- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
zoli62 #113502 üzenetére
Ritka kivétel. Nálam is van mind a három szolgáltató és még pár évig nem igazán az lesz a jellemző, hogy a one lenyomja a másik kettőt.
Persze ez nagy átlagban, mozgás közben igaz, ui. mindig lesznek az épületek között olyan területek, ahol tök véletlenszerűen a one lesz a leggyorsabb, főleg a fos 700 MHz-es 5G DSS-el. Azaz igen gyakori, hogy adott helyen a voda hasít 100-150 Mbps-al és ezzel lenyom mindenkit, majd 50 méterrel odébb ezzel az értékkel már messze utolsó lesz. -
jjohn
aktív tag
válasz
zoli62 #113256 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, jó pár éve hogy a Yettel és elődjénél is beltéri lefedettség gond. Sajnos ebben a cipőben járok én is. Illetve a voda-nál sem sokkal rózsásabb a helyzet. A panaszokra mindig annyit írnak szerintük minden rendben, és nem várható fejlesztés.
Igen, ha minden rendben van. Akkor mitől vannak a problémák?
Teljesen ostobának nézik az embert. -
4Grider
félisten
válasz
zoli62 #113256 üzenetére
Vagy csak nyilván másik oldalon van a bázisállomás és a telekommal meg a másik oldal szív. A Telekom 5G meg 95%-ban 700 MHz-es, aminek egyetlen előnye van a 4G-hez képest, a lefedettség. Mondjuk nem tudom, hogy a yettel miért nem kapcsolja be a mostani aau-kon, hiszen egy csapásra a legnagyobb hazai 5G lefedettségre tenne vele szert. Bár ott lehet nem a lefedettség, hanem a minőség a cél, meg persze itt fele akkora a 700 MHz-es blokk, mint a Telekomnál...
-
-
-
martongunar
tag
válasz
zoli62 #112659 üzenetére
Itt én inkább hibáztatom az Apple-t. Illene szólnia, hogy az aktiválás ennyi és ennyi SMS elküldésével jár. Saomi telóm volt régebben, az szólt is előre az első aktiváláskor (persze ezt sokan nem olvasták). Apple-re ez nem jellemző, tudtommal azért sem szól, amikor valaki imessage-ben képet küld egy nem almás telóra. Ilyenkor néha vissza is szoktam kérdezni, tud-e arról, hogy ez most egy MMS volt a díjcsomagja szerinti díjazással. És igen, küldhetett volna rögtön 23-at is, ahogy írtad.
-
válasz
zoli62 #112627 üzenetére
Semennyire nem védtem a Yettelt, de a linked alapján is úgy tűnik, hogy valami iPhone-/iOS-specifikus dolog generálta az üzeneteket.
A többi ügy említését már nem is kommentálom.Illetve még egy utolsó kérdés, mert szerintem nem fogod elfogadni, hogy az üzeneteket nem a Yettel tette a számládra.
Mégis hogy kellene ezt elképzelni? A Yettel nézi, ki milyen rendszerű telefont használ, és az iPhone tulajoknak iOS-/iPhone-specifikus nemzetközi SMS-eket számláz? -
-
donjohnson
addikt
válasz
zoli62 #112646 üzenetére
amúgy az emberek 99%-a használja szerintem a facetime-ot, imessage-et. lehet hogy azt hiszik az apple-nél, hogy valami nem oké ezzel az eszközzel és néha ellenőrizgetik.
az összes okostelefon kémkedik valamilyen mértékben.
ha beaktiválnád, akkor lehet hogy békénhagyna a következő telefoncseréig. -
zzola
titán
válasz
zoli62 #112637 üzenetére
Ne haragudj, de itt nem a Yettel számláz csak úgy. Ezek aktiváló SMS-ek, iMessage és FaceTime, gondolom én. Szóval ha problémád van, az Apple-hez fordulj. Erre a számra ment az aktiválás 10 évvel ezelőtt is....
Yettelnél ezek az dolgok fizetősek (mármint nem díjmentes az aktiválás).Mobilban az iMessage-t és a FaceTime-ot ki kell kapcsolni.
-
csaszi75
senior tag
válasz
zoli62 #112627 üzenetére
Szerintem ez nem a yettel védése..
Hányszor hallottunk már ilyet, hogy egy-egy alkalmazás silent SMS-t küld.. Amit nem fogsz látni a készülékeden..
Lehet erősködni.. de ha rákerül a hívásrészletezőre, az nem akárhonnan kerül oda.. hanem az auditált számlázási rendszerekből.. -
válasz
zoli62 #112614 üzenetére
Én megértem, hogy szerinted a Yettel oldalán van valamilyen számlázási hiba, de 99,9% bizonyossággal írom, hogy mégis valamit a telefon küldhetett el.
Ha gondolod, kérj egy hívásrészletezőt, azon látható lesz a szám, hátha a Google kidobja, milyen szolgáltatáshoz/egyébhez is kapcsolódik az.Olyannal találkoztam már például, hogy egy kedvezmény nem aktiválódott vagy épp' tévesen aktiválásra került, ami miatt a számla módosítására volt szükség, de olyat még soha nem hallottam, hogy "belekerült" valahogy nem kívánt SMS-/hívástétel a rendszerbe.
-
-
4Grider
félisten
válasz
zoli62 #112586 üzenetére
Ettől függetlenül egyetlen számlázási rendszer sem csuklik a kedvedért sem két db nemzetközi sms-t. Ha reklamálsz miatta, akkor pedig nyilván jóváírják, mert egy L2 munkatárs munkabére és azok közterhei 1 percre már többe kerülnek a szolgáltatónak, mint a két sms végződtetési költsége.
-
-
-
-
-
-
-
-
donjohnson
addikt
válasz
zoli62 #109038 üzenetére
MadMancs hsz-e alapján, ha rendelet fogja szabályozni, akkor azzal büntetést kockáztatnak, ha nem tartják be a rendeletet.
-
-
donjohnson
addikt
válasz
zoli62 #108567 üzenetére
ha a tv-n van webes böngésző, akkor nézd abban. hátha böngészőben tovább bírja.
amúgy attól hogy gigabites ONT, attól még lehetnek kapcsolati problémák az internetszolgáltatód és a yettel között este hat után. mert gondolom ez most nem yettel-es router hogy közvetlen legyen.
-
donjohnson
addikt
válasz
zoli62 #108483 üzenetére
furcsa.
egyébként azt elfelejtettem írni, hogy a wifi jelszót töröld róla, mert nem elég bedugni az utp kábelt, van amikor továbbra is a wifi-t használja és az nem jó.
ha tv app-on nézed, ott is megpróbálhatod törölni a tv-n a wifi jelszót és akkor biztos hogy a kábeles kapcsolatot fogja használni. -
-
4Grider
félisten
-
-
lutyes
csendes tag
válasz
zoli62 #105290 üzenetére
Erre a WAN/LAN portra és se találtam semmi működő megoldást hogy LAN-ként kezelje. Próbálkoztam már szinte mindennel ami eszembe jutott. Csak egyedüliként vagy harmadikként rádugva, ki és bekapcsolt állapotban, de sehogy nem jött össze. Pedig a TPLINK oldalán azt írják hogy automatikusan érzékelné a csatlakozás típusát, de akár mit próbáltam mindig azt írja hogy WAN és nem ad netet. Arra is gondoltam már hogy mivel gyári beállítások visszaállítása után is tudja a Yettel beállításokat és pl. a forgalmi statisztika menűpont sem elérhető, lehet hogy valamilyen módosított firmware van rajta, ami miatt nem működik az a port lan-ként.
-
-
válasz
zoli62 #105063 üzenetére
De nincs mit tenni vele szolgáltatói oldalról.
Valaki azt "hazudja" egy teljesen más hálózatot használva, hogy xy, yetteles számról hív.
Ezzel a Yettel nem tud mit kezdeni.
A hatóságok előtt is ismert ez a fajta visszaélés, biztos hogy amit tud, a Yettel is megtesz az ügyért, de a kismillió VoIP-szolgáltató mellett szerintem nem biztos, hogy ez olyan könnyű helyzet. -
4Grider
félisten
válasz
zoli62 #105063 üzenetére
Ha nem a yeti hálózata irányából közlekedik a hívás a hívott fél hálózata felé, akkor azzal a yeti sem tud mit kezdeni. A Telekom is csak azokat a hívásokat tudta letiltani, ahol az ő hálózatukon keresztül megy a hívás, azt is csak úgy, hogy tiltja az adott hívószám külföldi hívásainak(roaming) lehetőségét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest