- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
Amit kivettem, minden irányból,minden láb között 001-et ír a multiméter.
(#15830) Lompos48: Nekem elég bonyolult még az a rajz,ha pont úgy nézne ki mint a panel előttem,akkor könnyebb lenne.
Viszont gondolom Te gyorsan eligazodsz rajta, nem tudod leírni hogy pontosabban hol,és mit mérjek?
-
dragonfx
veterán
tessék pl ezt hogy kéne bekötni?
-
DiVaD
senior tag
Hát eddig is tudtam használni, csak kicsit szorítani kell a csatit a metrón...
Gondolom az nem gond, hogy mikrofonos (tehát 3 "vonalas"), de nekem nem kell a mikrofon belőle, tehát egy "sima" stereo jack bőven elég lenne (a mikrofonja amúgy se volt jó minőségű).
De akkor rögtön megy egy PM is. -
Akcok94
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
Huszonéve van egy zacskó fiókomban 12V-os piros 5mm-es LEDekkel. Annak idején LEDgyártó haver készítette őket (félvezetőbe) integrált ellenállással. Gondolom nagyobbaktól inspirálódott. Mikroszkóp alatt se mondod meg róluk. (Közben elővettem és kipróbáltam a kéznél levő 15V-on. És azok
).
-
-
DeNOx
tag
Lehet félreérthetően fogalmaztam meg az előbb a diódás részt.
Tehát nyitó irányba mindegyik kb 535mV körüli értéket mutat, amikor záróirányba mérek akkor pedig szakadást jelez a műszer.
Szerk: Még azt akartam kérdezni, hogy akkor most meg kéne bontanom a szekunder tekercsből kijövő két kék és egy sárga vezeték szigetelését vagy máshogy is meg tudom mérni az ellenállást?
-
DeNOx
tag
A diódákat kimértem, mindegyik 5-600 mV közötti értéket mutatott, a másik irányba pedig rövidzárat ahogy azt írtad, viszont a trafó mérésével van egy kis gondom, nem igazán tudom mit is kéne mérnem úgyhogy lefotózom neked, így hátha le tudod nekem írni mit is kéne. A kék-sárga-kék kábel lenne az ami nekünk kell.
Jarod1 : Az a cucc nem a kondiból folyt ki, valami gyantaszerű anyag lehet de azért mindjárt rámérek az elektrolit kondikra is.
-
tornas
őstag
Hasonlót nem olyan rég csináltam én is a laptophűtőmhöz. Egy univerzális adaptert fogtam be, ami 3 V-tól 12 V-ig (500 mA-rel) adja a feszt a ventinek, és ezzel a potméter sem kell, mert a venti fordulatát az adapteren állítom be. Így lényegében csak egy csatlakozót kellett forrasztani az adapter drótjának a végére, amire a venti csatlakozik.
-
s3toraph
senior tag
Köszönöm, erre voltam kíváncsi, hogy ha helyesen kötöm össze, akkor működik, semmi több dolgom nincs vele!
Rivaul: Igen, a ventihez csak egy töltő van!
Az adapterrel akarom megoldani, még is csak mobilisabb mint egy tápegység. Plusz hogy nézne már ki, ha pl. kiviszem a konyhába?
Meg jóval többet is fogyasztana, zajolna is... Egyébként azért lesz 12V-os adapterrel meghajtva, mert az usb-s tápellátásról lebeszéltek, pedig az lett volna az igazi, de az nem bírta volna egy usb-ről meghajtani a ventit.
-
-
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Hát ahogy elnézem , ez a méréses dolog nekem teljességel lehetetlen. Ennyire nem értek hozzá , ellenállásokat pedig csak , szétberhelt elektronikai cuccokból tudnék kinyerni. De mivel a kolléga aztmondja hogy 1ág van csak és az pedig 17A-es így sztem nem lesz probléma , és még marad is ami nem kerül felhasználás alá , így nem veszélyerzteti a táp "elszállását"
-
talpas
aktív tag
Igazad van elég vitatott az összekötés. Elárulom 2 netes gépen /P3/ még mindig ezzel a megoldással forog itthon 2db. HDD hűtő + mindkettőben proc. ventillátor.. És teszik a dolgukat fele fordulaton mai szemmel hulladék tápokkal. De ezzel még nem mondtuk meg, hogy Ő milyen értékű ellenállást tehet, használhat a venti elé. Ha építeni akar akkor itt van........
-
didyman
őstag
-
artiny
őstag
A polaritást eddig nem talaláltam...mivel idáig csak angol uk adaptereket tett ki a google vagy amerikai nem tudom....
de a felirat a roouteren (linksys wag200g) az van h 12VDC 1A szoval ez jo lessz? (a dugo megegyezik)
az adepteren ez van viszont AC
https://www.dropbox.com/s/x94c5s8ao5x5ni6/2013-02-03%2010.58.12.jpg?m
a képen nem annyira látni de az adapterbol ket száll jon ki. az egyik ellett vágva nem tudom miért a másik viszont meg van eredeti allapotban aminek a dugoja megegyezik.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Megcsináltam a kép alapján, hát valami nem jó.
szól mind a kettő, de valami borzalmas. amikor a balanszot eltolom jobbra akkor van csak mély...
ha balra tolom mégrosszabb. sztereo mp3 lejátszóval meg nagyon kijön, az valami katasztrófa. mintha valami stadionban lennék és torz minden.komolyan mondom nem tudom mi lehet a baja.
megpróbálom felcserélni a két színt.
-
Livius
őstag
A conrádnál rá is kerestem a Low ESR 3300-ra de csak egyet találtam. Pontosabban hogy lehetne megállapítani hogy Low-ESR vagy nem amit nézek?
-
TaaT
nagyúr
Tehát nincs magyarázat...
Olvastam olyat hogy nem indult el vkinek a gépe így keresztbe kötve, de nálam semmi probléma nem volt
Mondjuk én vettem egy ilyet, de nem azért mert bármi veszélyét látnám a dolognak, csak a szabályozhatóság miatt...
szerk.: természetesen én is DDC-hez fogom majd használni...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
-
moha21
veterán
"- a félvezetők válogatása a nyitóirányú jelleggörbék szerint,
- a félvezetőkkel sorba pozitív hőmérsékleti együtthatójú eszközt (ellenállást,
biztosítót, stb.) kapcsolunk sorba. Mivel a szilíciumdióda vezetési
feszültségesése (egy áramértékig) negatív hőmérsékleti együtthatóval
rendelkezik a melegebb dióda vezetési feszültségesése csökken, így egyre
több áramot vezet és így viszonylag nagy áramosztási aszimmetria jön létre.
Ha a diódával a rajta lévő feszültségesés szempontjából pozitív hőmérsékleti
együtthatójú biztosítót kapcsoljuk sorba (a szelektív védelem szempontjából
is szükséges!) az áramosztási hibajelentősen csökkenthető.
- a sínezést, kábelezést - a lehetőségekhez képest - térszimmetrikusan
alakítjuk ki, ugyanis az egyes sínszakaszokonkon eső feszültség az
áramosztást jelentősen módosíthatja. "Inkább a hegesztőtrafó miatt idéztem ezt ide.
(#14170) Lompos48: Ellenállásméréssel az is kideríthető LED-e nem?
Szerk: nem mégsem :-)
-
moha21
veterán
-
jozsi252
veterán
Lehet hogy elbeszélünk egymás mellett
Az az oldalsó venti csak a ház szellőzését szolgálta. A maradék 3 venti ugyanúgy működött. Tehát nem maga a ventivezérlő tápja húzódott ki a tápegységből, hanem csak az oldalsó venti, a ventivezérlő toldókábeljéből. Leállt az oldalsó venti és kész. Tehát semmi se gabalyodott bele semmibesem.
-
xmasterteam
tag
Jól gyanítod, mert ha jól látom akkor a ledek négyesével vannak kötve, úgy hogy mind 4 led után egy kis ellenállás van, egyedül ahol a +- vezeték van ott 1 led van , utána jön a többitől különböző ellenállás, majd 3 led következik utána, ellenállás, majd négyesével következik a sor. Amit meg mondtál az nem hülyeség, lehet hogy kipróbálom, csak nem tudom hogy hol tudok szerezni hasonló ledeket.Bocsi, de a telóm jobb képet nem tud.
-
xmasterteam
tag
Lompos48 : Ezzel tisztában vagyok
PHM: Én ezt gépbe szeretném be építeni, csak sok olyat hallottam hogy ezt meglehet oldani úgy hogy az RGB színeket is tudja. Ha viszont ennyi munkával jár, és többe kerül mintha külön vennék kék ledet, akkor inkább hagyom az egészet, csak örültem volna, ha sikerül. kevés költséggel megvalósítani.Köszi a gyors válaszokat!
-
Mexildos
aktív tag
A ház jellegéből is fakad, hogy tárolásra van tervezve. Hogy mire kell, lényegében tárolásra
na meg olcsóbb azért még mindig mint egy kész gyári darab
igaz nem is azokkal akar versenyezni. Van olyan ember aki az elektronikai részeket meg tudja tervezni? ez mennyibe kerül? a házat mennyibe kerül áttervezni Hot swap kompatibilissá? Illetve mennyibe kerülne azt megoldani hogy az egyes fiokokat távolról le lehessen kapcsolni illetve ha kellene beindítani?
-
Wind-Storm
őstag
Az akkuval sorosan kötve mértem 2 mA-t
A LED feszültsége érdekes... most mértem meg: DC állásban 1,20 Volt ha megfordítom a polaritást, akkor pedig -1 és -1,1 között ugrál, AC-ban "polaritásnak megfelelően" 1,9 és 2.0 között ugrál, megfordított mérőcsúcsokkal viszont 0... talán döglődik a multim...?
Az akkura 0-t ír akárhogy is mérem AC-ban... szal ennyire még működik az tuti..
(netán váltót kapna a LED? sok értelme nem lenne... vagy csak oszcillált egyenáramot?)0,06 Wattos LED van benne a címke állítása szerint.
Tehát az áram iránya, aham... és ha mondjuk a polaritást változtatjuk meg akkor meg a feszültség iránya változik meg?
-
Wind-Storm
őstag
Ez nem gyorsolvasás, ugyanannyi, sőt! még többi s megmarad belőle mint egy „sima értő olvasással"
Teljes elmés olvasás a neve, és egy teljesen más élményben gazdagít, mintha álmodnál vagy nem is tudom.. majd ha megtapasztalom, és akit érdekelni fog annak leírom.
Addig is akit érdekel: [link]
Elvileg ebből nem lehet megtanulni a teljes módszert (asszem max. csak szemállást,relaxálást meg még egy-két dolgot) mindenképp tanfolyam szükséges hozzá az elmetérkép meg hasonlók miatt.(#12808) Lompos48
De nem ám!
Egyszóval a tudomány különböző területei az érdeklődési köröm, nem kizárólag a tech. -
Lompos48
nagyúr
Érdemes elgondolkozni rajta.
Ugyanakkor van egy kérdésem: volt alsó frekvenciahatás az AM adásokban?
"NRSC-1, published in July 1998, embraced the age old challenge of high frequency audio quality in AM broadcasting. A modified 75 u/sec preemphasis/deemphasis curve was recommended, much like the long used system used in FM exciter and receiver designs. In addition, the standard recommended limiting audio bandwidth to 10 Khz (-30db @ 10.5 Khz., -40db @ 11.0 Khz., -50db @ 15. Khz.). This "audio masking" scheme reduced percentage of modulation at 15 Khz. down to as little as .32 percent. This produced substantially less 2nd adjacent channel sideband interference in wideband receivers..." [link]
-
oroszbence
tag
Potméter
470 nF-os kondezátor
ezt a 22 mikrósat nem tudtam hogy keresem
LM2941T feszültség stabilizátor
470R
100R
Ez igy jó ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest