- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #14492 üzenetére
A hőérzékelő DS1821 a legdrágább tétel a kapcsolási rajzban, alkatrészbolttól függően 1900-2100ft/db körül van az ára.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #14490 üzenetére
Sajnos az oldalon én sem találtam pontosabb adatlapot.
A neten rengeteg egyszerű termosztát kapcsolás kering, könnyen át lehet alakítani az egyiket, hogy 5°C-on kapcsoljon. Pl ez, minimális mennyiségű alkatrész, bár itt az érzékelő ami drágább tétel, és számítógép kell az érzékelő felprogramozásához, vagy ez, itt minimális módosítás szükséges, mert alapból magasabb hőmérsékletre vannak az alkatrészek kiszámolva. -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #14472 üzenetére
Remélem előbb-utóbb bepereli őket valamelyik póruljárt user.
Igazából nem is értem a dolgot.
Annyi más elegánsabb, flexibilisebb, korrektebb és nem utolsó sorban
veszélytelenebb megoldás van... -
Eszelős
csendes tag
válasz
Wind-Storm #14460 üzenetére
bocs nem tudtam THX
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #14445 üzenetére
PHM "kisakkozta" és mattot adott. Rajzold csak le!
@Ł-IceRocK-Ł
Teljes jelet kap, de ellenfázisban. Így torzul a hangkép (ami egyébként is a másik miatt...).
-
draff
aktív tag
válasz
Wind-Storm #14398 üzenetére
Bocsánat, igazad van!
-
csezoli21
csendes tag
válasz
Wind-Storm #14352 üzenetére
Hát ez egy jó régi gép, lett átépítve, simán unaloműzés volt semmi más!
A winyó amig még megvolt működött hibák nélkül ráadásul az op rendszer is azon volt! Amugy természetesen mindegyik csak pár gigás!! :-D -
draff
aktív tag
válasz
Wind-Storm #14389 üzenetére
Nem győzöm hangsúlyozni - a glimm fénye mindig sárgás.
Most hogy a sláger kék szin miatt az átlátszó nyomó (billenő)gombja kék szinű, az egy másik dolog.
Ha lehet kapni, örülj, vegyél, szereld be - de mi a gáz?
Hogy nem 16, hanem csak 15 A-es? Nagy kaland! Naés?Éppen azért drágább, mert ez most a "nagymenő" egyeseknél.
Egy piros vagy sárga fényű már senkit sem dob fel.
Régebben, amikor ilyen nagy választék és választási lehetőség nem igazán volt, senkit sem érdekelt ennyire, milyen a szine-fénye, örült annak ami van és hogy egyáltalán kapható. -
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #14392 üzenetére
Pedig jó játék a találgatás...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #14389 üzenetére
220V-on működik a glimm, gépben led kellene, de leddel szerelt 2 áramkörös billenő nincs a piacon...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #14383 üzenetére
A nagyobb típusban van, igen, a kisebb típusban csak zöld és piros.
HDD-t akarsz ki-be kapcsolgatni vagy más célod van vele? -
draff
aktív tag
válasz
Wind-Storm #14383 üzenetére
A glimmlámpának mindig olyan narancssárgás sárgás fénye-szine van,
olyasmit, hogy kék - olyan még soha nem volt.Lehet persze bele egy kék szinű LED-diódát tenni (a megfelelő egyenirányítással és némi előtét ellenállással) és akkortól .... kék lesz.
-
zarew
senior tag
válasz
Wind-Storm #14375 üzenetére
Semmi,csak az egyik kép fényképezővel lett,a másik kettő telefonnal. Szóval ez egy ismert hiba ? Elhasználódott azt annyi?
-
talpas
aktív tag
válasz
Wind-Storm #14350 üzenetére
Amit találtam.
Mitsumi M38W-4SC. DC9V CCW . Na 38mm.Magasság 25mm.1600/3200RPM. 4 eres
Mitsumi M38E-4SC. DC6V CW. -----------//----------------2400 RPM. 2 eres
Mindkettő tengelyén ékszíjtárcsa, sejtem videóból operáltam ki valamikor.
Bekötéstől függ merre forog. Mindkettő. -
TOTTIER
tag
válasz
Wind-Storm #14357 üzenetére
Én még a hardverker.hu-n találtam de ott sincs olyan nagy méretbe ami pl a 24 pines csatlakozóra jó lenne és ilyet próbálok most vadászni.
-
TOTTIER
tag
válasz
Wind-Storm #14355 üzenetére
Náluk már kerestem de sajnos nem találtam
Esetleg valami más ötlet?
-
noterepair
tag
válasz
Wind-Storm #14339 üzenetére
ha ezt hamarabb tudom ma is voltam náluk , ezért azért még meg is tudtam volna kérdezni tölük személyesen, minden másnap járkálok oda és a lomex -ba is,. bár smd cuccok miatt inkább a lomex szokott a gyakoribb lenni nálam mert náluk tuti van az ami nekem kell, a tv-video-lcd monitor stb pedig tipikus HQ video mert ők meg csak ilyeneket tartanak,.
-
noterepair
tag
válasz
Wind-Storm #14337 üzenetére
üdv, próbáld meg a hq elektronika nekik kell hogy legyen, vagy esetleg még a lomex nekik is vannak ilyenek, legalább is régen volt az biztos, a hq elektronika szinte100% hogy tart ilyet, remélem tudtam segíteni,.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Wind-Storm #14332 üzenetére
Nem még forrasztás előtt rá volt húzva
Nem tudok képet mutatni :/
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Wind-Storm #14322 üzenetére
Itt a másolt válasz ide is, mert sikerült megoldani, hátha érdekel valakit:
Üdv mindenki!
Tegnap megjavitottam a notebookot, igy egyeztünk meg a tulajjal, ezentúl csak asztali gép lesz, és direktre lesz forrasztva a töltő csatlakozója. Menete a következő volt: notebook szétdarabol, töltő foglalat kiforraszt, kasztni csöppet átalakit a befogásdra (), töltő végződés levág, kábel beforraszt, gyantával leönt, gumidugó egyik végére, másik végére és középett bevágva a müanyagba (igy rögzitettem, hogy ne tudjon ki be járkálni, persze azért ki lehet tépni ha annál fogva húzza valaki
), összeszerel, káromkodik, idegeskedik, párszor még szét és össze, mire nagyjából nem is olyan szépséghibás a dolog és működik is szépen. Gazdájának odaad, mindenki örül!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Wind-Storm #14320 üzenetére
Köszi szépen!
-
Rémus
csendes tag
válasz
Wind-Storm #14315 üzenetére
Az Arctic Cooling ventikkel eddig nem volt bajom, csendesek, a kábel és szenzor hossz 50cm. És árban is jó
-
Rémus
csendes tag
válasz
Wind-Storm #14313 üzenetére
Köszönöm! Így működik
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Wind-Storm #14305 üzenetére
megnyomom a power gombot, de csak a speaker helyett villanjon fel. nem szeretem a karácsonyfát, meg a csipogást sem. egyébként házat építek és nem akarok ledet látni az elején.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #14307 üzenetére
Nem tudom, hogy ki beszélt csöndről, én annyit látok, hogy azt kérdezték mérhető-e feszültség a speaker lábain. Az a hangszóró pedig elég ritka amelyik feszültség nélkül tud üzemelni.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #14305 üzenetére
"A speaker két lába között meg nem fogsz tudni mérni semennyit sem."
Miért ne tudna?
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Wind-Storm #14303 üzenetére
hiába veszek olyan kapcsolót, amihez 12V kell, ha a csipogó pl. 5V-ról megy.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #14295 üzenetére
Így más. Gondoltam, hogy ha már egyszer elromlott, esetleg még fog.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #14293 üzenetére
Az tökéletes lesz. Vegyél belőle tartalékot is, gondolom belefér a büdzsébe.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #14291 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #14289 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy 2 belső érintkezője van? Nem inkább a biztos érintkezés miatt van a 2 karom egymással szemben?
-
Piera23
tag
válasz
Wind-Storm #14230 üzenetére
Igen, ami meg külön álló darabos, abból meg nincs mindből ami kellene. Festékkel megoldom
-
Piera23
tag
válasz
Wind-Storm #14226 üzenetére
Köszönöm, az X-mod-os csomagot én is megtaláltam, de szállítással együtt 3000-et nem ér, akkor inkább veszek matt fekete spray-t és befújom vele a fehéreket
-
norci84
tag
válasz
Wind-Storm #14208 üzenetére
Én is,csak hirtelen nem találtam meg!
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #14082 üzenetére
Azért a légszállítás, a teljesítmény, a fordulatszám, a méret és a zaj között könnyen lehet összefüggést találni.
-
tornas
őstag
válasz
Wind-Storm #14080 üzenetére
Gondolkoztam én is a 12 V-os ventiken is. Ha legalább 3000 RPM-es a fordulata 12 V-on akkor 5 V-on is lesz még belőle valami.
Köszi a tippet, és meg fogom nézni!
Egyébként egy laptop hűtőhöz lenne, mert meghalt az 5 V-os ventije. USB-ről kapta az áramot. Ha találnék egy megfelelő ventit hozzá, akkor nem kellene új laptophűtőt vennem. De ha minden kötél szakad.....akkor is megoldom valahogy! Na jó, végső esetben veszek egy újat.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #14067 üzenetére
A kicsi szerintem pont talál. Ha nem, akkor egy rossz ajánlat volt. A nagyból az "apuka" kell. Ez egyértelmű, gondolom @parkasz is rájön.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #14036 üzenetére
Olyanom van kéznél, akkor megpróbálom azzal. Köszi!
Az elsőre is hátha tud valaki okosat mondani.
-
der_
tag
válasz
Wind-Storm #14034 üzenetére
-
der_
tag
válasz
Wind-Storm #14032 üzenetére
ez jó lenne [link] mondjuk feketében és rövidebb is lehetne, de ez van...legalább van
ilyet szerinted lehet itthon venni? -
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #14011 üzenetére
Akkor az a leírás rossz hogy a halogén kiváltására jó! Ugyanis nekem van halogénem ilyen 2 tűs és az AC 12V-ról megy.Meg minek van 6 pici lába? Ha csak sima anód katódos lenne?
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #14007 üzenetére
Ez az DC-hez is használható.De ha halogén izzó kiváltására használható akkor???
-
andrade
senior tag
válasz
Van egy olyan érzésem hogy ennek a diódának van egy áramköre kétirányú egyenirányítással egyen és váltakozóáramra is be lehet kapcsolni csak a feszt kell biztosítani.Ugyanis találtam olyan több diódából álló egységet ami a kéttűs lábú halogén foglalatba dugható
-
Pubszon
veterán
válasz
Innen.
Miszerint ezeket mind a kétféle képen be lehet kötni.
Ha pedig fordítva kötöm be, mi történik?
Nem lesz baja csak épp nem világít, vagy meg is döglik? -
Fuel
tag
válasz
Wind-Storm #13963 üzenetére
nuku
de dekopírt az lehet tudok szerezni. -
jenei0330
tag
válasz
Wind-Storm #13960 üzenetére
Köszi.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #13943 üzenetére
Szia
Ha a fekete kis csatlakozóházra gondolsz, a hestore-ban kapható.
Az egyes és a kettes csatihoz ne felejts el venni érintkezőt mert nem jár egyikhez sem, külön kell megvenni. érdemes mindig többet, főleg ha nem a hozzá való roppantó fogóval rakod fel a vezeték végére. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13933 üzenetére
Ha valami apró lyukat látsz az IC alatti felületén a fóliának, az (volt?) a kapcsolat más réteg felé. Annak a szakadása (ott furatgalvanizálás szokott lenni) okozhat bonyodalmakat.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13929 üzenetére
Elméletileg mindkettőben van termikus és túláramvédelem is. Ami az adatlapok alapján gyanús, hogy a TS1084 maximum 7V bemeneti feszültséget tűr el, míg az UZ1084 esetében ez 15V-ra van megadva.
Ha az IC a 12V-ból gyártja a 3.3V-ot, akkor ez lehet magyarázat.
Ami a felvált fóliát illeti: ezeknek a hűtését hűtőborda helyett egy nagyobb felületű fólia biztosítja. Az pedig nemcsak borda, hanem vezető is. Nem kizárt, hogy más réteggel is kapcsolatban van/volt. Ha a fólia felvált, valahogy ki kell deríteni, hogy kontaktusként még mihez kell kötődnie, azokat a kapcsolatokat újrakábelezni majd az ICt lehet egy külön kis bordára szerelni (ha van elég hely).
Ilyen szereléshez, már jobb a TO220-as tokozásút beszerezni, mert csak arra szerelhető radiátor. Ha pedig tényleg probléma a bemeneti feszültség nagysága is, akkor vagy az eredeti típust kell keresni, vagy valamivel "felzabálni" az IC bemenetéről a plusz feszültséget (ez már azért igényelné az kapcsolás ismeretét valamelyest). -
ZetorGumi
addikt
válasz
Wind-Storm #13872 üzenetére
Nem a miért a lényeg, hanem az, hogy lehet-e vagy nem.
Amugy erre én is kíváncsi vagyok, hogy mi értelme oda rakni.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13863 üzenetére
Pontosan azért mondtam a két verziót a puha ragasztót meg a keményet.A puhánál elfordítani kell próbálni.Semmi esetre nem emelni
-
intercooler
őstag
válasz
Wind-Storm #13857 üzenetére
Concard az marha drága ez viszont jó
Meg is van a led [link]
Akkor vázolnám mit szeretnék van 1 saitek cyborg keyboard v7 billem vidi
Ebbe szeretnék kék szint is varázsolni RGB smd ledekkel. Na már most a billben jelenleg RG ledek vannak. És úgy szeretném hogy a gyári vezérlöröl menne 2 szin (piros kék) és a potikról keverném hozzá a zöldet!! Ehhez vajon mik kellenek? milyen adatokat kellek megadni hogy tudjatok segíteni?
bill szétszedve -
intercooler
őstag
válasz
Wind-Storm #13855 üzenetére
-
gryphus
csendes tag
válasz
Wind-Storm #13852 üzenetére
Ez nekem is megfordult a fejemben, de nem akartam barbárkodni, gondoltam rákérdezek, hátha...
inkább akkor marad kék... -
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13833 üzenetére
Kérdező! Hol a potméter és a gombja?
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13829 üzenetére
A ventinek áramot is kell biztosítani amit a potméter változtat!
A potméter háza meg a gomb nem is egy helyen van! -
speed3456
aktív tag
válasz
Wind-Storm #13829 üzenetére
bocsi de elég ratyi a fényképezőgépem (minden helyzetben homályos xD ) a telómon meg most rossz a kamera szoftver.
nincs rajta más csak két kábel.
-
speed3456
aktív tag
válasz
Wind-Storm #13827 üzenetére
-
válasz
Wind-Storm #13803 üzenetére
Nem, a HDD az elöl van, ez meg majdnem teljesen hátul (és felül) világít.
De még az alaplapon van.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13795 üzenetére
Az IC "alá" forrasztani általában csak célszerszámmal lehet, mivel pákával nem férsz oda. Én ilyenkor megkeresem hova vezet az alkatrész alatti "pad" és szállal kötöm oda. Még kérdés, hogy a NYÁKból kialakított zóna az IC alatt nem-e játszott hűtőszerepet is, mert akkor bonyolodik a dolog. De akkor is, ha azon a zónán esetleg pici lyukak vannak, amik esetleg másik réteg felé jelentenek kapcsolatot.
-
Soseee
csendes tag
válasz
Wind-Storm #13791 üzenetére
Rögzítésre a pillanatgarasztó is jó lehet. A lakkfilc annyiban jobb, hogy az valamivel kezehletőbb, és nem annyira gány. De ha nincs kéznél, akkor abból kell dolgozni ami van.
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #13791 üzenetére
Szerintem próbáld meg egy csepp pillanatragasztóval rögzíteni.
-
Soseee
csendes tag
válasz
Wind-Storm #13789 üzenetére
Ha a vezetősáv csak felemelkedett, akkor visszahajtod, alkatrész berak, beforraszt és a végén lakkfilccel lekened.
Ha le is szakadt, akkor az illesztendő pontnál megkaparod a vezetősáv két felét (hogy látszódjon a réz) és tolsz neki egy kis forraszanyagot. Utána lakkfilc.
A két IC megy kb egál, akár működhet is (IC1, IC2) -
szelesjanos
tag
válasz
Wind-Storm #13787 üzenetére
Köszi! Megnézem!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #13771 üzenetére
Sztornó
Találtam: [link]
„Szalagkábel csatlakozó˝ ...végül is...
Azt hittem valami komolyabb neve is van, gondolom angolul van is neki.Ui.: Megköszönném ha valaki linkelne a hestore-ból egy DB25-ös lengődugó házat, nem igazán akarja kidobni a kereső sehogy sem, a kategóriákban meg elveszek...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #13766 üzenetére
Az mé' baj, ha arrafelé néz??? -
csak a szélén lévő csavarhelyek érintkeznek a szivaccsal.mr-ricsi:
a lehúzás-vissazdugás így is megoldott előlap leszerelése nélkül szerelgetés esetén, csak a sarukhoz nem férek hozzá a nélkül, de ez meg a kapcsolók helyzetéből adódik, így is rengeteget véstem, reszeltem, fúrtam-faragtam az acélvázt, hogy legyen a saruknak és a kábeleknek/kondiknak befelé elég útjuk... -
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #13741 üzenetére
Igen, már tegnap játszogattam azzal, hogy átdugtam őket: lényeg, hogy a kábelekkel lesz a gond, egyik vsz nem kap tápot, másik el lett kötve... Majd szétszedem újra... ...hamarosan.
Pedig nagyon figyeltem. Ideges is voltam, meg meleg is volt. Majd a mai hidegben rányúlok... -
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #13734 üzenetére
ha a színes, nagyon vékony vezetékekről beszélsz akkor... :/
mikor én próbáltam ugye amíg színes a cin nem fogja
öngyújtóval lejött az egész az egyikről... de a másik meg azonnal szénné égett szóval nagyon óvatosan (a végén már sata kábelből csináltam meg a füles vezetékét)
-
lujó55
addikt
válasz
Wind-Storm #13719 üzenetére
persze, huzallábas, a legolcsóbb. van nekem 5mm átmérőjű, de ez 3mm-es.
Akkor holnap Lomex-kitérőm lesz. Köszi -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13711 üzenetére
Az UZ1084 és a 33 teljesen beazonosítja. A 1084 után már csak a tokozás típusára utaló betűk lennének. De mivel a lábkiosztás minden toknál azonos, ránézésre is belőhető, hogy ez melyik tok.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13709 üzenetére
"nem tudom egy ilyen átalakítás mivel jár, mint a fölös hűtőborda leszedése..."
Vasfűrész+reszelő, vagy csípőfogó, vagy köszörő, vagy flex."Valamint honnan tudhatom, hogy a leendő típus biztosan jó lesz oda?"
Bocs, de rád bízták a javítását
Típusszám alapján megnézed a datasheetben, hogy a lábkiosztása, mérete és a villamos jellemzői megegyeznek-e a hibás darabéval. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13707 üzenetére
"és a középső lábát majd le kell vágjam?"
A tok hűtőfelületének is el kell távolítani a felesleges részét. Vagy más cég kínálatában kereshetsz SMD változatot, amit nem kell átalakítani, csak beforrasztod. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13705 üzenetére
3.3V 5A-es feszszabályzó.
[link]"Hogy lehet ezt kiforrasztani?"
A lábait leforrasztod, aztán a tok körül, ahol a vezetőfólia kilátszik, adsz neki bőséges ónt, és bőséges meleget."Valamint esélyes, hogy működhet még a kártya ha ezt kicserélem rajta?"
Érdekes, mert ez az IC túlmelegedés- és túláram védelemmel rendelkezik, ezért gyakorlatilag nem mehetett volna tönkre. Túlfeszt nem kaphatott? -
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #13701 üzenetére
Ott van az. A piros alatt, takarásban...
-
kmisi99
addikt
válasz
Wind-Storm #13606 üzenetére
Persze tudom hogy nem a legjobb csak a szomszéd villanyszerelő azt mondta ehhez a konektorhoz eléggé problémásan tudná csak behozn ia földelést a fél házon át kellene vinni a kábelt hogy idáig eljöjjön. De mögöttem pár méterre már van földelt konnektor amint tudom áthozom onnan az áramot.
Nem rendesen 12V on van sárga ill fekete kábel. Nagyon valószínű hogy az ellenállás nem jó mert az ilyen fiók aljáról összekapart cucc.
-
kmisi99
addikt
válasz
Wind-Storm #13602 üzenetére
Na ja sajnos pont ahol a gép van ott nincs földelés ezért a gép rázni is szokott. Majd valahogy megoldom hogy a földelt konnektorból egy elosztót elhozok a gépig.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #13591 üzenetére
Az ember nedvességétől ( izzadság ) is nagymértékben függ az ellenállása. ( meg bőrkeménykedés stb.. )
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13586 üzenetére
...másikhoz megy vagy 100 kiloohmos, ...
Még hálózati feszültséghez is túl sok ...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13577 üzenetére
Nézd át még egyszer a bekötést és azt írja hogy nem lehet túl hószú a kábel sem, routerrel nem csináltam ilyet de alaplappal igen, hat azzal is volt macera 3 napomba telt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13575 üzenetére
[link] Ezt nézted?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13523 üzenetére
Elég. (mármint: elegendő)
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #13491 üzenetére
Akkor a kiforrasztás nemgond. A többit pü-ben ha találok megfelelőt.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #13488 üzenetére
Megnézem a nálam lévő döglött alaplapokon ilyen van e.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Wind-Storm #13488 üzenetére
Nekem van egy döglött MSI AM2+ os lapom, azon lehet van ilyen csatlakozo. Ha gondolod megdumálhatjuk, írj privit.
-
Bari
Modder
válasz
Wind-Storm #13486 üzenetére
Legolcsóbban döglött alaplapból tudod kitermelni. Csak találni kell egyet amin a megfelelő csatlakozó található.
-
Hequila
őstag
válasz
Wind-Storm #13452 üzenetére
Sajnos nem megoldható, a FET pont a lefogatókeret alatt van.
Ami érdekesség, hogy a 2 fokozat 4 FETje közül csak 3 forró, a negyedik teljesen normál hőmérsékleten üzemel.
Valóban az okot kellene megkeresni. Talán a vezérléstől kaphat nem túl szép jelet? -
Hebehebe
tag
válasz
Wind-Storm #13442 üzenetére
Köszönöm, írtam neki
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13438 üzenetére
Ha kékLED félvezetőstruktúrával szerelik látható, ha UVLEDdel, akkor nem. Ellátva a foszforbevonattal (ami nem tartozik a félvezetőstruktúrához) mindkettő fehér fényt fog adni.
Alkalmazás sok van. Engedd meg, hogy ne kezdjem sorolni, de tallózhatsz itt.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13436 üzenetére
A fehér LEDekben való felhasználásra gondoltam. A cső esetében kisülésről és ionizált gáz sugárzásáról van szó, aminek ugyancsak szélesebb a spektruma.
Lehet itt volt a táblázat, mert volt egy időszak, amikor itt egy napokig tartó téma volt a LEDek használata.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13434 üzenetére
Láthatatlan UV leddel még nem találkoztam eddig, csak infrával.
Leginkább arra használják, amit említettem.
A gerjesztett fény meglátásom szerint lila szokott lenni, vagy van másmilyen is?
Ha a LEDekről kérdezel, akkor erről annyit, hogy egy LED monokromatikus (vagy in kább nagyon keskeny spektrumú), azaz egyetlen hullámhosszon ad, de nem konvergens, mint a lézer. Ezért nem lehet fehér LEDet készíteni kizárólag a félvezetőtechnikára alapozva, mert a fehér fény kapásból a látható fény spektrumának összetételéből áll.
Esetleg egy beillesztett táblázat (már volt egyszer jónéhány héttel korábban egy rokon topikban) többet mond erről: -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13432 üzenetére
Az UV LEDek vagy láthatatlan fényt bocsájtanak ki, vagy - mint a fehér LEDek esetében is történik - rendelkeznek egy speciális bevonattal, ami gerjed és látható fényt bocsájt ki UV sugárzás hatására.
A sötétlila cső esetén az emberfia csak a sötétlilát látja, ott végetér neki a látható spektrum. De maga a lámpa sugároz ezen a határon túl (kisebb hullámhosszon) is. Az meg ugyanúgy gerjeszti a bankón az UV érzékeny festéket. -
>Deego..
senior tag
válasz
Wind-Storm #13422 üzenetére
Köszönöm szépen, már rákérdeztem.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Wind-Storm #13420 üzenetére
Némelyik Arctic Vga hűtőhöz adják.
-
Dusee
őstag
válasz
Wind-Storm #13408 üzenetére
aha, jó inkább maszkolok
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #13394 üzenetére
Semmi baj nincs a GPS-el sem, régi modell a por meg minden elektronikai alkatrész ellensége.
-
Dusee
őstag
válasz
Wind-Storm #13387 üzenetére
mekkora vitát robbantottam ki egy ártatlan kérdéssel
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13385 üzenetére
"Ez az egész nem feltétlenül igaz, annyi tényező függvénye a dolog..."
Feltétlenül igaz.
Egy venticsere után nem kell az egész hűtési rendszert újra tervezni, ezért mindössze 3 tényező függvénye. Minden más vagy ezektől függően változik, vagy állandónak tekinthető.
(És még szükség van a két ventinek a légszállítás-tápfesz görbéjére.)"Azért egy FSP BS2-ben pedig már illene lennie hővédelemnek..."
Van a szekrényemben egy Chifi CTG, amelynek a ventirácsait eltömte a por, és megsült. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13383 üzenetére
"De ezzel a további melegedést megakadályozza, nem mint egy teljesítmény-hűtés arány vezérelt táp."
Csakhogy a hőegyensúlyi állapot magasabb hőmérsékletnél áll be, mint a nagyobb légszállítású gyári venti esetén állna be. (A magasabb hőmérséklet pedig csökkenti a táp élettartamát.)"Pont ezért előnyös a thermal controlled fan, mert nem hagyja túlmelegedni a tápot."
Miért ne hagyná? A szekunder oldalon érzékeli valamelyik melegedős alkatrész hőmérsékletét, és minél melegebb, annál nagyobb feszültséget ad a ventinek. Fordulatszám érzékelés általában nincs, ezért a vezérlésnek fogalma sincs hogy forog-e egyáltalán a venti.
A fan control eszközkészlete kimerül abban, hogy ráadja a maximális feszültséget, de ha ez nem elég, és a táp melegszik tovább, akkor leég. (Feltéve, hogy a tápban nincs valami további túlmelegedés védelem, ami ilyenkor kikapcsolhatja) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13380 üzenetére
"Alacsonyabb feszültségen indul és 9 lapátos, így logikus, hogy alacsonyabb feszültségen többe levegőt szállít."
Az F12 2.9V-nál indul, a gyári venti pedig 3.0V-nál. A táp 4.6V körül indít, és a Shark venti 4.3V-nál már üzembiztosan forog. (Amikor a ventit néztem, nem volt kisebb értékre állítható táp a kezem ügyében.)
És a Shark ventinek 15 lapátja van."Miért lenne már melegebb? Pont ezért jó a thermal control mert a venti fordulatszámát hozzáigazítja a hőmérséklethez."
Ha nincs melegebb a tápban, akkor miért forgatná gyorsabban a ventit?
Igenis melegebb lesz a tápban. Azzal analóg a dolog, mint amikor szorulni kezd a (gyári) venti."Én nem merném ezt ilyen biztosra állítani.."
Veled ellentétben én már a gyakorlatban próbáltam, ezért nem csak elméletben vitatkozom. -
Dusee
őstag
válasz
Wind-Storm #13380 üzenetére
és tényleg
túl szép volt, hogy igaz legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hívószám-hamisítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest