- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Chaser #33650 üzenetére
Kis légmozgás van, ha az 27 fokos levegőt jelent az valóban nem túl komfortos...lényegében arra akartam ezzel utalni, hogy nem minden klíma ugyanúgy csinálja és ha ő mondjuk nem jó típust vett attól még ez a komfortérzet nem mindenkinél ugyanaz, nem egy típusú klímából kell kiindulni.
Nálam 22 fokra téve tolja melegebb, 3 éve 360e Ft-os daikin volt lehet akkor annyival "tud többet". -
Fr3eWar
őstag
válasz
Chaser #33644 üzenetére
Helyi szellőzővel nincs tapasztalat, központinál át van öblítve a ház, szobák, nappali befújás, vizes helyiségek, kamra, konyha, előszoba elszívás.
Ami a gépet úgy választottuk, hogy egy energetikus passzív házában láttam/éreztem élőben működni (télen csak ez a szellőző fűtött nekik), de ott isoshell-ből épült a ház is. -
Fr3eWar
őstag
válasz
Chaser #33633 üzenetére
Én elvégeztem a gépész szakot, megvan a diplomám, de egy mechanikai gépész, nem épületképészet, szóval sok közöm nincs hozzá, kb 1 évig volt hő-áramlástechnikai gépek tárgyunk.
Mi új építésbe a hideg időre/melegvíz előállításra Viessmann fűtő kondenzációs kazánt raktunk be, 600ezer volt a kazán + füstelvezetés, emellé padlófűtés + kazánkötés anyaga HMV tartállyal + melegvíz keringető körrel 1,3millió volt, hozzá a munkadíj 600ezer, plusz a szobánkénti vezérlés a padlófűtésre kb 300 (honeywell evohome), plusz gáztervezés papírozás kb 30ezer.
Így összesen a fűtés melegvíz előállításunk egy egyszintes 187m2-es házra 2,8-3 millió forint.
Ennél biztos hogy olcsóbban kijött volna klimatizálás, de mi megszoktuk a padlófűtést, és nem tágítottunk.Emellé van egy hőszivattyús kereszt ellenáramú szellőztető rendszerünk ami -7 foknál 8-as COP értékkel (katalógusadat) képes meleg levegőt befújni minden szobába (elvileg), itt volt 2millió a gép, 800ezer a csövezés 300ezer a szerelés, szóval ez is kicsivel 3 millió felett volt.
De ebben sem bíztam, hogy tökéletesen elég lesz a rendszer hűtése nyáron, így a nappaliba (egy légtér az étkező+konyhával ~ 55-60m2 bekerült egy Panasonic XZ50-VKE 5kW-os klíma helyileg hideget kreálni + segíteni a hőszivattyút, ez szerelve kb 550-be állt meg.
Szumma a ház gépészeti rendszerére, hűtésre-fűtésre elköltöttünk több mint 6millió forintot, és teljes bizonytalansággal várom mi fog ebből kisülni.
Tapasztalat még nincs, mivel október vége-november eleje a költözés, most burkolnak... aki ma építkezik annak együttérzésem küldöm!
-
fecke78
senior tag
-
SeLe
tag
válasz
Chaser #33115 üzenetére
Hetekig olvasgattam a fórumot mielőtt választottam volna. Ha csak az itt leírtakat veszem alapul akkor biztos valami Japán klíma mellett döntök és valószínűleg Daikint veszek. Ha ezt a gondolatmenet továbbviszem akkor mindenkinek csak Japán klímája lenne
. Ennek ellenére nagyon sokan megelégedéssel, és panaszmentesen használnak kínai készülékeket is és nem is tudnak erről a fórumról. Többek között én is egy Gree Amber mellet döntöttem és nem bántam meg.
Szinte az egyetlen előny ami mindig felmerül Japán vs Kina összevetésben, az a "halkság".
Nem tudom akik ezt írják hol/hogyan élnek ? Burokban, süketszobában ? Nálam egy kisváros mellékutcájában, társasházi lakás alapzaja zárt nyílászárók mellett 18-19dB. Ezt egy mobil applikációva mértem, így nem hiteles de összehasonlításnak tökéletes. Tehát, ha zárva van minden és lekapcsolok mindent ami egyébként a nap nagyrészében megy (HTPC, erősítő, laptop) és becsukom az ablakokat akkor kapok ilyen értéket. Ha már az említettek üzemelnek és még nincs zenehallgatás megváltozik ez az érték 20-22 dB-re. Amennyiben zenét is hallgatok (ha otthon vagyunk mindig szól) akkor már halk módban is 30-35 dB a mért érték. Ilyenkor sem zavaró a klíma hangja kis ventillátor senbesség mellett. Quiet módban pedig nem is hallani.
Ez az én tapasztalatom. -
Bile Demon
őstag
válasz
Chaser #33025 üzenetére
Sőt, amikor felmelegszik a levegő, csökken a relatív páratartalma, ugyanaz a vízmennyiség (g / m3) a melegebb levegőben alacsonyabb relatív páratartalmat jelent, mert a melegebb levegő több vizet is fel tudna venni.
Más szavakkal: hogyha szellőztetésnél bejön a kinti levegő és az felmelegszik a fűtéstől a lakásban, akkor máris alacsonyabb lesz a relatív páratartalma, mint amilyen kint volt.
-
arcitec
addikt
válasz
Chaser #32997 üzenetére
[link] Az a cikk egy "szélsőséges" helyzetet ír le(illetve mutat rá a dolgokra), egyébként meg nem azt írtam, hogy nem kell szellőztetni, de csak arra nem lehet összpontosítani, lehet ez nem ment át eléggé.( pl: pont akkor jöhet be a pára) . No meg van egyébiránt páramentesítő is a linkelthez hasonló , tehát el lehet mondani, igazán klimatizált a ház ...
-
mikung
aktív tag
válasz
Chaser #32927 üzenetére
Légy már kicsit empatikusabb, nekik is 40 fok van.
Inkább valami reális alternatívát kéne ajánlani a vödrözésen és 60k -s, csak nyáron használható cuccon kívül.
A közös elvezetés pl. jó ötlet, de sztem 90% vesztett ügy, nem fogják megszavazni sehol ha drágább mint 0 HUF és nem érinti a lakók többségét.
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #32921 üzenetére
Arra figyelj, hogy a kültéri alján ne feszítsd túl azt a műanyag csatlakozót, mert én letörtem a pöcköt róla. A szigetelés alatt nincs is szükséged kondenzvíz fűtésre, mert a falon átjövő meleg végett nem fagy bele a víz. Viszont a kültéri könyöknél 30 perc alatt jegesedett be az a műanyag vacak, tehát azt meg kell oldanod hőmérséklet szenzoros fűtőkábellel.
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #32918 üzenetére
Nem spec. Neked szól, mert Te képben vagy. Csak én tudtam megoldani a kondenzvíz elvezetését 15 méteren keresztül? Oké, családi ház, de a szomszéd asszony bugris és jelezte a kondenzvíz károsító hatását ( kiöli a tuját stb. ). Rendben már mentem is le a villanyszerelési boltba csőért. Kb. 30 percembe került a kiépítése. 10 emeletnél alpinistát fogadnék max. 50e Ft-ot lennék hajlandó ezért fizetni. Fix 16-os műanyag cső + megfelelő lejtés, ha szükséges kanyar idomokkal, vége dupla szúnyogháló. Ha csak teraszom lenne tuti növény + dézsa lenne a megoldás.
Fűtés esetén a kültéri alján csöpög a víz! Én sem örülnék, ha a felettem lakó zúgó-búgó kültérije még jegesítené is a teraszom vagy csepegtetne a ruhákra. Rövid időn belül összeakadna a venti lapát
A melléképülethez is hátraástam a H-Tarifát 36 méter kábel kellett
Sok kültérit hallok a meleg miatt. A Panasonic esetében többször hallok zörgő hangot, nem vagyok elájulva a csendességüktől. Hűtés üzemben illene bizonyos zajszint alatt maradni...
-
windy
tag
válasz
Chaser #32918 üzenetére
Erre tudok konkrét példát. A Pillangó parkban tavaly szigetelték a paneleket és volt amelyiknél a lakóközösség megszavazta a szigetelés alatti kondenzvízkiépítést.
Egyébként az ultrahangos kondenzvízporlasztó ára 56.000 forint. Két darab van nálam a raktárban kb. hat éve, eddig még mindenki azt mondta, akinek felajánlottuk hogy felszereljük, hogy inkább csepegjen. Az azért általánosának mondható, hogy okoskodni sokan tudnak, még várni mástól a megoldásokat, de amikor neki kell zsebbe nyúlni, akkor mindjárt jön a "jó lesz az úgy is" -
mikung
aktív tag
válasz
Chaser #32914 üzenetére
Csak éppen nem promotálják agyon a porlasztót. Ismerősnél (földszintes családi ház) is annyival akarták elintézni a kültérit hogy az aljába dugtak 15-20 centis flexibilis csövet oszt' csá ... mondjuk mivel ott voltam, beszóltam hogy ezt azért nem kéne, s végül szépen, fal mellett vezetve végigcsövezték a földig.
Tegyük hozzá hogy itt is inkább a klíma márkájáról, áráról megy a diskurzus, a részletek meg ... tolja vödörbe ...
Jut eszembe ... a porlasztó nem zavarná a szomszédokat akiknek nincs klímájuk ?
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32908 üzenetére
Remélem néztél pár újjáépítésű lakást (társasházat), na ott aztán van rizikó az évek alatt. Mert igazad van csak beton, de panel tartófalai nem "csak" a héjazat hanem inkább a belső keresztirányú tartófalak (>15 cm) amiket viszont nem lehet kivenni és vágni sem!
Szóval az "átkosban" magát a beton szerkezetet elég jó minőségben megcsinálták, sok mai társasház műszaki (szerkezetileg) színvonala a fasorba sincs.
Szerintem egyébként a mostani drágulási hullám inkább annak tudható be, hogy az 50-60 as évek 4-6 emeletes tégla társasházak műszaki színvonala és minősége annyira leromlott, hogy az már felújítással sem orvosolható könnyen: (Vizesedés az alsó szinteken, a fa vagy vas födémgerendák korrodálódása, nincsen lift, konvektoros fűtés, elbaszott szobabeosztások.
Ehhez képest egy panelt felújítani lófing: 1. a legtöbb esetben esetben tök száraz, nem kell vakolni, komfortos fűtés és meleg víz.....
Persze minden relatív, itt ahol én lakom 35 milla az 54nm-es panel, 100 milla a 80 nm-es társasház, és 100-150 milliótól kapsz valami családi ház szerűt.
-
arcitec
addikt
válasz
Chaser #32904 üzenetére
Egy panel épület, többet kibír, mint gondolnád. Ez beton robusztus orosz technológia. Valamelyik orosz városban, egy egész tömb több métert csúszott odébb és még akár ma is áll...
A rendszerváltás környékén volt az avulásról pánik(akkor osztogatták szinte ingyen az önkormányzati paneleket) , oszt kiderült,csak az épületgépészeti elemeket kell felújítani.Szóval megnézném a paneleket mostantól, úgy 100 év múlva...
Az , hogy ma már "modernebb" egy mostani új , az egy dolog, meg is lehet nézni egy 70-80m2-es árát...Nem panel áron van ... -
windy
tag
válasz
Chaser #32895 üzenetére
Az egyszeri embernek is ismernie kell a törvényt az élet minden területén. Az, hogy nem ismeri, nem mentesíti annak betartása alól. De abban igazad van, és módosítani is fogjuk e szerint a vállalási feltételeinket, hogy ki fogjuk kötni és aláíratni az ügyféllel, hogy a kültéri egység helyére vonatkozólag nem vállalunk felelősséget. Nincs szükségem arra, hogy valaki ügyvédjével kelljen erről értekeznem.
Az önkormányzatoknál is teljes a káosz e tekintetben. Egyszerűen nem adnak ki általános tájékoztatást, nem foglalnak állást. Vagy automatikusan tiltanak, azzal van a legkevesebb gondjuk. Ez nem járható út, hogy minden önkormányzattól külön kérjük ki, pláne úgy, hogy egy kerületen belül is komoly eltérések lehetnek. Konkrétan tudom, hogy a 18. kerület egyes részein nem engedélyezik a kültéri egységek utcafronti elhelyezését, más részein meg nem foglalkoznak vele. Pedig a kerületben nincs egy darab műemléki védettségű épület sem.
Sajnos sok esetben pontosan tudjuk, hogy hivatalosan nincs mód felszerelni a lakásba klímát. A társasházi szabályzat előírja pl. hogy meg kell kérdezni a lakók kétharmadát. Csakhogy a tulajdonosok fele nem is lakik Magyarországon, csak bérlők vannak, azok is nagyrészt külföldiek, szinte lehetetlen összehozni a kétharmadot. Akkor most dögöljön meg szerencsétlen a zárószinten? Úgy, hogy a házban már fel van szerelve vagy 15 másik gép (vsz. szintén szabálytalanul)?
Rengeteg panelházas lakás van, ahol nincs erkély, van ahol a lakások egyharmada ilyen. Ezeknek a klimatizálását a jelenlegi állás szerint csak egy módon lehet megoldani, és ez bizony kültéri egységek egyre nagyobb számú felszerelésével jár. Az új nemzedék, a mai harmincéves korosztály szép lassan átveszi a panellakásokat is, nagyon sokan közölük jól keresnek mostmár, egyre több panelt újítanak fel gyönyörűen, már nem prolilakásnak számít egy jobb helyen lévő lakótelepi lakás. Gazdagrét, József Attila lakótelep, Újpest, Káposztásmegyer, Etele, Budaőrs, stb. sorolhatnám még tovább azokat a panellakótelepeket, ahol egyre több fiatal család él, az idősek kihaltak és a lakások élhetőbbé lettek téve vagy ez a jövőjük. A klimatizálás pedig beletartozik ebbe, a fiatalok már nem akarják "kibírni" a hőséget, nekik már klimatizált a munkahelyük, az autójuk, otthon sem akarnak komfortnélkül élni. A pénzük is megvan rá, és már nem tekintenek luxuscikként a klímára. Magyarországon a lakóingatlanok kb. 7 százaléka klimatizált. Az elkövetkező években a fentiek miatt ugrásszerűen fognak szaporodni a falakon a kültéri egységek, ennek nem lehet határt szabni. Valószínű, hogy a központi szabályozásból is ezért került ki az az ódon tétel, hogy minden kültréi egység feltelepítéséhez építési engedély szükséges. Ehhez ugyanis kamarai tagsággal rendelkező tervezőmérnöktől vagy irodától kellett komplett tervet rendelni, ami százezres tétel volt már tíz éve is. Teljesen nonszensz, és a tiltás is az. Valamiféle ésszerű szabályozást én is indokoltnak tartok, de csak komolyan átgondolva, úgy, hogy senki ne legyen kizárva a lehetőségből, hogy a lakása valamilyen módon klimatizást lehessen. Meg kell határozni a zajhatárértékeket, a kondenzvízelvezetést, a látványra vonatkozó elvárásokat, és úgy meghozni a rendeleteket, hogy két irigy szomszéd ne tudja ellehetetleníteni egy egész emelet vagy lépcsőház vagy társasház lakóit ebből a szempontból.
Vannak műszaki megoldások a rejtett kültéri egységekre is, a kondenzvízelpárologtatásra is, amiket lehet alkalmazni, csak egy pálda kedvéért Rómában is klimatizáltak a lakások, mégsem lehet látni a belvárosban a falakon éktelenkedő kültéri egységeket.
-
windy
tag
válasz
Chaser #32893 üzenetére
Én azt gondolom, hogy a telepítő cégnek a központi szabályozást, az erre vonatkozó rendeleteket, jogszabályokat kell ismernie, a helyi viszonyokról a megrendelőnek kell tájékozódnia és a telepítőt informálnia. Nem hiszem, hogy az én dolgom lenne, hogy minden telepítés előtt megkeressem a helyi (kerületi, települési főépítészt, közös képviselőt, gondnokot, társasházi lakókat), hogy a megfelelő engedélyeket beszerezzem, ha szükségesek.
A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint a klímaberendezések kültéri egységének épület homlokzaton történő elhelyezésére nem szükséges az építési engedély. Takarásban kell elhelyezni, viszont a szabályzás nem tér ki rá, hogy honnan és mivel kell takarni a kültéri egységet. Technológiailag nem lehetséges a teljes takarás, hiszen a készüléknek vannak kiterjedései magassága, szélessége, mélysége, tehát a falsíkból kiáll. A szellőzését biztosítani kell, tehát a homogén felületű takarás sem lehetséges. A gyakorlat azt mutatja, hogy még Budapest belső kerületeiben is elfogadják a rácsos (apácarács, terpesztett lemez, kovácsoltvas jellegű rácsozat, stb.) burkolatot.
A kerületek települések, társasházak saját szabályaik szerint eltérhetnek a központi rendelettől, szigorúbbak lehetnek. Ha tiltják a kültéri egység felszerelését, akkor is vannak megoldások. Mi eddig két bíróságra került ügyben vettünk részt, mindkét esetben a bíróság azt mondta ki, hogy a területi szabályzás nem írhatja felül a központit, tehát azt vették figyelembe, nem sikerült leszereltetni egyik esetben sem a kültérit.
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #32822 üzenetére
Köszi! Természetesen elírtam és 3x2,5-es megy a kültérikhez, nem 2x2,5
Én is annak a híve vagyok, hogy elfogadható felár ellenében magasabb színvonalú telepítést és megbízható telepítőt. Kíváncsi vagyok melyik telepítő cserélte volna le a gépemet, amivel nem voltam elégedett ( Ő megtette ). Igaz ezzel megalapozta a köv. 1,2 milliós közös klíma projektet is. Nem bántam meg az ipari mennyezeti gépet ( FCAG ). Szinte csak azt használjuk. Az emeleten délelőtt 10-kor bekapcs. 23 fok központi folyosón és szinten tartja az egészet 80m2. Lent pedig 22 után szellőztetünk, ott nem kell hűtés. RXM kültérit tegnap 23:30-kor a tücskök ciripelése mellett hallottam bizonyos fordulatokon, de már csak jót mosolyogtam rajta
-
pjen
félisten
válasz
Chaser #32816 üzenetére
Nekem aki felrakta a klimát,a kerületi ujságban találtam.Eljött,felmérte,ajánott.Élfogadtuk.Hozta a 4 klimát,egy nap alatt hiba nélkül felrakta mindet.Aztán átutalással fizettünk.Az ötödiket is Ő szerelte.Gyors,pontos,alapos,Inkàbb későbblett néhány probléma a H tarifával.Aztán minden megoldódott.
-
BoneDragon
veterán
válasz
Chaser #32790 üzenetére
Nehogymár ő legyen a hibás. Igen, részben igazad van, mert pénzt adott azért, ami nincs ott. Másrészről mi ez a hangnem? Akármekkora f*sz is az ügyfél mindig neki van igaza és sosem beszélünk ilyen stilusban vele, sehol!. Ráadásul ezek a birkák elfeletkeznek arról, hogy az internet világát éljük és gyorsan elterjed ennek a hire. Mai világban simán csődbe mehet egy cég ilyen miatt...
-
Csápájev
őstag
válasz
Chaser #32788 üzenetére
Remélem tesz,nem tudom, csak megosztotta hogy járt.
Egyébként meg azért nem szoktak feljelentést tenni ilyen ügyekben,mert ezzel az egésszel elmegy egy napja,majd a végén 2év múlva születik valami szirszar határozat,hogy megállapították,hogy nem bizonyítható kétséget kizárólag ez vagy az...
Feljelentés,ugyanmár...
Szerintem sokkal jobban betesz a cégnek,ha megírja nyilvános fórumokon és akik olvassák elállnak a vásárlástól.
Ettől neki persze nem lesz wifi modulja,de szerintem egyébként sem. -
Bile Demon
őstag
válasz
Chaser #32781 üzenetére
Toshiba Daiseikai 9 multi.
Nyomkodás: akkor is recseg, ha csak hozzáérek, nem csoda, hogy a hőtágulás közben is csinálja.
Látszólag a helyén van, illeszkedik rendesen mindenütt. Kb. egyforma mindkettő.A kis szobában rosszabb a helyzet, ott csendesen van a venti és 7 fok a hőcserélő. A nagyban légáram is szokott lenni, ott inkább 14-15 fokos.
Annyit tudtam kideríteni, hogy a légterelők rendben vannak, maga a ház van szerintem túl sok részből összerakva.
-
Berci77
tag
válasz
Chaser #32737 üzenetére
Mi nem világos? Mondtam, hogy alsó kategóriás szutykot akarok beszereléssel együtt 100-ért? Nem. Mondtam, hogy 20ezren múlik az életem? Nem. Alternatívát kértem lehetőleg nem a javasoltnál drágábbra, elsősorban azért, hogy legyen miből választani, ha esetleg az első nem beszerezhető. Kaptam javaslatot? Nem. Kinéztem árukeresőről a további Daikin típusokat. Leírta valaki, hogy milyenek? Nem.
Akkor tudod mit? Én nem értem ezt most. -
kelzsoca
félisten
válasz
Chaser #32745 üzenetére
Hotelekben, szállodákban általában parapetes egységek vannak, és nyáron is gond nélkül tudják hűteni az adott helységet, de valóban a parapet egység inkább fűtésre jobb megoldás, én is gondolkoztam rajta, végül elvetettem. (drágább, kevésbé fejlettek mint a split egységek)
-
Berci77
tag
válasz
Chaser #32733 üzenetére
Mindenkinek kösznöm a tanácsokat!
Chaser:
Nem gondolom, hogy azért mert kérek alternatívát és nem feltétlenül 1 típusból szeretnék választani már spúr lennék. Láttam, hogy felmentek az árak, de 2 éve még Windy által javasolt típust 200-ért felszerelve megkaptam, '18-ban a szintén általa javasoltat sem sokkal többért, gondoltam 200 körül még van beszerelés NÉLKÜL azért értelmes típus. Ezért kérdeztem rá alternatívára és arra, hogy mennyi ezeknek a reális ára, mert az árgépet/árukeresőt látom, de nem tudom, mennyire mérvadó, figyelmebe véve a szezon kellős közepét, esetleges készlethiányt, vagy általam nem feltétlenül látott akciókat. Erre viszont választ nem kaptam.
Mivel a típusszámok nekem semmit nem mondanak és mostanában a fórumon is inkább volt szó minden másról, így fogalmam sincs, hogy ezek milyenek:
FTXB35C / RXB35C
FTXC35A / RXC35A
FTXV35AB / RXV35AB
FTX35J3 / RX35KMinimális különbséget látom a paraméterekben, de nyilván a szakemberek ismerik jobban őket, nyilván lehet, hogy már nem is beszerezhetőek.
Azért köszi.
-
Danex
addikt
válasz
Chaser #32733 üzenetére
Wifivel kiadható Smart Albérletként
Amúgy én is FTXF-et szereltem fel a kiadó lakasomba, néhány év múlva tervezek benne lakni és alvás közben szeretem ha nem zakatol, illetve hallottam a 3.5kWos MDV-t és a kültéri egysége elég hangos, mikor a szomszédok erkélyei fél méterre vannak, nekik meg nincs klíma nem akartam hogy balhé legyen, hogy nem tud aludni nyitott ablaknál mert jár a kültéri.
-
valakky
aktív tag
válasz
Chaser #32698 üzenetére
Apósnál még mindig egy kb. 15 éves (de lehet több) dimarson van fent, a fáskamra műhelyében. Igazából kettőt vett, egyet oda, egyet a házba, mennyiségi kedvezményt is kapott. Maga rakta fel őket, a rászisszentem szisztemmel...
Klímás szakembert egyik se látott.
Viszont ha nem tévé szerelő lett volna ifjúkorában, meg utána nem híradástechnikában helyezkedett volna el, mikor indultak a kábeltévé szolgáltatások, meg szintén megoldóemberes ismeretségi köre se lenne, akkor már egy sem menne... 5-6 évig ment a házban lévő, 7-8 évig a fáskamrás. Aztán utána ment a cserélgetés a donorból, meg ellenállások, trafók, kondik cseréje, meg házi kotyvasztás... De nagyon büszke rá, hogy még mindig életben tudja tartani. -
arcitec
addikt
válasz
Chaser #32601 üzenetére
Szerintem meg csak téves az eszme. Bármit veszel garanciális esetben, visszaviheted a boltba- de azt is csak bizonyos esetekben- nagy többségben meg van adva erre az esetre a szervezek elérhetősége.Ha veszek pl egy autót bármelyik márkaszervizbe vihetem.Vagy akár hűtőgépet , had ne soroljam a klíma sem egy fétis készülék,mint ahogy itt foglalkozna vele egyesek(nem rád értem)
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Chaser #32582 üzenetére
Mi az oka amúgy annak, hogy nem tud felváltva két beltérit üzemeltetni? Nem lehet úgy a gázkört kialakítani? Egy beltéri árát még ráköltöttem volna a bulira, de annyit nem ér meg, hogy vegyek egy komplett szettet, inkább nyitva hagyom az ajtót, és lehűti a szobát a nappaliban lévő klíma.
-
dobolan
senior tag
válasz
Chaser #32576 üzenetére
Aha. Hát belülről rakhatsz XPS-t, viszont akkor teljesen be kell zárnod lakáson belülre a párát, szóval a födém és az XPS közé ne nagyon kerüljön, mert az tuti penészedni fog. Vagy telibe ragasztod légrés nélkül valahogy a lapokat szorosan összeillesztve, vagy XPS és födém közé még párazáró fóliát teszel szépen mindenhol lezárva. Télen a páratartalom szellőztetés nélkül a mennyezet közelében igen magas lesz, ha valamelyik fal harmatpontra vagy az alá hűl borítékolt a penészedés a mennyezet és a falak találkozásánál, sarkokban felül.
-
dobolan
senior tag
válasz
Chaser #32569 üzenetére
A pirossal bejelölt tetőrész hogy van szigetelve? Gondolom szarufák között gyapottal. Azt ugyanúgy folytatva a "padlásteret" is be lehet szigetelni, sárga vonal. Vagy a másik lehetőség a 2m-es födémre szintén gyapotot teríteni, ahogy lentebb írták. Mindkét esetben meg kell bontani a cserepet, mert nem férsz hozzá rendesen. Gondolom ezt szeretnéd elkerülni. Ebben az esetben tényleg csak a belső szigetelés marad. Polisztirol teljesen párazáró lesz felfelé.
Ja, egyébként, ha a jobb oldali tűzfal, akkor azt is szigetelned kell belülről (kék vonal), hacsak a szomszéd át nem enged a padlására, hogy ott ragassz fel szigetelést.
-
goldb
tag
válasz
Chaser #32548 üzenetére
Nálunk a két északi szoba között lévő fal is ilyen válaszfaltéglából van.
Kb. 3 évtizede az akkori tulajdonos úgy döntött, hogy létesít egy elektromos aljzatot a fal egyik alsó sarkában, s ahhoz a fenti túlsó sarokban elhelyezett dobozból hozza a vezetéket. Mivel két pont között a legrövidebb út az egyenes, így volt szerencséje az összes acélszálat a padlótól a födémig elvágni, keresztbe az egész fal hosszán. Az eredmény visszafordíthatatlannak bizonyult. Pár éve próbálkoztunk utólagos alap létrehozásaval a fal alatt, de az sem vált be. Utólag már nagyon bánom, hogy nem bontottam le akkor, hanem hittem a szép szavaknak, de ami késik nem múlik, a következő felújításnál sort kerítek rá.
-
klarkzone
tag
válasz
Chaser #32489 üzenetére
Büdös klíma = a cseppíz elvezető tálcából nem folyik ki a víz teljesen. Le kell bontani a gép burkolatát és ellenőrizi kell a cseppvízvezetéket, nem lehet emelkedés, csavarodás a gégecsövön, a cseppvíz tálcából pedig teljesen el kell tűnnie a víznek. Ha ez nincs meg, nem tud elindulni a víz, hiába van egy 10 méteres szakadék a gép mögött, ha az első 30 centis szakszon légzsák alakul ki. Mindenképpen kell a szerelő, hiszen a csövek fogják a beltéri egységet, simán lehet a kimenő faláttörésben egy kis emelkedés a cseppvízcsövön amit senki sem lát, stb. Nem egyszerű, de azt biztosan látni, ha a cseppvíz tálcából nem űrül a cseppvíz.
-
arcitec
addikt
válasz
Chaser #32480 üzenetére
A szellőztetés a párát pont nem oldja meg, illetve lehet pont több lesz.Ezt írtam már...Szóval @arnak egy pofon, max frissebb, de lehet még koszosabb,porosabb,párásabb lesz tőle bent a levegő.. A szó szoros értelembe vett klimatizálást kellene megoldani, ami a tiszta,friss,megfelelő páratartalmú és hőmérsékletű( no és szagmentes) levegőt jelentené...Sajnos ez csak külön-külön hagyományosan több géppel oldható meg.Páramentesítő, - légtisztító,szagtalanító,párásító(ez 3 in 1 ben) + a hírös splít klíma(hűtés)
, no meg persze a fűtés.
-
Siriusb
veterán
válasz
Chaser #32469 üzenetére
Lehet nem targettel kellene próbálni, hanem hőfokkal.
Én akkor veszek észre Daikin klímánál szagot, ha 24°C fölé van állítva hűtéskor, tehát pl. 25-26°C-ra és alacsony fordulatszámon pörög a venti. Ha a hőfokot visszaállítom mondjuk 23-ra, a szag is megszűnik, gondolom a többlet kondenzvíz kiöblíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest