Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
a nagy csapatások ideje azért már lejárt az időjárás miatt, illetve a természet is már téli üzemben van. Szóval ha menni szeretnél valamerre, akkor kb. az van, hogy ki kell nézni valami éttermet/cukrászdát kicsit messzebb, aztán oda elgurulni, majd vissza

Vagy előszedni valami erdőjáró gépet és dagasztani a sarat... -
A Zéé
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
ha bármilyen balesetnél rendőri intézkedés van, ott kell hibásnak is lenni,mivel ha mindenki betart mindent, nincs baleset sem. És mivel ha valaki hibás, akkor vétséget követett el, aminek a következménye, hogy a vétkest meg is kell büntetni. Ez nagyjából mindig is így volt, és szerintem ez nem csak hungarikum.
szerk:
bardi, jobbulást! Szerencsére nem lett nagyobb baj. -
A Zéé
addikt
Remélem mindenki kihasználta a jó időt! Kb. az utolsó nyárias hétvége volt idén.
-
A Zéé
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
A modern retro-t a Kawasaki meg a Yamaha nagyon éli.
A Kawákat írták, illetve a Yamaha XSR vonal ilyen.Ami nekem az ehhez hasonló Scrambler a stílusban bejön még az a Fantic Caballero. Nem tudom minőségre milyen, de 2 éve Olaszországban egész sok volt belőle. Vagy a Ducati Scrambler...

-
A Zéé
addikt
válasz
hroberto
üzenetére
Szörnyű, ami a szervizekkel van bárhol az országban.
Nekünk a céges VW-ket kell az indokoltnál többször szervizbe hordani (konkrétan az egyik Craftert kb. havonta úgy, hogy nincs még egy éves sem), ott a múltkor a szimpla diagnosztikára is 2 hétre adtak időpontot, mert hogy "nem piros a Check Engine lámpa", használjuk... Aztán a diag után megint kb. 2 hét volt, mire megjött az alkatrészKTM-nél most különösen balhés lehet a dolog, ahogy nézem a KTM Centrum már nem forgalmaz KTM-et, Husky-t, nem tudom alkatrészeket honnan fogok ezek után rendelni ... Full-Gas-nál se rózsás a helyzet, őket pl. csak hívni érdemes, e-mailre sosem válaszolnak

Amúgy vicc az egész, nekünk építőiparban 1 héten belül meg kell kezdeni minden jellegű garanciális javítást, ha pedig életveszélyt, vagy különösen nagy anyagi kárt okozó a hiba, akkor 24 órán belül... Ehhez képest céges autókat is képesek hetekre félrerakni.
-
A Zéé
addikt
Na, ezt a nagyröptű szálat megszakítandó (és remélhetőleg lezárandó) elmesélem, hogy ma a Lendva melletti Lindau Ringen jártam.
Nem egy nagyon ismert, vagy reklámozott pálya, de a környék Kakucs Ringje lehet(ne).
Kis pálya, alíg több, mint 1 km, nem is különösen gyors, de egész hamar el tudtam fáradni rajta. Elég sokan voltunk, vagy 30 motoros volt, szinte mindenki magyar (nem meglepő az ünnep miatt).
A "célegyenesben" a 4. fokozatot pont kipörgette a motor, a kanyargós részen kettesben mentem... A visszafordító utáni balos előtt mondjuk elférne a 3. is, de utána már kevés volt, elég volt a második. Sok kis kanyar van, lehet mocorogni folyamatosan.
A fél napra elég volt a 20 euró is beugrónak, a kasszánál beszélnek magyarul, üdítőt is lehet venni, illetve valami szerelő állás is volt, ahol ücsörögtek, bütykörésztek. Én egy éve hallottam róla először, csak hétvégente sokszor le van foglalva az egész pálya, de most sikerült eljutni. Nekem tetszett, szerintem megyek még.

Azt viszont nem tudom, hogy miért eszi jobban a gumi jobb oldalát? A "célegyenes" miatt? Néztem a többi motort is, szinte mindenkinél így volt... -
A Zéé
addikt
válasz
-secret-
üzenetére
ez így csizma, ruha kesztyű kombóban tök jó ár!
Én a 2 részes LURV-ot próbáltam, az 56-os kabát teljesen jó, az 56-os gatya meg combban elakadt, derékig fel sem tudtam húzni
Missle gatyából van 58-as rövid szárú, mérettábla szerint az lenne a jó.
Idén a Louisban szinte minden amit néztem "out of stock", itt mondjuk engedné kosárba tenni... Beszélnek a szlovénon kívül más nyelvet?
-
A Zéé
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Próbálj meg ne ennyire racionálisan közelíteni hozzá, ha már móka motort keresel. Ha nagyon nincs elképzelésed, akkor nézegesd a képeket, hátha valamelyik formájában beleszeretsz. Nézegesd a részleteket! Lehet, hogy csak nekem mániám ez, de egy rusnya lengőkar vagy egy szerintem béna műszerfal el tudja venni a kedvem az adott típustól.
Hallgasd a motorokat amik a mindennapokban elmennek melletted, próbálj utánajáni, hogy sor4 (3;2), a V2, vagy az egyhengeres hangja, karaktere mozdít meg benned valamit amikor meghallod, aztán nézegess abba az irányba. Ha nagyon szar rajta ülni, akkor keress mást.
Aztán ha veszel valamit és mégse tetszik, akkor eladod, és veszel másikat... -
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Konkrétan azért kaptam hibapontot, mert a vizsgabiztos túl közel álltam meg a lámpánál az előttem álló teherautóhoz, és amikor elindult, akkor is egyből mentem utána...
Lakó-pihenő: direktbe nem megyek be én sem. Csak tudtam, hogy egy utcával odébb van a lámpás kereszteződés keresztbe a Váci úton. Nem mondott az oktató semmit, én meg nem is néztem, nem kérdeztem semmit, mert "megyünk vissza a Duna Plaza mögé"... Benéztem, tiszta sor. Rutinból mentem, meg azt hittem, hogy tényleg ismerem a környéket, nem a táblát figyeltem.
Irányjelzésre: Újpesti víztorony mögött itt balra kell indexelni. 10 évig jártam ebben a kereszteződésben minden nap, soha senkit nem láttam balra indexelni itt, mert annyira egyértelműen mutatja már az út kialakítása is, hogy merre van az arra. Pedig itt bizony indexelni kellene...Egyik sem hatalmas hiba, és ha valaki azt mondja, hogy ilyeneket néha nem néz be a napi rutinja során, az vagy hazudik, vagy nem is tűnik fel neki.
Az utolsó nekem szánt mondatod meg inkább nem kommentálom...
-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Pont a rutiból közlekedéssel van a baj... Egy nagyságrenddel kell több mindent betartani vizsgán, mint amit a való életben is betartasz.
Ha a mindennapokban nem figyelsz egy Lakó-Pihenő övezet táblára, nem lőnek fejben, vizsgán azonnal bukás. Velem megtörtént 500 méterre a vizsga végétől.
Ugyanúgy bukás, ha még elslisszansz a zebrán, mert még "a járdasziget másik oldalán van a gyalogos". Hibapont, ha "túlságosan megközelíted az előtted haladót". Súlyos hiba, ha nem veszed észre a félig lombokkal eltakart 30-as táblát, vagy azonnali bukás lehet az is, ha nem ott és nem úgy indexelsz, ahogy vizsgabiztos szerint kell.
Nekem 4 óra rutin és 6 óra forgalom, meg 3 vizsga kellett BP-n ahhoz, hogy meglegyen a vizsga. Úgy, hogy akkor ott éltem, és a napi rutinnak számító útvonalaimon vizsgáztunk mindháromszor. -
A Zéé
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
hát a kolléga 187 cm, és egy 14 éves kamaszoknak szánt motorral van problémája, akik nagy átlagban legalább 20 cm-el alacsonyabbak nála, szóval nem csoda, ha kényelmetlen, és azt sem mondta el, hogy milyen motorokkal próbálkozott még. Arról nem is beszélve, hogy azért az enduroknak nem az az üzemszerű állapot, hogy olyan sokat ülnek a nyergében.
Amíg nem bicajoztam, addig én se foglalkoztam különösebben az ergonómiával, és a bringával szívás világított rá igazából, hogy ha a 20 perces boltba menésnél többet akar az ember, akkor baromira nem csak az van, hogy felülünk rá, aztán majd lesz valami, hanem nagyon fontosak a mm-ek ide-oda is sokszor.
-
A Zéé
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Hozzá kell szoktatni a hátsód. Mocorogj picit előre-hátra egyenes szakaszokon. Saját tapasztalat alapján fontos, hogy olyan legyen a ruházatod, ami elvezeti az izzadságot és nem gyűrődik össze-vissza (a pamut boxereket már nem hordom motoron). És hülyén hangzik, de pont emiatt nem jó a túl puha ülés sem, ezért jobb a keményebb szivacsozású.
Bringás betétes gatya max valami nagyon szűk nyergű (enduro vagy supermoto) gépen lesz jó. Láttam már motorosoknak szánt betétes gatyát hirdetni, de szerintem felesleges, max ilyen Európa járó körútra gondolnám az értelmét.De ha fel óra után zavaró kényelmetlen, akkor vagy az üléspozíció nagyon nem jó neked, vagy nagyon kényes a hátsód

-
A Zéé
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
A Race-t akkor rakom be, ha hosszú útra megyek, amúgy meg a Tour amit használok. Nekem az egyhengeres hangját eléggé letompitja a Race a fordulatszám tartomány felső részén. Azért kellett vennem a Tour-ból is, mert az erősebbel többször előfordult, hogy tiltásig pörgettem a motort, és észre se vettem...
-
A Zéé
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem lehet, hogy a "megváltozott állapotod" miatt vagy extrém érzékeny a külső ingerekre? Nem lenne egyedi eset

Amúgy eredeti kérdésedre válaszolva úgy tudom, hogy mint egyedüli bizonyíték nem fogadhatják el, azonban megnézik, aztán utána mérlegelnek, hogy a többi bizonyítékot mennyire támasztja alá a felvétel. Nem pont menetrögzítő kamera, de klasszik térfigyelős sztorim van erre: nekünk az irodánk utcafronti homlokzatának ment neki 2 éve egy autó. Volt róla felvétel, de szemtanú nem. Megnézték a rendőrök a felvételt, megköszönték, hogy megmutattuk aztán ennyi volt. Egyéb bizonyíték hiányában nem vitték tovább az ügyet.
-
A Zéé
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A legfontosabb, hogy rikító legyen! Egyszeri tolvaj ellen az a legfontosabb, elszánt tolvajnak meg tök mindegy mivel zárod le.
Hiába tekered körbe a kereked csilliós Abus lánccal, ha nincs semmihez sem kötve. Viszonylag lopás biztos megoldás, ha közvetlenül a váz van hozzálancolva valami robosztus anyaghoz. Ha csak a kerék van leláncolva, vagy ha valami ropihoz tekered oda a láncot, attól az nem lesz lopásbiztosabb, mint egy sárga tárcsafékzár meg egy sárga emlékeztető zsinór.
Van nekem is vastag Oxford láncom, 3 éve a garázsban van egy dobozban, mert nehéz, nem viszem sehova. Van egy piros tárcsafékzár sárga zsinórral, éjszakára azzal zárom le, ha nem a garázsban "alszik" a motor. -
A Zéé
addikt
szűk 1200 km lett a kaland vége... A mai napot a bóra átírta. 100+ km/h-s széllökések közt elmaradt a parti krúzolás...

Zeljava-t azért megnéztem...
-
A Zéé
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Perforáltat szeretnék én is, a full zártban sztem megfőnék. Alpinestars gatyából nekem az 56-os rövid szárú a jó. Kabátból az 56-os kicsi, az 58-as nagy. Mugen Raceból az 56-os kabát jó, az 56-os gatya hosszú (abból a farmer is az volt). Serpentizeból az 56-os kabát jó, gatyát nem próblátam, mert végül elengedtem azt a vonalat, mert a racse könyökkoptató nem az én világom.
-
A Zéé
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
nekem 550 km volt egy nap a max, de a végére már haragudtam a Duke-ra

pont a sisakra dobja a szelet, kb. 5 cm-el kellene lejjebb legyen a fejem, hogy jó legyen...
Viszont nagyon erősen megfogalmazódott bennem, hogy kell másik ruha... A cordura dzseki úgy lobog a karomon, hogy 10 perc konstans pályatempó után már b.sztatta a felkarom, illetve a vállamnál gallér részén is ahogy leválik rólam a levegő elég zavaró frekvencián lobog. Púposítva kell ülni, hogy elmúljon. Csak azok a bőrök,amik tetszenek, nem az én alkatomra vannak... -
A Zéé
addikt
idén másodjára ülök a motoron, de legalább klassz helyre jöttem most...

-
A Zéé
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
A legjobb 125-ös motor, amit tudsz venni, az a Honda XL125V.
Szerintem meg a 125-ös Duke, de erre úgyis mindenki azt fogja mondani, amije neki volt, és pozitív élményei voltak vele

-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
nekem farmergatyám van tőlük (Alexius), 5 év alatt még nem ment szét. Majdnem olyan, mint egy utcai gatya annak minden előnyével és hátrányával. Nincs benne belső háló, mint a Mugen gatyákban , ilyen szövet zseb van amibe a protektorok mennek, sas-tec-ek belemennek.
-
A Zéé
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ha kirándulás a cél, akkor a 77-ről Nagyvázsonynál le kell jönni Mencsely-Zánka irányába, aztán onnan meg Köveskál felé azon a belső úton.
Abban a trafiboxban nincs kütyü, ellenben vele szembe szokott lenni autóból mérés. Illetve a 76-on mostanában nagyon sok a sebességmérés, meg a cirkáló civil szürke B Merci vagy a fekete A3 Sedan. -
A Zéé
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
próba nélkül tippelés lesz, aztán vagy bejön, vagy nem...
Nyitott sisaknál talán kevésbbé zavaró, de amit linkeltél, az már lehet, hogy túlságosan visszahajlik alul, és a párnázás el fogja érni. Ez valóban zavaróbb, mint a szemüveg szára. Engem legalábbis nem zavar a rendes szemüvegem szára a sisak alatt, viszont nagyjából ez az a méret/forma, ami az én sisakomba még belefér. -
A Zéé
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
de majd csak, ha felnővök rendesen az A2 és A kategóriához.
Szerintem ne várj addig. Ha megvan a stabil motor kezelés, azaz tudod hogy kell elindulni, megállni, fékezni gyorsítani, akkor menj el.
Általában kategóriákra osztanak, hozzád közel levő motorokkal és motorosokkal fogsz együtt menni, és az sem ciki, ha esetleg lassabb vagy. A2-es motorral mondjuk ne a Pannónia Ring legyen a cél, de egy Euroring simán tud már élvezetes lenni vele, kisebb pályákról (SER Ring, M Ring, ahol láttam már képzéseket, Kakucson nem tudom, hogy van-e) nem is beszélve! -
A Zéé
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Ez a tréninges dolog nagyon egyen függő.
Szerintem, ha jó alap oktatást kaptál a jogosítvány megszerzése alatt, akkor a lassú manőverezés nem ad sokat. Annyit viszont mindenképp, hogy a saját motoroddal tudod gyakorolni a manővereket. És ez szerintem nagyon fontos. Tökre nincs értelme venni egy valamilyen olcsó motort arra, hogy gyakorolj, mert a 100 kilóval nehezebb, meg 100 Le-vél erősebb motorod pont nem úgy fog viselkedni, mint egy Safety Traininges CB500 (vagy mivel gyakoroltatnak...). Aztán akkor meg van a meglepődés, hogy elborulás van, akár a parkolóban, akár a Stelvion...Ettől függetlenül szerintem kell a kis sebességű tréning is, de saját motorral, abból lehet tanulni. Viszont egy pályanapos oktatás a mindennapokban hasznosabb. Nekem legalábbis az volt. Jobban berögzült a tekintet áhelyezés, jobban merem dönteni a motort, és nem fosok attól az úton, hogy mennyire vagyok a motor határainál, mert már biztosan tudom, hogy baromi messzire...

-
A Zéé
addikt
válasz
Szilágyi84
üzenetére
ha nem napi ingázásra lesz, akkor vedd azt, amelyik tetszik. Ha nem azt veszed, akkor mindig ott lesz a fejedben, hogy vehettem volna a másikat...
De hogy segítsek is, a 10-11 Le-s kis motorok szerintrm csak városba valók. A 15 Le is hamar kevés lesz országúton.
Szerintem az RKF nem véletlenül olcsó, nekem hamar lekerült a palettáról. Én a KTM 125 Duke-ot, Yamaha MT125-öt néztem sokat, végül az első lett. Én sokat jártam vele mindenfelé, de ha "mókázás" a cél, akkor ezek a kis motorok 1, nagyon max 2 szezonra nyújtanak örömöt, ennyi időre meg bármelyik nem lerúgott kacat jó lesz. -
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
Apophis
üzenetére
tök szívesen venném én is az Alpinestarst, vagy a Dainese-t, de ~ugyanazzal a specifikációval az pont a duplájába kerül, ha egy 2 részes bőrruhát nézek.
Pedig ez a kabát jobban tetszik, mint a Serpentize, és azt a 70k felárat még lehet, hogy ki is fizetném érte, de a hozzá való nadrág ára az valami brutál. -
A Zéé
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Pro2 L2K
Ugyan lukacsos szivacs a háta, de teli...Teljes felületen kontaktban van a háttal, esélytelen, hogy kicsit is mozogjon ott a levegő.
Bár azóta tudom, hogy nyáron nagyjából úgyis mindegy, mert tényleg minden rádrohad, ezért kell az izzadtság elvezető aláöltöző, az kicsit javít a helyzeten. Lehet, hogy azzal nem zavarna a Forcefield sem, de sima bolti próbán nekem nem igazán adta
-
A Zéé
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Forcefield fasza, nagy, csak meleg, mint a barom, legalábbis én már a boltban bele izzadtam. Én azért vettem az Alpinestars KR-1 Cell teknőspáncélt, mert az is ilyen rácsos szellőzős. Abból is van kabátba rakhatós verzió, bár nem ennyire lyukacsos, mint a fentebb linkelt Dainese.
-
A Zéé
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Nekem van cipő is, és idéntől már csizma is.
Szerintem cipőnél is alap kell legyen, hogy valamilyen szinten merevített legyen a talpa és az orra, plusz legyen kinn-benn valami kis bokavédelem. Ezt a szintet emlékeim szerint egyik Mugenes cipő sem, és az olcsóbb Alpinestarsok meg Forma-k sem ugorják meg.
Viszont ha csizmát veszel, akkor pedig minimum olyant, amiben van rendes bokacsavarodás elleni és sípcsont védelem is. Az olcsóbb csizmákból ezek ki szoktak maradni azért. Az olyan csizma, amiben nincs csavarodás elleni védelem, az nem ér többet, mint egy jobb cipő szerintem.
Érdekes dolog ez amúgy, 5 éve kerestem cipőt, és idén csizmát, de szerintem sokkal több cipő lett ez idő alatt. Szóval a trendek azt mutatják, hogy jobban tolódik el ebbe az irányba a kereslet. Városba beugrani meg dolgozni járni szerintem továbbra is vállalható kompromisszum egy jobb cipő.macilaci78
kb...
-
A Zéé
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Igazából a "vékony lett az anyag" mondat szúrt szemet, ezért kérdeztem.
Nem lesz egyszerű szülés ez a bőrruha kérdés, már látom, de valami muszáj lesz. Nyár elején a tréningen mondták, hogy szűk a farmerom, és ezért mozgok nehézkesen, és azóta engem is zavar... Plusz a bicajozás miatt még combosodtam is azóta, szóval összeállt a kegyetlen kombó: Rövid láb, vastag combok, kis bojler a derék felett, hosszú törzs, és rövid karok. Erre találjak bármit is...
-
A Zéé
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
szerintem valami kezdő pályázó tréningre menj, ne ilyen közúti kergetőzésre... Amikor elkezded tényleg dönteni, meg kiülni oldalra, akkor nagyon-nagyon ott lesz az a bizonyos zabszem (sokkal durvábban, mint elsőre gondolnád), és ezt az élményt először átélni szerintem jobb pályán.
Sokkal kevesebb dologra kell figyelni egy versenypályás felmenésnél, mint a közúton, nem mellesleg sokkal többször mentek át ugyanazokon a kanyarokon, és emiatt jobban van lehetőséged arra, hogy megfigyeld a motor és saját magad viselkedését is. -
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
ha már a barátnős analógia:
-secret- most még abban a fázisban van, hogy a Playboyt lapozgatja, és a címlapmacáról álmodozik, mert ő tetszik neki, de nem tudja még igazából, hogy egyáltalán jobb-e az ágyban, mint egy deszka egy lyukkal, vagy hogy mennyire gusztustalan, ahogy eszik, de nem is érdekli, mert neki csak Ő kell.
Aztán majd lesz ez máshogy is idővel, de sztem a csajozásnak is nagyjából mindenki így indult neki annak idején
-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nyilván ha szar, akkor nem veszem meg akkor se, ha amúgy tetszik, de én arra értem, hogy lehet, hogy jó, de ha nagyon nem tetszik, akkor keresek helyette mást.
De ezt szerintem most nagyon nem akarod megérteni . Ha műszakilag/ergonómiailag szar de kinézetben csinos, az nem jó kombó. Ahogy a műszakilag jó, de a ronda sem ideális.
Ezek közül a műszaki jóság a viszonylag univerzális paraméter, illetve az, hogy ergonómia szempontjából mi a jó, az olyan, hogy pár alapvető paraméter alapján behatárolható mindenkinek. Viszont az esztétikum az teljesen egyéni, és nagyon más szinten tud mozogni mindenkinek.Én egészen addig nem gondolom pozőrnek azt, akinek az esztétikum egy nagyon fontos dolog, amíg az nem a másik két dolog rovására megy.
-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
annyira azért nem sekélyes dolog szerintem...
Ha az embernek valami a hobbieszköze, akkor igenis fontos, hogy mennyire tetszik neki. Semmi olyan hobbi cuccot nem veszek meg én se (még egy horgász orsót sem), ami amúgy szerintem ronda. Ha csak egy közlekedési eszköz, akkor valóban lehet másodlagos szempont.
De nekem is pl. hiába mondja bárki, hogy baromi jók a Triumphok, azt a fura fejidomot ami rajtuk van nem bírnám nézegetni (kivéte a Trident), vagy ahogy a legtöbb japán gyártó sima zártszelvény lengővillája is olyan puruttyának tűnik az én szememben, hogy már zavar. Pedig értem az okát, hogy miért olyan, de akkor is... -
A Zéé
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Csak kérdés? van olyan 600cc+ motor ami nem ~200kg?
690 Tyúk!
#151462-secret-
Nakedet szeretnék és olyant ami tetszik kinézetre.
A kinézet egy szempont, de el kell kezdeni felülni is rájuk, mert az sokat eldönt... Én is nagyon szerettem volna 696 Monstert, mert nagyon tetszik, de egyszerűen nem fértem el rajta. Úgy meg nem sok értelme van, hogy jól néz ki, de kicsi, vagy éppenséggel nagy. -
A Zéé
addikt
válasz
üzenetére
[link]
Én nem tudok versenyautóról automata váltóval... Talán a gyorsulási autók, ha azokon van egyáltalán kapcsolható fokozat. Nagyjából mindenhol a kormányon levő váltófülekkel operálnak jó ideje, F1-ben is vagy 30 éve...
A VW csoportnak volt/van DSG váltós TCR autója, de egyrészt azok is rendre elmaradtak a sima szekvenciális váltós társaiktól, és azoknak is ott a váltófül a kormány hátulján, hogy bele tudj nyúlni. -
A Zéé
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ha jól értem, Splitben nem alszanak. Az meg 907 km úgy, hogy Zadartól lefelé is autópálya, a parton az inkább 950 lesz a második napra.
Mondjuk én nem is mennék le Splitig, ha csak ennyi idő van rá, maximum csak Zadarig. Az se kevés km-ben, de mégis legalább 300-al kevesebb, és az élmény 2/3-a így is megvan.
De második napra egy Senj-Zadar, onnan meg hazafelé Zadar-Karlobag-Velebit-autopálya útvonal meg szerintem több élményt is adna, mint egy Zadar-Split a D8-on, meg utána 150km értelmetlen autópálya... -
A Zéé
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
ez nem kicsit extrém, hanem nagyon...

De csak irigykedem, nekem a múlt hétvége lett volna erre kivett szabadsággal, mindennel... Idén már csak kb. egy év végi lemosásra és tankolásra lesz lehetőségem
Ez a szezon most nagyon nem adta ki... -
A Zéé
addikt
válasz
Apophis
üzenetére
ki tudja, hogyan tárolt, használt, de csak ez fér bele.
Aztán amikor meg nem adja ki, akkor meg küldözgetik a fekete-fehér, gyertyás, mélyen szántó idézetes képeket FB-n az emberek.
Utálom a "majom meg a banán" anekdotát, de ha valamire, akkor a motorgumira ez baromira igaz. Ha nem futja normálisra, akkor inkább ne vegyen semmit.
És mielőtt... igen, most nyáron velem is megesett, hogy nem futotta egyből a gumicserére, meg kellett várni, míg lett rá. Van ez így. -
A Zéé
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A motoros farmer esőben pont úgy viselkedik, mint a sima. Elázik, mint a szar
Legalábbis az enyém olyan, a hétvégén ismét kipróbálhattam. Kell az esőnadrág fölé. -
A Zéé
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Köszi a kommenteket mindenkinek, megnézem ezeket az ajánlott pontokat is, hogy merre vannak, aztán összerakok egy 3-4 napos karikát

Szerk.:
Felülről tölthető 30 liter körüli hengertáskát/nyeregtáskát tudnátok javasolni? Kappa Stryker batyut néztem, de kicsit talán már nagy lenne a motoromra, a hátizsákkal meg egy kicsit kényelmesebb dog kellene. -
A Zéé
addikt
Grossglockner környékét ismeri valaki?
Mit érdemes megnézni/kihagyni, ha augusztus 20-i hétvégén mennék? Mire érdemes készülni időjárás szempontjából? Gondolom nagy melegekre nincs ilyenkor sem...
Esetleg van valami más hágó a keleti Alpok/Dolomitok környékén, amit érdemes lehet megnézni azon a hétvégén? -
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
3. szezonban van nálam, igen.
És igen, szívok vele, mert másfél hónapja nézegettem a garázsban felbakolva a motort, mert mikor végre volt alkalmam foglalkozni vele, úgy jött elő minden héten valami új hibás alkatrész. Ha szervizbe ment volna, akkor sincs még hamarabb, sőt... Inkább csak az bosszant kicsit, hogy tavasszal volt a Full-Gas-nál nagy átnézésen egy szemmel látható összegért, és ott nem zavarta őket, pedig a lánccal is foglalkoztak. És hát inkább motoroztam volna vele, mint szerelgessem.Valóban, nem volt eddig ekkora fókuszban a hátsó kerék, eddig csak beállítottam a láncot, aztán ennyi, csak most elég sok galibát okozott a megkotló lánc. És ahogy felgöngyölődik az ok-okozati viszony, úgy derül ki, hogy ez az egész már a motor legyártása óta bele volt kódolva az egészbe.
De mindegy, ezen már túl vagyunk, inkább azzal akarok foglalkozni már, hogy a Grossglockner vagy Adria legyen az aug20-i hétvégén

-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor ez egyelőre így marad, aztán ha jön szembe normális áron esetleg használt felni, akkor veszek. És akkor meglett az oka is annak, hogy miért szaródott el minden nálam... Fos a felni maga.
Amúgy szép fricska ez... 5 hsz-el ezelőtt próbáltam megvédeni a KTM-et, hogy annyira nem gáz, aztán másnap kiderül, hogy jó eséllyel egy gyárilag szar felni miatt szívok mint a torkos borz

-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Dehogy garis, 10 éves. :/
Tegyük fel, hogy így marad... Ez mikor jelenthet újra problémát? 34k km van a motorban, és eddig ezek szerint senkit nem zavart a dolog. Még 34k km, és 10 év már úgyse nagyon van ebben a gépben, vagy ha van is, nem nálam.
300k-ért nem nagyon van humorom most új felnit venni egy 1,8 milliót érő motorra. Így is majd 250k ment bele csak alkatrész áron. -
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Holnap levideózom megint, hogy hogyan jár most. Már nem annyira durva, mint az az állapot volt, de azért továbbra se áll úgy, mint a cövek.
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Benne van minden alkatrész. A felni, a benne lévő csapágyak és a tengely kivételével minden vadonatúj, gyári. Az öntvény csapágyastól, távtartóstól mindenestül egybe szerelve jött, szóval még rosszul se tudtam összerakni. Ha ebben is ferdén áll a csapágy, akkor mindegyikben... De próbáltam, ebben nem tudom megmozdítani a csapágyat.
A felni nem imbolyog, azt is megnéztem. -
A Zéé
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Közben hamarabb megjött a fogaskerék agy, meg felkerült a felnire az új gumi is!
Össze is raktam, de a lánckerék ugyanúgy ferdén járt. Szétszedtem, minden a helyén, összeraktam... Még jobban kotyog. Teljesen bemérgedtem, bejelöltem hol a csúcspontja, szétszedtem újra, megnéztem a tengelyt, szerintem egyenes. Forgattam, pörgettem mindenhogy, külön-külön az alkatrészeken nem láttam hibát. Néztem a kerékben a csapágyakat, szerintem oké, egyedül a két csapágy közti cső (a 3-as) kotyog kicsit.
Újra össze, máshol volt a "csúcspont". Hát mondom ez akkor valami random dolog lesz... Újak a menesztők is, baromi feszes az egész, nem akart teljesen a helyére menni a kerékag, alig tudtam a helyére berakni a kereket, szóval erre gyanakszom, mint "hibaforrás". Addig igazgattam benn a helyén az egészet, hogy csak annyit kotyog a fogaskerék, hogy a láncot nem dobálja oldalra... Talán egy kicsi használat után beáll majd... Azért majd rendelek egy hátsó kerékcsapágy felújító szettet már csak a megnyugtatásom miatt is. -
A Zéé
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Öcsémet a 390-es Tyúkja 3. éve szolgálja, kötelezőkön kívül mást nem kellett csinálni vele. 0 km-esen hozta ki szalonból.
Az én 690-em sem azért áll másfél hónapja, mert maga a gép fos, hanem mert a szervizkönyve alapján elég rá a DID szerint 500 ccm-ig beépíthető lánc is. Az előző tulaj meg fel is rakta rá (és én is egy fax voltam, mert nem kapcsoltam időben, aztán rajta hagytam)
.#150374 atomanti19
hát igen, ezek a KTM-ek nagyon mozgékonyak, baromi könnyű dönteni őket. Kis keskenyek, kis túlzással alig nagyobbak mint egy bicaj. Baromi egyszerű a súlypont áthelyezés rajtuk. Mint kiderült a 690-et gumi széléig tudom dönteni csak felsőtest áthelyezéssel...
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
köszi a megerősítést, erre jutottam én is. Már azt nézem, hogy honnan van meg hamarabb az alkatrész, csak ezek a 10-15 napok annyira nem tetszenek.
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szétszedtem újra, alaposabban megnéztem. Gyanús lett, hogy mintha a csapágy nem lenne rendesen a helyén. Befújtam féktisztítóval, hogy jobban lássam, és elkezdett kotyogni a csapágy. Nem a belseje, hanem az egész, benn a fészekben. Nincs Seeger fogóm, hogy ki tudjam venni, de akkor esélyesen ez lesz a baj... A kérdés már csak az, hogy egy csapágy csere megoldja-e a problémát, vagy már annyira kivan az öntvény, hogy cseréljem inkább az egészet...
-
A Zéé
addikt
Végre tudtam foglalkozni a motorral, viszont van egy gond, amire nem tudom a választ...
A hátsó fogaskerék miért imbolyoghat így?
Elősztori: Euroringes pályanapos hétvégét nem bírta ki a lánc, gatya lett teljesen, mivel a gyári papír szerint DID VT2 lánc kell rá, ami 500 ccm-ig való... Hát 6k km után szét is ment ahogy kell. Már akkor is feltűnt, hogy nagyon félre van kopva a lánckerék: [kép] [kép]
Akkor azt hittem a lánc tette így tönkre.
Kapott a motor teljesen új fogaskereket, láncot menesztő gumikat, de a fogaskerék mégis kotyog. A kerék jól van benn, az nem jár így, a tengely sem görbe, de a fogaskerék ilyen... Minden felületet letisztítottam, az agyra szépen felfekszik a fogaskerék, minden csavar meg van húzva, ránézésre tök mindegy hogyan rakom be az agyat a kerék kerékbe. Mi lehet a baj? -
A Zéé
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Pont ezért jó az oktatós pályanap, hogy áttörjön a gát.
Én is nagyon fostos voltam/vagyok kanyar előtt. De ha instruktor vezet fel, úgy, hogy körről körre egyre gyorsabban mentek, akkor ez sokkal hamarabb történik meg.
Euroringen bennem az első felmenésnél akkora para volt, hogy amikor ráfordultunk az első kanyarra egy kicsit nagyobb tempóban elkezdett remegni az arcizmom, mert hogy úr Isten, mennyire ledöntöttem a motort, most biztos eldobom... 2. fokozatban, nem max gázon vettük be a kanyart.
A következő felmenésnél ugyanaz a kanyart simán hármasban, vettük, annyit gyorsultunk. Utána próbáltam 4.-ben is, az már nem volt jó. Szóval egy ilyen mentális gát így viszonylag gyorsan át tud törni.
Még aztán még aznap kipróbáltam azt is, hogy milyen az, amikor sok lesz, és nem tudom bevenni a kanyart. Szerencsére egyenesen ki tudtam menni a sóderágyból...
Sajnos én azóta nem motoroztam, hogy gyakorolni tudjak, de talán a hétvégén össze tudom majd végre rakni a gépet
-
A Zéé
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
a Race egy kicsit talán jobban tompítja a szélzajt, de nekem az 1 hengeresem motor- és kipufogó hangját is. 2x v 3x is elfutott tiltásig a motor előzésnél, mert semmit nem hallottam a motor felől, és nem a fordulatszám mérőt figyeltem. Nem is értettem, hogy ez hogy lehetett, aztán leesett, hogy biztos a füldugó miatt.
-
A Zéé
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Nevezz be egy kezdő pályázós tréningre. Nem olcsó, de hasznos tud lenni.
Amúgy én is azt hittem, hogy fú, de kiülök már, aztán a személyes felvezetésnél kiderült, hogy nagyon nem
Mondta az instruktor, hogy látszik, hogy megmozdulok, de alig valamit. Ahh, mondom dehogyis, hiszen érzem, hogy mennyit mocorgok, aztán utána képen meg látszott, hogy baromira nem 
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
egy ilyenbe egyszer állt bele egy rokonom, igaz már 10+ éve, de nem hiszem, hogy ebben bármi változott volna... Neki 2 autófelnije ment tönkre egy kátyúban.
Ott azonnal rendőrt kell hívni, kell külsős tanú az esetről, be kell bizonyítani, hogy nincs semmi figyelmeztető vagy veszélyt jelző tábla, ami érvényes a szakaszra, és te is az útviszonyoknak megfelelően vezettél. Na, ha ezek mind megvannak, akkor van esélyed valamire a közútkezelő felé... -
A Zéé
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Ha leér a cipő orra, rossz a lábtartás! Legalábbis nálunk szóltak miatta csütörtökön az Euroringen

Brutál más világ amúgy valóban a pálya, pláne ha elkezdi levetkőzni a félelmeit az ember. Nekem az első mélyebb fékezésnél olyan stresszlöket jött, hogy elhezdett spontán remegni az arcom bal oldala
De a motor simán vette az ívet. Egy kanyart kiegyenesítettem, amikor elfelejtettem* kirakni a seggem oldalra, de szerencsére ki tudtam szépen menni a kavics ágyból.
Brutál mód elfárasztott engem is, a hetedik 20 perces körre már ki sem mentem, mert annyira kiment az erő a lábamból.
Ami engem zavart, az a tömegben motorozás, bár ebben közúton sem igazán van tapasztalat. De az is frusztráló volt, amikor kanyarokban gyorsabb tudtam lenni a csoporttársaknál, csak egyenesben kevés volt a 68 paripa, meg az is, amikor valaki sokkal gyorsabb bejött mellém. Mindig attól fostam, hogy összemegyünk.*úgy elfáradt a lábam, hogy nem bírtam kiemelni a hátsóm az ülésből.
-
A Zéé
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ilyen nagy igazoltatással én nem találkoztam még. Mozgó járőr volt 1x-2x. Településen belül a gyorshajtásra figyelni kell, sok falu elején van fix trafi doboz.
Illetve nem tudom mennyire vagy ismerős arrafelé, de ha vasárnap mész akkor nem árt tudni, hogy Ausztriában boltok nincsenek nyitva vasárnap, és benzinkutak közül is sok helyen már csak bankkártyás automata fizetés van vasárnapokon, nincs shop. Az meg úgy indul, hogy zárol 150 eur-t, mielőtt megkezded a tankolást. Én egyszer kicsit megszívtam ezzel, mert nem volt annyi szabad pénzem a Revolut-on... -
A Zéé
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Csak ha esetleg valaki később rákeresne...
Az a Vanucci RV6 PRO (de a sima is) szeritem szűkebb, mint az SMX-6 V2. Érzésre magasabban akadt el a lábam benne, szóval akinek ilyen jellegű problémája van, annak nem lesz jó.Mire odaértem a Louis-ba, a sima Dainese Nexus 2 elfogyott, de a havi akcióban eléggé jó árat kapott a Torque 3 (250 EUR, 95k... Itthon 160.). Ezzel a hátulról cipzározható megoldással fel tudtam venni, és utána segítség nélkül le is jött!
A 45-ös kényelmesebb szélességre, de mindenhol máshol kicsit nagynak tűnt. A 44-es éppen nem szorított, de egy 10 perc totyorgás után már jónak tűnt, szóval elhoztam, remélem motoron ülve is jó lesz majd.
A fém színű koptatóból azért majd lehet, hogy próbálok feketét csinálni, de egész konszolidált ez a szürke-fekete színkombináció, még az is lehet, hogy így marad.Köszi a segítséget midnenkinek, külön Stevennek is. Korábban valamiért átsiklottam ezen a márkán...
-
A Zéé
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Lehet csinálni a csillagrombolót viszonylag ízlésesen és eléggé giccsesen is. Na ez utóbbit nem szeretném, és nekem a Mugen meg Serpentize csizmák már giccsesek, valahogy ez az erőltetett "nagyon sportos, nagyon hájtek vagyok, látod!?" vonal. De jah, megtaláltam őket valami 3. márka termékeként is, szóval ezek ilyen egy kaptafára gyártottak.
A szerintem viszonylag ízléses kategória a TCX RT-Race az Alpinestars SMX-6, vagy az itt ajánlott Dainese Nexus 2 is. Az általam talált Vanucci RV6-pro meg a TCX S-tr1 azok a "ha jó, akkor megbarátkozok vele" kategória.Amúgy ha már Serpentize: hétfőn 11kor rendes tömeg volt a zalaegerszegi boltban. Vitték a kabátot, a sisakot, próbáltuk a cuccokat folyamatosan... Egészen meglepett. Az S1 bőrdzsekit is próbáltam, az egészen szimpatikus volt, bár hozzá teszem, hogy próbáltam bőrkabát ól mostanában mást.
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én mondjuk szeretem, ha a dolgaim szerintem esztétikusak is, és egy bizonyos szintig hajlandó is vagyok többet fizetni érte, ha amúgy az adott tárgy jobban tetszik, és funkcióban nem rosszabb.
Biztos jó a Daytona, de nagyon sokba kerül, annyit nem tudok rákölteni
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
Szeretnék venni a motoros cipő mellé egy csizmát is, azonban nem egyszerű az eset...
Sport(os) csizma kellene, valami olyan, aminek már kicsit komolyabb bokavédelme is van, de nem olyan csillagrombolós, agyon csicsázott, 10 színű, 80 műanyagból álló valami tetszene, és 100-110k körül megáll az ára. Adalék, hogy "hála égnek" magas a rüszt részem és széles a lábfejem.
Alpinestarts SMX-6 v2 tetszene legjobban, de sem a 44-es, sem a 45-ös nem jön rá a lábamra.
TCX S-TR1-ből a 43-ast nem tudom felvenni (a mostani TCX cipőm is 43-as), a 44-est is csak küzdelmek árán, és vádli részen már bő az is. Viszont a kinézete már ennek is határeset... A sarka meg a vádli részen azok az "áramvonal idomok" nem igazán tetszenek már.
Serpentize SB-100 már túl csicsás nekem, viszont próba alapján majdnem pontosan jó volt, elfértem benne, egy kis idomulás után akár jó is lehetne. Viszont azért látom rajta, hogy miért olcsóbb, mint mondjuk a másik kettő. Mivel külsőre nagyon hasonlít rá a Mugen Race 2390, gondolom az is jó lehet, de az meg még olcsóbb...Sidi csizmák az én ízlésemnek nagyon túldizájnoltak, Daytona az árba nem férne bele
Amit még találtam, és talán meg tudnám emészteni, az a Vanucci RV6 Pro, de erről semmi infóm nincs. Ismeri valaki ezt a márkát, vagy hogy van-e egyáltalán értelme elmenni Grazba a Louishoz?
Esetleg van még valami olyan csizma, ami érdemes lehet egy próbálásra? -
A Zéé
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére
Aha, ilyenem van.
-
A Zéé
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Itt Zalaegerszegen tavaly volt többször is, hogy a stoptáblás kereszteződést vagy a vasúti átkelőt drónnal figyelik, kicsit odébb meg szedik ki a pácienseket helyszíni bírságra. Idén mondjuk még nem láttam.
-
A Zéé
addikt
válasz
yusukee
üzenetére
Nekem a Decathlonos futós boxeralsó sokat segített a hasonló problémára. 1,5 óra után minden bajom volt a nyeregben, bárhogy akartam ülni, és sokáig nem bírtam rájönni az okára. Ez viszont elvezeti az izzadságot, nem gyűrődik és nem tapad össze a gatyával sem... Hosszabb útra már csak abban megyek. Össze sem hasonlítható komfortban a sima alsógatyával, és ezzel már az egy kötelező megállással végig bírtam a Zalaegerszeg-Senj útvonalat. Egy komolyabb motoros aláöltöző meg még jobb lehet, de nekem bevált ez is.
-
A Zéé
addikt
válasz
3L1T3
üzenetére
Szerintem is hagyd ki a 125-öt, ha van lehetőség és türelem egyből korlátlant csinálni. Mondom ezt úgy, hogy volt 125-ös Duke-om.
A 390-es nem annyival erősebb/idegesebb a 125-höz képest, hogy ne lehessen egyből azzal kezdeni, mint első motor. Nyilván erősebb, gyorsabb, de szerintem kellően kezes, és hát a korlátlan jogsit egy még annál is erősebb motorral kell teljesíteni. -
A Zéé
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
a jány többi videóját vágod?

Fog még az a motor nagyobbat is kapni
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Első körben a tenyerét kellene alaposan megnézni. Ha az textil,vagy szimpla, egy rétegű bőr a tenyér aljánál, akkor felejtős.
Másodjára azt kell megpróbalni, hogy az ujjakon az a végigfutó műanyag mennyire teszi merevvé az ujjakat, mert motorozáshoz szerintem az sem jó, ha ott merev.
Ezek a kis videóból nem derülnek ki rendesen, de amit ott látok, az nekem annyira nem tetszik.
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az első búra magyar webshopból volt, állítólag a 400 és a 600 ugyanaz, gyakorlatilag mégsem sikerült. A második nemtom honnan jött, elvileg csak a 400-ra való volt, évjárat szerint is passzoló, mégsem ment a helyére. Utána mondták neki, hogy próbálja meg a 250-ét, hátha. De akkorra már úgy volt vele, hogy nem próbalgat, valami Angliában bontódó 400-as indexét vette meg ebay-ről. Annyiba került, mint nekem a gyári ledesből 1 darab.

Szerintem 25-30 éves, nem kimondottan gyakori idomos motorokra szerintem lassan bármit találni nagy szívás, akár japán belpiacos, akár nem. Szép dolog a veteránozás, de nem való mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Ena 8 kávégép
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De a motor simán vette az ívet. Egy kanyart kiegyenesítettem, amikor elfelejtettem* kirakni a seggem oldalra, de szerencsére ki tudtam szépen menni a kavics ágyból.