- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Igen, inkább Windy statisztikái a mérvadóak, mint az, hogy egy fórumba beírja összesen kb 5 ember, hogy milyen klímával van gondja... utóbbiból nem nagyon szabad következtetni szerintem, max annyira, hogy minden gyártónál van hibás darab, és minden klíma felrakását el lehet rontani.
-
lacy027
tag
Volt munkahelyemen a kollega csak a hőfokig látott el, a fordulatszámig nem. Nem értette miért van melege, pedig 18 fokon ment a klíma. Adtam neki fordulatot, hamar lehűtött. Az LG-nél nincs automata ventilátor, a legkisebbre volt állítva, ami ismerve a hely méretét és a benti hőtermelést, egyértelműen kevés.
A páralecsapódásból plusz hőt nyer a klíma ha jól tudom, de ez a ránézésre számított COP-nál mindegy, nem szoktam számszerűsíteni. -
valakky
aktív tag
aha. bluetooth 4-es verziója pl. egy egérben simán elmegy akár fél évet is. alapvetően filléres tétel. lehetne. simán megoldható lehetne távirányítónak a teljességgel elavult infra helyett. főleg egy 200e klímánál, ha már egy olcsó tévébe is simán belenyomják. de mondjuk olyan gyártóknál, hozzállással, hogy egy nyomorult wifi adapter 20e környékére is taksálják, ebből még ebben az évezredben se le semmi.
-
Gabró
tag
-
SeLe
tag
"Pár éve a Gree sehol sem volt"
"Ennyit jelent, ha egy gyártó ügyesen nyomja a stratégiát."Úgy ahogy a telefongyártók közül a Huawei, Xiaomi sem!
A stratégián kívűl azonban az is kell, hogy megbízható, jó készülékeket gyártsanak.Az autóipar is kezd átalakulni.
Mára már, ha jót akarsz nem feltétlen csak Német, és Japán márkák közül válaszhatsz.Sőt!!
Én vízionálom a kínai elektromos autók térhódítását is.
-
valakky
aktív tag
Ja, itt van a mondvacsinált indokok miatt államilag beavatkozott klímaszerelők kora, nagyon szép elszabadult árakkal.
Felesleges az egekbemagasztalni egy klímatelepítést, rohadtul nem egy agysebészeti munka. 95%-ban annyira szakmunka mint egy betanított kőműves, meg lakatossegéd ötvözete, max egy kis villanyszerelői gyakornokmelóval megfejelve. A maradék 5%-ban meg a kompresszort kell nyomogatni.
Az más kérdés, hogy ezt pl. nyáron iszonyat hőségben, egy 40 kilós kültérit a vállon egyensúlyozva, létrán 5 méter magasságban kell elvégezni.
A klímajavítás már komolyabb szaktudást igényel. Nem véletlen, hogy legtöbbször a nem garanciás javítás is kb. abból áll, hogy mondanak egy gazdasági totálkár árat, aztán tesznek fel egy újat.
Ellenben városon belül, kb. 10 km-es körzetben pl. 20e-t elkérni csakcsupán egy kültéri levételéért egy családi ház falán, na az kb. az arcátlan pofátlanság. -
junkhead
aktív tag
Gyertek, mától nyitott kapuk vannak
Is.Szóval hamarabb kérdeztem, mint tájékozódtam, az első szakit, a kedvezőbb költségű szimpatikus mérnököt fogadtam el, aki egy 5.4 kw-t tenne fel az egész házra.
Ma este utána olvastam, és megértettem mivel nem a nappaliból, hanem L alakú folyosóról nyílik pl. a háló, bár a nappalival közös fala van, minimum 2 klíma kell.
Egy a nappali amerikai konyha előszoba kb. 40nm, arra 3.5 kw. Na most azt nem tudom, hogy az hűti-e pl. a folyosót/L alakú előszobát is, és mennyire lesz érezhető, hogy a háló közös belsőfalon van a hűtött nappalival.
Egyelőre most a nappaliba szereltetek be, kérdés milyen típusút akarjak? Midea? Gree? más?
megbízhatóság, energiatakarékosság, hatékonyság.
Aztán jöhet a háló egy próba év után, így gondolom most.Illetve a kültéri könnyűszerkezet miatt földre kerül, gumibakon, mennyire fog rezonálni, bár nappaliban nem alszunk.
Bármi tanácsot szívesen fogadok, és nagyon köszönöm.
-
Ez már egy ideje nem így működik. Nem kell előre leadni egy papírt, amin szerepel a felszerelő cég igazolása. Csak abban kell nyilatkozni, hogy megfelelő szakember rakja fel utólag.
Ha nincs a daewoo-nak saját szerződött partnere, akkor lehet visszamondom. Semmi kedvem a kedvezményes ár mellé a normál felszerelés másfélszeresét kicsengetni egy akárki klímacégnek.
Pl Whirpool klímánál minden területre van szerződött felszerelő cég, akik nem hasraütésre mondanak árat a felszerelésre.
-
valakky
aktív tag
Jah, vannak ilyen urban legendek mindenhol, mindenfele, meg egyik oldalon lehúzós bandák meg a másik oldalon lúzerek. Engem meg időközben, míg megírtam a hozzászólást, gyíkká is változtattak, de már elmúlt a végére.
Sőt régebben azt mesélték, hogy a föld lapos, mert láttak valakit lepottyanni a széléről. -
SeLe
tag
Én pedig nem szeretnék vitatkozni. Nincs erre sem időm, sem energiám. Itt amúgy is meddő vita lenne egy kínai vs. japán klíma összevetés. Eléggé egyedül maradnék. Mint pl. ha egy házimozis topic-ban azt írnám, hogy meg vagyok elégedve a saját rendszeremmel, pedig nincs is vetítőm, sem dedikált moziszobám. Egy nappaliban van az egész ami nincs beméretve, csillapítva. Nem használok 100E-s SUB kábelt, ugyan ennyiért tápkábelt a HDMI és RCA kábelekről nem is beszélve. Nincs bársonyfüggöny az ablakon és a szőnyeget sem cseréltem le valami vastag több 100E-re.
Mindenki azt vesz amit akar.
-
valakky
aktív tag
-
zoleeno1
veterán
Köszönöm a válaszod!
Igen, ezt tudom. A klíma már adott, nem a Fischer féle, hanem egy hagyományos mobilklíma.
Én arra gondoltam, hogy ha betenném az ablakba, és egy bútorlapot, vagy gipszkartot tennék elé az ablak helyére úgy, hogy a teljes klíma a külső térben lenne, csak egy kivágás lenne a "takaró" gipszkartonon, ahol a hideg levegőt fújja be. Igy a levegőt is abból a bizonyos előszobából szívná és oda is fújná ki a meleget. Ez nagy marhaság? -
Elektrosokk
veterán
alapvetően információt gyűjök. Azért kérdeztem a véleményét. különben már megrendeltem volna.
Kérdeztem máshol is , az egyik lehetőség ennyi. Azért a pénzért ahogy kinéz és amit nyújt (azt leszámítva hogy minimálisan hangosabb) nagyon jó ajánlat. 5 év garanciával. ha utána megpusztul nem fogom sajnálni.
-
z123456z
őstag
Ezt nem tudom elhinni, hogy 30-40% rájön még különböző extra adók formájában, hisz mindkettő EU-s ország. Még ha a piac nagyságával indokolnák, egy részét talán elfogadnám, de szerintem simán kapzsiság. Hozzáteszem, nem tudok olaszul, tehát elképzelhető, hogy valamit félreértek.
-
hitchins
őstag
Japán 25-30%-kal drágább.
Én legalábbis ezeket néztem:
Panasonic KIT-FZ35-UKE ill. Daikin FTXB35C / RXB35CSamsungnál a fejlődést az összeszerelés vagy a használt anyagok minőségére, értettem illetve a meghibásodási arányra.
Hát nem vagyok szerelő, de azért ennek más oka is lehet nem?
A mai világ sajnos nem az önzetlenségről, segítőkészségről szól. Legtöbb kereskedő azért ajánl egy terméket, mert azon keresi a legtöbbet, arról nem beszélve, hogy ha rábeszélnek egy drágább termékre azon alapból több a haszon.
Ha kereshet 100ezret 50helyett, akkor azt fogja ajánlani amin 100-at keres.Ettől persze a japán biztos jó/jobb, csak kérdés, hogy valóban szükséges e megvenni a drábábbat.
Autó, tv stb esetén is jobb egy felső kategóriás termék csak kérdés, hogy valóban szükséges-e pl egy 3 millás 65 colos 8k tv egy 40nm-es 8 kerületi bérlakásba.
Persze tudom ez azért "kicsit" más téma. -
sumsang
aktív tag
Köszi a választ!
Egy másik lényeges követelmény, hogy melyik klíma képes a leghatékonyabban szűrni a pollent?
Eddig a Panasonicot találtam a leghatékonyabbnak a 2,5mikronos szűrésével. De az LG plazmaszűrője hozzá képest jobb, vagy rosszabb lehet? Esetleg, ha ismertek a Panasonicnál (hűtés 2,5 KW /A++, 200-250 eFt kategóriában) jobb pollenszűrős gépet, akkor legyetek szívesek megosztani. Olvastam a Samsungnak is jó a pollenszűrése, de sajnos a szerviz ellátottsága viszont már kevésbé jó.
Előre is köszönöm, -
hitchins
őstag
Az alkatrész ellátást nem nézegettem.
Polarról még nem is hallottam.Eddig ezeket találtam ami még elfogadható árban van kb 220-ig(beszereléssel együtt)
Nem tudom ezeknél van-e különbség vagy kb mindegy. Polarhoz képest pl...Whirlpool SPIS412L 180e
Syen Bora plus SOH12BO-E32DA4A 180e
Samsung AR12NXFPEWQNEU /XEU Maldives 190e
Bosch Climate 5000 190e
Fischer FSAI-SU-123AE3 / FSOAI-SU-123AE3 200e
Bosch Climate 8500 205e
Samsung New Boracay AR12MSFHBWKNEU 205ePana/Gree 240e-től, Daikin/Mitsubishi/Fujitsu/Hitachi 270-től találtam (beszereléssel) de ezek már felette vannak az elképzelésemnek.
-
LógaGéza
veterán
Maga a klíma fűtésen van, a ventillátor-fordulat van automatán.
pjen
Mert az oké, hogy ő ott fenn 26 fokot érez, attól a szobában nem lesz annyi. A mostani állapot szerint 22-re van állítva, a beépített hőmérője 24-et érez, viszont a szobában 20fok van, az asztalon lévő hőmérő szerint. -
farkassamu
csendes tag
Volt ma másik szerelő. A jelenlegi fűtés mellé azt mondta elég a 3,5kw, de ha csak klímával szeretném megoldani a fűtést akkor inkább az 5kw, hogy a szemben lévő két helyiségbe is elég legyen. Japán klímából a Daikin ftxp50 és a Mitsubishi msz/muz fh50ve és még egy Kínait ajánlott a Midea mission 2 ebből is az 5kw. A fűtés miatt tálca melegítő mindenképpen javasolta.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes e a Japán klímára áldozni? Ér annyival többet mint amivel többe kerül?
A Midea árában benne van a tálca fűtés és a wifi 5 év garanciával, másik kettő esetében ezeket külön kell megvásárolni és a garancia 2 év. Árban elég jelentős a különbség, a Midea fél áron van a másik kettőhöz képest. -
tdhenry
tag
Zeki, netpok: köszönöm a válaszokat, de direkt nem akartam leírni a házam paramétereit, mert kevés esélyt látok rá, hogy pont ilyen legyen valakinek.
Van 1 db klímám, de csak átmeneti időszakban használom, így fogalmam sincs a téli fogyasztásáról, (a működéséről van) .
Mint írtam tapasztalatokra vagyok kíváncsi, elméletet gyártottam párat én is.
Igen ezzel tisztába vagyok, hogy elméletileg x kw hoenergia kell, de pl a 20 kw-os vegyestüzelésű kazánomból érdemleges adatot nem tudok számolni. Amúgy a ház: 120 nm, 38-as fal, kisméretű téglából, 5-10 cm nikecell, 10 gyapot a tetőn, közepes műanyag ablakokkal. -
mckay
aktív tag
Hát ja, 3xx ezerre már rá se nézek.
Igazából a 200 is már sok nekünk, de rábeszélném magam, ha azt súgná valaki, hogy annyit megér, mert szuper csendes.
:-)
De 210 ezerért már Fujitsu is van, és az mégis japán. No de vajon csendesebb?
:-)
Valószínűleg túl fetisizálom ezt a decibell dolgot. De nekem, mint járatlannak, nehéz kapaszkodót találni, hogy akkor most meddig érdemes elmenni: 130-170-200-230 ezer? -
LanyUs
őstag
Ez ( GREE GWH12UB U-CROWN ) jobban tetszik mint a Stylish ( SEER: 8,73 SCOP: 5,15) . Egyrészt rövidebb 200e-rel, másrészt téliesített+függőleges, vízszintes terelőlapát állítás SEER/SCOP 7,00/4,60. Temp 8 fokon. Ennek is a szokásos morgósabb gree kültérije lehet? (nem hangosan csak finoman)
-
kmarci25
veterán
Azért az "adminban" elég sok mindent lehet állítani.
Azért jöttem ide először, mert a routeres topikokban szerintem nem igazán találkoznak pont ezzel a modullal, de ha nem jön be az 5GHz-es ötlet, akkor próbálkozom ott is.
Szerk.: de most hogy mondod! Portot kellett nyitni neki, úgy emlékeszem.
És még jó, hogy megvannak a régi routerem beállításai! Na, otthon kipróbálom.
Szerk. 2.: Na, tessék. Megválaszoltam egy éve.
-
TeeJay
félisten
én is azért néztem, azt hiszem pont te linkelted aliexpress-en milyen olcsó 5-10darab ilyen "hepa" filter
meg ugye ez jó nagy méretű gondolom inkább kamu hepa szűrő de ha a por nagy részét megfogja már megéri
jelenleg panelben albiban vagyunk és itt nincs klíma csak kereszthuzat és 2hét alatt 3mm vastag por van a szobában mindenen.
na decemberre saját lakásom lesz már oda majd pannonosokkal rakatok klímát és én is veszek bele ilyen szűrőt
aztán amikor nem kell majd klímázni akkor sima ventilátor funkcióra rakom és szűröm vele majd a port szerintem.
remélem a beltéri ventilátor nem makkan meg ha minden nap használják egész évben -
ZnVjaw0K
tag
Egyáltalán nem baj, hogy fórumokról, szakiktól, cégvezetőktől származik az érvek sorozata, ami meggyőzött téged a fenti állítások igazságáról. Ugyanis, ha ezek az érvek tudományos bizonyonyossággal képesek voltak meggyőzni, akkor ha ide leírod őket - mondjuk ugyanabban a sorrendben - akkor nyilvánvalóan minket is ugyanúgy meg fognak győzni. De ha nem tudod leírni őket és (a tekintélyre való hivatkozás [és egyéb érvelési hibák] nélkül) meggyőzni a vitapartnereket, az azt jelenti, hogy te magad a tudományosan elfogadottnál kevésbé vagy igényes a különböző forrásokból származó információk elfogadásával kapcsolatban, tehát megbízhatatlan információforrás vagy, az önjelölt véleményvezér szerep ellenére. Ha nem így van, azt könnyen bizonyíthatod.
-
kulerr
őstag
Persze-persze mindenképpen.
(#26183) emre : Nehogy hangosan mond!
(#26188) windy: Szia. Köszi a tanácsot. A Pana maradt a végén, remélem beválik, és nem lesz probléma vele.
Tényleg a Pana a Japán gyártóknál minőségben hol helyezkedhet el?Más:
Erre nézzétek meg erősítsetek meg lszi, vagy cáfoljatok meg. A felső szinttel nincs gondom, a kérdés, hogy az alsó szintre a vastag nyíllal jelzett helyre az ajtó fölé tenném a panasonic kímát. Szerintetek az étkezőt, és a szobát le tudja hűteni, be tudja fűteni? (lehet nem méretarányos a kép, de ezt nézzétek el nekem. A méretek viszont pontosak.) Ha még a kis 6-7 nm előszoba is beleférne akkor meg happy!
-
kalapacsolok
senior tag
Köszi minddenkinek a segítséget! Pjen írta: "Ha komolyan fűteni akarsz vele ezt a pici lyukat kell valahogy fűtened.Ha befagy nem tud kifolyni a víz,felhízik a jég,és klímának annyi." - ezt nem értem, olyan "buta" alapból a készülék, hogy ha fűtésre állítom mondjuk -2 fokban, tönkremehet tőle a klíma, nincs semmi védelem ellene? Hogyan tudnám a kis lyukat, komplett kültéri egységet fűteni kint? Abszurdrul hangzik...
-
mgabi
senior tag
Erről tudnék mesélni
kínai beszállítótól 2 hónapra jött alkatrész az olcsó hőszivattyúhoz a szomszédnál, decemberben. Nem volt vicces,szentségelt is rendesen
Amit nem forgalmaznak nagy tételben Európában, azt messzire kerülni kell, mert alkatrész sincs hozzá európai raktárakban,ami 2 nappon belül itt van.
-
Rick3D
senior tag
-
w333
félisten
Anyáméknak kell a legolcsóbb megoldás ... barátomnak ugyan ez a 412L van és nagyon elégedett vele, ő az Edigitalból vásárolta de ott már nem lehet kapni !
Szóval a lényeg az lenne hogy ... megrendelem, kiszállítják, hívom a márkaszervizt, jönnek beszerelni, fizetek és kész !
10 emeletre lenne, erkélyen a kültéri, nagy szobában a beltéri !
Így kéne valahogy megoldani, de ezt majd a szerelők úgyis tudják gondolom !
-
Csabroncka
addikt
A mini teljesen jó, igaz vannak gyengeségei, de azok az app. miatt vannak! Régi Genex klímát is fel lehet vele okosítani.
oszy: két dolog fontos!
Távirányító funkció:
1 típus: minden egyes funkcióhoz külön vezérlő gomb tartozik (külön jel tartozik hozzájuk)
pl: külön hőmérséklet, külön ventillátor, külön mód
2 típus: egy közös gomb a funkcióválasztáshoz és ehhez tartozó választó (+-) gomb
pl: funkcióválasztóval kiválasztod, hogy a hőmérsékletet, ventilátor sebességet, vagy módot akarod váltani
programozás (tanítás előtt kell accountot csinálni):
1. típus: ezt a legegyszerűbb és jellemzően ehhez van készített app.2. típus: itt először kiválasztód a mód/hűtés, mód venti sebesség/auto majd mód/beállíott hőfok pl 25, a hőmérséklet kiválasztásra adott jel ezt tartalmazz a klíma felé (hűtés/auto/25 fok), ezt a műveletsor egy gombbal fogod elérni a 2. típusú táv esetén, itt sajnos belátható, hogy nincsen lehetőség fan+-, vagy temp+- gomb kialakítására.
-
Nem egészen értem, hogy mire akarsz végül kilikadni. Minden szar, amit kínában gyártanak? Csak az szar, amit a kínaiak fejlesztenek ki? Ha bármelyik igen, mi alapján állítod? Az pedig, hogy valaki járt japán gyárban és ott megfelelő a minőségellenőrzés, nem jelenti azt, hogy máshol rosszabb.
Kínai meg a tartós és magas minőség.... hehe...
Attól rosszabb, hogy nem tudják hogyan kell, ha nem kapják meg a pontos iránymutatást, amit a nem kínai ember mérnökei kitaláltak.
A kínai gyáros BMW nem rosszabb, de a kínai gyáros saját fejlesztésű autó, rosszabb.
Senki sem állította azt sem, hogy a kínai klíma japán lesz a marketingtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest