Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Pfu. De h a francba lehet egy körforgalmat nem észrevenni. Elképesztő.
Oké, rosszullét, sokszor ráfogják, bár szerintem ez inkább egy jogi menekülőút.... mintsem h ténylegesen annyi a rosszullétekből fakadó baleset. Vagy ha érzem h valami para van, azonnal a fékbe állok, vagy inkább valahogy eldöntöm a motor az aszfaltra.Steven
Jól néz ki. Olyan, mint a GS doboz.
Persze nem akarlak ekézni, mert nyilván te csak megvetted a típust, ami egy racionális döntés volt. De pl a doboztartó konzolos farkialakítást is 1:1-ben GS-ről nyúlták.julius75
Na hogy?
Általában én oszlopos fúróval szoktam lemezeket fúrni, az azért elsőre is kör lesz, előfúrás nélkül is. Ha kézivel kell, akkor meg szimplán előfúrok. Ha kell akár több kisebb mérettel is egymás után. Szarul csinálom? 
-
ath
senior tag
Szerencsetlenek :( [link]
Szerdan esetleg kakucs valaki?
-
-
Predator2
addikt
Helló
Tegnap sikerült megszereznem az "A" korlátlan jogosítványt.
Köszönöm az eddigi tanácsokat. -
hugi0
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
gabor426
csendes tag
Gondoltam, hogy odaírom, nem fillérbaszóskodni akarok, csak mivel sehol máshol nem találtam ilyen tömítést, fogalmam sincs, hogy ez jó ár-e, ez egy jó webshop, vagy van vmi más alternatíva is.
Olajból és szűrőből is a legdrágábbat vettem, mondjuk a szűrő nem tétel.
Nyílván nem ismertek, nem fáj rákölteni 6ezret és tudom, hogy egy Hondát is kell szervizelni, autóból már régóta azok vannak, csak körbe szoktam nézni mielőtt rendelek valamit. -
Micsurin
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
Igazából valahol megértem ezért mondtam, hogy klingerit.
A 250-esben anno 3000-ként cseréltem ott ha nem sima pár száz forintos O gyűrű lett volna tuti vágom inkább a tömítést mivel néha havonta volt meg az olajcsere. Egy évben lazán volt 4 csere is.(értsd: tavasztól őszig 4 csere)
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Kevinmaster
üzenetére
-
static00
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Kuka, kuka, nem ugrik be

-
Chris0321
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Bocs, de mi itt a Kuka-ban nem foglalkozunk ilyesmivel, robotokat és azokhoz vezérlőszekrényt gyártunk.
-
static00
tag
sziasztok!
egy régi robogós kobak sisak belseje már szét van szakadva, azt szeretném megcsináltatni, hogy hordható legyen alkalmilag.
Bp-en hol csinálják meg vajon? van benne bőr, és anyag, textil is.Köszi szépen
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hugi0
üzenetére
Konkret forma meg nincs.
Illetve van, most tobb kulonbozo dologrol beszelunk. :D
A blendert en arra hasznalnam, hogy kis alkatreszeket csinaljak, mittomen, km ora konzol, meg arra, hogy lassam, milyen aranyai vannak egy megvaltoztatott benzintanknak. Leginkabb arra. Tervezesre, vminek a kiprobalasa, annak legyartasa nelkul. Vagy hogy teljesen uj format alkossak.
Lehet 3d nyomtatasra, es cnc re az altalad felsorolt alkalmazasok lennenek jobbak. (Foleg, hogy cnc-zni nem lehet blenderrel) de ennek meg utana kell jarnom. -
hugi0
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Vinileszter gyanta, nem tartom valoszinunek, hogy edzes (hukezeles) utan 1 hettel meg barmilyen kemiai folyamat lejatszodhatna. - en is ketelkedtem a kemikusok szavaban azert volt az 1 hetes benzinteszt.

Valojaban 6 nap a teljes kotesi ido (edzes nelkul), megfelelo keveresi aranynal.
Tobb kisebb munkadarabot is keszitettem karbonszovetbol, sokkal nehezebb vele dolgozni.
- az ara is 5-6 szorosa az uvegszovetnek (163gramm/m2 - nekem ez valt be).Van mar valami (nyilvanos) modell (printscreen is jo) amit szeretnel kesobb letrehozni ?
- en szeretek "jatszani" a tervezessel, . . . hatha olyan format hozok letre ami tetszik neked is.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hugi0
üzenetére
Igen, ez a blender.
Ez hasznos info, kosz.
Nem ugy ertem, hogy a szakember nem bir vele, hanem hogy az elso evben meg parolog belole oldoszer, ami a festeknek nem tesz jot, azt mondtak a masodik fenyezes az mindig tartosabb lesz. Majd kiderul.
Aluminium tank horror lenne arban, dragabb, mint a karbon, karbon utan jon az uvegszal, vagy a gyari lemez atalakitasa, ami rengeteg ido. Penzben valami ilyesmi a sorrend. -
hugi0
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A Blender: Errol lenne szo ?
Atolvastam az ott leirtakat, es meg az elejen irta 3D nyomtatashoz (is) alkalmazzak.
Azt, hogy ez milyen modon oldhato meg nem tudom.En par eve kezdtem es meg mindig csak hobby szinten keszitek 3D modelleket a SolidEdge (ST10) programmal, majd az EdgeCam-mal letrehozott maropalyat (G-kod-ot) mar tudom futtatni Mach3-ban, ami vezerli a CNC-t.
Igen nalam nem opcio a fenyezes, mert elbuknam a feluleti strukturat ami kimondottan tetszik.
- bar jobban beleul a kosz es nehezebb a tisztantartasa is.
- a jo oldala, hogy kevesbe latszanak a hibak amit vetettem.
Egy jol elokeszitett feluletet (alapot) nem lehet "nem viseli jol" jelzovel illetni. - ez az en velemenyem.
Ha elvinnem festesre es ezt mondana nekem, nem eroszakoskodnek, hogy de meg lehet csinalni. - mert aki ezt mondja, vagy nem akarja vagy nem tudja megcsinalni.
"Nemakarasnak nyoges a vege." - es en nyognem a nehez Forintokat, amibol nem kerek. -
etnies
senior tag
válasz
Kevinmaster
üzenetére
Amikor Hondám volt, innen rendeltem mindent, soha nem volt gond.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Kevinmaster
üzenetére
Vicma szinte biztosan gyárt hozzá kart, Motoralkatrész.eu-n nézz rá.
Kormány vegsúlyhoz nézz egy oxfordot aránylag olcsó és van nekik nem csak pehely könnyű alumínium vackuk is.
Mod.:
Koptató? Ruha vagy lábtartó? Utóbbiba menetes szár. Ha szebb megoldás kell meg néz valami kínai csodát oda alin. -
Kevinmaster
tag
Sziasztok, bocs, tök kezdő vagyok a témában: nem rég kicsit elborítottam a gépet, és kicserélnék egy-két biszbaszt rajta (kormány végsúly, kuplungkar, koptató, stb.), de nem tudom, hol lehet ilyeneket rendelni. Jártam a Partzillán, ott covid miatt nincs nemzetközi szállítás, majd guglizás ereményeként feljött a megazip.net, onnan meg 60 dollárért szállítanának. Odáig nem mennék el, hogy bemenjek szakszervizbe, ha van költséghatékonyabb megoldás... Ja igen, a lényeg: 2016-os Honda CBR 650F
Köszi előre is, ha van tipp! -
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát, igazából nem egészen értem mire gondolsz, de jó eséllyle a választ sem tudom. A karantén elején vettem egy elektromosítási projekt keretein belül... És nemsokkal később leesett, hogy amúgy tök semmi értelme nincs, nem véletlen nem gyártanak elektromos motort annyian.
-
HoaryFox
őstag
Tegnapi karika:
Először Fehérvárt vettem irányba, kis kerülő kellett, mert Seregélyesnél volt egy frontális karambol (autó vs kamion, az autós nem élte túl
), de végül eljutottam a Shox-ba ahol vettem egy új kesztyűt és egy maszkot a bukó alá, majd nekiindultam Siófoknak. Ezután 3x álltam meg pihenni (Siófok MOL, Keszthely LIDL és Szfvár Tesco), a végén már nem tudtam hogy ülni a motoron
Visszafelé 62-esen meg megkaptam a bogár golyózáport, olyanokat koppantak rajtam, hogy némelyiken felszisszentem
(Már ilyen 8 óra körül volt) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem.
olaj adalekolas esetleg. Valami miatt osszeragadnak a lamellaid, vagy be van verodve a kosar, (bar az mindig jelentkezne) es nem mindig szakad meg a hajtas, hiaba huzod be a kuplungot, vagy tul suru olaj van benne. -
baboss
őstag
Vasárnap érdekel valakit az útvonal, tempós motorozás [link]

-
Micsurin
nagyúr
Karasna vagy Szallerbeck ajánlottabb ha alkatrész kell?
Wilker már lassan vagy egy hete csak hiteget 4db bronz persellyel. Lassan kintről is megjött volna.
-
Somatom
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Büszke vagyok arra, hogy a kisromet -tel leráztam a rendőrautót.
Simsonnal rendszeresen kétszemélyeztünk a körzeti meghízott irodája előtt. Eleinte bepróbálkozott az üldözéssel, de aztán leszokott róla és csak üvöltözött. Ahogy cseperedtünk, jöttek a nagymotorok. Azokkal már a motoros rendőr sem jelentett nagy kihívást. A rendőrmotorok buta, nagy spoilerei nem bírták a hegyi ösvényeket. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csongi
veterán
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Az lesz az. :)
Ment mint a veszedelem. Lada nem birta a tempot. De okos rendor volt, csak rutinbol kovetett. De technika beleszolt, es ervenyesult a rutinja :).
Ejj a komisz ifju kor. :).TaaT:
Megkerdezem tesomat. Jovoheten rakerdez a szervizben, hata valaki tud valamit. .
Szerintem a kepek alapjan gond nelkul OT-s lehet.
:) -
baboss
őstag
Megy valaki valamerre motoros túrára ha megoldható szívesen csatlakoznék.
-
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Most elmegyek egy kicsit sírni, majd holnap leszek.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hugi0
üzenetére
Ez is nagyon jo. :D
Miben csinalod alapvetoen ezeket? blender-bol ki tudok valamilyen formatumot szedni, amit megesz egy cnc, vagy 3d nyomtato?
Korbekerdeztem ismerosok kozott a karbon, vagy uvegszal tankokrol, nehanyuknak az a tapasztalata, hogy az elso evben a festeket nem viseli jol, bar asszem nalad a fenyezes nincs tervben. -
TaaT
nagyúr
válasz
zolee5016
üzenetére
Hát valamit venni kell mert így nem az igazi. Köszönöm!
runner 125: Jó ötlet, körbenézek facen is.
Amúgy mennyire nyűgös egy OT vizsga? Kiszuperált rendőrmotor, tehát villogók, szirénák, adó vevő kiszerelve, a lyukak meg csak le vannak dugózva. Itt ott pár rozsda pötty, kipufogó már volt hegesztve. Mennyire kell jó állapotúnak lennie ahhoz?
Ez egy frissebb kép, a ködlámpák azóta már lekerültek [kép]
-
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Kerestem, de nem találtam kutyaszar kedvelő csoportot

-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Édesapám BMW R80 RT-jéről elveszett az egyik oldalburkolat [kép]
Honnan lehetne ilyet venni? -
fattyu
veterán
leo vince lv one evo. full decat rendszer kód 14232E :
halkabb mint a dominator dob volt. nem sokkal de halkabb.
szebb a hangja.
egyenletes alacsony terhelésen illetve alapjáraton pedig nem is hangos igazán. eszerint tulképpen ki tudok óvakodni a faluból reggel anyám délig tartó csuklása nélkül
terhelésen viszont nagyon gonosz 
-
zolee5016
őstag
-
A Zéé
addikt
válasz
zolee5016
üzenetére
hétfőn felhívom őket
(#118838) Pfiucska
Eleve nem voltak illúzióim, hogy a leírás szerinti képzési idő csak egy mese. És mondták is, hogy ilyen 3-4 hetes vizsgaidőpontok vannak BP-n, de ez egy tragédia. Nem azért tart sokáig, mert nem megy (összesen vezettem 6 órát), hanem azért, mert a kresz vizsgára majd' 3 hónapot vártam. utána 2 hetet a vezetésre is. Első rutin után lefoglaltuk a vizsgaidőpontot, az is 3 hétre volt. Alapból is idegesít, hogy 800 méterrel a vizsga vége előtt bukok meg, de így meg pláne, hogy leghamarabb újrázni ismét 1 hónap múlva lehet. Aztán ha az meg is van, akkor ~3 hét mire megkapod a jogsit, szal már szeptembernél járunk. És amikor ezt végiggondolom úgy kb. teljesen el is megy a kedvem az egésztől.Kezdem megérteni azokat, akik inkább hagyják a jogsit a francba, és mennek anélkül.Na, kimorogtam magam... -
Imilenni
addikt
Sziasztok
Első motoromat keresem, amit néztem GS500.
Később pedig Honda CB500F ('13 utáni)
Szóval egyenlőre jogsim nincs, télen szeretném a KRESZ-t elkezdeni, hogy nyárra már végezzek mindennel (Bvel ugyanezt csináltam).
Azt láttam hogy a motorok ára szépen csepereg felfelé, ez kissé vicces.
Lehet tudni miért?
Miután ennek most van szezonja, lehet hogy télen olcsóbban beszerezhetőek a motorok? (használt).Kihagytam
500 körül esetleg lehet már nézni a GS500-akat? -
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Mondjatok légyszi motoros iskolát valahol, BP környékén, ahol lehet menni este 6-ra, hétvégén, esőben is vezetni, és nem augusztusra adnak vizsgaidőpontot. A1B-ről lenne szó, kötelező km, óra megvan. Lehet akár BP-i is, csak tudjak elmenni vizsgázni.
Teljesen elfogyott a türelmem... Kedden benéztem egy lakó-pihenő táblát, megbuktam. Új időpont augusztus 4 előtt nincs. Nevetséges ez az egész, egy rohadt A1B-t, március eleje óta csinálok. Tudom-tudom koronáztunk 2 hónapot, de akkor is bakker. -
runner 125
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Tudomásom szerint ilyet nem csinálhatnak meg a rendőrök itthon, max akkor ha a menekülő lövöldöz.
Biztos melege lett, vagy szimplán leesett a fejéről a menekülés során.
Ahogy látni a videón, mint két copf, úgy lobogott az össze nem zárt csat.
De azt is megkockáztatom h burkolt egyet azokban a mély csapákban. -
palfitom
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
"ha bodycsekkel 0:27-nel kiutik alola a robogot." - Így kellett volna!
-
csongi
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Ez megnagyobb hule volt mint az elozo.
Gyerek korombw egyszer menekultem lada elol, egy 125 - 2T Apriliaval. Asszem F1 vagy mifene volt. Majdnem sikerult meglognom. :) Annyira keves volt a benzin, hogy egy a foldes utcaba falsot szivott. Leallt. De a rendorsegig pont eleg lett. :).Kb itt feladtam a gyerek korom hulyeseget, voltam kb 17 eves.
Szerencsere jo kapcsolatom volt, es delutan mar mehettem vezekelni.
3 nap paprika szedes. Elment a kedvem egy eletre a papir nelkuli motorozastol. :D -
csongi
veterán
válasz
Shin Chen
üzenetére
Ebbol pont nem derul ki.
Csereld ha nincs pontos infod. Hilfo,-t vegyel es kble van tudva.
A valto, a fiss olajtol valtozni fog, de hamar vissza all, a megszokottra?
Mindegyik csatan egyesbe, igy a jo. Burkolat blokk kialakitastol fuggoen.. stb ezt elteroen lehet hallani. -
dellfanboy
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
kurazsi akkor lett volna, ha bodycsekkel 0:27-nel kiutik alola a robogot.
google alapjan györköny telepulesen 938-an laknak, kotve hinnem, olyan nehez lett volna megtalalni. raadasul augy vagtak ossze, hogy fullra tudtak a kekek merre kell menni.
inkabb a vicc kategoriaba sorolom ezt a remek tevekenyseget..
amugy meg a robogos volt a fasz, utkozbe levette a sisakot?wtf -
zgospel
őstag
[link] minden napra jut már egy menekülő robogós?
-
Shin Chen
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
[Engine spec.]
Mondjuk most hirtelen a száraz és nedves tengely kapcsolóknak is utána kellett néztem, így már értem miért olyan hangos a kuplungolás és miért olyan 'fémesen' kattan egyesbe.
Egy ideje motoszkál bennem, hogy kettesben 30+ körül aztán hármasba kapcsolva 4x-ig olyan fura 'remegő' hangot ad, mint más fokozatokban(1-4-5) hasonló fordulatszámon sose. Ezt a facebook csoportban az egy henger karakterisztikájához kötötték.
Rengeteget kell még erről a technikáról tanulnom, de azt hiszem ezekért is fogaskerekek felelnek. Előfordulhat hogy ezek a fogaskerekek a használatból adódóan nem olyan mértékben kopnak mint a többi(?). -
Shin Chen
aktív tag
Azt olvastam olajcsere alkalmával az olajszűrőt is cserélni kell.
Van bármiféle megkötés, vagy olajszűrőt 'akármilyet' tehetek bele? (XT660Z 2008')
Pl K&N olajszűrő (szintetikus olajokhoz?), meg valami SAE 10W30, MA olaj, amit a manual előírt.
Emlékszem volt téma típus meg márka ajánló, de az ásványi-szintetikus-fél szintetikus nagyon megkavart... Ezek közül mi ajánlott?
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez mind szép és jó ... nekem a januári rendelésem 5 hónap alatt jött meg/ a másik meg meg sem jött... szvl sokat érek vele úgy, hogy ráadásul fizettem a gyorsabb szállításért.
No meg nem ellenőrizheted a kezedben a minőséget és nem cserélheted ki , ha nem válik be.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor félreértettem.

-
jacis
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
A kevés az olaj kérdést, hogy érted?
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Mármint az újraindítás után is ugyanúgy lefullad? Véletlenül nincs lent a támasztó?
-
norbert1998
nagyúr
Mennyi gyilok.

Inkább arra kérek tanácsot, mi lehet az oka, hogy kuplung behúzva, első indítás után mikor egybe rakom, keményen le is fullad a motor. Ujrainditom és gond nélkül veszi pont ugyanúgy az egyest.

Kevés az olaj? Nem látni, mert nem olyan fajta... Szetburitani meg nem akarom, míg a jogsi meg nem jön a Varához. -
törölt tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
"A másik meg ennyi idő alatt senki nem hal meg ilyen mozdulatlanra...
De csak gondolj bele. Mikor lőnéd le? Ökörség, elég a lábába egyet, nem megy az már sehova..."Ezek azért óriási tévedések. Mondom ezt úgy, mint fegyverforgató ember. Egy lövésnél simán meghallhatsz és mozdulatlan maradhatsz egyetlen szempillantás alatt és egy lábon lövés után is simán kivégezheted késsel a veled szemben álló rendőrt.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Még olvasni sem kell. CSak meg kell nézni az ember hogyan "esik le a motorról". Pontosan rá kellett volna esnie, nem mellé. A másik meg ennyi idő alatt senki nem hal meg ilyen mozdulatlanra...
De csak gondolj bele. Mikor lőnéd le? Ökörség, elég a lábába egyet, nem megy az már sehova... -
palfitom
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Szép sztori! -
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem olvastam csak kerestem egyet. Van olyan is, ami ehhez hasonló és valódi. Nem ez a lényeg.
Kis pénz, kis bűnözés. Nekünk ez jut, dél-amerikának meg más. -
runner 125
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Videó leírást is szoktál olvasni, vagy benyelsz minden ilyen fasságot?

"It was a prank."
zgospel
Ez a tag viszont elég durván küldte a robogónak.

Mondjuk nem tudom ki a franc lehetett, de h túlvállalták a rendőrmotorosok is az üldözést az biztos.
Steven
Nem feltétlen. Persze nem tudta igazolni a motor eredetét, tehát lehetett lopott is, de pusztán befoshatott h észrevették nem 50-es a robogó..
Van erről a story-m. Még 2006-ban egy pápai cimborám, aki azóta lehúzott 12 évet a rendőrségnél (aztán most már ő is Németországban él..) ugyanígy lépett meg a rendőrök elől 180/50 robogóval.
Akkor ment másnap az első rendőrségi munkanapjára, és nem akarta h rögtön le is szereljék, ezért valszeg akikkel másnap pacsizott, előtte nap előlük menekült. 
Aztán a robogó pihentetve lett pár hónapra és el is adta.
-
etnies
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Addig jó, míg nem ilyen.
-
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Ezekkel a Beverlykkel lehet valami. Párizsban mondjuk komolyabbat ment vele a helyi Kvártáráró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze nem akarlak ekézni, mert nyilván te csak megvetted a típust, ami egy racionális döntés volt. De pl a doboztartó konzolos farkialakítást is 1:1-ben GS-ről nyúlták.
Általában én oszlopos fúróval szoktam lemezeket fúrni, az azért elsőre is kör lesz, előfúrás nélkül is. Ha kézivel kell, akkor meg szimplán előfúrok. Ha kell akár több kisebb mérettel is egymás után. Szarul csinálom?

Visszafelé 62-esen meg megkaptam a bogár golyózáport, olyanokat koppantak rajtam, hogy némelyiken felszisszentem
(Már ilyen 8 óra körül volt)