Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid
üzenetére
Csak azt mondom, amit írtam: Egy csomó helyen lementek a voda színvonalára, és ebből csak egy yeti-szerű vidéki hálózatfejlesztéssel (sok pénzzel) mászhatnak ki. Ez viszont kontraindikálja az olcsó multisim teóriát, így muszáj lesz mindig magasan (nem versenyképes áron) tartani a korlátlan mobilnet opciók havidíját.
Ahol persze van 2-3 db 4G sávjuk, ott a Telekom még egészen használható.
Szerk.:
A Telekomnál 10 multisimből kevesebb mint 2 az okosóra sim a Telekomos üzletágvezető (aki néhány hónapja már másik Telconál dolgozik) szerint. Tehát egyértelműen az emberek nem az okosórák miatt viszik a multisimet, hanem azért, hogy több eszközön használják a fő előfizetés mobilnetét. -
Mostvid
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Ezzel azt mondod hogy a telekom tökönlőtte magát?
Az biztos hogy több tízezren ha nem százezren igénylik, de szerintem okosóra esetén nem lehet olyan nagy a hálózat leterhelése, az csak 1 mbps-al megy. Azzal egyetértek, hogy a max sávszélességű multisimet nem kellene routerbe tenni, de ha akkora gond lenne, a telekom már lépett volna. Ha fillérekért szórja a sávszélességet, ahogy te is írod, akkor ebben mi lenne a buli neki, mert a sok elégedetlen ügyfél biztos nem.
-
4Grider
félisten
válasz
Mostvid
üzenetére
Amióta a Telekom bevezette, elég sok helyütt esténként torlódik a hálózata. Főleg a Dunától nyugatra, de keletre is előfordul, hogy lefelé 2-3 Mbps, felfelé meg 15-20 Mbps van. Persze főleg B20 only helyeken, de amíg nem volt multisim, sokkal jobb volt a helyzet...
A yeti sem hülye, hogy az otthonnetnek konkurenciát csináljon, továbbá fillérekért szétszórja a sávszélességet. Nem véletlen, hogy adatmegosztó sem igényelhető korlátlan mobilnet csomagok mellé. -
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi (már megijedtem, hogy a PH válaszol...)
Lehet választani üzlet béli vagy egyéb számokból akkor? -
-
BossBoss
őstag
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Mennyire bonyolult, vagy könnyű, ha egyáltalán lehetséges új feltöltős számot kérni e-SIM-mel?
-
Mostvid
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Egyedül ezt hiányolom a Telekomról való váltás után. Elindultam otthonról sétálni este csak az órával a kezemen, fel akartam hívni valakit séta közben, upsz, kellene a telefon is hozzá. Zenét megoldottam letöltéssel, mondjuk a streaming által nyújtott szabadság hiányzik. Apple Pay rendben mert az NFC.
-
Mostvid
tag
MultiSim mikor várható a Yettelnél?
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, azt gyanítom, hogy a szomszédos cellákat is figyelembe veszi valamilyen szinten, mert egyébként saját yetteles bandokon bóklászva miért teszi a térképre a telekom B20-ast is?
-
Landsmann
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Így van, csak ugye mint az általam vázolt példa is mutatja, azért hibák csúsznak be jócskán. Egyébként én úgy vettem észre, némi "hibajavítás" azért van a Cellmapperen. Van egy általam bejárt út, ami kb 2 hétig nem került fel. Egyszer csak a térkép bizonyos nagyításaiban már ott volt, de nem teljesen, a nyomvonal csak részleges volt. Később már minden térkép nagyításban ott volt, de még mindig részlegesen. Aztán egyik nap a teljes útvonal felkerült, de majdnem egy hónap is eltelt. Ami érdekes, hogy ugyanezen a nyomvonal a Telekom-ot kiválasztva is ott van, pedig akkor sem volt elindítva a program a telekomos kártyás telefonon. Valószínűleg a B20 kavarhat be, amit utólag korrigálnak és felkerül a térképre, de a másikról nem kerül le. Azt viszont nem néztem, hogy a telekomos térképre mikor került fel a yetteleshez képest. Mindegy, most a vasárnapira kíváncsi vagyok, hogy a yettelhez mikor rakják ki a pontokat.
-
simpley
őstag
Cellmappert hogy lehet frissíteni? Van egy torony ami a jelek szerint nincs fent....
-
Mostvid
tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Amúgy ez nálatok ilyen hobbiféleség, ugyanúgy mint másoknál hallottam hogy a mozdonyokat nézik vagy a birdwatch? Csak kérdezem, mert mielőtt váltottam szolgáltatót én is megnéztem a sávszélességet azokon a helyeken ahol megfordulok hogy ne érjen meglepetés, de csak ennyi. Nem rosszindulatúan kérdezem, csak komolyan érdekel, mert elég sokszor olvasok ilyen emberekről, akik ezzel foglalkoznak szabadidejükben.
-
Landsmann
addikt
Meglehetősen érdekesen és igen hibásan jeleníti meg a dolgokat a Cellmapper. Vasárnap bringával tettem egy kört. Csak a Yettel kártyás telefonon volt elindítva a Cellmapper. Ebben a telefonban nincs másik kártya. Nézem, de a nyomvonal nem került fel a térképre. Aztán átböktem a Telekomra, nini, hát ott van. Aztán azt mégis hogy? Nem gondolnám, hogy hajszál pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol én bicikliztem, egy másik elvetemült is végig ment volna Telekomos megfigyeléssel. A telefont megnézve, valóban volt egy kis szakasz ahol a telekomos B20-ra volt csatlakozva, de ez kb 1 perc volt. Mégis az egész nyomvonal a Telekom listájába került, mindezt úgy, hogy a Cellmapper szerint az a B20-as torony 2021-ben volt utóljára látva, ami nyilvánvalóan nem igaz. Ugyanazt a B20-at telekomos listában július 6-8. körüli dátumra teszi, ami valósnak tűnhet, mert a telekomos kártyás telefonon volt elindítva a Cellmapper, de vasárnap nem. Már korábban is észrevettem, hogy hülyeségek kerülnek fel. A legdurvább az, hogy Yetteles kártyával Telekom 5G-s nyomvonalat is felküldött.
(ráadásul akkor nem is volt elérhető kártyásoknak az 5G a Telekomnál)
Ezt csak azért írtam, hogy bizony ezek után a nyomvonalak létét, nem létét eléggé kételkedve kell fogadni. A cellák adataival viszont nem találkoztam még rossz információkkal. -
Katicza
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen telón, de vajon az otthonnet pro is fogja tudni? Kíváncsi leszek mennyivel lesz kisebb ha kisebb lesz egyáltalán a feltöltés. Addig a pár napig maradok optimista
aztán kiderül a valóság 
-
Katicza
tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Eddig (február óta) a 4G segítségével töltöttem fel és minden rendben volt. Most mértem laptopon, most 37Mbps a feltöltés. A voda/upc időben (januárig) 20 volt, általában 22-vel ment. Itt szokott lenni 40 is de egyszer 61 is volt. Az 5G-től további javulást várok. Biztos vagyok benne, hogy lesz felétek is. Szerintem nem állnak le a fejlsztéssel és jövőre is menni fog tovább. Ősszel tuti bejelentik, hogy a fejlesztés folytatódik.
Megnéztem mi a helyzet a vodánál (amitől megszabadultam és soha többet). Szóval ott nekem az 500-as volt ami volt amikor volt.
"Net L
500 Mbit/s maximális letöltési és 22 Mbit/s feltöltési sebesség, rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 350/15 Mbit/s"Szóval a felfelé nem változott, de tudta a 500/22-őt, persze kábelen. A modemjükkel laptopon 300/22 körül volt. Akkor egy 600 Mbps-os usb wifi volt a laptopban most 1300 Mbps-os. A yettel 5G routertől feltöltésben szeretném ha maradna a telefonon mért 100 körüli és lefelé 3-500 körül lenne, de ha több az csak öröm
Voda gigabites netnél 40 Mbps feltöltést kínál, garantált 28. Örülök, hogy megszabadultam tőlük

-
csaszi75
őstag
válasz
Katicza
üzenetére
Arra gondoltam, hogy hosszabb ideig való terhelés alatt hogyan működik, mivel azt írtad, hogy neked azért fontos ez a nagyobb 5G-s csomag, mivel nagy fájlokat töltesz fel.
Előzetesben feltehetően jobban modellezi az általad használt helyen a hálózat "erősségét", ha ténylegesen azt próbálod ki, amire írtad, hogy szükséged lesz
Szóval csak egy másféle megközelítés, ha folyamatosan terheljük a hálózatot, akkor hogyan muzsikál..? Bárcsak nálam is lenne elérhető
ez. -
Katicza
tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Korlátlan net van a mobilban, korlátlan beszélgetéssel. Telefonon is szoktam le vagy feltölteni de elég ritkán. Ott csak netezek, youtube, tv, stb. ami a legtöbb. Laptopon szoktam képeket, videókat szerkeszteni, vágni, fűzni, hang, logó stb és van amikor a vágatlan kell, van amikor a kész anyag. Egy színdarab felvétele esetén meg szokott lenni 15 Gb is. Telefonon megnéztem az adatforgalmam, havi szinten átlag 10-30 Gb, de volt amikor felment 80-100 Gb-ra. Amikor méricskélek sokat a speedtest-en akkor volt 161 Gb havi is, de az a mérések miatt. A 4G router forgalma (február óta van meg) 2,59 Tb. A havi (még csak 17-e van) 332 Gb.
-
Katicza
tag
válasz
BossBoss
üzenetére
Az is érdekelne, hogy telefonnal mit mértél 5G esetében és majd mit fog tudni biztosítani a modem. Nálam ahol a nappaliban lesz a router (jelenleg ott a 4G-s), azon a helyen telefonokkal 1399,6 Mbps átlag letöltést és 117,9 Mbps feltöltést mértem. Ezt úgy, hogy mindhárom telefonnal volt 15-15-15 mérés a legkülönfélébb időszakokban. A lakás minden pontján, padló, plafon, több betonfalon át a legeldugottabb helyen is minimum 5-600 Mbps volt (ez ad okot az optimizmusomra). A térerő mindig maximum volt. Ha megvan a router akkor a tv box szintén kábellel fog csatlakozni a routerhez, ahogy eddig is, és a wifi tableten és laptopon lesz használva. Tv használata közben nem várok nagy változást, azzal eddig sem volt semmi gondom, egyedül a bezuhanás időszakában voltak akadások, volt hogy megállt az adás egy egy pillanatra aztán ment tovább. A laptopba egy tp-link 1300 Mbps-os usb adaptert vettem. A minimum elvárás, hogy legyen folyamatos netem, és a mostani 4G-t meghaladó legyen. A 4G nagyon sokáig szépen teljesített. 100-160 Mbps körül de néha mértem 220-230-at is, a rekord 232 volt. Aztán egy hónapja bezuhant 5-10 környéke, majd amikor az 5G beindult, 2-2,5 hete, akkor beállt 40-80 Mbps körülre, néha éri el csak alsó hangon a 100 Mbps-ot. Szóval ha lesz 300-500 Mbps akkor boldog leszek, a feltöltés nálam annyiban számít, hogy van amikor nagyobb videókat (4-15 Gb) kell feltolni a netre, vagy egy komplett fotóalbumot (2-5 Gb). Most elfogadható idő alatt felmegy, örülök, hogy megszabadultam a voda/upc kábelerdőtől, ott nehezen ment a feltöltés (tudom mostanában ott is emeltek), így ha lesz 100 körül akkor tényleg minden szép és jó lesz
Tisztában vagyok semmi sem lehet tökéletes, de maradok örök optimista. 
-
BossBoss
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Reméljük! Pár nap megjön, majd beszámolok róla, hogy viselkedik.

-
BossBoss
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
ZTE MC899
Elvileg ez már egy újabb Snapdragon-s chippel szerelt változat a yettel által forgalmazott 7010-el szemben. -
Katicza
tag
válasz
BossBoss
üzenetére
Engem is érdekel milyen típus
Amúgy voltam Yettel üzletben, átnézték a csomagomat, de az ottani ügyintéző sem tudta a módosítás részleteit, felhívott valakit a központban, aztán beállította a szerződésmódosítást, majd megállapodtunk a 21-i dátumban, vagyis akkor lesz az eszközök kiszállítása. Semmit nem kell bevinnem. Amikor kijön a technikus, akkor lesz eszközcsere, onnantól aktiválódik a szolgáltatás. Átrakjuk a sim kártyát és aláírunk. Tehát a sim maradhat. Lesz egy beltéri router és kész. Több mint valószinű, hogy nem kell kültéri rásegítés, mivel az adataik szerint a környéken egy helyen sem kellett eddig. Elmondása szerint a belvárosban optikáztak minden bázist amit fejlesztettek. Nagyon közel vannak az adók, sűrűn vannak telepítve és magasak a jelszintek. A csomag pedig együtt van a Yettel tv szolgáltatással, ezért hoznia kell egy új boxot is. Szóval azért van benne még csavar
Tényleg nem lehet egyszerűbben. Viszont kiderült nem is kellett volna bemenni, nem jó infót kaptam délelőtt. Elég lett volna ugyanezt megbeszélni telefonon. Ezekután tényleg kíváncsi leszek, mi lesz péntektől. -
Katicza
tag
Nagyon érdekes eljárás az Otthon net csomagról az Otthon net pro csomagra váltás. Felhívtam a Yettelt, hogy akkor legyen, erre szépen elmondta a nem túl logikus eljárást. Először is menjek be egy Yettel üzletbe, hogy személyesen átírják a szerződést. Ez rendben is van, több is van a környéken, nem gond. A tv esetében nincs változás a netnél újraindul a hűség. Idáig tiszta sor, még ha a mai világban sokszor elég az elektronikus ügyintézés is. Ami nem logikus, hogy megkért, vigyem be az eszközeimet. Igen. Nemcsak a routert, hanem a tv boxot is. Na ezt nem értem erre mi szükség. Aztán ha ez megvan, akkor a boxot vissza is adja (tv szolgáltatás nem változik) majd ad egy ideiglenes eszközt (értsd egy 5G routert) amibe átrakom a sim kártyát és megy a móka. Mert a szerződés pillanatában él a pro csomag az ügyintéző elmondása szerint. Aztán keresnek telefonon és jön a szakember. Megbeszélünk egy időpontot, jön, mér és ad egy végleges eszközt. Ebben mi a logika nem értem. 1.: Minek kell bevinnem a boxot. 2.: Miért nem lehet elektronikus úton megkötni és aznap él amikor a technikus beköti. 3.: Minek ideiglenes eszköz kb. 2-4 napra amikor elég lenne a szerelő mérése után a végleges eszközt cserélni és kész. Mindig tudnak meglepetést okozni.
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére

Az még vállalható. Lejön még belőle, amit most töltögetek. A 4GB net is jól jön a korlátlan mellé.
Kérdés, hogy a feltöltős számomat áthordozhatom-e. -
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szomorrú. Köszi!
Ez a KÜF Aktív játszhat? -
-
válasz
BossBoss
üzenetére
Elsősorban az OtthonNet és az OtthonNet Pro csomagok mellé rendelhető meg a Yettel TV szolgáltatás (itt fut promóció is, plusz olcsóbb lehet a csomag ára, box is bérelhető).
Ezen kívül a lakossági hangalapú csomagok mellé is kérhető a Yettel TV szolgáltatás. Itt nincs havidíj-kedvezmény, plusz ezen csomagok mellé nem kérhető box sem.
Vállalati ügyfelek nem rendelhetik meg a csomagot a telefonszámukra. -
BossBoss
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Flottás előfizu mellé is kérhető?
Igen, a Yettel TV ezek mellé is megrendelhető.Nagyvállalatiban is elérhető? Erről valami leírás, árak stb.? Vagy yeti vállalati menedzsert zaklassam?

-
Somatom
veterán
válasz
csernak75
üzenetére
Ez is egy érdekes lehetőség. Van egy ex Euroquattro only net előfizetésem, ami havi 6800 -ért két, korlátlan netes kártya (fő + megosztó). Főkártya a telómban (mert csak ahhoz van roaming), megosztó az otthoni routeremben. Ilyet már nem lehet szerezni, úgyhogy vigyázok rá. Idő közben az Euroquattro közvetlen Yeti kezelésbe került át. A Yeti küldi a számlákat. Lehet, hogy erre is lehetne kérni TV -t?
-
Somatom
veterán
Melyik a legolcsóbb előfizetés, amihez lehet kérni TV szolgáltatást? Hardver nem kell.
-
martonl
senior tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Persze, minden szempontból fontos a többszörös földelés, a te esetedben pedig az az eset állt fenn, amit a szerelő mondott. Régen volt tetőn rádióamatőr antenna. Persze lusta voltam földelgetni, közel volt a ferencvárosi rendezőpályaudvar a maga kis reflektoraival, a villámok folyton oda csaptak és az antenna ennél jóval alacsonyabban is volt. A rend kedvéért ha vihar közeledett, lehúztam a rádiót a szobában az antennáról. Aztán arra lettem figyelmes, hogy valami pattog. Az antennakábel vége szikrázott, a koax két ere között alakult ki feszültségkülönbség. Erős szélben ez szintén tapasztalható volt néha, gondolom a porszemcsék töltődése miatt is.
A mobil torony nyilván rendesen le van földelve, de valószínűleg nem egy többszáz méteres földhálóval, mint az említett műsorszóró adótorony (utóbbi sem kizárólag a villámvédelem miatt van, hanem a sugárzási ellensúly miatt. Ez minden ilyen jellegű antennához szükséges, autónál pl. az autó fémváza az ellensúly). Száraz időben szerintem elképzelhető, hogy a földelési ellenállás megnövekszik, ebben az esetben lehetséges, hogy pl. a trafót találja el a villám, ahogy írtad. A trafó és a hozzá kapcsolódó vezetékek összességében akár kisebb földelési ellenállást is képviselhetnek, hiába van jóval alacsonyabban.
-
Landsmann
addikt
válasz
martonl
üzenetére
Találtam egy leírást, ez az MSC-k villám és túlfeszültségvédelmét taglalja. A lényeg röviden, hogy a torony fém váza erősen le van földelve. De ugyanígy le van földelve minden eszköz is és ezek egymással szorosan azonos földpoitenciálon, azaz többszörösen elektromos összeköttetésben vannak egymással. Ugyanis a kárt nem maga a magas feszültég okozza, hanem az, hogy például akár a földelésben is egy villámcsapáskor potenciálkülönbség alakul ki. Például a torony és egyéb berendezések között kevés, vagy nem létező földelési összeköttetés van. Mondok egy példát. Földelve van a torony fém szerkezete, földelve van a toronyban elehelyezett sugárzók kábelének árnyékolása. De az nem elég, hogy lent a torony lábánál a torony és a kábele árnyékolása egybe van földelve. Hiába van elektromosan összekötve, tulajdonjképpen fent a toronyban is szükséges a kábel árnyékolásának összekötése a torony fém szerkezetével. Ha csak lent van összekötve, a toronyba csapó villám miatt a torony fém szerkezete és a sugárzók között a távoli földelés miatt potenciálkülönbség alakul ki ami miatt a sugárzókat károsodás éri, érheti. A levezetett kábelek (antenna és a hálózati áramú betáplálás) minden esetben földelésre kerülnek az épületbe való bevezetés előtt. Ezzel akadályozzák meg, hogy az épületbe bejussonolyan mértékű induktív lökés, ami az érzékeny elektronikai bertendezéseket károsíthatja. Természetesen a hálózati betáplálás felől hasonló védelem szükséges, itt is az induktív feszültséglökés és a tápkábelbe csapó villám okozta túlfeszülétséglökés kivédésére. Még egy fontos dolog, minden kábelezést úgy kell elvégezni, hogy minél kevésbé alakuljon ki huirok, hiszen egy villámlás általi lökéshullám a hurokban áramot indukál, ami ismét károkozással jár. Ha nincs hurok, nincs indukció. Legalábbis én így értelmeztem a leírást. Az esettanulmány annak idején a Pannon GSM segítségével jött létre, talán 2004-ben.
Végül egy érdekes dolog. Pár évvel ezelőtt volt egy nem közvetlen villámcsapásunk. Az informatikai harder a következőképpen festett. Kábeltévés internet csatlakozás, ami légkábelen csatlakozott a kertes családi házhoz. Szokásos kábeltévés modem, onnan UTP kábellel routerbe, szintén UTP kábellel számítógépbe , illetve a routerből még két VOIP analóg telefon adapterre csatlakozva UTP kábellel. A VOIP adapterekből telefon alközpontba csatlakozva 4 eres telefonkábellel. A 3/8-as alközpontból 5 mellékre volt csatlakoztatva telefon készülék. A két házzal odébbi villámcsaopás eredménye az lett, hogy az alközpont tönkrement, de ezen kívül semmi más, pedig minden áram alatt volt. Egy telefonszerelő eklmondta, hogy nagy valószínűséggel maga a hosszú, többször erre-arra kanyargó telefonkábel, mint egy tekercs, szépen begyűjtötte az elektromágneses sugárzást. A kábelben indukálódott akkor feszültség, ami az alközpontot tette tönkre. -
martonl
senior tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Szerintem ezt úgy kell elképzelni, hogy a szikraköz felett van egy közel 0 ellenállású és kb. 300m magas vezető. A szikraköz akár lehetne a tetején is és a torony földelve, úgy gondolom, a villám szempontjából lényegtelen. Egyébként rosszul is írtam, mert a torony csak a sugárzó, maga az antenna része a földháló is, ami tényleg a földbe van leásva. Ott aztán elég kicsi a földelési elenállás, a szikraköz ehhez nem sokat fog hozzáadni.
A mobil tornyot is biztos rendesen földelik, de ennyire tuti nem. Annak lehet emiatt nagyobb, de nyilván még az elvárt értéken belüli földelési ellenállása. Ez gondolom változhat is a talaj nedvességének függvényében. Maga a torony is jóval alacsonyabb. A villám szempontjából pedig a teljes szakasz ellenállását kell nézni a földig, kb. mint a sorosan kapcsolt ellenállásokat.
Nem szakterületem a téma, csak ennyit ismerek felületesen róla, amely ismereteim remélem helytállóak.
-
-
válasz
donjohnson
üzenetére
De úgy látom, az már nem is kapható.
-
donjohnson
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
xiaomi mi box 3 van a Viktornak.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Most már a tévénken is elérhető az app. De a gyereknél még nem okostévé van, oda milyen kütyüt javasolsz?
-
Landsmann
addikt
válasz
martonl
üzenetére
Ezt értem, meg azt is, hogy szikraközt alkalmaznak. Namármost, ha van szikraköz, mondjuk 20 cm, azon a villám simán átmegy, leföldelődik. De amíg ott a szikraköz, addig fizikálisan mégiscsak el van szigetelve a földtől, így nem biztos, hogy az lesz a legkisebb ellenállású dolog amin elsőként végigfut a villám.
-
Trailbreaker
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi Viktor.
Mindenki Telekomos a családban.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hangalapú mellé nem adnak boxot, ugye?
Flottás előfizu mellé is kérhető? -
válasz
Trailbreaker
üzenetére
Ha van esetleg más Yettel hangalapú számlás csonag a családban, a TV amellé is megrendelhető.
Fontos, hogy úgy nincs rajta havidíj-kedvezmény. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Trailbreaker
üzenetére
Ha van Digid miért nem Digis TV-t használsz?
-
Katicza
tag
válasz
Trailbreaker
üzenetére
Köszönöm szépen az infót. Akkor szerencsés vagy, nincs kültéri kütyüd
Én is viszonylag magasan lakom, az ötödiken. A sebességgel nincs is panasz. A térerő is maximumon van, de még a harmadik tényező is számít a dB a jelerősség. Keresgettem app-ot ahányat kipróbáltam, mind mást mért. 85 és 71 dB között mindenfélét mutatott. A speedtestet ismerem azzal szoktam mérni.Speedtesten kerestem de nem látok olyat, hogy jelerősséget is mérne

A jelenlegi 4G LTE routerben ilyen (számomra latin) számokat találok.
-
Katicza
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Akiknek van ez a csomag és érdeklődő típusúak azok csak tudnak valami hozzávetőlegeset a minimum dB-ről
mert én tanácstalan vagyok. Amúgy mobilon melyik alkalmazással lehet pontos dB-t mérni? A cellmappert egyszer megnéztem de számomra latin. Ezért érdeklődtem, hátha itt tud mondani valaki valami konkrét dolgot. Tényleg jobb lenne ha árulna 5G routert, és csak a sim kellene bele. Amúgy ha választanod kellene te melyiket vennéd? -
donjohnson
addikt
válasz
Katicza
üzenetére
szerintem nincs itt olyan ember aki megmondja neked dB-re pontosan.
megy a telefonodon az 5g, vegyél egy 5g routert, tedd az ablakhoz közel és kész:
bestmarkt 5g routerek
alza 5g routerek
ha nem tetszik, eladod vagy visszaküldöd és kész.
kár, hogy nem árul a yettel önmagában 5g routereket. -
Katicza
tag
Van itt olyan akinek úgy kötötték be az Othonnet Pro-t, hogy nem kellett semmi kültéri cucc? Semmi fúrás, vezetékezés, ablakra ragasztás stb? Vagyis csak egy sima router, és úgy megy a net? Ahogy a sima Othonnetnél a 4G LTE routernél. Szeretném tudni mi az a minimál feltétel amit ott mértek és az alapján úgy döntöttek nem kell rásegíteni kültéri eszközökkel. Vagy milyen területen kell élni esetleg ahhoz, hogy olyan lefedettség és térerő legyen, hogy simán egy beltéri routerrel rendben működjön a szolgáltatás.
-
Tutu7030
veterán
válasz
zzola
üzenetére
Tavasszal váltottam én is mobilnet csomagot (szintén flottás) 1220-on. Segítőkész ügyintézőt fogtam ki. Első nekifutásra zátonyra futott a művelet, de kis türelmet kért és kb 2 perc után közölte, hogy sikerült a váltás, számlazáráskor váltanak az új csomagra. Ezen felbuzdulva kollégám is felhívta a 1220-at, ahol egy másik ügyintéző rögtön közölte vele, hogy telefonon nem lehet csomagot módosítani, csak személyesen a yettel üzletekben.

-
zzola
titán
Ma hívott a 1220, flottás vagyok, váltsak magasabb adatkeretre. Ügyintéző tájékoztat, mostantól telefonon is lehet kérni csomagmódosítást, kérjek egy flottás ügyintézőt.
Nyugtáztam.
Most felhívtam 1220-at, az ügyintéző nem tudja átállítani az adatkeretemet, (csak felvett egy tikettet?) majd számlazásár után aktiválódik az új csomag. Na ezt szkeptikusan fogadtam, meglátjuk.
Rákérdeztem a VoWifi -re, ügyintéző szerint nincsen ilyen szolgáltatásuk, és különben is, a Viber sem hozzájuk tartozik, úgyhogy a VoWifi sem.
WTF? Ez még a Vodafone ügyfélszolgálatánál is sz@rabb....
-
forgat
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
köszi, ezt próbáltam , de a 289d nem ismeri ezt lehetőséget.
-
donjohnson
addikt
válasz
forgat
üzenetére
a zte mc801a-nál van ezen a debug page-en cell lock menü, nem tudom nálad van-e ilyen:
http://192.168.0.1/index.html#rf_mmw
http://192.168.0.1/index.html#temp_status
http://192.168.0.1/index.html#debug_page
csak vigyázz mert minden egyes cell lock után factory reset kell, ha el akarod felejtetni vele, úgy emlékszem. -
forgat
tag
Rá lehet valahogy venni a ZTE 289D modemet, hogy egy adott cellára csatlakozon fel? Tőlünk jobbra csak B3 és B20 van, együtt max 20-30 mega, tölunk balra B1,B3,B7,B20 és B28 innen tudok venni kb 70-80-90 megával, de mindig átugrik a másik toronyra, még úgy is, hogy van kinnt irányitott antenna a torony irányába?
-
Speedy7
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Kiegészítő csomagok hang alapú tarifákhoz:
[link] -
aprokaroka87
nagyúr
-
Speedy7
tag
A YettelTV kliens elérhető LG okostévékre. (2019-es modellektől)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megérezték, hogy vettem külön modemet.
Amiről szintén ma jött a GLS-től a mail, hogy feladták. Várom.