- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
válasz
Patice #44583 üzenetére
Mivel eléggé fent van a cpu foglalat az axp100-200,idcooling is-50, vagy raijintek pallas amik jók lehetnek neked. Ezek lefelé túlnyúlnak és így az ssd és kap hűtést. Nekem axp-200-am volt, sajna a venti kattogott, így azt cseréltem rajta. Egyébként igen segít a hűtésben, jó a gondolat. Plusz a lap is kap némi légáramlást.
(is-50-nek most nagyon jó ára van) -
patomi
őstag
Ha nem maradhat töröljétek, de nagyon le van akciózva a zöld pc webshopban a Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac.
40K jelenleg. Ha valakinek aktuális, érdemes lehet megfontolni. kép -
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41497 üzenetére
Nem sok hely marad, 258mm mély a ház 2x120-as venti be is tölti. Vinyó nem is lesz akkor?
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41485 üzenetére
Autóhoz való hibajavító festékkel. Ha az E-D5 van neked, abba én nem tennék oldalra. Sokkal többet ér a tetején a venti(szerintem). Nekem ebbe a házban semmi más, csak egy 60-as venti hely van gyárilag hátul.
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41482 üzenetére
Nem, táp már így nem fér bele. Pico adja a delejt.
-
patomi
őstag
No egy kicsit alakítottam a házamon. Annyi lett módosítva rajta, hogy egy 120-as ventit ami drótozva volt, lecseréltem egy 140-es ventire, aminek elkészítettem a helyét.
Még gyári, de már fent a gépen:
Itt már készen az asztalon:
És a végeredmény:
Kapott egy kicsi ecsetelést, hogy ne fém színű legyen a mart felület. Meg a 140-es porszűrő hiányzik róla, de már úton van. -
patomi
őstag
válasz
Archttila #40904 üzenetére
Nekem b250i strix lapon rajta a gyári hűtőborda de kb. vicc értékű hűtést ad. Még valami hőátadó is van, hogy biztos elérje az ssd felületét. .. Egy 600/percen forgó ventit tettem a ház oldalára, ez mozgat be egy kis levegőt és ad, egy kis hűtést a lapnak és ssd-nek is. Többet számít mint a borda.
-
patomi
őstag
válasz
Archttila #40897 üzenetére
Ha nem terheled extrém módon az ssd-t, semmi szükség a plusz hűtésre. Míg nekem is a lap hátán volt addig sem ment fel 60 fok fölé, nyáron sem. Most a jelenlegi lapban elől van de nem sokkal hűvösebb. Ezek ilyenek el kell fogadni. .. Mondjuk ha jobban tetszik a hűtőbordás akkor válaszd azt
.
-
patomi
őstag
válasz
Beckham087 #40860 üzenetére
Hűtővel lesz egy kis macera, ha jól vettem ki. Mert AM4 foglalathoz külön kell rendelni a gyártótól a készletet.
PK. ellenében küldik ingyen, csak igazolni kell, hogy megvan amire fel akarod tenni(alaplap, vagy proci számla és fotó róla). -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #39768 üzenetére
Nem követem mostanában annyira, de: A tokozás LGA1151 lesz minden esetben, de az aktuális útiterv kiemeli, hogy a Coffee Lake-S modellek csak a 300-as sorozatú vezérlőhidakkal működnek. forrás. , szóval nem biztos, hogy ennyire előre mutató lesz. Viszont van rajta minden ami kell (nekem). Sajnos AMD APU oldalon még semmi érdemleges sem mutatkozik.
Szerk.. Köszönöm
-
-
-
patomi
őstag
válasz
#16939776 #38245 üzenetére
2 éve nálam is megfordult egy. Ugyan ezt tapasztaltam (megfelelően fel lett pasztázva és látszott leszerelés után, hogy kellően kiszorította a pasztát a 4330-as procim tetején) még csak át sem melegedett a borda.
Nem véletlenül linkeltem, bár sajna a fotók már nincsenek.. -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #38063 üzenetére
Nem is számítok. Az elvárás az lenne, hogy amit a Kaveri jól/elfogadhatóan futtatott 720p/Medium-ban, ugyanazt teljesítse a Zen APU 1080p/Medium-ban, aktuális címekkel.
Ezt totál kizártnak tartom. Kaveri is max r7 250 ddr3 kártyát tudta befogni. Ha... Nagyon ha, 1,5x teljesítményt ki tudnának hozni egy APU igp-ből az már szép lenne de kevés 1080p médiumra szvsz..
-
-
patomi
őstag
válasz
Mercutio_ #37885 üzenetére
Jó az MSI, de elvileg biost kell frissíteni, nem fog elindulni a G4560 benne.. Azért elvileg, mert nekem gigánál kellett, ennél nem néztem utána kell e.Beelőztek..Az M.2. az csak PCI-E ssd-t támogat, legalább is nem találtam utalást SATA interfészre az oldalon.
A G4560 jelenleg ár érték bajnok, prociban picit erősebb az i3 4160-nál, viszont igp az elég gyengus. Filmezni elég. -
patomi
őstag
LCPOWER 1520MI házikóval van valakinek tapasztalata? Ebben van valami táp? Boltok oldalain nincs kiírva, de gyártói oldalon írnak valamit, talán csak külső kocka kell hozzá..
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
válasz
varmi2 #34477 üzenetére
Ne feledd, ha kínai raktár, fenn akad a vámon nagy eséllyel. Inkább ezt kuksizd meg(bár gondolom már láttad) ASRock DeskMini ez kb. 50K-ból itthon van. 155x155x80mm vastagabb, de kisebb kocka.
-
patomi
őstag
válasz
#16939776 #34437 üzenetére
Sajna 700 a minimum és
elírtam 800 felett zavaró a hangja. Mintha egy pici sugárhajtású motor lenne benne.
De van smart fan progi, amiben szépen lehet állítgatni fordulatot a hőmérséklethez. Egyébként jogos a pont, már beállítottam úgy, hogy 60 fok felett emelje fel a fordulatot meredeken. -
patomi
őstag
No össze állt nagyjából a kis masina. Egyelőre egy G4500 2x4GB rammal H110N lappal és M.2 SSD-vel.
Elsőre a gyári hűtőt tettem fel, de egy napig bírtam. Most fel raktam az axp200-at:
Volt segítségem is
Viszont csak a slim gyári ventit tudtam felrakni rá, mert ez fért el. Ez tök jó, de 700-as fordulat felett már ez is zavaró. Szeretném lecserélni és egy alternatívát találtam a Prolimatech Ultra Sleek Vortex személyében. Ami elég halk az adatok alapján.
Szívesen venném, ha lenne még valami tippetek esetleg ami elkerülte a figyelmem venti téren. Még a RAIJINTEK Aeolus Alfa, AKASA Slimfan 12cm volt amit néztem, de mind a kettő elég hangos a gyári adatok alapján.
Sok hely nem maradt oda bent:(bocsi, tudom ez nem a ventis topik, de itt több a hozzáértő ezen a téren, mag a tapasztalat.. meg a képek sem a legjobbak
)
-
patomi
őstag
Urak, úgy tűnik vissza térek mini-itx-re. Az alábbi lapok közül melyiket javasoljátok:
MSI H110I PRO
GIGABYTE GA-H110N
Ami menne bele: i3 6100, 2x8GB DDR4 ram, és a legfontosabb M.2 pcie ssd.
Árban szeretnék 30K vagy alatta maradni. Igen sajna ez eléggé leszűkíti a kört. (picit több nem baj)
Ha egyéb javaslat lenne szívesen veszem. Köszönöm. -
patomi
őstag
válasz
kisza25 #34011 üzenetére
Pontosan ez az. Hátul szépen át tud mindent melegíteni. Viszont ha arra gondolunk, hogy nem hülye gyerekek tervezték ezeket a lapokat, elvileg nem nagyon lehetne ezzel gond. De lehet oda tenni mSATA ssd-t is azzal szerintem nem lesz ilyen gond. (átlag felhasználás mellet úgysem érezni a tempó különbséget)
-
patomi
őstag
A CA-I elején is van két usb port. (bár az nem zavarja a beszerelést.. a keskenyebb mATX lapok is 170-174mm szélesek).
A CA-I ilyen belül:
Hátul van hely 60mm-es ventinek. próbáltam egy piros vonalat húzni az alaplap felé. Nagyjából lehet viszonyítani. Itt is kb ez látszik [link] Szóval azt a 10-14mm-t levonom (piros vonal vége-alaplap alja) a 60mm-ből. Jó indulattal 50mm marad az itx lap alatt (170+50) kb. 220mm-en belül kell gazdálkodni...
Ha viszont a Realan meg van neked abban esetleg pontosabban meg tudod nézni. -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #34005 üzenetére
Eléggé. Progi szerint nálam, ha folyamatos írás van akár 70 fok is lehet az ssd. De 48-50 fok nem ritka, kissebb terhelésnél... Pedig nekem a pcie sin alatt van(jobb lenne felette, sok olyan lap van persze nem amd) plusz a hűtő is fúj oda némi levegőt.
Az a CA-M amire gondolsz mATX méretben. -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #31401 üzenetére
No igen, csak a tápra bízható a légcsere. Viszont ott a CA-M ami már mATX és tuti elférni benne. Nem is sokkal nagyobb mint a CA-I. Azt ne feledjük, hogy a cooltek kidolgozottságban sokkal jobb.
Őszintén szólva 16K-t nem adnék a CA-M-ért annyit nem ér szerintem, mint, ahogy a CA-I is olyan 3-4K-val olcsóbban lenne reális(14-15K most boltban). -
patomi
őstag
válasz
Oliverda #31239 üzenetére
Z3-ATX-200 Ilyenem volt, szépen tette a dolgát.
-
patomi
őstag
válasz
lazydog #30485 üzenetére
Átjött az egész, sajnos. Még mindig nem értem mi a problémád. Leszállhatnál a magas lóról és el mondhatnád a sok mellé dumálás, meg agyatlan kioktatás helyett. Ha meg az AMD-vel van problémád azt ne rajtam éld ki légy szíves. (mielőtt folytatnád, nem vagyok egyik oldal elfogult rajongója sem)
Nem használsz VGA-t az APU mellé. Nem mert nincs rá szükségem, mint, ahogy az i3 és i5 mellett sem használtam.
-
patomi
őstag
válasz
lazydog #30480 üzenetére
G3240 + GTX 750 Ti Erre értettem, hogy jó párosítás (aztán oda irtam, hogy 750
Ti+pentium). Asztali gépnek is kiváló az apu, nem tudom mi a problémád vele.
APU-t nem "párosítunk" VGA-val. Miért is? Ez valami új szabály, vagy akkor intel mellé sem teszünk vga-t, mert van benne igp. -
patomi
őstag
válasz
fjellape #30466 üzenetére
Akkor nagyrészt tisztáztad is a dolgot. Erre tökéletes az AMD. Fogyasztása sem több mint egy intel rendszernek(idle). Akkor mondom én , hogy raknám össze: 7850K(vagy 70K) lap szerintem giga inkább(F2A88XN-WIFI), házat a Coolteket merem ajánlani. Ram szerintem jó, lényeg, hogy alacsony profilú legyen.(nekem elég lenne a 2x4 is szerintem) A gyári hűtő helyett pedig egy AXP100-at tennék a procira(egy venti csere nem árt alapból ezen is). Ha jól tévedek standard 120-as jó rá, de majd itt megerősítik a kollégák.
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
válasz
shteer #29843 üzenetére
Nekem is volt(3,5" Blue), de semmi baj nincs vele, csak egy normális ház kell alá, amiben van rendes szerelék a vinyóhoz.. (persze ez csak az én véleményem) Utoljára a Silencio 352-ben éreztem rezegni, de abban nem is volt gumis felfogatás. A jelenlegi icic-pici házamban is volt egy darabig, gumi alátétekkel(gyárilag így kell szerelni) semmi hangja, rezgése nem volt.
-
patomi
őstag
válasz
Archttila #29820 üzenetére
Mindenképpen reklamálj. Komolyan mondom a királyi posta lazán túl nőt ezeken nevenincs futár cégeken. Mind kultúrában, mind minőségben. Pár hete jött hozzám is a futár. Mikor kinyitotta a rakteret, látom ám, hogy minden behányva dobozok egymás hegyén hátán, ahogy kanyarban rendeződnek... Háát no..
lehetnek ott több száz ezres cuccok is...
-
patomi
őstag
válasz
Archttila #29817 üzenetére
Én már jártam így hazai pc bolttal, de az rendeződött gyorsan. (2x kaptam sérült házat egymás után és nem akarom azt mondani, hogy esetleg nem a futár cég volt a ludas.. ennél azért jobban össze volt nyomódva az enyém) Ha nem az újra csomagoltat (12490.- most) vetted simán reklamálj.
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
Igen mindenképpen jó. Én ezt javaslom:PicoPSU-160XT ha belefér a keretbe. Azt hiszem HookR kolléga is ilyet használ és elégedett vele. Plusz a 12Voltos ágon 8Ampert tud. Akár egy 65Wattos i5-höz is elég (később, ha váltasz)
-
patomi
őstag
Igen én is táp nélkülit vennék... Nekem egy z3-atx-200 viszi a gépem. Semmi gond nincs vele.
-
patomi
őstag
válasz
grenthor #29317 üzenetére
Itt van két teszt: PH,bit-tech. Elvileg, ahogy (#29319) HookR is írta, el kell vigye. De lehet, hogy terhelés alatt(mondjuk játék) egyszer csak kevéssé válik.
A bit-tech tesztben 45W TDP-n (igaz Prime95-el terhelve) benyelte a rendszer a 90watott.
Én személy szerint nem kockáztatnék.Terhelés mellett csökkenő tendenciát láthattunk az előd 6800K-hoz képest. A két modell között csupán 5 wattos eltérés van az 7850K javára, de bizonyos esetekben ennél nagyobb különbséget mértünk ki, ugyanakkor az A8-7600 a 30 wattal alacsonyabb TDP ellenére sem fogyasztott sokkal kevesebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Synology NAS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Anime filmek és sorozatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest