- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csabroncka #81252 üzenetére
35 m2, 10 emelet, záró szint, dél, délnyugati fekvés jul 170Kwh , aug 160kwh, nonstop üzem, 26 fokra állított, ténylegesen 25 fokra való hűtéssel. Nem nagy ár a komfortért, kényelemért.
-
11hh
tag
válasz
Csabroncka #81262 üzenetére
Veszel két pl 400wattos vagy kisebb napelemet meg egy hibrid invertert aztán mehet. A matek nem fog kijönni olcsóbb a hálózati áram, de legalább kapsz napból is áramot.
-
jovás
senior tag
válasz
Csabroncka #81267 üzenetére
Nem valószínű.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Csabroncka #81267 üzenetére
Értem.
Azt hittem ez már eldöntött. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Csabroncka #81262 üzenetére
Erkély napelem?
Nem hangzik rosszul!
Majd számolj be róla, mit, hol, mikor, stb... -
Met
nagyúr
válasz
Csabroncka #81252 üzenetére
Összfogyasztásunk, lapostető, zárószint, déli tájolás.
Július 461 Kwh
Augusztus 424 Kwh2023
337-3152022
334-2982021
328-2662020
262-28626 fokra van állítva, idénig néha éjjelre levettem 25-re mert bent ugyan "meleg volt" de kint nem és nem kapcsolt be a klíma, jobban szeretek hűvösben aludni.
Idén volt hogy le kellett venni napközben is 25-re mert nem éreztem a hűvöset, annyira át volt melegedve a falazat.
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz
Csabroncka #80739 üzenetére
Semmiképp se ajánlásnak szántam, arra ott voltak az előtte felhozott javaslataim. Én se öntenék bele ecetet, se a klímába se a pvc csőbe. Csak meséltem, hogy hallottam már ilyenről is
-
válasz
Csabroncka #77981 üzenetére
Az nagyon alacsony. Esetleg egy hidegpárásító segíthetne. Persze ez egy folyamatos szélmalomharc lesz, mert a párásító párásít, a klíma pedig vonja ki a nedvességet a levegőből. Végső megoldás egy párásító funkcióval rendelkező klíma lehet.
-
válasz
Csabroncka #77937 üzenetére
ott a képen Januárig visszamenőleg a fogyasztás!
40.felett vagyok már ebben a hónapban!
Páratartalomról nemrég írtam miért ennyire magas! meg azt is írtam hogy napi 3X1.óra szellőztetés van, ilyenkor a klíma át van állítva csak ventilátor módra tehát napi 3óra csak ~10-15W al megy! És éjjel is mikor már nincs kinn 35.fok le tud menni akár 130-140W ig is!
most épp már csak 157W
és egy jelenlegi páratartalom az udvaron, láthatod hogy a délutáni 38.fokban is csak 50.ig ment le a kinti páratartalom.
-
válasz
Csabroncka #77909 üzenetére
Nálam nincs semmi szigetelés, ráadásul régi ~60 éves (tégla)ház, 35.ös falakkal!
Klíma nélkül 30-32.fok lenne!
És tessék ~170W al elmegy(Sensira FTXF25D) ha már eléri a beállított hőfokot
22-23.fok
És íme a konyhában nincs légkondi és 30.fok folyamatosan, és nem nem volt főzés/sütés a nélkül ennyi ha az is van akkor 32-33.fok!
-
feco70
senior tag
válasz
Klíma nélkül nagyon meleg lenne, külső szigetelés nincs, a padláson van 40 cm gyapot, ja meg meg egy klíma megy szinte folyamatosan.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Csabroncka #77914 üzenetére
Köszi az jól hangzik, esetleg tudtok olyan klímást, akinek lehet szabad kapacitása, vagy ez ebbe a szezonban már esélytelen?
-
Reggie0
félisten
válasz
Klima nelkul hogy lesz ilyen helyen allando 24 fok?
-
rmihaly
tag
válasz
Csabroncka #77873 üzenetére
Fi relé zárlatra nem véd, arra van a kismegszakító. A FI relé áramkör független hibaáramra old ki.
A Fi relé önmagában nem véd meg egyetlen villamis berendezést sem a zárlat hatásától, kell hogy legyen zárlati áram megszakító eszköz is!
-
Reggie0
félisten
válasz
Csabroncka #77864 üzenetére
A kismegszakító a vezetéket védi!
Minimum. Azert vedhet mast is mellekesen, csak az nem kovetelmeny.
-
válasz
Csabroncka #77864 üzenetére
1.5mm lett behúzva, a kismegszakító még hiányzik.
-
Stitch
őstag
válasz
Csabroncka #77607 üzenetére
Sok helyen valóban nem értékelik a zöld felületek, fák jelentőségét.
De kicsit ellentmondó pont ebben a topikban az életmódváltásról és a felmelegedéssel kapcsolatos aggályokról olvasni, miközben "kettővel alatta" áll a kérdés, hogy mekkora gép kellene, hogy 22 fokra hűtsem a lakást. -
válasz
Csabroncka #77607 üzenetére
az akkugyár egyébként az utolsó nyersanyagunk kiárulása aprópénzért. miközben tényleg lassan a hülyének is kezd leesni, hogy komoly gondban leszünk, az egész alföld hivatalosan is már rég félsivatag kategóriában van, akkor egy utolsó lendülettel még gyorsan kiáruljuk a vízkészleteinket is. de semmi gond, becsszó szupertiszta lesz a napi 9000 m3 szennyvíz, amit az egyik gyár a dunába enged vissza majd (legutóbbi hír... ja, és napi 4500 m3 meg elpárolog a gyártási eljárás során). tényleg nem kell parázni, megígérték!! képzelem, hogy ezek a szép kínai cégek milyen szabálykövetők lesznek, ha egy samsungnak sem gond picit (= nagyon) szétb.szni gödöt.
ezzel párhuzamosan maxra pörgetve termelik ki az erdőket is, papíron persze minden rendben, még nőtt is minden erdőfelület. csak hát akkor hol vannak a koros fák, prüsszel?
nem is folytatom. egy süllyedő hajó deszkázatát szedik fel éppen, hogy fűtsenek vele a hajón lévőknek, mert fáznak...............................
-
válasz
Csabroncka #77450 üzenetére
Ez azért egy ótvar vacak, arra jó csak hogy ki vagy bekapcsold, esetleg hőfokot módosítsd, bár ugye nincs visszajelzés így csak vaktába lövöldözöl, hogy épp hol lehet a beállított hőfok
Azért a DAIKIN WiFi.n keresztül, sok millió mást is tud, még olyat is amit a gyári infrás távjával se! Nem kell sajnálni azt a +15-20.e ret a wifi modulra! Ha már kiadsz érte közel 350-400.e ret
-
torma1981
veterán
válasz
Csabroncka #77450 üzenetére
Nekem okoskonnektorok vannak, de azok nem alkalmasak arra, hogy szabályozzam a ki-be kapcsolást. De ez amit linkeltél érdekes lehet.
-
rmihaly
tag
válasz
Csabroncka #76502 üzenetére
Köszi.
Nekem ez tiszta.
Előző hozzászólásom azt akarta hangsúlyozni, hogy daikin sensirája nem tolja a sarki hideget (310W felvett energiával) majd 1,3kW-t elvonva folyamat a lakásból, hanem tud jóval barátibb 150W körül is menni - ami arányait tekintve fele hőelvonással jár (kb 0,6kW)Nem igaz, hogy ne tudna leszabályozni 0,6kW közeli szintre.
Ha a Mitsu és Daikin közt csak ez az egy szempont miatt menne a vacillálás, akkor ebben a paraméterben
a daikin sensira vs mitsu hr közt valóságban kb 100W - hőelvonási értékre értendő különbség van, azaz szinte semmi. -
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #76495 üzenetére
Egy igazán profi, tapasztalt klímás szakember (már 10 éve nyugdíjas, a fiai viszik továvbb a céget) azt tanácsolta 1996-ban, hogy slaggal, szűkítés, nyomásfokozás nélkül mossam át a hőcserélőt, ezt megmutatta az autómon. Rengeteg szemét, törmelék, bogármaradvány jött ki belőle. Azóta az itthoni kültérin is ezt a módszert alkalmazom.
Jó lehet a nagynyomásúnak nevezett berendezés is, nyilván nem 100 bárral kell megküldeni, hanem csak 15-20-szal (saccra) és nem a legvékonyabb sugárra állítva.#76496zümzümm
Keress fényképeket a távirányítókről, minden kiderül! -
Reggie0
félisten
válasz
Csabroncka #76348 üzenetére
A komfortosnal hidegebbre valoan nem, de ilyen abszolut szamokat badarsag ra meghatarozni, minthogy 7 fok.
-
Reggie0
félisten
válasz
Csabroncka #76330 üzenetére
Ez a nem egeszseges dolog nyaron a 24 fok, meg 7 fokos kulonbseg kell csak egy kitalalt hulyeseg, azt akarjak, hogy sporolj az allamnak.
Most ahol vagyok kint kb. 51 fok van. Szerinted az emberek 44 fokra allitjak a klimat? (Elarulom 22-24-re es senkinek sincs gondja belole). -
Vérboci
addikt
válasz
Csabroncka #75933 üzenetére
a sanytol se nem klóros, se nem alkoholos. szóval de, ugyanaz.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Csabroncka #75745 üzenetére
Nálam 25 fölé nem megy a ház hőmérséklete csak ha brutál meleg van, akkor meg elfér a 26 is a kinti 40 mellett.
Nagyon nem érdemes panelt hasonlíthatni szigetelt családiházakkal. Panelben valószínűleg én is járatnám a klímát, itt meg amikor a hőszigetelés külső felülete 50+ fok a direkt napsütéstől akkor a fal belül 24 (tavaly nyáron mértem a legdurvább kánikulában)
Korábban meg volt itt kollega aki 22 foknál melegebb épületben nem szeret lenni így annyira hűti a házát.
Nem vagyunk egyformák és nem egyforma épületekben élünk.
-
F-ECT$
titán
válasz
Csabroncka #75745 üzenetére
Amikor az átlag hőmérséklet felmegy 25 fölé, nem tudod alá tolni a lakás hőfokot a reggeli szellőztetéssel.
Ha már melegebb van benn, akkor lehűteni már nem tudod. De egy jól szigetelt házban (ahol nem csak homlokzat szigetelés van), és esetleg még árnyékot is kap valahonnan, akkor elég sokáig kell kánikulának lennie, hogy 25 fok fölé menjen benn a hőmérséklet. -
TeeJay
félisten
válasz
Csabroncka #74797 üzenetére
Akkor a Deep Clean még mindig jobb mert ott alap koszos klímánál 1liter vízhez elég 30ml DC. koszosabb gép esetén 40-50ml/1liter víz
Ott 1 literből 20-30 beltérit tudsz patikára mosni itt ha 1 literből 4liter koktél jön ki akkor 4-5klímára elég csak mivel azért 1 litert el szoktam tolni az elpárologtatóra meg a burkolatra kívül belül mire tiszta, ja és ott van a mókuskerék is, azt alaposan meg kell vele küldeni -
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #74805 üzenetére
A felmenő 1 áramkör, ha az elég vastag elég lenne, fent kellene egy kis elosztó. Kb ahogy Leírtad. Bár a klíma pár 100 wattos fogyasztásához nem feltétlen szükséges.
-
feco70
senior tag
válasz
Csabroncka #74797 üzenetére
Én is ilyennel tisztítom, csak épp féláron szereztem az egyik klímástól még tavaly, jó cucc. De körülnézel te is találsz fél áron
-
mpo
veterán
válasz
Csabroncka #40461 üzenetére
A Hitachi kézikönyvében az volt, hogy villámlós időben, áramtalanítsuk a kültérit, ezért írtam a külön kismegszakítót.
-
valakky
aktív tag
válasz
Csabroncka #40318 üzenetére
én múltkor 1000 ft-ért láttam 2 méteres darabot a praktikerben. gondolom nagykerár még lehet olcsóbb...
-
fulton
addikt
válasz
Csabroncka #25770 üzenetére
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, miután felhigitom a frionett activ tömény készítményem 1:4 arányban csapvizzel, és összerázás után azt ráfujom a hőcserélőre (beltéri) (ez habzik majd?) mennyi ideig várjak míg vizzel átmossam az egészet?
A szobában nyitva lesz két ablak, és a szoba ajtó is. Figyeljek valamire a szerrel kapcsolatban (különösen) ?
Előre is köszönöm.
Van gőztisztítóm is, illetve sterimóm, de az 145 Bar (amivel nyilván nem esek neki) igaz szabályozható de nem tudom min állásban mennyit tol, azért úgy is elég sok lehet, leírása szerint 20 bar. Szal marad a szobába húzott slag, és annak feje. Azért az is tolja rendesen.
De átmosom mert már 3 éve, és eddig csak tingli tangli habos megoldással volt kezelve.
Még azt nem tudom, hogy tudom lebontani azt a müanyagot ami a fogaskeréknél még mindíg akadájoz. Erre csatlakoznak a terelő lapátok.
Ezt a külső müanyagot már sikerült leszednem.Még valami, kültérire mekkora nyomással mehetek rá és milyen távolról?
Gondolom oda is sok a 145 Bar. De mondjuk egy közepes nyomás, ami pl nálam az autó mosásra van szimbolizálva már mehet nemde? -
TeeJay
félisten
válasz
Csabroncka #33167 üzenetére
akkor ott tényleg gazdagok laknak
itt felénk alig van minőségi klíma
ha már Gree-t látok meg is lepődök,
legtöbb helyre MDV, Midea, Whirlpool, Syen, meg a noname vackok mennek
de arról is tudnék fotózni egyes helyeken milyen mekkelek féle szerelések vannak
kint lóg vagy 3méter cső sehol lefogatva, szigetelés nincs rajta
nagyon gáz -
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #33005 üzenetére
azt hogy sikerül? mekkora helyiség/klíma? nálam a "legalja" volt 39-40%, de az nagyon ritkán, jellemzően 50 körül van, itt sem temperálgat
nem kapcsoltam be akkor sem mikor kint 35 fok volt és úgy nyitottam rá az ajtót
igaz mi sokat dolgozunk itthonról, tehát termeljük a párát, és mivel sokat szellőztetek utánpótlás is van kinnről -
arcitec
addikt
válasz
Csabroncka #33003 üzenetére
Azt hogy kell érteni, hogy a klíma kiszárítja a levegőt, annyira hatékonyan távolítja el a párát nálatok? Mindennek van előnye is...
-
arcitec
addikt
válasz
Csabroncka #33000 üzenetére
A páramentesítőre gondolsz? Nálunk úgy átlagban napi 4 órát megy, de pl már vagy 2 napja áll. Talán holnap 4 órára. A páratartalom 50-55%. A légtisztító sem megy 24-ben, max felében ... A klíma is csak inkább "temperál"
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Csabroncka #32961 üzenetére
-
kelzsoca
félisten
válasz
Csabroncka #32958 üzenetére
Helyette Sanytol-t javasolnék.
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32934 üzenetére
dehogy muszáj
már nálunk is 24/7-ben megy újra, szűrők rendben, lamellák rendben, mókuskerék rendben, szag nincs
jövő héten talán befejezik már a parkoló aszfaltozását és akkor majd kipróbálom a gőzborotvát beltérin és kültérin is, szezon végéig az már kitart
ha nálad két hetente meg havonta takarítani kell ott valami disznóság van, enyhén nem életszerű, h ilyen időközönként takaríttatnák az emberek a klímát, nem azt mondom, h szezonban két havonta nem árt, de két hét meg egy hónap? érdekes lenne
és itt valamiért nagyon sok a por, autós forgalom nem nagy van, mondhatni zöld övezet, kültéri lamellái már ki sem látszanak a porszőnyeg alól, pár hónapos gép -
arcitec
addikt
válasz
Csabroncka #32934 üzenetére
Hát nem tudom, de az 2 hetente , nekem túlzónak tűnik... Sok helyen megy szinte 24 ben, ami nem lakás, munkahelyen menjen 12 órában az is csak évente van tisztítva, oszt jó ... Semmi bűz ...
Lehet azon sok múlik,milyen a helység levegője...
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32911 üzenetére
nem kelll bemutatni az új épłtésűeket sem ( : a kedves kivitelezők legtöbbször kifelejtik a hangszigetelést a födémből, meg alakásokat elválasztó falakat sem szeretik olyan anyagból építeni, ami hangszigetel, meg lakáson belül sem, minek is az?
műszaki kivitelezést meg hagyjuk
előző lakás 100 éves épületben volt, legtöbb mai épületet körberöhögi
ez a panel kb 35nm, és 22-25m ft, sok mindent nem lehet érte kapni, de ha vinni akarja valaki vigye ( :
egyébként vakolni valóban nem kell, de glettelni nem árt pár soorn, itt még mindig vannak 1-1,5cm-es szintkülönbségek néhol a falban
és most is vmelyik birka dönget vmit, vagy az öreg tologatja a bútorokat :d egyem a siket szívét... -
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32780 üzenetére
sztem nagyon nem, nálam egyik daikin se csinált ilyet, mindkettő nagyon messze van a prémiumtól
Bile Demon
melyik gép ez? -
droti25
őstag
válasz
Csabroncka #32713 üzenetére
183.00ft volt + szerelés!!
Én csak egy saját ill. Ismerőseim tapasztalatát osztottam meg.
-
odipapa
senior tag
válasz
Csabroncka #32663 üzenetére
Nem tudom így van-e, de sok értelmét nem látom.
Viszont csendes, és éppen csak "leheli" a hideget "quiet" beállításnál, úgyhogy lehet mellette aludni nyugodtan. -
odipapa
senior tag
válasz
Csabroncka #32654 üzenetére
"...Az aktiválási időszak alatt automatikusan beállítja az alvás közbeni hőmérsékleti görbét..."
Erre gondoltál?
Szerintem ez csak egy félrevezető marketing duma.
Egy gombbal lehet egy értéket beállítani, amikor is semmi más nem történik csak lekapcsol a készülék.
Én legalább is ezt tapasztaltam. -
jozsi252
veterán
válasz
Csabroncka #32638 üzenetére
Igen azt tudom hogy a nagyobb melegbe nő meg neki. Majd kíváncsi leszek rá hogy augusztusba mi lesz a helyzet.
lacy027
Ráadásul ez 3.5kW-os. Igaz hogy most csak a saját szobám hűtöm ami 23nm, ezt meg gyorsan lenyomja, lehet ezért. Amúgy 200W környékén is sűrűn van. De a 100-110W témyleg jó kevés. -
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32495 üzenetére
:d jogos, de az is elszégyellte volna magát
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32493 üzenetére
"és mondjuk miért nem WC szag, vagy mustgáz jön belőle és miért érezni magasabb hőmérsékleten."
((( :mikor tesztelgettünk mit váltanak ki az egyes üzemmódok közötti kisebb-nagyobb leállások, egyszer olyan dög szag jött, h sztem a mustárgáz elszégyellte volna magát
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32398 üzenetére
te is benne leszel
-
jozsi252
veterán
válasz
Csabroncka #32282 üzenetére
Szóval akkor lehet azt mondani hogy az adatlapon megadott áramfelvétel tekinthető normális adatnak. Persze ahogy írjátok van eltérés hogy 25 fokban akarok hűteni vagy 35 fokban.
Conrad-tól akarok venni fogyi mérőt, de az oldalt fejlesztik így napok óta nem tudom megrendelni. De elvileg a Basetech EM-3000 jó lesz hozzá, és tudja mérni a hatásos teljesítményt ami nekem a lényeg.(#32285) Chaser
A nagy mínuszokban úgyis konvektorral fűtök, ameddig meg ilyen kicsit hidegebb őszi tavaszi idő van akkor kihasználom a klíma adta lehetőségeket. Bár ugye nem feltétlen fűtésre való ez a klíma, így jót is tesz neki szerintem hogy -10-be nem ezzel fogok fűteni.
Egy jó hatékonyságú fűtésre is alkalmas klíma jóval többe került volna sajnos. De nem baj, a fő cél úgy is az hogy nyáron ne pusztuljak meg éjszaka a nagy melegbe, erre meg bőven jó lesz.(#32286) valakky
Igen közbe olvasgattam ma is ezzel kapcsolatban, és az jött le amit a többiek is mondtak hogy lehetetlen megmondani a pontos fogyasztást, mert függ a külső/belső hőmérséklettől, mert a hatékonysága nem állandó ugye. De a megadott értékek normál körülmények között valamennyire pontosnak tekinthetőek.
(#32288) dudrob
Köszi, meg is néztem az oldalt, le akartam tölteni a PDF-et de 0 bájtot ír, tehát üres a PDF. Vagy ugyanazok az adatok vannak benne ami a klíma nevénél van a hosszú sorba?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Csabroncka #32214 üzenetére
nem tudom hogy mennyit teker, csak leírtam hogy használom. Remélem nem gond.
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32217 üzenetére
te igen, több ismerős meg nem, és nincs büdös náluk
az egyik aluljárós boltban kb 3 hete kérdeztem a kislányt a régi mitsuról, h most mennyire gyakran takarítják? ugyanúgy havi egy mint télen, ott meg kb hetente kellene a rengeteg por miatt
kismillió igénytelen ember jár be, és nincs büdösesetlegesen csak "eltussolod" a hiba okát, amivel valóban megszűnik a hba, de a kiváltó ok az nem
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32212 üzenetére
ezt én teljesen megértem, ha több ismerős csak az évi karbantartást kérné, és nem lenne gondja a szaggal - direkt a gyengébbik nem képviselőit kérdeztem meg, akik nem fognak nekiállni otthon klímát tisztítani -
a klma belseje makulátlan, nem tudom másképp mondani - mivel pár hónapos, nem is csoda -, por volt a szűrőkön, semleges szaggal, mikor pénteken jött a szaki és megnézte, kimostam és tisztaamennyiben a talált víznek nem kellene ott lennie, meg is van a hiba forrása, ezért érdekelne másnál mi van a tálcában
folymatos üzemnél semmi gondot nem tapasztaltam, akkor van gond mikor leáll órákra, fél napra, másik lakásban 18 fokos targettel ment két hétig a kmv, semmilyn rendellenes szag nem volt a lakásban, azzal csak ennyi hűtési tapasztalatom vanés megint csak azt tudom mondani h görögország, én nem szoktam kímélni a midea klímákat ( : soha nem éreztem hasonlót sem, turnus váltáskor vagy nyaralás közben nem futottam még össze egyszer sem klíma tisztító brigádokkal
vagy mondhatom a sarki kis boltot, ahol szintén tolják a klmát ezerrel, zöldségek miatt éjszaka is, havi max 1x mennek kitakarítani, és nincs büdös...
másik lakásban 1,5 szezont fűtöttem, utolsó tavaszi kötelező szerviznél sem találtak semmi "dudvát", az klíma pedig dolgozott rendesen, miközben lakásfelújítás volt végig
-
pjen
félisten
válasz
Nálam is most volt a Pannon karbantartani,átgőzölték egy Karcher gőztisztítóval.+Havonta egyszer én át szoktam gőzölni egy Lux gőzgéppel ami egy másik kategória.Semmi szaga nincs pedig ötödik szezonban hűt- fűt.Ja és minden éjjel kikapcsolom,télen is
-
Elektrosokk
veterán
válasz
nálam június 6.-án szerelték be, és azóta összesen 3 alkalommal volt kikapcsolva. az is az első héten.
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32209 üzenetére
nem beszélgetni szeretnék, hanem rájönni hol a defekt a klímánál
attól, h a csodaszereddel nekiesek, még nem fogom tudni, h 1-2mm víz áll-e a tálcában vagy sem másoknál, és azt sem, h másnál van-e szag a kondenzcső bekötésénél
részemről nem kozmetikázni szeretek, hanem megkeresni a hiba forrását, majd aztán kozmetikázni
körbekérdezem pár ismerőst, csináltat-e az éves takarításon túl egyebet, zömében a válasz az, h nem, és nincs büdös, szóval a kiváltó okot szeretném megtudni, majd utána ráérek csodaszerezni, de ha az meglesz, nagy eséllyel nem kell csodaszer sem -
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32164 üzenetére
premete volt..másik topikban, de kitiltották, lehet büdös volt
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32141 üzenetére
én nap közben is többször szellőztetek, ahogy pjen is mondta, inkább legyen több a villanyszámla pár ezer ft-tal, de annyival úgy sem lesz több, ha kinn 35 fok van akkor is szellőztetek, reggel is, meg este is, és korrekt kereszthuzat is van, ha van kinn egy kis szélmozgás, és a mostani hőmérsékletnél akár egész éjszaka nyitva van az ablak, klíma meg kilőve
volt olyan nap már idén is, h 4x zuhanyoztam, ha unkomfortosnak érzem magam egyből megyek a zuhany alá
alsóneműt is legalább kétszer cserélek egy nap ( :
nem véletlenül kapcsolom be időközönként a fűtést, baciknak esélye se legyen a beltéribende az 100%, h összefügg a hűtéssel a dolog, és valamiképp a vízzel, mivel ugyanez a klíma fűtéskor semmilyen kellemetlen szagot nem produkált, és ahogy visszaolvastam, ez másnál is kizárólag hűtéskor fordult elő, vagy levegő keringetéskor hűtési idényben, fűtéskor pangó víznek benn esélye sincs, de a beltéritől nálam kb 1m csövezés vezet a falig, mögé nem látok be, le még nem vettem a kábelcsatornát, esetlegesen ott ragadhat meg valahol víz esetleg, azt a szaki se nézte meg
lehet, hogy a nagyon kis mennyiségű vízben el tudnak szaporodni a bacik/ hamar megposhad, itt van pl a növények locsolóvize kannában, előbb néztem, semmilyen szaga nincs, kb 3 napja van már benne a víz, de soha nem volt még büdös -
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #32150 üzenetére
Nálunk is,mégis kinyitom.Max 2 K val több lesz a villany számla.
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #32145 üzenetére
Én kertesben lakok,este 11 körül elzárom a klímát,kinyitok ajtót,ablakot.Reggel beindítom a klímákat.De mindegy,szellőztetni akkor is kell,ha meleg jön be.Abban nincs lábszag,max megint lehűtőml
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #32141 üzenetére
Lehet,hogy igazad van,viszont akkor gyakoribb szellőztetéssel valószínűleg megelőzhető lenne.
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #32138 üzenetére
Mért büdösödik?Elmegyünk nyaralni,a WC csészéhen ott marad a víz egy hétig,nem lesz büdi.A mosogató szifonban is áll a víz és mégsem büdös.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Csabroncka #31488 üzenetére
van ehhez a fajta vízgyűjtéshez speckó kanna, ami direkt erre van?
(#31489) mgabi: semmiképpen se vezetném ki
ez alap nálam is egy társasháznál. Viszont a szifonba való elvezetést sem tudom kivitelezni, a konyha kialakítása miatt sehogy se lenne esztétikus.
-
feco70
senior tag
válasz
Csabroncka #31488 üzenetére
Ventilátor mozgatással a szobákba nehéz lesz. Próbáltam betekerni én is a másik szobába, nem igazán hűtötte le
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #31328 üzenetére
Igen én is.De a két és félszereséből jól megvagyok.
-
zhata
senior tag
válasz
Ahogy mondod!
De ettől függetlenül szabályosan megdöbbentett a klíma alacsony fogyasztása. Nappal elsősorban a nagyszobát hűti, de nincs lezárt ajtó a lakásban. (47m2) Éjszaka a kisszoba ajtaját becsukom.
A lakás dél-délnyugati fekvésű, a kültéri egység is itt helyezgedik el, itt bizony negyven fok fölé is emelkedik kánikulában a hőmérsáklet. A kültéri egység nem a falon van, hanem a körfolyosóra van felfüggesztve, így az némi árnyékot ad neki.A fő fogyasztóm a számítógépem lenne, de az szerencsére nem üzemel folyamatosan.
-
Chaser
legenda
válasz
attól mi állítja elő a meleg vizet, milyen megoldású tűzhellyel főz valaki, milyen világítás van, mennyire hatékonyak az elektromos eszközök, klíma nélkül ketten 150kwh körül szoktunk fogyasztani, elektromos sütő, gáz főzőlap, meleg víz központi, izzók nagy része ledes, mosógép és mosogatógép már régi és nem túl hatékonyak, sokat mennek, tv keveset eszik, van két használati notebook, egy kis hűtő, kb ennyi, szóval 100kwh óra simán meglehet havonta - klíma nélküli érték nálunk nyilván -
-
válasz
Csabroncka #31054 üzenetére
Ezt a butaságot el kellene már felejteni,hogy a kinti hőmérséklethez igazodva kell beállítani a klímát.
Letojom,hogy kint hány fok van,a lakásban 22 fokban érzem jól magam.
A fogyasztás szintén nem tud érdekelni,ahogyan télen sem úgy szabályzom a fűtést,hogy mennyibe fog kerülni,számomra 22 fok akkor is az ideális hőmérséklet,tök mindegy tél,vagy nyár van.Egyébként a Gree Amber 3.5 kW tegnap és ma összesen 5 kW-ot fogyasztott,tegnap nem ment éjszaka,ma reggel 9 től megy,23 fokra van állítva a szobai hőmérők szerint 22-22.3 fok van.ma éjjel is menni fog,mert már meleg van.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Csabroncka #31063 üzenetére
"Szerintem sokan megfáznának ha rövidnadrágban kimennénk a -5 fokra a 20 fokos lakásból (meg is fáznak)."
Ugyan nem rövidnadrágban, de pólóban sűrűn kimászkálok télen, és nem fázok meg. Viszont nyáron csatakosra izzadva, ha bemegyek egy erősen klimatizált helyiségbe, és effektíve a klíma szárít meg, akkor másnapra végig szalad rajtam a takony. Ennek ellenére nálam is maximum 23°C-ra van állítva a kütyü, mivel afelett nem bírom elviselni a szobahőmérsékletet nyugalmi állapotban. Ha dolgozom, akkor még 30°C-ban is elvagyok, szabadtéren pedig 40°C-ban is, de pihenés/alvás közben nagyon max. a 23°C.
Nem egyformák az emberek. Ha 26°C-on kéne használnom a klímát, akkor konkrétan nem is kellene, mert felesleges lenne számomra. -
Con Troll
senior tag
válasz
Csabroncka #31065 üzenetére
25 fok van jelenleg kint. Sajnos a szigetelés nélküli falak miatt, ha kikapcsolom a klímát, napközben pár óra alatt simán felmelegszik a szoba 25-26 fokra, teszteltem. Az nekem bent már pusztulat.
A tájolás miatt nagyjából napkeltétől napnyugtáig folyamatosan telibe melegíti a nap a ház ezen részét, szépen körbejárja a 3 oldalsó falat a napsütés. -
Con Troll
senior tag
válasz
Csabroncka #31063 üzenetére
Az megütötte a fülemet, hogy a ki-be kapcsolás nem normális dolog. Általában úgy néz ki a működés, hogy kánikula elején elindítom a klímát, akkor viszonylag sokáig megy egyhuzamban, eleinte nagyon dolgozik, aztán visszaszabályoz.
Kb 1 nap múlva meg beáll arra a szintre, amin most is van: naponta többször ki-be kapcsol a kültéri (nem csak a venti, a kompresszor is). Bekapcsolásnál átlagban 15-30 percet megy, aztán 1-2 órára kikapcsol. Ez akkor így nem normális működés?
A hőmérsékletet amúgy szépen tartja így (utóbbi 1 hét grafikonja):(#31062) Chaser
Én is utálom a kánikulát, de fura módon szeretem utálni. Nekem enélkül nem nyár a nyár.
(Fura szerzet vagyok, tudom, sokan mondták már.)
-
Grande Ale
őstag
válasz
Csabroncka #31058 üzenetére
Napi 500 Ft az nem sok, 24 órára. Ez a költség szépen eloszlik, átalány fizetésnél.
Köszönöm az infót! -
Con Troll
senior tag
válasz
Nem bullshit, nyáron bent a szobában fixen <=21 fok van. Elhiszem, hogy a többség 23-26 fokra állítja, nekem az sok, 20 foknál melegebb szobában nem tudok aludni. 5 éve használom így a klímát, egyszer sem fáztam meg.
Pedig naponta többször jövök be közvetlenül a 30+ melegből a 20 fokba.
Nyilván naponta 2-3-szor gyorsan átszellőztetem a szobát + párologtatok, hogy ne száradjon ki nagyon a levegő.Szerintem, ha a klíma rendesen van tisztítva, nincs tele bacival meg penésszel, akkor nem okozhat gondot. A
hideglangyos levegőtől önmagában nem lehet megfázni. Szépen is néznénk ki, ha -megfordítva a helyzetet- télen mindenki megfázna csak a hideg levegőtől, amikor kimegy a 20 fokos lakásból a -5 fokra. Na ez a bullshit.Rövidnadrág + póló kombóban vígan elvagyok bent (amúgy nem értem a megrökönyödést, tavasszal kb. mindenki így járkál az utcán a 20 fokokban).
Nekem így jó, másnak máshogy. ¯\_(ツ)_/¯ -
Grande Ale
őstag
válasz
Ez a költség hány napra számolható?
-
Szaki2
tag
válasz
Csabroncka #30901 üzenetére
-
Szaki2
tag
válasz
Csabroncka #30846 üzenetére
Köszi!
Nekem teljesen más a lakás elosztása.
Mivel lehet ilyen jó alaprajzot készíteni? -
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #30850 üzenetére
Ezt sosem tudom biztosan,hogy áll e a kültéri és csak a szél fújja a lapátot,vag szinte állóra szabályoz.a beltéri viszűnt nem áll le,ha felnyitom a burkolatot látom,hogy forog,de nem érzem.
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #30837 üzenetére
ha nem hideget fúj akkor már ott is gond van, valóban, de ez erősen alul van méretezve, és rossz helyre is került
Szaki2
sztem pár hsz-t olvass vissza, pont a te elképzeléseddel hasonlatos megoldásról van benne szóés könyölgöm' ulak, nem tudtok legalább paintben egy nyomi tájolt alaprajzot pár perc alatt összedobni?
-
Petyuska111
tag
válasz
Csabroncka #30683 üzenetére
Köszi, remélem ilyen egyszerű lesz nálam is a probléma megoldása!
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #30597 üzenetére
Szerintem az a 6-7 nap is barokkos túlzás.Végülis 50%,vagy bejön,vagy nem.
-
válasz
Csabroncka #26466 üzenetére
Nem esek túlzásba, csak féltem a dolgaimat. Ebből baj nem lehet, kár nem érhet.
-
netpok2
csendes tag
válasz
Csabroncka #26262 üzenetére
Kíváncsi leszek az enyém állapotára jövő tavasszal, gyakorlatilag nem volt kikapcsolva mióta felrakták, max a hőfokot emeltük amikor nem voltunk itthon, de a ventillátor folyamatosan megy hűtés üzemmódban. Mondjuk ha van is benne penész valószínűleg a mostani hőkezelést nem díjazza.
-
ZnVjaw0K
tag
válasz
Csabroncka #26258 üzenetére
Csabroncka, Zeki:
Köszönöm a válaszokat! Az alapos takarításra sor fog kerülni, ez biztos. Csak azt kell még kitalálnom, hogy most hívjam a szakembert, vagy most én takarítsak és majd tavasszal hívjam, mert nekik mindegy a gari szempontjából. Feltéve persze, hogy garanciát nem sértő módon tudok hozzáférni a mókuskerékhez. Amit nem tudok viszont, hogy ez elég-e (a penész jelenlétét és mennyiségét tekintve), hogy így szezon végén kitakarítom, vagy kéne szezon közben is takarítani egyszer, vagy mindig le kéne szárítani? Mondjuk a leszárítást 0-24 üzemben nehezen tudom elképzelni. A bűz miatt a leszárítás kihagyása mellett döntöttem tavasszal, mondván lássuk, hogy fog kinézni szezon végén. Most látom, de nem tudom, hogy ez már veszélyes-e. Mindenesetre nekem nem tetszik.
TeeJay:
Lehet, nem tudom, én is csak kérdeztem/találgatok. -
elfelejtette
veterán
válasz
Csabroncka #26166 üzenetére
Mi elsősorban fűtésre használjuk, és nekünk is pont így lett felszerelve.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #25918 üzenetére
149Kw aug.1-szept 1 közötti fogyasztás....cakli pakli, tokkal vonóval....
Abban amit írsz igazad van. Tényleg kéthavonta fizettem kb. 7 400,- Ft-ot...
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #25867 üzenetére
elmü-émász terület
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Csabroncka #25786 üzenetére
De ez a hőt télen sem engedi be, pedig az nem lenne rossz
-
nesa
veterán
válasz
Csabroncka #25676 üzenetére
Látod az nálam kizárt dolog mert olyan meleg lesz a bódéba hogy hőgutát kapsz, 2-3 hétig kerestem másik kocsit mert a a szerelők 100-150 ér akarták kiszedni (a visszarakás még ennyi) az elpárologtatót , klímás el se vállalta, mondta villamosságival szedessem ki , jött is az üres duma hogy 2 nap kiszedni meg még több visszarakni... így inkább magam megcsináltam, kb 4 óra alatt kint volt, valamivel több vissza, mondjuk kedvem nekem se sok volt mert majdnem elhittem hogy 2 nap kiszedni.
Amúgy is megéri kicserélni mert ugye tisztítani nem lehet és évek alatt azért összejön a retek.
Ilyen tisztítva UV alatt.
Az új.
Ez meg 98% ban összerakva.
Ezt követően jött egy 30 órás nyomáspróba...
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #25546 üzenetére
Galamb tavasztól őszig is össze szarja.
-
LanyUs
őstag
válasz
Csabroncka #25552 üzenetére
Éjjel hideg - napközben meleg -> pára. Ráadásul nem szellőzik el -> rozsdásodás, gyorsabb elhasználódás
DeFranco: tehát Mindenkinek célszerű lenne fűteni vele heti pár órát?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Csabroncka #25546 üzenetére
a műanyag zsák alatt meg befülled mert nem szellőzik és elrohad. én nem tennék rá ilyet.
amúgy az számomra kérdéses, hogy itt miért nem érvényes ami az autókímáknál alapkövetelmény, hogy bizony kéthetente havonta szezonon kívül is meg kell járatni mert a kompresszornak kell a kenés és az átmozgatás, és a csatlakozásokat is "kenni" nedvesíteni kell a gázban levő olaj által.
sőt, ott a két-három évenkénti olajcsere alapkövetelmény a hosszú élettartam érdekében, mert a rendszert kenő olaj ugyan úgy öregszik mint a motorolaj.
épületklímák esetében erről nem esett még szó mióta érdeklődök a téma iránt.
-
LanyUs
őstag
válasz
Csabroncka #25541 üzenetére
A kültéri műanyag venti előtti védőburkolatát nem árt védeni ( hiába a tetős szerelések ). Láttam LG típusokon a naptól elgyengült majd a jég által szétvert műanyag hálós védőt. Gyermek számára már életveszélyes is a készülék ha a földön van.
Ez az én védelmem jég és nap ellen ( adler lasur plus ):ZnVjaw0K: ha az állítás nincs bizonyítva, akkor részemről zárom is az eszmecserét. Nem trollkodok ebben a témában, mert roppant unalmas... finoman pedig megjegyszem, hogy zeki segíteni próbált és tanácsolt valamit, erre kapta tőled a troll japánkodást. Nem unalmas még?
-
nesa
veterán
válasz
Csabroncka #25541 üzenetére
Én nem ajánlanám senkinek, ott lesz alatta páratartalom amit szeretni fog.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Csabroncka #25434 üzenetére
Köszi a tippeket, még nem az enyém, de tervezem megvenni, ha minden osszejonne, szóval lehet egyszer megvalositom a tanácsaid
-
válasz
Csabroncka #25427 üzenetére
8. emelet, fent a tetőn egy szigeteletlen épületben? Nem kételkedem a szavában, de ott szerintem valami nem stimmel.
Nálad mekkora négyzetmétert hűt?
-
Met
nagyúr
válasz
Csabroncka #25424 üzenetére
Hát pedig nem változott semmi.
Tavaly elég volt a 26 fok, idén nekem is és a feleségemnek is kell a 25 napközben. -
Met
nagyúr
válasz
Csabroncka #25386 üzenetére
Daikin FTX35KM/RX35KM
8. emelt (záró szint) szigeteletlen tégla épület.
Déli tájolás, 3,36 nm üvegfelület, a szoba kb. 20 nm.
A klíma nonstop üzemel, kivéve ha "hosszabb időre" elmegyünk itthonról, illetve ha vihar van.2017
Klíma 26 fokra beállítva komfort módban.
Fogyasztás júliusban 55kW (a 2016-os klíma nélküli fogyasztásnál ennyivel lett több)2018
Napközben klíma 25 fokra beállítva, venti 1-es fokozaton, billegő lapáttal
Éjjel klíma 26 fokra beállítva komfort módban (reggelre nagyon száraz lett a levegő 25 fokon, kb. 40%)
Fogyasztás júliusban 66kW (a 2016-os klíma nélküli fogyasztásnál ennyivel lett több), de már működik egy szárító gép is.Tisztítás
2017-ben a hűtés szezon végén fújtam be AM Big Klímatisztító spray-el, 2018 tavaszán a céges kötelező spray fújkálás. Most kb. havonta lefújom a hőcserélőt. A szűrőket 1-2 hetente porszívózom. -
törölt tag
válasz
Én is leírom a tapasztalataimat nekem egy olyan klíma van, hogy akik itt vannak senki nem akarna magának mégis tökéletes eddig... (Daylux DTXN25UV1B/DRXN25UV1B)
Családi ház 65nm, D fekvés végig süti a szoba oldalát a nap reggel 9 től délután 4 ig. 2 szoba ,fürdő,konyha,előszoba,étkező mindet lehűti...
2018.04-tól megy szinte egyfolytában 23°-ra van állítva. Összes fogyasztás 350 kw egy hónapra, de ebben benne van hűtő, 2 tv, 2 számítógép, mosógép, + klíma...
150 kw a klíma fogyasztása egy hónapra, de 0-24 ben megy egyfolytában. Klíma nélkül 33 fok volt a szobában most 22-23..
Egyáltalán nem hangos a beltéri sem. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Hopp, ha már fogyasztás...
Nálam a Toshiba másfél hónapja nonstop megy, (az is lehet hogy már két hónapja) , és a ket havi villanyszamlam 7 ezer forinttal lett több...
Ezen azért meglepodtem, a mobil klíma havi 10-11 ezerrel vert oda a villanyoranak, és az nem is ment nonstop, hétköznap 15-21 óráig, hétvégén ebredestol este 9-ig.
Éjjel soha ment.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest