- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
dfdfdf #17415 üzenetére
A fórum erről szól (jó esetben). Nem ettől legyen valaki rendesnek tűnő...én akkor űberfasza vagyok, mert anno küldtem Neked csomagot is?
Nyugi, nem séróból mondja ezeket. A régi vidi gyár infóit bitorolja, illetve van oda kontaktja és ebből "táplálkozik". De felhívod a H2000 főnökét (Szatmári Sándort) és beszélsz vele, biztos lehetsz benne, hogy segíteni fog Neked, amiben csak tud (pl a régi VT dobozok újraélesztésében is).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dfdfdf #17407 üzenetére
...ezzel a hibajelenséggel általában vég és meghajtó trafók is elszállnak és szinte az összes félvezető.
Van ilyesmi egyáltalán abban az erősítőben? Nem tudok következő lépést ajánlani. Ahhoz a kapcsolási rajzba bejelölt, mért feszültségértékek kellenének. Sajnálom. Egyébként a már ajánlott: hidegen (esetleg kiforrasztva) ellenőrizni a félvezetőket.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dfdfdf #17405 üzenetére
Ehhez csak ennyit tudok hozzátenni:
Ekkor véletlen hozzáértem a 0,47 ohmos huzalellenálláshoz és rájöttem hogy ezt így merülőforralónak is lehetne használni.
Bizonyíték arra, hogy az ellenállás jó (mert ellenáll).
Kérdés, hogy a rajta folyó áram nem-e túl nagy és ha igen, melyik másik alkatrész (zárlata) okozza ezt.
-
-
Sanki
addikt
válasz
dfdfdf #16434 üzenetére
De az a lényege, viszont mivel nem valami halk ventilátorok (jelenleg 3 db van rákötve és mind a 3 alapból 2000 rpm-es) éjszaka még 50%-os fordulat mellett is eléggé lehet hallani. Engem nem nagyon zavar úgy, viszont barátnőmet az alvásba igen.
Akkor semmi baj nem lehet, ha működés közben hirtelen be- vagy ki kapcsolom, ugye? -
zolisx4
őstag
válasz
dfdfdf #15545 üzenetére
Igen igy van biztosan ,ez az eredeti benne NTB 90N03G,most IRF 3205 van most benne ,erre tudtam tenni hűtést jó nem nagyot ,de egyenlőre ,10 startot az 15 perc repülés startonként ,egyenlőre hibátlanul működik.
De majd meglátjuk hogy hogy szuperál .Lehet hogy a gyári ha hűtve lenne akkor az is bírná a nagyobb motorokat,habár a farok motor az külön áramkörön van de azzal nincs gond az bírja ,az ért köszi a segítséget -
tornas
őstag
válasz
dfdfdf #15532 üzenetére
A termisztort is mérd meg (pár sorral feljebb). Az üvegbizti közvetlen közelében szokott lenni legtöbbször (kis zöld és kerek két lábbal, zsugorcsövezve is lehet), de előfordulhat az is, hogy nincs benne pl. PPFC megléte esetén.
Azt a feszváltó kapcsolót (115/230) pedig egyszerűen kiforrasztanám a helyedben, hogy még egyszer ne okozhasson galibát megint. Két kábellel csatlakozik a táppanelhoz amit egyszerűen ki lehet forrasztani és kész is ez a része is.
-
dfdfdf
őstag
válasz
dfdfdf #15527 üzenetére
nah akkor tvr 10241 helyett egy tvr 07241 megfelelő lehet? itt leírása
a 07es egy bontott csifi tápból való amin a secunder kör ment el egy zárlat miatt így gondolom a primer oldali cuccok megmaradtak220V/ 470 mikro helyett esetleg egy 200/ 820?
ezekből 2 van sorba kötve bár inkább lehet keresnem kellene egy 470est mert ez jóval nagyobb
-
tornas
őstag
válasz
dfdfdf #15525 üzenetére
Igen, igen az üvegbizti is kimegy ilyenkor...
"érdekes módon a primer kondik túlélték de 2 primer kondi között lévő 2 valami elfeketedett "
Az a két fekete valami lehetett a varisztor. És azt a két primer pufferkondit is kicserélném inkább, még ha látszatra épek is. Azok a varisztorok kb. 150 V-osak. Remélhetőleg a "túlfesz" nem jutott át a készenléti körbe. Ha minden igaz, akkor a varisztor megfogta. A kis zöld termisztort is megnézném (sorosan van kötve az üvegbiztivel) multiméterrel ellenállásmérő állásban, kb. 5 ohm-ot kell mérned .
Egyszer egy régi Chieftec HPC-360-as 360 W-os tápnál csinálták meg ugyanezt, de ott a varisztor ellenére a készenléti kör is megpörkölődött. De pl. ez túlélte...[link]
-
tornas
őstag
válasz
dfdfdf #15523 üzenetére
"Van esély szerintetek a táp javítására?"
Az attól is függ, hogy mennyire károsodott a "túlfesz" miatt. Ha pl. nincs benne varisztor, akkor a teljes primer kör is tönkre mehet, meg sérülhet a nyák is. Ha szerencséd van, akkor csak a termisztor, a varisztor és a primer pufik pukkantak el. A félvezetők (diódahíd és primer tranyók) a általában kibírják, a de készenlétinél is csúnya dolgokat művelhet. Egy biztos, ha van benne varisztor, akkor legtöbbször megmenthető a tápegység.
Milyen táp ez? Gondolom valami brand (Compaq, Dell, HP, Fujitsu stb...) gép specko méretű tápja lehet...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
dfdfdf #12038 üzenetére
És kb egy oldallapnyi alapanyag mennyiből jön ki, ha szabad kérdeznem? Gondolom függ a vastagságtól is ...
És egy kérdés ami lehet ide tartozik: Van egy arctic cooling f8 tc-m. Ugye ez hőmérséklet-alapján szabályoz, de szeretnék belőle többet kihozni. Ha leszedném a hőérzékelőt, utána tudnám szabályozni a fordulatot? 3pines, alaplap tudja elvileg, csak ugye a szenzor közbeszól.
Előre is köszi!
-
moha21
veterán
válasz
dfdfdf #12033 üzenetére
Nekem van itthon mini sarokcsiszolóm, de nem filléres tétel volt. Azzal pofonegyszerű a dolog, bár sok egyéb mással is lehet. Nyilván nincs otthon CO2 lézere, így marad a fúrás.
A sík felületet meg csak tudja biztosítani mindenki, ha nem akkor mással kell megcsináltatni és kész. -
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dfdfdf #11813 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszokat, valahogy én is ezt sejtettem.
Feltennék egy újabb kérdést. A cél ugyanez -kikapcsolás után folyamatos halványulás-, de 12 V-ról működtetett 5 ledes füzér a halványítandó fényforrás. Jól gondolom, hogy a füzér betáp részénél (molex csati) a pozitív, illetve negatív kábel közé kéne egy kondit beforrasztani? Hogy lehet a szükséges kapacitást kiszámolni? Illetve az korábban leírt problémát -a kondit más, ugyanazon a tápkábelen lévő eszköz is ki tudja sütni- mivel lehetne megoldani?
Előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
dfdfdf #10759 üzenetére
Nem javaslom.
A kocsiban a motor működésekor 14.4V körüli a fesztültség, a leállítása után ~10 perccel 12.6V.
Ha a 14.4V-hoz beteszel egy 12 ohmos ellenállást, akkor 12.6V-nál már csak 30mA folyik, és 3 V jut 1 LEDre. A katalóg szerint így már csak az eredeti fényerő harmadát fogják kiadni.
Menet közben, városban, ahol a sebességváltások miatt gyakran változik a fordulatszám, ezt a nagy fényerőváltozást fogod tapasztalni, ami nagyon zavaró.A kocsinak túlságosan ingadozó a feszültsége, ezért valami DC-DC áramgenerátor kellene a LEDjeidhez.
Ja, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a 4x4 LED összesen 5.28W, amihez kell 270 cm2-nyi alumínium hűtőfelület, különben a LEDek túlmelegszenek, és nagyon elfogy az élettartamuk.
-
h.istvan
csendes tag
válasz
dfdfdf #10660 üzenetére
na ez az a rész, amihez én már nem értek! a végén meg már ott leszünk, hogy ez a nexus is olcsóbb lesz ...
-
fero02
nagyúr
-
h.istvan
csendes tag
válasz
dfdfdf #10641 üzenetére
a bekapcsolást én is így csináltam!
így már érthető, valószínűleg ez volt az oka, hogy azonnal kikapcsolt. csak azt nem értem miért kell neki ez a sok disszipáció ...
valószínűleg akkor így maradna egy aktív hűtéses tápegység amelyik terhelés alapján szabályozná a ventilátorát. -
-
Hequila
őstag
Találkoztam már olyan esettel, amikor az adott kondi kapacitása 10%-kal csökkent, viszont az ESR 10x nőtt. Pont elég volt ahhoz, hogy néha leálljon az inverter.
Egyébként ajánlom a Lomexet, olcsók és házhoz is szállítanak, én is be szoktam rendelni 1-2 évre valót a gyorsan fogyó alkatrészekből. -
Kvazár
őstag
-
Hequila
őstag
Menni megy... viszont a magasabb ellenállás miatt jobban melegszik a kondi, és emiatt nem képes a feszültséget sem annyira kisimítani.
Eleinte nincs is azzal gond, viszont a nagyobb melegedés miatt hamarabb tönkre fog menni.
Az eredeti kérdezőnek pedig belátására bízom, hogy rászán-e pár forinttal többet LOW-ESR típusra. -
Kvazár
őstag
Samu tft 21-es moncsi, i5-750, 4 g ram, 4 vinyó, 9800gt, +egyéb sallang ami vagy 20-30 W-ot megeszik. De, a szünmentes sem volt a helyzet magaslatán, viszont a fórumosok és a gyártó szerint is a min. szünmentes a gépemhez 700-as.
Ezért próba szerencse alapon nem adtam ki 12-t egy másik akksira, inkább vettem egy túlfeszvédős konnektort.
-
Kvazár
őstag
Igen, nekem sem ártana. Itt is szokott viccelődni az áram szolgáltató. Volt, hogy a gépem megbolondult és nem indult el, csak kék-halálozott. Majd mire sikerült a sok javítással, meg mindennel ismét működővé tennem, jött egy áramszünet. És megtudtam, a régi 650-esem nem bírja el az új gépemet.
Akkor nekem is nagyon kellett volna egy. (Meg most is, biztos, ami biztos.)
-
Kvazár
őstag
Az 5 V több szempontból is veszélyes. Mivel nem tudja mérni mikor jó a táp hőfoka és mikor nem, nem igazán okos 5let a legkisebb fordulaton járatni a ventit benne, hisz vagy azonnal, vagy pár hónap múlva fognak azok a kondik elpukkanni.
Ez a gondolatmeneted, megint veszélyes: "és kapni is gyári 5Vos átalakító kábeleket . Ha nem lennének jók és nem menne velük a venti akkor nem hiszem hogy gyártanának ilyeneket.
", bocsi.Igen, gyártanak 5 V-os átalakítót, meg 7-eset, meg 9 (?)-eset, de ezeket a gyártók 1 bizonyos venti típusukhoz gyártják, nem ajánlják, hanem ahhoz gyártják! Ami annyit tesz, azzal az 1 ventivel tuti menni fog, de ha másikat kötsz rá akkor ő sem vállalja felelősséget.
Másik oldalról, meg sok vacak és használhatatlan dolgot gyártanak, amit attól mert legyártottak, és kapni lehet nem lesz jó, sőt... (Más területről idézve, kérdezz meg egy szemészt vagy optikust, a V***-ről (Ő, ebből már tudni fogja), vagy egy Orr-Fül-Gégészt a spriccelős fűl tisztítóról! Mind a kettő káros, és mégis tolják a reklámját és kapni a boltban. Bocs az OFF-ért. (Ez nem az én véleményem volt, én még sosem használtam ezeket, csak megkérdeztem tőlük, és az Ő válaszukat írtam le, meg olyanét aki használta.))Vissza térve a tápos problémára, ha nem érzi az "erőt" magában a kedves fórumtársunk, hogy ezt a pár alkatrész össze forrassza, akkor inkább ruházzon be egy erős és halk Noctua ventire, azzal tuti nem lesz baja. Akkor nem kell halkítani és mégis mozogni fog a levegő a tápjában.
Nekem már régóta vezérelve vannak a ventijeim. Scythe ventijeim néha, és a Coolink ventijeim meg soha sem mentek 5 V-ról. Volt más, sokféle ventivel is tapasztalatom, volt ami 4 V-ról is ment, de az nagyon ritka és nem arra kell tervezni, hanem a biztosra, és akkor tuti nem lesz baja gépnek. Ne tegyen a gépébe +1 lehetséges hibaforrást, mert a táp elég csúnya dolgokra képes...
Ilyen vezérlőt meg itt is van aki árul...
-
Kvazár
őstag
Nos, akkor csak én vagyok az aki, olyan ventikbe fut bele amik vagy nem, vagy csak néha nem mennek 5 V-ról. Ami ugye valljuk be elég ciki egy olyan helyre elhelyezett venti esetén ami nem látszik, és csak az elpukkanó kondik hangjából fogja majd 2 hónap múlva konstatálni, hogy "na most nem indult el".
Nekem 8 mit csinál, de simán 5 V az életveszélyes, és tanácsolni is az.
A kapcs amit küldtem nem egy HI-FI erősítő! Nem gondolnám olyan bonyolultnak és aki már alapból a tápjában matat arról feltételezem, hogy 5 alkatrészt akár egy próbapanelen, vagy lengőszereléssel össze tud kötni. (Ez lehet az én hibám.)
-
stfx
aktív tag
Koszi, de az ajanlott helyeken sincs low esr-es 680uF-es kondi. Az a baj hogy mar majd 2 honapja nincs kikapcsolva a monitorom es ha kikapcsolom, utanna tobbett mar nem fog bekapcsolni. Mar utoljara is vagy 1/2 ora alatt 'melegedett' (addig vibralt) be mire jolett.
A 2. kepen a c301 es 302 a 680-as kondi, en meg csak akkor tudom meg hogy milyen tap van az enyemben ha szetszedem. Raadasul az en monitorom samsung paneles, es egy masik samsung panelest lattam neten, es az a 2. kephez tartozo 680uF-os verzio. Ez a 25% nem okolszabaly mit jelent? Mar ez is sok vagy lehet hogy jo lenne az 1000-es helyette? -
Kvazár
őstag
1. A SAR rendszerek nem a legjobbak vagy csak simán elavult, ezért gondolom azt, hogy az olcsóbb és egyszerűbb AB osztályú erősítőt tennék bele.
2. Talán, ha olyan táp lenne mögötte ami áramban ki is tudja szolgálni, akkor nem torzítana 3/4 hangerőtől.
3. Na ebből nem tudom mit akartál kihozni:
Kiestem a az újbóli szerkesztésből de azt le akartam írni hogyno offenz a részemről hisz úgy vettem észre nálam okosabb emberrel legalábbis ebben a témában tuti beszélgetek[/I
] -
Kvazár
őstag
-
ThePoweR
senior tag
Elég drága lenne a hosszabbító beszerzése. De majd körülnézek itt a környéken. Már nem garis mert a 4 pines csati hosszabbítva van így is. Mivel alsó tápos a ház aztán sehogy se ért el. Meg feketére van festve szal lesnének gariba.
Itt még nem volt feketére festve semmi.
Na szóval olyanokkal kötném össze. Olyan mint az érvég hüvely csak 2 vége van aztán ugyanúgy össze kell sajtolni fogóval.
-
GraphX
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest