- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kgerely120
csendes tag
válasz
h.adam.92 #15660 üzenetére
Én vettem 100 Ft-ért vaterán egy számítógépházat. A popszegecseket simán ki kell fúrni. Én nem akartam a sajátom szétfúrni és utána levágni a végéből (mert nálam azt is kellett). Én is kimszereltem az előlapi usb-t meg audiót, de attól még nem egyszerű jól rögzíteni. Legalábbis nálam volt egyszerű mutatvány.
-
Kgerely120
csendes tag
válasz
h.adam.92 #15658 üzenetére
Azt, hogy hova rögzíted a ventiket jól gondold át mert ha kihúzod a fiókot és nem ahhoz van rözítve a venti hanem mondjuk az oldallaphoz, akkor ugye kicsit feszülni fog
Én beáldoznám a helyedben a felső fiókot és abba tenném a tápot meg a vinyókat, dvd meghajtót (én már be se építettem). A bekapcsoló gombot is gondold át ha nem akarsz 3-4-5 ezerért gombot venni. Előlapi usb ha nincs máshol( nekem van a monitoron is 4 meg a billentyűzeten is 2), fejhallgató és mikrofon bemenet ha nincs a hangfaladon vagy valahol és használod is. Ezekkel én sokat szívtam mert olyan kialakítást nehéz csinálni fába mint ami a házon van. Ami még gond lehet az a táp vezetékeinek hossza. Nálam például nem ér el a 2 8 pines a vga-hoz ezért kell hosszabbító aminek a szállítási ideje min. 2 hét. Mert ugye ma Mo.-n nem egyszerű 8 pines pci-e hosszabbítót vásárolni
-
Kgerely120
csendes tag
válasz
h.adam.92 #15656 üzenetére
a jobb oldali vakfiókban van a gép, alatta a kinyithatósban a táp, vinyók, vezetékek, hosszabbítók, nyomtató(kihúzható tálcán).
Arra figyelj, hogy ne méretezd túl a hűtést
Nálam alap állapotban csak a proci hűtő pörög , az összes többi áll. Nálam 2 fújja a vga-nak a levegőt 1 pedig a procihoz és összesen 1 venti ami kiszívja ha kell.
-
nzozz
aktív tag
válasz
h.adam.92 #15640 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy a normál gépházaknál a védőföldelés rá van kötve a táp burkolatára, emiatt a gépházra is, amihez pl. az alaplap, HDD, ODD "kapcsolódik". Esetleg érdemes lehet ezeket fém tartókerethez rögzíteni, mint normál esetben és összekötni a védőfölddel, bár ez inkább csak tipp.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
h.adam.92 #11684 üzenetére
Attól még a szivacsnál lesz légmozgás a hátoldalon hiába is tennél oda ventit.
Amik így [link] néznek ki azokat kicsavarod és mintha az alaplap a házban lenne, egy másik csavar segítségével közrefogod az alaplapot.
Ami perforált vagy milyen (kis dombok vannak az alaplapi fém tálcán annak anyagából) azt ugye nem tudod kiszedni..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
h.adam.92 #11682 üzenetére
Én nem választanám mert túlhevülést okozhat...
Ennél még a sima asztallapra tevés is jobb.
Ahogy írtam, fogj távtartókat és csavard bele az alaplapba majd úgy tedd a polcra.
De a legjobb megoldás még mindig az lenne, ha konkrétan egy kiszerelhető alaplapi tálcára tennéd. -
Kvazár
őstag
válasz
h.adam.92 #9576 üzenetére
A csavaroknál érdemes szigetelő alátétet alkalmazni, az sok esetleges hibától meg tud óvni. Az a szigetelő alátét az alaplap rögzítő csavarjaihoz kell és vagy papír, vagy műanyag. Minden rendes elektronikai boltban, és számítógépes boltban kapni.
Ami a venti csatit illeti, én a forrasztó pákát javaslom és a zsugorcsövet. Ált. Y kábelként lehet max. kapni, de ha már 4-5 ventihez is kéne, akkor csak dzsungel lesz a végén a gépedben.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
h.adam.92 #9282 üzenetére
igen, a ventik 12V-ról mennek, de akkor maximális fordulaton (kivéve a PWM-esek, azok fix 12V-ot kapnak, és a PWM jel szabályozza a fordulatot). ha szeretsz kicsit moddolni, adhatsz nekik 5V-ot (ilyen feszen nem minden venti indul be), vagy 7V-ot, ha a pirosra a 12V-os ágat, a feketére az 5V-os ágat kötöd molexnél (asszem).
én 5V-os ventifeszültséget úgy oldottam meg nagyon egyszerűen, hogy egy toldón a 12V-os és az 5V-os szálat megcseréltem, viszont ilyenkor figyelni kell, hogy csak ventit szabad arra az ágra utána kötni (előtte lehet bármi).
én az ellenállásos szabályzást nem szeretem, mert az csak hőt disszipál, a legjobb a PWM, vagy ha fix feszt adsz a ventinek, ezt akár kapcsolóval is meg lehet oldani kultúráltan. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest