Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Most már karbantartást ír ki.
Szerintem akkora káosz van, hogy nem tudják mit állítsanak be app üzenetnek.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Neki azért írtam, mert "marha igazságtalannak" tart egy helyzetet, lásd: #118905 4Grider
Ilyenkor érdemes reklamálni (persze, meglehet, hogy te és én erről másképpen gondolkodunk). Magam viszont miért kellene reklamálnom, ha nem érdekel valami?
Eddig úgy láttam, normális mederben folyt a beszélgetés, nem szükséges magyarázkodnia egyik résztvevőnek sem. Eszmét cserélünk.
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos már egy ideje almás vagyok, szívok is a hülyeségeivel rendesen...
-
Zsolt,72
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Miért kellene a gyártónál reklamálnom egy olyan dolog végett, amit nem ő akart bevezetni, engem pedig totál nem érdekel, mint Apple felhasználót?
Teljesen jó volt számomra eddig is az iMessage, most is azon zajlik az üzenetváltásaim döntő többsége, pont hidegen hagy az egész RCS. -
draco31
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Okés, holnap teszt.
-
draco31
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Hálózat kézin van, Ukrán hatát mellett vagyunk, így az alap beállitás itt kb.
Volte ikon a térerő mellett ott van. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem.
Most jobb oldalra került egy kis hangerősávcsík, ami használhatatlan.
Állandóan elő kell venni a TV távirányítóját is és egyszerre állítgatni, idegesítő. Nem értem miért nem jelezte még senki. Biztos nem csak nekünk frissítették. -
bucihost
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, átraktam NSA-ba, de ott se volt valami acélos a feltöltés mert B3-at eröltette. Most lockoltam a B1-re a 4G-t scripttel, így már baráti lett:

-
bucihost
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére

Pixel8A a telefon. A routert kivittem kültérre is, ott se megy 9/9 fölé a sebesség

-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi az infót. Ez egy Ulefon tablet. Napi szinten hívogatnak kormnányoldalról, agitációs céllal. A szám eleje ugyanaz, csak az utolsó 3 szám változik mindig, de egymás után következő számok.
-
yanna
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Oké, bár kapcsolattartásra is ez a szám van megadva. Furcsának érzem és tök fölöslegesnek.
-
WinZol
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jól értem, hogy az Othonnet szolgáltatás nem jelent helyhez kötöttséget?
Eddig úgy tudtam, hogy csak egy adott tornyon, jobb esetben adott településen működik és 30 naponta 10 napra kiszabadulhat a "fogságból".Vagy valamit félreértettem.
-
Inhouse
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Akkor félreértettelek... Ezt így ott konkrétan nem írtátok, hogy miért változott volna meg, tehát marad a Telekomos szám. Illetve azt hittem a Telekomos számot csak a formátum miatt írtad. Előtte évekig ebben a formátumban működött, nem én állítottam be. Ezek szerint a Yettel nem volt ilyen elnéző...és ennyi. Máshonnan is kaptam tanácsot és ott azt írták, hogy hogyan lenne jó a Telekomos szám a Yetteles hálózaton...
Köszönöm! -
dredjudge84
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Szerintem egy telefon kevésbé tudja kihasználni a sávszélességet mint egy router, szóval ez nekik előny, mintsem hátrány. A dobj egy gigát már elengedem akkor. Én csak azt hittem hogy app probléma a dolog mert tényleg az animáció aminél nem történik semmi, és mivel elérhető az alkalmazásban a funkció ezért azt hittem hogy nekem is jár.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Azt nem tudom konkrétan hogy a dobj egy gigát funkció hogy működik eleve.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Mivel a yettel mindenkit felenged 5g hálózatra jelenleg így teljesen mindegy milyen díjcsomagban vagy.
Az otthonnet meg a hozzáadott router miatt otthoni, semmi más miatt.
Egyébként meg ha nagyon akarná valószínűleg tudná szűrni a yettel hogy milyen eszközben használod, de van egy olyan sanda gyanúm hogy igazából nem érdekli őket. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Annó volt egy otthon net lite csomag, ami hordozható is volt, amiből lett a hordozható internet 500 gb
-
dredjudge84
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Szerintem meg az ő hülyeségük hogy más az apn. A one is árul routeres korlátlan netet, de ott nem más az apn. Amúgy egy apn átírás miért is hack? A másik hogy nem muszáj náluk bérelnem egy routert, rendelhetek bárhonnan magamnak, de ott se biztos hogy jó lesz az apn. Egyébként az eredeti kérdésre visszatérve, ha nem jár az otthonnet előfizetőknek a dobj egy gigát opció, akkor a legegyszerűbb az lenne ha meg sem jelenne az alkalmazásban. Az összes többi kategóriában amit nem lehet használni amikor rányomok kiírja hogy nincs elérhető szolgáltatás ebben a kategóriában, akkor itt is így kéne működni a logikusan.
-
yanna
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Otthonom a nagyvilág (Máté Péter)
-
dredjudge84
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem vagyok troll, de anno sem kaptam épkézláb választ, csak azt akinek működik, de másik otthonner előfizető ezt nem erősítette meg, most volt ez az első alkalom hogy igen.
Egyébként bocsánat hogy ezt mondom, de te is marhaságot beszélsz. mi az hogy routerben használt Csomag? Tudtommal ezt az előfizetést nem kötelező routerben használni, és én egyébként telefonban használom. Az ügyfélszolgálat is ezzel próbált lerázni hogy ezt a csomagot csak routerben lehet használni, amikor megvettem az új telefont felhívtam őket hogy nem működik, de aztán kiderült hogy csak apn probléma van. Az előző telefonomban tökéletesen működött itt csak annyi történt hogy át kellett írni az apn címet.
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Nyilván nem célszerű szólnia, mert azzal azokkal is kiszúr, akiknek az ÁSZF ellenére működik ez az opció.
-
Zssom
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ezt biztos nem nekem szántad, nekem nincs vowifi problémám, ez a megjegyzés arra vonatkozott csak, hogy ígérgetés ment sokáig a vowifi bevezetésénél, meg ugye az SA-ra való ráengedésnél. Nekem a hálózat és a technikai állapotok tökéletesen megfelelőek, csak az app és a mostani fiók mizéria okoz hányingert. Legfeljebb majd egy évre előre kifizetem az összes számlát és rá se kell nézni arra a szutyokra...
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Xiaomi telefonokon simán megy a vowifi. 3-ast is használok. Kettő már korábban kiöregedett, de még a Redmi 6-on is ment a Yettel és a Telekom vowifi. A Vodafone-os az nem ment rajta. Redmi 9-en szintén mindegyik szolgáltatóval ment, mint ahogy Redmi Note 10 5G, Redmi 13 és Redmi Note 13 Pro 5G-n is. Igaz, mindegyik készülék hivatalosan, szolgáltatótól származik, tehát nem Kínából lettek rendelve magánimport útján.
-
Inhouse
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos nincs ilyen szintű diag, nagyon öreg parkoló automaták, korban hozzá illő RS232 portos 900/1800MHz-es modemek. Az átvitel CSD, hangalapú adatátvitel, ez csak 2G-van (volt..lesz?). 3db-ot néztem asztalon AT parancsokkal, az egyik elsőre nem tudott regisztrálni, majd fixre véve és vissza automatára már ez is megtalálta a 21625-öst. A másik kettő alapból jónak tűnt. Mindegyikkel tudtam SMS-t küldeni AT paranccsal.
Úgy kezdték, hogy nem jelentkezett be a zömük, csak pár darab. Majd 1-2 nap múlva még 2 megjavult, újabb 1-2 nap és már csak pár nem jelentkezett be. Aztán még 1-2 nap és megállt a szerveren levő modem, így most egyet sem látunk. Adtunk neki időt, de nem jött vissza, így őt is tesztelnem kell. Sima hanghívás tiltott rajtuk. A Telekomos kapcsolattartó javaslata az volt, hogy nem tudjuk átállítani 3G-re?
Van még a telefonközpontban is egy dupla SIM-es ISDN-es modem (ez független az előzőektől, csak kimenő hanghívásra), azon firmware-t frissítettek, mert nem tudott roamingolni, azóta feljelentkezik a hálózatra, látja a 21625-öt, van térerő, vannak cellainformációk, de hívni nem lehet rajta keresztül. Ezt egy külsős cég kezeli.
Kb azonos időben hívott anya, hogy nem tud telefonálni (a szomszédéról ért el). Azt jelezte neki, hogy nincs hálózaton. Kikapcs, SIM ki/vissza, bekapcs és ment. Azóta jelezte, hogy még egyszer elment, de már újra tudta indítani, azóta jó. -
edk-
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
A bázisállomás felé néző ablak elé téve sem jobb. Ha az utcán pár tíz méterrel közelebb megyek az állomáshoz, ott már normális térerővel fogja az N78-at. De a lakást nem tudom arrébb tolni...
-
Imi1981
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem a rejoy -os eladásra gondolok hanem van olyan, hogy üzletben elvileg bármilyen mobilt beszámítanak 20 ezer forintért ha vásárolok új készüléket. Bocs kicsit infóhiányos volt az előző hsz-em. Ha jól tudom van ilyen lehetőség. Valahol olvastam csak nem emlékszem hol.
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Mondjuk nyilván egy újonnan 20-30 ezer Ft-os készülék betört kijelzőjét nem fogják megjavítani. De még egy 80 e Ft-os telefonét sem...
-
clon
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen ki lett kapcsolva semmi nem változott.
A beállításokba a hálózatoknál a vodafone és a 21625 van (nem tudom mi volt korábban mert sosem néztük automata hálózatra volt állítva a kártya telenor-yettel nem számhordozott régi kártya sok éve van nálunk használva tehát nem most vásárolt) -
pdr755
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Most asztali gépről csináltam és úgy se ment. Az animációkat azóta se kapcsoltam vissza m különben a yettel app kuponos része nem megy (csak a spar miatt érdekes nekem de akkor is)
És itt az app nem jön közbe, egy e-mailben található linkre kattintottam és utána érkezik a mellékelt üzenet. Van az appban is valahol egy rész ahol ezt meg lehet csinálni? -
bollokcs80
Korrektor
válasz
donjohnson
üzenetére
noreply@yettel.hu
Összenéztem korábbi valós hirlevelekkel, a dizájn és a linkek is ugyanazok.
-
Croft-21
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen az, köszi az újraindítás megoldotta.
-
Orgi
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi! 06-al nem lehet, ki van töltve a +36-os rész és bár többször hordoztam már a számom, már jó ideje újra Yetteles vagyok, így a 20-as számom most eredeti szolgáltatómnál van. Megkérdezem a Yettelt is akkor, mi lehet a gond...
-
mjuti
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, köszönöm, ezt láttam, a kérdésem pont erre vonatkozott, hogy online rendelés esetén is - hiába adtam meg minden adatom - ezt itt kell majd aktiválni mint pl. egy benzinkúton leakasztott/vett kártyát?
Ha igen akkor gondolom onnantól indul az 5 nap, nem pedig a csomagpontos átvételtől amint azt visszaigazolják a yettelnek... -
sutyesz96
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
42
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Minek a GSM?
Én évek óta 2G nélkül használom a telefont.
Eddig NetMonster->RadioInfo-n állítottam be. Most már Android 16-al dedikált 2G tiltás kapcsoló is lett. -
szkaroly
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Van a telón is ilyen opció: 4G előnyben.
Amikor bent vagyok a városban azért szeretném kihasználni az 5G előnyeit.
-
CellWalker
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Azért is osztottam meg, hátha valaki tudja hasznosítani az ötletet hasonló körülmények között. A fejet elkészíteni házilag roppant egyszerű, ha valakit érdekel szívesen küldök arról is képet.
És mivel éppen EON karbantartás miatt nem működik a célzott állomás, íme a következmény egy jól irányított rendszer esetén, pedig csak 12° az eltérés:

De most szerencsére még van pár Mbit/s 9.5km-ről is.A B3 (1800MHz) alatti frekvenciák hullámai már 'nem férnek be' ezen méretű konzervdoboz fejbe, ezért az alacsonyabb sávok le vannak tiltva a modemben.
Normál esetben csak a B7 és az n78 van engedélyezve, az alacsonyabb sávokat meghagyom a többieknek
-
rin33
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nekem most úgy tűnik hogy N78 helyszíneken nincs N1 és N28…
-
boldi21
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Yepp eSIM iPaddel sajnos nem működik, bárhogy próbáltam beállítani.
Nem tudom van-e lehetőség valamilyen beállítással ezt orvosolni? -
Szimpa23
csendes újonc
válasz
donjohnson
üzenetére
Leghamarabb kedden tudom majd intézni..
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Ahha. Végülis teszteltem a sebességet, le-fel 140-160 között volt. Lefelé 4G-n mértem már 192-t is, ugyanazon a bázisállomáson. De az nem ilyen napközbeni, hanem valami esti, hétvégi mérés volt. Most mindhárom mérés 150 körüli volt.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. Megkérdeztem be tudná-e kapcsolni otthonnet kártyámon az 5G SA hozzáférést.
Meglepő választ kaptam. Azt mondta alapból aktív mindegyiken kezdettől fogva. Router bérléstől függetlenül. Azért megnézte nekem és megállapította, az enyémen is aktív.Tehát ha igazat mondott akkor mindössze az egzotikus routeremet nem ismeri a rendszerük, ami simán hihető.
-
dredjudge84
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Milyen saját sim marad meg? Nekem csak az otthonnet sim van. Plusz ha kihozok egy routert az hűség már, így elmondani se tudom. Az egy hónap próba eltelt már.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Hangtarifára nem fogják bekapcsolni mert eleve fel se megy a hálózatra a kártya a net apn miatt. Átírni pedig nem lehet.
-
thomas77
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó ötlet.
Mindig az a fránya 1500 km, ami elválaszt a legközelebbi Yettel üzlettől.
Mind1. Folyamatosan olvasom a fórumot. Ha valaki ki tudja próbálni és leírja, akkor én is megtudom. Ha nem, akkor se dől össze a világ.
Tényleg csak elméleti szinten érdekelt volna a dolog.Az én routeremben most egy Lebara kártya van. Az a Vodafone UK-t használja, de sajnos nem SA képes a díjcsomag.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
En inkabb arra tippeltem volna hogy az ujabb modellekben es/vagy az a16-ban van ilyen, nekem s21-en a11 ota sose volt 5g a devben de mocking se.
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Fejlesztői beállításokon belül milyen néven,mert nem találom (A55)
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Mondjuk ez nem minden samsungra igaz.
-
Chalez
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi, megnézem, kíváncsi leszek milyen lesz ahhoz képest, hogy böngészőből is nézek TV-t (sport) amikor az asszony filmezik. Amúgy ez eddig eszembe sem jutott
Egy 32"-os LG Oled 240Hz-es 4k monitorom van, szóval a feladat adott
-
Victoryus94
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Kikapcsoltam a torrentet, nem gyakran használom.
Mint írtam, a streaming működik.
Csak példának írtam, hogy egyébként azzal pont ki tudom használni a sávszél-t.
Miközben általános webezés meg akad. Azt keresem, mi okozhatja a problémát.
Több eszközön is előjön a jelenség. Vezetékes kábelen vagyok, belső háló gyors. Router nat módban van, saját routert használok, ami az előző lakásomban vitte a gigabitet fel-le (optikai nettel). Priorizálások ki vannak kapcsolva (pl voip, stb).
A torony valóban nem a ház mellett van, próbáltam 4G, 5G módban is.
De mivel tudok speedtesten, torrenttel 200-300mb/s letöltést mérni, és a ping is csak felfele irányban nagyobb 50ms-nél, így szerintem máshol van gond. Ennek lokalizálása miatt írtam, hátha másnak volt már hasonló gondja. -
Victoryus94
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Próbáltam, nem DNS. Én arra tippelek, maga a CG-NAT a probléma, de előfordulhat hogy más szolgáltatói eszköz/beállítás. A kérdés, hogy nekem van-e ráhatásom valamilyen módon (akár FIX IP cím vásárlásával, panaszbejelentéssel, stb).
Olyan, mintha lenne valahol egy szűrő, amin bizonyos adatok (pl. P2P) szépen átfolynak, más adatok pedig akadoznak.
Most pl 200mb/s a letöltési sebesség. De a speedtest.com weboldala 20mp-ig töltött, mire a GO oldal megjelent (ha már pufferben van az oldal, utána ez gyors).Itt van 1-3 "random" tracert eredmény is. A Speedtest látszólag rendben van:
PS C:\Users\Admin> tracert speedtest.net
Tracing route to speedtest.net [151.101.2.219]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.6.13.251
2 1 ms <1 ms <1 ms 10.6.3.251
3 25 ms 15 ms 16 ms 10.113.179.190
4 20 ms 28 ms 19 ms 10.201.210.62
5 21 ms 22 ms 21 ms 10.201.110.61
6 * * * Request timed out.
7 29 ms 29 ms 17 ms bpt-b5-link.ip.twelve99.net [213.248.77.14]
8 23 ms 25 ms 29 ms win-bb2-link.ip.twelve99.net [62.115.138.196]
9 36 ms 27 ms 29 ms win-b8-link.ip.twelve99.net [62.115.140.137]
10 23 ms 32 ms 27 ms fastly-ic-364031.ip.twelve99-cust.net [62.115.55.19]
11 31 ms 19 ms 20 ms 151.101.2.219PS C:\Users\Admin> tracert b4b.hu
Tracing route to b4b.hu [62.112.213.2]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.6.3.251
3 26 ms 19 ms 18 ms 10.113.179.190
4 24 ms 18 ms 28 ms 10.201.220.62
5 16 ms 19 ms 14 ms 10.201.120.61
7 * * * Request timed out.
8 15 ms 13 ms 13 ms bix.dravanet.hu [193.188.137.77]
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
.... (timeout)....
30 * * * Request timed out.Tracing route to index.hu [213.181.199.15]
2 1 ms 6 ms 1 ms 10.6.3.251
3 20 ms 18 ms 19 ms 10.113.179.190
4 19 ms 18 ms 21 ms 10.201.210.62
5 16 ms 18 ms 19 ms 10.201.110.61
7 * * * Request timed out.
8 14 ms 20 ms 18 ms 217.79.132.47
9 28 ms 27 ms 19 ms bix2-a.magex2.deninet.hu [217.113.61.194]
10 17 ms 21 ms 14 ms manis-4.mgxcdn1.index.hu [213.181.199.15] -
tibibi
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi
a legalja pont kimaradt 
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm az ötletet
@Tomp : Neked is!
Attól félek hogy nálam a cella nagyon terhelt hétvégén, és azon a kültéri egység se segít
jelenleg is szerintem jók az értékek
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi a tippet,de ennyit nem ér nekem , illetve panelt nem hiszem hogy megkéne, szabad furni 😀
ha sokszor előfordul hogy 100Mbit alá beeseik a sebesség lemondom, aztán 3 Szolgáltató közül aki nálam elérhető választok optikai netet,csak akkor mobilszolgáltatót is válthatok,mert akkor nagyon elszáll a Prime előfizetéseim havidíja
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem, az eszköz nem számít. Az számít, hogy amit terhelsz(4G) sáv mennyire van már eleve meghajtva.
Ha a kapacitás határán van és elkezded NSA-n te is hajtani akkor jöhet a korlátozás.
Szerintem én is kaptam volna már korlátot ha ezt az adatforgalmat NSA-n csinálnám. -
boborján2
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
A dns-nek mi köze van ahhoz ,hogy adott szerverről mennyivel csorog le az adat?
Csak azért kérdezem, mert semennyi!Jelezd ha ezt másként gondolod.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
en most bf aron az nx600-at vennem (cat20), de a 200/210 se rossz. a 200 es a 210 is cat19-es szoval az a 300 szerintem valami eliras lehet mert az kb cat6 es 2ca sebesseg, annal meg biztos jobb a 200-as. mas kerdes hogy meg yettelnel is nehez 2-3 ossze is foghato olyan lte bandet talalni amik osszesen 300-at is tudnanak.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
-
arcszesz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Könnyen lehet hogy mindkét tábornak igaza van. Othonnet brand alatt valószínűleg többféle csomagot értékesítenek. Különböző címekre eltérő áron kínálják a szolgáltatást. Naivság lenne azt gondolni hogy több ezerrel olcsóbban is ugyanazt a szolgáltatást nyújtják mint drágábban. Kevesebb pénzért több QoS és kevesebb sávszélesség jár. Szerintem ez így rendben is van.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem tudom nálad mi lehetett a gond, de ha a pc-n 8.8.8.8 van beállítva akkor a routeren mindegy hogy mi, hiszen nem ahhoz megy a pc névfeloldásért hanem direktben a google-hez. Akkor lehet anomália ha pl a routerben van olyan funkció hogy a kifelé menő udp 53-as forgalmat átirányítja a saját dns-ére és nem engedi a klienseknek hogy kedvükre mászkáljkanak külső dns-hez. De az 5G-s routerekből ennél sokkal hétköznapibb funkciók is hiányoznak általában. Csak azért szóltam bele hogy ne jöjjön 2 hét múlva valaki azzal hogy de hát itt olvasta

-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Fura elképzelésed van a névfeloldásról, de ne aggódj attól hogy mindkettőben ugyanaz van beállítva még minden fog működni

-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Eddig a saját routeremben volt beállítva Google DNS és ugyan úgy lassú volt.
Kipróbálom majd akkor így, hogy a Windowsban írom át. -
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, volt. A Xiaomit többször újraindítottam. Megpróbálom még az iPhone-t is, hátha az segít. A Xiaomin csak azután jelent meg az esim hozzáadása opcio a Yettel appban, miután az iPhone-on töröltem
-
adika4444
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi!
A webböngészős lehetőséget ismerem, de kényelmesebb az Apple Pay, meg, ha más nem tapasztalja, akkor elkezdek a saját hálózatom környékén söprögetni.

Szerk: Közben megjavult, be is fizettem.

-
Lacpac
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jaja, igen a sajátom. Elvileg nem volt bekapcsolva, csak kiváncsi voltam, hogy van e rá. Leellenőrizte, majd ütemezte. Nem lehetett kivenni később.
-
Lacpac
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem igazán megy egyik sem, azt írja siker.... de semmi nem változik.
-
Lacpac
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Na, ezeket megnézem majd.
Remélem vivaldiba telepíthetőek -
válasz
donjohnson
üzenetére
van webui is, de automatán volt eddig a legjobb. Gondolom a terheltség miatt vált, eléggé a határon vagyunk.
-
adika4444
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
"azt viszont könnyű észrevenni, mert akkor a speedtest is belassul szabályosan."
Ez nem okvetlen van így, a Yettel nagyon sokáig kivételként kezelte a Speedtest-et, 32 Kbps lassítás se vonatkozott rá és talán aktív netelőfizetés nélkül is működött. Hogy most mi a helyzet ezzel azt nem tudom, de voltak itt erről kommentek bőven, hogy a Speedtest mindig hasít.

-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ment pü

Nem akarom terhelni ezzel a topicot tovább
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem feltétlen kell hogy a teljes előfizetés be legyen lassítva, pont elég az 1024 feletti portokat (torrent ugye csak ott megy) limitálni. És ez nem is egy bonyolult dolog. A speedtest.net meg https-t használ, szóval nem feltétlen igaz az hogy ha csak a magas portok sebességét limitálják akkor azt a sepeedtest-en is észreveszed.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Még nincs ilyenem de tervben van. Viszont ha a yettel esetleg tiltja a kültéri egység felületét az nem lenne olyan jó.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó, elhiszem. Lecseréltem a torrent klienst másmilyenre, némileg gyorsult tőle a letöltés. Eddig jóval lassabb kapcsolatom volt, pár napja váltottam othonnetre. Még tesztelgetem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Függetlenül attól hogy engem nem érint se pro se kontra ez a dolog (nem torrentezek régóta), de mi lenne itt a "konteo"? Hogy a torrent forgalmat simán veheti "nem rendeltetésszerű használat" -nak (régebben "hálózat veszélyzetetése" -t használt az ászf-ekben) a yeti és emiatt a hálózat terheltsége függvényében akár korlátozhatja a sebességet is? Vicces, mert amúgymeg mindig az a mondás itt (is) hogy "a mobilnet nem torrentre való". És ezzel nyilván a yeti is egyetért, miért ne tenne azért hogy ez tényleg így is legyen?
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Szerintem egy picit talán több...

-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
"dinamikus profilzozás": ha elérted a router maximális szálainak számát, akkor nem tud több újat nyitni, ergó lassabb lesz a letöltés.
Heh? Mennyi egy router maximalis "szalainak" szama? 500? Ugye ezt a mondatot viccnek szantad csak lemaradt a szmajli?
-
Zephy
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Global max 100-on van és kábelen vagyok a routeren de egyébként annyit mérek telefonnal wifin mint géppel kábelen.
Viszont nem iktattam be saját routert a yetteles elé, amim volt korábban az csak AC, átadtam a családban oda ahol elég.Közben rápróbáltam egy másik torrentre. 25GB 11 perc alatt jött le, 240-320Mb/s közé állt be hosszú távon de időnként 400-ra is felugrott.
Ezek szerint mégis csak a seederek miatt nem ment 80Mb/s fölé legutóbb. Holnap napközben megnézek egy másikat, illetve többet is egyszerre.
Megjegyzem, én még 1.5 hétig a próbaidőszakban vagyok.A feltöltés egyébként nálam 120Mb-nél lehet korlátozva, mindig 110-120 jön ki mérésnél.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
200 mbit/s fölötti wifi sebességet elég necces mérni, ha társasházban lakik valaki.
Heh? AX-en én most 374Mbitet mérek. Kábelen ugyan ennyit. Amíg One koaxom volt addig 700Mbit lazán átment a 80MHz-es csatornán.
Sajátomon kívül 21db wifi hálózatot látok szóval eléggé telített. -
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez nem azért van, nálam 50 global szállal is ugyanannyi a max sebesség,mint 100al.
Egyszerűen a torrentet egy ideje 10Mbyte downloadra lekorlátozta a Yettel. Kb 1 éve simán volt ez 30-50.
@Tomp Wifin át,de mint írtam 1 éve sokkal többel ment. -
Victoryus
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Én 40Mbps-nél még nem mértem többet feltöltésre, pedig 1 évig itt volt a Tp-link, most meg a Zte. Jelerősség 5/4 jel. Lefelé stabilan 260Mbps, de van amikor 600-ig felmegy.
A tegnapi kiesés mondjuk nem a Yettel hibája volt, nem volt áram a környéken, ez az antenna meg a víztorony tetején van, pont az áram nélküli terület közepén. -
hobzsolt
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
nekem 84. valami. Elméletileg az publik ip kéne legyen. Nehez tudom eldönteni, hogy a routeren (ZTE MC801A) a port forward nem megy, vagy más a problem. Lehet megpróbálom ha szerzek egy routert, hogy bridge módban megy-e.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Miután megírtam nekik IMEI számmal együtt, hogy Yetteltől bérelt routerben nem megy fel rá csoda történt!
Most este hazaérve átkapcsoltam a routert SA-ra és megy!
Ezek szerint igazam van!
Miszerint mikor előfizetünk OtthonNetre és a rendszer hozzárakja a routert mint adatátviteli eszközt az aktiválja az SA jogosultságot is. Azaz ha nem kérünk routert akkor nem lesz aktiválva a jogosultság sem. Ez így mint ügyfélélmény eléggé nagy hiba... -
válasz
donjohnson
üzenetére
Több is van szanaszét az országban évek óta, és teszik a dolgukat.
Ez az első negatív tapasztalatom. -
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Poén, hogy a routerrel együtt kihozott kártya a OnePlus 13-ban van ahol amúgy hibátlan az SA.
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
A routert nem lehet külön lemondani.
De mivel van nálam egy OtthonNetes router így addig ütöm őket amíg nem oldják meg.
Hihetetlen, hogy mennyire sötét emberek vannak a műszaki osztályon. Még képet is csatoltam ahol látszik, hogy SA-n a router nem tud felmenni a hálózatra. -
Robaj
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Próbáltam 0621 és +3621, de azt mondja:
"a hívott számon előfizető illetve szolgáltatás nem található"Yettel a szolgáltatóra mutat, a szolgáltató a yettelre

-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Hidd el az 5G/4G beállítással is azon van! Saját tapasztalat ZTE routerem van nekem is

De ha jobb a lelkének át lehet állítani 5G SA ra,csak semmi sem változik
-
Chalez
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, ilyesmit szeretnék. Csak még meg kell nézni, hogy tényleg van e ilyen a menüben, hogy csak 5G SA. Valójában azt kéne tesztelnem, hogy jobb e az 5G SA mint az 5G/4G beállítás. Csak a gyerek Robloxozik a haverjaival, de nekem meg már égeti a kezem, hogy nekiálljak próbálgatni
-
Chalez
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Láma kérdés, de, hogy tudok lecsatlakozni a hálózatról? Valamint, ha lecsatlakozok a hálózatról, hogy tudok a router admin felületébe belépni?
Az asszony sorozatot néz, a gyerek játszik, szóval majd megvárom az éjszakát vele, mert különben megállnak a növésben

-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
ZTE G5B ezzel a fajta ZTE vel is működik?
Nekem nem sikerült
Ha jól vettem ki a kerdezőnek is ilyen van. -
Koncipappa
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
trec12
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos ezek elég drágák még így is.
-
fabiant_05
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen ezzel néztem.
De ez az 5G kijelzés 4G-n ez tekinthető bugnak, vagy DSS?
Most viszont visszaolvastam itt és más is tapasztalt olyat, hogy a Telekom felkapcsolt SA hálózatára mennek fel Yetteles telefonok B20-as frekvencián és nem akarja elengedni addig azt a hálózatot, amíg talál olyan tornyot. Érdekes. (Viszont Debrecen alatt már más a helyzet, onnantól egész nagy területen n28 5G fut, de azt sem jelzi hivatalosan a Yettel térképen) -
thomas77
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ezek 1500 km-re vannak tőlem. Szállítással együtt már nem is tűnik olyan jó vételnek.
@4Grider
Pont ezt sakkoztam a napokban. Betettem a sim-et egy ősrégi Samsung ACE3-ba. Ugye az is CAT4. Az hozta a legstabilabb kapcsolatot B3-on.
Próbáltam 5G képes eszközökben is. iPad Mini 6 és A35-ben. 5G-n ugyan jobb volt a sebesség, de gyakran leváltott 4G-re és B20-on szüttyögött gyök kettővel.
Itt nálunk tényleg egy bermuda háromszög van mobilnet szempontból. Nem érdemes ezzel komolyabban foglalkozni. Itt az optika az utcában, de még nem rendelhető. Pár hónap és elő tudok fizetni rá. Addig marad az ócska router.
-
dzf007
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nekem is a Zte Mf289d volt, még meg is van. De ha már van 5G hozzáférés, akkor Zte Mc801a tudja az 5G-t..Igaz 2,5 x annyiba kerül!
-
thomas77
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nálam az 5 mbit/s már kiváló eredmény. Azért vettem ezt a routert, mert úgy sincs komolyabb kapacitás, amit ki tudnék használni.
Mifelénk sajnos nincs a yetis olcso Huawei 5G router (ahogy Yettel sincs), szóval más olcsó megoldás után kellett néznem.
De mondom, ma jött. 1-2 órája ketyeg. Egyelőre használható.
A készüléket magát akartam ajánlani. Ha RedCactus kollégát (vagy mást) érdekli a téma, akkor privátban nyilatkozok a készülékről. Nem akarok tovább offolni.
-
kerepesig
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, megadtam a mail címem, oda csak a fizetési visszaigazolás jött, semmi más.
-
TomPack
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igazából azt elfelejtettem beleírni, hogy eSIM-el szeretnénk használni!
Egy QR-kódot gyárt le az app a regisztráció után, amit gyakorlatilag bármilyen telefonnal be tudok olvasni, vagy az app telepíti a telefonra az eSIM-et?
Valaki aktívált már Yepp eSIM-et? -
remetelvtars
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem, moto.
-
bp15
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
nem írtam, hogy yetteles sim van benne: amúgy telekom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Teljesen jó volt számomra eddig is az iMessage, most is azon zajlik az üzenetváltásaim döntő többsége, pont hidegen hagy az egész RCS.