- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nerazim #46557 üzenetére
Köszi, akkor pedig itt az lehet a helyzet, hogy nem csalt a srác, csak az ő VGA-ja valamivel rövidebb volt. A lényeg az, hogy jó lehet a 16 centi magas (Metisben) táp is, mert még éppen a VGA slot alatt marad így is; baj csak akkor van, ha a betett VGA a táp kimenő kábelei miatt nem fér be. Viszont ez mégis több, mint amit specben megadtak. Szóval betehető a 16 centis táp is, és még 17 centinél -nem sokkal, de- hosszabb VGA is mehet bele így is.
Nagyon rövid (Metisben alacsony) táp esetén pedig szinte a ház teljes felső részén lehet VGA, de ez az, ami mondjuk engem nem érint. Viszont az, hogy tehetnék be Metisbe 15 centinél nagyobb psu-t is 17 centinél nagyobb VGA-val, az már könnyen érinthet.
Pedig alapvetően jobban bejönnek a vékonyabb házak, mint mondjuk amilyen a CS-101. A Metis viszont számomra iszonyatosan jól lett megtervezve.
-
válasz
Nerazim #46555 üzenetére
Az csak 15 centi pedig, és abban a tudatban voltam a videóig, hogy az a maximum. Azt azért csak nem tette meg a srác, hogy más tápot rakott be a videóba, mint amit megadott a videója alatti leírásban?
Szerinted ha a tápod 1 egész centivel hosszabb lenne, még úgy is be tudnád tenni az 1050 Ti-t valahogy?
-
HookR
addikt
válasz
Nerazim #45825 üzenetére
Sketchuphoz alkatrészeket pl. itt találsz: 3D Warehouse
Amennyire meg tudom ítélni, nagyon nagy a szórás a modellek méretpontosságát illetően, érdemes őket fenntartásokkal kezelni.Ha komolyabban érdekel, akkor lehet érdemes valamelyik professzionális gépész tervezőprogramban gondolkodni, mint pl.: ProE, Inventor, Solidworks, Solid Edge, CATIA...
A tanulási görbéjük eleinte kicsit meredekebb, mint a Sketchup-nak, de sokkal többre is képesek és ha van kellő motiváció, akkor a töménytelen tutorial és leírás segítségével játszva megy tanulás. Ezekkel kompatibilis modelleket pl. erre találsz: GrabCAD
Jellemzően megbízhatóbbak a modellek méretpontosság tekintetében, de persze itt is lehetnek meglepetések. Meg van a másik véglet, amikor úgy elgurult a gyógyszer, hogy a feleslegesen részletgazdag (alaplap) modellhez 100+ MB-os fájlméret társul.Amennyiben az Inventor-t választod, ahhoz tudok adni egynéhány 3D modellt.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #45825 üzenetére
Pedig, ha egyszerűen és gyorsan akarsz tervezni, akkor a Sketchupnál nincs jobb szerintem. A Warehouse is teli van alkatrészekkel (ettől jóval többel), valamint itt is szét nézhetsz "alapanyagért"...
Ja és várunk szeretettel a már említett topikban ha kérdésed van, raktam fel két egyszerű "oktató anyagot" is, ha érdekel, és ötletadónak itt találhatod egy-két tervemet is (van köztük ITX is)...
-
HookR
addikt
válasz
Nerazim #45821 üzenetére
Efféle kérdésekkel erre tessék fáradni: Modding és házépítés elméletben - 3D, tervek, ötletek, skiccek
Amúgy attól függ, hogy melyik tervezőprogramhoz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #45130 üzenetére
Nem baj én értettem amúgy. Természetesen mindenről dobok majd képet, csak lassan haladok a projekttel, kisebb-nagyobb családi drámák miatt. Amúgy két nagyobb lyuk lenne a sata és tápkábelnek is.
Ráadásul a tetejét nem tudom eldönteni, mint legyen, de lehet első körben marad gyári állapotban, csak már végre belepakolhatnám a cuccot. Amúgy meg nem hinném, hogy az LP 1050Ti-nek nagyon melege lenne, de sose lehet tudni. -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #45115 üzenetére
Ott valami más gubanc lesz nem a táp, ha az lenne, akkor szerintem újraindulna a gép vagy csak leállna.
Lehet a böngésző kavar be.Nekem pl hdd-ről ssd-re, majd másik ssd-re klónozott win7-ről 10-re frissített, alaplap cserét túlélő oprendszerem van, azaz jó pár éves már és még semmi gubanc nem volt eddig (kopp-kopp-kopp). De azért már illő lenne újra tennem, csak még nem szántam rá magam.
(#45116) Grave444: Ejnye-bejnye
, metis az nem tesz ilyet, az nagyon szereti a vagdosó furkáló gazdáját, hiszen semmi kárt nem tesz benne.
-
-
energy4ever
addikt
válasz
Nerazim #44097 üzenetére
Ez igazabol egy Flex-ATX lap, csak ezt a szabvanyt nem nevezik manapsag neven, hanem Micro-ATX-nek csufoljak.
19,05cm x 22,86cm
Mas: Ugy ment bele minden a gepbe, hogy a gephaz nem lett megvagva, atfurva, modositva sehol sem! A gyari hdd rogzito kerult ki, mert nem fert el a laptol.
-
zsoltee10
addikt
-
Pete55555
addikt
válasz
Nerazim #44018 üzenetére
Ne aggódj, ha kevés a hűtés a tápnak, egyből észre fogod venni...
Viccen kívül, kell az oda bele.. Max annyit próbálnék meg, hogy egy ellenállással lentebb viszem a fordulatot. Olyan eszeveszett légáramot (tehát hűtést) nem vesztenél szerintem, a táp kibírná, de mégsem csak a Metis házventire támaszkodnál. Ez ilyen esetben nem is igazán lenne célra vezető, a házventi nem feltétlen fogja az összes levegőt a tápon keresztül kinyomni, egy nagy része máshol, kis réseken, stb menne ki.
Vagy esetleg lecseréled a 80-as ventit egy másikra, amit külön vezérelsz. Ebben is van kockázat, de a tápnak mindenképp kapnia kell levegőt, direktben.
-
rover45
őstag
válasz
Nerazim #44018 üzenetére
Esküszöm ugyanezen agyalok. Itt van előttem az asztalon szétborítva (CPU bordacsere okán)
Jelenleg nálam a hátsó fenti befelé fúj, a tápegység ventije pedig a házból szívja a levegőt és a ház alján tolja ki a tápon keresztül.
Eddig egy Noctua NH L9i hűtőm volt, ez ugye a processzorra merőlegesen fúj. Arra gondoltam lecserélem a bordát valami toronyhűtőre, amit aztán a házon átvonuló áramlattal hűtenék. -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #43945 üzenetére
Ahogy írod báttttya, áll.
Sajnos még nem volt időm, csak nézegetni. De a nézegetésben legalább megtetszett a kék színe.
Első körben lehet perforálom kicsit az alját a hdd/ssd párosnak. Aztán összerakom zárt fedlappal, majd jöhet a vagdosás. Sajna közelben nem sikerült eddig keríteni cnc-st, így magamnak kell valamit kreálni (van több terv is, ha netán elb..nám).
Na akkor van cumi, ha még festeni is kell, szedhetem szét az egészet. Ez szerintem egy több lépcsős szívás lesz, már látom. Na de hát ettől szép az élet.(#43946) AxBattler: Igazad van!
Egyébként én is nézegetem folyamatosan a házakat, és már van is itthon 3db (metis, jonsbo c3, realan e-d5), eddig metis áll nyerésre, bár a másik kettő is jó, csak hát elég nagyok. Legfeljebb évente váltogatom őket (csak így kicsit drága mulatság, hogy benne áll a pénzem).
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #43017 üzenetére
A 3DS-hez képest ez a program gyerekjáték... Pár délután alatt elsajátíthatóak az alapok és akkor már nagyon sokat mondtam, mivel van "előismereted"... A legtöbb hardver modellem a 3D Warehouse-ból van összevadászva, de rengeteget magam terveztem meg. Ha minden megvan letölthető formában a warehouse-ban, akkor lényegében csak X, Y, Z mozgatásokra van szükséged az elrendezéshez és nagyon minimális saját modellezésre. Gyere át a megfelelő topikba ott szívesen segítünk, az első hozzászólásban találsz 2 alap oktató videót is a program használatához amiket én készítettem.
(#43016) vtomi2 basszus pedig még meg is néztem...
-
Ringman
félisten
-
törölt tag
válasz
Nerazim #42401 üzenetére
Szerintem a front elem két középső központosító pöckét eltávolította, és a front panelt bele ragaszthatta a front elembe.
Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a gyári állapothoz képest jobban mozog az előlap, és nincs olyan határozott válasza a gomboknak.
-
kisza25
félisten
válasz
Nerazim #42401 üzenetére
Nem, mind a 4 oldal felrakható a ház másik oldalára, belülről nincs fragva, csak az az oldal van szétvágva ami a vga felöl van, de ott is volt egy porszűrős rész a tápnak.
Nekem volt
Itt szemléltettem is, hogy variálható a plexi
13,9 k az új, mennyiért adná, hogy megérje venni egy vagdosott házat? -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #42207 üzenetére
Nos én nem nagyon tudok róla. Én is igyekeztem a matx-ből a lehető legkisebbet kihozni. Ez majdnem olyan, mintha mitx-et mókolna az ember. Vettem egy Realan E-D5 (olyan mint a Sharkoon CA-M), még bele se költöztem, mert alakítgattam kicsit rajta, mire jött a Jonsbo C3 füst plexi oldallappal, ami nagyon úgy néz ki a végleges lesz.
Mivel nincs odd-m és csak 2,5" hdd-t használok, nincs szükségem nagy batár matx házra.
Na de nem offolok tovább, de minél kisebb matx témát nem igazán lehet hól megbeszélni, itt meg vannak jó ötletek. -
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #42208 üzenetére
Igen, ezt így lehet méretre venni. Amúgy nagyon hasonló ez a rácsos elrendezés arra, amit én csináltam nem is olyan régen. Ennek a tetejére én is szűrőt + fekete rácsot tettem volna a tulaj helyében...
-
mpierre
veterán
válasz
Nerazim #42079 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni a kivágás "mintáját" illetően - szerencsére mások már letesztelték ezt - akkor ezt olvasd át.
Valahol volt arról is egy, ahol a rács és a ventilátor távolságát is nézték, de azt most nem találom.
-
Iginotus
addikt
válasz
Nerazim #42072 üzenetére
Ez nagyon durva, de ezt vagy lézer vagy vizes vágó tudja csak kivágni, a cseppek vége a középpont felé nagyon vékony egy CNC maró végének így..
Plusz nincs a 8 lyuk a ventilátor felfogatásnak, bár ha nem akarsz csak szellőzőt, akkor meg miért ilyen a forma?Seep Nagyon jól néz ki, hány fokos a 1070 mini?
-
Iginotus
addikt
válasz
Nerazim #41946 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Büszke is vagyok rá. Készül a munkanaplóból egy logout cikk, hamarosan lesz minden.Nerazim: Sima rács E-bayen is kapni, de vacak a megoldás még valahogy be kellene nyomnom a résekbe meghajlítva (behajlitva..) arra még nem találtam megoldást.
Így sajnos néha még hozzá ér a ventilátor lapátokhoz, ki kell csavarozni egy csavar és akkor nem ér hozzá, fapados de hamarosan mindent megoldok.AxBattler: Igen egy accelero twin turbo II ventije nélkül. Most jön egy olyan cucc amivel a két 4 pines ventilátort a GPU ventilátor vezérlőjére tudom kötni... Így majd lehet afterburnerrel szabályozni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41768 üzenetére
Az is egy megoldás, de szerintem elég sokat elmond a munka "összetettségéről", hogy én le sem ültem megtervezni, meg G-kódot generálgatni a saját CNC marómhoz, hanem inkább megcsináltam manuálisan. Szerintem mire eljutottam volna egyáltalán a szerszámpálya generálásához már készen is voltam.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41755 üzenetére
Gyárilag fehér volt a ház és én végeztem minden átalakítást. Bimetál lyukfúró használtam hozzá egy egyszerű fúrógéppel és végül (bár túl sok sérülés nem érte a házat, mert maszkoltam mindent gazdagon) újrafestettem az egészet.
A méreteket netről szedtem, de nem titok. A csavarok lyukközéppontjai 12-es venti esetén 105x105 mm-re vannak egymástól (5-ös lyukak), a lyukfúróból pedig egy 114 mm-est választottam (nem 100%-os minden egyes ventihez némelyikhez jobb lenne a 115-118 mm-es tartomány), viszont ideálisan "kicsi" a fúrt átmérő, vagyis épp csak annyival kisebb, mint ami kellene, hogy biztosan ne legyen baj egyik gyártó ventijével sem...
Itt van két elég gagyi kép telefonnal munka közben, de ezek nagyon csalókák, egyáltalán nem tojás alakúak a lyukak, csak ennyit torzít a kamera. Természetesen itt még festés előtti állapotokról beszélünk. Látható, hogy úgy 1,5-2 mm kellene még ahhoz az átmérőben, hogy 100%-osan a venti függőleges "falával" fussanak a lyukak élei, de mivel úgyis megy még általában ezekre valamilyen rács, vagy szűrő, így azért nem gáz (1500 RPM-es ventikkel próbálva pedig "susogást" sem okoznak)...
Esztergán, azért jobban lehet ezt igazítani (linkeltem már többször is), de a Metis teteje egyrészről nem fért volna rá, másrészt meghalt az esztergám főorsója, úgy meg elég nehéz dolgozni vele.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #40175 üzenetére
Én a korábbi kis gépemben, ezt a Kolinket használtam. Tápos topikban kiderítettük, hogy ugyan az a sirtec belső van benne, mint a Zalman sfx-be. Meg voltam vele elégedve, ha nem fogok elférni akkor valszeg veszek egy másikat.
Vagy ez is bőven jó hozzá Be quiet.Sajnos nem túl nagy a választék ezen a téren 15K alatt.
-
válasz
Nerazim #40154 üzenetére
Az egyventis kártyák detto halkan képesek lehűteni ezeket a GPU-kat.
A Zotac Mini, az MSI Aero, és az Asus Phoenix is teljesen vállalható modellek, de csak a Giga D5 tudja a félpasszív üzemmódot (utóbbi most egész jó áron megy kiskerekben). -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #40097 üzenetére
Nekem a kisebb tesója van a Shuriken rev. B. Egy i3-4160 hűt. Igaz ezen csak 10-es venti van, de hsjtottam hozzá lefogatot 12-es ventihez. Korábban csal azért lett ez, mert sima normál inteles lefogatója van, nem kellett a kis házat szétkapni. Amúgy jól teljesit, a big biztos jobb azt én is néztem apron.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #40019 üzenetére
Nos igen, ha már komolyabb játékkal is elkezded tolni, akkor kell a plusz venti.
Én HWinfo-t használok, kiírja a használat alatt a max hőfokokat is, de ugyebár a max hőfok se folyamatosan van.Nekem is volt ilyen deszkám, hátul van a kék színű usb 3 csati.
Szerettem azt az alaplapot nagyon, ha lett volna még legalább 2db sata2 csati rajta, akkor tuti nem cserélem le. De még akár +1 is elég lett volna. -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #40014 üzenetére
Szerintem sima ügy, csak mindenképpen vágva és fúrva legyen, mert a metis csak úgy jó.
Viccet félretéve szerintem járható a dolog. DE! Ha megy bele VGA, akkor már érdekes a dolog. Én is hasonlóban gondolkodtam, csak fordítva. Felülre ment volna egy venti, ami ráfúj a vga-ra. Hátul szintén be, alul és táp pedig ki. Csak hát így nehezebb lefelé áttolni a meleg levegőt.
Amit te írsz ott, akkor fenti venti kifelé dolgozik, elveszi a levegőt a vga ventitől. De ki kellene próbálni.
-
HookR
addikt
válasz
Nerazim #39602 üzenetére
A megnevezés nem árulkodó a hosszúságra, azt minden esetben a specifikációknál kell meglesni.
Ami segít leszűkíteni a kört:
- Relatíve alacsonyabb teljesítménytartományban (~300-600W) keresendők.
- Szemrevételezés: 140mm-es helyett jellemzően 120mm-es venti van bennük, ezért már ránézésre, az arányokból sejthető a hosszúság. Pl.: Be Quiet System Power 8 600W / kép
A 120mm-es venti mellett széltében összességében 30mm marad, míg hosszban jellemzően ~10/10mm elől/hátul.============================================
ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac review - tekeverything.com
============================================
-
HookR
addikt
válasz
Nerazim #39596 üzenetére
Ha az ATX táp nem mélyebb 140mm-nél, akkor a VGA lehet akár 280mm hosszú is.
Ha az ATX táp 140 és 220 mm között van, akkor VGA-ból max 190mm hosszú fér el.(#39595) djsiegfried: "Jól tudom, hogy az Xbox 360 175W-os külső tápegysége átalakítható ehhez a Pico psu-hoz?"
Igen, 12V-ot fogadó DC tápot táplálhatsz róla, ha megoldod a csatlakozó kompatibilitásának kérdését. Érdemes megemlíteni, hogy az Xbox AC adapterekben ventilátor is van, ami nem éppen a csend záloga, ha ez szempont. -
HookR
addikt
válasz
Nerazim #39588 üzenetére
"Viszont találtam egy Sharkoon CA-M klónt az aprón."
A Realan a gyártó."Ez a Realan E-D5 mennyire ajánlott?"
Pont annyira, amennyire egy microATX házat a Mini-ITX topikban ajánlani szokás.Személy szerint nem vagyok híve az olyan házaknak, ahol a táp a cpu-hűtő (szellőzésének) útjában van.
(#39234) hegegabi80 vett ilyet mostanában, őt meg tudod kérdezni az eddigi tapasztalatairól. -
HookR
addikt
válasz
Nerazim #39575 üzenetére
Ezek között találsz olcsóbbat, cserébe el kell engedned a letisztult, minimál stílust, mert abban a Metis és az U2 is az olcsóbbak közé tartozik.
-
-
HookR
addikt
válasz
Nerazim #39568 üzenetére
A Cooltek (Jonsbo) U2 megfelel az elvárásoknak.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nerazim #39568 üzenetére
Elsőre azt mondtam volna, hogy minek hálókártya, amikor az H110M-ITX alaplapon is van Ethernet, aztán rájöttem, hogy az a PCIe hálókártya vélhetően WiFi.
Ez esetben vegyél egy USB-set és máris megmarad az az 1 db PCIe foglalatod a VGA-nak. Vagy vegyél egy H110M-ITX/ac típusú alaplapot, annak van saját WiFi + Bluetooth kártyája (saját foglalatban) antenna kivezetésekkel, nekem is ez van és imádom.
Házhoz én tök vagyok, majd a többiek javasolnak valamit.
-
törölt tag
válasz
Nerazim #39558 üzenetére
LC-1500bmi 190mm-t ad meg max. vga hossz-ra, és a kártya 216mm-es.Egyértelműen nem fér bele.Szerk.: ITX méretű kátyák esetleg amelyek nem lépik túl a 170mm-t, némi hely a szellőzésnek is kell a VGA körül. Jellemzően olcsóbb egy picit nagyobb házat választani mint egy ilyen vga-t.
Szerk.2: van olyan mod. különítmény itt, aki nem foglalkozik ezekkel a korlátokkal, kivágja, kireszeli ha kell.
Keres a fórumban Metis szóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest