-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A MyMusic Start és 2in1 S csomagokat most már appból is le lehet mondani, vagy még mindig csak a 1220-on lehet?
-
tomp
félisten
Novemberig a lakásban csak nagyon ritkán volt 50Mbit a sebesség. A feltöltés max 1,5Mbit. Inkább csak éjszaka hozta a max 50Mbps letöltést.
Október végétől viszont erősen döglődött.
A legtöbbször ezt hozta.
Most viszont erre képes. Ezt éppen nem 4G+ kapcsolattal mértem. 4G+ alatt a letöltés ugyan ennyi. Csak a feltöltés megy fel 10Mbitre.
Na erre mondom azt, hogy fejlesztés történt. -
törölt tag
válasz Viktor0610 #64094 üzenetére
-
Pcm
tag
Tegnap telefonos üfsz.-on keresztül pont 2 perc alatt lekerült a VoLTE tiltás az előfizetésemről.
Már csak az a kérdés, iPhone SE-re mikor engedélyezi végre a Telenor... -
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #64092 üzenetére
Nem tudok, nem kaptam ilyet.
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
November végén írta a telenor:
Az elkövetkező 3 hónapon belül a területet érintően hálózati fejlesztés 4G-re vonatkozóan várható.
Úgy tűnik az a várható az most van. A meglévő 1800MHz mellé bekapcsoltak 800MHz-es cellát is. Gondolom többet is mert eddig 3db 1800-as cella volt és az új 800-as cella azonosítója "7".
-105/-113dBm jelerősség javult -95/-101dBm-re. Végre nem döglött a sebesség sem.
Hááát eddig nekem nagyon bejön az új tulaj. Lassan többet javul a szememben a cég a PPF óta mint a telenor anyacéggel összesen... -
törölt tag
Hogy tudom a kártyás előfizetésem hozzáadni a fiókomhoz?
Elvileg vissza kell küldeni egy OK-t SMS-ben, viszont az egyenlegem nem elég erre. Akkor így magyarán esélytelen, hogy hozzáadjam? -
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #64078 üzenetére
Még a ddns-t is kiszedték? Az szép...
Nincs meg esetleg máshol a ddns és mellette a bridge? Mondjuk a rendszer menüben... -
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #64074 üzenetére
A router security menüjében látsz bridge mode menüpontot, vagy a Telenor kiszedette?
-
válasz Viktor0610 #64073 üzenetére
> jót nevetek rajtad
Nana! Csak óvatosan! Mert ha a nevetés sem szerepel a társaság szerződésében, mint feketén végzett munka...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
pkaresz
őstag
válasz Viktor0610 #64060 üzenetére
SONY X volt, amin át kell tolni a SIM-et az SD sloton.
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
radio100jozs
őstag
Elintéztem az asztali router (Huawei 5186s-22) Telenor függetlenítést.
Személyesen be kell menni egy Telenoros üzletbe, Telefonszám+ személyi igazolvány és lakcímkártya (tulajdonos) kell, és rögtön ki is adják a hálózati zárat feloldó kódot, és ennyi.Itthon a routerbe betettem a Telekom simet, majd a böngészőn keresztül beléptem az admin felületen, és kérte elsőnek a SIM pin kódját, majd utána a hálózati zár feloldó kódot, és meg is van, már be is jelentkezett a Telekomra. Az internet beállítást nem kellett átkonfigurálni, automatikusan már a Telekom volt beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz Viktor0610 #64069 üzenetére
Ezzel több jogszabály sértést ismertél be.
Csak gratulálni tudok hozzá.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz Viktor0610 #64065 üzenetére
Ismét nagyot mondtál, de még mindig nem látom, hol van ez leírva Telenor szabályzatában.
(#64067) lugosi
Mond ki Te, hátha magyarul tudsz is, s nem csak észt osztod nyelvtanról.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz radio100jozs #64062 üzenetére
Majd akkor legyél ilyen elnéző, mikor károd lesz, s vehetsz új készüléket, vagy fizeted súlyos szerviz pénzt.
Tudod mindenki így áll hozzá (mint a szűz lány), aztán koppan nagyot, amikor semmiség miatt sokat fizet.(#64063) Syl
Eddig nekem is így volt, de azóta más eladók vannak, aki inkább Okosba vágja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz darvinya #64061 üzenetére
Te miről beszélsz?
Én ahányszor kértem SIM cserét (jelenleg csak 4 előfizetésem van, de volt hogy több is volt egyszerre) mindig szó nélkül adták az új kártyát. Még akkor is, ha a régi kártya a két évet sem érte meg.
Egyszer kértem vágást a Telenor üzletben, de elhajtottak sufni gsm-be.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
darvinya
titán
válasz Viktor0610 #64059 üzenetére
Ja… átvágás nincs, csak lustaság és károkozás, meg persze fekete munka.
Aminek csak használó lesz károsult, mert javításért nem eladó fog fizetni.
Sőt még le is fogja tagadni, hogy egyáltalán ott jártak és Ő vágta meg kártyát.Tudod sehol nem látok Telenor szabályzatában olyat, hogy feketén vágják meg a SIM kártyát.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
pkaresz
őstag
válasz Viktor0610 #64049 üzenetére
Sajnos nálunk az SD csatikat tönkretette a vágott vastagabb SIM.
Otthon lett észrevéve, simán betolta a vastagabb vágott SIM et, a kolléga.
Gari sajnos ugrott!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
darvinya
titán
-
ProEvoFan
nagyúr
Végre lehet kapni a Huawei P smart 2019et.
Kártyásan 73ezer forint.
Blue+XS 45ezer forint. Korrekt árazás. -
PBA
aktív tag
válasz darvinya #64050 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy sokszor az ügyfél stílusa meghatározza a segítőkészséget és a kiszolgálást. Más területen dolgozok, de találkoztam már tufa/okoskodó ügyféllel. Hogy is mondjam, nem igyekeztem előzékenyen minden kínját megoldani, azt szoktam mondani, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni, és persze a következményeit elviselni. Ez is egy következmény. Vagy fogalmazhatok másképp is: amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. A te hozzászólásaidból talán tévesen, de van egy olyan sejtésem, hogy nem feltétlenül a megfelelő hangnemben kezdesz bele egy-egy ügyintézésbe. Pedig csodákat tud tenni, ha a másik embert emberszámba veszed és emberként kezeled. Ez a "mindenki hülye csak én vagyok villamos" sokaknak kinyitja a bicskát a zsebében. Én például nem állnék le veled ilyen esetben vitatkozni, de hogy egy gyufaszálat nem tennék odébb az érdekedben, az is teljesen biztos. Tapasztalatom szerint vannak, akik észreveszik magukat ettől és tanulnak belőle. Van aki viszont nem - na ők szenvedhetnek és dühönghetnek életük végéig, hogy mindenki és minden szolgáltató egy köcsög.
-
tomp
félisten
válasz Viktor0610 #64052 üzenetére
Amúgy még soha nem volt problémám a SIM cseréknél. Vágták oké. Működött. Ennyi. A nanoSIM-es telefonnál eleve írja is a user manual, hogy tilos vágott kártyát belerakni. Ott külön kérnem kellett a nanoSIM-et. Nem húzta a száját az illető. Okéval nyugtázta és húzta is ki a fiókot.
Családban is volt már csere. Vágott kártyát raktunk le az asztalra és semmit nem szóltak. Szóval még soha nem volt ebből panasz.
A Telenornál eddig 2 dologban nem volt panaszom: SIM ügyintézés és a VoLTE(az ügyfélszolgálati bug számomra nem panasz csak tájékoztattam a szolgáltatót) -
azbest
félisten
Annó nekem is meglepődtek, mikor mondtam, hogy nem gond, ha pénzbe kerül, de inkább csere, mint vágás. (Mivel alapból a 2 évnél fiatalabb, ha nem hibás, akkor ingyen vágás vagy pénzért csere). Megértem, hogy az ügyfelek az ingyenért verik az asztalt és inkább teljesítik jószándékkal a barkács megoldással ezt. Sajna vannak veszélyei. Mi a2 betolós dual simesbe nem mertem volna beletenni vágottat, mert ha elakad, akkor az többé nem jön ki.
Az egyik routeremben kellett már sim slotban érintkezőket visszahajtani. Meg a kampós végű érintkezős telefonok is iszonyatosak, beleakad az adapterbe ha fordított esetben, kisebbet teszünk nagyobb slotba. Egyik telefonomból úgy kellett kiműteni a sim-et és visszahajtogatni a lábait, mert nem rugalmasak eléggé, ha nagyobb nyomás éri, úgy maradnak. Sajna ilyesmin spórolnak a gyártók, pedig vannak normális, gömbös végű érintkezős slotok is
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
válasz Viktor0610 #64047 üzenetére
Na de mi van akkor ha mondjuk tönkremegy? Visszaviszi az ember és simán mondhatják azt, hogy nem díjmentes a csere mivel vágott...
Anno nekem is mondanom kellett, hogy a microSIM-et hiába vágja meg, NEM fog belemenni a telefonba. Csak ezután kaptam új kártyát. -
darvinya
titán
Hiba nem egyből jön ki, s utána biztosan nem gondolják, hogy az tette tönkre, csak szerviz dobja vissza garanciát.
Te(fényezed magad) egyedül figyelsz oda, hogy akadás (ami alapból van, mivel érintkezők oldalazva van elhelyezve) esetén egyből cseréled.
Lusta eladó nagy ívben… jó erősen benyomja, azt vagy működik akkor, vagy nem, de már mindegy, mert szerviz felé papír nélkül nem bizonyítható ki okozta a kárt.Jutalékot csak Te nem kapsz, más igen.
Megoldjuk okosba.
Mint fekete piacon, azt átba@sznak, vagy csak simán használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz darvinya #64048 üzenetére
Soha nem volt még ebből baj, senki nem jött vissza, hogy a vágott kártya tette tönkre a készülékét, pedig elhiheted, vágtam már pár kártyát.
Kieg.
Természetesen, ha a vágás után azt látom, hogy a kártya nehezen megy a helyére, akkor kicserélem.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
darvinya
titán
válasz Viktor0610 #64047 üzenetére
Vágott kártya vastagabb, ami pont elég, hogy a SIM foglalatban az érintkezőket tönkre tegye.
Persze ezt nagy ívből lesz@rjátok, úgysem a Ti pénzetek.
Mert a rossz kártya okozta kár/sérülés, kimeríti szándékos rongálást, ezzel bukva garanciát, és javítatás csak térítés ellenében.(#64044) prozodus)
Maradj kerítés feletti átkajabálásnál.
Csak tudnám melyik alteregód van itt, és piszkolja virtuális papírt.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #64045 üzenetére
Miért akar egy eladó vágni, csere helyett? Lusta lenne dokumentálni?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz darvinya #64038 üzenetére
Személyeskedés ide, személyeskedés oda, darvinyucska, hatalmasan alulmúltad magad...
Telefont az használ, aki telefonálni akar. Okosvackokat meg, aki okosvackokat akar használni néhány értelmes és a legtöbben rengeteg értelmetlen baromságra. És nagyon sokan vannak, akiket már az okoskütyü ural, és nem ők használják a kütyüt. A valódi telefon nem teszi zombivá az embert, és egyesek éppen ezért használnak ilyet. Ahogy látom, ők a kütyüs zombiknál jóval fejlettebbek, mert még agyuk is van... És miért is kéne okoskütyüt használnia Mari néninek és Pista bácsinak, mikor a kerítés fölött jól eldumálgatnak, és jólérzik magukat? Kit tett eddig boldoggá, elégedetté a kütyü nyomkodása???
Csak úgy a teljesség igénye nélkül. Bár vszleg értelmetlen volt neked válaszolni...
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz Skynet258 #64035 üzenetére
Butafon max. azoknak van, akik nem akarnak fejlődni, csak bezárkozott elmúlt világában élnek.
Pláne SIM kártyán tárolt névjegyesek, akik még tárcsázós kagyló az csúcs modell.
Az, hogy neked nincs eszközöd hozzá, az csak céget és alkalmazottját minősíti.(Ilyen boltot kerülöm, mert csak sz@r kaptam tőlük)
SIM kártya másoláshoz nem kell az adatok láthatóságra, mivel annyi kicsi és egyszerű adat, hogy összehasonlítás elég.
Rugalmasságról ne beszéljünk, mikor teljesen egyértelműen kérés volt, hogy a 3 kitörhető SIM kártyára cseréljék.
Itt egyértelműen lehúzásról van szó, hogy 5000Ft-nak jutalékát megkapja.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Somatom
veterán
válasz Skynet258 #64035 üzenetére
Ha én lennék az eladó és bejönne egy hölgy, akkor megkérdezném, hogy vágjam, vagy cseréljem. Ha értetlenül nézne rám, akkor elmondanám azt, amit leírtál a számok átviteléről. Sztem ez lenne a rugalmasság. Az semmiképpen sem az, hogy vágunk, oszt pont.
-
Skynet258
veterán
válasz darvinya #64033 üzenetére
Cseréltem már hülyére vágott kártyát, amit az ügyfél vagdosott félre, ingyen. Szerintem rossz ügyintézőket fogsz ki ha ennyire rá vagy pörögve a dologra.
De közelítsük meg másképp, ha már fontos a szabályok betartása. Adott egy régi butatelefon, telszámok a kártyán, ami 3 éves. Tegyük fel az ügyfél nem ért hozzá (meglepő de ez elég sűrűn megesik), lecserélem a SIM-et, ingyen mert 2 évnél régebbi, szabályos. A régi kártyáról viszont nem másolok semmi mert 1., nincs hozzá felszerelésem, 2., semmi közöm az ügyfél adataihoz ilyen szinten. Ő meg ott áll, hogy de inkább vágjuk már le, mert akkor belemegy a kártya az új telójába és meglesznek a számai is...
Kulcsszó: rugalmasság. A pult mindkét oldalán meg kéne legyen...
Szabályok vannak, amiket be kell tartani (néha nem is gondolnátok mi minden), de én személy szerint ezeket úgy szeretem betartani, hogy mindketten elégedetten menjünk haza az üzletből... -
zseko
veterán
válasz radio100jozs #64026 üzenetére
Telekom simán kiküldi neked a függetlenítő kódot emailben vagy sms-ben (ahogy utoljára hallottam), Telenor nem hajlandó, mindenképpen be kell vinni a boltba a telefont és személyesen írják be. Nálam legalábbis ez volt, semmi áron nem voltak hajlandóak, csak a boltban függetleníteni. Ebből feltételezem, hogy ennél sem lenne másként.
HR24.hu
-
darvinya
titán
válasz Skynet258 #64031 üzenetére
Vágásról mi sem adunk igazolást (nem is kell amúgy)
Ekkor hogyan bizonyítod, hogy nem a használó változtatta, azaz rongálta meg SIM kártyát?
Sehogy, és ekkor kérhető kártya szándékos rongálás miatti kártyapótlás díjat.Amúgy kártya ott volt, amit Ő vágott.
Egyszóval, boltból papír nélkül nem lehet semmit végezni, mert az kimeríti a fekete kereskedelmet.
Pl: veszel kereskedésben autót, de semmi iratot nem kapsz róla, de következő kanyarban szétesik.
Ekkor semmilyen garancia nincs, mert mivel tudod bizonyítani, hogy nem Vásárló szedte szét, és egyáltalán ott vette.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
darvinya
titán
Allee üzletben egyik eladó(bőrrajzos) ismét saját zsebére szeret dolgozni.
Ma feleségemet elküldtem, hogy cserélje SIM kártyáját a 3 kitörhetősre, mert telefon cseréje lesz.
Kártyája majd 4+ éves, de eladó egy mozdulattal csak vágta és persze igazolás nélkül.
Visszamentem feleségemmel, hogy ez így nem hivatalos, stb.
Erre az eladónak állt feljebb, hogy az tökéletes.
Ekkor kértem, adjon róla hivatalos igazolás, amire teljesen kikelt magából.
Ráadásul a 3 kitörhető SIM kártyát, már 5000Ft-ért akarta csak átadni.
Na… ekkor már nekem is felszaladt, s elmagyaráztam, hogy ilyen átverést nem kellene, ennek nyomát hagytam Vásárlok könyvében is.
Érdekes, mire megírtam panaszomat, addigra meg lett a 3 kitörhetős SIM kártya.
Mindezt ingyen, ahogy elsőre kellett volna.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Skynet258
veterán
válasz radio100jozs #64027 üzenetére
Szerintem a neted sem a mai nappal szűnt meg, ha kaptál papírt nézd meg rajta a dátumot, vélhetően számlazárással (fog) megszűnni. Ha mai nappal szüntették meg akkor az utolsó számlában kötbért kapsz, mert az úgy nem jó... A hűség lejárata és a függetlenítés ugyanaz a dátum kell, hogy legyen, ergó ha tegnap éjfélkot lejárt akkor függetleníteni is kellett volna tudni. Valami nem kerek.
-
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #64027 üzenetére
Telekom- egy napon megrendelve a telefon,net,tv- 3 különböző napon járt le-Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
radio100jozs
őstag
Voltam bent lemondani a Hipernet Home L előfizetést, mert tegnap lejárt a 2 év hűség. Nem is volt ezzel gond, gyorsan ment, de a készüléket nem tudtam függetleníteni, mert annak meg ma éjfélig van hűsége?!
Ezt, hogy sikerült a Telenornál kiokosítani, hogy egy hűség előfizetéshez kapcsolódó készüléknek a hűsége tovább tart, mint maga az előfizetés? Így holnap megint mehetek be intézni a függetlenítést. Bezzeg a hálózati korlátot olyan simán rá tudják tenni, de levenni már tiszta macera. Na ebben korrektebb a Telekom, hogy ott már függetlenül adják a készülékeket. -
zseko
veterán
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #64023 üzenetére
Telekom oldalán megtaláltam, szerencsére nem kel szervizbe vinni:
[link] -
radio100jozs
őstag
Valaki függetlenített már ki asztali Huawei router a telenornál?
Kódot adnak, és hamar megvan, vagy szervizbe kell hetekre küldeni a készüléket?
-
Somatom
veterán
válasz Hosssszu #64019 üzenetére
Pedig, az nem mindíg előnyösebb mód. Csak akkor az, ha papír is van az intézkedésről. A "boltban azt mondták" utólag semmit sem ér. A telefonbeszélgetést viszont rögzítik, a felvétel visszakereshető, minden esetben lehet rá hivatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz TODI1111 #64018 üzenetére
Hali!
Nekem január 25-én járt le egy előfizum.
Valahogy január 10 körül bementem személyesen egy üzletbe és megkértem hogy fordulónapkor szűnjön meg. Meg is szűnt 25-én rendben.Gondolom telefonon is hasonló a helyzet, de én a személyes intézkedésekben jobban bízok.
[ Szerkesztve ]
-
TODI1111
veterán
Sziasztok.
Van öt előfizetésem és az egyikről február 19-én lejár a hűségidő, ezt szeretném is megszűntetni. A számlazárásom minden hónap 8-án van. Elég az ha február 19-e után felhívom az ügyfélszolgálatot és jelzem, hogy a következő számlazárástól szeretném megszűntetni ezt a kártyát vagy mást is kell tennem? -
wwenigma
Jómunkásember
Mobilflotta topikba nézz be, korlátlan husegido nelkulit kapsz közel ennyiért...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Somatom
veterán
Elvileg egy ac -s router, 750Mb/s elméletivel. A hálóm minden más összetevője Gigabites, a Wifis eszközeim ac -sek, az MR200 portjai viszont 10/100 -asok. Hogyan tud egy router 750Mb/s elméletit áttolni egy 100Mb/s elméletivel bíró porton? Egy Gigás switch segítene a belső LAN átvitelen, de a Wifi - LAN eszközök közötti kapcsolatban továbbra is megmaradna a max. 100Mb/s, ami még egy n -es Wifi átviteli képességének is csak a harmada. Ráadásul USB sincs rajta. A B525 USB -s és Gigás portjai vannak.
-
Somatom
veterán
válasz vpanangin #64010 üzenetére
Abba nem zavarhat be. Egyes funkciók hiányozhatnak, amik egy ugyanilyen készülék független ROM -jában megvannak. Persze, az a külföld nem mindegy, hogy mennyire külföld. A Telenoros eszköz nyilván az Európában használatos frekvenciákat támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz cherubion08 #64004 üzenetére
A B525 listaáron 32, én meg 40 -ért vettem ezt a fos MR200 -at.
-
Skynet258
veterán
Árlistában ott van a kártyás ára, 21k.
Ja látom közben meglett, nem frissítettem.
[ Szerkesztve ]
-
vpanangin
senior tag
Sziasztok!
Előre leszögezem, hogy elolvastam az összefoglalót, de megerősítést kérek!
Vettem online egy Huawei B525-öt feltöltőkártyás mobilnet kártyával. Ha bemegyek egy Telenor szaküzletbe minden további nélkül függetlenítik nekem a készülékemet?
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Mobil flották
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest