- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #50914 üzenetére
Persze, jobb a pályán futott, főleg ha még szervizelve is volt, értettek is valamennyire hozzá.
Tegyük fel, hogy én vagyok a tulaj, évente 20k km-t teszek bele, ennek egy kis része város, de nagyobb része országút/pálya. Szervizelem mindig, vigyázok rá, és ebből adódóan 130k km-nél és 6 évesen az égvilágon semmi baja nincs. Miért adnám el? De ha el is adom, miért egy kereskedésbe viszem be 1,1-1,2 M-ért?
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Kornel #50900 üzenetére
Nincs, de énis filózgattam.
Tapasztalat:
Voltam Toyota márkaszervízben, a Priusokat agyon dicsérték, egy dolgot mondtak, hogy a benzin motor vízpumpája időnként megdöglik, az 1.5 verzióra gondolok...
Asszondta a szerelő úr, hogy eddig 2 vagy 3 hoztak vissza akku cserére, egy-egy akku halt meg a pakkból.
Egynél volt teljes akkupakk csere, de 8 év gari jár hozzájuk.
A 10 éves példányok is gond nélkül mennek, egyedül az országutat nem szereti, 110 felett hangos. -
Szplöttyy
senior tag
válasz
Kornel #50310 üzenetére
Igazan nen akarlak megserteni de ezt a 28 eves "roncsot" tobbre tartom barmelyik uj muanyagfosnal... Tudod ez mindig azt csinalja amit akarok, es kb apropenzbol fenntarthato, tulestem mar egy feltengely cseren, mert szettor bal kulso csukloval kitekert kormannyal burnoutolva indultam meg minden, egyenesbe is csorgott csattogott remegett, de nem hagyott ott pedig kapott rendesen ot szemely emelkedon kanyarba kirajtolas meg ilyenek. Dizel is csak azert kell mert megint kurva sokat megyek, es jobb lenne a 7helyett 4 literes fogyi. Bar alitolag enne ez hatot is meg ot es feleg, amit nem hisuek el, es amhgyse kenyerem a nagypapa tempo. Ja es kistulzassal hibatlan allapotu ugyanilyen mint az enyem oaztrak papirokkal 70zer forint
Azert nsm hoztam el mert akk mar tetoablakos dizelt hozok h ne kelljen kulon venni mar.
-
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #49971 üzenetére
Én is a biztonság híve vagyok, csak most ez a 12 éves gumi így jött ki, ki gondolta volna, hogy az előző tulaj ilyennel járkált...
Amikor megvettük, megnéztem a profilt, 5 mm volt, mondom jól van... Aztán később néztem meg a DOT számot, és láss csodát, 2001-es
De ez még mindig jobb, mint a nyári, amit adott (azóta az már a kukában van, és helyette lett a két tegnapi szerzemény), az 1997-es volt (öregebb, mint maga az autó)
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #49962 üzenetére
Adj nekik tippet nyugodtan, elég sokan járnak 5 évnél idősebb gumin, biztos vagyok benne, hogy nem lesz ilyen jogszabály a következő jó sok évben. Országúton 90 a legnagyobb megengedett sebesség, akinek meg az autópálya esik útba, vagy az autóút, akkor ott nyugodtan mehet 90-100-as tempóval.
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #49902 üzenetére
Én senki életével nem játszok, remélem ez mindenki számára egyértelmű, hogy ami itt a fórumon elhangzik, bárki szájából, az nem szentírás.
Az én véleményem ez, a sofőr, akiről beszéltem, 40 éve vezet, soha még koccanása sem volt, idáig mindig mindenben segített nekem, és ezen a téren is, ha ő azt mondja nekem, hogy egy jól kezelt gumival 8 évig el lehet járni biztonságosan, akkor én azt elhiszem neki.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Kornel #49932 üzenetére
Köszi, tehát te kombit javasolsz. Gondolom ezeknek van olyan nagy csomagtartója, amibe belefér.
Cserébe jóval többet fogyaszt gondolom, és nehezebb vele parkolni, mint egy kisebb autóval, pl Honda Jazz - annak jól lehajthatók az ülései...Megnézem ezeket a típusokat alaposabban!
-
Xero
nagyúr
válasz
Kornel #49902 üzenetére
6 éve van nálam az autó, de már elment legalább 4-5 szett gumi. Szóval nem csak 5 évente kell váltani, hanem vannak alattomos kátyúk, szögek, kis éles tárgyak is. Alap hangon van 3 szingli gumim a garázsban, ami ilyen maradék.
(#49904) kornelka: Nekem volt már kátyú, szög (javítható), műanyag szilánk (javíthatatlan). Ráadásul a szöget és a műanyagot is német-osztrák pályán kaptam valamerre.
-
-
batai15
félisten
válasz
Kornel #49739 üzenetére
2105
dupla wéberrel hegesztet sperrel
Volt 1 bátorban ahol lakom, toló váltóval, állva hagyta a bmw-ket!
Sport recaro ülésekkel, sport kormányal meg tőcsavarral.Kívülről csak ennyi látszott.
De van ám egy aranybarna is, 15 collos felnikkel a tető fehér.
Na apukám az meg mint egy izom autó.
Bitang jól néz ki.
Nem is bánnám ha lenne egy ezeröcsim -
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #49735 üzenetére
Nem is szárazon van ennek jelentősége. Nagy esőben, nyomvályús úton nem egyszer úszott már fel alattam az autó jó gumival is. Nem kell ahhoz nagy sebesség, elég egy igen rossz állapotú kanyargós út. Illetve még akkor szokott felmerülni ez a kérdés, amikor valaki csak 2db téli gumit akar tenni az autójára. Én abban az esetben végképp hátra tenném a télit és lemondanék a vonóerőről a stabilitás előnyére.
-
válasz
Kornel #49692 üzenetére
Tudod van a mondás, hogy igazi politikus az , aki úgy tud elküldeni a fenébe, hogy már várod hogy indulhass
EQMontoya: Tételezzük fel, hogy ezzel tisztában van, és örüljünk az örömének, vagy sírjunk vele együtt ha elkapják...max mondhatjuk, hogy látod-látod, én megmondtam
(#49694) Integra: Az egyenesség és a nyers fogalmazás között óriási a szakadék. Emlékszel, hogy engem is hogy leoltottál? Mégsem rohantam hanyatt homlok modkerezni. Szimplán tudomásul veszem hogy más a véleményed. Azt vettem észre hogy ezt Te is észrevetted és azóta kevésbé nyersen oltasz le. Látod, Te is fejlődsz
-
Laraxior
titán
válasz
Kornel #49687 üzenetére
Itt nem értelmez semmit az ECU, mert nincsen mögötte lambda-szonda. Hengersoronként 2 katalizátor van az autómban, valahogy így helyezkednek el:
leömlő - lambdaszonda - katalizátor - lambda szonda - toldás - katalizátor -\
leömlő - lambdaszonda - katalizátor - lambda szonda - toldás - katalizátor -/Y-ba összemenő közösítő cső-> középdob - hátsó dob - és kipuf vég
-
didros
senior tag
válasz
Kornel #49508 üzenetére
Ezt még valamennyire bele is kalkuláltam, de ezek az óra előtt tarthatták a kulcscsomót és így ott is karcos, ahol nem kellene... + sok egyéb hasonló apróság. (Csomagtartó takaró rolónak a "pöcke" letörve és visszakókányolva szigszalaggal. ) Apróságok, de javítani az ilyesmit lehet hogy drágább, mint egy első fékcsere..
FerNandor: 2004-es. Olcsóbb is mint amennyit eredetileg rászánnánk az autóra, de mégis elgondolkoztam rajta, hogy "igáslónak" talán jó lenne nekünk.
-
zoo8800
veterán
válasz
Kornel #49493 üzenetére
Akkor már inkább 1.2 egy nagyobb kocsiban
-
JanR
addikt
válasz
Kornel #48398 üzenetére
Nem fogom megmagyarázni, számomra nem jön be a diesel. Részemről lezártam a dolgot.
mod: Jó, kicsit túlreagáltam, csak az ismeretségemben, mikor feljön ez a téma és én ragaszkodok a benzinhez, akkor sűrűn ba**tatnak vele, hogy miért. Pedig nem is 1 közülük, csak költ az autójára, hogy egyáltalán használni tudja... na mindegy. Elsiklottam a pojén felett most
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Kornel #48378 üzenetére
ahogyan 1.3 meg 1.4 szívót a másik, 1.3 tonnásba:
[link]
[link]vezettem 1.4-es benzin sedant, borzalmas. nem megy, lefullad, varrógép... és ez még friss jogsival volt ahol nem sok autó volt a hátam mögött. más kérdés hogy már a 118 lovas 1.9 318i is kevéskének érzem városon kívül. mert az is sajnos, rövid az ötös, de négyesbe se húz annyira ahogy néha kéne. nem rossz de 150 ló (320i) már jobb lenne
-
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Kornel #48361 üzenetére
Jaja, énis anno kereskedőtől vettem első autóimat, volt egy 1.7 astra szívó dízel fapad lépcsőshátum, imádtam... Folyt az adagoló, és így evet 5 litert.. Elvileg 170.000 vettem, gyakorlatilag a mecha óra visszapörgött egy fél év alatt 350-re
.
Néztem mint rozi a moziban, én 380-al adtam el...
Aki megvette, rendberakta, kilakatolta, visszaterke "természetesen" 180-ra, aztán keresett egy madarat.
Ezért röhögök amikor a friss tulajok megveszik álmaik netovábbját, egy dízel opelt, vagy egy kombi dízel passatot, és leírja a népítéleten, hogy mekkora szarok már ezek itt kéremszépen, mert a fél autót ki kellett cserélni..
Ja.
Az hogy csóró kb. 500e km-el vette meg, persze 170e mutatott az óra, az eszébe nem jut..
Minden ilyen visszatekerősnek levágnám a kezét.
Egyébként baszhatjuk a műszakin lefényképezett műszerfalat is, mert nemrég a passatklubbon egy kolléga kérdezte hogy ugye már fényképezik a km óra állást igaz? mondtuk, hogy már kb. két éve..
Válasz: húha, akkor gyorsan el kell menni visszapörgetni... No comment.
(ennyit a szervízkönyves, megkímélt kocsikról...) -
-
-
tresh
veterán
válasz
Kornel #47904 üzenetére
1.6 hdi szerintem ekkora bódéba felejtős..2.0 fölött szigorúan
Típus hibákat passzolom de hogy miért jó választás az nagyon egyszerű: első pont a köztudatba mindenki szerint sz@r francia így jóval olcsóbb mint hasonló társai és fiatal példányokat lehet megvenni jó felszereltséggel jó áron..hátránya hogy ez által elég sz@rul tartják az árukat. [link] << egy TC-s cikk mondeo vs 407 vs superB
-
-
Integra
titán
válasz
Kornel #47879 üzenetére
Honnan származik az általunk forgalmazott motorbenzin és gázolaj?
Cseh Köztársaságban, Lengyelországban és Szlovákiában a LUKOIL az üzemanyagokat a helyi kőolaj-finomító társaságoktól vásárolja meg. Magyarországon a LUKOIL, a kőolaj-finomítóktól származó üzemanyagok mellett saját forrásból - az elmúlt pár évben jelentős mértékben modernizált PETROTEL romániai kőolaj-finomítóból - származó üzemanyagot is forgalmaz. A Dunán folyami hajókkal a dunaföldvári tárolóba szállított üzemanyagot tartálykocsikkal szállítjuk a magyarországi töltőállomásainkhoz.
-
Integra
titán
válasz
Kornel #47600 üzenetére
azért az intercooler nem pici, el is kell helyezni meg a külön kört is kikell építeni a motortérben, és nem passzol az be a legtöbb kis motortérbe, ahol már amúgy sincsen semmire hely. szerintem könnyen kimutatható a többlet költség is.
persze aki ilyen kis szart vesz aztán oda az egész, magára vessen, megette a marketing bullshitet. illetve ez a kereskedő hibája is, hogy nem tájékoztat rendesen. lehet, hogy ha rendesen ismertetné a turbo motor használatát, úgy megijedne a szimpla vásárló, hogy inkább nem vesz semmit, mert sok lóvét csenget ki, vagy veri magát hitelbe... -
Revolit
senior tag
válasz
Kornel #47614 üzenetére
Én soha nem vezettem előtte, szüleim ilyen féltős típusok, és soha nem adták oda kocsit hogy vezessem jogsi nélkül
Szóval úgy mentem tanpályára, mondtam is oktatónak hogy soha nem vezettem, elmagyarázta mit hogy, jól le is fulladtam egyből, meg másodszorra is és még párszor
Aztán rögtön első nap óra végén "itt jobbra" ami kivezetett a forgalomba... nem tudom hány liter vizet izzadtam, és emlékszem, hogy azt néztem, hogy az ablakörlőhöz képesz hol az útpadka, ahhoz képest tartottam nyomvonalat (vagyis próbáltam)
Na mindegy, szóval azért szerintem az nem igaz, hogy csak akkor elég, ha vezettél előtte... elsőre mentem át tanpályás vizsgán (nem jut eszembe neve) és másodszor forgalmin, utána már a saját első autómat önbizalommal vezettem, szerintem friss jogsishoz mérten egész jól. A kresz miatt voltam csak bizonytalan, meg bizony követtem el "mazsola" hibákat úgy mint zöldet kaptam, azt hittem enyém az út, de én kanyarodtam szembe meg jöttek, dudáltak is rám ezerrel.
@DeFranco: jó hát ha nem tanítják meg akkor értem... szerencsére én régi swiften tanultam, azt annyira nem féltette oktató, tudta hogy mindent kibír az
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel #47600 üzenetére
Hehe, erről haver jut eszembe, mikor megvette az első turbós kocsiját, lejött a pályáról megállni inni egy kávét. 150-el tolta előtte huzomosan, majd megáll a kútnál elfordítja a kulcsot de a motor jár tovább. Emberünk ledöbben gyorsan hívja is a márkaszervízt, ahol megnyugtatták: ez azért van, hogy ne nyírja ki a turbót, 5 perc és magától leáll, nyugton vegye ki a kulcsot, zárja be a kocsit és kávézzon.
Van ahol figyelnek erre is (Toyota)...
-
tomcsi23
veterán
válasz
Kornel #47600 üzenetére
Igen, ez egy másik téma.
Amúgy van egy "ismerősi" ellenpélda, konkrétan 1,8T-s Leon. Na az a júzer magasról tesz rá, hogy hideg vagy meleg. Indulás után 2 sarokkal már padlózza, visszahűteni ha épp úgy jön ki, de amúgy nem szokta. És még gyári a motor, a turbó. Nem mondom, hogy az a követendő példa, de normál használat mellett, _kicsit_ odafigyelve, nem kell betojni egy turbóstól.
Mondjuk utóbbi pont nem válasz a hsz-edre, ezt csak úgy írtam. -
whitezo88
nagyúr
válasz
Kornel #47600 üzenetére
tervezett elavulás... melyik autónál is van az (downsizinges), hogy a motor gyakorilatilag száz-egynéhányezer km után kileheli a lelkét? és lehet generárolni, jóesetben? nem jut eszembe valami 1 literes turbós.
a timeres hűtés még az mk2 octaviánál is van szívóbenzinnél, legalábbis az hogy nagy melegben autózás után leállítod a motort és még zúg a motortérben egy kicsit. gondolom ez az.
-
amargo
addikt
válasz
Kornel #47408 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Bár mi a gond a fóbiával?
Az új pl számomra szimpatikus volt, főként mert az 5-ös elég hosszú benne - igaz városban cserébe alig lehet belerakni..
hdman:
Igen a G asztrát nagyon sokan mondják, alkatrész is van hozzá dögivel. Barátomnak 1,4-e volt és igen az olajat szereti.(#47411) joamilestoné: Corollám volt előtte nagyon elégedett voltam azzal is. A Civic-ről a száguldó koporsó jut eszembe, almera-t nem ismerem, de Revolit írása alapján kétséges.
-
Typhoon47
senior tag
válasz
Kornel #47375 üzenetére
hát nem sokkal
meg az egy elég szar széria(w220) is lett mercihez mérten. az a baj, hogy akkor kezdett a merci rendesen avultatni, na most ez rendesen meg is látszik mire eléri az "elérhető" kategóriát az áruk. újonnan 5 éves korig még úgy igen, de utána elkezd fájni. de még egy szépre is elmegy évi +200k állapotfenntartásra. a tankolás még hagyján..
-
DeFranco
nagyúr
-
akos727
senior tag
válasz
Kornel #47099 üzenetére
Yaris nem igazan tetszik kulsore, elegge idejet mult
Viszont a Jazzen mar gondolkodtam en is, de inkabb a dieseleket kezdem atnezni tuzetesebben. Nem lenne agyon rugva a kocsi, nonemu osom hasznalna az ido nagy reszeben, illetve ritkan noverem, mivel en kulfoldon ugykodom az ido nagy reszeben
. Kicsit regiek mar a Jazzek, amik belefernek a keretbe(2002-2003), de tudom, nem evjaratot, vagy kilometert veszunk...hanem allapotot. Esetleg mas benzines amit tudnatok ajanlani? Mitsubishi 1.3mas Coltja nem az igazi? Nepitelet alapjan szeretik a nepek, persze van 1-2 amelyiknel voltak problemak, de ilyen mindegyiknel akad. En szemely szerint japan (illetve amerikai
) technikara eskuszom(Rotary engines for a life
), anno volt CRXunk is, azt nagyon szerettuk
, de persze nem hatarolodom el az europai markaktol sem, ha jok, marpedig jok azok is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Kornel #47106 üzenetére
a japan gyartok regota megosztjak egymassal a motorok fobb alkatreszeit, hogy a gyartasi/fejlesztesi koltsegeik alacsonyabb lehessen a tobbi orszag gyartoi elleneben
pl a regi egy literes Swift es a Charade motorjanal is egesz veletlenul elegge egy rugora jart az agyuk a dugo es a fotengely mereteiben... de meg a GTti-é is egyezik ezzel
vagy pl a Honda Civic VTI es a Mitsubishi Colt Cyborg ZR motorja is tized mm pontosan egyezo furat-loket aranyu es loketterfogatu... vajon mé?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest