- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Potyka03 #46814 üzenetére
A tiédnél régebbi DX vázakon használom a 70-300-at és jól szuperál. Az FX használat mellett két állású a stabija bekapcsolva. Svenkelésnél jöhet jól az egyik. Fém bajonett (nem tudom milyen a dx-es) . Arra fogyelj többek közt, hogy a tubusa milyen könnyen jár zoomolásnál. Az új még feszes, enyém már nem annyira. Pl felfelé fotózásnál ( pl repülőnap) kellemetlen lenne, ha picit visszacsúszna. Szóval építési minőségre, ebből a szempontból nem a legjobb. Ugyanígy a 18-105 vr.
szvsz
-
helixP
nagyúr
válasz
Potyka03 #46814 üzenetére
Működni működne, annyi csak, hogy ez a Full Framere való obi. Szerencsésebb lenne ebből a DX-es sorozatot beszerezni.Nekem a eglobalcentral.eu -n sikerült tokkal vonóval 30 alatt vennem, teljesen újat. Az AF-P VR DX 70-300-ból.
rekid: 5300-n én is rendszeresen -0.7-1 -gyel fotózom. Után mindent vissza lehet hozni
-
Potyka03
senior tag
válasz
Potyka03 #46580 üzenetére
Bocsánat,Tamron objektív
Abból is vagy erre gondoltam a D3000-re: EZVagy erre:VAGY ERRE
Én ugyebár túrázásaimat,tájképeket,természet fotókat örökítek,így nekem néha jól jönne egy zoom objektív,illetve nagylátószög. Csak tényleg ahhoz nem értek hogy a D3000-esre mi pattintható fel,mert tudom,s tisztába vagyok vele hogy régi ketyere
De szeretem,na!
-
helixP
nagyúr
válasz
Potyka03 #46577 üzenetére
Hát, a kompatibilitási listában a Te géped nem kompatibilisnek van jelölve. Ugye ennek az obinak nincs AF kapcsolója, csak menüből lehet állítani, de ez a menü nincs a Te vázadon. Ezen felül nem tudom hogy más gond akadna-e?
Fentebb írtad, hogy 18-55ös AF/P-d van. Elvileg az ugyan ez a család. Azzal minden rendben? -
gaben22
senior tag
válasz
Potyka03 #46029 üzenetére
Körtepumpát mondjuk érdemes beszerezni. Jó lesz vele lefújni objektív frontlencsét takarítás előtt vagy nagyobb porszemcséket monitorodról mielőtt portalanítanád, stb. (azok már karconi is tudnak, azért érdemes fújkálni portörlés előtt). Megértem az aggályaid, drága pénzért vásárolt cuccokra én is vigyázok és én is félek basztatni őket, úgyhogy inkább nem bíztatnálak, ha nem mered, ne csináld. Bár az is igaz, ha elviszed egy boltba, ahol az unott faszi megküldi neked pro szenzortisztítás címszó alatt, nem biztos hogy beljebb vagy. Levegő így is úgy is bemegy tüköraknába amikor objektívet cserélsz, megfújni körtepumpával kb. ugyanaz. Neten keress rá a szenzortisztítás címszóra, ki fog dobni pár találot, nekem egyikkel sincs tapasztalatom. Nem tudja valaki, Nikon Kft. csinál szenzortisztítást (DX esetén vagy itthon vagy kiküldve Csehországba)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- Vicces videók
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- Képregény topik
- Dell asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest