- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeNOx
tag
Sziasztok!
Ha van egy diódám és nem tudom a típusát mivel lekopott róla a felirat akkor miként tudom azt meghatározni, hogy milyen fajta? A nyitófeszültségét lemértem az 0,763V és valószínűleg egy zener dióda. Előre is köszi a segítséget!
-
DeNOx
tag
-
-
DeNOx
tag
válasz
tornas #15194 üzenetére
Igen ezt megcsináltam most az előbb PHM segítségével, de nincs szakadás, semelyik vezeték közt ami a trafóbol jön. Köszönöm azért a segítséget neked is
PHM: Nos mind a két kondi szénné égett, de körülötte ugyanolyanok vannak és azokra ennyi van írva hogy 104. Ez mit jelentene? Egyébként ahogy néztem még vagy két kondi oldala kicsit meg van pörkölve de azoknál még nincs szakadás...
-
DeNOx
tag
Lehet félreérthetően fogalmaztam meg az előbb a diódás részt.
Tehát nyitó irányba mindegyik kb 535mV körüli értéket mutat, amikor záróirányba mérek akkor pedig szakadást jelez a műszer.
Szerk: Még azt akartam kérdezni, hogy akkor most meg kéne bontanom a szekunder tekercsből kijövő két kék és egy sárga vezeték szigetelését vagy máshogy is meg tudom mérni az ellenállást?
-
DeNOx
tag
A diódákat kimértem, mindegyik 5-600 mV közötti értéket mutatott, a másik irányba pedig rövidzárat ahogy azt írtad, viszont a trafó mérésével van egy kis gondom, nem igazán tudom mit is kéne mérnem úgyhogy lefotózom neked, így hátha le tudod nekem írni mit is kéne. A kék-sárga-kék kábel lenne az ami nekünk kell.
Jarod1 : Az a cucc nem a kondiból folyt ki, valami gyantaszerű anyag lehet de azért mindjárt rámérek az elektrolit kondikra is.
-
DeNOx
tag
Sziasztok!
Olyan gondol lenne, hogy van egy Genius SW-HF 5005-ös hangfalam és nem szól a mélynyomója. Az egész úgy kezdődött, hogy először csak lehetett hallani miközben zenét hallgattam, hogy mintha rezegne valami benne és folyamatosan gyengülne az ereje, aztán egyszer csak már abszolút nem szólt a mély. Ez úgy kb 1 óra leforgása alatt következett be. A center és a szatellitek továbbra is szólnak, ugyanúgy ahogy eddig, csak a mély nem. Ezután szét is szedtem a mélynyomót és az egyik nyákon láttam, hogy két kondi teljesen el van égve. Az szeretném tőletek kérdezni, hogy mi tévő legyek, cseréljem ki ezt a két kondit ugyanolyanra amilyen volt benne és annyi, vagy esetleg mehetett-e még más is tönkre rajtuk kívül. (esetleg az ic) Előre is köszönöm a segítségetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Magyar az űrben
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Horgász topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RAM topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest