-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
Konkrétan nulla (0, zéró) fok eltérést hozott a friss Nocuta NT H1 paszta. Nem való ebbe a házba gyári állapotában.
3RROR
Most már reménykedjünk, mert így még értelme sem volt.
Amúgy valószínűleg egy gyári teszten kiesett, újragyártott kártya ez, mert nem én voltam az első, aki újrakente, ez látszott. Doboz bontatlan volt, meg az Alza amúgy is jelezni szokta, ha visszavitt a kártya.
-
Archttila
veterán
Nekem U9S hűt minden gond nélkül egy 2600-at all core 4GHz-en. Előtte egy 7700K tetején szolgált, ott is szépen tette a dolgát szóval én csak ajánlani tudom! Volt Atlas-om is amit most Duracellm használ.
elmondása szerint jó vétel volt.
Alp/Noc AM4 lefogatót küld a gyártó de meg is lehet venni, kb 2k az ára ha jól emlékszem.
-
hegegabi80
addikt
Esetleg ha topflow is szóba jöhet, akkor lehetne pl IS-50, vagy IS-60. Az újabb készletekhez már van AM4 kit is. Nekem nem volt, írtam a support-nak, meg csatoltam a számlát és ingyen küldtek.
Jah és gyárilag 15mm vastag a vebti, de nekem adtak hozzá hosszabb csavart is, így bármikor tudom cserélni 25mm-es ventire. De eddig nem volt rá szükség, most terhelésnél max 900 rpm-en megy, nyáron ment fel néha 1400 körülre.
Nálam egyenlőre marad az IS-50, vettem hozzá 92-es Sctyhe ventit. Leszedem a gyári 120-as rögzítőket, és dróttal rögzítem a 92-est. Egy próba már volt is, eszméletlen jó lett, a scthye venti alapon 300 rpm-en forog és úgy tartja azt a hőfokot, mint a gyári 120-as venti 600-700 rpm-en. Íg legalább nem fog sok helyet foglalni, de még is hatékony lesz. Ha meg idővel váltok, akkor mehet vissza rá a gyári vagy 25-ös venti. -
Pete55555
addikt
Egy duplakkora súlyú, duplatornyos, duplaventis hűtőt ne hasonlíts már ahhoz a noctuához. Persze az sem sz*r, de az Alpefohn kb negyedakkora ventifordulat mellett hozza a Noctua teljesítményét. Hőcsőből is 4 helyett 5 van rajta. Ég és föld a különbség.
Szerk: A Noctua ventije max 2500-at pörög, az Alpefohn 1800-at. Tehát mindenképpen halkabb. Az, hogy mindkettőre max kb 24dBa-t írnak, hülyeség, ekkora RPM különbség mellett nem lehet ugyanakkora a hangnyomás.
-
Mercutio_
félisten
Mint sokunknál itt a topicban nálam is az a helyzet, hogy bőven elég 4 mag (sőt, 95%-ban 2+ht) arra amire általában használom (home office, word, excel, pdf doksik, böngészés 20-30 tab, zene, 1080p filmezés, havonta egyszer valami 5-8 évvel ezelőtti játék) az egész addig érdekes míg összerakom a konfigot.
Egyébként ha visszaállnak a proci árak a 2-3 héttel korábbira a mostani 1151v1 2mag+ht helyére jön az inteles lap és a 8400 (remélem a w7 kibírja a lap+proci cserét) napi használatra és mellette lesz egy Ryzen APU-s konfig a W10-zel ismerkedni.
Ha utóbbin túl vagyok és belaptam a W10-et, megnézek pár játékot hogy futnak (bár úgy tippeltem a procis-topicban olvasottak alapján, hogy az én kazuár igényeinek kielégíti amit tud az apu) akkor "átköltözöm" az intel konfig pedig megy apróra.
DE az ördög nem alszik, lehet , hogy addigra kijön a gty 1050-ek utódja és megy az intelbe és a ryzen megy a háztólmint írtam az építés az érdekesebb rész (viszont már legutóbb is kiütést kaptam a vevő jelöltektől...)
-
Mercutio_
félisten
Jó pár éve járok a topicba, ez inkább friss szerzemény demo akart lenni
Eredetileg az volt a terv, hogy mindkettőt összerakom (2400G illetve i5 8400-zal) de most az "erős forint" miatt pihentetem a dolgot, hátha normalizalodik helyzet mert a várt árcsökkenés helyett 10%-ot emelkedtek az árak
-
törölt tag
Ha csak az egyik kimeneten menne a hang mondjuk a HDMI-is-re kötnéd az erősítőt, és a DVI-HDMI-re a TV-t akkor a hanggal nem lenne semmi probléma, de a DVI-on kersztül max. 1920*1200 (single link) 2560*1600(dual link) max. felbontás ami átvihető, így egy 4K-s tv-t nem tudod natívban üzemeltetni.
2x Legörget/support/Memory QVL
(#43021) Seep: megnézed a cimkét és megkeresed ki gyártja milyen kábelsdorrendel, majd megnézed hogy milyen sorrendben van a kifutó kábelköteg a csatlakozóba betéve.
Ha van csipogód, akkor a VGA-n a "fő" tápcsatlakozó GND és a +12V-ja (nem a sense) össze van kötve a fan csatlakozó GND és +12V pin-jével. A másik kettőt PWM, TACH meg egy random alaplapba dugva ki tudod kísérletezni, vagy ha meg van az adatlap, meg lehet keresni felhúzó ellenállás érték alapján is.
Vagy ha kiveszed a PWM pin-t a csatlakozóból akkor 100%-ra felpörög, ha a TACH-ot, akkor meg nem mutat fordulatszámot a VGA.ect..
-
törölt tag
Én úgy tudom hogy DVI-DVI kapcsolaton keresztül nem lehet audió sávot átvinni, vagy nincsenek felkészítve erre a kijelzők. De ha egy DVI-HDMI átalakítót teszel, és hdmi-vel csatlakoztatod a megjelenítőt/erősítőt akkor működnie kell a hangnak is. Feltéve hogy a VGA támogatja ezt.
Találtam egy ős régi cikket: [link]
-
HookR
addikt
Tulajok által letesztelt, azaz a gyakorlatban visszaigazolt alaplapok listája, melyek tudják a HDMI 2.0 specifikációt és így a 2160p-t 60Hz-en (függetlenül attól, hogy hivatalosan validálták-e, vagy sem). E topik szempontjából leginkább a Mini-ITX változatok érdekesek:
- ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
- ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac
- GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WiFi
- MSI B350I ProJó eséllyel ennél több lap is tudja az első generációs AM4-esek közül, de egyelőre csak ennyi van megerősítve.
-
dugo_
veterán
Azért annyira nem bonyolult. Az első hozzászólásban van egy lista, amiben csak olyan lap van, ami le van tesztelve és HDMI 2.0 van rajta. Tegyük hozzá, hogy AB350M-Pro4-et most ne vegyél, elrontották.
Beveheted akár a Displayportos lapokat is a keresésbe, azt könnyű HDMI-re alakítani.Ja, a figyelmeztetés még annyi az alján, hogy Linux alatt a kerneltől függ, hogy adott disztro alatt milyen módban működik a HDMI port, mivel ha szarul van megírva a bios és nincs validálva benne a 2.0, akkor a kernel letiltja a lehetőséget.
-
HookR
addikt
Egyelőre nem sokat tudni a leendő AM4-es Mini-ITX lapokról. Addig is:
Raven Ridge HDMI 2.0 Compatibility — 1st Gen AM4 Motherboard Test Request Megathread -
kisza25
félisten
Ilyesmire gondolsz?
Vagy esetleg ilyen
Vagy ez
Talán ez a legigényesebb ezek közül -
Nekem két S12B ULN (már nem forgalmazzák) és egy S12B redux 700 szolgáltatja a levegő mozgását a házban, mindhárom 700 rpm körül forog, tényleg teljesen némák.. lennének házon kívül. De a házban a levegő áramlása hangot kelt mindenben, ami az útját állja. Ez főleg a processzorhűtőre igaz (NH-U12S a gyári NF-F12 PWM-es ventivel), itt idle állapotban a lamellák miatt hallani a "susogást".
-
mpierre
veterán
Igen, magas fordulaton. Alacsony fordulaton a magas statikus nyomású venti - arányosan - tartja a magasabb légnyomást. Míg az alacsonyabbak híg fost se tolnak.
Másik. Szélzaj azért van nálam, mert 45 mm vastag radiátort kell áttolnia az apache-oknak. Nálad nincs radi, csak egy lyuk. Az még fontos, hogy ha tudsz 2-5 mm távolságot tartani a ház oldalán lévő rács felülete és a venti között, az jelentősen tudja csökkenteni a szélzajt.
Amúgy az az enermax meglepően csendesen teszi a dolgát. -
mpierre
veterán
Az apache nagyon jó venti, nálam 5 db 14 cm-es dolgozik 600-as fordulaton a vizes gépben. De szélzaj az van.
Ha a statikus nyomás a lényeg, akkor enermax twister pressure a nyerő. Amíg levegővel hűtöttem a gépet ez a légkavaró volt az, ami hatékonyan át tudta fújni a TRUE bordáját.
De ahogy elnézem van durvább is már az enermaxnál: [link]
-
-
törölt tag
Persze hogy jó, de szerintem pazarlás.
Utána kellene mérni, hogy a gumi kerettel együtt fel tudod-e légzáróan szerelni arra a furán 8-szögletű kivágásra.az egy "gyengébb" venti, de rack-es szerverbe tettem 2db-ot és 5 év üzem után "bontva" is be tudtam állítani nagyon halk-ra és mellé a legalacsonyabb hőmérsékletet produkálja a nas-ban. Szerintem nagyon megér 1250-ft-ot.
-
hegegabi80
addikt
Nekem korábban volt egy hasonló házam, Spire Powercube 712, és még az lett leszólva. Még azon is több szellőző van oldalt meg felül, sőt az előlapja is totál szellőzőz volt.
Én azt csináltam, hogy sfx tápot tettem bele, hagytam előre fordítva a ventit. Viszont befért mellé egy 120, így az pont a vga-ra fújt, igaz csak GTX 750 Ti, meg RX 460 volt benne, de úgy teljesen jó volt. -
dugo_
veterán
-
törölt tag
Egy nagyobb nyomású ventit keress, és növeld addig a fordulatszámát, amíg a rácson keresztül kézzel érezhető légáram nem jön, a VGA oldalán a jobb felső sarokból érezhetően langyosabbnak kell lennie. Ekkor történik "valami" amit szellőzésnek lehet nevezni.
200W-os sum TDP-nél még nem szabad hogy probléma legyen 1db 120mm-es ventilátorral.
szerk.:A Ház aljára mint ahogy a túl oldalon van.. csinálhatsz szellőzőt úgy hogy nem fog látszani.
Nekem egy 4790 OC volt mókuskerekes hűtéssel HIS? volt, annak teljesen jó volt ez a ház, bő 200W fölött volt a kártya OC-val.
Más: Restaurálom a su-go 05B-t, Tápot, előlapot rendbe tettem. Elég hitvány sz@r egy konstrukció, az életkedvem is elment, de legalább kicsi és fekete.
Elkezdem felértékelni a FT03-Mini-t, olyan idegesítő utána belenyúlni egy ilyen utánzatba
-
Ezt már korábban is írtam, nekem GTX750Ti-vel is melegedett, hát még egy RX570-el milyen lehet...
Anno a bal oldali rácsra ragasztottam egy porszűrős, 120mm-es ventit, de az sem sokat segített. Hátsó venti cseréje alap, a tápot meg úgy helyeztem, hogy az alaplap felől szívja a levegőt, és jobb oldalt fújja ki.
Szerintem vágd meg a bal oldali lemezt, és rögzíts rá 2db 120mm-es porszűrőt (mágneses nem fogja!), venti nélkül.
-
törölt tag
-
törölt tag
Első eset eredeti kupakkal pont átlépte a 65C°-ot, újrapasztázva hagyományos trutyival: 61-62C
Második eset 48-68C° között marad böngészés+YT FHD videó. Aidával stress-test-el beterhelve fél óra alatt eléri 96C° és vissza vesz 1db szorzót, úgymarad. Ha stress-teszt alatt közelébe teszel egy ventilátort, akkor 40-42C°-ban tetőzik.Nem tudom hogy a CPU-d hogy van pasztázva, menyire homorú a kupakja, ezek leronthatják az eredményeket.
-
-
HookR
addikt
ATX tápot fogadó, hasonló kialakítású ház például:
- Silverstone RVZ01B-E (az '-E' nélküli SFX-es)
- Silverstone RVZ03B
Azonban: "Maximális PSU-hossz: 150 mm (ajánlott moduláris PSU 140 mm)"(#40751) Pöttön: "...asszem a cooler master elite 110 talán a legkisebb, amibe atx táp megy, de ez teljesen más kialakítás."
Kisebbek például (a teljesség igénye nélkül):
- Jonsbo V3+ (10,08l) Jó bele a hosszabb táp.
- Lian Li PC-Q03 (10,3l) Jó bele a hosszabb táp.
- Lian Li PC-Q04 (11,98l) Jó bele a hosszabb táp.
- Jonsbo / Cooltek V6 (12l) Talán jó bele a hosszabb táp.
- Raijintek Metis (Plus) (13,36l) Rövid VGA-val jó bele a hosszabb táp.Vagy ha 15 liter körüli térfogat, akkor már inkább:
- Jonsbo / Cooltek U2 Jó bele a hosszabb táp.
- Enermax Minimo.Q / Inter-Tech SY-800 / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Ugyanaz a belső eltérő burkolattal)(#40752) pillevas: "A ház útmutatója szerint: Supports ONLY slot loading slim ODD. A nyílás mérete: 16x128mm, ide lehetne tenni normál slim ODD-t is?"
Ha találsz olyat, aminek az előlapja az ODD belső fémházának keresztmetszeténél nem szélesebb és hosszabb, akkor talán. Attól függ, hogy az eltolható ajtó mennyire teszi szabaddá a nyílást.
A sima QBX-nál legalábbis ezt írják - Cougar QBX review
"Although Cougar noted you can only use a slim slot-loading ODD, a typical tray-loading ODD can also work but one must note the thickness of the ODD's front tray shield which should be also as slim as the ODD. Anything wider will not fit the slot." -
Pöttön
őstag
Hasonlót sajnos nem, és hasonló méretűt se sajnos.
A node 202 10 literes, asszem a cooler master elite 110 talán a legkisebb, amibe atx táp megy, de ez teljesen más kialakítás. -
Goose-T
veterán
Én is sokat szívtam ezzel, aztán véletlenül valami külföldi fórumon rátaláltam az okára: a tévék HDMI panele - szemben a monitorokéval - nem támogat minden felbontást és frissítési frekvenciát. A képet tehát adja HDMI-n a gép, csak a tévé nem tudja megjeleníteni. A BIOS és a bootképernyő általában szöveges képernyő módban jelenik meg, annak meg valami 720x400-as a felbontása a VGA szabvány szerint.
-
HookR
addikt
CPU-hűtőnek még a Thermalright AXP-100-at érdemes megemlíteni, amiből a Muscle változat egy árban van az AR06-tal.
Ami kicsit elbizonytalanít, hogy nekem az AXP-200 Muscle változatának ventije csalódás volt hang szempontjából, alacsony fordulaton sem bizonyult közel némának. Elképzelhető, hogy a sima és Muscle változatok árkülönbözetét nem csupán a ventilátor eltérő színe és a hőcsövek végén lévő díszkupakok megléte indokolja, hanem esetleg a légkavarók minősége is. Mivel ez csak találgatás részemről (és nem is feltétlenül vonatkozik a kistestvérre), érdemes utánaolvasni a tapasztalatoknak. Nem csak a sima és a Muscle, de AXP-100 és AR06 viszonylatban is. Na meg az is relatív, hogy milyen környezetben ki és mit tart zavarónak.
Illetve pusztán a méretet tekintve jó lehet még az ID-Cooling IS-50 és IS-60 is, de azoknak is utána kell olvasni.
(#29741) sati: Még annyi, hogy az ASUS Z170I Pro Gaming-hez képest az MSI Z170I Gaming Pro AC-n a CPU-foglalat jó ~2mm-rel hátrébb van (a memóriafoglalataik ellenben ugyanott), ezért nagyobb a valószínűsége, hogy az Atlas-on nem fog elférni a hátulra helyezett ventilátor. Persze ez azon is múlik, hogy a CPU-hűtő rögzítőmechanizmusa mennyi eltolást enged hosszirányban. Szerencsés esetben még akár az MSI deszkáján is maradhat hátul a venti.
-
Archttila
veterán
Tisztaban vagyok vele, hogy ez nem a bolt hibaja es nem is akarom a draga idomet ezzel tolteni... Egyszeruen mint azt irtad is a bizonyitas ugy sem fog menni, es rengetek idot, penzt emesztene fel a dolog.
Matol barmit rendelek videfelvetelt keszitek minden egyes szogbol, minden egyes aprosagrol!
27984 Duracellm...
Barcsak a napi munka, csalad mellett lenne meg erre is idom :/ de azert koszonom!
-
HookR
addikt
"Nézegetem a házat de nem igazán értem,hogy tudok egy vga-t bele tenni a lapba."
Az alaplapba megy egy 'kiemelő kártya' (riser card) és abba megy bele a VGA fektetve - [kép]"A proci hűtő mérete is aggaszt egy picit. Mert ha a gyári kis turbina hangos akkor azt bizony cserélni szeretném. Oda mi fér el szerintetek?"
A gyári specifikáció szerint 56mm magas CPU-hűtő fér el benne. Erről a listáról ki tudod választani a szimpatikusat - [link]
Hamarosan gianni85-nek is lesz ilyen háza, ő Thermalright AXP-100-at szán bele (58mm magas). Javaslom várd meg, hogy mik lesznek a tapasztalatai! Ez ugye 2mm-rel magasabb, mint amit a ház hivatalosan fogad, de van lehetőség trükközni:
- A gyári, lencse fejű csavarok lecserélése a ventilátoron, amivel lehet nyerni 2-3mm-t - [kép]
- A ház porszűrőjének kiszedése, amivel szintén lehet nyerni 2-3mm-t - [kép] -
Patice
nagyúr
Én jelenleg is használok egyet. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. NAS/asztali gép jelenleg, de kísérletezem virtuális gépeken a legjobb kombinációval hozzá. Nekem az eslő ventik nem indultak el egy idő után a poti legalsó állásában "hidegindításkor", de közepesre állítva kaptak akkora feszt, hogy felpörögtek, aztán a egalacsonyabban is tudtak tovább menni. Ez a sok vinyó miatt nem tetszett, ezért cseréltem Noctua ventikre elől. Azóta picit csendesebb is elöl és nagyobb lett a légszállítás.
Eleinte ilyen volt.
Aztán a Noctuákkal együtt került bele egy Alpenföhn Brocken toronyhűtő is venti nélkül, mert a 3 venti így már elég jól átszívja-fújja a házon a levegőt, így a vinyókat hallom inkább, nem a ventiket.
Viszont én nem használok külön VGA-t.
-
gianni85
veterán
Nem néztem a hőfokokat, de szerintem jó a szellőzése a háznak, VGA oldalról szív, táp alulról, elölről hátra meg szép huzatot csinál a 3 venti. Jelenleg WIP a gépem, csak unatkoztam pár napja, benéztem ide, és picit itt ragadtam
google azt mondja, hogy 165mm-es tower hűtő még befér
Most eszembe jutott még valami, azt sajnáltam, hogy az első I/O portok az előlaphoz voltak rögzítve
Mivel rögzítettem a kábeleket, így macerás volt leszedni az első ventik porszűrőjét tisztítani. De ez kb csak szőrszállhasogatás -
gianni85
veterán
Nekem volt
Szép ház, van benne alapból 3 venti, nem is rosszak, és mindhármat egyszerre lehet szabályozni a házba épített kapcsolóval. A negatívum, hogy trükközni kell a kábelek elvezetésével. -
flashpointer
őstag
A cougarba csak 105 mm magas procihűtőnek van hely ami a léghűtést eléggé lekorlátozza, ha egy 140-es beleférne már olyanom lenne de így hogy normális hűtéshez muszáj víz, de oda is csak egy vékony radi fér, nem túl nyerő.
a core v1 az óriási 22 liter, összehasonlításképp ez az aerocool 20
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- VR topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest