- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #105246 üzenetére
Ha ez így lenne ,akkor pont a "vidéki" területeken ,ahol a legnagyobb szükség lenne az OtthonNetre, ami alapból is gyenge és inkább fejleszteni, bővíteni kéne, ezzel még jobban használhatatlanná tennék. Remélem nem így van/lesz.
Azt sem akarom elhinni, hogy egy közel 200 ezres cuccban nem lehet beállítani ,hogy csatlakozzon fel az általa jól látható csatornákra (itt 4 van), ha egyszer már képes rá. Aztán a terhelés majd úgyis szabályozza, hogy mekkora sebesség lesz használható. De így hiába nem terheltek a csatornák és tudna többet, ha már rá sem csatlakozik. :/ -
zoli62
addikt
válasz
aprokaroka87 #105245 üzenetére
A tv ethernet portra kötöm a routert
-
prannk
őstag
Üdv. Yettel amit ad xiaomi note 12 az független telefon?
-
zoli62
addikt
Tp-Link router néha magától újraindul, ha az okostévé tehernek portjára kőtömböket, ha Wifiről használom, akkor nem tapasztalom ezt. Valakinél már előfordult ez?
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #105219 üzenetére
Lehet... csak nekem furcsa, hogy van egy eszköz, ami pont azért jobb a többi eszközhöz képest, mert képes egyszerre 2-nél több csatornát 3-4-et is összefogni. (4-et nálunk sosem tudta)
Úgy gondolom ezt FW-vel tudják szabályozni/butítani, de nem volt FW frissítés.Az pedig nem nevezhető finomhangolásnak, hogy a 3 helyett 2-t kezel, mert eddig ha 3-ból 1-et ledobott, akkor még maradt 2, amivel csökkent a sebesség kb a felére, de sokszor még úgy használható volt.
Most, ha 2-ből ledob 1-et, akkor 10 alá megy a sebesség, amivel még a tv-sem megy... -
Sword
őstag
válasz
4Grider #105231 üzenetére
Ok, köszi. Jaja, celuxozást akartam elkerülni
Mifi routerbe még visszagányoltam így, de kültéribe ha van jobb megoldás, kerülném, ha nincs...
Most azon filózom, hogy nem okozhatja-e a hajnal 2 óra tájéki szenvedést azt, hogy a reset után ugye 3 héttel kb. csatlakoztam bt-val az eszközhöz telefonnal Nokia Wireless app-on keresztül...
Azóta dobja el a netet. Lehet akkor szeretne valahogy kapcsolódni, frissitést ellenőrizni ebbe az irányba.. Lehet butaság. Lehet ezt is tesztelgetem egy kicsit, csak itthon meg fognak fojtani...SA-t várom, egyelőre nem kapcsolták még be. N78-at írt a Nokia Wireless app. -72db talán a jel erősség, ha jól emlékszem és "optimálisnak" minősítette, jelentsen ez bármit is nála.
-
donjohnson
addikt
válasz
aprokaroka87 #105233 üzenetére
"Nem igazán értek hozzá, de ha jól rémlik a kültéri antenna máshogy connectál a cellához, 3.5 Ghz vagy vmi ilyesmi rémlik, míg a telefon nem ugyanúgy. Ebben lehet különbség (egyikkel jó, másikkal nem)?"
emiatt a mondat miatt írtam.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
donjohnson #105232 üzenetére
Miért ne menne fel?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Sword #105229 üzenetére
Ezt a másként konnektálást felejtsd el. A kereskedők terjesztik az otthonnetes eladások során, hogy dedikált frekvencia, meg hasonló butaságok. Max. az SA használatát teszik számukra az elsők között elérhetővé (meg persze egyes flottás előfizetőknek is), ettől függetlenül telefonban is pont ugyanúgy fog csatlakozni a bázishoz, mint modemben/routerben.
Folyamatosan cserélgetjük a sim-eket az eszközeinkben, semmi gondot nem jelent a kitört sim visszatétele a keretbe. Ha félsz, hogy a helyén kilazul, akkor lehet celluxot a hátára ragasztani. De felesleges ragasztózni... -
Sword
őstag
válasz
donjohnson #105227 üzenetére
Jaja, független, az nem gond, köszi, ez jó ötlet.
Átgondolom, hogy érdemes-e kitörni a nano simet (Nokiába full méretű kell, utána csak a szívás van,hogy ragasztgatom úgy be egy adapterbe, hogy stabil legyen.
Meg persze várni kell egy alkalmas időpontot rá, amikor üres a lakás, mert engem fellógatnak, ha nincs net, de ezt valahogy megoldanám...
Nem igazán értek hozzá, de ha jól rémlik a kültéri antenna máshogy connectál a cellához, 3.5 Ghz vagy vmi ilyesmi rémlik, míg a telefon nem ugyanúgy. Ebben lehet különbség (egyikkel jó, másikkal nem)? -
4Grider
nagyúr
válasz
donjohnson #105227 üzenetére
Telekomos telefon az már minimum 5 éve független.
-
Sword
őstag
válasz
donjohnson #105225 üzenetére
Nincs Yetteles telefonom, csak Telekomos.
-
Sword
őstag
válasz
4Grider #105221 üzenetére
Köszi, legalább a modem mód menni fog...
Nekem jó, ha 5G-s antennát rakok hozzá, 4G-re nem hajtok, csúnyán ráfaragós, ha átmászik rá...Valami konrétabb "db"-re vagy tapasztalatra gondoltam, hátha vkinél volt már mindkettő...
Persze lehet ablakba kitett "beltérivel" működhet a dolog, hát majd kiderül.Antennára van valami kifejezetten javasolt?
Most toltam egy factory reset a Noka-ra, ha megint 3 hétig működik, lehet jobban megéri nekem, mint beltéris verziót rizikózni.
-
Sword
őstag
Lehet az Otthonnet Pro 5g-s hibabejelentéseim vége eszközcsere lesz.
Belvárosban kültéri antennával jó a vétel, vajon mire számíhatok, ha csak beltéris verzióra cserélik le? Elég erős az antennája mondjuk a Nokia Fastmile-hoz képest?
Minkét eszköz amit adnak kapcsolatható "modem" módba?
Ha jól látom lehet hozzájuk kapcsolni külső antennát (legalábbis a ZTE-hez), van valami javasolt hozzá amit ki lehet valahogy rakni egy belvárosi ablakba?
Nokiával az volt a jó, hogy lapos ethernettel jött be, műanyag nyilászáró szárnya alatt alatt beslisszolt, a tömitésnél. Ablakszárnyra van felragasztva. -
4Grider
nagyúr
válasz
Krystal_s #105216 üzenetére
A bázisállomásokon lévő aktív elemek konfigurációnak állításához külön csoport van minden szolgáltatónál. A feladatuk az hogy a monitorozással gyűjtött adatokat elemezzék és az ebből levont következtetések alapján finomhangolják (egymáshoz is) a berendezéseket és telepítsék a gyártói frissítéseket. Így nyilván nem fog a bázisállomás évekig ugyanazzal a konfigurációval müködni.
-
adika4444
addikt
Üzemeltetek egy routert (MikroTik), ahol a backup egy Yeti OtthonNet, vagy irodai, nem tudom pontosan, a ZTE dobozzal.
Elindult az SA, elképesztő mobilneten a 10 ms-os ping a BIX-ben lévő gateway-re. Néha felmegy 20--25 ms-re, szerintem épp, hogy van ott 5G, nem néztem még bele az eszközbe.
-
Krystal_s
addikt
Lehetséges olyan, hogy állítanak valamit a központban, ami hatással lehet arra, hogy a Router (ZTE MC801A) eddig egyszerre 3 csatornára csatlakozott (néha 2-re, de akkor kis igazítás után visszacsatlakozott 3-ra), de most 4. napja bárhova fordítom a routert, akkor is csak 2-re tud csatlakozni egyszerre (nappal és éjjel is).
Mind a 4 csatorna (1, 3, 8, 20) ugyanúgy elérhető, jelerősségek sem változtak és külön bármelyikre rá tudom csatlakoztatni a Routert, de egyszerre max csak 2-re csatlakozik. Mi történhetett?Visszagondolva pont előtte pár napig fura módon a megszokott max 100-150 Mbit sebesség sokszor 200-ra is felment, 3 csatornára csatlakozva.
-
bozont
veterán
válasz
yanna #105213 üzenetére
Azt tudom, és most nem aktív, mert levált róla. Azt szeretném kideríteni a szolgáltatónál aktiválva van-e. Mintha még régebben (még Telenor korszakból) láttam volna az online felületen, talán a szolgáltatások menüpont alatt. De most nem találtam.
Pontosítva az előző hozzászólásom, meg sem jelenik a sim beállításoknál az opció hogy bekapcsoljam (a másik az a roamingra vonatkozik). -
bozont
veterán
Üdv
Azt megtudom nézni valahol hogy a csomagomnál aktív-e az LTE? Vagy csak telefonos üfsz/személyesen van rá mód?
Még mindig nem tudom bekapcsolni a beállításoknál, ki van szürkülve (Oneplus 8T naprakész rendszerrel). Pedig ha jól tudom akkor már mindenkinek mennie kéne. -
válasz
fokukac #105192 üzenetére
A tarifahűséged törlik.
A bérletes hűséged (ha van olyanod) megmarad.
Igazából az OtthonNet tarifák megújítása óra értékesített előfizetéseken már nincs tarifahűség, csak a későbbi váltást könnyítik meg.
(Ugye, ha a jelenlegi, "régi" hűség vége előtt váltanál az új csomagra, amin nincs hűség, az kötbéres lehet.) -
Landsmann
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horgász topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest