Hirdetés
- iPhone topik
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha nagyon jóhiszeműen állok hozzá akkor azt, hogy az eladó is lehet bizalmatlan ilyenkor. Például magamból kiindulva én is valószínűleg meggondolnék egy ilyen akciót, mert nem tudom hogy kik meg hányan jönnek majd oda és mi a valódi szándékuk.
Viszont részemről az is igaz, hogy én már a hirdetésben leírtam volna mindent, sőt, meg sem hirdettem volna javítás előtt.
Furcsa az biztos.
-
jacis
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Igen sajnos így van.
zgospel : A Szécsényes fickónak felajánlottam a félbehagyott vásárlás után hétfőn hogy rakjuk fel egy teherautóra a motort. Vigyük el a legközelebb BMW szervizbe és fizetem az olaj, olajszűrő, légszűrő cserét és akkor a kérdés le van tudva. Azt is felajánlottam neki, hogy ha más a baja akkor is állom a fent említett szervizelést, de a motor akkor nem kell. Az volt a válasz hogy gondolkodik rajta. Ekkor döntöttem el hogy akkor itt meg kell állni a témával mert valami sumákság van.
-
zgospel
őstag
válasz
jacis
üzenetére
A szécsényi ezek szerint nem véletlen hogy a legolcsóbb találat még ilyen kevés km mellett is. Egyébként elképzelhető hogy jó vétel lenne, és hogy tényleg csak az olajcsere miatt világít. Valszeg sufniztak rajta egy olajcserét maguknak és ők nem tudják a computerbe beírni. El kéne vinni vásárlás előtt egy BMW szervizbe és ha szerintük rendben van akkor jó vétel.
A Full Gasosokat még én is néztem bő 2 évvel ezelőtt, és már akkor sem számítottak friss hirdetésnek. Az áruk forintra ugyanennyi volt. Nem értem mi ebben nekik az üzlet, hogy éveken át rohasztanak drága motorokat.
-
Micsurin
nagyúr
Akkor irány be pestre indexekért....

Lánc állítás közben a vállam leszedte a good kvaliti csájníz indexet.
Rohadt anya kiszakadt alig tartotta bent valami... Kis locktite + szigi mára még elmegy most stabilabb mint a jobboldali.

Ilyenkor persze nincs itthon autó céges szerviz, Jazz anyummal, robi faterral... Pedig a klíma áldás lenne ma.
-
jacis
nagyúr
Tegnap voltam a Fullgas-ban megnézni a két BMW S1000R-t. Mind a kettő keveset használt viszont régóta a szalon udvarán tárolt darab volt. Mind a két motor látszik, hogy akkor amikor bekerült szép volt. Viszont mind a kettőnél a fekete műanyagok ki voltak már fehéredve a naptól esőtől és a kapcsolók nagy része már szorult illetve érződött a műanyag elemeken pár év és szét fognak porladni olyan szinten tönkre voltak menve. A motorokon látszott hogy sok tologatás miatt apró karcok illetve tankon faridomon egyéb sérülések a gazdátlan állapotok miatt. Az egyiken folyt a teleszkóp a másikon le volt a gumi füstöltetve. Egyik sem ért még 2 millió forintit sem nem hogy 3,5-et.
Ezt követően elmentem Gyöngyösre megnézni egy másikat. 3,2-re volt mondva az ára. A Motor vastagon retkes/bogaras volt. A teleszkóp ennek is folyt és a hűtő körül minden idom olajos volt emiatt. A tankon a műanyag idom nem passzolt a helyére. Valaki kókány módon szerelte.
Szombaton néztem egy nagyon szépet Szécsényben. A motorban 7800km van. Mindene olyan mintha új lenne. Viszont kiírja a műszerfalon hogy szerviz egy nagy felkiáltó jel kíséretében. Elvileg csak az olajcserére hívja fel a figyelmet. Megalkudtam a motorra már az adásvételinél jártunk mikor mondtam az eladónak hogy ha lehet írjuk bele az adásvételibe, hogy a motor szerviz lápája ég és a műszerfalon is kiírja és ez olajcsere igény miatt lehetséges az eladó szerint. Az eladó nem értette miért akarom beleírni. Mondtam neki hogy azért mert ha nem az olajcsere a baja akkor ez egy rejtett hiba amit legalább ilyen szinten szeretnék előre megjegyezni az adásvételkor. Nem ment bele így otthagytam a motort. Azt látom, hogy nagyon sok ember igénytelen a motorjára.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Új TLT szárakkal lett összerakva. Csak érdekelne mi a franc ez mert érdekes sérülés, nem egészen értem a miképpen alakult ki részt.

palfitom köszi!
hugi0 amíg sulizok nem igazán akarok haza rángatni még egy gépet.

Utána már más kérdés, egy SM is kéne meg egy CB750 projektnek. Egész szép scramble lehetne belőle.
-
csongi
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Eleg eedekesen nez ki.
A kopas nyom alapjan olyan mintha kromozasi hibas lenne. A Feher csik, pont kiallt a sikbol, mellette pedig melyebb vonal alakult ki. Ott nem kopott meg.
Tegyel ra egy tolomerot vagy valami egyenest, pl gyorsacelt. Nezd meg mekkora hezeg a felszin es a melyebb resz kozott. Polirozd fel jol es ha nem engedi az olajat akkor hasznalhato szerintem. Idovel meg csereled.
De nem ezeket a rendelted lefutobb?
Vagy mibe volt teloszár csere ? :) -
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tudom az előző tulajt kellene megkérdezni róla. Igen vannak itt ott pontokban rozsda pöttyök de a hullámok (mert konkrétan mint egy hullám vagy barázda olyanok a vonalak) java nem ilyenből indul csak pusztán ott van. Ott a króm válna le?

Lehet megcsiszolom ennek már úgy is mindegy legalább kiderül van e rozsda vagy anyag változás valahol.

Az új szárakkal, olaj (sűrűbb) stb csoda nem történt de ez a szög egyszerű futómű is sokkal sokkal meggyőzőbb. De krómszárakat így elintézni... de nézd meg azt a szimeringet ismerő rozsda áll rajta ami belepergett és nem a kiszedéskor deformálódott így el.
Ezért a műveletért bűnt lett volna fizetni egy szerviznek...
Azért volt két nap csak mert inkább többet vártam a festék és lakk száradással mint kevesebbet.Augusztusi projekt egy HEED bukócső, sokkal szebbek mint ezek a Hella-k.

SM projektet lefújtam inkább ezt a kis mindenest teljesen kipofozom megcsinálom ahogy akarom aztán majd 2-3 év múlva(de rohadt optimista vagyokegyetem után valami.
)mod.: az alsó perselyek valóban jók voltak de a felsőknél belül mintha elfogyott volna ez a szürkés csuszka réteg főleg a balosban aminek a képen a becsuszószára.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
390 es duke-ot nem hasonlitanam egy sxv hez. Szervizhatter? Azert egy ktm nem egy royal enfield. Ezt barmelyik markanal beszophatod, hogy ennyire szarnak rad, HA tenyleg igy tortent szorol szora.
En azon huztam fel a szemoldokomet, hogy mar mindent felhoztunk, a feknyikorgast, meg az amugy folyamatos szerviznel checklistaban eloirt csavarmeghuzas elmaradasabol fakado csavarelhagyast. Ez magyarorszagon nagyon gyakran elofordulo szervizmagatartas, ez az egyik ok, hogy mindenki otthon csinalja a motorjat, legyen az japan, vagy europai.
Ertem en, hogy meg kell magyarazni a donteseinket, meg amugy aki ennyire haklis az europai gyartokra, es neki egy mashogyan szar masik gyartotol kell motor, az ne is vegyen ilyet, mert csak csalodas lesz.
Amugy nekem tenyleg mindegy, nem vagyok a ktm nagykovete, de ezektol az ervektol kivagyok.Te ez mi?
hegesztettek a villaszar mellett? Ott a krom jon le, es ahol kezdodik azon a ponton valamilyen korrozio van? -
fattyu
veterán
amugy még az jutott eszembe összevagdosok egyszer egy videót hogy MENNYIRE nagyon udvariasak lettek az autósok. annyi de annyi van aki AKTÍVAN együttműködően segít figyel utat helyet hagy.
nyilván a nem halk motor segít észrevevődni, de nem azt érzem hogy kurvaanyád hanem hogy ja itt egy motoros hadd menjen.
szóval a hangos dob érezhető előny.
-
zgospel
őstag
-
fattyu
veterán
válasz
zolee5016
üzenetére
azért ha megnézed kockázatvállalás zéró.
elhiszem merésznek tűnik de akkor megyek be két autó közé amikor a saját sávomban levő egyértelműen jelzi tudja ott vagyok és lehúzódik, vagy a szembe levő helyet hagy, kanyarban nem variálok, nem megyek bele előzésbe ha nem hót egyértelműen látható be.
Elhiszem van akinek nem ez a kényelmes tempó, de nézd értő szemmel picit és láthatod hogy óvatos tempós közlekedés volt ez.
plusz hozzátenném hogy 1000 speedekről jövök.... ugyanezeket csináltam meg azokon csak 50el 100 al nagyobb tempóval. ennél a tempónál ezzel a roller könnyű motorral ez nem kunszt. Plusz a rövidgatya miatt is visszább fogott dolog volt ez. Szóval nincs ebben szerintem semmi vérlázító.
Meg ha figyeled mindezen közben még azért figyelek hátra is hogy nem jön e gyorsabb kétkerekű.
-
zolee5016
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Engem a Pécs-Orfű videóm miatt is szét ekéztek, mert volt, hogy átléptem benne a záróvonalat.
Naja ebben a videoban vagy 10 szer megvolt ..Nameg bemenni 2 kocsi közé...mármint a szembe+ a párhuzamos közé.....de inkább nem folytatom..... -
Geresics
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Nem, nagyon sok különbség van egy ilyen videó nézése közben, hogy ki hogy vezet. Ha valaki ugyan ezt "kevésbé rutinosan" csinálná meg, bizony nem tudtam volna élvezni.
Továbbá azt sem szabad nekem elfelejtenem, hogy én a saját videóimban nem tehetek közzé ilyet, de még csak hasonlót sem. Engem a Pécs-Orfű videóm miatt is szét ekéztek, mert volt, hogy átléptem benne a záróvonalat. Mivel én próbálok (inkább kevesebb, mint több sikerrel) megjelenni, és volt, aki már influencernek (pfujj) is hívott, így igyekszem a saját videóimban viselkedni.
Dodornál pl. az első kifogásom ez volt, hogy akit ennyien követnek, az legalább próbálja meg elmondani, hogy veszélyes 200-al a koszos úton csapatni, erre ő még biztatott is egy bevallottan amatőr srácot, hogy húzza el a Nikkennek, mert az mennyire jó már...
Én elhiszem, hogy Dodor simán korrigál, ha gond van (vagy nem), de hogy egy srácot erre biztat, aki bevallottan nem ügyes? -
Geresics
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Pfujj! Szégyen! Gyalázat! Miattad utálják a motorosokat! Meg fogsz halni! Másokat is meg fogsz ölni! A mások családját is, és az ő még meg sem született leszármazottaikat is mind egy szálig! Hangos kipufogó = kicsi cerka! A csupasz térded meg a véres csíkokkal fogja beborítani a megye minden utcáját! És, és, és...!
Most, hogy a kötelezőkön túl is jutottunk, olyan jó volt felhúzni a Sennheisert, kiküldeni fullscreenre, hátradőlni, és csak nézni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De azért nyugtass meg: néha ugye el is húzod neki?! Értem én, hogy minden egyhengeresben megvan a *Traktor-Faktor*, de azért ennél még messze több pörgetést kíván ez a paripa! Vagy még mindig bejáratos talán?
Szerk.:
gondoltam megnézem a többi videód is, hátha ott rendeltetésszerűen használod, de rákattintottam véletlenül a kutyás videóra, és ijedtemben úgy bezártam az ablakot, hogy azóta sem merek egyet sem megnyitni!
-
fattyu
veterán
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mentem mindkettővel 13-as CB-vel és 14 es Dukekal. Motorként a Duke jobb ezt nem is vitattam de használati faktorban mégis jobbnak érzem a CB-t sokkal jobban felvette pályán is a ritmust agglomerációba egyértelműen 390 minden máshova CB. 70-80km mentünk velük anno mikor haveri körben volt cserebere próbálgatások pálya, országút, város.
Persu olvasd el tboy mire válaszolt és az a hsz mire mutat vissza, anno nem a csoportokkal indult a téma hanem egy kérdéssel. Motorként az SXV-k is marha jók..., szervizháttér nélkül meg felesleges belemenni a megbízhatóságba. Kezdő gépnek szerintem sokkal jobb egy butább mindenes mint egy jobban kihegyezett sportosabb gép szűkebb használati tartománnyal, lehet kiegyensúlyozott a blokk egy kis egy hengerest akkor se zargatnék 1-2 órát a pályán.
Itt a krómszár, na ezt mi okozhatta? Körkörös nem egy oldalt jelentkezett de elől erősebb:
Szimering beütése volt jó mutatvány értelemes átmérőjű csövet nem találtam, tekertem egy centi vastag szigetelőszalagot a szárra és finoman úgy a helyére nyomtam a szimeringet.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Teljesen egyetertek, hogy ez idegesito. Ezert nem ertem, miert nem tesz lepeseket a forumtars, ha valoban ugy tortentek a dolgok.
Valoszinuleg nem tudjuk a teljes igazsagot, mint mondtam, megkerdeznem a szervizt is, oszerintuk mi tortent, oszerintuk mit kommunikaltak a tulajjal. Altalaban mindket resznel vannak hianyossagok egy ilyen felrement ugynel, de te csak az egyik oldalt olvashatod.
En ugy ismerem a tipust hogy nincs baj vele, ezert csodalkozok az ilyen szelsoseges velemenyeken. magyarorszagon mondjuk eleg konnyu belefutni olyan markaszervizbe, ahol eleg lazan kepesek kezelni a dolgokat, de sajnos ez barmelyik markanal elofordul. Szoval en ebbol a velemenybol semmit nem tudok leszurni atfogoan a markat es modellt illetoen. -
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem amit mondasz, de felhasználói oldalról egy fiatal és keveset futott motortól azt várja az ember, hogy nem lesz vele gond, pláne ha csak márkaszervizbe hordja, ahol minden gyári dokumentáció, tudás és képzés rendelkezésre áll. Ha meg mégis valami gond van, akkor a márkaszerviz meg kéne tudja javítani az elvárt minőségben. Pláne 15 ezer / óráért, ami a márka színvonalához képest elég drága. Ennyiért már magasabb szolgáltatási minőséget várhat el bárki, joggal.
Lehet hogy a szerviz a hülye, de mivel ők a márkaszerviz, ezért ők a KTM képviselői, és ha nem tudják megoldani akkor valamilyen szinten érthető hogy az jön le végül, hogy a KTM szar.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
En ebbe annyira nem szeretnek belefolyni, de egy 390 es duke sokkal jobb, mint egy cb, es most nem fikazom a cb-t. biztos hogy duke ot vennek.
Onnan indultunk ki, hogy egy csoport alapjan itelunk meg egy markat, vagy annak egy tipusat, ami szerintem nem jo modszer.
Olvassunk utana a topicban a duke-nak. Egy legtelenito csavarral kezdodott, es meg a szervizben se ertenek hozza, a leirasok alapjan, de szivesen meghallgatnam a szerviz oldalrol a velemenyt is, mert lehet nem tudunk mindent.
Az eredmenye az, hogy mindenhova be lesz itogatva, hogy a duke egy szar, holott nem az. -
JoinR
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Hosszú távon biztos jobb, komfortosabb az 500-as. Eleve 10%-kal erősebb, nyomatékosabb, még ha nehezebb is a motor, nagy tempónál kevésbé számít.
Viszont a 390 Duke és CB500F listaára között 30+% különbség van, a 390 Adventure és CB500X között majdnem 20%, ami azért már szemmel látható diffi. Én CB500X-et akartam, de számomra nem érte meg a felárat az Adventure-höz képest.
Szerintem szimpátia (nekem a KTM 1 hengere sem egy letaglózó élmény, de a Honda sor2 még unalmasabb) meg felhasználás (város vs. túra) kérdése, ki melyiket választja. -
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Visszaolvastam emiatt írtam mit és miért választanék inkább.
Még ha butább is a futóműve az új CB-nek az a soros 500-as jobban használható mint az egy hengeres jelentősen kisebb blokk. Az új kéthengeres Duke ellenben igen erős gondolkodásba ejtene már ha igaz a pletyka és 490-es Sor2-es lesz a 390-ből jövőre.
csongi akkor még egyszer lefestem majd ha kell, nem tudnám itthon olyan szépen felpolírozni, hog jól nézzen ki a végdobbal. A cél tavasszal úgyis a Delke vég megtoldása egy Delke leömlő szettel. Jó minőségű a cucc én bizalmat szavaztam a gyártónak.
Aztán pár év múlva kiderül jó döntés volt e vagy lesz e. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
De ha csak annnyi esze lenne, hogy gyártson oda egy távtartot a lefogató és az öntvény közé többet nem lenne vele gondja. 5 percembe tellett elmondani az esztergásnak mit akarok, 5 perc múlva kész volt....

Egyébként nem CBF500-at hanem CB500S-t vett a srác aki a fejidomosat vette, becsipődése van neki pár ritkább idomszett is köztük 2 felé FiveStars is.
----
A CB és CBF meg egyébként ég és föld csak a blokk a közös pont. Az új CB500F meg egy teljesen eltérő konstrukció.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez egy életképtelenek gyülekezete de te ez alapján ítéletet mondasz GG.
Volt egy beszart vákum csap, egy vízcső meg egy termosztát de ja tutira szarok.
Az említett srác lassam a 4. CB-jénél tart....
Mod.: Inkább tetted volna be a 2 IQ fightert akik szerint nem is kell au a termosztát a motorba mert minek drága és amúgyis gond nélkül megy nélküle.

Egyébként én is az új CB-t venném. Mentem mindkettővel a CB áttétele jobb, hosszabb. A kis Duke egy ideg zsába de hamar elfogy ellenben a CB vállalható hosszabb pálya távra is nem éreztem azt mint a kis egyhengeresnél, hogy 120 fölött rohamos léptekben fogy el az ereje.
Econ az a cső mindig beszarik mert tünetet és nem okot kezelnek. Egy drót ív tartja a csövet el a hengerfejtől az elöregszik és tartóval együtt hozzáér a cső a fejhez és szépen kilyukad a cső a tartó mentén a hőtől. Lehet kapni oda új rögzítő ~7 ezerért de az okosok meg mondták csak szarok a gyári csövek.
32k-ért gyártanak az abgolok teljes akár egyedi színű szilikon cső szettet de a csoport felének a PayPal használata és az angol nyelv értelmezése rocket science. Az UK CB500 csoport fényévekkel jobb. -
törölt tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szóval egy közel 20 éves motoron beszart az egyik vízcső? Kiábrándító.
És ennek alapján mondunk ítéletet a fiatal CB-kről?
Mi ez, valami ovi hátulgombolós kiscsávókkal?
-
tboy93
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én részemről elengedtem a témát

-
dellfanboy
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
kedvedert beleptem cbf csoportba, ez a 3 poszt jott szembe, ez alapjan kell-e felni a cbf termosztat/vizcso/benzincsap problematol? neked kijott? plusz egy vki aki vasarolt egy fejidomos cbf500-at avval a mondattal, hogy:Bassza meg megint nem sikerult szart venni!!!!
Még készül a nálam már szokásos b@sz0 excel a tulajdonságok, árak, értékelések és vélemények alapján, most ugye épp sisakokról. automatikus színezéssel, kategóriákra bontással és ki értékeléssel
Utána jövök majd a leginkább esélyes darabokkal nyaggatni titeket úgyis
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem az első és nem az utolsó. Még bennem a reflex a Hyo után, hogy ha kell valami akkor az min 1 hónap.

Azon vagyok fennakadva, hogy én nem vettem észre csak a kiverődéseket a villán én csak a felületi rozsdát láttam a jobboson de jóval a használati tartomány fölött gondoltam majd esztétikai alapon alkalmasint...
Apum látta a baloson a hullámokra emlékeztető kiverődéseket de nem szólt mondván túl jó volt ez alapnak ahhoz, hogy otthagyjam mondván nem hibátlan.
Ez az első nem esztétikai javítás gyak.

Már csak az a retkes szívató bowden szórakoztat (kormány cserey mehetett volna 1mm-rel beljebb a furat) szerintem leveszem és kap oldalra kihúzós megoldást.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor buktam 15 rúgot. Nem halálos de legalább koppra újra van összerakva.
Reggel összerakom remélem nem ér kellemetlen meglepi a Haynest követve.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Középen színeződött de a szélein nem színeződés van a felülete érzésre is más.
Alsót nem mérni kellett volna? Mert vékonyabb jóval tizedekkel az anyaga mint az újnak.
Nem volt egy nagy összeg még ha felesleges is volt a csere, inkább teszek újat az új szárra mint ezeket operáljam át.
Belsejét nem néztem, teljesen jogos. Igazából már szétszedés előtt megvettem mindent, hogy kéz alatt legyenek ha kellenek.Az a szimering mégis, hogy kerülhetett ilyen állapotba? A bejutott víz okozza az olaj bűzét?
Nem, nem széthúzás közbe deformálódott el btw.csongi ez gyárilag is fekete volt nem hiszem szép lenne polírozva. Elütne a delke színétől ha már elüt inkább fekete legyen.

veze köszi akkor mégismarad az alu vagy valamilyen lemez lap tippre.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Vityaa
üzenetére
Na itt van a baj.
Ha valami olyanert fizettel, ami teljesen felesleges volt, akkor azt igy siman annyiban hagyod?
Nem mindegy hova irod le ezt a sztorit, a fogyasztovedelemnek, vagy egy forumba?Ennek marpedig a vegere jarnek, mert nem tehetnek meg akarmit az emberrel. Ha ezt vegigvinned, egy apro csavart huzol meg a rendszerben, de legalabb egyre kevesebb emberrel mernek megcsinalni ezt, lenne valami kovetkezmeny. Ha annyiban hagyod, onnantol mar egy kicsit a te hibad is lesz ez a sztori, nem csak a szereloke. Nem aldozathibaztatok, de ha ezt most igy hagyod, raadasul ugyanoda visszavisszed, hogy megnagyobb szervizt csinaljanak megtobb penzert, az nekem fura.
-
veze
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
nálam a satupad egy részén 50x100 cm, 10mm vastag sík vaslemez( lap) van MÉH , vagyis hulladéktelepen szedtem össze, lángvágóval volt levágva , síkjára leflexeltem a szélét, az élét csak épp nagyjából lesímitottam. Lehet püfölni nem árt neki, annyi olaj mindig jut rá hogy nem is rozsdásodik. Furás nálan nem probléma , ( hogy nem lehet belefúrni) mert nem ezen fúrok hanem egy békebeli kb 70-80 kilós asztali furógépen
-
Vityaa
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nyilván a szerelők hibája. Főleg, hogy az első alkalom után sem adhatták volna ki a motor azzal a kijelentéssel, hogy rendben van. A harmadik alkalommal csak annyit mondtak, hogy töltögessem utána.
Mindegy megy lassan 15 ezres szervizre ott úgy is kell szelepet állítani, akkor lesz hengerfej tömítés csere is. Ha csak addig nem próbálom meg gariba intézni. -
Micsurin
nagyúr
Ma ez nézett velem farkas szemet a villaból kihúzva. Igen hetek óta halogatom mindig majd jövő hétvégén és már elvégzett műveletként kezeltem de csak letudtam ma az egészet.(villaolaj, szimering)

Mod.: Mmint részben száradnak a szárak, selyem feketék lettek sokkal harmonikusabb lesz így a moci reggel meg megy össze az egész sűrűbb olajjal új szimering, porvédő, persely, krómszár felállásban.
Az olaj szagától csak a szimering volt félelmetesebb:

Haynes alapján szedtem szét a villákat meglepően könnyű volt kicsit gázabb műveletre készültem.A perselyek rendesen kivannak már időszerű volt.

Leömlőt is lecsiszoltam (kép után még) lealapoztam, holnap kap hőállót remélem a 650 fokig jó elég lesz rá.

Satupadra ki kell még találjunk valami olajalló fcán takarítható bevonatotna régi mára már összefurkált fa helyet. Bármi ötlet?
Csiszolt alu lapon agyaltunk de annyira ronda lenne, hogy nem igaz. -
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A Norton Commander csoportban biztos nincs hajtórúdkönyökléses story.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Geresics
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
és (#119036) norbert1998
Erre a kérdésre nincs válasz, azért nem írt senki. Motor és motor között hatalmas különbség van, de még egy motor 2 plexivel is tud másképp levegőt kavarni, sőt, egy motor, ugyan azon plexivel is, ha pár centivel másabb a pilóta, vagy csak más a tartása. Pl. anno az R1200GS-nél 120-nál vettem észre, hogy nem hajtottam le a plexim, mert előtte Pegaso-val mentem, ami pont a sisakomnál csinálta a légörvényt, és konstans szélzajban voltam (pláne, hogy siettem) még a régi Acerbis Active sisakommal. De most az 1190-nél is egész napokat tudok úgy menni, hogy nem hajtom le a Shark plexijét, csak a bogarak zavarnak...
Shild/shilt, napellenző, mudguard, bézbó-sisak, rostély, akármi.
Amibe bele tud kapni a menetszél, abba belekap. Az, hogy hogy hordod meghatározza, hogy mennyire kap bele. Lehajtva? Feltolva? Ülve? Kiállva a nyeregből? Mind-mind számít. Én szinte csak ilyen sisakban motorozom, és tökre vállalható, mert jó a Shark rése, de Balatonkerülésre pl. levettem. Az O'Neal Series3 már sokkal érzékenyebb szélre, de azt meg terepezésre használom, nem túrára.
Oldalszélre is mind érzékenyebb, mint a sima sisak, és külön figyelmet igényel nagy tempónál a hirtelen oldalra nézés, mert 100 felett, pláne autópálya tempónál azért meglepő tud lenni!
Szemből sütő nap esetén nagyon áldásos egyébként, pláne, ha poros már a plexi és/vagy a napszemüveg!(Bocsi, ha kicsit össze-vissza lett, közben esti hacacáré van a kölkökkel...)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Vityaa
üzenetére
Nem tartom egy motor hibajanak azt, hogy a szerelok nem tudjak megcsinalni. Az a szerelok hibaja.
Akkor mar csak a hengerfejtomitescsere jatszik, mint utolso megoldas. Mivel nem tudnak vele mit csinalni, biztos nem egy gyakori hiba, eloszor ok is a sapkara gyanakodtak, ahelyett, hogy azonnal hfejet mondtak volna. Innen sejtheto, hogy ilyen nem nagyon szokott lenni.
Namost a gari idejevel en akkor most azonnal mennek egy ugyvedhez, vagy fogyasztovedelemhez, vagy barmihez, aki tanacsot tud adni neked. A forumos litaniak nem fogjak megoldani az esetedet, de egy fogyvedelem annal inkabb. Osszegyujtenem a szamlakat, hogy mi lett cserelve, teljesen feleslegesen, tenyleg utanajarnek a dolognak egy szakertovel, aztan kopogtatnek az ajtojukon, hogy akkor hogyan csinaljuk. Az, hogy egy forumon irogatod, hogy felgyujtod, abbol nem lesz megoldas. -
veze
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem csak akkor csikorog, ha már vas a vason megy
-
Tamás9x
őstag
Bukósisakokban van itt szaki? ezek a napellenző shieldek mennyire rázzák szét az ember fejét menet közben, vagy kergetik az őrületbe? Azt láttam, hogy szinte majdnem mindegyiknél levehető, de ha nem épp komfortos hosszú úton akkor.. nem feltétlenül éri meg a felárat. Nem nagyon tudom merre induljak el

Első körben egy Norvég kiruccanás terveznék, ahol le lehetne tesztelni a felszerelést.Vityaa: Azért bepróbálkoznék. mert nem egy azonnali hiba, fesszab, vagy ECU- ami azonnal orvosolható.
-
Vityaa
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Nem, őszintén azt gondoltam, hogy megcsinálták. Aztán teltek a hetek és ugyan olyan szar volt. Vagyis még most is az. De ahogy te is mondod ennél komolyabban kellene hozzá állniuk. Még mindig gondolkozom rajta, hogy beszélek velük a gari miatt. Igazából februárban járt le, de a vírus miatt a KTM meghosszabbította kb. május végéig. Én kb. 6-hó eleje felé kezdtem el ide hordani.
-
Tamás9x
őstag
-
Vityaa
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Eszi, vagyis valahova eltűnik 3-400 kilométerenként a tágulási tartályból kb.0,8-1 deci. Először légtelenítették, azt mondták minden ok. Másodjára ki kellett cserélni a radiátor sapkát plusz elszállt egy víz cső is állítólag. Azt mondták, hogy minden rendben vele, tartja a nyomást. 1,5 hétig volt ott a motor mert tesztelni fogják, hogy lássák a hibát. Az olajban nincs, kipufogót nem mossa (már vissza raktam a gyárit, hátha az a baja), nem füstöl nincs leállás, pöcre indul mindig. De a legidegesítőbb az, hogy amikor elkezdtem a KTM-be hordani ezzel a problémával kb 1 hete járt le a garija. Ezért minden fizetős. 15 ezer/óra.

Az első fék nekem is nyikorog, de az kit érdekel, legalább nem kell túráztatni a kocsik között. Hallják ha jössz.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja, több tulaj panaszkodott rá, hogy az első fék vonyit, mint allat. Nekem autónal volt olyan anno, en is utaltam hogy a fel utca utanam fordul

-
Vityaa
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Erről én is tudnék mesélni. Pont most gondolkozom rajta, hogy eladom. Lassan feladom a küzdelmet.3x voltam KTM szervizben, minden alkalommal azt mondták ,hogy most már jó. Ott hagytam 50 000-et. Legutolsó alkalommal már szinte ki utáltak, és közölték, hogy nem tudják mi baja.

-
tboy93
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
En nem vagyok duke ellenes, sot kifejezetten tetszik, en is szemeztem vele. Csupan megjegyzem, hogy vannak magyar tulajok erdekesnek mondhato hibakkal.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
A hangsúly a mégen van.

-
tboy93
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Azért előtte érdemes bele-bele olvasni a facebookos duke390 csoportba, vannak ott érdekes problémák.
(fék nyikorgás, kieső blokk tartó csavar, random leálló motorok ...)
-
tboy93
nagyúr
No, felkerültek a CBF500-ra a Michelin Pilot Road 4-ek, illetve szét lett kapva az első és a hátsó féknyereg, ki lett pucolva, be lett zsírozva, hátra új AP racing betét, mindkét körben fékfolyadék csere, úgyhogy végre teljesen hibátlan a fékrendszer
Markolatgumiból is kapott újat, ez meg is oldotta a "tempomatos" gázkar kérdést 
-
Geresics
addikt
válasz
jacis
üzenetére
Remélem Pesti Zolival beszéltél, mert ő mindent is tud az ottani BMW-kről, és el is szokta mondani, nekem legalábbis elmondott mindent egy vezérléshibás F650GS-ről anno...
Többször beszélgettem vele, pl. Ő mondott sok érdwkes dolgot anno, mikor a KTM és a BMW között vacilláltam... -
martonx
veterán
A2-es jogsihoz milyen motort javasoltok 1.5M-ig? Ismerős most keresgél, én meg már olyan rég voltam benne ebben a kategóriában

Én a Honda CB500F-et mondtam neki látatlanban, hogy azzal biztos nem fog csalódni. Milyen értelmes alternatívák vannak még? -
válasz
jacis
üzenetére
Az egy jól kiélezett masina.
Ha annyival olcsóbban adják, hogy egy teljes körű tömítéscsere belefér, akkor lehet, hogy nem rossz biznisz.Egyszer vettem egy ilyen "elveszett gyöngyszemet" (5 évet állt, ducati monster) hát annak az összes tömítését végül cseréni kellett, valamint üzemanyag pumpa, üzemanyag csövek, teló felújítás, némi elektronika... Nem volt pluszos a végén
-
jacis
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Balatonboglári Fullgas. Nem tudom hogy elmúlt években hol tárolhatták. Nincs semmi kifakulva, megkopva, oxidálódva. Inkább blokk ami kérdés. Kívülről nincs gond szerintem.
Steven : Ez egy BMW S1000R aminek alutankja van. Persze ettől még lehet a benzin taknyos benne. -
válasz
jacis
üzenetére
Egy dl1000 vettünk havernak, az 4-5 évig állt. A tank szarrá volt rohadva és a benzin pumpa nem tudta át szívni a a benzint a rozsda miatt. kb 6-7rpm felett már bajai voltak.
Tank tisztítás utána jó lett... fogjuk rá, hogy jó lett tank még mindig rozsdás... azóta is úgy használja
-
jacis
nagyúr
Szerintetek egy 2015-ö motor ami 2016 óta áll károsodhatott a 4 év állás miatt? Lehet valami zűr vele?
-
Geresics
addikt
A Honda is beszáll a BMW, a KTM, és a Touratech mellé az éves terep-rendezvények megtartásába? Igény az van rá, az biztos! :)
https://youtu.be/GLsip3CiCqI -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
ha csak az lenne

Mindenfele melo lesz. Esztergalyozas, blokk szetszereles, szamolgatas. Futomu valtoztatas, felni csere, fekrendszer csere. Vettem egy Moriwaki rendszert, azt is at kene faragni baloldali kipufogossa, nagyobb huto is van mar, vezetekelest teljesen meg kell valtoztatni, szivem szerint a generatort is lecserelnem konnyebbre, amugy is gyarilag sem a legjobb. Benzinpumpan is modositani kene, hogy birja a strapat, de meglatjuk ezekbol mit lehet kereten belul tartani. Ez 1-2 eves melo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- gerner1
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Crimson Desert
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sokan nem csinálják.pedig csak a tükörre hagyatkozni nem elég....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

soot kell

Markolatgumiból is kapott újat, ez meg is oldotta a "tempomatos" gázkar kérdést