- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
válasz
haromegesz14 #13567 üzenetére
köszi, valami ilyesmire gondoltam, de már megoldottam, ahogy fentebb is írtam
azért köszi a segítséget -
fo_di
őstag
válasz
haromegesz14 #13565 üzenetére
végül nekiestem, és megszerkesztettem kézzel, generátor nélkül, most sakkozok, hogy miként állna össze, meg a kivágásokat miként kéne megoldani helyileg
azért köszi -
fo_di
őstag
válasz
haromegesz14 #13563 üzenetére
de én nem térbeli, hanem sík hatszöget akarok készíteni a meghatározott paraméterekkel (amik nem a lemez széle meg hossza)
sketchup meg térbeli, amiben találtam hatszöghálót, de az fix méretű, nem változtatható, csak a lemez mérete -
fo_di
őstag
valaki tud valami módszert, amivel photoshopban (vagy hasonlóban) könnyen tudok meghatározott paraméterekkel rendelkező hatszöghálót készíteni? gondolkodok valamin, hogy méhsejtlemezzel jó lenne megcsinálni, de modelleznem kéne, hogy ez mennyire lenne használható (csatlakozókat kéne bele darabolni)
a meghatározott paraméterek alatt a beírható körátmérőt és a körközéppont-távolságot értem -
fo_di
őstag
válasz
mr_ricsi #13547 üzenetére
nagyon köszönöm a segítségedet!, a hét vége felé járok a boltban, aztán legkésőbb jövő héten megcsinálom (bár lehet, megvárom még kínából a végleges usb kábelt hozzá, kb 1-2 hét)
de a végén majd mindenképp jelentkezek az eredménnyel
(hogy ha nem jó az elrendezés, akkor miért úgy van ott megcsinálva? de ez már csak költői elmélkedés...) -
fo_di
őstag
sziasztok
usbről működő led-lámpának milyen ledet vegyek inkább (meg mennyit)? ez a kettő lenne, ami között gondolkodok:
FUL-P70WWCCO FEHÉR SZÁZSZOROS FÉNYEREJÜ Iv=2,5cd/30mA t=70° VÍZTISZTA DOMB. TOK 7,62x7,62mm
vagy
FEL-R514WSWCSL O5mm FEHÉR d=14°, Iv=18000mcd MAGAS FÉNYEREJÜ Uf=3.2..3.8V
a cél annyi, hogy sötétben kicsit több fénye legyen a monitornál -
fo_di
őstag
az extra fényerejű ledek fénye az sötét szobában mennyit ér?
egy kisebb lámpát építenék bele egy cumóba, és akkora kéne, hogy este a monitor fényénél kicsit fényesebb legyen, kb 40 centi hatótávval (jelenlegi asztali lámpámat soknak gondolom arra a célra, hogy monitor mellett a billentyűzetet lássam)
méretre kb 4-6 db 5millis led fér el benne, elég lehet ennyi? ilyen ledeket néztem hozzá:
FEL-R514WSWCSL O5mm FEHÉR d=14°, Iv=18000mcd MAGAS FÉNYEREJÜ Uf=3.2..3.8V
5XX3 FEHÉR O 5mm, EXTRA FÉNYERÖ 6000mcd; 20mA; 20°persze más megoldásra is nyitott vagyok, ami befér ekkora helyre, olcsó, tartós és usb portról vagy esetleg egy molexről meghajtható (na meg nem olvasztja meg a műanyagot)
(a doboz, amibe be akarom építeni, az egy 10 centis wall-e figura, aminek a 2 szemébe tenném be, ahol kb 1,5x2,5 centi legnagyobb átmérőkkel rendelkezik darabonként)
-
fo_di
őstag
mit gondoltok, egy pc táp egyik 12 voltos ágán keresztül össze lehet rakni akkora fényű led lámpát, hogy a sötétben a monitornál valamennyivel fényesebb legyen?
láttam neten 12 centis wall-e figurát néhány dollárért és szimpatikus lett az ötlet, hogy a szemébe világítást kéne tenni éjjeli fénynek az asztalomra gépezés mellé -
fo_di
őstag
sziasztok!
újabb kérdéssel fordulnék felétek:
az alábbi rajz szerinti elrendezést akarom megvalósítani: a hang jön egy 3.5mm jack dugón keresztül, ezt pedig opcionálisan 3 felé vezetném (amik között lenne jack és rca is), ezek 1, 2 és 3
az lenne érdekes, hogy mivel tudnám megvalósítani, hogy egyszerre csak az egyik kimenet legyen aktív? (a jack-rca átalakítás mellékes, de mondjuk az "aktivátor" után is átalakíthatom a jack-rca-t, mert úgy akkor minden ágon csak 3 kábel van
van-e erre esetleg valami teljesen passzív megoldás? (kapcsoló, tekerő, akármi)
remélem, érthető, hogy mire gondolok (a szürke doboz lenne ez a kapcsoló, tekerő, valami) -
fo_di
őstag
na akkor az eszmecsere végén megkérdezem, hogy végül milyen diódát tegyek a hubba?
-
fo_di
őstag
válasz
eXtase #13161 üzenetére
a hátulja
elvileg azt mondták, hogy ezért táplál vissza (egyébként valamennyit tényleg visszatáplál, a raspberry pin akartam használni, és az usb buszon keresztül annyi áram visszajött, hogy a powerledet felnyomja, de annyi már nem, hogy az sd kártyáról elkezdjen bootolni)
meg a fenti linken volt olyanról is szó, hogy a 3.3 voltos iceket 5 voltról járatják rajta
persze az más kérdés, hogy a tápja meg hírül nem tud annyit, amennyi rá van írva -
fo_di
őstag
válasz
eXtase #13147 üzenetére
és akkor mit tudok vele kezdeni?
lenne egy másik kérdésem:
van egy noname usb hubom, aminek egyik rokonáról olvastam neten, hogy nem szabványos és visszatálálja a külső adapter 5 voltját a számítógép felé egy a nyáklapra forrasztott rövidzárral
elvileg szétbontva a dobozát, megtaláltam én is az enyémen ezt a rövidzárat az L1 pozícióban
ha ezt kiapplikálom belőle mondjuk egy sniccerrel, akkor az elvileg jó nekem, ugye?
kép -
fo_di
őstag
válasz
Wind-Storm #13139 üzenetére
egy pc-re kötött logitech 5.1es hagszórószett az illető szerkezet
milyen szűrőt lehet rá tenni? hol/mennyiért lehet beszerezni? -
fo_di
őstag
nekem olyan gondom van, hogy a hangszórómon kisebb pattanásként halaltszik a fürdőszoba villany kapcsolása
ez földhurok miatt lehet? (egyik szobában van a gép, amire minden egy hosszabbítóból jön, a fürdőszoba meg ugye az a fürdőszoba)
mit kéne tennem ennek eltüntetésére? -
fo_di
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #13096 üzenetére
DC V 50-re
-
fo_di
őstag
válasz
atesss #13019 üzenetére
de igen, raspberry pi, a kép nem a sajátom, de már itt van kézben az enyém is (csak egyszerűbb volt képet szerezni netről, mint lőni egyet)
elvileg az 5 állapotjelző led nincsen pinre kivezetve
egyébként még egy hd44780as lcd-t akarok majd rátenni az i2c porton át ezzel a kapcsolással, neten már nyákot is találtam hozzá, csak be kéne szerezni az alkatrészeket hozzá -
fo_di
őstag
köszi srácok, utánanézek a dolognak, aztán valamit majd próbálkozok alkotni (esetleg majd a végeredményt megmutatom itt, vizsgaidőszak után)
-
fo_di
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet, ahol nem túl horror áron vállalnak plexi megmunkálást?
Amire szükségem lenne, az egy kb. 6x6 cm-es plexi tömb, monjduk kb. 5mm-es plexiből, aminek a szélső 1-1 cm-ét körben lemarnák 1-2 mm vastagra (dobozba lyukat vágva így alulról be lehetne ragasztani, és nem lóg ki a doboz síkjából), valamint gravírozni kéne bele egy kis mintát.
Mit gondoltok, ez kb. mennyiből jöhet ki?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest