Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz dugynok #90747 üzenetére

    Érdemes a papírokat lerendezni ha eladta az ember..
    Én három éve jártam úgy hogy a kocsit eladtam.. Már eleve a vevő nem akarta csak ugy "megvenni" hogy üzembentartói szerződést írjunk..volt rajta majdnem két év érvényes műszaki még. Ebbe nem mentem bele, azért megszületett a szabályos 4 példányos adásvételi. Én lejelentettem ahogy kell, kb 3 hét mulva meg is kaptam a biztosítótól az előre befizetett kötelező időarányos részét.
    Majd egyszer két hónap múlva csöngetnek, két rendőr az.
    Rendszám szerint emlegették a kocsit , hogy az én nevemen van és belekeveredett valami ügybe..ráadásul nem is az általam ismert "vevő" személyével, hanem egy harmadik személlyel kapcsolatban.. és biztosítása sincs..( amikor lejelentetetm az enyémet szabályosan megszüntették. átiratva sem lett, igy újat sem kötöttek rá)
    Mondtam hogy én eladtam, mutattam az adásvételi nálam maradt példányát, az adatokat lemásolták róla, majd visszaadták. Rá egy hónapra én kaptam egy papírt, hogy a gépkocsimat kivonták a forgalomból..( papíron még mindig én voltam a tulajdonos a hatóságok szemében, ?? az én adtaim szerepeltek a forgalmijában, azért nekem küldték meg..
    Azóta nincs fejleménye az ügynek, eltelt már egy kis idő , gondolom lezárult..
    De olvastam én már olyat hogy biztosítás nélkül jelentős kárt okoztak ilyen járművel , és mivel az új " tulajdonos" aki át sem iratta, nincstelen volt ( papíron) az okozott kárt biztosítás hiányában a forgalmiban (átirás híján) szereplö " tujadonoson" perelte a biztosító, lévén az fizető( behajtható) képes...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák