- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
szupermacs #51697 üzenetére
Optikai pad, a szetszedett objektiv, az osszerakast kovetoen elterhet af pontossagban, rajzolatban a korabbi verziotol. Ilyen pad pesten is csak keves cegnel talalhato.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
szupermacs #51695 üzenetére
Akkor valóban más a jelenlegi hiba. A Csurgó Laci feltehetően képes lesz csodát tenni... ha nem kell tesztpad az összerakás után, akkor még gazdaságos is lehet a művelet.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
szupermacs #51691 üzenetére
Ott jó eséllyel nem a szalagkábel lesz a hibás, hanem maga az alulméretezett motor. Ugyanaz a hiba mint a 80-200 AF-S telénél, a motorcsere nem oldja meg a gondot, mert pont olyan kerül bele mint gyárilag. (mármint működni fog, de addig amig megint el nem fárad) A termék mivel rég kifutott, hivatalosan ninc shozzá alkatrész. Jó eséllyel tud majd neked szerezni, de ő korrekt, és nem dolgozik drágán, de így sem biztos hogy megéri megcsináltatnod.
-
Roachy
senior tag
válasz
szupermacs #51691 üzenetére
-
válasz
szupermacs #51536 üzenetére
Majd persze kijavítanak, de saccperkábé egy AI obi szétdobása / kipucolása is belekarcol a pártízezres kategóriába, ha viszont AF és szalagkábeleket is kell kerülgetni akkor meg még drágábbra mondanám.
De részletek nélkül csak találgatunk, kéne tudni hogy milyen obiról beszélünk milyen vázon, meg mennyire ügyes a kezed lightroomban kihealelni.
-
pergabb
senior tag
válasz
szupermacs #51536 üzenetére
azért a porszem és egy nagy szőr/hajszál más
Por lehet benne dögivel, nem fog látszódni és a hajszálad is csak akkor, ha a hátsó lencsetaghoz van közel. Van egy kis szerencséd, akkor némi ringatásra elmegy nyaralni, nincs mákod, akkor letapadt oda ahova. Nem tudom milyen obi, de ha 20-30 ezret ér, akkor sokszor a tisztítás akár több, mint amennyit ér, manuális dolog, akkor meg simán szét tudod te is kapni.
-
válasz
szupermacs #51534 üzenetére
Nekem is volt 135/2.8 AI amiben konkrétan szőrszál-töredék volt valamelyik belső lencsetagon, de inkább eladtam úgy hogy "figyelj, az ott van, tudjál róla, így vedd meg" aztán kész. Néha megéri kitisztíttatni / kihealelni, néha meg inkább elengeded és veszel másik példányt vagy valami egészen mást. ¯\_(ツ)_/¯
-
pergabb
senior tag
válasz
szupermacs #51528 üzenetére
belülről? szervízben, de a zsír új obiban is van por, soha semmi problémát nem fog okozni, kivétel ha annyi van mint, ha hintőpor lenne benne.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
szupermacs #51474 üzenetére
Persze, az anyagi okok nem tartoznak senkire...
Ha kiírná hogy kell a zsé pl gázszámlára, tartozásra... akkor elindulna az alkudozás. Mert előszeretettel rúg a magyar a földön fekvőbe ...
De ha kiírja hogy Z9-re akkor szerintem pici irigységet szül kapásból sokakban... és inkább mástól vásárolnak. De nem ebből doktoráltam így lehe thogy rosszul gondolom
Amúgy rákerestem kíváncsiságból... 3 céghez dob árat a legnépszerűbb kereső. Ebből 2-nél van raktáron. És az egyiknél tudom hogy van beszámítás... most ha odamegyek hogy vennék Z9-t, és számoljátok be a Z6-t, akkor az egy piacképes váz, így megteszik. Ráadásul kb annyiért mint amennyiért ő hirdeti. De túlragoztuk -
Throme
veterán
válasz
szupermacs #51419 üzenetére
Én se gondolkodtam jó ideig milc-ben, pláne, hogy a nikon jól elhúzta a milc korszakának beindítását (Leszámítva a nikon1-et, lehet emiatt is..).
Nagyon vártam egy APS-C milc vázra.
Aztán úgy hozta az élet, hogy kellett egy pici cserélhető obis gép és így jött a milc. Nagyon bejött. Azt sajnálom, hogy nem nikon vonalon.
Bár nincs kizárva, hogy ha lesz Z50 után valami, amiben ott a stabilizátor meg egy jó témakövető fókusz, akkor adapterrel együtt veszek egy vázat. Egyelőre visszafejlődnek (Z30).
Tükrösből a meglévő 9 és 13 éves vázak bőven elegendők. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
szupermacs #51388 üzenetére
A piac azért fura mert a dslr szegmens lefelé összecsúszott.
Egy régi D90 és 12Mp-es társai a saját idejükben teljesen jó kis gépek voltak... most el nem lehet szinte adni őket. De kezelhetőségük sokkal jobb mint egy D3*** vagy 5*** szériának.
A Nikon első fx dslr vázai 14 évesek kb. (D3 és D700). Képminőségben egy kb 90ezerérét vehető- működőképes D700 sokkal jobb mint egy D5300. Az 50ezres zárcsere csak tipp volt a részemről... de félek hogy az elmúlt pár évben a szerelők is követték az inflációt és már nem ennyi az annyi.
Gyors ránéztem az ebay-re, mert ott régen sok zárszerkezet volt beszerezhető. D5300 zárszerkezet- ha csak az lenne a baja és nem tükörmozgató mechanika is... akkor 15e körül beszerezhető. Komplett mechanikai elem 50e körül áll meg. És erre jön a szerelő óra vagy munkadíja. AMikor Bp-n egy mosógépszerelő 10-15ezerért kijön és csak annyit mond hogy ez nem javítható, akkor félek hogy Csurgo Laci akármennyire is úriember, nem tudja megoldani mondjuk 40ezres munkadíj alatt. Az meg így már közelít a váz árához. Ami ha ráköltünk 90ezret sem ér többet 1Ft-al sem. -
Byk01
őstag
válasz
szupermacs #51312 üzenetére
[Ken Rockwell] segít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Goddess of Victory: Nikke
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest