- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
válasz
vlaci79 #13284 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget. Szóval ehhez hasonló backplane kellene. Csatolom a ház robbantott ábráját, hogy az elhelyezést lásd. Már kevésbé ebbe a topikba való, de úgy tervezem, hogy a második ház lenne egy tükör, hogyha HDD meghibásodás lenne, szóval a kettőt majd össze kell kapcsolni. Mondjuk azt valami külső SAS expander kártyával kellene összekötni? Megvalósítható?
Tápegységen még nem gondolkodtam. De külföldi fórumon olvastam hogyha a HDD-k mennek akár egy 50 HDD-s rendszer sem eszik többet alap állapotban 290 W-nál. Igaz mivel ez egyelőre nem szerver terembe menne, hanem próbálgatásra ezért a nem használatos HDD-ket lekapcsolnám. Így csak azok mennének amik kellenek és használva vannak. Később ha jól skálázható a rendszer akkor lehet szerverterembe vinni.Az a baj, hogy szerintem nem igazán lesz kész backplane ehhez a megoldáshoz. Ráadásul nem tudom, hogy mennyire hot swaposítható a ház. 45 kis fiók. Bár szerintem elvileg megoldható. Kéne egy jó tervező mérnök! Mert akkor szerver szekrényben csak ki kéne húzni a házat ami fiókként működne és csak felfelé kihúzni a HDD-t és kész. Ez a terv.
A ház robbantott ábrája: LINK
-
Mexildos
aktív tag
A ház jellegéből is fakad, hogy tárolásra van tervezve. Hogy mire kell, lényegében tárolásra
na meg olcsóbb azért még mindig mint egy kész gyári darab
igaz nem is azokkal akar versenyezni. Van olyan ember aki az elektronikai részeket meg tudja tervezni? ez mennyibe kerül? a házat mennyibe kerül áttervezni Hot swap kompatibilissá? Illetve mennyibe kerülne azt megoldani hogy az egyes fiokokat távolról le lehessen kapcsolni illetve ha kellene beindítani?
-
Mexildos
aktív tag
válasz
mr_ricsi #13257 üzenetére
Azt hiszem kicsit félre értettük egymást.
9 darab nyák van. Minden nyák 5 hdd-t tud fogadni. Viszont mivel multiplier ezért összesen 9 kábel megy a vezérlő kártyákig. Mivel ezek sata multiplier vezérlők. Tehát a HDD-k ötösével vannak vezérelve.
Összesen egy sorban 15 darab HDD van. Tehát kiszámolható, hogy egy sorban 3 darab nyák van. A nyákon van rajta a HDD táp ellátása is.
Mivel olyan nyák nem létezik mely natívban kezelné le mind az 5 HDD-t ezért nekem ilyenre volna szükségem. Ezt kellene megtervezni. Külön szükségesek speciális kábelek is, mert ezek külön nem kaphatóak, amik a táptól a nyákokig mennek. Lényegében speciális HDD dokkolóról van szó. Mivel a HDD-k csak állítva férnek be ezért van szükség egy nyákra melybe rögtön bele állnak. Alul pedig van egy kis hely ahol a nyákhoz futó kábelek vannak behúzva. Így viszont 4U magas HDD házat lehetne létrehozni. A HDD-ket 6 darab ventillátor hűtené 2 oldalról közrefogva. A házban elfér egy alaplap külön és egy boot lemez illetve 2 normál tápegység is.
A hot swap csak ráadás lenne. Az sem lenne rossz.Elnézést ha nyákozok de kicsit ezen a téren eléggé nem ismerem a szakmai fogalmakat. De remélem érthető voltam.
-
Mexildos
aktív tag
válasz
atesss #13250 üzenetére
A számítógép ház Solidworks-ben készült el. Tulajdonképpen egyedinek mondható ház. Viszont számítógép házhoz kellene tervezni a házba beépítendő nyomtatott áramköri elemeket. Ez a HDD-khez lenne szükséges. Ugyanis alapból úgy lett megtervezve, hogy már egy kész nyomtatott áramköri lapkát szerelnének bele.
Viszont a kész nyomtatott áramköri lapka nem felel meg. Ugyanis úgy képzeljétek el, hogy az egyik oldalán a 5 hdd-t lehet rá dugni. Tehát a HDD-k állva kerülnek a házba. Viszont a nyomtatott áramkör második oldalán alul csak egy sata csatlakozó van, vagyis ez egy sata multiplier. Nekem viszont olyan kellene ami natív, tehát minden HDD-t egy-egy sata kábel vezérel. Összesen 9x5 db HDD helyezhető a 4U magas házba. A HDD-k állítva kerülnek a házba. Sajnos a behelyezésük nem hot swap. Bár nem lényeges, de ha valaki át tudná tervezni a tervek ezen részét akkor egész pofás házikó jöhetne ki belőle. Fontos figyelni a rezgés csillapításra és a hűtésre is!!!
Ezekben kellene segítség, de nem tudom az áttervezés mennyi pénzbe kerülne, már kész tervek alapján?
-
Mexildos
aktív tag
Na jó módosítom a leírt szövegem. Van itt olyan ember aki kis pénzért megtervezné a módosításokat? Jó helyen járok?
-
Mexildos
aktív tag
A #13241 -esben senki nem tud segíteni?
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e. Csak egy kérdést szeretnék feltenni! Ha szeretnék egy CAD-ban készült számítógép házon módosításokat eszközölni, főleg elektronikai (házba épített HDD csatlakozós megoldás nyákos nyomtatott áramkörös dolgok).
Jobban nem tudom leírni mert nem vagyok szakmabeli. De segítségeteket előre is köszönöm!
Ha jó helyen járok mindenképp érdekelne, hogy meg lehet-e oldani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged