Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joke-R
csendes tag
olyankor gáz van...

nah, de komolyan... ha meg van még a számla, akkor jópénzért (kb 8000 Ft) kaphatsz újat... ha nincs meg, akkor kérhetsz a számláról másolatot a 1220on, ha tudod mikor vetted, hol, meg mennyiért...meg ilyenek... szal ha szerencséd van egy okos ügyintéző elmondja pontosan... ha még nagyobb, akkor én veszem fel a ott...
-
ALI_G
veterán
Mi van ha elhagytam a garancia papírt és kellene?

-
-
Olcsi
senior tag
Lehetséges, hogy kecskeméten, kvázi a belvárosban ingadozik az Edge opera minizés közben? Tehát lehet szolgáltató hiba? Én gyanítom, hogy nem, gondoltam megkérdezem.
-
tomjoe
csendes tag
A Pannon megtévesztette az elöfizetöit mert nem volt 3G hálozat a Dél-Balaton térségében! Videotelefonálni szerettem volna, de nem tudtam mert nem volt UMTS-hálozat! Ekkora parasztvakitást! Se Fonyódon, se Balatonfenyvesen, se Keszthelyen nincs 3G/HSDPA! Csak az EDGE van! Hévizen van, mert oda mennek a pénzes német, holland stb. turisták!

[Miért kiabálsz?
Viktor0610] -
cornfake
aktív tag
nekem 4 evre 5K a bonuszom,kenjem a hajamra.
na de az a LOL hogy egy ugyintezo allitotta hogy amit a pannonlinen latok az a kedvezmenyes ar.namost ott 500,- kedvezmenyt adott a rendszer,es mar eppen elkuldtem oket az anyjukba de inkabb felhivtam megint a 1220at,es ott mar 5000.--tal kevesebbet mondott a csajszi ugyanarra a keszulekre....
kierti ezt -
SLi
tag
Egy 6300 mióta néz ki így???

[link]
Kicsit érdekesen fest a pannonnál kaphatoó 6300,nem véletlen egy Nokia 6120 classic képe lenne ez?
[Szerkesztve] -
bebar
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hogyne!

6300: 36.990.-
A 6030 még mindig 26.400.-
-
Visszatérhetünk a topik eredeti témájához, ugye?

Köszönöm! -
-
1430
senior tag
Egyébként még egy jó pofa idei sztori: Kolléganőmtől egy Úr az ellopott előfizetői SIM felfüggesztését kérte. Telefonszám egyeztetés után kiderült, hogy egy Pannonos számról van szó. Ekkor a kolléganő mondta, hogy hívja a Pannon ügyfélszolgálatát, mire az ügyfél: ''Hát maga nem tudja, hogy hétvégén nincs Pannon ügyfélszolgálat?!''

Valószínűleg ő is üzleti előfizetéssel rendelkezett... Azért ez elég merész, hogy majd mi felfüggesztjük a T-Mobile-nál a Pannonos előfizetését!
-
1430
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Valóban ez lesz a magyarázat!
Lakótársam nemrég Párizsba utazott, de nem tudta megérdeklődni a roaming díjakat ügyintézőtől (hétvégén). Ő valóban üzleti előfizetéssel rendelkezik, biztos ezért nem ért el ügyintézőt... 
-
-
-
1430
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hétvégén is van Pannon ügyintéző a 1220 másik végén? Azt hittem ők csak hétköznap vannak...
-
-
Kissmano
csendes tag
Sziasztok!
Honnan tudom/tudhatom, hogy az egyedi ajánlatok pontosan melyik bemutatóteremben vannak? Debrecen kéne nekem pontosabban.... Mert a nagy Pannon üzletben nyomát sem láttam ezeknek...
Pontosabban egy telefon érdekelne a Samsung Z510, és sajna nem tudom hogy tudnám megvenni... Ha tudtok valamit légyszi írjatok!
Előre is köszi a segítséget!

-
-
piqla
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Na. Igy mar akkor sikerult megvilagosodnom
Koszi turelmet es magyarazast. -
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Nincs?

-
bebar
aktív tag
Aki szerintem részletre akar telót, akkor a T-nél vásárolja meg, mert ott nem banki hitel van.
/Én szerintem hülyeség telót részletre venni, 2 éves előfizetéssel meg pláne, amikor kártyafüggetlenül sem nagyon drágább../
2 héten belül kapható lesz a 6300 a Pannon-nál is, ha valaki esetleg..
-
-
piqla
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A bankos hitelt mar ertem, nem azt kerdeztem. Hanem az a kerdes, hogy en bementem, ott kozoltek, hogy kemeny ketto azaz ketezer forint kedvezmenyt kapok a bonuszban.
De hogy ha en azt mondom, hogy alairok a pannonhoz meg ket evre, akkor elhozhatom azt a kibaszott szart 9990 forintert? -
piqla:
Az teljesen mindegy, h. új előfizetéssel (új számmal) veszed v. Bónusz Programban (meglévő előfizetés meghosszabbításával), a hitelt minden esetben a Credigentől kapod.
Mit nem értesz? (Bónusz Program = ''készülékcsere'' meglévő ügyfeleknek -azért az idézőjel, mert nem cseréled le a készüléked, hanem veszel egy újat, új előfizetés vásárlása nélkül.)
GodHeart:
A Mobil Internet-csomagokat nem tudod ''csak úgy'' megrendelni, ezek külön előfizetésnek számítanak (külön SIM-kártyaát kapsz ezek vásárlásakor), u.azok kellenek hozzá, mint bármilyen más előfizetéses csomaghoz.
A Mobil Adat-csomagok viszont egy már meglévő előfizetés mellé rendelhető kiegészítő szolgáltatások, így ezeket megrendelheted a PannOnline segítségével is -viszont ezek költséghatékonyságban meg sem közelítik a Mobil Internet-csomagokat. -
piqla
őstag
Valaki valaszoljon

Szoval ugye en meg mindig ki vagyok akadva. Egy telefon 9990, ha hitelre veszed, banktol. Vagy, ha keteves bonusz programban veszed. Na. Az utobbi mit jelent? 2 eve vagyok bonuszos? Vagy mit? -
-
GodHeart
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy a Mobil Adat 3 csomag az egyenlő a Mobil Internet 3 csomaggal!? Mert most néztem pannonline-on, hogy van nekem ilyen bónusz izéim, és van két olyan lehetőségem is amit válaszhatok, hogy benne van ez a Mobil Adat 3 (ami régről nekem azt jelenti, hogy 3MB adatforgalmat felhasználhatok..). Nézve a pgsm-oldalát viszont csak Mobil Internet 3 csomag van rajta, ami 3GB adatforgalmat jelent.. namost a kettő egyáltalán nem mindegy. Mert 3MB miatt nem fogom azt választani, ha meg 3GB két hónapig ingyen.. akkor meg egy percig se gondolkodok tovább. Tapasztalatok!?

-
Rick4
félisten
válasz
vzsolo2225
üzenetére
régen még úgy volt, hogy felhívtad a pannont, és tudott hozzád közel eső boltból raktárkészletet mondani...de talán ez csak a márkaboltokra vonatkozott, viszonteladókra nem...legrosszabb esetben megfogod a telefonodat, és végighívod őket..
-
vzsolo2225
tag
Hy!
Tudja esetleg valaki, hogy a Pannon forgalmazza-e még az Alcatel OT-S853-at, mert voltam egy pár Pannon boltban, de sehol sem tudtak szolgálni ezzel, és azt mondták, hogy nem is tudnak rendelni, holott az oldalukon kint van...

-
Én egy év kihagyással (akkor T-s volt a munka telefonom) Pannonos vagyok 6 éve. A megszokás nagy úr. Évek óta a Praktikum Perfekt csomag van a számomhoz rendelve.
Nem is tervezem, hogy elhagyom a Pannont. Nagyon jónak tartom a 900Ft feltöltést. Elég gyakran előfordul, hogy az embernél csak egy ezres van telefon költségre. És azért telefonálni kell.
Csak azt nem értem, miért nincs nagyobb készülék kínálat? Azért egy Samsung C170-nek örülnék az alsó kategóriában. De még a Sony Ericsson K220-assal is megbékélnék, ha lenne. Vagy a Nokia 2630-assal.
Mikor változik a készülék kínálat? Amik vannak, azok már nagyon lerágott csontok... -
Rick4
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
az egy dolog, hogy drága, de egyrészt kártyafüggetlen (nem mintha ez számítana) de a fontosabb, hogy más sosem fogdosta......itt Szegeden pl ami legutóbbi telefon volt a samsung E250es a mediában volt 40K, mobilos boltokban 33 körül, LG KG 320S 40K, boltokban 34-35. ennyit nekem megér, hogy új legyen...ja, most egy motorola F3am is van, az meg 13K volt...de ott volt a polcon, megfogtam, és kifizettem...nekem ez sokat jelent..mivel céges előfizető vagyok a vodánál inkább a jó percdíjak számítanak, a telefonok is jó áron vannak, csak nem olyanok, amiket én szeretnék.
-
piqla
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Áhááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Ma voltam bent a Pannonnal, es felvilagositottak. Igazatok volt vegig, de en azert nem ertettem, mert nem igazan esett le, hogy a 9990 forintos ar CSAK a hitelre vonatkozik. Azt hittem, befizetek ennyit, elhozom, aztan szepen havonta fizetem a szamlaval. Tudjatok, mint anno westelnel: van elofizetes es domino. Viszont igy horribilis aru lenne a kinezett keszulek, szoval ennyit errol.
Legalabb 5 eve vagyok Pannonos, de csak masfel eve elofizeteses... Megkerdeztem mennyiert hozhatnam el a telefont, a Bonusz kereteben. 69999 helyett... kapaszkodjatok... 67999 fortinert. O igen. Lofaszt ezeknek, nem huseget.
Ps.: Viktor, amugy koszonom a segitseget.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
Bagira01
üzenetére
ezt a kérdést én elég alaposan körüljártam, a neten (itt is és pl. a vaterán is) lehet t-mobile-os kártyatelefonokat venni, értelemszerűen hűségszerződés nélkül. ha veszel egy domino kártyát, feltöltöd hogy 6K legyen rajta, megrendeleg a 2 gigás netet, 1 hónapig tart, ha nincs rajta elég stex, nem indul újra a szolgáltatás, viszont 1 évig elérhető marad a sim, vagyis később bármikor újra feltöltöd, onnantól megy a net, a feltöltéssel és a rajta levő pénzzel tudod szabályozni, hogy épp abban a hónapban kell e a net. a három szolgáltató közül szerintem ez a legkönyebben járható út, és a legtöbb adat/ kifizetett forint is a legjobb érték..
-
Bagira01
veterán
A mobil internet-re elő lehet fizetni egy évre is? Remélem még kiforr a dolog és lesz olcsóbb is mert nekem csak néha kéne mikor elutazom. Gondolkozom ilyen megoldáson a t-mobile-nál jobb feltételek vannak. Végül is ennél mind1 melyik szolgáltatót választom mert mindenképp új előfizetés kell hozzá.
[Szerkesztve] -
Kissmano
csendes tag
Köszi szépen a segítséget!

-
bebar
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
De nagyívben csesznek rá, hogy kijavítsák..
-
piqla:
A hitelt nem a Pannontól kapod, annak törlesztését a szolgáltatótól teljesen függetlenül teszed. A Credigen küldi a csekkeket, ami pedig a legfontosabb, a részleteket nem beszélheted le, hiszen azokat nem a Pannon felé fizeted.
V. nem volt képben az ügyintéző v. nagyon félreértettétek egymást.
Kissmano:
Ezek az információk az árlista publikálásáig üzleti titoknak minősülnek, pár ember tudja ezeket jóval előbbre, de az alkalmazottak döntő többsége csak pár nappal az akció kezdete előtt ismeri meg a változásokat. -
Kissmano
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hol tudom megnézni hogy a Pannon milyen készülékéket fog piacra dobni? Vagy ezt meg lehet egyáltalán tudni valahonnan???:S
Előre is köszi!

-
piqla
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
De akkor az ez elotti harom keszuleknel miert nem kertek semmi ilyesmit tolem, pedig az en nevemen volt es elofizeteses mindegyik...
-
Igen, neked is ennyi a kezdőbefizetés.
Lássuk csak, mit kér a Credigen:
- személyi,
(- amennyiben rendelkezel vele: lakcímkártya),
- adókártya,
- előző havi, a nevedre és bejelentett címedre szóló közüzemi számla (amennyiben nincs ilyen, mert nem a te nevedre szól, szükséges még egy nyilatkozat a számlafizetőtől, melyben leírja, h. ő a te ... -szülőd, testvéred, stb...)-, a papír beszerezhető bármely Pannon üzletben,
- munkáltatói igazolás (beszerezhető bármely Pannon boltban) vagy utolsó havi számlakivonat, amennyiben utalással kapod a fizetést.
Jut eszembe, azt írod, egyetemista vagy, ez esetben (ha nem dolgozol mellette legalább 3 hónapja, bejelentve), nem vagy hitelképes. Ez esetben kezessel tudsz vásárolni.
(Arról az ''apróságról'' nem is beszélve, ha Bónusz Programban szeretnél hitelre vásárolni, ''váratlanul'' el fog fogyni mindenhonnan a készülék...) -
piqla
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Persze, tudom, hogy csak reszlet. De eddig minden telefonomat elofizetessel vettem, egyreszt a havik lebeszelhetoek, masreszt meg nincsen egyszerre ennyi penzem, leven egyetemista vagyok, inkabb eliszom

Papirok kellenenek nekem ahhoz, hogy pannonnal reszletre telefont veszek? Na ne am mar. Eddig mindig az volt, hogy bementem, csokolom ezt szeretnem, fenymasolas, alairas es mehettem haza...
Ok, igazad van, kevertem invitel elofizetesemmel. Akkor remelem mar lejart
Szoval a kerdesemre meg mindig nem kaptam (szamomra ertheto
) valaszt: nekem is 10 ezer forintba kerul a telefont, ha en csak hosszabitani akarom meglevo elofizetesemet?
[Szerkesztve] -
nemma
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hihetetlen, hogy a régi Djuice-val még mindig jobban járok, mert megtehetem, hogy legtöbbször 4 után meg hétvégén beszélek és felhasználhatom sms-re és beszélgetésre is a havidíjat. De azért jó lenne már egy normális csomag
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Carpio
tag
Ugye jól gondolom, hogy a Pannon új számlás előfizetései (Pannon 60, 120, stb.) megint csak a lebeszélhető perceket tartalmazzák és az sms-ek ezen felül számlázódnak.
Sajnos úgy gondolom, hogy így van és akkor a Pannon burkolt áremelést hajtott végre.

-
Azt tudod, h. a 9990 Ft-os as csak a kezdőrészlet?
Utána meg 1/1,5 évig fizeted a készüléket. Egyébként a számod megtarthatod, de a bank nagyon sok papírt kér a hitelhez. (Sz.tem nem éri meg telefont hitelre venni. A kamat éves szinten 20%, az ügyintézés lényegesen hosszabb -kb. egy-másfél óra, stb...)
Előfizetés felmondás. A Pannonnál csak két évre írhattál alá, esetleg régebben egy évre, de másfélre tuti, nem.
-
piqla
őstag
Udv!
Legyetek szivesek segiteni. Szeretnek uj telefont (n73, most akciosan 9990) de nem szeretnek uj telefonszamot/elofizetest, stb. Igy is az akcios ar ervenyes meg ram, hogy a regi szamomat megtartom? Vagy esetleg elhozhato 0 forintert is?
A tavaly marciusban 18 honapra megkotott elofizetesemet TENYLEG csak 18 honap utan tudom lemondani, jelentos rafizetes nelkul, vagy mar van ra eselyem? Elore is koszi valaszt. -
Rick4
félisten
ugyanott a belvárosban mérve nem is olyan rossz ez a pannonos net:
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/144340324.png)
-
Rick4
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
mondjuk előtte t-mobilos volt, az sem ment itt a tábla közelében gyorsabban, de a belvárosban meg hasított....dehogy nézett lefedettséget a csaj....csak azt ecsetelte, hogy hamarosan kiépül szépen, meg odakünn városon kívül lassabban megy....max megpróbálom ugyanazon a ponton megmérni, mit tud a a pannon...itthon úgyis 8 megás netem van wifivel, út közben fontos a mobilinternet, ott meg úgysem fog hasítani...csak gondoltam, rákérdek, de látom, ebben a pannonos mobilinternetben csak a 3 giga, meg a havidíj biztos, nyilván nem akarta a cég sem magát keretek közé szorítani....
ezeken kívül minden más olyan értéket mutat, amit senki sem tud pontosan... -
Valószínűleg ezt nem veszik hibának, mert a 980 kbps letöltési sebesség jóval az EDGE és a 3G felett van, meg a lefedettségi térkép sem ér túl sokat. Az elérhető max. Sebesség sok mindentől függ, domborzat, távolság a toronytól, stb.
Nem akarom védeni a Pannont, sőt! Mikor megkötöttétek a szerződést, a kolléga ellenőrizte és közölte-e veled használat helyén lévő lefedettséget? Amennyiben ez elmaradt, erre még hivatkozhatsz... -
Rick4
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
a kérdésem részben ide tartozik, a mobil internetes topicban már beszéltünk róla. kérdeznék tőled olyat, hogy van egy option gt max hsdpa-képes pcmcia kártyatelefonom, meg egy előfizus adat simem, 3 giga nettel. namost, Szegeden lakom nem a belvárosban, de a táblán belül, mégis edge sebességgel jön, beljebb, ahol a trémobil 1.3down, 300K up sebességet tudott, ott ez 980K down, 90K up....ez utóbbi aggasztó. létezik valamilyen megoldás erre a türelmen kívül? ha megvettem, így jártam, vagy jogosan reklamálhatok a lefedettségi térkép alapján?
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Annyira nem diszkrimináció, mert számos cég, pl. internet szolgáltató ajánlatában van olyan,hogy ha neten rendeled meg és nem telefonon vagy személyesen, akkor nincs bekötési díj.Az is diszkrimináció?

-
-
Ramius
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
ennyit írt ki költségnek. majd ha megkapom a számlát akkor örülök inkább, hogy tényleg csak ennyi

mod: egyébként azt is írta még az elején, hogy az öszeg eltérhet a 860-tól
[Szerkesztve] -
-
Ramius
őstag
na elintéztem pannonline-on keresztül, és a költségnek nem 860, hanem 190 ft-ot írt. így még jobb is

-
Ramius
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
akkor már intézem is, csak megerősítésre vártam

köszi -
Ramius:
Végül is igen, mert két forinttal kedvezőbb a percdíja, és túlbeszéled a havidíjat. Viszont a váltás díja 860 Ft lesz.
nemma:
Persze, tudom, csak ma akadtam bele.
-
Ramius
őstag
Viktor, mitgondolsz megéri váltani pannon 50-ről 60-ra?

csak mert a számlám mindig 3000ft körül mozog.
a 120-as csomag már sok nekem. -
nemma
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez már nem mai dolog, szerintem legalább egy hete így van fent, néztem is nagyot. Asszem rohanok és veszek egyet!
-
A nap vicce: [link]...

Még jó, h. újra kapható a Nokia 6030 a Pannonnál 26400 Ft-ért...
Ez az ár még feltöltőkártyával is sok ezért a készülékért, nemhogy előfizetéssel?!
-
-
Hangposta szolgáltatást hol, hogyan tudom lemondani?
1220-on melyik menüpont? Qrva sokat tekeregtem már közöttük...
-
Sanya8707
csendes tag
Valaki nyilatkozzon nekem arról, hogy milyen készülékváltozások várhatók a pannonál?
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi!
Megváltozott a számlainformáció összetétele is, ezért arra is gondoltam, hogy kiraktak a céges mobilkörből. Bár az szerződésmódosítás lett volna és arról értesíteniük kellett volna...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pedig az van, közel de akkor máshova megyek. Thx!

mod: Addikt lettem WoW!
[Szerkesztve] -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bármelyik Pannon boltba vissza vihetem, vagy csak ahol vettem?
(konkrétan Tescoba vettem Astoriára pl vissza vihetem? Gar jegy megvan term.) -
paramedic:
Ez a kártyaszintú jelszavad, korlátozottan tudsz vele ügyet intézni -lopás miatti tiltás, kártyacsere/-pótlás.
Valószínűleg a kapcsolattartó így vette le a válláról az ügyintézés terhét.
Qru:
Vidd csak vissza az üzletbe, mert egy éven belül az akkumulátorra is vonatkozik a garancia. Az 1+1 éves jótáőllás második évében nem vonatkozik a garancia a tartozékokra -akkumulátor, töltő, mem.kártya, stb... -
Bagira01
veterán
Samsung d900-at véglegesen levették vagy csak mint annak idelyén a k750i-t egy rövid időre? Remélem lesz kifutóba. Habár ez egy keresett készülék és sajnos gyorsan el fog fogyni mint a 6280

[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Telefon aksijára tényleg nincs gari?
Októberben vettem egy Motorola C261-et. Most hiába töltöm 3 órát vagy egész este ha leveszem töltőről 10perc beszélgetés után lemerül. Pannonban azt mondták aksira no gar.
Ezt nem hiszem el!
Márkaszervízben érdemes próbálkozni? -
Octi
aktív tag
válasz
wgaborw
üzenetére
Ezt nem a két szép szemedért ajánlották fel.
Törvényileg, ha a készülék javítása meghaladja a 15 napot KÖTELESEK cserekészüléket biztosítani.
A 30. nap után pedig KÖTELESEK a készüléket cserélni.
Én ezt most zongoráztam le egy 200e HUF-os TV-vel. Nálam is csere lett belőle. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070704/lefedetts_g_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

nem tudom, %os aráníban mennyi ilyen van, de egy kettő is szép történetet hozott össze...
Lakótársam nemrég Párizsba utazott, de nem tudta megérdeklődni a roaming díjakat ügyintézőtől (hétvégén). Ő valóban üzleti előfizetéssel rendelkezik, biztos ezért nem ért el ügyintézőt... 
(Tudom, van számhordozás is, de mi van, ha nekem pl. van egy tök jó csomagom a Pannonnál?
Koszi turelmet es magyarazast.