- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Remekelek28 #117882 üzenetére
Ennel lenyegesen olcsobb volt?
[link] -
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117890 üzenetére
hamis szervizkönyvre. az eredeti szervizkönyvet le lehet csekkolni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117878 üzenetére
kiánál nincs elektronikus központ. amikor kiában gondolkodtam, felhivtam a pecsétes szervizt, tök segítőkészek voltak (mint mindenki más is)
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #117882 üzenetére
A kereskedővel nár beszéltél, akitől vetted? Az láncos motor,de más is adhat hasonló hangot. Csak alapjáraton,vagy fordulaton is csörög?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Akarsz tanácsot is? Ahhoz több infó kell:Évjárat,típus,motor? Biztos, hogy láncos?
-
Kornel
veterán
válasz
3 eves auto, es csorog a lanc?
Eslo magyar tulajtol mennyi lett volna?
Te mennyiert vetted?
Csak hajt a kivancsisag, felre ne erts, nem kotekedni akarok. -
roberto211
őstag
válasz
Milyen autót vettél végül?? Lemaradtam kicsit.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #117874 üzenetére
Sok mindent nem írtál. Mikori az autó? Mennyit futott? Milyen motor van benne?
-
válasz
Remekelek28 #117872 üzenetére
Ha hataron tuli a vallalkozas akkor itthoni szabalyok nem vonatkoznak ra. Adott kozig teruleten ervenyes fogyvedelmi torvenyt kell ismerni.
-
válasz
Remekelek28 #117862 üzenetére
Szerintem itt többféle határidőt említesz ömlesztve
Nem ez a szakterületem de szerintem fő esély a Ptk. 6: 158. §.
"6:158. § [Hibás teljesítési vélelem]
Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen."
A bizonyítási teher a vállalkozásé 6 hónapig (hogy nem volt hiba). Ha magánszemélytől vetted akkor tied a bizonyítás (hogy már hibásan vetted), az elég reménytelen lehet (de ez technikai kérdés, ehhez aztán pláne nem értek).
-
válasz
Remekelek28 #117862 üzenetére
Kereskedéstől vetted? Mármint a kereskedő volt a tulaj, vagy csak közvetített?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117857 üzenetére
miért is?
láttad a szervizkönyvet,nem? -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Ha nem új az autó, kopásból eredő hibára nem kapsz garit. A hengerfej tömítés nem tud elkopni, a vezérműlánc el tud. Nem összekeverendő. Kereskedő csak nem kopásból eredő rejtett hibára ad fél év garit.
-
Kornel
veterán
válasz
Nem akarok beleszolni, de megmondtam, hogy mi lesz a vege.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117851 üzenetére
szerintem igen. ha úgy irták a garis feltételt, h kötelező évente szervizelni, akkor bukták a garit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117837 üzenetére
barátom munkatársa pl jelezte a szervizben, hogy 30ezernél csörög a tsi lánca. erre: használja csak nyugodtan. 40nél elszakadt, vw kénytelen volt komplett blokkot cserélni. megérte..
nekem sajnos nem jött ki garidőben, úgyhogy magam álltam. full gyári szett 130-140volt, és még talán 30at kértek beszerelésért. és az audis barátom szerint ez már tényleg ki kéne birjon 180e km-t. elmúlt 7 évben, mióta láncos TSI létezik folyamatosan upgradelték az alkatrészeket, letették a nagyesküt, h most már nem lesz nekem több bajom vele. így legyen.
-
thomeef
őstag
válasz
Remekelek28 #117593 üzenetére
Köszi srácok
Akkor mielőtt elindul a kocsiért ezt azért tudatom vele szépen
-
Declare
őstag
válasz
Remekelek28 #117538 üzenetére
Nem a hepehupas uttal van a baj, vagy a benzn minöseggel, vagy az alkatresszel. Azt egy ceges kocsi megkapja, a gond a hasznalattal van. En is azt tapasztalom, hogy egy ceges autot sokkal nagyobb esellyel fog nem törödöm modon hasznalni meg az is, aki a sajatjat jobban ovja. Aztan van persze az a fajta, akit nem erdekel, fogalma nincs rola, nem nez utanna, hajtja, tapossa, tiporja, mert az auto arra van, hogy A-B be elvigyen, azt kesz. Ha sajatja, ha nem.
(#117537) DeFranco
. Mondjuk a nemetes hasonlatot nem igazan ertem. Egy nemetnek semmivvel nem elrasztobb a nemet szerviz, mint a Magyarnak a Magyar. Te sem azt nezed otthon, hogy hu milyen draga az olajcsere, bezzeg ukrajnaban/romaniaban/etiopiaban mennyivel olcsobb
Neked a Magyar arak a normalisak, azzal kalkulalsz, a nemet meg a nemettel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Remekelek28 #117535 üzenetére
A cégek általába a gyári utasitásokat követik. Családba van és én is sokat utazok mellette. 30 ezrenként szervizelik. Bir annyit egy olaj?
Ami neked fekvőrendőr vagy kátyú,az neki hullámvasút,vagy egyenes út.Ezt írtad. Ez az első tulajos max. 5-7 évesen lecserélni szándékozott kocsira is igaz, akkor is ha magánkézben van.
Felesleges neki többet törődni a kocsival, ennyit elmegy ridegtartáson is, aztán meg szívjon vele a következő tulaj, neki ki kell gazdálkodni az értékvesztést amit elszenved.
Már ha ezt megadja neki egyáltalán, mert sokszor amikor a hajtott galléros tibi meglátja a wallis árajánlatát az első éves szervizre, akkor gyorsan lepörög előtte az élete hogy vagy ez vagy a lizingdíj és vesz egy pecsétet a szervízkönyvbe a hátsó bejáraton és nem is látták egymást, max. majd a sanyinál ledobják az olajat a nyáron, neki van aknája, addig meg csak leakciózzák a castrolt a madarasban.
Külföldön azt hiszed alaposabban karban vannak tartva az autók? 'szmé? Hans megveszi, Hans elolvassa a handelsbeschreibungot, oda le van írva, hogy bitte dreizig tausend kilóméter oder szervízlampe leuchtet szervíz pöfpöf bitte, hát akkor ő ezt szépen megvárja. pontosabban meg sem várja, majd a szervíz szól neki szép pöcsétes levélben, hogy eljött az idő meginni egy ezer eurós kávét a szervízben.
olyan élőmunka árakkal, meg olyan óradíjakkal szerinted évente betologatják ledobatni a 0w30-at hogy majd takar sikidimnek 4 év múlva, meg kovács józsinak 8 év múlva schaffhausen legyen a technika?
-
válasz
Remekelek28 #117528 üzenetére
a céges autókat nem cégek vezetik, hanem emberek. ezek közül is van aki vigyáz rá, mint ha a sajátja lenne és van aki a sajátjára sem vigyázna, ahogy a cégesre sem.
legalábbis anno nálunk így volt: az autó heti kétszer takarítva. szerviz 15 ezrenkénk, valami kigyulladt akkor még aznap elvitte az assistance.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Remekelek28 #117533 üzenetére
ha magánkézben van egy autó, akkor megnyugodhatsz, hogy amíg garanciás, addig tuti hogy a gyári intervallum (aka. szinte biztosan három év) szerint kapja a szervizt, még hozzá márkaszervizben, az ismert kétes minőségben.
de még valószínűbb, hogy az első tulaj ezzel a jó szokásával ki is tart addig amíg el nem adja 5-7 évesen, neki mindegy, addig nem fog gondot okozni, aztán meg szívjon vele a következő tulaj.
amúgy a 4 újszerű személygépjárművet nem vitted eredetvizsgára, hogy azt sem tudod mit néznek meg ott? mert az óraállást biztos nem.
-
lenox
veterán
válasz
Remekelek28 #117500 üzenetére
Amugy itt a kalkulatorban mit jelent a magyar regisztracio kezdeti idopontja? Most tudom ugy regisztralni, hogy a kezdeti idopont 2010 pl?
-
Dani_kp
addikt
válasz
Remekelek28 #117525 üzenetére
Azért cégek között is van különbség
...én simán bevállalnék, ha lenne rá pénzem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117523 üzenetére
cégautóknak nagy százalékának nem nagyon ültk a hátsó ülésén, és az anyóson is ritkán.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Remekelek28 #117518 üzenetére
ismerősömnek 12éves 40et futott pólója úgy nézki, mintha kutyák lakták volna évekig. csak sérült elem van szegény autón. hátramenetben néha felcseréli a gázt meg a féket, stb. külsőre 400e van benne, de első tulajos 40es. közben nem egy 300at futott autót ismerek, amit simán megennék, hogy 30as.
utóbbi lesz még 150ezerrel hahun szervözkönyvvel
nekem saját esetem. 68nál vittem szakszervizbe, hogy kérek olajcserét, mert ideje van. kiszámlázták,pecsételtek, majd pár ezerrel később szerelőm kiszúrta, hogy még a gyári olajleeresztő-csavar és a gyári olajszűrője van. nomeg nem kéne 2e km alatt koromfeketének lennie az olajnak egy benyás autón.
érdekes, mióta ott állok az olajcserénél a 10ezres olajak szőkén jönnek le. namost, akkor mennyit ér a szervizkönyv?
-
Gergőke88
addikt
válasz
Remekelek28 #117518 üzenetére
Szerinted mennyi ido es koltseg egy uj valtoszoknya?
-
roberto211
őstag
válasz
Remekelek28 #117515 üzenetére
Szerviztortenet leginkabb ,rögzített km állások ,stb stb.
Illetve ha jól tudom akk nem tudjak mindenhol átírni a km állást es ha nagyon alaposan atnezik szervizbe kibukhat de ebbe nem vagyok biztos.
Amúgy én sz@rnék rá a km-re. Ne km-t vegyél. Pont ezért tekerik vissza a nepperek mert a sok okos ugy megy oda hogy 20 eves autónál ne legyen több 100e km nel kicsit túlozva. Én speciel bele se néztem az órába mikor vettem kocsit csak mikor mar hazahoztam. De még muterénál sem. 9 eves 130e km. Kb ez a reális, átlag magyar meg ugyanezt varja el 15 eves autótól. Ezért keresnek jól a nepperek.
Faterom 260e km-el vette a sedane 2-es meganet es ossz vissz annyi volt h kéziféknek vmelyik alkatrészét cserélni kellett.
-
roberto211
őstag
válasz
Remekelek28 #117512 üzenetére
Nem kötelező ,de viheted ha akarod.
Magyar autóknál kérik.
-
roberto211
őstag
válasz
Remekelek28 #117503 üzenetére
Eredetvizsgara kevés külföldi kocsi megy. ...
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Remekelek28 #117506 üzenetére
No offense, de értetted mit írtam?
Ha lefoglalózol egy autót, mert ezt mondtad, akkor a regadó számításhoz szükséges adatait nyilván tudod (köbcenti, évjárat, EURO?), ebből pedig tudod mennyit kell fizetned. -
Kornel
veterán
válasz
Remekelek28 #117506 üzenetére
Foglalot vissza nem fogod kapni.
-
Kornel
veterán
válasz
Remekelek28 #117503 üzenetére
Eredetvizsgan a kulfoldi tekergetes
Vicces.
Csak halkan jegyzem meg, hogy egy jo allapotu, keveset futott, makulatlan auto kint sem olcsobb semmivel, ott sem hulyek.
Persze egy sokat futott mar nyilvan olcsobb, ez adja a hasznot a neppereknek, a sokat futott olcsobb ara es a visszatekert keveset futott ara kozti kulonbseg. -
nagyúr
válasz
Ha már foglalózol, akkor tudod a szükséges adatokat, ergo tudod forintra mennyi lesz a regadó.
(#117502) kornelka
Mert aztán ha itthonnepperhezeladásra kerül egy autó, az nem tekert?!(#117503) Remekelek28
Ez plusz pont, de garanciát nem jelent. Simán lehet ezzel is játszani, nem rég vki leírta. -
szőröscica
addikt
válasz
Ez nem euro5-ös motor.
-
-v-
addikt
válasz
Remekelek28 #117494 üzenetére
Teljesítményre nem, köbcenti, életkor meg környezetvédelmi besorolás számít.
(#117497) Remekelek28: minél újabb, annál több a regadó
-
nagyúr
válasz
Remekelek28 #117494 üzenetére
Nem fogyasztásra, hanem ahogy írták is, a környezetvédelmi besorolás számít.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Remekelek28 #117490 üzenetére
Euro besorolas. Az 1.6 sokkal korszerubb. Dpf is van benne.
-
-v-
addikt
válasz
Remekelek28 #117490 üzenetére
Gondolom az újabbnak jobb a környezetvédelmi besorolása, azért
-
válasz
Remekelek28 #117447 üzenetére
kérdés miylen rendszám van rajta
ha pl. a piros német (és még érvényes), akkor megkérheted hogy vezesse el hozzád ő
de ha valami lejárt műszakis, lejárt rendszámos a verda, akkor csak p rendszámmal vagy trailerrel tudod mozgatnién úgy tudom ezeknél a külföldi autós adásvételeknél mindig az eredeti külföldi eladó nevére hamisított adásvételikkel variálnak
ha ezt bevállalod, te is tovább tudod adni hasonló módon, bár szerintem ez közokirathamisítása szabályos az lenne hogy a nevedre forgalomba helyezed és úgy adod el, csakhát az drága
-
whited
addikt
válasz
Remekelek28 #117447 üzenetére
tudtommal most már megvan, hogy ha megveszel kint 1 kocsit, X időn belül forgalomba kell helyezni
-
!Overdose!
őstag
válasz
Remekelek28 #117444 üzenetére
Azért írja ki az alvázszámot, hogy utána tudj nézni a felszereltségének, előéletének.
-
whited
addikt
válasz
Remekelek28 #117444 üzenetére
hozd haza próbával, vagy veszel rá ideiglenest, itthon meg a német papírral továbbadod
TheChos3nOne Nem olvastam végig minden hsz-d, de esetleg C merci nem járható út ?
-
aero.
veterán
válasz
Remekelek28 #112464 üzenetére
Ott is csak a 90 lovasban nincs benne, a többiben kell.
De például mezei 2005-ös Audi A4 szívó 1.6-ban is van.
-
kenguru99
senior tag
válasz
"Egy valamit nem dijazok az europai dizelekbe a kettős lendkerék."
A benzinesek nagy része is kettőstömegűvel szerelt manapság.
-
Integrale
veterán
válasz
Alacsonyabb zajszint, alacsonyabb fogyasztás, jobb teljesítmény.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Remekelek28 #112461 üzenetére
az Opel (is) a sajat markaneven hivja a dizeleit, mindegyik commonrail-e CDTI neven fut, fuggetlenul attol, hogy a Fiat vagy Isuzu eredetu az
a DTI az nem commonrail rendszeru dizel, azert mas a neve
VW-nel nem geciztek ezzel sokat, ott minden direktbefecsis dizel TDI neven fut, ha adagolos, ha PD, ha CR rendszeru, nem szamit
-
Integrale
veterán
válasz
Remekelek28 #112461 üzenetére
Ki és a Hyundai egy kutya, i30=Ceed stb.
1997 a JTD, a többi közös nyomócsöves mind utána jött.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Remekelek28 #112454 üzenetére
a JTD-k a legjobbak (termeszetesen
)
90-s evek kozepei fejlesztes, es minden gyarto atvette mara a technologiajat, ilyen-olyan sikerrel
de az 1.7CDTI az Opel-kben Isuzu
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Remekelek28 #112454 üzenetére
Passz, max Suzukiban vagyok otthon
A G Astra /1,4/ 5 ajtós verzióban még tetszik, egy 5-600k-s árban érdemes ebbe fektetni, vagy felejtős. Annyira vegyes a kép amit olvastam. Focus és G Astra az ami tetszik.
-
roberto211
őstag
válasz
Remekelek28 #112433 üzenetére
Ja ha ő ad számlát az mas de abba nem biztos belemegy magátol.
Amugy ha az o számláját adja neha lósz@rt nem er mert azt ír rá amit akar.
Amúgy igen. Általában a NAV.
-
válasz
Remekelek28 #112431 üzenetére
Ezt inkább a jogi topikban tedd fel!
-
roberto211
őstag
válasz
Remekelek28 #112431 üzenetére
Számlát nem hiszem h mutat mert akkor meglátod h mennyi árrés van a két ár között azaz az Ő szerelői alkatreszárai és a te azaz magánszemély bruttó árai között.
Max annyit hogy mutassa meg a régi alkatrészeket.Sokmindent nem tudsz tenni. Csak annyit hogy nem viszed többet oda..
-
válasz
Remekelek28 #111345 üzenetére
6.éve van meg nekik, asszem valami 20k km-rel vették 1 évesen szalonból, és most 170k+. Cég szervizeli de a kötelezőkön kívül nem nagyon volt miért hordani.
-
válasz
Remekelek28 #111339 üzenetére
A kia cee'd Egyesmerősnél (sajnos 2010 előtti) hosszú évek óta teszi a dolgát minden hiba nélkül. Szeged-Kecskemét-Bp oda vissza heti szinten.
A start-stop rendszerek erre vannak tervezve, és sok modellnél kikapcsolhatók -igaz csak két indítás között- a z autó fedélzeti számítógépéből.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest