- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jol mondja Franco úr
Látatlanban nehéz otletelni, mindjuk ha tudnal egy alaprajzot felrakni lehet vizuálisan jobban tudnánk otletelni.
Az ára nálam 350 volt, de én Toshibat választottam, 10 év garival.
De mivel nálad katlan van nyáron , főleg a tetoteri szobák, akkor javasolt tényleg ossze nyitni a szobákat, vagy legalább egy ventilátorra mozgatni a hűtött szoba levegőjét. -
flymi
addikt
válasz
DeFranco #21598 üzenetére
Persze, de az a szoba is egy katlan, kell h kapjon a hűs levegőből, plusz ahogy elnézem ezek már párátlanítanak meg szűrnek is. Az meg nem árthat.
Így van, ha nem direktbe kapja telibe az ember akkor nem gond. Sajnos már voltunk olyan szállodában, ahol ággyal szemközt volt a klíma.
Csak mondtam egy körülbelüli számot, ha marad belőle akkor csak még jobb. Nem kell hiperszuper csodamasina, de akkor már nem is a legolcsóbbat szereltetném be, bár ahogy elnézem túl sok különbség nincs köztük, de árban 40k difi.
Lomo-Smart-Amber. -
DeFranco
nagyúr
250 körül ki lehet hozni simán egy jó klímával is ha nem kell sokat csövezni.
látatlanban senki nem tud erre neked semmit mondani, de ha a "nappali" mellett van az erkély és össze is tudjátok nyitni a két szobát igény szerint akkor szerintem logikailag csak egy út van.
én a gyerekszobát direktben nem hűteném egyébként.
-
flymi
addikt
válasz
Lacielvtárs #21594 üzenetére
Értem, tehát alsó hangon 300k körül számítsak és akkor nem ér meglepődés.
Nálunk egy gond van, azon kívül, hogy tetőtér és pala...
Történetesen az, hogy két szoba van fent és nyáron mindkettő pokol. Nappal azért, mert alapból meleg van, este meg a pala ontja magából a hőt és éjjel is meleg van. Padlásra ki se lehet menni, mert megfulladsz.
Namost kérem babaprojekten dolgozunk és a mostani háló lesz majd a babaszoba, ez a kisebbik és észak, észak-nyugati fekvésű, a másik kicsit nagyobb alapterületű és amolyan dolgozószoba, ebből lenne egy háló-dolgozó kombó, ez dél, dél-keleti fekvésű és szinte egész nap besüt a nap, itt van egy kisebb erkély is, tehát ablak+ajtó = nagy üvegfelület. Ezt nem is akartuk gyerekszobának az előbb említett felsorolás miatt.A kérdés, hová tegyük így a klímát?
Ajtókat csukjuk, mert lent az öregek bagóznak, tehát az előszobába (lépcsőhöz) nem tehetjük. Bár ilyen időben igazán kimehetnének... Lehet ha kiraknám a tévét kiköltöznének...
Esetleg össze lehetne nyitni valamelyest a két szobát, mert tulajdonképpen egy beépített szekrény választja el egymástól a két teret.Sajnos tegnap (sem) nem nyertem a lottón, úgyhogy elköltözni egyelőre nem tudunk, én már évek óta győzködöm az asszonyt, hogy szereljünk be klímát, mert egész nyáron nem lehet pihentető alvásról beszélni.
-
pjen
félisten
válasz
Lacielvtárs #21594 üzenetére
Az jó ár,nekem is hasonló volt,arányaiban.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Én szegedi vagyok.
Itt aki nalam szerelte, kert érte egyszer 31 700 Ft-ot az alap felszerelesert (munkadij) , ebben benne van egy fo fal atfurasa/vesese.
8 ezer ft körül volt a tarto konzolok, valamint a csovezes 5200 ft/metere.
Ebben a csovezesben benne van az egy pár szigetelt rezcso, a villanykabel es a cseppviz kivezetes, egy nagyon ízléses, festhető kabel csatornába.
[kép]
Nálam két 50+ cm-es falat fúrtak át, 9 métert csovestek es a végösszeg volt 84 ezer ft -
flymi
addikt
válasz
Lacielvtárs #21591 üzenetére
Találtam egy helyi céget, 2000 óta foglalkoznak épületklímával. Gree klímák hivatalos forgalmazója. Nincs valami nagy választék ahogy elnézem a gyártó honlapját...
Még mielőtt felcsörgetném őket, nagyjából a berendezés megvásárlásán felül mekkora összegre kell számítani egy beszerelésnél? (fali, inverteres split) -
Chaser
legenda
válasz
Lacielvtárs #21591 üzenetére
Ugyanazt mondtatok, a forgalmato jelen esetben kisker, importor nem hinnem h szerel is
-
flymi
addikt
Skacok, ezt a klíma telepítési mizériát nagyjából úgy kell értsem, hogy ha akarok egyet a tetőtéri szobába szereltetni, akkor megkeresem a gyártó hazai forgalmazóját és klímástól + szakemberestől kijön és felrakja?
Nekem csak ki kell perkálni a zsetont a termékért és a beszerelésért? -
netpok2
csendes tag
válasz
sequator #21587 üzenetére
Bár szinte biztos vagyok benne hogy papírok nélkül is tudok klímát venni (bár ekkor nem hiszem hogy van rá garancia), de természetesen szakszerűen el lesznek távolítva a klímák. A nagyobbik probléma, hogy ha a mostani csövezés nem alkalmas az új hűtőközegre akkor vésni kell.
-
sequator
senior tag
válasz
netpok2 #21584 üzenetére
Én csak laikus vagyok, de nem hangzik túl jól ez a csináld magad megoldás.
A régi rendszerből a hűtőközeget hogy fogod eltávolítani anélkül, hogy szerte engednéd a levegőbe? Ahhoz is kelleni fog a szakember.
Klímát Magyarországon csak úgy vehetsz, ha a beszerelést végző klímás igazolja, hogy ő fogja elvégezni. Nehéz lesz olyat találni, aki vállalja a felelősséget egy más által akármikor kiépített csövezésre.Azért sok szerencsét.
sautia
-
netpok2
csendes tag
Adott egy R407C-s on-off rendszer amit cserélnénk egy újabbra, valószínűleg R410A-s inverteres Midea Blanc-ra, az a kérdésem, hogy a mostani csövezés használható-e hozzá, vagy cserélni kell azt is?
Ha hasnálható és nem is kell átmosni/egyebeket csinálni akkor valószínűleg szereld magad akció lenne, a klímás csak vákuumozni és beüzemelni jönne, valahogy nincs kedvünk kifizetni 200k telepítést a 4 készülékre.
-
kmisi99
addikt
Lenne még egy kérdésem klíma tisztítással, érdemes ózonos tisztítást kérni? Az ahogy olvastam a baktériumokat gombákat öli el. Na de most múlt szeptember óta be se volt kapcsolva, kipusztultak azok maguktól is nem?
Vagy azért csináltassam meg azt is? Pénzben nem nagy tétel csak nem tudom mennyire éri meg.
-
czegee
csendes tag
Sziasztok!
Szakértői tanácsra lenne szükségem!
Van egy beltéri Daikin FTXB35C klímám amihez szeretnék wifi adaptert venni.
Beszéltem egy viszonteladóval és azt mondja hogy ehhez a típushoz nem létezik csak a J35-ös verzióhoz amit állítólag meg lehet hackelni hogy menjen de nem ajánlja.
Az illető aki beszerelte pedig azt állítja hogy van hozzá adapter.Bármelyik is az igaz tud valaki segíteni hogy melyik típust kell venni? Illetve ha létezik a Daikin-en kívül is megoldás akkor az is érdekel, a gagyi otromba távirányítójától akarok megszabadulni.
Segítségeteket előre is köszi! -
ZnVjaw0K
tag
válasz
nagypasztor #21577 üzenetére
-
LanyUs
senior tag
Míg én a tetőtérben az elköltözés előtt a szigetelés ellenére leengedett redőnnyel ( falon 20cm hőszig., fa nyílászárók, tetőtér szig. 20 cm gyapot+10cm hungarocell, cserép hő kivezetve ) lőttem a klímát tavaly kb. 3 hétig, addig az alsó szinten a szüleimnél a klíma üzemelt napjainak száma összesen 3 nap volt
A klímatelepítés átgondolása volt a célom ezzel, mert az alsó szinten 3 nap végett marhára nem érte felszereltetni nekik. Igaz nem minden nyár egyforma és van, amikor 2 hétre is szükség lett volna rá, de... a lényeg átjön remélem. Az egyik klímával tuti megvárom a szeptembert, akkor már több szerelő "ráér"nagypasztor: érdekes dolog ez. Egy kanizsai nagyker. a fujitsut emelte ki ( szinte nics hibásodás ) és említette a pana gyengeségeit ( ritkán, de előforduló meghibásodás ). A helyi bonyhádi arc raktára Fisher készülékkel van tele, biztosan ahhoz fér hozzá a legnagyobb árréssel. Szekszárdon a samsungos esküszik a samsungra és a daikin márka szervíz a daikinra. Egyöntetűen szidták az LG-t, Whirpool, Csacade, HD stb.
Egyöntetűen dicsérték az új fejlesztésű R32-őt, aki nem dicsérte, annak több régi készüléke van raktáron még. Én tuti R32-őt veszek majd ezek közül valamelyiket:
Alap Daikin FTXF-A R32 [link]
Közép Daikin FTXP35K3 / RXP35K3 [link]
Felső R32-es Daikin FTXM35M / RXM35M [link]
Felső Fujitsu ASYG12KGTA / AOYG12KGCA [link]
A Fujin tuti van kültéri halk üzemmód, a dakin esetében passz.
-
nagypasztor
tag
Üdv! Lassan végre én is révbe érek. Tegnap kint volt még egy klímás és egész korrekt árat adott. A Daikin FTX35J3 mellett még mondta, hogy ajánlaná a Panasonic FZ STANDARD R32-t, ami véleménye szerint nem alap modell. Alapvetően Panasonicokat szerel, ezért vonzana afelé. Van olyan jó a Pana? Az R32-es közeg jobb, mint a régi, vagy ez is csak egy kamu környezetvédelmi duma valami rendszerváltás kivitelezésére? Köszi a segítséget!
-
arcitec
addikt
Ezért hasznos a jól, sőt kiválóan hőszigetelt ház, mi most még épp a fűtés bekapcsolásán vaciláltunk tegnap,a közel 20 fok -ra. De viszont nyáron magas is a páratartalom. Ezért olyan klímát végy, ami párátlanítani is tud. - A csak ventilátor mód az más.Igaz ugyan, hogy maga a klimatizálás is egyben párátlanít - persze ha nincs túlhűtve - de erre létezik külön funkció is. Gondalom azért lesznek majd olyan napok nálatok is , ahol úgymond határeseti pontot ér el a meleg és jó lesz az a kis hűtés is.
Apropó az a max 65% pára még még, a normál felső érték 60%. Nálunk elérheti a 90% is nyáron. Télen meg a 20-30%-.ot.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Csabroncka #21569 üzenetére
Pont tegnap gondoltam én is erre hogy egy hónapja még befagyott az ember sejhaja, most meg én is bekapcsoltam tegnap délután...
Amúgy tény hogy ez az inverteres eszmeletlenul le tudja magát szabályozni...
A ventilátor automatara raktam, és hangja is alig volt a kulterinek, a belterinek semmi hangja, és vsak éreztem a kellemes időt, de nem volt kellemetlenül hideg levegő, 'huzat'...
Egyszerűen király -
DeFranco
nagyúr
-
8nemesis8
veterán
válasz
Lacielvtárs #21560 üzenetére
A fürdő és mosdó ajtó között pont középen van a bíztósítótábla, kismegszakító.
Voltaképpen a fürdő ajtaja fölött lenne elég hely szerintem. Majd felvetem a szerelőnek, hogy mit mondd, bár a kültérivel való összeköttetés szerintem így problémásabb.
Nappali tűnik most leginkább esélyesnek.
Nem tudom mennyire kellene behozni a saroktól, ha nem akar másik szoba külni, rsegítünk picit ventillátorral majd!Nekem is javasolták, hogy nem jó a kapcsolgatás, pláne, hogy az inverteles lényege pont a folyamatos üzem.
Nem azt akarom, hogy hazaérek és akkor maxon, ha nem is egész nap, de biztosan időzíteném, majd látjukKöszi a sok tippet, tapasztalatot, úgy érzem okosabb lettem!
-
Csabroncka
addikt
Májustól a klímásoknál (augusztus végéig) telepítési szezon van és "felár"......
Felhívnám mindenki figyelmét, hogy négy hete még hófúvás volt nálunk kisfiam születésekor. Vasárnap volt 30 fok és csodálkozok, hogy a 9.-en ma bekapcsoltam fél órára a fujit.... elmebeteg időjárás....
-
IG55
senior tag
Üdv!
Mostanában kezdtem el gondolkodni klíma beszereltetésén, elsősorban nem is a hűtés miatt, hanem inkább nyáron a páratartalom csökkentése céljából (családi ház). Szeretném csökkenteni, vagy akár megszüntetni a páratartalom csökkentés miatti szellőztetéseket. Amúgy ilyen max. 65%-os páratartalomról beszélek. Kánikulában azért egy kis hűtés is persze jól jönne.
Ezek alapján nekem érdemes lenne-e a beszeretetés, illetve nem vagyok-e nagyon elkésve, tudnák-e még ésszerű határidővel vállalni (nyár), ha úgy döntök? -
Kekmen
senior tag
Laikusként azt mondom, hogy bőven elég a 2.5-es. Kb. hasonló szobamérethez nekem is ekkora van telepítve, úgy, hogy déli fekvés, nagy ablakfelület és szigetelve sincs a ház. Ha belegondolsz, lehet, hogy hamarabb lehűti, de közben többet is fogyaszt, utána pedig már visszaszabályoz mindkettő, azonos típus esetén gyakorlatilag egyforma teljesítményre.
-
patow
senior tag
Végre a Panasonic hoz is elérhető a jövő hónaptól elfogadható áron opcionálisan a wifi (16e ft)
-
Shy
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérnie egy általános kérdésben:
Adott egy 20-22nm körüli szoba elméletileg ezt egy 2,5kw-os légkondi lehűti, namost a 3,5kw-os nem sokkal drágább és azt mondta a kivitelező a 3,5kw-os verzióval jobban járok mert nagy melegben gyorsabban hűtöm a szobát stb stb. Az lenne a kérdésem egy ekkora szobához ti indokoltnak tartjátok a nagyobb teljesítményűt? Villanyszámlán havi szinten nyáron egy átlagos felhasználás mellett mekkora mekkora lehet a differencia a 2,5 és a 3,5 kwos eszközök között?
Pls adjatok tanácsot, mert ha felesleges a nagyobb hiába minimális az árkülönbözet a kissebbet köttetem be. Köszi előre is a válaszokat!
Vélemény?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
8nemesis8 #21558 üzenetére
Nézegetem a rajzot de egyszerűen a mashova tenni, nem nagyon lehet ha akarod a többi szobába érezni a hőfok csökkenést.
Bár ha ott vannak a biztosítékok, akkor mindegy is, oda nem fogod tudni rakni sajnos...
Viszont a akkor mindenképp a nappali ajtóval szembeni falára.
Amúgy az lehet jó ötlet hogy menjen egész nagyon automata uzmodba.
Én is ezt tervezem az újonnan bekotott klimammal, mert akkor csak temperalnia kell a klimanak a hőfokot.
A szaki aki felrakta, ő is ezt mondta, megy magától, ha nem kell, kikapcsol, vagy visszaveszi a teljesítményt.
Azt mondta úgy érdemes használni mint télen a fűtést.
És igy remélhetőleg a párodnak sem lesz gondja belőle.
De részemről ezek csak talalgazasok, de erdemes ventilatorokkal mozgaznod a levegőt, elosegitve a hűvös levegő áramlását -
kmisi99
addikt
Sziasztok, tudtok ajánlott klíma szerelőt budapesten aki jól dolgozik? Takarítás karbantartás kellene a klímámnak, nem fúj már annyira hideget szerintem mint kellene. Hőmérővel mérve olyan 13-15 fokot fúj (nem inverteres) Sokkal intenzívebben hideg volt 2 nyárral ezelőtt.
Magának a kültérinek a réz csövét megfogva jóval hidegebb a gáz benne, a cső rendesen hideg volt szóval gondolom el van már koszolódva és nem tudja a hideget jól átadni.
-
-
megema
őstag
válasz
Csabroncka #21522 üzenetére
Köszi, de még 1 éves sincs a klíma, bőven garanciális még. Szóval szétszedés nem játszik.
Az ózonos tisztítást hogy kell elképzelni?(Rákerestem.)Akkor is így gondolod, ha újkorától fennáll ez a probléma vele? Közvetlenül előtted említettem. Anno a cseppvíz cső függőleges részét próbaképp lekötöttük a vízszintesről, akkor is ezt csinálta. Szóval nem kell bűzzáró.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
8nemesis8 #21550 üzenetére
nincs olyan szó, hogy optimálisabb
egyébként én a nappalira szavazok.
btw. a nappali mellett nem erkély van? mert akkor mehetne arra a falra, a kültéri az erkélyre, minimális csőhossz és belövöd a légfúvást az ajtó felé.
Ekkora különbség van a "hagyományos" és inverteres között?
hatalmas
-
8nemesis8
veterán
válasz
sequator #21543 üzenetére
Érzékeny rá az tuti.
Akkor te is azt mondod, hogy jobb lenne a nappaliba, ami közvetlen hűtve a többibe meg majd csak jut, ha nem akkor tényleg egy picit ventillátorral rá lehet segíteni, ha nagyon nagy a meleg...A nappaliba viszont ablakhoz közeli sarokba érdemes helyezni, kár lenne bentebb hozni a szobába, ugye?
A WC-konyha közös falában légcsatorna van, míg átellenbe a hűtő mellegg az esővízelvezető, ami most került pont felújításra.Köszi az infókat, akkor szerintem a nappali fogja megkapni a kondit és remélhetőleg érezni fogjuk a többi szobában is
netpok2: Ekkora különbség van a "hagyományos" és inverteres között? Remélem igazad lesz és nem fogja zavarni
Male: Szintén igazság. Már csak az a kérdés, hogy a nappaliba van-e jelentősége, hogy hova rakjuk?
-
8nemesis8
veterán
válasz
DeFranco #21542 üzenetére
Értem, köszi a tapasztalat megosztását. Kezd picit világosabb lenni a kép. Tényleg optimálisabb lenne afürdő ajtó fölé, de gondolkozok, hogy a villamos kismegszakító és minden oda van téve. A kültérit akkor is körbe ki kellene vezetni, ami így elég messze esik bármelyik faltól.
-
Male
nagyúr
-
Ossamin
csendes tag
válasz
Ossamin #21538 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm a cégeket akiket javasoltatok légcsatornás klímába. Nem hittem volna, hogy ekkora kínszenvedés céget találni aki egyáltalán beárazza...
Ami ajánlatot kaptam (125nm-es családi ház hűtés/fűtés) abban egy Midea MTB-48HWFN1 (14.1kW) szerepel. Erről a gépről tapasztalatok? Ők nem ajánlják a 2 beltéris megoldást, hanem egy géppel oldanák meg.
Árban nettó 1.356.000Huf-t adtak. Nekem elég alacsonynak tűnik...
Nem engedi az eredetit szerekeszteni. A kiemelt részt elírta a klímás cég...
-
sequator
senior tag
válasz
8nemesis8 #21541 üzenetére
Üdv!
Laikusként azt gondolom, hogy ha a párod nem bírja a klímát és arról az egy helyről próbálod megoldani az egész lakás hűtését, akkor sokkal rosszabb lesz neki, mint ha csak egy helyiségben lenne. Az egész légtér hűtéséhez eléggé fel kell majd tekerni a ventit, így a közlekedőben esetleg túl hideg és erős légáram lesz. Ezt szokták nálunk a klímaérzékeny kollégák a legkevésbé elviselni.
A panelházakban a fürdő/WC környékén kell lennie egy gépészeti aknának, ahol víz/csatorna/szellőzés megy. Kis szerencsével hozzá lehet férni és ott ki lehet esetleg vezetni a tetőre fúrás és ázás nélkül. A közös képviselőt/gondnokot érdemes megkérdezni erről.
Szerk: nekünk is hasonló alaprajzú a lakásunk, csak a közlekedő helyett egy nagyobb hall/étkező van. Én is külön fogom hűteni a két szobát és majd később az étkezőben egy kazettás álmennyezetivel oldanám meg a lakás többi részének a hűtését. Persze majd jönnek a klímások felmérni, aztán majd kiderül, hogy hol hibás a logikám.
sautia
-
DeFranco
nagyúr
válasz
8nemesis8 #21540 üzenetére
azt hogy mennyire lehet máshol érezni a hűtőhatást az esetleges. nálunk lehet, mi elégedettek vagyunk vele, de nálunk a lakás elrendezése fésű, vagy E alakú
ha ponttal jelölöm a kíma helyét, akkor E. helyen van a klíma. ha a szobában 100% akkor a folyosón 80% a nappali mellett a konyhában 70 a fürdőben 50 a gyerekszobában 30% a "hűtőhatás". ami egyébként elég és várakozásainknak megfelelő. minden attól függ egyébként hogy mennyire arra mozog a levegő a lakás természetes légmozgása által. ha igen, nyertetek, ha a konyha felé huzatol akkor nem biztos.
hogy mi van a folyosóval és ott milyen légáram kell, azt nem tudom, laikus vagyok. arra kevésbé számítanék, hogy ott "szél" nélkül több hideg jutna bármelyik szobába, mint arra, hogy a nappaliból átkúszik valami a hálóba.
a komfortról és a nem szeretem a klímát de ezt alig lehet észrevenni faktorról már írtam nem rég, olvass vissza.
a tetőt ne fúrjátok át, mert 1: akár ázhattok is. 2. onnantól kezdve ha a szomszéd utcában ázik be valaki azért is ti lesztek a hibások.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Lacielvtárs #21539 üzenetére
Ha a fürdő ajtaja fölé kerülne, akkor nagyon sokat kellene csatornázni, bár tény, hogy nekem is szimpatikusabb lenne. Állítólag a tetőre is rakathatnám, akkor kell kondenzvíz pumpa meg tetőt átfúrni, amit nem tuti, hogy megengednek.
Voltaképpen a nappali a legmelegebb nyáron, arról süt a nap. Jó lenne az egész lakáson pár fokot javítani, ez lenne a cél, ami egy készülékkel normálisan valószínűleg meg sem oldható, de azért gondolom több, mint a semmi?
-
8nemesis8
veterán
válasz
DeFranco #21537 üzenetére
Mellette lévő szoba lesz a hálószoba és ha majd lesz gyerkőc, akkor a távolabbi szobába kerülne az ő szobája.
Ha a nappaliba kerül, akkor máshol majd vajon lehet érezni a hűtő hatást?Tehát azt mondod, ha nincs nagy légáram akkor voltaképpen az sem biztos, hogy eljutna a szobába? Akár kifelé a folyosón a lépcsőház felé menne a hűvös?
A nappali oldaláról szinte egész nap süt a nap, bár a házon lévő klímák nagy része ezen az oldalon van, a másik oldalon alig! Ez gondolom nem lehet gond egy kültérinek?
Köszi a tippet, egyébként én is afelé hajlanék, hogy nappaliba tegyük, de párom nem nagyon bírja a klímát, így nyári kánikulába gondoltam, hogy mivel inverteres mehetne szinte egész nap pár hétig (1-2 hónapig) egyébként nem tuti, hogy használnánk. Szigetelt a ház nem gáz a nyár, de amikor 40 fok van kint árnyékban akkor bent is szauna van...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
DeFranco #21537 üzenetére
+1 az a kérdés hogy hol a fontos a megfelelő hűtés?
melyik szobába?
ha nem egy konkrét szoba a lényeg akkor mondjuk a fürdő ajtaja fölé tenném, így be tud fújni a szemközti szobába a nappaliba, hűti az előszobát, valamint egy szoba ventilátorral rásegítenék hogy a másik szobába is bejusson a hűvös levegő.8nemesis8: meg kérdezd meg a szakit, végtére is ez a szakmája
-
Ossamin
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm a cégeket akiket javasoltatok légcsatornás klímába. Nem hittem volna, hogy ekkora kínszenvedés céget találni aki egyáltalán beárazza...
Ami ajánlatot kaptam (125nm-es családi ház hűtés/fűtés) abban egy Midea MCD-48HRFN1 (14.1kW) szerepel. Erről a gépről tapasztalatok? Ők nem ajánlják a 2 beltéris megoldást, hanem egy géppel oldanák meg.
Árban nettó 1.356.000Huf-t adtak. Nekem elég alacsonynak tűnik...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
8nemesis8 #21536 üzenetére
én laikusként érzésre inkább a nappaliba tenném, de ez függ attól is, hogy a mellette levő szobát mire használjátok, stb.
a folyosói elhelyezés olyan szempontból jó, hogy direkt kap hideg levegőt a két szoba, de ahhoz hogy ez hatékony legyen nagy légáram kell és nagy lesz a lakáson belül is a hőmérséklet differencia, mert "nagyot" kell fújni, szerintem ez nem korszerű. láttam ilyet, de ott kampány módban ment az onoff klíma, jól lehútjük fél óra alatt aztán jóvan alapon.
plusz a konyhából a szagokat direktben beküldené a lakórészbe, stb.
bekanyarodni nem fog a levegő, ha a nappaliba teszitek, valamennyit áthathat, de ez inkább pozitív extern hatás mint kalkulálható funkció szerintem, vagy bejön vagy nem. viszont ott komfortosan és csendesen tud üzemelni a klíma, és ha már egy oázisotok van, ahol kellemes a levegő akkor rögtön ugrik a komfortérzet. és valamennyire azért behűti a többi lakrészt is, még ha csekélyebb módon is.
így laikusként ha nagyon ütnének hogy mondjak valamit akkor a nappalit mondanám.
-
8nemesis8
veterán
válasz
8nemesis8 #21442 üzenetére
Sziasztok!
Sürgős lenne a dolog, mert pénteken lenne a szerelés.
Klíma elhelyezési tanácsot szeretnék kérni.
A szerelő javaslata, hogy ha egy darab klíma kerül be, ami 3,5kwh-os, akkor vagy a nappaliba kerüljön vagy a folyosóra.
Egy szigetelt műanyag ablakos panelről van szó a záró 5. emeleten. Egyedül amikor 40 fok körül van nyáron akkor nehéz elviselni a hőt, egyébként nem annyira meleg.A folyosói elhelyezést próbáltam szemléltetni piros vonallal, ami a régi bejáratot jelenti.
Szabad ide tenni klímát vagy butaság? -
Elektrosokk
veterán
Sziasztók.
egy 46 négyzetméteres lakásba szeretnék klímát.
első körben [Daikin FTXB25C/RXB25C/2,5kW A ] modellt néztem. sajnos nem ismerem ezeket az eszközöt, szóval minden tanácsra nyitott vagyok. illetve azt sem bánnám ha olcsóbb lenne
előny lenne ha tudnék előre fizetni kártyával esetleg paypal fiókkal.
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok,
Egy pár hete nézegetem a klímákat, de nem igazán tudok képbe kerülni. Néztem Media-t, Fisher-t, Daikin-t, Samsung-ot, Gree-t és HD Maximus-t... Az utóbbi 2 megbízhatóságáról sajnos keveset tudtam olvasni.
XIII. kerületben egy 42 nm-es tégla lakásba (1 szoba-nappali + 1 félszoba) szeretnék beszereltetni klímát. Ahogy láttam, ha a beszerelő cégtől vásárolom a klímát, olcsóbb a beszerelés a legtöbb helyen. Tudnátok ajánlani céget akik viszonlag olcsón és jól dolgoznak, illetve rajtuk keresztül tudok klímát is beszerezni? Illetve kell-e nekem a 3,5 kw teljesítményű, vagy elég a kisebb is? Milyen márkában érdemes gondolkodni? Olyan 180-200 ezer körüli öszeget szánnék rá. Nem lenne rossz a Wifi kapcsolódás, illetve teteszenek az olyan kijelzők, amik átvilágítanak a burkolaton.Köszi,
Berci -
nesa
veterán
válasz
megema #21521 üzenetére
Fújkodással nem lehet mindenhova elérni, én gőzgépet használok fejre állítva, tehát nem gőz hanem nagynyomású forróvíz, ez mindent leszed, nagy tisztítás nálam úgy van hogy domestosos víz (tudom nem valami kímélő) a gőzgépbe azt befújom hagyom hatni és utána 3-4x átmosom tiszta vízzel, így a domestos a külső csővőn ömlik ki így az is tisztul...
Mókuskereket is így tisztítom nem kell kivenni.
-
netpok2
csendes tag
Hogy a kültérire rásüt-e a nap gyakorlatilag nem számít semmit, óránként áttol magán kb 1000m3 levegőt, az pedig ha mozog akkor napon is és árnyékban is ugyanolyan meleg.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #21522 üzenetére
-
b.lajos
tag
válasz
LanyUs #21507 üzenetére
LanyUs
Közte még van Daikin FTXP35K3. Nekem ezt szerelte a pannonklima (nem csak nekem), ráadásul egész baráti áron. -
Csabroncka
addikt
válasz
megema #21519 üzenetére
Én ezt használom évek óta, és ajánlom is mindenkinek (ez a 750ml kb 3-4 szezonra elég)! Egyrészt tényleg enyhe illatú (nem az illatosítás a lényeg), és szürke dzsuvát hamar lekapja a hőcserélőről.
Fontos: alapvetően a por szokta okozni a gondot. beragad a mókuskerékbe és a lamellákba.
Ha nagyon nagyon retkes a beltéri, akkor nem lehet megúszni szétszedés nélkül, elsősorban a mókuskerék kivétele nélkül.
Enyhén hipós ronggyal az egész belső részt áttörölni, többször tiszta vízzel átöblíteni a lamellákat.
Kicsit műszakilag ügyesebb vagy, simán megcsinálod!
vagy csináltass egy ózonos tisztítást!
-
megema
őstag
Nem néztem meg pontosan mi volt az, de valami gombaölővel jól befújták, és kimosták a szűrőket is.
-
megema
őstag
Jó rég volt, de jutottál valamire az ezüstkolloiddal? Most csináltattuk meg az éves karbantartást, és már a második bekapcsolásnál jelentkezett a savanykás szag a kívánt hőmérséklet elérése utáni automatikus ventilátor üzemnél.
Az sem valami kellemes, hogy durván bepárásít ilyenkor...
-
Chaser
legenda
Sztem meg igen, futesbol kiindulva, minel nagyobb a ho kulonbseg annal tobbet dolgozik a kulteri, ha 25 a beallitott standard 10 foknal alig volt hangja, -5 kornyeken mar megjott, -15-nel eros volt, de nem vagyok klima szakerto
az egyertelmu minel kisebb elteres van a benti es kinti ho kozt annal kevesebbet dolgozik a kompresszor
-
válasz
looser #21494 üzenetére
Idézet a belinkelt gyári leírásból, ezek alapján a kültérije a halkabbak közé tartozik:
Kevés klímaberendezés ügyel arra, hogy Ön jól aludjon éjszaka. Az LMCE sorozatot úgy tervezték, hogy a mûködési zaj minimális legyen, így biztosítja a nyugodt pihenést otthonában. Az éjszakai üzemmód funkció használatával a kültéri egység még halkabbá válik, így a berendezés zaja nem zavarja Önt még akkor sem, ha a kültéri egység a hálószobához közel kerül elhelyezésre.
-
erikke17
őstag
Látom mostanában már nem ajánl senki FTXKM+RXKM szériát mert kifogytak a készletek. Én tavaly nyár végén vettem egy 3.5kW-osat itt nálunk Szlovákián, és még mindig van nekik raktáron 558 Euórét
Nem tudom Magyarországon beüzemelhető e külföldről vett klíma vagy hogy van, nálunk bárki meg veheti "felkontárkodhatja" magának vagy hív szerelő én inkább hívtam szerelőt csinálja meg aki egyébként is jó barátom
Hűteni még nem nagyon volt szerencsénk vele de ősszel fűtöttünk vele.
-
LanyUs
senior tag
válasz
DeFranco #21508 üzenetére
14LMCA megy a melléképületre temperáló fűtésre. Az újat is a folyosóra rakom a fürdőszoba felé fűtenie kell ( amikor nem szeretném a nagy rendszert bekapcsolni - újszülött), kissé oldalra fújva pedig hűtésre is lenne használva. Kritikusan fontos, hogy a kültéri ne zúgjon-búgjon rezegjen, legyen az patent minőség. Elvárás, hogy ne legyen a klímával gond, inkább fizetek többet, de legyen a probléma megoldva. Emeletre külön klíma megy majd. Ez az alsó szintre kerül. Allergiások nem vagyunk, wifi mindegy.
-
LanyUs
senior tag
Felhívtam egy másik klímást, aki Daikin szervizes is. FTXB-t már nem ajánlotta, viszont helyette az új FTXF-A R32-es készülékre hívta fel a figyelmem bruttó 215e-ért [link]. Sajnos információt nem találtam róla magyarul.
Akkor már csak az a kérdés megéri-e a kétszer annyit a szintén R32-es Daikin FTXM35M / RXM35M [link] ( viszont ennél a 400e Ft-os árszintnél már bejön a képbe a Fujitsu ASYG12KGTA / AOYG12KGCA [link] ). Nem egyszerű... -
looser
addikt
Köszi a válaszokat mindenkinek! Szóval most 26 fok van a lakásban, nekem 23-24 elegendő lenne. Nappal nem is érdekes, alváshoz kell, az a szenvedés leginkább. Üllői mellett álló panel, délkeleten van a szoba (meg a lakás nagy része) és sok-sok órán át sütögeti a napocska, estére remek szaunázási lehetőséget kínálva :-)
-
válasz
ZnVjaw0K #21446 üzenetére
nekem a powerfult szépen kiírja az app, ha a távról benyomom, de szerintem is rettentő idióta dolog ez.
viszont sajnálom, hogy most az olcsó daikinok között az ftx j3 sorozat van csak, a k sem egy szépségkirálynő, de rendben van a kinézete. a j3 viszont annyira nyolcvanas évekbeli benyomást kelt
-
Chaser
legenda
válasz
looser #21498 üzenetére
Az meg nem nagy kulonbseg, ha kinn -15 van es benn +25-ot akarsz az 40 fok, ha kinn 40 van es 20 kell az 20 fok kulonbseg
Hutesnel nem tudom meg milyen az enyem hangja, futesnel +5 foknal 25-ot csinalni minimalis hanggal megoldotta a kulteri
Ha tudod nyilvan celszerubb arnyekos reszre rakni, de ejszaka nem oszt nem szoroz, arrol volt szo aludni tudjanak tole
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest