szerződésben a Yettellel, a készülék kapcsán. Miért is adna ki bárkinek információt, semmi érdeke nem fűződik hozzá....
-
mexel
veterán
válasz
Viktor0610 #112424 üzenetére
Ja, azt kihagytam, bocs, hogy ez nem neked szólt, csak úgy általánosságban írtam véleményként. ( azt pedig tudjuk mit ér
)
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Yetttel otthonnetünk van,4G- n tud a közelben levő toronnyal kommunikálni.Kicsivel messzebb,tőlünk kb 7km-re van 5g képes torony.Lehetséges-e feltúrbózni valamilyen módon a router (extra antenna pl)Amivel elérhetném az 5g-t?Vagy várjak pár évet mire ide is elérnek a fejlesztéssel?
-
mexel
veterán
válasz
Viktor0610 #112424 üzenetére
Ebben mi lenne a személyes infó ha azt sem tudom hogy hívják a tulajt? Érdekes autóknál rendszám alapján simán kapok infót az autóról, tulajról, km-ről stb stb.
Szerintem ez nem olyan amivel bármit is vissza lehetne élni vagy sértene bármilyen személyiségi jogot.Így csak azokat védik akik megveszi részéletre előfizura a telefonokat és azonnal eladják, aki meg megveszi az bukik ezen.
A szolgáltató persze meg mehet a pénz után hiszen aki vette azt pont nem érdekli hogy letiltották a telefont.
Mindez megelőzhető lenne ha csak annyit elárulnának egy imei-ről hogy van rajta részlet vagy hűség. Ezzel mi sérülne? Nem kell név, nem kell semmi, csak egy infó, hogy a készülék eladható-e egyáltalán. Nyilván ha megvan már nálam az Imei akkor azt a tulaj megengedte hogy leírjam .
Mindegy, hagyjuk, elengedem ezt a dolgot, éljenek csak a csalók és az ilyen számomra fura gondolkodás ahogy ezt kezelik.De ha én megyek személyivel és a telefonnal honnan tudják hogy nem vagyok tulaj, csak a kezemben van egy telefon? Honnan tudhatom hogy ő a tulaj ha már ő is vette valakitől?
Sőt annyi infó is elég lenne hogy a telefon nem itt lett vásárolva pl, mert akkor nyilván semmi sincs rá. Vodánál jó eséllyel ez megnézhető a garijegyletöltésnél, hiszen bárki beírhatja az IMEI-t és megmondja hogy nem onnan van. Gumiszabályok? -
válasz
mexel #112422 üzenetére
Ha elmondaná neked valaki a kért infókat, ami miatt aztán a tulaj bejelentést tenne, esetleg bepanaszolná a Yettelt a hatóságoknál, a büntetést küldhetnék neked?
Komolyra fordítva a szót.
Nem adhat ki nem megfelelő embernek információt a szolgáltató.Ja, és nem szerződés kell az infók kiadásához, hanem a személyije meg persze ő maga.
-
kicsiakocsi
csendes tag
válasz
donjohnson #112420 üzenetére
Max 8 Mbits a le, fel meg max 0,80mbit/s kicsit karcsú! Telefon B8 hoz kapcsolja az 5 G-t!
-
mexel
veterán
válasz
donjohnson #112421 üzenetére
Köszi, de így nem segítenek ( nem értem, ezzel is a csalókat védik, ha simnán megmopndanák hogy van rá hűség vagy részlet, nem lenne ennyi csaló aki ilyet elad)
A tulaj állítja hogy nincs semmi előfizu, így hiába jön be ha nincs ott szerződése, akkor beki sem mondják ( hiszen minden szolgáltatót végig kellene járni) -
donjohnson
addikt
válasz
mexel #112418 üzenetére
kérdezd meg a 1220-on, de szerintem ezt csak a tulajdonosnak adják ki, mint infó.
ha meg akarod venni a telefont, akkor találkozz az eladóval egy yettel üzlet előtt és ott kérdezze le neked az orrod előtt az üzletben.
ha erre nem hajlandó, akkor nagy valószínűséggel csaló, nem fogja fizetni a részleteket stb. -
donjohnson
addikt
válasz
kicsiakocsi #112419 üzenetére
nézd meg a telefonon a cellmapper nevű android-os programmal, hogy a telefon milyen frekvencián van.
telefonnal milyen sebsséget mérsz 5g-n, így hogy 3 csík van? -
kicsiakocsi
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy Budapest XX Kerületben. Ha a telefon talál 5 G-t 3 csikkal a yetteles ZTE ami a régebbi létezik hogy még 4G+ t is alig talál? Létezik hogy eszköz hiba? Próbáltam terhelés alatt is! De csak fél percekre van 4g+ utána eldobja. Csak 4G van. azokból is csak alacsony frekvenciák. B8, B20 B28 eddig 1x láttam olyat hogy 1x-re volt B28, B8, B20 -on ebben a sorrendben! A B1 csak-116 dbi a B3 -121dbi a B7 az -129 dbi a B8 , B20, B28 átlag 94 - 100 dbi között vannak! Beltérben van a router egyből az ablak mellett magasan van cipős dobozokon!
-
mexel
veterán
Nincs itt esetleg yetteles munkatárs aki tudna segíteni priviben imei alapján csak annyit megnézni hogy egy telefonra van-e valami részlet vagy hűség? Szeretném megvenni de nem tudom ellenőrizni
-
mexel
veterán
válasz
MC Pite #94982 üzenetére
Ezt én sem értem miért nem adnak infót IMEI alapján telefonról, csak annyit hogy van rá hűség vagy törlesztő. Ezzel nem sértenének semmilyen személyes adatot, viszont nem a csalókat védenék hanem a jóhiszemű vásárlót. Mert így, hogy nem lehet leellenőrizni egy telefont csak a csalókat buzdítják arra hogy előfizessenek majd eladják a telefont és ne fizessenek tovább.
Érdekes hozzáállás. -
csaszi75
senior tag
válasz
aprokaroka87 #112409 üzenetére
Mobilon látja az LTE+-t.. de a router nem ugyanarra lép fel, mint a telefon..
Nekem pl van egymástól pár méterre két routerem ugyanattól a szolgáltatótól való SIM-ek vannak benne, de jellemzően két külön állomásra csattannak fel szinte mindig.. Más antennarendszer.. máshogy hangolva, más FW az eszközben.. elég sok tényező számít.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Feltöltős kártyával szeretnék Szerbiában netezni.
Csak navi.
Kell valamit állítani, bekapcsolni?
-
Poccc97
tag
válasz
bucihost #112406 üzenetére
Próbáld ki azt, hogy csak egy sávot választasz ki (pl. B8 és N78) és megnézed, felmegy-e 5G-re és így tovább. Általában az a tapasztalat, hogy ha LTE+ van, azaz legalább 2 sávot összefogsz, nem enged fel 5G-re.
A sáv kiválasztását már javasolta donjohnson.
-
csaszi75
senior tag
válasz
bucihost #112406 üzenetére
Igazából ahogy nézem, ha rákattintok az állomásokra, inkább az lehet a gond, hogy úgy hangolták az állomásokat, hogy az egyetlen B20-at adó állomásra csattansz fel, és ez magyarázhatja az alacsony sebességet.. Lásd az alsó képet is.. HA ez szolgál ki, akkor az egyetlen frekin nem fogsz többet soha elérni.. Van ez a modernizációs program a Yettelnél, az a kérdés, hogy hátha modernizálják azt az állomást..?
-
donjohnson
addikt
válasz
bucihost #112404 üzenetére
vagy a b3 vagy a b8 lassú és "lehúzza" a másikat. ki kéne tapasztalnod, hogy egyenként a b3 vagy a b8 milyen sebességet ad.
így tudod előhozni a tp-link nx510v böngésző webes felületén az lte band selection-t (sávválasztás): [link]
nézd meg egyenként a sávokat és úgy mérj sebességet, b3 only-ra majd b8 only-ra állítva. -
bucihost
senior tag
válasz
csaszi75 #112405 üzenetére
Én a piros csillag vagyok. Körülöttem minden cella elérhető (lenne).
A bekarikázott tornyok tudnak 5G-t.
Más yetteles előfizetéssel is ugyan ez a helyzet. Most az otthonnet 11/3, sima mobilnet a telón 7/0,6.
A routert máshova nem vittem. De mobillal máshol élhető a sebesség.
10 Hónapig volt 5G normális sebességgel, aztán csak LTE+, de 1 hónapja már okádék sebességgel... Olyan mintha 1 adó kiesett volna valahol, mert a bekarikázott 5G tornyokra rá se látok, kétlem, hogy onnan kaptam eddig 9 hónapig....
Természetesen yettel szerint semmi nem történt. -
csaszi75
senior tag
-
bucihost
senior tag
válasz
donjohnson #112369 üzenetére
Oké, hogy letöltésnél vissza vált LTE+ra, de nem javul ettől semmi.
Már járt mindenhol a router, hogy hátha máshol jobb a helyzet. Sőt már kivittem kültérre is, nem e a beltéri lefedettséggel van gond. Sajnos nem...
Ez egy friss mérés... -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Zsombe #112402 üzenetére
10 napig ingyenes.
utánna 10 nap 2000 ft" Hol tudom használni a Yettel otthoni internet szolgáltatásomat?
Az OtthonNet Basic és OtthonNet tarifákat alapesetben az adott irányítószám területén tudod használni. Az OtthonNet Bárhol Mód segítségével azonban lehetőséged van az internetedet Magyarország területén belül hordozni és használni, ahol áram van. Ezt 30 naponta 10 napig ingyenesen megteheted, de ha több napot töltenél otthonodtól távol, akkor 2000 Ft-ért lehetőséged van további 10 nap hordozhatóság megrendelésére. " -
Zsombe
senior tag
válasz
Donki Hóte #112398 üzenetére
A TV és streaming szolgáltatás bárhonnan és bármilyen internettel elérhető, de kábel nélkül jön alapesetben a Yettel Otthonnettel.
Az Otthonnet irányítószám alapján helyhez kötött, de havonta 10 nap erejéig bárhova magaddal viheted és használhatod belföldön. -
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #112398 üzenetére
A yettel otthonnet helyhez kötött mobilnet szolgáltatás. És a fullhoz kell még Prime hangtarifa is az otthonnet mellé, úgy kapsz 15% kedvezményt a tv-re, ami viszont bármilyen neten nézhető (már ha van rajta elég sávszélesség)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest