- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rxmiss
tag
eztugyannem
nagy allo hazban rendben is van, szerver lapban vagy nem teszek semmit a kozelebe vagy csak felmagas kartyat (korabban konkretan egy pcie-m.2 atalakito volt ott, az meg alacsonyabb)
egyebkent a noctuae uis keresztbe fujzoldseget beszeltem, nem asszimetrikus, hanem csak nem negyzet, szoval csak 180 fokban lehet forditani, ami semmi valtozast nem jelent. az alaplapgyartok teszik ezt a socketet igy is es ugy is alaplapokra, egyiken jo igy, masikon nem.
-
flashpointer
őstag
Pont ezt akartam kerdezni hogy a "hamarabb megy tonkre" mit jelent, nekem is csak igy ferne be AIO, vagy egy tok alacsony leghutes... Nem talaltam rola semmit csak ennyit, de ha feleannyi ido alatt megy tonkre mint ajanlott beszereleskor akkor is tokmindegy mivel tobb tiz K ora egy ilyen uzemideje elvileg.
-
Rick4
félisten
10W-tal is fel lehet melegíteni egy bordát, ha annak nincs lehetősége leadni a környezetében a hőt, ráadásul ventivel eleve kisebb borda mehet rá, mint passzívban, és ha állítható a venti sebessége, nagy baj már nem lehet, azt is le lehet szabályozni oda, hogy ne legyen hangja.
Igaz én se vágyom ilyen chisetre, legutolsó aktív hűtős lapom az Abit NF7-esem volt, még valahol meg is van... -
HookR
addikt
Azt is tesztelte, amikor 2db forrófejű SSD dolgozik a szendvicsben?
-
-
PROTRON
addikt
Igen, ez a hivatalos megfogalmazás. Persze nem tartják magukat hozzá, jóformán senki.
Másik kedvencem a top-listáról:
állami intézmény konyhája(többet nem írhatok a beazonosíthatóság miatt):
A falon van 2 db dugalj elosztó, amit 20 éve gyárilag előszerelve hoztak, benne kismegszakítókkal és 4-4 dugalj-al.
Erről jártak az 1 fázison papíron max 13A-et kérő ételmelegítők, összesen 4 db, hogy biztosan az egyik fázisra kettő darab jusson.
Észrevették hogy folyton levágja a 16A-C 3 pólusú kismegszakítót, hát cserélték először 20-asra, majd 25, végül egy okos gondolattal 63A-es kombi-ÁVK-ra.
Kb 5 éve már így üzemelt.Most teljes főelosztó felújítás, az új elosztót szerelő vezető villanyszerelő meg közölte hogy esze ágába sincs az 5x1,5-ös(!!!) kiskábelt visszakötni arra a 63A-es kombi-ÁVK-ra, rákötötte egy 16-osra(azt is csak azért mert falon kívül, szellősen van vezetve a kábel, nem vakolat alá süllyesztve), ha levág, akkor levág, vezeték csere nélkül nem vállalja a felelősséget nagyobb védelemre kötés esetén.
Le is vágott...végül csak kellett egy rendes ellenőrizés.
Kiderült hogy a 2x4-es dugalj csoport közül, az egyik ételmelegítő konnektorában a nulla vezeték a csavaros kapocsba olyannyira bele volt égve a dugaljba, hogy fizikailag nem lehetett kiszerelni belőle...mármint a dugalj korábban beleolvadt műanyag házával együtt lehetett csak szétbontani. Nem a fázis, hanem a nulla.
Onnan lehetett tudni hogy hol a helyzet, hogy a 10A-es terhelés során az adott ételmelegítő kábele tűzforró volt, de csak a dugvillánál.
Közben az elosztónál egyidejűleg 13-15A maxot lehetett mérni lakatfogóval, tehát normál üzemi állapot során nem tűnt fel hogy gond lenne. ű
A melegedő csatlakozás miatt nem az előszerelt elosztóban vágta le a kismegszakítót, hanem a betáplálásnál a 4 pólusú kombi-ávkt.Most már nem vág le. Egyidejűleg nem megy fel a terhelés 16A fölé, mivel nem pont egyszerre járnak maxon az ételmelegítők, így meg tudják versenyeztetni a kábelcsere kivitelezést, nem kell azonnal 3x-os áron megcsináltatni valakivel.
De előtte simán átkötötte egy okos zseni az 5x1,5-ös kiskábelt először 25-ösre, amikor az is levágott akkor meg 3x63A kombi-ÁVK-ra.
-
-
tlac
nagyúr
Szerintem nézd meg az alaplap beállításait is, lehet van valami beállítás amivel fixen tudod korlátozni 35W-ra. Szerintem ilyen prociknál is bőven engedik a fogyasztást x ideig
ez még 4. generációs cucc, itt még nem voltak ilyen dolgok, hogy pl1, pl2, tau, stb.
bár sok opció van a biosban, mivel z87-es, de ilyen nincs -
PROTRON
addikt
Nekem csak 60Hz monitorom van és amikor volt időm onlinefps-ezni megéreztem amikor softweres hiba miatt beesik 58 FPS alá...Nekik meg ez a dolguk hogy legalább ennyit pusztán tapasztalatból megtudjanak állapítani, miközben ezernyi dolog átfut a kezük alatt munka okán...szal de, ebben pont lehet "ránézésre" reális megállapítást tenni.
BTW végül csak megmutatják a bench eredményeket is és ott írja hogy upgraded PC Average 69 fps az általad megkérdőjelezett Tomb raidernél...
-
Ez nem egy bencsmáurk videó volt, hanem bemutató, itt annyira nem fontos hogy minden az utolsó számértékig ki legyen tesztelve.
Nyilván kinek mi az igénye és ha megfelel, akkor megfelel...
Pontosan.#55744 AxBattler
Egy i5-ös Kaby Lake azért már 20k alatt könnyedén megcsíphető apróról.
Visszaszívtam. -
5700X + 6900XT... azért ez nem egy átlag konfig, maradjunk annyiban, hogy kimaxolta a ház kapacitását. Eleve alulra csak slim ventiket tudott rakni, nem 25mm-eseket.
70-75 fok simán jó érték ilyen teljesítményű és fogyasztású hardverek esetében, szvsz.
Anno ment a para, hogy egy-egy VGA ne érje el a 95 fokot...Egyébként ami nekem hiányzik, az néhány háttértár.
Egyszerűen nincs ötletem, hova lehetne elhelyezni, hogy ne forrósodjon fel. -
Grave_444
nagyúr
-
tippm86
tag
A pico csatlakozója után a bejövő ágba POLARITÁS HELYESEN bele lehet kötni egy másik tápról levágott cpu csatlakozót és kész.
FONTOS: CSAK AKKOR HA 12V-OS A KÜLSŐ ADAPTER!!!! Van olyan pico ami pl. 19V-os bemeneti feszültséget igényel azzal ezt nem lehet megcsinálni!
MINDENKINEK A SAJÁT FELELŐSÉGE! Tehát aki nincs tisztába melyik szál + vagy - és melyik szál a 12V-os az ne csinálja!Amikor az Xbox táppal ment a gép, akkor csináltam egy 8 pines hosszabbítóból egy Y kábelt, mert garanciás volt a pico és nem akartam hozzányúlni. Ott kellett egy kapcsoló is, mert csak akkor kapcsolt be a táp ha a két vezetéket összekapcsoltad.
-
tippm86
tag
De ha az akksit leveszi a töltőről akkor az rövid időn belül visszaáll a 12v körüli értékre, csak nem szabad rákötni..
A kollégámnak van egy hétvégi háza és az 12V-ra van megcsinálva. Akksiról megy a tv (12V-os) a világítás minden... csak direktben rá van kötve minden fogyasztó az akksira... -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Jogos, de erre is van egyszerű megoldás, 2K egy step down converter, és akkor sem a merülő akksi alacsony fesze, sem a töltött akksi magasabb fesze nem számít: [link]
Maradt még valami? Szerintem ennél biztosabb megoldás nincs.
Ha az 5A kevés lenne, itt egy stabil 10A-es, talán elég már: [link] És ez szerintem bemehet a gépházba, nem kell neki nagy hely. -
tlac
nagyúr
vannak olyanok, amik szélesebb spektrumon is működnek
pl. pico-PSU-120WI-25V
12-25V wide input -
törölt tag
Fel kell hívni telefonon az AMD-t és a Microsoft-ot egy közös konferencia beszélgetés keretein belül, hogy magyarázzák meg, sőt ha tudják oldják is meg a az ugráló idle hőmérsékletet ami számodra elfogtathatatlan.
Mennyi realitása van ennek?
Én a helyedben torkon harapás helyett megköszönném a tanácsot, és mérlegelném, hogy telefonálok a USA-ba , dohogok tovább, vagy kikapcsolom a turbo-t.
-
Vertigo18
addikt
A kérdés az, hogy milyen procid van? 3 hét alatt 7 db. Ryzen proci volt a kezeim között. Egyik sem produkált még hasonlót sem, mindegyiket ugyanazzal a két hűtővel teszteltem. A 3600 volt az egyetlen, ami kiakasztott hűtés terén. 6 venti ment maxon, akkor is számomra elfogadhatatlan hőmérsékleti értékeket mutatott a proci.
És nem mondtam, hogy elfogadható, megoldási javaslatot nyújtottam, azt hittem ezért van a topik...
-
törölt tag
Ezeknek a dobozoknak az a feladata hogy a lemezt felnyitni 5x tovább tartson mint a zárat felfúrni. A záron meg észre lehet venni ha próbálkoztak a nyitással. Elvileg 2-3 percet ezzel is el kell tökölni.
(#46949) Fred23:
Nem mindent Kínában gyártanak, érhet meglepetés.
Másik oldalról alá kell támasztani a felületet, azzal ki lehet kerülni a rugalmasságát, de akkor is ajánlott hozzá egy oszlopos fúró, hogy ne vándoroljon a furat.(#46951) Fred23:
Ne 2mm-es szállal próbálkozz mert az hamar odaég. 5-ös és kenni kell, meg alátámasztani. -
tkesy
addikt
Köszi az eddig válaszokat, mérni / rákötni valamit sajnos nincs lehetőségem... Speaker van az alaplapra kötve, de néma, az össz amit tapasztalok boot során, hogy a deszkán lévő ledek bekapcsolnak, a power gomb megnyomása után a cpu venti elindul, kb 2 mp-ig fut, majd leáll... és ennyi..
semmilyen hdd vagy egyéb eszköz nem volt rajta.... -
Utolsó ilyen OFF részemről a témában: el tudom képzelni, mik juthattak eszedbe, mert voltam én is fiatal, de egyszer azért gondolj bele abba is, hogy az élet általában nem habostorta, és szerintem egy idő után a legtöbb ember eljut addig, hogy főként a saját érdekeit nézi, és azzal számol, más is így tesz. Hidd el azt is, a kisgyerekeket úgy általában nem önzésre és haszonlesésre nevelik, az inkább csak kialakul magától idővel, ha olyan a környezet!
-
Szerintem nem az én dolgom, hogy hibátlan legyen az árazásuk, és természetes dolog mindenki részéről a talált kiskapuk kihasználása. De elismerem, nem mindenki ilyen, és nálam is vannak kivételes esetek, amikor önként lemondok a nyerészkedés lehetőségéről valamiért.
Szóval igen, ha hibáztak, szerintem lehetnének miatta jó arcok! Ha az én cégem lenne, ilyen esetben egy 5%-os kupont dobnék kárpótlásként a vélt lelki sérülés okozásáért, meg azért, hogy senki se mondhassa, ezek nem csak bénák, de fillérkefélők is.
-
Ribi
nagyúr
Vagy ő jobban elmondja.
Kérdés mennyi monitor hogy viselkedik. -
ab81
csendes tag
-
Seep
senior tag
A Gigabyte 1060 itx es 1070 itx , meg a MSi 1060 itx aero , 1070 itx aero kartyai tudnak felpassziv modot. A Zotac mini kartyai 1070-tol mind tudjak, a sima 1060 es 1060 mini nem. De a zotac 1060 amp mar szinten tudja. Az EVGA-nak van meg rovid 1060 as kartyaja de ez sem Itx jelolesu, az szinten nem tudja.
A Silverstone - RVZ03B nem fel bele esetleg?
-
imibogyo
veterán
A hűtés nem zavar, mert úgyis passzív lesz.
A mostani G1820 + 750Ti + 180W paneltáp kombó is teljesen passzív....
Mire van a sarokcsiszoló és egy új alutömb, ha nem erre...Intel pedig most alapból kiesik a választási körből. Van egy 4790k-s gépem, de most AMD vonalra lennék kíváncsi ebben a méretosztályban (főleg az erősebb IGP miatt). Még ez QC5000 még szimpatikus is lenne, de szerintem (melóban vagyok, szóval teszteket nem néztem) jóval lassabb lehet, mint az A68-as lap procija.
A J3455-ös lapok közül is szemeztem egyet magamnak, de csak az LPT port miatt (AMD-ből csak jóval gyengébben van), mert az meg a CNC marógéphez menne.
-
reg ecc nem jó, unbuffered ecc kell bele. [link]
2 slotod van a memóriának, 2x4gb és 2x8gb játszik.a gen10ben amd opteron x3000 szériás apu van/lesz, digitális videokimenettel, és 8gb unbuffered ddr4 az alapfelszereltsége, meg van 2xdisplayport 1.2 kimenete. 383 fontért listázzák a dell oldalán.
-
Chaser
legenda
az oké, 12v-os ac-dc-re gondoltam, vannak olyan pico psu-k is amik eszik azt is pl 18v-ig, ha olyan 18v-os ac-dc-t kap, kevesebb lesz a kimeneti dc-dc mintha uo. áramerősségű 12v-ot kapott volna, ha nem tévedek nagyote
nem mostanában elektroztamszerk: Atti777 régen de szerettema biostar lapokat, szép piros pcb, kignmax super ram-mal aminek szintén piros pcb-je volt ddr korszakban..régi szép idők
most piros-fekete designt akarok ( :szerk: shteer nekem 230-as hp van egy szép nagy dobozzal :p 1kg/db :d
HookR
-
törölt tag
-
imibogyo
veterán
+ (#35043) AxBattler
No para. Én az ilyen értelmes eszmecserét soha sem veszek támadásnak, csak nem értettem a dolgot, hogy miért is baj az "egyterűség"... Mert ha egyszer pont az AxBattler által említett kisebb méret a lényeg, akkor azt egy plusz kamra a külön táppal csak még növeli, nem hogy csökkentené és ugye a hőmérsékletekkel sem volt gondom sem így, sem úgy. Persze az AxBattler által említett "minimális méret" már egy valid érv, csak nekem meg az pont nem célom...
De mindegy is, nem mentem el még az ITX vonaltól messzire, de "melós" gépnek (a nagy CNC-hez) most nekem nem ideális. A lézergravírozóhoz viszont tökéletes lesz majd, mert az USB-ről megy. Szóval jövök én még ebbe a topikba...
-
imibogyo
veterán
Ilyet használok most már 1,5 éve és semmi bajom vele.
Az egész gép passzív. -
törölt tag
Ahhoz képest minden "drága"
Nekem a medical-grade delta jobban tetszik, az lehet elmegy 10 évet egy bekapcsolással, amíg ebből elhasználsz 10-et, igaz csak 200 usd, de az állás+szerviz-költségből kijön párszor a komolyabb táp ára.
Szóval melyik lesz az olcsó?!Persze ez csak egy PC, de akkor is 80%-ban a tápon múlik hogy indul vagy nem, ahogy tovább egyszerűsödik, van az 90%-is. Egyszer régen volt egy "drága" Kme-tápom azóta csak "olcsó" delta/enermax/seasonic jöhettek szóba.
-
törölt tag
Igazad van jó régen néztem az árakat
itt van egy 400W-os ami 93%-ot tud, és "csak" 180 usd. Ugyan ez U frame-ben(integrált hűtőborda) kicsit drágább lenne.Itt van még a Delta aktuális táp kínálata, ami kielégíti a medical/IT besorolást:[link]
-
kisza25
félisten
Most kicsit jobban utána olvastam és már okosabb lettem az üggyel kapcsolatban, mint írtam a hátsó fix 1200 rpm venti helyére jön egy 600-1500-as, szóval, ha az több levegőt szív ki és ebben a CPU venti is segít neki, mert közvetlenül oda fúj jobb lesz a helyzet a házban
-
cinemazealot
addikt
Muszáj volt ezt választanom, mert PicoUPS-ről akarom majd táplálni, ami az akksi töltése miatt 12 V-nál nagyobb feszültséget is kienged a kimenetére. Gondolom, ezért is írták a leírásában, hogy wide-range PSU-t szabad csak róla üzemeltetni.
A PicoUPS bemenete ugyanakkor csak 18 V-ig hitelesített, ezért egy 20 V-os töltőt már nem biztos, hogy ráakasztanék; ezért is szeretnék majd egy 16-18 V-os adaptert beszerezni. Ugyanakkor ha valaha is kölcsön töltőre szorulok (ami lehet akár 19-20 V-os is), akkor egy kapcsolóval megkerülve a PicoUPS-t, 25 V-ig nyugodtan rákapcsolhatom a delejt a PicoPSU-ra is, senkinek nem fog fájni. Sőt, így akár szivargyújtóról is tudnám majd üzemeltetni az autóban.
Szóval szerintem ez a "nem örül a 12 V betápnak" nem annyira igaz, máskülönben miért írnák rá, hogy 12-25 V?
Vagy arra gondolsz, hogy így az alaplap felé leadott 12 V lesz zizisebb? Azért bízom benne, hogy nem ok nélkül kerül ennyibe ez a kis vacak, csak képes szabályozni azt a kimenetet.
-
rbalint88
addikt
van két IGP-s gép. i3-6100u+HD 520, i5-4210u+HD4400. jelenleg mindkét gépben 1-1 8GB modul van. érdemes-e cserélni gépenként 2x4GB memóriára 2eFt ráfizetéssel vagy sem? értsd: jelent-e a dual channel bármi érezhető előnyt a single channelhez képest, hogy foglalkozzak vele és költsek rá?
-
Bizony. A súlya nem sok jóval kecsegtet, kb annyi, mint egy gyári i7-es hűtő, bár az i3-asnál nehezebb. Ahogy a képeket nézem róla, egy gramm rezet nem használtak benne, tiszta alumínium
. Ezért kár cserélni a gyárit.
-
Igen, nálam ahogy nézem, 20W alatti fogyi lesz az idő 99%-ában (1db 2.5"-os winyó kerregne állandóan egy NUC vagy alulfeszelt STX mellett + ritkán 2db 3.5"-ös aktiválva), erre keresem az optimális megoldást. Egyelőre a feladatot egy öreg atomos netbook látja el, a falból 10W-ot szakítva, ennek nem szeretnék sokkal fölé menni.
Az SSP-300SUG-nál amúgy nem tudom, mit jelent a DC/DC design? Lehet, hogy ez kvázi a "laptoptáp" +pico egyben? Sajna mivel egzotikus egységről van szó, semmilyen adat nincs a hatásfokgörbéről
-
Mercutio_
félisten
A teljes széria adatlapját, ha megnézed a gyártónál a táp mindenhol ki van húzva.
-
Goose-T
veterán
Itt most az analóg jelre rakódó zajra gondoltam, amit a hangkártya rak rá mindenféle külső zajforrás segítsége nélkül, na az nincs az SPDIF-nél. Egyéb elektromos zaj meg valóban nem megy át az optikai kábelen, ami plusz pont. Egyébként meg ha rendesen van szűrve a fogadó eszköz bemenete, akkor a koaxiális kábelen felszedett elektromos zaj sem lehet tényező, szemben az analóg kábel zajával, amit nem lehet olyan egyszerűen leválasztani.
-
törölt tag
így van, a majd 1,6x-es áramigény miatt koszosabb a 12V-os megoldás
Ha CPU/VGA marad a csak a 12V-on mint fogyasztó, pl.: nem használsz 3,5"-os HDD-t,
akkor nem okozhat gondot, mert a CPU és a VGA rendelkezik saját konverterrel, és mindkettő elég nagy zajforrás magában is.(#31912) Benőke: Hosszútávra tervezve érdemes megvenni az eredetit a Pico-Psu-ból. A kínai utánérzések nem biztos hogy megkapják a megfelelő terhelhetőségű, kis veszteségű alkatrészeket.
Kis terhelésnél nincs kimérhető különbség, de ha elérték az alkatrészek a határaikat, akkor onnantól drasztikusan romlik a hatásfok, és el kezd melegedni a konverter.
Ha van benne megfelelő védelem akkor lekapcsol időben, ha nem, akkor viheti a gépet. Szóval a 1/2 1/3 áron nincs 100%-os másolat, vagy jobb termék. Ha mégis kínait veszel, ne a legolcsóbbat vedd, az biztos nagyon drága lesz. a drága kínai már használható de az annyival olcsóbb hogy nincs garancia vagy neked kell postázgatni, szóval a végén az eredeti, boltban, garival vásárolt a legolcsóbb.És 1x kell megvenni. így néz ki:[link] A Pico Psu kialakítása megnevezés a gyártó szabadalma, de "átvették" a konkurensek is.
-
törölt tag
Azt is tudom miért:
Nincs benne ez a proci a lap által támogatott cpu-k között:[link]
És nem változtatja a lap a CPU feszt, csak szorzót vált. CPU-Z szerint fix 1,07V Bios szerint 0,853V megmérem az a biztos.dell DA-1+ 160XT van előtte, és találtam mérést is: [link]
A Lin. ATX táp:
4db LM338K(3,3V/5V/2x12V) 1db LM309K (+5Vst-by) 1db LM320K (-12V) TO-3-as kalapos stab. egy bordára van szerelve, és ATX supervisor IC már össze van szedve hozzá. Minden tervezési szempontot betartva max.:60-63%-os hatásfokra lehet számítani vele, kicsit "fázok" emiatt. De jelen állapotban 15W körül disszipálna, ami már viselhető. -
Primary92
senior tag
Valami olcsó használt Atomos alaplap lesz (pl 330), egy régi ssd-vel, egy DVD olvasóval, és opcionálisan mondjuk egy 2,5-ös USB merevlemezzel, de ez csak mint lehetőség, szeretném fenntartani. Meg néhány egyedi apróság, de azok jelentéktelenek. Van itthon egy Intel GCLF2. Lehet, hogy ez lesz.
Gondolkodok a teljesen lineáris megoldáson, csak ott még plusz hőt termelek. De lehet, hogy stabilizálás már kapcsolóüzemű lenne.
-
Nyilván kell valami házhűtés, hogy minimális légáram azért legyen.
(#31535) radi8tor1
Igen, ez a fő dilemma. Mondjuk ha van egy 120mm-es venti hátul, vagy egy közvetlenül az alaplapra irányzott légkeverő, akkor talán elmegy.Ha a 25W-os Kabini-kre jó a 246g-os Alpine M1 Passive, akkor a 35W-os i3-akra ez nem lehet elég?
-
törölt tag
Az alaplapra méretezett DC-DC nem dúskál szűrőkondikban, méretkorlát/gazdasági megfontolásból limitálva van az alkatrészek mérete, és darabszáma.
Nincs kapacitás/belső ellenállás "tartalék" amit a táp pusztulása folyamán fel tudna élni, és tartósan alacsonyan tudná tartani a tápzajt.
Rendszerint 100nF+10-47uF-os SMD kerámia+tantál kondik-al pótolják azt, amire máshol egy vagy több 470-820uF-os "szilárd elektrolitos" Lila/piros csíkos kondi van beépítve.Másik probléma hogy az univerzális megoldás érdekében a 12V-ot is ez a részleg állítja elő, így a konverzióhoz szükséges nagy áramterhelés+nagy induktivitás miatt sanszos hogy zizegni/súgni fog az az induktivitás, ami ezt a 19V->12V konverzióban részt vesz.
19V-ból a 3,3V 1,5V és a 1,2..1,4V nem alakítható át jó hatásfokkal, rendszerint ezek is a másodlagos 12V-ból származnak.Messze nem ideális hatásfok(melegszik), és alul van méretezve a szűrés, alkatrészek a teljesítő képességük határáig ki vannak használva.
Nem ez az ismérve, a stabil táplálásnak(#31158) betyarr: Mint feljebb írtam.. olyat nézz amin minél több és nagyobb alkatrészek vannak és drágább... 1x kell megvenni és sosem romlik el, nem hagyja megölni a lapot... ha így nézed nem drága a 1,5...2x-es ár az eredeti pico-psu-ért.
-
-
törölt tag
Igen, a többi gyártó ezt az elvet követi, a legalacsonyabb, általa támogatott jedec szabvány órajellel/feszültséggel kell elindulnia a ram-nak(2133Mhz 1,2V), de ASUS "külön utakon jár" a tuning lapoknál...
Mindenkinek:
Egyelőre rekesszük be a dolgot, megvárjuk mit tesz sati. Ha megy az alaplap, ír a supportnak, hogy más is megtalálja a megoldást erre, és együtt örülünk vele.(#31026) und (#31027) bocs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Renault, Dacia topik
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged