- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peczek
aktív tag
válasz
zümzümm #51245 üzenetére
Ha ennyire nem tudja / tudod, hogy milyen célra kell (az utazózoom és egy telezoom nagyon nem ugyanaz), akkor vegyen egy Nikon 18-105-t 40-50 eFt-ért használtan, aztán ha el kezd fotózni, majd kitalálja mi kell még neki. Van benne stabi, és nem is olyan életlen, és baromi ócsó.
Esetleg egy 18-140-et, de az azért drágább,
-
válasz
zümzümm #51245 üzenetére
A 18-200 baromi jó, D3100 / D3500-on használtam, igazi kis mindenes. Ezek közül tuti ezt venném. Ha portrézna, akkor pedig egy Nikon AF-S 50 1.8G. Esetleg, ilyen családi mindenesnek a 35 1.8G. De ha elsősorban kültéren, jó fényviszonyok között használná, kvázi mindenre is, a Tamron a legjobb opció.
-
topikk
senior tag
válasz
zümzümm #50032 üzenetére
"Igen, ezt vettem még észre hogy a konkurenciához képest, csak kb 2-3m közelről áll rá a szemre."
Ez így általánosan biztosan nem igaz. Egyrészt obifüggő, probáltam 500mm-el és 20 méterről is megtalálja, Másrészt: vegyünk egy extrém esetet, egy 85mm f/1.2 portrézást. Olyan 4 m körül teljes alakos a kép és kb 15cm a DOF. Teljesen mindegy, hogy az arc melyik részére fókuszál a kamera, úgyis éles lesz. Az utolsó FW része volt, hogy messziről , teljes alakos képnél is mutatja a szemet, de ilyenkor már bőven elég lenne az arc, ezért írtam, hogy parasztvakítás. Az hogy az algoritmus felismeri a szemet és mutatja, még nem azt jelenti, hogy a kamera is oda fogja tenni tizedmilliméterre a fókuszt. És nem is kell, mert nem fogod látni a különbséget.
-
topikk
senior tag
válasz
zümzümm #50030 üzenetére
Szia, attol fugg melyik tesztet nezed, meg mikori FW volt a teszt idejen. Leginkabb a fokusz megjeleniteseben volt hatranya (a hany % kep van fokuszban osszehasonlitasban nem), ezt is potolta az utolso frissites (parasztvakitas, ugy mint a Sony). Emeberre tokeletesen mukodik, ritka hogy nem all ra a szemre. Ahol ez nem eleg ott a fotossal avn a baj, meg amugy tul van lihegve ez a funkcio, az apro kulonbsegek miatt nem erdemes egyik vagy masik mellett doteni. Kutya messze nem olyan jo, bejon hogy milyen szinu a szor, stb. De szembol tobbnyire megtalalja.
https://www.youtube.com/watch?v=QJwDozT1mXM
Az utolso FW ota mar tavolabbrol is felismeri az arcot / szemet.
-
Throme
veterán
válasz
zümzümm #49540 üzenetére
Kb mikor megjelent, illetve az itthoni első BF, ami még annak nevezhető volt... A rendes ára kb 139k huf volt. Még ez is olcsóbb, mint a mostani nevetséges ár....
Szóval, ha most vennék kvázi kit obit, kiten kívül, magában, akkor tami lenne. Kb 110k huf nincs a két obi közt tudásban, az is biztos. -
válasz
zümzümm #49536 üzenetére
D3500-on, előtte pedig D3100-on használtam a Tamront. Ha nem beltérben kell, szerintem marha jó, megvilágítás mellett akár bent is használható. 80k körül meg különösen marha jó vétel manapság, én valami akcióban vettem két éve 78-ért, ha jól emlékszem. Ez hiányzik a legjobban az FX-re váltás óta, baromi rugalmasságot ad egy ekkora átfogás a mindennapokban. Nem véletlen tartottam meg a DX váz mellé ezt, nincs szívem eladni. Az FF 24-120-as Nikon F4-et hamarabb fogom piacra dobni szerintem, mert a 120 nekem rövid, a 24 meg mocskosul torzít, korrekció ide vagy oda. Ha épeszű áron lenne hasonló objektív FF-re, biztosan vennék. De nincs.
-
Throme
veterán
válasz
zümzümm #49538 üzenetére
Ha kit-et veszel, akkor érdemes a 18-140-et választani. A 18-105 nem igazán marad el képminőségben ettől, viszont építési minőségben gyengébb (átfogás mellett). A műanyag bajonett nem biztos, hogy sokban korlátozna, de a 18-140 fémbajonettje biztos, hogy jobb.
A tami 18-200 VC kicsit megosztó obi. Én próbálgattam és teljesen jó volt. Egyik fórumtárs haverom azt használja és korrekt képeket lő vele. Szereti is, mert olcsóbb a nikkor kitobiknál (külön megvásárlást tekintve), és nagyobb az átfogása, mint a 18-105/140 obiknak.
A 18-140 szerintem nagyon jó kis obi. Minap ránéztem az árára, és majdnem lefordultam a székről.... Igaz a forint jócskán romlott.
...de ennyit nem.Mikor a tami olyan 75k huf körül volt, kb akkor vettem BF keretén belül 90k huf-ért a 18-140-et. Na annyit ér. Most látom 200k huf-ért.... hát ennyit viszont nem.
Végül is egy frissített 18-105... -
Byk01
őstag
válasz
zümzümm #49526 üzenetére
Tamronból és Sigmából van 17/18-50/2.8, amik nem Nikon árban vannak, illetve, ha a hosszabb vég kell, akkor bár nem fix fényerős, de ott a Sigma 17-70/2.8-4 (meg a Nikon 16-80/2.8-4, de az horror áron). A full frame-re általános fix 4-es fényerejű objektívek nincsenek meg DX-re.
-
Peczek
aktív tag
válasz
zümzümm #49528 üzenetére
A Nikon 18-105/ 3.5-5.6 kb. 40-45 eFt használtan (mivel kitben árulták, ezért elég sok van belőle). Elég jó ebben a kategóriában, hátránya hogy műanyag bajonettes. A 18-140 / 3.5-5.6 is jó lehet, azt nem annyira ismerem.
Ha kell a fényerő, akkor marad a Sigma 17-50/2.8 vagy a Sigma 17-70/2.8-4. Ezek azonban drágábbak jóval, új korukban 150 eFt, használtan kb. 90 eFt.
Én biztos vennék egy 18-105-t, azzal nem lehet bukni, aztán később marad a 17-50 vs 17-70 vita. Szerintem a Nikon 17-55/2,8 felejtős, drága (600 eFt), és nem feltétlenül élesebb, mint a két Sigma.
-
Mirman
őstag
válasz
zümzümm #49413 üzenetére
Anyagminőség sokkal jobb , van benne stabi, időjárásálló, sokkal jobb a szenzor , magabiztosabb az AF-C sokkal, subject tracking az teljesen más liga , nagyon jól tapad a kiválasztott targyra meg ha az színben hasonló is mint a környezete vagy a háttér. De a legfontosabb nekem őszintén az 50mm 1.8 volt . Nekem ez a kényelmes látószög, nem igazan használok mást úgyhogy ebből kellett egy olyan ami elfogadható méretben, időjárásállóan hoz jó minőséget.
De még azért erősen ismerkedős időszak van . Vannak amik nem feltétlen tetszenek rajta , vagy csak nem szoktam hozzá. Pl alapból ugyebár két tárcsa van a gépen úgyhogy közvetlenül nem vezérelhető blende , záridő, iso egyszerre minden más gomb lenyomása nélkül. Ugyan az objektív fókusz gyűrűjét be lehet állítani bármelyik funkcionalitásra, viszont ez annyira érzékeny hogy pontos korrekcióra számomra kvázi alkalmatlan . De ez azért szőrszálhasogatás, összeségében baromi jó a gép.
-
Roachy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest