Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Írtam is korábban hogy 5G NR kB hasonló, 5G+4G táltosodott meg ZTE TP-Link hez képest. Főleg feltöltésben. Valahogy nem megy ez az SA úgy ahogy kellene.
(Hugomék egyébként azóta a legújabb ZTE használják, múlt héten hívta őket Yettel hogy vigyék be a pár hete kiharcolt ZTE MC801 et. Sebességben ugyanazt tudja a 2 ZTE.
-
lipido
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Szivesen. En azt gondolom, h a yetteles tp le lehet butitva. Azon felul, nyilvan a mobilnet tud kulonbozo lenni
-
lipido
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ugyan azon a helyen merve. Tobb meres is volt egymas utan. Nagyjabol elmondhato, h 30-50 mb van a zte javara letoltesben, viszont felfele a tplink jobb. Valamivel tenyleg gyengebb a tplink belso antennaja. En fogok venni hozza kulso antennat, meglatjuk ugy mit muzsikalnak. Ha azt nezem, h a tplink 70k volt, a ZTE 120 kornyeke, akkor azt kell mondjam, akkora kulonbseg nincs. De nyilvan, ki ki dontse el.

-
lipido
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Rendben. Egyebkent talan 30-50 m kulonbseg volt. 350 vs 380/400. Fogok merni rendesen
-
-
Ret2
kezdő
Sziasztok, valaki nézte/tesztelte azóta sopronban az N28 as 5G es sávot, hogy tényleg megy e vagy csak a térképre került fel hibásan?
-
4Grider
félisten
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nálam otthon (Dél-Buda), munkahelyemen (Pest megyei település), balatoni üdülőfalumban sem így van. Sebességben egyértelmű a yettel fölénye, válaszidő fej fej mellett. Használom mind a kettőt, itthon tré N28/N1 között váltogat, yeti N78 és 4G 3CA között, munkahelyen N1 és N78/4G 3CA, Tördemicen N1 és 4G 3CA. Mindhárom helyen a yeti lenyomja a trét. Útközben is többet szakadozik a Telekomos kártya.
-
Henri
kezdő
"Mit is tud a Yepp?
Próbáld ki 7 napig díjmentesen! Most bevezető áron 2025. március 3-ig." -
MadMancs
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Majd megnézem, egyébként minden másnap restart van kb mert 4G-n ragad 2-3 naponta. (tudom tudom állíthatnám 5G SA ra is), de 4G nélkül nagyon gyengusz (10-12mpbs) a feltöltés, míg 4G vel együtt 70-90mbps.
-
MadMancs
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Na meg otthonnet 100% hogy QOS mögé kerül x idő után.
Kezdeti 500-700 mbps után már csak 250-300mbps tud ,kcsikarni magából router. Helye nem változott de szabadban is ugyanaz. Ellenben telefon (S24 Ultra) és Tablet (Galaxy Tab A9+ 5G) router mellett 650-700mbps körül teker.
2 havi fogyasztásom 347Gb semmi extra, TV (Yettel, Netflix, Disney+, RTL+) , telefonok stb. Semmi kirívó felhasználás, Torrentes PC-m Digi optikán lóg.
-
4Grider
félisten
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
N78-on ez nem kunszt, egy-két helyen még a voda is tudja. Bár ahogy egyre többen használják és egyre több otthonnetes kerül rá, megy szépen lefelé.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Zsombe
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos nem.
Hiába választottam le az 5G hálózatról, nem jött elő az opció a bridge/router választóhoz. De lehet én nem látom a fától az erdőt, bár azért nem vagyok noob a témában. -
MadMancs
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Van bridge
ZTE smart life alkalmazásban a legalábbis biztos állítható.
Most nem vagyok hugoméknál, de 100% hogy találkoztam vele mikor állítottam be nekik a hozatot.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mindegy mit ír ki, sokkal gyorsabb és reszponzívabb.
-
zzola
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
De legalább jól mutat a kijelzőn az ikon.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Zsombe
üzenetére
Fel sem merült, multisim ott sincs, cserébe a hálózat is rossz. Nehéz volt belátnom, de a szolgáltatásokban abszolút a Telekom tűnik topnak, elsőként volt vowifi, volte, multisim, esim, apple watch sim. Van egy iPadem, telekomos kártyával, legtöbb helyen, ahol beltéren 4G-n lóg a yetteles kártyám, ott simán van 5G az iPaden. Azt bánom, hogy eddig halogattam a váltást…
-
demmark53
csendes tag
Érdemes telefonszámkereső oldalakat használni, pl: https://hivott.hu/
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Vodafone (volt UPC) vezetékes internetet és TV szolgáltatást szeretném lecserélni.
Aki Vodafone ról tért át Yettel TV re (és internete), attól kérnék beszámolót. Pro és kontrát. Ha van időtök rá megosztani, azt megköszönöm!
Köszi előre is!
-
Zsombe
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm a tippet, holnap teszek vele egy próbát.
Az 1 hónapban még benne vagyok ~1 hétig. A múlt héten cseréltettem a TP-Linket erre az új ZTE-re, rendesek voltak, mert nem kellett szerződéssel bajlódni (lemondani és újat kötni).
Az MC801-et azért nem választottam, mert nagyon limitált az egyidejűleg kezelt eszközök száma (aszem max. 30db) és nekem szükséges legalább 50-60db (sok az okos kütyü: radiátorszelepek, klímavezérlők, na meg persze IT-s cuccok
). -
donjohnson
addikt
válasz
Zsombe
üzenetére
ha kikapcsolod ott a Connection gombnál a kék kapcsolót, ahol a 67:30:15 van, akkor nem jön elő plusz menüpont a Router módnál, Bridge vagy valami?
ha még benne vagy az 1 hónapban, akkor mondd le és kösd meg újra tp-linkkel.
a másik zte, a régebbi mc801a jobban ki van már beszélve itt a fórumon.
bevállaltad sajnos az újabbat. -
Zsombe
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm a segítséget, de sajnos a G5B-nek teljesen más a felülete és nincs ilyen opció. Egyre inkább bánom a ZTE-re való váltást.

-
r3dsnake
nagyúr
Amikor a Telenor rebrandelve lett Yettelre, bíztam benne, hogy végre fogunk kapni multisimet és apple watch esimet is, de 3 év után nem várok tovább. Megy át a számom a héten a Telekomhoz. Sajnálom, nem volt semmi gondom a Yettellel, mint szolgáltatás, de ez egy olyan hiányosság, ami miatt nem tudok tovább várni.
Lehet, hogy feleslegesen írtam ezt le, de tudom, hogy sokan mások is vannak így ezzel...
-
válasz
donjohnson
üzenetére
igen, én is így használom, működik.
csak az a része nem intuitív, hogy disconnect-elni kell előtte, és erre nem jön rá magától az ember.... -
SztiviVander
addikt
válasz
Zsombe
üzenetére
Ja jogos, irtad hogy belső hálóra kuldened. Amugy irtak korabban hogy tud bridge modot is meg hogy hogy kell atkapcsolni. De a http-t és a https-t fogja a saját webszervere, azon megy az admin felulet. Mivel gondolom túl buta ahhoz (huawei is ilyen, modemnek jo, de mint router ertekelhetetlen) hogy át lehessen irni a portjait igy kenytelen leszel mas kulso portokat iranyitni a raspi http es https portjaira. Vagy bridge-be rakod, kotsz ra egy ertelmes routert amiben lehet allitani milyen porton menjen a belso webszervere, es abban allitod be a forwardot a raspira.
-
Zsombe
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Nem, alap beállításon van. De nem is találok benne bridge/route módválasztót.

-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Én vagyok a béna és rosszul állítom be, vagy ZTE modemekben nem működik a port átirányítás egy adott belső hálós IP-re?
Raspberry Pi-t szeretnék kívülről elérni, de hiába állítom be a http és https portok továbbítását, mégis a ZTE router login oldala töltődik be.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem, ez év végére ígérték úgy emlékszek.
-
Zsombe
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Elvileg 2028 végéig tart az 5G modernizáció (99%-os lakássági kültéri 5G lefedettség).
-
Landsmann
addikt
válasz
whiskeys
üzenetére
Szívesen.
Nálunk ez alapján negy dolog hozhatja el az 5G-t. Méghozzá a kerékpárútvonal. Érdekes, hogy a teljes útvonalon mindössze a végponti városban van 5G pár hete. Elvileg jövő év október 30-ig kellene meglennie az 5G-nek. Bár nem teljesen egyértelmű mit értenek a 170 km alatt. -
Landsmann
addikt
válasz
whiskeys
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy kiválaszthatod, hogy milyen típusú hálózatokat használjon a készülék. Ebből nem következik azm, hogy nálad milyen hálózatok érhetők el most vagy a közeljövőben.
Múltkor belinkelt Bociusz egy pdf fájlt, a sávkedvezményekről. Abban le van írva, hogy mely helyeken telepített 5G esetén kapnak kedvezményt a szolgáltatók. -
whiskeys
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Csináltam egy resetet. Most nem tudom hogy az oldotta meg vagy mostanra javult meg a hálózat. Viszont van 4g mellett 5g, és abból kétféle. Ez azt jelentené hogy lesz majd 5g erre is?
[kép] -
whiskeys
őstag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
De, hol? Melyik település?
-
whiskeys
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
KB 100x megcsináltam már. Semmi. Két sárga világít csak a tp linken... Ügyfélszolgálaton azt mondták a reggel hogy hiba van felénk. De hát ennyi ideig nem tudják megjavítani?

-
whiskeys
őstag
Sziasztok. Otthon net működik felétek? Cegléd külterület állítólag nem. 😢😢😢😢
-
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Végre.
Már nagyon unom. -
Legyetek szívesek, ezt az aktiválós SMS-témát engedjétek el!
-
zoli62
addikt
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Egyébként át se lehet írni SMS központ számot.
-
zoli62
addikt
válasz
domper2015
üzenetére
A telefonon nincs nyoma annak, hogy elküldött volna SMS-t erre a bizonyos angliai számra, se az ismert, se az ismeretlen küldők között sem.
Sok kicsi sokra megy, ha mindent elengedünk, akkor bármit meg lehet engedni. a szolgáltatóknak.
-
Poccc97
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
x62 chip miatt, inkább az MC888/889-hez hasonlít, így lehet annak a scriptjét érdemes kipróbálni.
[link] -
martongunar
aktív tag
válasz
Zsombe
üzenetére
Ahhoz te jobban értesz, ha minden eszköznek oszt IP címet a megfelelő DNS-sel, akkor jó lehet. A wifis rész nem tudom, hogy tudna menni (érzésre annak is kéne mennie), de mint írtam, nem értek hozzá sajnos.
A saját router szokott nekem mint kezdőnek kényelmes megoldás lenni minden szempontból. Általában ezek a szolgáltatói eszközök is szeretik, ha le van véve a teher a vállukról és bridge módban lehetnek, mert jellemzően nincs bennük túl acélos hardver és egy komolyabb terhelésnél nem a net sebesség miatt lesz gond, hanem mert az eszköz leül. Persze én inkább vezetékes netet szoktam mókolni, a véleményemet is az alapján írtam. -
Faterkam
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nah megtörtént a Sim csere, de a Youtube-on kívül más nem ment a kettes Simtálcáról mobilnetről azután se! Telefoncserét javasoltak. De a Telekom és a Vodafone kártsák is gond nélkül mennek 4G-n bármelyik tálcáról. Mérgemben átnéztem a beállításokat és a Google DNS volt beállítva, ezt visszaállítva automatikus DNS-re már ment a Yettel kártya is bármelyik Slotból!
-
Zsombe
senior tag
válasz
martongunar
üzenetére
Gondolkodtam rajta én is, csak nincs "kedvem" most kiadni egy jobb minőségű AX-es routerért 40-50 ezer forintot.
Esetleg ha DHCP kiosztást kikapcsolom a ZTE-n és RaspberryPi-n állítom be + AdGuard Home?
-
Zsombe
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi! Igazából saját eszközeimen AdGuard fut, csak más eszközre is szeretném a szűrést beállítani.
-
Zsombe
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos az a script nem jó hozzá.
Pár értéket ki sem tud olvasni és hiába adom meg a DNS beállításokat és az 5G sávbeállításokat, nem változik semmi.Másképp is jelennek meg rajta dolgok, mint MC801 alatt.
-
donjohnson
addikt
válasz
Zsombe
üzenetére
ez nem jó? ez nem működik vele?
zte mc801a-hoz webes script, amivel megadhatod hogy miket használjon: [link]
a többi sávot olyankor kihagyja.
B8+B1 megadásával nézd meg, aztán B8+B20 vagy B1+B8+B20 vagy B3+B1+B8+B20+B28 stb.
illetve 5G nélkül is, hogy kiderüljön mikor a legjobb a feltöltési sebesség (ha az a fontos neked).
a script-ről videó, a Set 4G gomb-nál: [link] -
martongunar
aktív tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Semmi gond. Akkor kettőtökön(?) kívül eddig mindenki érti. Én is többször el szoktam olvasni, ha valamit nem értek, csak ezt tudom javasolni, mert ismételni nem fogom.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Tegnap végül becseréltettem a TP-Link NX510v routert egy ZTE G5B-re. Azért esett erre a választásom és nem az MC801-re, mert újabb fejlesztés és 64 eszközt tud egyidejűleg kezelni, nem csak 32-t mint az MC801.
Eddig jobbnak tűnik, mint a TP-Link. Nincsenek nagy 100-350mbit közötti kilengések, hanem stabilan hozza a 300mbit körüli letöltési sávszélességet és jelerősségben is jobb.
Eddig két, számomra nagyon bosszantó hátrány:
- nem lehet saját DNS-t beállítani
- nem lehet adott sávokat kiválasztani, kitiltaniLétezik erre valamilyen hack, script mint az MC801-re?
-
zoli62
addikt
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Azt írtad, írjam át az SMS központ számát, ami azt feltételezi, hogy küldök üzenetet.
-
zoli62
addikt
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Nem szoktam SMS-t küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Overwatch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konteó topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ubuntu Linux
- Építő/felújító topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Házimozi haladó szinten
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- HIFIMAN SUNDARA SILVER Over-ear open planar audiofil fejhallgató, Ibasso szimm.tuningkábellel ELADÓ
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Max (2021) 32GB/1TB karcmentes 95% akku 155 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB karcmentes 85% akku 353 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB szép állapot 88% akku 273 ciklus
- Garmin Epix Pro (Gen 2) Sapphire Edition 51mm
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hiába választottam le az 5G hálózatról, nem jött elő az opció a bridge/router választóhoz. De lehet én nem látom a fától az erdőt, bár azért nem vagyok noob a témában.
).
Már nagyon unom.