- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
válasz
zed1983 #60435 üzenetére
Tapasztalatok a lap/proci/ram hármasról ? A Kraken-nek milyen a hangja ?
Illetve MÁSTÓL is kérdezném :
G.SKILL Trident Z5 NEO 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N
G.SKILL Trident Z5 NEO RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
Között csak az RGB a különbség melyiket érdemesebb venni ? Gondolom RGB nélküli ajánlottabb ? -
hoffman_
nagyúr
-
tippm86
tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zed1983 #60355 üzenetére
fura kérdés: mit csinálsz, mikor újraindul? gépnél vagy, esetleg pont leülsz vagy elmész?
nekem másfél évig volt ilyen random bajom, miután rájöttem, hogy statikusan feltöltődöm szőnyeg/zokni miatt és a fém billentyűzeten keresztül kisütöm magam, mikor leülök és random rebooot. mindezt csak télen mindig, amikor szárazabb a levegő a lakásban... -
viperabácsi
addikt
-
rxmiss
tag
válasz
zed1983 #60140 üzenetére
egyebkent jofej, de nekem a szendvics hazakkal ket problemam szokott lenni:
1.) altalaban tulsagosan limitalt a hasznalhato procihuto magassaga
2.) nem kedvencem a pcie kabel, akkor sem ha muxik, de ez egyeni nyomor.tiszta sor, hogy sokszor kicsi jatekgep eseten a videokartya a szuk keresztmetszet, szoval nem kell zord proci az ilyen kicsi buildeknel, azaz elegseges a nagyon alacsony huto.
ezert is lesz vagany sff-cucc kollega gepe, ha sikerrel begyogyitja az lp 4060-at, mert egesz kiegyensulyozott masina lehet belole. -
válasz
zed1983 #60119 üzenetére
Silverstone ML09, bár kicsit necces:
- lehet hogy le kell venned a VGA-ról a fekete műanyag borítást, hogy elférjen a kártya az oldallapi I/O portokról.
- 3 slot helyett inkább csak 2.5 PCIE slot.Silverstone ML11, amibe mATX lap fér, 4 slot-os, de SFX helyett TFX tápot fogad.
-
Pista0001
addikt
válasz
zed1983 #60119 üzenetére
Azt hiszem, Silverstone mATX van, ami megfelelhet, de jóval nagyobb, mint a videon a konfig. Ha flex-ATX tápos is jó, akkor ez jó lehet, ha esetlwg Aliexpressen vagy német Amazonon megtalálod. Nincs meg a 3 slot, de ha csak a hűtés miatt kell, akkor talán befér. Ha plussz kártya miatt, akkor van egy teljes méretű hely külön, csak épp riser kell hozzá.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
zed1983 #60067 üzenetére
Hogy nem tetszik, az oké. De hogy ez nagy?
376 x 185 x 292mm incl. Protrusions, 360 x 185 x 274mm excl. Protrusions (utóbbi maga a ház, tehát a beltartalom, előbbi a kilógó alkatrészek (láb, VGA slot csavarozó) is beleszámolva)
vs:
247 mm x 167 mm x 363 mm (SSUPD Meshroom D)Szinte koppra megegyezik.
-
válasz
zed1983 #60033 üzenetére
Ja. 60-80k HUF-ot még fogat szívva kifizetek, de hogy 120k+ HUF-ot.
Ez az A620 chipset meg nem tűnik nagy érvágásnak: PCIE Gen5-öt nem tudja, csak Realtek ALC897 kodek, és tuning sincs, de utóbbi nem is kell (ha játékhoz kell az erő, akkor vagy GPU-t húzom, vagy veszek egy X3D-s CPU-t).
Az igazi hiányosságokat lent írtam (DP port, illetve M.2 slot), de azt eldönti az ember, hogy melyiket hagyja veszni.Kíváncsi leszek az ASRock árazására, remélem Giga alatt lesz 15-25 ójróval!
-
creation
senior tag
-
Qkackca
őstag
válasz
zed1983 #54395 üzenetére
Igazából az még pont 'jó' [link]
Igaz, hogy az 12100f-re (base tdp 58w, max turbo 89w) közepes tuning/ turbo lehetőséget ír a gyári specifikáció, a lapod mennyit engedett meg a procidnak?
Azt nem nézted ha a tdp/turbo/pl2 limitet beállítod akkor hogy viselkedik?Az 1155-ös változat az van nekem is, az olyan 80w körül tud hosszabb távon max 80 fokot tartatni (Chieftec BT-02-ben).
-
zsirfecske
addikt
válasz
zed1983 #52991 üzenetére
ez vicces, mert már a jelenlegi 580-as karijának is 500-as tápot ajánlanak, és azt 350-essel is hajtotta. ha így nézzük bőven elég a 450. de ha be akarsz rakni valaha valami böszmébb videókarit, kellhet, nem is feltétlen a 250+ wattos max fogyasztások, mintsem a hirtelen spike-ok miatt.
-
törölt tag
válasz
zed1983 #51792 üzenetére
haragudj arra, aki kitalalta h neked egpu-d lesz
en abban gondolkodtam h hasznaltan 50k-70k korul mar ki lehet fogni kulso hazat es beteszek a meglevo alaplapba egy tb kartyat, szinten hasznaltan. igy kevesebbol kijohetett volna. ha a hordozhato munkagepemet hasznalnam jatekra is, meg lenne is ertelme. -
HookR
addikt
válasz
zed1983 #51774 üzenetére
Passz, ez a témakör kívül esik a komfortzónámon.
Arra is csak most csodálkoztam rá, hogy USB 4.0-t ír 40Gbps-kel, meg hogy mennyi USB variáció van már: USB 3.x – 4.x data transfer modes -
törölt tag
válasz
zed1983 #51774 üzenetére
kis tulzassal
egpu.io-n nagyon sok hasznos info van, tudsz kulon keresni tb implementacio es doboz kapcsolatara is akar. savszel, kompatibilitas, stb.
-
imibogyo
veterán
válasz
zed1983 #43989 üzenetére
Vagy ha van 3D-nyomtatós ismerős, ő is meg tudja oldani...
-
CSB29
aktív tag
válasz
zed1983 #43822 üzenetére
Nekem nagyon kicsit házban, elégséges hűtéssel megy. Throttling nincs, de felmászik rendesen a hőmérseklet. 3,9 ghz-et tud stabilan minden magon. Nekem Noctua Nhl9i hűtőm van rá, ajánlom is egy normális hűtő beszerzését a trágya inteles helyett.
Maga a lap azt tudja, ami le van írva. Semmi oc, ramod 2666-ot fog futni. Mást nem kell nézni, csak ha kell m.2 foglalat, vagy külön displayport, vagy vmi extra. Nekem teljesen megfelel, főleg játékra használom. -
CSB29
aktív tag
válasz
zed1983 #43808 üzenetére
Én most raktam össze a Asrock h310m itx/ac + 8400 konfigomat. Asrock bios elég jó, ram 2666-tud, ahogy hirdetik. Minden oké, wifi is jól megy, asszem ac 3165. Nem tudok mit mondani róla, elég alap, oc nyilván nem lesz. Van rajta displayport is ha számít, annyival jobb, mint a többi.
Nálam sok lap megfordult már, Asust, meg Asrockot szeretem. -
mrbig25
őstag
válasz
zed1983 #26136 üzenetére
Egy biztos, a BeQuiet nem halk. Itt egy teszt, amiben van egy ventiprofil is...láthatod, hogy 1100rpm-ről indít alapjáraton.
Ugyanazon oldalról egy Chieftec SFX-350BS teszt, aminek a belseje egyezik az általad linkelt Zalman-nal. Láthatod, hogy ez feleakkora fordulatszámon jár alapállapotban.
A 80mm-es magasság pedig szimpla elírás. A képeken látszik, hogy normál SFX szabvány méretű a Zalman. -
válasz
zed1983 #26139 üzenetére
Szerintem elírás lehet, a sima ATX van kb. 85mm-körül. Nézd meg a csavarmeneteket a két tápon: ha tényleg 80mm-es lenne, akkor nem lenne olyan szabványos ház, amibe bele lehetne szerelni - két szék között a pad alá.
A lenti Raven RVZ01-be mindenesetre belefért, szóval én nem paráznék.
-
válasz
zed1983 #26136 üzenetére
Azt én honnan tudjam? Nem volt egyikből sem nálam.
Mindenesetre valaki korábban itt megállapította, hogy a Zalman valószínűleg ugyanarra a belsőre épül, mint a Chieftec SFX-350BS, arról meg azt mondják, hogy igencsak halk."Probably the best part is actually the psu... That's right 27A on the +12V rail. And nearly completely silent - take my word, I'm an extremist when it comes to noise."
[ Express Log ]Persze lehet, hogy a venti cserélve lett, de a Zalman hűtéseivel általában nem szokott gond lenni, szóval én bizakodó vagyok. Amúgy inkább a 450-es változatot venném, főleg hogy a Zalman-ra is 3 év garit adnak.
-
viperabácsi
addikt
-
törölt tag
válasz
zed1983 #25551 üzenetére
ahhoz képest, hogy széles bementi fesztartománnyal bír, elég jó áron van. Ugyan csak egy kis, ezeréves ITX-et kötöttem rá (pentium-M 1.7GHz), egy 2.5"-es HDD-vel, de gond nélkül ment a 19V-os adapterről.
Viszont ATX12V-ot átalakítóval kell rápasszítani, hogy induljon a deszka...
-
burny
aktív tag
válasz
zed1983 #25484 üzenetére
Ami jó azon nem kell változtatni! sg05-nek voltak hibái (vinyók elhelyezése), változtak a követelmények (odd már nem kell) azok most tökéletesítve lettek.
VGA is 'csak' fél inch-el lett nagyobb, ez pont elég mert nagyon sok 10,5 inch-es nvidia kártya van, ami az sg05-be csak flexeléssel lehetett beletuszkolni.
Ha pedig teljesen friss és innovatív megoldást akarsz akkor nem kell messzire menni: RVZ01 -
HookR
addikt
válasz
zed1983 #25451 üzenetére
Hogy ránézésre melyik bizalomgerjesztőbb, azt nem tudom megítélni. Ellenben akad néhány észrevételem:
- A Z2-ATX-200 mellett szól az alacsonyabb ár és a 12V-on 10A-es terhelhetőség (Itt rögtön megemlítendő a hivatalos megerősítése annak, ami eddig is sejthető volt: "No over-load protection on +12V rail because the +12V rail is connected directly to the power source input.").
- A PicoPSU-160-XT mellett szól, hogy a bemeneti kábele P4-es Mini-Fit Junior csatlakozóban végződik.(#25455) zed1983: "illetve a Z2 atx és a Z3 atx között mi a különbség?"
A legfontosabb különbség, hogy a Z3-as a 12V helyett 16-24V bemeneti feszültségre van felkészítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Videós, mozgóképes topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Reklámblokkolók topikja
- Doctor Who (2005)
- Suzuki topik
- Vicces képek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest