- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #111532 üzenetére
valld be, hogy csak trollkodásból vállaltad a topikgazdaságot
az egyik legnagyobb flémember meg off-phosó vagy, ami nem feltétlenül baj, kicsit sajtreszelősen, de élvezem. viszont egy kicsit monty pythonos pont a te fejeden látni a rohamosztagos-sisakot.
nem mellesleg ha jól emlékszem pont azért lettünk áttéve a fáradt gőzbe még anno domino mert így nem zavaró a topic lazasága, de úgy látom halandornak más elképzelése lett. megint.
szóval szerintem ezt ne nagyon erőltessük, nekem mindegy mondjuk, mert nekem csak jó, ha innen is kiveszik az a kis élet ami van, annál több marad másra, de azé' mégis csak jobb lenne ha maradna ahogy volt.
-
válasz
bitpork #111469 üzenetére
nem mondtam hogy rosszul járt, csak arra akartam célozni hogy az új autó sem feltétlenül hülyeség, főleg a cégeknek
és hogy nem annyira drágák az autók újonnan mint azt sokan gondolják
vagy még azt is meg lehet említeni hogy pl a vw egy hazai vásárlású, itthon szervizelt autónál 4 év jótállást ad, a külföldről behozottnál pedig csak az alap 2 év van -
Kornel
veterán
válasz
bitpork #111438 üzenetére
Pont ezen morfondiroztam, hogy elkezdek mobile.de-n nezelodni.
Nem bannam ha lenne kint ismeros is hozza, de nincs...Defranco: van benne valami
De ez van, most olyat akarok, amit egy ideig nem cserelnek le, ezert is allok neki hamar a keresesnek, es a feltetelek meghatarozasanak. -
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #111434 üzenetére
persze, 2 millióért várja a csodát és csodálkozik, hogy nem jön. új nyunyukira 4+M zsenánt, használt "rendes" autóra szintén. Most ha valaki megadott feltételekkel keres használt autót, akkor valamilyen szinten kompromisszumot kell kötnie, új autónál gyakorlatilag az ár az egyetlen korlátozó tényező.
-
footy
addikt
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
bitpork #111332 üzenetére
Fillérb@szó nem akarok lenni, nehezebb utána eladni az ilyen autókat. Maradnék a hibridnél/kisbenzinnél/kisdízelnél. Mercedes A osztályban lévő 2 literes dízel motorról (A180CDI, A200CDI) mit tudunk? Fogyasztásuk 6 liter körül van, annál azért el tudnék képzelni kevesebbet is
-
tomcsi23
veterán
válasz
bitpork #111326 üzenetére
Jaja, jó eséllyel majd csak a 2. tulajt fogja érzékenyen érinteni.
Csaby: a kipörgésgátló is lámpázik, ha komolyabb a beavatkozás.
EPS teszthez kanyarban kell próbálgatni, csúszósabb útfelületen, gáz nélkül.
Amúgy ha ASR van rajta, akkor csak az lesz, esetleg EBD is, ami elektromos diffi-zár. Az ESP-hez ESP felirat is "jár". -
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #111285 üzenetére
Elvégre egy szépen becsomagolt golf4, az meg dízellel jó
Az optikai tuning biztos termel akkora leszorítóerőt, hogy tapadjanak a magas minőségű Triangle sportabroncsok... Eeeeekkora egy fost, szegény autó. Bár a tulaj csak igazodott a piaci elvárásokhoz, mert a 2. generácóból már volt gyárilag is dízel, amiért vérzik a szívem, mert oké, hogy a TT nem "igazi" sportautó, de azért sportos, nálam már az se fér össze a dízellel.
-
Laraxior
titán
válasz
bitpork #111269 üzenetére
computer nem ír semmit.
Ráadásul a hűtővíz hőmérséklet mérő bizbasz is villog állandóan, arról sem ír semmit a computer, mintha semmi baja nem lenne, de jelez, hogy valami nem tuti, de melegszik rendesen a víz, meg minden.
Jajisten ments az olyan brigádtól
Itt azért basztattak, mert franciát vettem, ott meg azt hallgassam, hogy 1200kg-ra 75LE, kevés,nem megy sehova stb'szomnak se hiányzik ez
-
Laraxior
titán
válasz
bitpork #111267 üzenetére
Facebookos kép, nem találtam az eredetit
Sima 1.4, 75LE, gázosított a szekér. Csajomé, nem az enyém
Nehezen indul szegény, majd megyek érdeklődni, hogy mi a baja, bár most volt szerelőnél, csak nézték, de mondani nem tudtak rá semmit. Na mindegy, semmi extra,ha lesz új autóm jövök képekkel, de nincsen kilátásban -
thomeef
őstag
válasz
bitpork #111227 üzenetére
Úgy körülbelül ezek futottak végig az én agyamon is, ha eladom mindenképp hibásként adnám, nem tudom így mennyit kapnék érte. Ha minden kötél szakad ki tudom perkálni a 400k-t érte, ha csak nem sokkal olcsóbb megoldás only motor csere. Kérdés hogyan tudom ellenőrizni milyen motort veszek? Nem lesz e ugyanúgy szar, mert mondjuk benne van már 400k kilóméter.
(#111225) TaaT: 1.5 dci igen.
Ha többen azt mondjátok hogy a felújítás lenne a legésszerűbb akkor megfontolom mindenképp. Mondjuk elsőre alapból azt mondtam hogy 400k-t erre? Semmiképp
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #111183 üzenetére
Onnan indulunk, hogy korrekt mesterember is fehér holló, normális szerelőt nem találni az országban csak szökőévente egyet, az is be van táblázva 2017 karácsonyáig vagy 200 km-re van. Nem túlzok, nézd meg az itteni eseteket, egy olajcserét nem tudnak megcsinálni, egy stabpálcát nem tudnak diagnosztizálni, lehúzás meg maszatolás megy mindenhol. Ha megfizeted sem kapsz szolgáltatást és szakértelmet. És ez nem saját tapasztalat, látom mi megy.
Így válassz szerelőt kétgyerekes egyedülálló anyaként. Persze lehetne neki ajánlani, konkrétumokat odatenni, de addig általában senki nem jut el, csak megy a refrén hogy jomekkenézi.
A szent papírod is ugyanez a kotta, TC-s barátaid is eljátszották, ott is ment a kedvesuramezfeszes 'szt közben esett szét a gép, erről ennyit. Érdekes módon a szintén szentpapíros csaó meg nem tetszik, kicsit egyoldalú ez.
Persze van jó szerelő (valahol, biztos), és végtére is tényleg jól meg kell nézni, ha jó meg kell venni, én is így vettem autót, de ez tanácsnak kevés, okoskodásnak meg halvány.
Általában eddig jut el a történet, aztán meg erős cipőnézés, hogy hát a japán az mindig jó választás csak drága hozzá az alkatrész.
Pontosan tudom, hogy mekkora kín autót venni egy laikusnak és pontosan tudom, hogy az ilyen lózungok csak felcseszik az ember agyát, és inkább jár taxival, én is rengetegszer bele tudtam volna b.ni a monitorba annak idején.
Nagyon nagy mákom volt, hogy két ember bevállalta innen, hogy segít, és gyakorlatilag választott nekem autót, de ez szerencse volt, nem univerzális megoldás. Meg marha nagy kurázsi hogy azt tudtam mondani, hogy ebben a témában szép lehetek de okos nem, és két fórumarc szavára leteszek az asztalra egymillió forintot (plusz a járulékos 200k). Simán megszívhattam volna és csak magamat okolhatom. Pedig akkor még nem volt gyerekem, férfiből vagyok és volt lehetőségem utána- meg a spanok nyakára járni. Csináld ezt meg nőként, gyerekes anyaként.
-
Declare
őstag
válasz
bitpork #111149 üzenetére
Sajnalni nem, kell, nem hülye vagyok, csak mashogy gondolkodunk
masok talan a prioritasok, mas a gondolkodas mod.
Pl engem pont az a tudat nyugtat meg, hogy kb 50 euro/ev ert cserebe ha holnap rommatöri egy öz a kocsimat, akkor a biztosito kifizeti a karomat. Te meg azt mondod, ugyan miert ugrana ki az öz.Mind a kettö rendben van szvsz, mivel jövöbe egyikünk se lat
-
Declare
őstag
válasz
bitpork #111139 üzenetére
Ok casco, az egyeni merlegeles. En fizetek kb 20-30k Huf körül evente ilyen teil cascoert, amiben van vadkar, termeszeti kar, vandalizmus...stb.
En amikor a kocsimat vettem, ugy vettem, hogy megneztem, hogy ennyi idösen, ennyi km-el mik jöhetnek elö a kocsin. Kettöstömegü (azt a tulaj nemreg cserelte, pipa), turbo 100-250k (relevans kockazat), dizel rendszer finomsagok (2-300k, nem gyakori, de könnyen beeshet). Igy azt mondom, ha van egy 4-500k talonban, nagy baj nem lehet, egyeb futomü vagy barmi 100-200bol legroszabb esetben is megvan, egyszerre meg kicsi az eselye, hogy minden bedöglik.
Ha benzinest vettem volna, nyilvan fiatalabbat kapok, nincs turbo, kettöstömegü....vannak ilyenek, hogy lambdaszonda, mitoom en....legroszabb esetben is 100-200k eleg kell legyen.
Ha ugyan ezen az aron egy dizel, premium, öszkerekkel, automataval....Nyilvan megnezem, mik az adott esetben a gyakori problemak, mennyibe kerülnek, de sacc, exhasra csak az automatara ra lehet dobni könnyen azt a 2-300k t, turbo nyilvan dragabb, mint az astraban es a munkadij is, összkerek hajtas nem tudom, de ott is azert ez az elszallhat, ami nem 50-100k....es ugye idösebb lesz, több km el, nagyobb rizikoval, hogy valamit mahinalni kell. Szoval nem aludnek nyugodtan, ha ugyan ugy csak 4-500k lenne talonban, amit egy allroadnal egy szervizben sokkal könnyebben otthagyok, mint az astranal.
En lagalabbis igy gondolkodom
Ebben a cikkben fejtegetnek valami hasonlot, amire gondolok.
-
haddent
addikt
válasz
bitpork #111139 üzenetére
Az 5x akkora futásteljesítmény általában feljogosít arra, hogy azt gondolja az ember, hogy 5x olyan hamar 5x annyi dolog fog 5x annyira drágán elromlani. Szerintem. Aztán lehet a Suzukin és az Opelen kívül más nem szokott elromlani, márkaszervíz csak az olyan ortodox hülyéknek van akik szokták cserélni az olajat meg a gumit. Múltkor is láttam egy X6 -ot tükörsima gumival. Biztos ez a jövő évi új forma 1 autó és csak pályán használja, biztos nem azért mert arra már nem gondolt és nem futotta rá
-
Declare
őstag
válasz
bitpork #111126 üzenetére
Arra gondol szerintem, hogy egy regi premium auto fenntartasi költsegei ma is premiumok lesznek...hiaba zuhan 1/10 re az ara. Te sem annyit költesz az allroadra, mintha vttel volna egy sima manualvaltos, összekerek nelküli astrat mondjuk. Ez az amivel sokan szerintem nem kalkulalnak. Van pl 3 milliom, abbol vehetek egy par eves polot, de vehetek egy 15 eves a8 audit is.....cskhogy a polo eves fenntartasi költsege lesz x, az a8 audie meg 10x.....es az a nem mind1
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
bitpork #111103 üzenetére
A benzineshez képest gondoltam a spórolást.
Tudom, vezsteséges az autózás, és minden kormány azon dolgozik, hogy még veszteségesebbé tegye.
j.bravo Értem a kérdést, de nem lehet egyszerűen válaszolni, mert attól is függ, mi romlik el időközben. Az ideális eset, ha csak a kopókat cseréljük és mondjuk kopónak számít a turbó, lendkerék, féltengelycsukló, futómű, fékek?
A 2.4-el 7 liter körül el lehet járni, ami nehezen hasonlítható a benzineshez, mert ennél a fogyasztásnál a dízel nyomatékosabb, és gyorsabb haladást biztosít.
-
j.bravo
addikt
válasz
bitpork #111093 üzenetére
Jogos, rengeteg úton-módon szennyez az autózás, nem tudjuk mindet rögtön töredékére redukálni, de valahol el kell kezdeni.
Az adó részébe én most bele se gondoltam, azon majd ráérek dühöngeni ha végre veszek is valamit; egyelőre leragadtam a környezettudatosságon, illetve - főleg - azon hogy ezt gyakran sötétzöld módon közelítik meg, és csak arra gondolnak hogy a villanyautó nem füstöl - ja, a városban nem húz füstcsíkot, helyette a Kelenföldi hőerőműben vastagítja azt ami kijön a kéményen -
-v-
addikt
válasz
bitpork #111090 üzenetére
Ezt megtanulhatod ugy is, hogy kozben tamogatnak
Ennyi erovel hiaba a jo anyagi hatter, mondjuk ugyanugy azt hogy fiam, nem segitunk lakasban nem segitunk semmiben, vegyel fel hitelt oldd meg .. ja hogy mi hegyvideken lakunk 500nm-en es panamera gts-el jarunk meloba? Nembaj te berelj magadnak 1 szobas albit a nyockerben, es dologozz haki akarod fizetni. Azert ez erzed, hogy nem igy megy
ettol meg ertekelheti azt, amit elert. Csak mondjuk nem feltetlen ugyanaban kell akkor gondolkozni, aki pincebol indul annak a sajat auto is nagy dolog, aki meg jobb helyzetbol annak lehet tok mas lesz az amit onerobol er el, semmi osszefugges sincs.
-
j.bravo
addikt
válasz
bitpork #111069 üzenetére
Tök jó ez a dolog, csak ne feledkezzenek meg róla hogy CO2 kibocsátástól mentes forrásból több delej jöjjön (volt ugye a garázstetőre napelemes utalás, ötletnek nem rossz csak elterjeszteni nem oly triviális, főleg ha durva "bünti" van a napelemre mint volt a felháborodás nem is olyan rég). Ha szén-, vagy gázerőműből jön, akkor a villanydelej ide-oda alakítgatásával meg szállítgatásával együtt rosszabb lesz a hatásfok (és azonos menetteljesítményre több co2 kibocsátás) mint ha benzinnel vagy gázolajjal menne az ótó...
-
Integrale
veterán
válasz
bitpork #111069 üzenetére
fi:zi'k
Norvégiában már idén kifutnak a támogatásra fordított keretből, akkora mértékben terjedtek az elektromos autók.
Gyakorlatilag a saját farkukba haraptak, olyan mértékű volt az állam részéről, sok modell esetében 50% is akár, hogy ezzel elérték ugyan amit akartak, de átestek a ló túloldalára az ő szemszögükből.
Ezért várhatóan 2017-től felére csökkentik a támogatást. -
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #111012 üzenetére
Akarok kocsit venni, megvan a kiszemelt, úgyhogy most már aztán segítsetek: adjatok péééénzt!
tényleg megvan a kiszemelt, csak a keret 1,3x-osa, bdspcsbamiután megnéztünk 600 és 1,2 között néhány romot, elmentünk megnézni ezt 1,5-ért. nem kellett volna, mert tényleg kurvajó.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork #110938 üzenetére
Láttunk már sokat futott PD motort, csak olyan, mint Kossuth bicskája. 1892-ben már nagyon tompa volt, kicserélték hát a pengéjét. 1927-re a nyele is nagyon berozsdált, kicserélték hát azt is. De a szelleme, az még Kossuthé!
Egyébként pedig nem dízel vs benzin vita van, pont arról van szó, hogy a benzinesekkel is egyre rosszabb irányba megy a szabályozás...
-
tresh
veterán
válasz
bitpork #110758 üzenetére
Ez stimmt csak itthon nem igen van hozzáértő vagy aki van az tele van munkával és hónapokra betáblázva. Gondolom neki meg minél hamarabb kéne az ootómobile
Nem tudom én tuti valami 1.9 pdtdi néznék asz motorkód azt hiszem ez van az a3/g4 amit szoktak dicsérni aztán valami értelmes automata ( abból passzolom melyik a jó) és a gatyáját se eszi le és sokáig el lesz vele. Vagy passat b5.5 automata szintén diesel
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
bitpork #110756 üzenetére
Azt akarod neki ajánlani,hogy vegyen egy ilyen autót, borítsa szét a motort, hogy megbízhatóvá tegye, majd kaparja ki a DPF-et? Mert A PD-nél erre nincs hot fix. Egyszerűen rossz a PD motor DPF menedzsmentje
No de most komolyan, miért szivatnád ezzel a motorral, mikor van ebből 1.9 77kw PD, ami gyakorlatilag a világból kimegy, azt sem fogja tudni, hogy van benne olajpumpa, meg annak tengelye, meg kiegyenltő tengely, meg DPF... .
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
bitpork #110481 üzenetére
Tudok egy forrást, akik Priusokat hoznak be Franciaországból, évek óta. Amiket árulnak, teljesen biztonságossá vannak téve ebből szempontból, csak trélerrel lehet vinni.
Így, ha elektronikailag biztonságos, így se jöhet szóba egy Prius? Vagy ami kívánatos falat, az trélerrel is kívánatos, ne kísértsük a szerencsét?
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bitpork #110669 üzenetére
Hát, volt egy olyan eset, hogy egy cső le volt róla csúszva, emiatt folyton letiltott az autó menet közben, azt mondták, még pár hónapig így lett volna, és jobb esetben 300 ezer (turbó) rossz esetben kuka az egész motor. Szóval, nem tudom, az mennyire jó állapotú, em tudok róla, hogy nagyobb baja lenne, jelenleg.
Nem megy sokat városban. 150 ezer kilométernek talán az ötöde városi.
-
válasz
bitpork #110663 üzenetére
ha végre megérkezne már
dicsekednek a kereskedők hogy milyen sokat eladtak már, meg hogy még a tesztautókat is előre eladták
azt nem értem miért nem rendel akkor 30-40 db ot hogy tudjon adni azonnal
szivesen kötöttem volna én is kompromisszumot a felszereltségben ha cserébe nem kell hónapokat várni
keveset használtat lehetett volna németben de nem olcsóbb mint az új és csak a magyar autókra adnak 4 év garit a külföldire csak 2 van -
-v-
addikt
válasz
bitpork #110639 üzenetére
Na és amiknek nem örült? Nincs odaírva a topik címébe, hogy csak olyat írjatok ám, ami tetszik a kérdezőnek
ha valakinek az a véleménye, hogy ennyiért bicajt kell venni, akkor azt fogja válaszolni a kérdésre. Az is vélemény, nem jobb nem rosszabb mint a tiéd
Lehet az fog segíteni a kérdezőnek a jó döntésben. Lehet a te véleményed, ki tudja. Nincs abban semmi rossz, ha elhangzik ez is, az is ...
-
footy
addikt
válasz
bitpork #110562 üzenetére
Elhiszem, csak az nem értem, hogy hogyan lehet ezt km-ben megadni, mikor egy városi használatnál többször annyi korom képződik mint autópályás futás esetén. Na meg jópáran tisztítják már a DPF-et.
(#110584) ADAM1337
Ha kell a dinamika, akkor az 1.6MPI-t felejtsd el. Az csak arra elég, hogy komótosan eljuss A-ból B-be.
Először nekem is bejött nagyon a leon2, de könnyen meg lehet utálni. Tele van ergonómiai bakival.
A küszöb például vagy 30 centi széles, ami nehézzé teszi a kiszállást. Majd minden beszállásnál bevertem a fejem a tetőbe pedig nem vagyok egy kosárlabdázó(174cm). Körforgalomnál olyan leszel mint egy keljfeljancsi, mert az A-oszloptól semmit nem lehet látni. A pohártartó használhatatlan benne, mert ha 3-asban vagy 5-ösben van az autó, akkor nem tudod kivenni az innivalót. A hátsó pohártartó pedig eleve kiesik ha van könyöklő a kocsiban. A hátsó ajtó kilincse tök jól néz ki hogy rejtett, de mindig megáll benne a hó.
Szerintem próbálj ki egy Bravót mielőtt a Leon mellett döntesz. A személyes véleményem az hogy a Bravo sokkal jobb autó. -
TaaT
nagyúr
válasz
bitpork #110597 üzenetére
Amint észrevehetted azért szállingóznak a tippek. És hogy én se maradjak ki, külföldön vannak ingyen elvihető autók. Facén is volt aki felajánlott autót mert már nem használja.
Másik tipp, haver szuzuki szalonban dolgozott, egy új swift-be beszámítottak egy GTD kettesgolfot, azt beszerzési áron odaadták neki, ami 86e ft volt ha jól emlékszem... Szal ha van ilyen helyen ismerős lehet érdemes körbekérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest