- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdiG
tag
válasz
talpas #16964 üzenetére
Sziasztok! Remélem jó helyre írok,elvégre elektronika. Van egy 600Wos tápom,és egy videókártyám ami most érkezett. A videókártya megkövetel tőlem egy 6pin-es és egy 8pines csatlakozót. A 6pin-essel nincs is baj, kaptam hozzá átalakítót. A 8pinessel van probléma. A tápból kijön egy 4+4es csatlakozó,ami alaplapra,CPU-hoz való. Ha ezt a 4+4es csatlakozót átalakítanám a következő képpen nagy odafigyeléssel és óvatossággal,
akkor működne a kártya,vagy hazavágnám? -
Dyingsoul
veterán
válasz
talpas #16706 üzenetére
Egész Debrecen városát feljártam 40 km-t mentem a városon belül autóval, megszámlálhatatlanul sok boltban voltam mintegy 4 óra után feladtam a keresgélést... baumax és praktiker valamint társaitól kezdve légtechnikai boltokon keresztül autóalkatrész nagykereskedéseken át a szivacskereskedéseken is túl a hobbi elektronikával bezárólag mindenféle boltba benéztem én és még mintát is vittem, hogy mi kellene nekem, senki nem tudott segíteni.
Egy kecskeméti boltot találtunk itt a ph fórumon eddig, a szivacstrade.hu-t de ott most szept 17-ig nincs árusítás... Most ott tartok hogy megvárom míg azok kinyitnak és érdeklődöm, aztán eldöntöm, hogy onnan veszek vagy kínából ahonnan 4 hét a szállítás (plusz 3000 forint).
-
PHM
addikt
válasz
talpas #14761 üzenetére
Extrém esetben, főleg a modernebb konfigurációkban,
ennek beláthatatlan következményei lehetnek.
Ezért ilyet, aki csak egy kicsit is ért az elektronikához, nem tanácsol.
Kismillió elegánsabb és biztonságosabb mód van a fordulatszám szabályzásra.
Aki pedig nem akar, vagy nem tud barkácsolni, vegyen egy szabályzót.
Például azt, amit te javasoltál. -
-
tick
aktív tag
válasz
talpas #14368 üzenetére
Köszönöm a választ! Nem pillanatnyi statikus áram volt, nem csípett. Inkább lassú, de gyenge. Amikor bedugom az elosztót amiről a táp, a monitor és a TV-m veszi fel az áramot, akkor szikrázik egyet. (nem nagyot, nem tűnik életveszélyesnek, viszont a hosszabbító fehér műanyagán keresztül látszik a villanás. De ilyet már korábban többször máshol is tapasztaltam. Feltételezem normális.
(lehet kicsit zavaros, így talán érthetőbb: konnektor->hosszabbító--(itt szikrázik minimálisan)-->elosztó->táp,monitor,tv) -
mr_ricsi
veterán
válasz
talpas #13688 üzenetére
"Neked mik a tapasztalataid konkrétan?"
Ahol forrasztani lehet, ott forrasztani kell.
A csatlakozóra akkor van szükség, ha időnként üzemszerűen bontani kell a kontaktust.
A felsorolt dolgokban nem azért van csatlakozó, mert az oda az optimális választás, hanem azért, hogy a Kína különböző városaiban készült alkatrészeket villámgyorsan összeépíthessék a készülékben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ashes of Creation (MMO)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- UHD filmek lejátszása
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest