- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
netpok2 #29842 üzenetére
a j3-hoz 41-est ír
ezt mondjuk nem értem mért kellett túlvariálni, egy egység mindegyikhez oszt' készszerk:
Soul
a kn-ről nemrég volt szó, elvileg hivatalosan itthon nem forgalmazta a daikin - szóval érdekes h került be egyáltalán -, a km utódja, ftxf-et érdemes nézni daikinból olcsóbb kategóriában
erről a mitsuról csak jót hallottam, a fujit nem ismerem
egyébként ez mind inverteres, nem is lehet forgalmazni olyat ami nem az -
Dorian
félisten
válasz
netpok2 #28952 üzenetére
Alsó szinten két egymásba nyíló 24 + 21 m2 helyiséget (3m belmag.) kell lehűtenie, amik déli és ny-i tájolásúak, nagy ablakokkal.
Tetőtérben a központi helyiség, ahová szeretném csak 21 m2-es, de itt nincs padlás ami hőpuffer lehet, magas hajlásszögű manzárd tető van, és a tetősíkig megy a légtér. Ebből nyílnak a szobák, amikbe a hideg levegő a nyitott ajtókon keresztül jutna be. (ezekért választottam 3D rotációsat)Alternatívaként ajánlottak egy 3,5-es Gree-t is, de szinte alig olcsóbb.
3+2 év garit ad a klímás cég. -
tibibi
őstag
válasz
netpok2 #28926 üzenetére
Te olvasol is vagy csak írsz? Megvan a m2 és a m3 közötti különbség? Az egész lakás 40m2 mi a bánatnak két klíma ?
(#28925) chopin42 Egy 3.5 kw klíma elég, azt kell úgy elhelyezni ha van rá lehetőség ,hogy a másik szoba felé is tudjon fújni.Lehetőleg japánt keres Daikin ,panasonic,stb. Ha nincs keret akkor gree,de a többit kerüld. -
törölt tag
válasz
netpok2 #28486 üzenetére
Ez nagyon érdekes, mert mint írtad csak klímával fűtesz. ( akárcsak Én )
Ködös, párás, esős időben a levegő relatív páratartalma közelíti,
és el is érheti a 100%-ot.
Olyankor elég egy leheletnyit hűteni is a levegőn, már csapódik is ki a pára.
December közepe óta volt pár ilyen nap szinte az egész országban.
Nem mértem, de nálam ennyi idő alatt simán összejött 20-30 liter víz.
Lehet hogy alá is becsültem a mennyiséget.
Pedig olyan klímám van, ami nem hűti rommá a környezetét. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
netpok2 #28484 üzenetére
Melyik keruletben? ( :
En 9, azt nem latom mennyi viz jon, de mivel nem tokeletesen zart a kis csak a kulteri aljaban es szivargott a viz igy biztos volt, elotte meg rlsszabb volt, volt h par nap alatt 10l-es vodor megtelt
Honnan tudod h nem volt viz, csak ugy ki van vezetve szabadon? Nalam csatornaba van kotve
Anno mikor telepitettek, meg nem kotottem be, csak alaraktam egy 10l-es vodrot, masnap a vodor mellett is volt 5 liter viz legalabb ( : akkor dolgoznia kellett teljesen, mar nagyon at volt hulve a lakas, nalam is csak az a futes, es 2017 december vegen jott -
Chaser
legenda
válasz
netpok2 #28481 üzenetére
ezzel tisztában vagyok, 160w-os egyébként, a kültéri tálcájában van kb a 2/3-a, többi pedig a kondenzvíz elvezető csőben, én csak azt vettem észre itt sokan mondják milyen sűrűn olvaszt a klímájuk, az enyémet meg elvétve kapom el olvasztás közben, ebből gondoltam lehet köze vana fűtőszálhoz - persze lehet h csak egy tényleg nagyonfaca' klímát fogtam ki -
szerk:
Reaper04
én hívnék egy szervizest -
törölt tag
válasz
netpok2 #27427 üzenetére
Nekem sincs ötletem mi lehet. Annyi az egész, hogy ritkán használom, ha 5 foknál jobb idő van és nappal van.. Ami mostanában nem igen lesz
asha07lcc : Igen persze , de akkor legalább ha a gázra adom a pénzt akkor meleget is érzek és nincs hangzavar sem.
Ez a típusa: ( Panasonic Compact KIT-TZ35-TKE-1 / CS-TZ35TKEW-1 / CU-TZ35TKE-1) -
törölt tag
válasz
netpok2 #27362 üzenetére
Amikor beszerelte rá egy napra mentem kifizetni mondtam a jelenséget és azt mondták ott bent , hogy defrost módban ez normális állítólag, hogy fújja befelé addig a hideget amíg arra a 15-20 percre leáll. Szóval érdekes ez is. Nem azért áll le , mert eléri a hőfokot, mert soha nem éri el
Volt hogy elérte amikor beállítottam 22 fokra ,de akkor sem állt le. Biztosan, hogy lesz valami gond vele. Remélem én is, hogyha gond van akkor megcsinálja.
-
törölt tag
válasz
netpok2 #27335 üzenetére
Szia!
Klíma ment ezen a héten hétfőtől idáig ,de egyszerűen nem tudja megtartani a meleget le is kapcsoltam és most gázzal fűtök. Ha leáll defrostolni akkor 15-20 perc után kapcsol be addig kihűl a helység és addig a hideg jön belőle. Hihetetlen komolyan. Direkt azért vettem drágább "minőségi" japán klímát, mert régebben mindenki lehurrogott, hogy legalább neve legyen a klímának, de tényleg a Daylux ami volt előző házban sokkal jobb volt pedig ott még műanyag ablakok sem voltak nem volt szigetelés sem. Mostanin sincsen szigetelés, de kivan cserélve az összes nyílászáró. Egyszerűen nem ad jó hőérzetet a klíma. Konvektorból meg árad a meleg most.. És tényleg azt vettem észre, ha 25 fokra rakom, vagy ha 30 ra ugyanazt a hőfokot érzem. Szóval szerintem szólok a klímásnak + jön hétfőn a villanyszerelő is. Sajnos még a fogyasztásmérő nem ért ide.
-
netpok2
csendes tag
válasz
netpok2 #27335 üzenetére
Az én tippem amúgy gázhiány lenne, hiába próbálja max teljesítményen nyomatni a fűtést nincs elég gáz, hogy effektíven fűtsön, a teljesítményt a hűtőközeg hőmérséklete alapján szabályozza, másik tipikus jelensége, hogy a kevés gáz lefagyasztja a hűtő felületet (ami jelenleg kint van), ezért leolvasztási ciklusba kezd, ahonnan leírásod alapján nem a hőcserélő felmelegedése (mert nincs hozzá elég gáz), hanem a leovasztási időlimit túllépése miatt lép ki.
A készüléked max teljesítményfelvétele service manual alapján 1120w, ez kb 27kWh egy napra.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
netpok2 #27162 üzenetére
Köszi de ugyanitt írja: FŰTÉS ÜZEMMÓD
Ha a helységben lévő hőmérséklet alacsonyabb mint a beállított hőmérséklet, akkor
a kompresszor üzemel. Ha magasabb, a kompresszor és a kültéri egység ventilátor
motor áll, és csak a beltéri ventilátor motor üzemel. A légterelő motor vízszintesre
állítja a légterelő lemezeket.
A forgalmazó szerint ez hibás leírás:Igen, a gép helyesen működik, fűtés üzemben leállítja a ventilátort, mert így a kifújt szobahőmérsékletű levegőt az ember hideglevegőként érzékelné. A kezelésiben leírtak, miszerint tovább fut a ventilátor, nem helyes.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a ti klímátoknál ez miként működik?/mindegy milyen márkájú/. -
knightba
csendes tag
válasz
netpok2 #27151 üzenetére
igen, én is pont ezen töröm még az agyamat, mivel tavasszal vizesblokk felújítás is napirenden van, ráadásul a lefolyócsőig kb fele olyan hosszal megoldható a dolog
ez is lehet gravitációs, ugye?
tehát bevésetek a falba a kondenzvíz csőnek egy lejtős elvezetést, a csövet pedig beköttetem a lefolyóba
a gáz és villanyvezetéket pedig úgy vezettetem a kültéribe ahogy nekem tetszik
és akkor nem kell pumpa
egyébként egy daikin FTXF35A készülékről lenne szó -
asha07lcc
tag
válasz
netpok2 #27144 üzenetére
azért ezzel vitába szállnék. Éjszaka meg lehet bolondulni tőle több száz cseppszivattyút tettünk az elmúlt 20 évben sok helyre... nappali zaj esetén nem zavaró. Ha nem megy nem csak a lapárokról csepeg a víz a csepptálca túlcsordul és olyik kifelé. Esetleg ahol elektronika kezelőszerv van a csepptálca szintje alatt kap az is. Akkor meg megáll a szerkezet. Típusfüggő a dolog.
-
knightba
csendes tag
válasz
netpok2 #27144 üzenetére
megnéztem a videót, köszi, legalább láttam hogy működik:
szóval akkor szereljek be egy mini motoros vc tartályt a nappaliba? ...Istenigazából az a problémám, hogy a nappaliban a kialakítás és bútorzat miatt nem egyszerű az elhelyezés, ráadásul társasház, tehát az is fontos hogy pont hol legyen kint a klíma.Ezért hosszú kb 12-15m csövezésre lesz szükség. Nem szeretném azonban ezt egy ferdén futó vezetékcsatorna képében nézegetni majd a falon,
hanem a legkevésbé zavaró módon vezettetném végig (pl a padló magasságában). Bárhogy rajzolgatom, ez csak emelkedő szakaszokkal lenne lehetséges.szóval vagy vésés vagy pumpa?
-
Ijk
nagyúr
válasz
netpok2 #27122 üzenetére
Az még hagyján hogy kell csőfűtés, de eleve lentebb lenne a kültéri az ablak alatt szerelhetőség miatt, tehát belső szivattyúra nem tudod rákötni, hacsak nem raksz be egy másikat úgy hogy kintről belejted a falon belülre a külön szivattyúnak, ami plusz egy fúrás, aztán plusz vésés a beltéri felé. Vagy a kültéribe rakom, ahol megint probléma a fagyás. Utána a másik szivattyúval közösítve el kellene vésni a konyhai vizes blokkig, úgyhogy útközben van a két helység között egy 30cm széles vasbeton gerenda.
-
TeeJay
félisten
válasz
netpok2 #27109 üzenetére
igen ebben nem vagyok biztos most
mert amikor meg villásdugósra csinálják a bekötést akkor meg a beltéritől szoktál kihúzni a kábeltna akkor mi az igazság?
a kültéri kapcsolja a beltérit és oda kell az áram vagy a beltéri kapcsolja a kültérit és elég ha a beltérihez megy áram?windy?
hogy csináljam a villanyszerelést? meddig legyen előre kábel?
nem akarom toldani azért veszek bőven 3 x 1,5-ös MBCU-t hogy dedikált kábele legyen dedikált kismegszakítóval -
pjen
félisten
válasz
netpok2 #27070 üzenetére
A táblázatban ott van a helyetesítö közeg,igaz kérdő jellel.Biztos fognak találni valamilyen megoldást.Másrészt a klíma hermetikus rendszer,ha megfelelően van szerelve,szinte sosem kell rátölteni.Jó példa erre a 150 literes Lehel hűtő,Bosch liszensz motorral.Gyártási év 1967.Rozsdás,de működik a gyári gázzal.
-
sumsang
aktív tag
válasz
netpok2 #27066 üzenetére
Valószínű, hogy azonos paraméterek ill. tudás mellett a (FTXF35A) 32-es töltetű helyett a 410 -es (FTX35J3) Daikin klimát választom, mivel 32 eFt fölös pénzem sajna nincs. Majd ha támogatják mint az elektromos autókat, HGCS termékeket, meg a focistadionok építését, akkor majd én is áldozok plusz pénzt a környezetbarátibb termékre. De addig biztos, hogy nem.
-
-
windy
tag
válasz
netpok2 #27041 üzenetére
A mi megoldásunk (pannonklima) a csepptálca fagymentesítésére szerintem nem fűt folyamatosan, amikor megy a klíma. Az egyik termosztát hőérzékelője a kinti hőmérsékletet figyeli, ha az lecsökken, akkor zárja az áramkört, míg a másik termosztát a kültéri kalorifer hőmérsékletét méri, ha érzékeli, hogy elkezdett fűteni (azaz olvaszt), akkor ez is zárja az áramkört. A fűtőszál felé csak akkor érkezik áram, ha mindkét feltétel teljesül, azaz, fagypont alatt van a külső hőmérséklet, a készülék pedig hűtésbe kapcsol, azaz melegszik a kültéri csőkígyó.
-
windy
tag
válasz
netpok2 #26806 üzenetére
Azt gondolom, hogy annyi csövet kell felhasználni a telepítéskor, amennyit a gyártó előír. Nincs mese, be kell tartani ezt, különben valóban ugorhat a garancia.
A régebbi, kapillárcsöves adagolású gépeknél nem nagyon volt ilyen előírás, az adagolása úgysem volt olyan precíz, mint a jelenlegi elektromos szelepekkel szerelt gépeké. Manapság viszont, ha ki akarjuk használni a modernebb adagolás előnyeit a hatákonyabb működés érdekében, érdemes betartani a gyártó által előírt minimális és maximális csőhosszakat. Ez szerintem mindenki által érthető álláspont. Mellesleg a tűl rövid csőhossz miatt sokkal zajosabb tud lenni egy légkondi, azt meg mindenki érzékeli.
-
asha07lcc
tag
válasz
netpok2 #26368 üzenetére
sima és vezéreled (pl egy prodigy termosztáttal esetleg kisebb elektronikával) vagy önszabályozó? de szinte mindegyik villanyosboltban kapsz vagy rendelhetsz. Az önszabályozó merev de nem ég k ki a félvezető teralma miatt, A flexelec a leggyakrabban használt de az kiéghet
-
ZnVjaw0K
tag
válasz
netpok2 #26292 üzenetére
Igen, ez tiszta sor (így utólag). Csak az a helyzet, hogy ma reggel láttam meg ezt, előtte legutóbb nyár közepén néztem rá, akkor még egyáltalán nem volt vészes. Arra számítottam, hogy nyár végére kb kétszer olyan koszos lesz, nem pedig tízszer
Persze ez is benne van a pakliban. Jövőre majd sűrűbben figyelem. -
Zeki
nagyúr
válasz
netpok2 #26263 üzenetére
Én a következőket csináltatnám, ha penészes a cucc:
Mondjuk Windyéknek szólsz, hogy egy nagyon alapos takarítást rendelsz, aminek a végén ózonos fertőtlenítést kérsz a klímádra. Azután így rakni el a következő szezonra.Én pár éve igénybe vettem tőlük ezt így. Már a tudat amikor legközelebb bekapcsolod nagyon megnyugtató, hogy lehet baktérium mentesebb, mint új korában.
-
Munkas
aktív tag
válasz
netpok2 #25718 üzenetére
Kösz! Ettől tartottam én is. Arra gondoltam, hogy a kültéri csak a gáz hőmérsékletét állítja be, aztán később el lehet osztani valahol. Mondjuk elég két csövet behúzni a ház közepére, oda egy osztó fejet, aztán mehet ahová kell. Így sok előnye tényleg nincs.
Ezt a Cascad-ot (is) ajánlgatta nekem a klímás srác, mikor eljött felmérni.
Nekem lent egy Daikin van, 10 éves (akkoriban jöttek divatba az inverteres klímák), fent meg egy olcsó Midea, az meg 12. A Daikin beltérije már kezd hangos lenni, a Midea meg néha nem hűt. Szóval üzemidőre nincs bajom a kíniakkal.
Itt vidéken a helyi klímások meg már nem szerelnek, csak újakat tesznek fel. Így mindegy, hogy melyiket kell kicserélni.
Légcsatornáson is gondolkoztam. De ott meg attól tartok, hogy a hangszigetelés veszik oda.
Amúgy most mik az ajánlott modellek? -
Doki16
addikt
válasz
netpok2 #23528 üzenetére
Ez a matrica van a beltérin. Ebből kiderül bármi is?
-
Doki16
addikt
-
LanyUs
őstag
válasz
netpok2 #22723 üzenetére
Megelőzöm a balhét és kérek 8m-rel hosszabb csövet. egyszer kell jól megcsinálni. Eldugom a ház elejére le a sarokba a szomszéd felé a betonozott kerítésem mellé az én oldalamra. A lábazatnál van 75 cm hely oda elfér, így nem a földön lesz. Meg is beszéltem a klímással. Mindenki így én is örülök, hogy nem hallgatom az állandó szájtépést. Rakok majd egy stílusos farácsot köré, amivel nem fojtom meg a szellőzését, de a gyerek ne menjen a közelébe.
Be kell vallanom én sem örülnék ha a szomszéd susogását kellene hallgatnom. Tehát ez pipaMár csak az áramellátással fognak megküzdeni hogyan vezetik oda, de ha esetleg nem tudják megoldani, jövő héten éppen be van ütemezve a villanyszerelő más okból is.
Esetleg agyaltam még a szigetelés flexelését csövek beépítése, majd szigetelés vissza, de az elrejtésnek, beépítésnek mindig vannak veszélyei.
-
arcitec
addikt
válasz
netpok2 #22376 üzenetére
Én úgy tudom, a működéshez kell a 2m ( pontosabban ez a min hossz , amin megfelelően tud működni a klíma.Ha a beltéri mögött van közvetlen a kültéri, nyilván akkor kell a hurok, csak hogy elférjen a 2m.Windy sem véletlenül kérdezte a hosszt.) A zaj az egy másik kérdés. Azt nem értem a jelzett klímát miért nem a kivezetés elé szerelték fel, hogy takarja. Egyébként a kivezetés lefedése az esztétikus, bár ha mögötte lenne középen akkor nem is nagyon lenne érdekes.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
netpok2 #22376 üzenetére
Igen, ő is valami hasonlóról beszélt, de nincs is zaj. Azt vágom én is, hogyha csak egy rövid és merev cső lenne, akkor a kompresszor rezonanciáját átvinné a beltérire. Csak azt nem tudom, hogy más problémát nem okoz-e ez a fajta elrendezés. Egyébként a Gree manual is 3 métert ír, míg a Daikin 1,5 méter minimumot ad meg.
-
BullZeye
veterán
válasz
netpok2 #22322 üzenetére
Bent kapja a tápot a beltéri, és onnan van kivezetve kintre egy 3 és egy 5 eres.
Direkt betáplálás bent van, és kábel feszes, azaz ha elcsípem, hiányozni fog kb 2-3cm, hogy be tudjam dugni sonoffba, ahogy a képen is látható, ha sonoff basic jellegű lenne, akkor sima ügy lenne, de nem az. -
-
BullZeye
veterán
válasz
netpok2 #22314 üzenetére
Hát, ha ezt tudom, akkor hagyatok egy 10 centi kábelt sonoffnak, hogy megoldható legyen, de így nem tudom beékelni a kis eszközt, mert ki van centizve minden.
@Windy
Van olyan wifi eszközötök, ami működik FTX35KMV1B-el, és méri a fogyasztást is? Daikin support csak hétfőn lesz elérhető, így tőlük nem tudok infót szerezni, google pedig nem ad egyértelmű választ. -
válasz
netpok2 #22138 üzenetére
Nem volt sértődött a második hsz-em (inkább csodálkozó), de ezek szerint tele kellett volna pakolni smiley-kkal. És igen úgy éreztem, hogy átsiklotta(to)k felette, illetve hogy a közben született 30 hsz miatt az ezután érkezők már át fogják tekerni.
Az "irreális" rész meg arról szólt, hogy ha hülyeséget kérdeztem, az jól megmagyarázná, hogy miért nem akart senki belemenni egy válaszadásba. (Vedd részemről a szerénység jelének.
)
Általában az a tapasztalatom, hogy ha fél nap alatt születik 30 hsz és egyik se válasz, akkor később se esz válasz. Ezért "up"-oltam a kérdést.
Az érdemi válaszodat pedig köszönöm.
Megnézem őket!
-
maxxenergie
senior tag
válasz
netpok2 #21795 üzenetére
Köszi mindenkinek konnektor lenne a legjobb ha így megoldható nem akarok 10M vezetékezéstz meg kábelcsatorna stb szerelést fizetni. 600K-s Klíma azt hagyjuk nem az én kategóriám azt hittem van olcsóbb is mert nem lenne egy nagy tudás ha a vizet ami lecsapódik párásításra használná a klíma nagyjából mindnek kéne tudni ezt a funkciót bár nem vagyok egy klíma szakértő mint látszik is de a működési elv alapján nem tudom mi kerül + 400K-ba ezen.
Ha akkor sima klíma 3,5KW-os akkor melyek az ajánlott típusok azt olvastam japán legyen Daikin vagy egyéb ami megbízható ajánlott és mondjuk legvége 150K ... ami szereléssel akkor is 200K felett lesz több keret nincs rá bár a legjobb lenne ha 200K-ba megállna de 10-20K már nem oszt akkor inkább legyen jó fajta
Köszönöm mindenkinek
Amúgy van hidepárásítónk valami jobb fajta qva drága volt .. Trotec Aw 20s de az télen még így sem tolja a páratartalmat 30% fölé nagyon ha egész nap megy .... Gondoltam ha 100K körül van a különbség eladom azt Klímába rakom ezt a plusz pénzt de még akkor sem az én kategóriám ...
Ezeket néztem 154.000 Ft van ennél ennyiért jobb Japán ? :
Daikin FTXV35AB / RXV35AB mi a kettő között a különbség
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
netpok2 #21641 üzenetére
A 900W hűtőteljesítményt jelent, nem áramfelvételt. Egy 3,5-es klíma nem 3,5 KW-ot vesz fel a hálózatból, inkább 1000-1500 között maximum teljesítményen!
Fizikialag nehezen tartom kivitelezhetően, hogy eltérő teljesítménygörbéjű kompresszorokkal ugyan olyan hatékonysággal lehet dolgozni a görbe alján
#21642) Domestos: előbb-utóbb csak találok, igen jó lenne látni, hogy hogyan alakul az áramfelvétel a hőteljesítménnyel, és hol a leghatékonyabb.....
-
Johnny198612
tag
válasz
netpok2 #21607 üzenetére
Koszi, mindenkepp szerelore bizom a bekotest meg az eszkozt, csak ma az egyikuk, akivel beszeltem elkezdett ezen porogni, h nem tudja a vizet felfele elvinni..
Szerk:
Gondolom kell teljesitmeny ennek is, hogy a megfelelo magassagba felnyomja a vizet..10m messze eleg lesz
-
sequator
senior tag
válasz
netpok2 #21584 üzenetére
Én csak laikus vagyok, de nem hangzik túl jól ez a csináld magad megoldás.
A régi rendszerből a hűtőközeget hogy fogod eltávolítani anélkül, hogy szerte engednéd a levegőbe? Ahhoz is kelleni fog a szakember.
Klímát Magyarországon csak úgy vehetsz, ha a beszerelést végző klímás igazolja, hogy ő fogja elvégezni. Nehéz lesz olyat találni, aki vállalja a felelősséget egy más által akármikor kiépített csövezésre.Azért sok szerencsét.
sautia
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest