- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Macisajt3 #49134 üzenetére
Szia!
Erre csak annyit tudok mondani, hogy meg kell nézni a gyártó honlapján. Anno vettem futáshoz egy nyakpántos modellt, illetve nézegettem klipszeseket, amiknek volt kb 5-6 ilyen számozásban eltérő változata. Megnéztem mindet (letölthető pdf-ek), és volt ahol eltérő frekvenciatartományt adtak meg, illetve eltérő impedanciát, szóval előfordulhat akár másik driver egy modellen belül, illetve nagyobb átalakítás. A legtöbbje azonban nagyon hasonlított egymásra. Csak a 00-ás különbözött nagyban a későbbiektől.
-
krichd1
addikt
válasz
Macisajt3 #49023 üzenetére
Beyerdynamic DT235, AKG K512MKII/K511, Audio Technica ATH-M30. Jó lenne, ha meg tudnál hallgatni belőlük párat, ne képek és műszaki adatok alapján dönts.
(#49024) hemaka: Lindy féle Yoga CD-880. Esetleg Shure SRH440, SRH840 párnákkal.
-
krichd1
addikt
válasz
Macisajt3 #49018 üzenetére
Ez jó kérdés, a hivatalos oldalán félig nyitottnak írják, viszont nincs az oldalán egy lyuk sem. Ha tényleg ilyen lenne, akkor lennének rajta pl: Beyerdynamic DT880 (árgép szerint 5.1-es
). Így én a zárt kategóriába sorolnám, ha még egyszer a kezembe kerül, jobban megvizsgálom. Amikor próbáltam, zártnak nyilvánítottam, meglepődve olvastam a hivatalos oldalt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Macisajt3 #49003 üzenetére
Szia!
Beyer T70p.
De inkább mondj egy árat, mert az eddigieknél már csak durvább ajánlatok lesznek. -
contaxg
veterán
válasz
Macisajt3 #44323 üzenetére
Szerintem elég hajlékony és bírja feltekerést, de nem bontható (vagyis cserélhető) a kábele. Az M30 párnája alatt kevésbé füled be a fülem mint a Shure-ok alatt. Viszont nem is annyira tartós, de viszonylag olcsón kapható hozzá fülpárna. Még a DTX910 is egy jó kis nyitott fejhallgató (nem fülled be a fül!!), de az már lehet, hogy túl sok árban.
-
contaxg
veterán
-
mzso
veterán
válasz
Macisajt3 #44278 üzenetére
Emlékeim szerint egyik sem ajánlott. Azt mondják az AKG-k szarok ezen az árszinten.
Viszont zárból nem nagy a választás. Ott van a szokásos olcsó Retro DJ. (Meg a testvére a renkforce) a dt235 10k-ért de az csak sarkítva nevezhető cirkumnak, mert az én kis fülem se fér bele. 15 körül van a shure 240A amit még ajánlani szoktak. Superluxok között van pár ajánlott az első hsz-ben. A legjobb közölük a 660-as de ahhoz figyelni kell, hogy egy tisztességes forrás kell. Pl az ipod-om kevés hozzá. De a samsung okostelefonokról jól szól. -
fattyu
veterán
válasz
Macisajt3 #44281 üzenetére
nem igazán.
518 at hordtam szemüveggel. brutál szorítóerő miatt nem osztott nem szorzott.
Azóta kontaktlencse de szemüveg helyett széles szárú ókláj. Most a k550 meg bár nem szorít úgy de olyan puha a párna hogy simán felfekszik a szár köré. Semmivel nem zár rosszabbul. -
fi:zi'k
nagyúr
-
blekike
csendes tag
válasz
Macisajt3 #44236 üzenetére
Macisajt3, mit találtam
http://extremeaudio.hu/index.php/akciok/bolti-bemutato-modellek?Megn%C3%A9zem!=Megn%C3%A9zem!#ecwid:mode=product&product=12090143
fejhallgatót keresek 10 ezerért, hát ez azért elég kedvezményes ár, olcsóbban nem tudnám beszerezni, a k512-höz képest elég nagy igy az árkülönbsége, azt minimum 13 ezerért rendelhetném meg.
-
hm74
aktív tag
válasz
Macisajt3 #44236 üzenetére
Nekem volt HD205-ösöm. Nagyon odapréseli az ember fülét a fejéhez, már 15 perc után sajgott tőle a fülem minden porcikája. A hangminősége pedig finoman szólva is közepes. Le is cseréltem Superlux 668b-re, ami ugyanannyiba került, de sokkal tisztább és dinamikusabb hangja van. A Sennheiser HD2XX sorozatát nem szabad komolyan venni. Talán HD201 éri meg az árát - szerintem - , de ezzel is biztos sokan vitatkoznának.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Macisajt3 #44234 üzenetére
Szia!
Sajnos viszonylag szűk a megfelelő fejhallgatók részhalmaza a piacon: zárt, kényelmes, könnyen hajtható circum olcsón. Ez maga a szent grál, szerintem többen itt is keressük
Szóval rátapintottál a lényegre.A Supra és a circum csak annyit tesz, hogy -ebben a sorrendben- a füledRE, vagy a füled KÖRÉ fekszik fel a fülpárna, általában elmondható, hogy a supraaural modellek párnája kisebb, de amint felpróbálod egyértelművé válik. A Suprák, bár vannak kényelmes modellek, általában hosszú távon azért megszorongatják a fület, azért 2-3 óránként igazgatni kell, vagy még inkább egy kis szünetet beiktatni. A circumok közül van amit szinte észre sem vesz az ember, teljes műszakban lehet benne lenni (de a zártba ott is bepállik az ember).
Zárt és nyitott lényegében szerintem érted a különbséget, kifelé is szól a nyitott, a zárt viszont szigetel. Ez a fizikai lezártság azt vonja maga után, hogy nem tudnak olyan szellős hangot létrehozni (magyarázatot tőlem ne várj
), és "bödönebb" hangja lesz, kevéssé szellős. Ez is olyan dolog, amiről lehet írogatni bekezdéseket, tök feleslegesen. Egyszer hallani kell, és akkor rögtön megérzed.
Amit a többiek várhatóan ajánlani fognak: Superlux valamelyik modellje (nem vagyok tájékozott belőlük). Jó lehetne például a Superlux HD661-es, amit hallottam is, de én 5 percig nem tudtam megtartani magamon, nemhogy órákig. Ez megint fejfüggő. Neked lehet kényelmes akár.
Én oda csapnám az AKG K512MK II-t, mert minden követelménynek megfelel szerintem, és a hangja sem rossz (mostanában ez lett a mániám, hogy beírogatom, mert nem tudok más ilyen modellről).
A Beyer DT235-ös is a kényelemben vérzik el, ha elvérzik, az supra például. 231PRO-m van, de 3 óra után minden bajom van alatta, amúgy szeretem.
Fisher Audio FA-003, és testvérmodelljei (ugyanaz a fejhallgató több márkanév alatt!). Sajnos nem tudom megint csak hányféle néven létezik, volt már róla szó itt a topicban.
(Pl.: Panasonic RP HTF 600 ha jól tudom). A többiek remélem kiegészítenek, vagy javítanak, ha kell.
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest