- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
válasz
Archttila #44929 üzenetére
Éppen most szerettem volna megírni,hogy az U9S mellett döntöttem. Ma hozta a postás, gyorsan fel is dobtam. AM4 kompatibilist küldtek ami dícséretes.
Hőfokok rendben vannak 58fok fölé nem ment WOT közben,hangja gyakorlatilag nincs.
Nagyon örülök neki, nem csalódtam a Noctuában. -
tomic
addikt
válasz
Pete55555 #44912 üzenetére
Nyilván nem a két hűtőt hasonlítottam össze hanem csak a két ventit. A kis Noctua míg nem volt terhelve hangtalan volt. De mihelyt megkapta a terhelést hangos lett. Ezért is van fenntartásom a 92 mm-el.Itt meg van 2db benne.Tényleg csak zárójelben a 2 ventinek és az ilyen 2 oldalas felállásnak mi értelme van? Az egyik oldalról a meleg levegőt nyomja a másikra..
Htpc az elsődleges feladata a gépnek de ritkán játszom is vele Wot-ot.
Jobban örültem volna egy 12cm vagy egy 14cm ventivel ellátottnak.De ha azt mondjátok nem hangos és elbír a Ryzennel megveszem.Max visszaküldöm ha nem válik be. -
tomic
addikt
Sziasztok!
Ryzen 2400G procimhoz keresek hűtőt ami elfér egy Node 605 házban. Magasság max 125mm lehet.
Procim nincs húzva viszont az IGP van.
Amiket kinéztem azok közül szerintetek melyik a legjobb hűtő és egyben a legcsendesebb?
Thermalrigt AXP100/200 Muscle/Rog(ezek szinte azonosak max a súlyuk más ).Itt a 200Rog a legnehezebb.
RAIJINTEK Pallas
SilverStone Nitrogon NT06 Pro V2
Noctua NH U9 bár ehhez kell plusz felfogatót venni.Vagy esetleg tudtok más alternatívát szívesen fogadom.Esetleg Corsair H55 kompakt vízhűtő.
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Pár napja szereztem egy Node 605 házat.Annyi a baja,hogy a front lapja folyton lenyílik mert hiányzik a két sarkán lévő mágneses filckorong vagy csak sima fém filcben ezt nem tudom.A ház belső oldalán van mágnes tehát gondolom csak egy sima fém korong filcben.
Kérdésem az lenne,hogy hol tudnék én ilyen korongot beszerezni,venni? -
tomic
addikt
Rendelt már valaki közületek a Newegg.com oldalról? Ha igen tudja valaki,hogy honnan kapom a megrendelt árut ha pl beállítom az országkódomat? Akkor is az USA-ból vagy az adott országból?
-
tomic
addikt
Végre. Elérhető az Asrock X470 mini lapja.
sati Elfelejtettél?
-
tomic
addikt
válasz
#16939776 #43019 üzenetére
Köszi.
Kicsit dilemmában vagyok mert már lassan 2 hónapja várom az x470 mini lapok megjelenését.De folyamatosan tolodik. Csak a Biostar van elérhető árban és azon meg 1 HDMI és egy DVI csati van.A problémám az lenne,hogy az egyik kimenetet az erősítőbe szeretném kötni a másikat meg a tv-be. De nem tudom,hogy a DVI-HDMI átalakított kábelemen menne-e az összes hangformátum.Más. Asrock lapoknál hol lehet megnézni a memória támogatási listát? Sehol nem találom csak a cpu-t.
ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac lenne. -
tomic
addikt
Tudnátok nekem abban segíteni,hogy ha egy lapon csak 1 HDMI csati van és egy DVI, akkor azon a DVI csatin mi megy át? Hang is átmegy minden formában mint a HDMI-n vagy az mit tud küldeni?
-
tomic
addikt
Nem úgy volt ,hogy a múlt hónap 21 körül jelennek meg az új x470 mini lapok is? Na már most én még a mai napi nem tudok elérni egy példányt sem.Ti tudtok valami infót mikor jönnek?
-
tomic
addikt
-
tomic
addikt
Nem igazán szálingóznak az X470 miniatx lapok. Egyedül az Asus csiriós Rog Strix lapja van kint a geizhals oldalon.
Kezdek aggódni. Lassan 3 hete várok màr rà remélem nem hiàba és felbukkan a hétvégéig valami az Asrocktól is. -
tomic
addikt
Valahol azt olvastam tegnap,hogy 19-re ígérik a megjelenést max 21.
-
tomic
addikt
válasz
DrDante666 #42575 üzenetére
Mit szólnál egy Termalright True Spirit 80 Direct-hez? Ez 122mm magas és kényelmesen elfér a Sharkonban.
8000Ft kb újonnan.
Nálam remekül teljesített. -
tomic
addikt
Kifutottam a szerkesztési időből.
Ryzen procit én filmekhez használnám,tehát htpc-nek.Mivel azt hallottam,hogy ha húzva van még egy picit az igp bennük akkor elég szép eredményeket érnek el de legalább 3000mhz ramok kellenek hozzá.
A kérdésem az lenne,hogy milyen lapban lehetséges az igp húzása? Fontos,hogy "X370" lap legyen vagy elég a "B350"-is?
A 4-es közül nekem tetszik a Gigabyte GA-AB350N-Gaming WIFI,Valamint a két Asrock.De Giga felé mennék inkább így elsőre. -
tomic
addikt
válasz
Mercutio_ #42564 üzenetére
Németben már van,szvsz hamarosan itt is lesz.Pl: [link]
Hookr Köszi szépen.
Nem tudom érdemes-e most bekockáztatni vagy várni még. Ki tudja mikorra lesz a valósan is támogatott megjelenése nekem meg relatív sos lenne.
Asrock Fatal1ty laphoz ezt írja az oszrák árukereő: Hinweis: Mainboard zertifiziert nach HDMI 1.4. Ab Ryzen 2000 HDMI 2.0 möglich.Mind a 4-hez pontosabban.
-
tomic
addikt
-
tomic
addikt
Tudtok infót arról,hogy megjelenik-e a közel jövőben valami Mini-itx lap hdmi 2 csatival Ryzen procihoz?
Elgondolkodtam egy igp-t hasznàló lejàtszó építésén de csak hdmi2 csatissal vàgnék bele. -
tomic
addikt
Tudtok olyan boltot ahol előre elkészített rácsokat lehet kapni a házakhoz? Arra gondoltam,hogy vágnék egy lyukat a ház oldalára ahol a vga van, hogy jobban szellőzzön, és ezt befedném valami esztétikus ráccsal.
Ha külföldi oldalt tudtok az sem baj. -
tomic
addikt
Akkor most ajánlott kipróbálni vagy sem? Az Apache is ha működik a generált szél beleütközik az alkatrészekbe. Főleg ha egy Isk 600-ban belesűrítve.
Lehet jobban járnék egy házcserével lassan. -
tomic
addikt
Volt valakinek tapasztalata Noctua NF-S12 1200-as ventivel [link]? Házba keresek valami szuper halkat. Jelenleg egy Apache van leszabályozva de ez is egy picit hangoskás nekem.
Ez az egy venti lenne a házban csak tehát jó lenne ha legalább annyi levegőt megmozgatna mint az Apache.
Szerintetek? -
tomic
addikt
Tud valaki olyan céget vagy ismer valaki olyan személyt aki perforàlàssal foglalkozik? Kicsit szellősebbé tenném a hàzat ha lehet.
-
tomic
addikt
Ismertek olyan céget ahol lézervágással foglalkoznak? Meglévő házamat lehet egy picit szellősebbre szabatnám.
-
tomic
addikt
válasz
mpierre #41323 üzenetére
Ahol ekkora légnyomást generál a venti ott nyilván lesz zaj is. Az arany középutat kellene megtalálni. De valószínűleg a Duracellm által linkelt kis piros lesz kipróbálva.
Vagy rendelek egyet az Apacheból a kis pirosból,és egyet az Enermaxból és max visszaküldöm.Ispy Tudsz olyat ami halk is és kb Apache szinten van?
-
tomic
addikt
Böngészgettem a venti àrukereső oldalt. Beàllîtottam a max hangot(20db),a max fordulatot (1500). Ezek között a legnagyobb légnyomàst az Akasa Apache produkàlta.2,64mmH2O ,és 14 euro.
Próbáltam a légnyomàsra fókuszàlni a lehető leghalkabb verzióban.
Nyílvàn nem versenyez az emlîtett àràval, de ha a légnyomás értéket nézem akkor meg a fasorba sincs. -
tomic
addikt
válasz
hegegabi80 #41318 üzenetére
Tápom megvan azt nem szeretnék cserélni.Atx-es, direkt ezt a típust vettem az alacsony ripple noise miatt.
Ennek a ventiét bekapcsolva hagytam,hogy az is a hátsó venti felé terelje a levegőt.A gyári hátsót cserélem egy hatékonyabbra.Ha megtalálom a plusz egy 120as ventimet akkor azt meg beállítom a táp élé,mellé,hogy fújja a hátlap felé a levegőt.Nagyjából ahogy te is csináltad.
Bár inkább a befújást kellene megoldani de azt itt nem egyszerű.
Vágni kellene rá még pár lyukat de nagyon nem akarom.Esetleg egy ház csere jöhet majd szóba. De melyik ugye.... -
tomic
addikt
válasz
#16939776 #41312 üzenetére
Madvr algokat számol.
Amit linkeltem venti, ha jól emlékszem régebben használtam proci hűtésre. Csendes volt,korábban nagyon ajánlottnak számított..
Amit linkeltél az nem hogy gyengébb az általam linkeltől? De elhiszem neked,hogy jó és az ára is több mint baráti.Próbát megér.Ispy Sosem arról voltak híresek. De a termékeik minőségiek szerintem.És ha jó akkor egyszer kell csak megvenni.
-
tomic
addikt
válasz
AxBattler #41308 üzenetére
Sajnálatos,hogy nem csináltak rá több perforált részt. Vagdosni nem szeretném, inkább eladom ha nagyon zavar.Vagy ha esetleg valaki tudna profi lézeres vágót akkor azzal talán beszélnék,hogy miként tudna rá lyukakat vágni.
Duracellm...Tudsz nekem ajánlani ilyen ventit? Nem spórolnék az árral,ellenben csendeset szeretnék amennyire csak lehet.
Ez szerinted jó lehet?
A vga elméletileg kb 60% teker.Filmnézéshez van nem gaméra. Azt sem lehet mondani,hogy agyon van hajtva. -
tomic
addikt
Beszereztem egy Antec isk 600 kis házikót.
Nálam kiérdemelte az erősen nem ajánlott minősítést. legalább is az én konfigommal.
Van benne egy Rx 570 vga és egy G4600 proci. Szinte megáll a meleg levegő a házban amit a vga termel.
A proci nyilván nem ad le sok hőt,hisz alig van használva (kb 30%-on),plusz alul is van feszelve.
A vga viszont igen.A hátlapján lévő fém burkolat,merevítés szinte forró.
Van ötletetek arra,hogyan lehetne kicsit szellősebbé tenni ezt a kócerájt? Hátoldali venti csere esetleg egy nagyobb légszállításúra? Vagy ti mit javasoltok? -
tomic
addikt
Antec isk 600 mini hàzba egy Intel G 4600 proci lehűtésére milyen hűtőt ajànlanàtok? A lehető legcsendesebbet ha kérhetném. Proci alulfeszelve max 40%-on hasznàlva.
-
tomic
addikt
válasz
djsiegfried #41013 üzenetére
Hol tudok ilyet venni?
-
tomic
addikt
Letettem a fekvő hàzakról és helyette nézegettem mini hàzakat.
Ezt talàltam. Sharkoon QB One. Véleményetek róla?
Ebben elfér a normàl atx méretű EVGA supernova 550 g2-es tàp?
Hasonló hàzak közül mik még az ajànlottak? -
tomic
addikt
Node 202 hàzba szeretnék kàrtyàt az RX560 szériàból.
Mi az ajànlott közülük?
MSI Aero 4gb OC? Vagy inkàbb Giga valamelyik dupla ventise?
Htpc-be menne. -
tomic
addikt
-
tomic
addikt
Node 202-be csak sfx táp megy bele? Atx -et nem lehet bele rakni,esetleg barkácsolni?
Egy mini itx lap menne bele egy 560rx vga-val és egy evga g2 550w táp.
-
tomic
addikt
Gépem lassan beindul és működik is mindene amit szerettem volna. Viszont a gyári proci hűtője elég hangos terhelés alatt.Mit tudtok ajánlani ebbe a házba?
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem elnézést.
Össze raktam egy kis mini pc-t- A lap egy Giga H270N wifi lap lenne és a proci egy G4600,ramok 2x4gb 2800mhz G.skill.
A problémám az,hogy összedugtam a hdmi kimenetén a tv-vel,és meg szerettem volna kezdeni a win telepítést de nem jelenik meg kép a kijelzőn.A biost sem látom. Mi lehet a hiba?
Nem küldi ki a hdmi-n a képet míg fel nincs telepítve a win csak dvi-n ,vagy a bios nem passzol a laphoz?
Másra nem tudok gondolni.Szerintetek? -
tomic
addikt
Köszi a segîtséget és az ötleteket nektek. Azon gondolkodtam,h előbb megrendelek mindent hűtő nélkül. Mikor megvan minden és összeàllt minden,akkor pontosan àt tudom làtni,és meg tudom mérni mekkora hely marad. Addig elvagyok a gyàrival is mîg a vga meg nem lesz.
-
tomic
addikt
Nagy vonalakban összeállt a következő konfigom,de egy kis segítség még azért kellene. Rápislantanátok?
I5 6500,I5 6600. A második felé hajlok,mert magasabb az alap órajele,és csak 20 euroval kerül többe.
Gigabyte H170N-WIFI,vagy a Z-s változat. Attól függ,melyik van a boltban,egy helyről egyben szeretném rendelni.
[G.Skill RipJaws V blau DIMM Kit 8GB, DDR4-3200, CL15-18-18-36 (F4-3200C16D-8GVKB)]
SilverStone Raven Z RVZ02
Sharkoon Silentstorm SFX Gold 500W SFX12V-L,SilverStone Strider Series 500W SFX12V-L (SST-SX500-LG)
A Sharkont nem ismeren viszont ez van a boltban, a Silverstone amit szerettem volna az nincs.
Szerintetek maradhat így,vagy esetleg van jobb ötletetek?VGA az egyenlőre várat magára. Viszont proci hűtő kellene nekem. Raven max 58mm magasat fogad.
Tudtok ajánlani nekem valamit?
Találtam egy képet ahol Silverstone Argon Series AR06 van rajta. Ez mennyire vállalható? -
tomic
addikt
Megjelent a SilverStone Raven Z RVZ02 házikó. Gondoltam szólok mert volt itt akinek ugyan úgy megtetszett mint nekem.Az ára picit húzós. Kb 27 ezer forint, igaz ez kinti ár.
-
tomic
addikt
Akkor marad az élére állítás.
Amiket ajánlottál azok a csillagos eget verik az árban,ami meg nem az nem tetszik. Marad a Node 202 ha nincs különösebb negatív véleménye majd a kollégának róla.
A ház akkor "megvan". Táp viszont ahogy keresgéltem nem egyszerű mert nincs sok választás belőlük.
Erről az oldalról szemezgetek.
Ami tetszik az a be quiet! SFX Power 2 400W SFX12V 3.3, Sharkoon Silentstorm SFX Bronze 350W SFX12V ,és talán még a Chieftec SFX-350BS 350W SFX12V.
Esetleg tudsz még ajánlható tápot ebben a kategóriában ilyen árban? -
tomic
addikt
Köszi a segítséget.
Megvárom akkor mit mond a házikóról.Időm van mert várom az Intel új proci megjelenését.Ami ki tudja mikor lesz. Addig keresgélek.Először a Node 304 néztem ki magamnak. De az elég vastag.Bár az nagyobb mozgás teret enged.Van is egy True 120 ami jól jött volna hozzá. De én inkább valami vékony kivitelezésű felé hajlok.Ezért néztem a Node 202. Arra gondoltam,hogy helytakarékosság szempontjából esetleg a monitoromat fektetett helyzetben akár rá is tudnám tenni.Dell 2410. Elég széles a talpa és jól fel feküdne rá.Bár lehet hülyeség.
Tudsz esetleg még nekem ajánlani ilyen stílusú házat?viperabácsi Köszi a segítséget.Szétnézek. Max 400w keresgélek.Iszonyat csendeset,nagyon jó hatásfokkal,modulárisban.
Én nem találtam sehol. Kint kb 80euro. Ha kell szólj és veszek neked is és elküldöm.Bármikor elolvasom az aláírásodat hatalmasat röhögök!Állat!
-
tomic
addikt
Node 202 házhoz kell valamilyen egyedi tápot néznem?Gondolok itt a méretre. Vagy mire kell figyelni a vásárláskor?
Nézegetem a házat de nem igazán értem,hogy tudok egy vga-t bele tenni a lapba.Sosem volt ilyen kis házhoz szerencsém.
A proci hűtő mérete is aggaszt egy picit. Mert ha a gyári kis turbina hangos akkor azt bizony cserélni szeretném. Oda mi fér el szerintetek?sati Olvastam a problémád.Nekem az a véleményem,hogy nem sok eredménnyel fogsz járni. Volt időd elállni a vásárlástó.Nem tetted meg. Azt,hogy te nem nézted meg,és nem küldted vissza az a te hibád,azt ne a boltra verd rá. Lehet ők sem nézték meg.Ki tudja ezt bizonyítani? Én azt ajánlom keresd meg az ajánlott emberkét és javíttasd meg vele. Ha működik örülj neki. Mert ez a külső szakértő,idő ,esetleg ügyvéd,illeték sokkal többe fog kerülni neked.
De szurkolok neked,hogy cseréljék ki a lapot. Majd oszd meg velünk mire jutottál. -
tomic
addikt
Szerintetek a Node 202 házhoz adnak talpat a ház élére állításához? A képeket nézve ugye látszik,hogy van hozzá való.Vagy külön lehet kapni?
-
tomic
addikt
válasz
gianni85 #27762 üzenetére
Belakva is elég tágasnak tűnik.Ez tetszik és a Cougar egyenlőre.De a Cougarba a proci hűtő elhelyezése nem épp ideális. Nem tudom ebben elfér egy True-120? jó lenne mert az van itthon.
A kábelek elhelyezése annyira engem nem zavar ha nem egyszerű. Egyszer bekötöm és tőlem elfér úgy ahogy van.
Amúgy a szellőzése milyen volt mondjuk egy nyári napon? Nézted a fokokat? Megkérdezhetem most mit használsz? -
tomic
addikt
Használ valaki közületek Fractal Design Node 304 házat? Ha igen mik a tapasztalatok vele? Pro-kontra érdekelne.
Megtetszett a fehér színben. -
tomic
addikt
válasz
flashpointer #27673 üzenetére
Megnéztem azt amit mondasz.Tényleg nem egyszerű rá hűtőt találni.
Azon gondolkodtam talán a legjobb megoldás egy hűtőt rárakni passzívban. A szellőzést rábízni így a ház ventilátoraira. Kérdés egy I5 pl mennyire melegszik. Bár engem nem zavar ha akár 10 fokkal is melegebb.Más. A hűtők hőcsövében mi van? Arra gondoltam,hogy van egy True 120-om ami ugye elég magas. Mi van ha levágok belőle?
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #27665 üzenetére
Sok volt a hülyeségből. A gépet eladtam mindenestől. -
tomic
addikt
válasz
jim bcs #27662 üzenetére
Néztem a te általad ajánlottat is. De kicsit szélesnek találom. Bár nem láttam még.
A két ház amúgy majdnem egy árban van.Német ebay-t nézem. Kb 15-max 20e amit kiadok érte.shteerNekem is nagyon tetszik.Kár,hogy csak Angliából tudnám megrendelni.
A config egy lap,egy I5 proci egy vga(gtx960,280x vagy valami ehhez hasonló)és egy darab ssd lenne. -
tomic
addikt
Sziasztok!
Egy mini-itx gépet szeretnék össze rakni és ehhez keresek először is valami házikót.
Amit néztem az egy Cougar QBX Black ITX Gaming Case - USB 3.0. Érdeklődnék,hogy ez ajánlott ház-e vagy esetleg tudtok nekem ajánlani hasonló alakú házat,
A config össsze rakóban van mivel most kelt el az "óriás" gépezet,de a terv megvan.
Szóval egy mini-itx lap,valószínűleg egy intel i5 4440 proci vagy e környéke lenne,1db videó kátyával,1db ssd-vel,és ugye 1db táppal. Se hdd,se író nem lenne benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Netfone
- E-roller topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest