- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
AxBattler #53138 üzenetére
vegyél hdplex-et és gond megoldva. pl. HDPLEX 200W DC-ATX, amit hajthatsz egy bikább laptop adapterrel is (16-24 V input). nekem anno 18k-ba került német készletről, Dell 130 W laptop adapterrel megy NAS-ban 0-24-ben bő 1 éve. ugyan csak integrált procis lapot hajt 2 noti hdd-vel, de baromi minőségi és megbízható cucc
-
zsirfecske
addikt
válasz
cinemazealot #53105 üzenetére
ilyet lehet még sata portra dugva ha úgy van értelme.
-
zsirfecske
addikt
válasz
zed1983 #52991 üzenetére
ez vicces, mert már a jelenlegi 580-as karijának is 500-as tápot ajánlanak, és azt 350-essel is hajtotta. ha így nézzük bőven elég a 450. de ha be akarsz rakni valaha valami böszmébb videókarit, kellhet, nem is feltétlen a 250+ wattos max fogyasztások, mintsem a hirtelen spike-ok miatt.
-
zsirfecske
addikt
válasz
viperabácsi #52979 üzenetére
én mindig a kisebb tápra szavazok (550-es gold atx van a gépemben 5600x és 6600 xt mellett, de 6700 xt-t is elvitte simán), mégis a jövőállóság miatt erre most a 600-as gold-ot mondanám. ugyanis ki tudja mit hoz a jövő és vga piac. ha megvagy az rx580 nélkül is az igpu-val, akkor nyilván a 450 elég, de ha később akarsz vga-t, előbb-utóbb tuti megbánod.
amúgy meg a Zero RPM funkció miatt is jobb a nagyobb táp, ugye így nagyobb terhelésnél kapcsol csak be a venti!
-
zsirfecske
addikt
válasz
Qkackca #52954 üzenetére
ja, csak az kb semmire nem jó
noctua NH-L9i/a-AM4, vagy vmi id cooling javallott.
imibogyo
ha már letisztultság, olyanom nincs, de az asztal mindig üres volt stx/itx vonalon:
(vesa mount a300 az asztal oldalán > ikeás kisasztalba költözés, thermaltake core v1 itx kocka az asztal oldalára. több mint 10x-ese volumen, de így befér egy 2 slotos max 285 mm-es vga is) -
zsirfecske
addikt
válasz
imibogyo #52951 üzenetére
csak azért trollkodtam be megint a deskmini-t, mert amerre az igények kanyarodtak (végül nem kell dgpu bővíthetőség sem), úgy láttam hogy a h470 mindenben megfelel. i9-11900-et nem tennék bele, de amiről szó volt (nem tuningolt i5) azt simán. persze a ram sodimm és a type-c elöl csak 3.2 gen1
-
zsirfecske
addikt
ne bánd, volt nekem a300 + 4650g + 5500 xt epgu-ként, és bár meg lehetett volna oldani 4750g + erősebb vga-val egy 5700 xt-s gaming pc-t is belőle (a pcie3.0 x4 se fogja ám annyira vissza a grafikát mint sokan gondolják), ma már jobban elvagyok én is a ténylegesen, szinte kompromisszumok nélkül bővíthető itx platformon. az a300 meg tökéletes netezős, kis játékos gépnek gyerekeknek, más családtagoknak stb.
de azért meg kell hagyni, van varázsa az 1.92 L-es 65W Ryzen platfomnak, főleg ilyen beteg m.2 adapteres diszkrét gpu moddal, ahol az asztal oldalára rögzített apró pc-n nem is lászik, mi van mögé kábelezve
-
zsirfecske
addikt
válasz
viperabácsi #52898 üzenetére
de amúgyis minek venne bárki b450 lapot újonnan ennyiért, ha 68k-ért b550-et kap
ha árazol, a használt piac mellett azt is nézd, mennyi a boltban egy hasonló vagy jobb tudású alaplap. az emberek ha használtan vesznek hardvert álalában vagy régi cuccot akarnak jóval olcsóbban mint a jelen generáció újonnan, vagy valami új cuccot alig használva mondjuk 10-20%-kal olcsóbban mint a boltban.
-
zsirfecske
addikt
válasz
viperabácsi #52896 üzenetére
30k körül vannak aprón belőle ATX változatok, szóval gondolom 35-40k. mondjuk ha valakinek nem kell a Strix minőség, újonnan 44k körül van boltban ASRock B550M-ITX/ac.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Qkackca #52878 üzenetére
a 200GE-t egy krumpli is lehűti halkan
jó az x300, főleg a bios-a (hw 100%-ban egyezik az a300-zal), backportolni lehetne régi vasra, de van benne valami hardveres ellenőrzés sajna. persze attól még páran futtatnak x300 bios-t a300-on. de az előlapja akkor is gagyi az x300-nak.
-
zsirfecske
addikt
válasz
#16939776 #52872 üzenetére
ezt a képen lévő a300-ra írtad vagy a jonsbo-ra?
amúgy a deskminihez nagyon kéne egy 5000g series support (nem fogok x300-ra cserélni emiatt, aminek még az előlapja is csúnyább és tömör), és hogy 5300g procit lehessen kapni retail-ben. a 2400g-vel a 3000-es ram se megy csak 2933 mhz-en.
-
zsirfecske
addikt
válasz
AxBattler #52869 üzenetére
ár/értékben tuti sokkal jobb a jonsbo, ezért kicsit értelmetlen is az eredeti kérdés. ha menő minőséget akarsz baromi jó ventivel, noctua, ha teljesítményt olcsón, id cooling vagy jonsbo.
amúgy a noctua felfogatása am4-en baromi jó, de ha intel is kell néha, meg kell venni az inteles verzát akár használtan, és bármikor lehet venni hozzá am4 átalakító kit-et 2400 ft körül, vagy ha újonnan veszed a hűtőt, free of charge lehet kérni mellé a noctua-tól (persze csak ha tényleg van hozzá am4 lapod/procid már).
ez a support is megkülönbözteti amúgy a noctuát a többi gyártótól, az 5-6 év gari is jó dolog, no meg jár a hűtő mellé egy tubus a piac egyik legjobb pasztájából, ami önmagában 3k+ érték.
-
zsirfecske
addikt
válasz
AxBattler #52867 üzenetére
én elfogult vagyok a noctua-val, deskmini a300-amban a Noctua NH-L9-en a gyári slim barna venti helyett 25 mm vastag NF-A9 PWM chromax.black.swap pörög, ennél nincs jobb kombó. baromi halk (1000 rpm alatt megy), 2400g-t hűt jelenleg gond nélkül.
viszont ránézésre a jonsbo féláron ugyanezt tudhatja (nem vágom melyiknek van több hőcsöve/nagyobb bordája). ha venti nélkül van belőle használtan olcsón, én tuti dobnék rá egy aprós vagy alzás felbontott fekete NF-A9 PWM-et és akkor budget is és jó is
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52865 üzenetére
micsoda belterjesség
örülök hogy jól bánsz vele, azóta is hiányzik, de már nem használtam volna, azért adtam ilyen olcsón hogy tovább élhessen
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52862 üzenetére
igen, ennyiért ajándék, egy jó sfx táppal simán építenék bele valami egyszerűbb olcsó vga-val egy gépet. ha kéne még gép, illetve lenne olyan hogy olcsó vga
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52847 üzenetére
jéé, az a táp is tőlem van, tényleg jó darab
csak most néztem be ide, de már mindenkit ismerek apróról
amúgy anno én is nagyon sok itx házat és tápot végignéztem nas építés miatt, de valahogy nem találtam az igazit. olcsó ház kellett, normál árú halk táppal, amibe befér legalább 2 db akár 3.5 colos vinyó. na most ennek a feltételnek még 2.5 colos hdd-vel se felelt meg a legtöbb ház. a gyárilag paneltápos cuccok (pl chieftec) drágák és túl kicsik voltak, a tfx-esek drágák és hangosak stb. végül ebből lett egy lian li pc-q03 full alu ház használtan bagóért előlapi usb hibával, ment bele egy integrált inteles passzív itx lap és az említett remek seasonic tgs gold táp. viszont túlontúl vájtfülűként zavart a beépített 80-as, amúgy csendes venti hangja. nem segített a még halkabb noiseblocker ventire cserélése sem, akkor jutottam el oda, hogy paneltáp kell. mivel az olcsó pico psu-król csak rosszat olvastam (0-24-ben hddk alá nem frankó), vettem egy hdplex 200w ac-dc-t, amit meglévő megbízható, level 6 energiahatékonyságú 19v 130w dell laptop táppal tudtam hajtani. így lett végül full passzív (kivéve a laptop vinyók) nasom egy nem is hozzá illő prémium itx házban, ami 1+ éve fut rendben és nagyon szeretem.
tldr: nem mindenkinek való egy apró, de kis ventis táp, a tfx-ek közül még seasonic/bequiet amiben bíznék, hogy valóban csendesek, de akkor már low power géphez inkább egy minőségi hdplex + megfelelő ac adapter.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Graphics #52859 üzenetére
na jó lebuktunk, az ott az előző lapom, ami tök véletlen majdnem full azonos házba került
ahogy írtam, aorus b450i mint lastgen lap is nagyon baba, nekem tényleg csak a gen4 x8 6600 xt és gen4 boot ssd miatt kellett b550i-re ugrani. na de nálad az aliexpress-es snowman mx6 hűtő mindent visz, főleg a quadro-val meg az arctic ventikkel nagyon penge, "max ár/érték" stíl
-
zsirfecske
addikt
írtam neked erre Ryzen topicban megfontolandó Deskmini alternatívát, mert APU-hoz tök felesleges még itx is szerintem és sokkal olcsóbb és kisebb. mondjuk ha fontos a későbbi bővíthetőség, akkor megértem a nagyobb méret iránti igényt (főlag ha vga is kell), én is ezért váltottam fel Deskmini A300-ról itx-re:
épp most készült el a konfig, szerintem jó példa nem agyonnyomorgatott és olcsóbb itx-re. aorus b550i lap (legjobb az áráért, használt b450i változat is megfontolandó!), thermaltake core v1 ház (vagy kolink satellite, aprón is van bagóért épp), seasonic 550w gold táp (dgpu nélkül elég a 300w simán), noctua redux ventik és egy overkill nh-u9s chromax procihűtő (be quiet pure rock slim 2 is nagyon jó alternatíva, előtte ezzel ment).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest