- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
Még 5 nap Én már vártam erre nemtom hányszor 5 napot, kíváncsi leszek a mennyi az annyira, de annyira
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
dzz
aktív tag
válasz Grga_Pitic #81703 üzenetére
Sajnos én is ettől tartok Illetve a minta fotók alapján nem olyan rossz lehet, de félek, hogy az ár/érték arányt nem találják el.
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
roonin
tag
Ez alapján nem tűnik rossznak, sőt. Árat 5-600Eur környékén láttam rebesgetni. Meglátjuk...
-
MrChris
nagyúr
válasz Grga_Pitic #81707 üzenetére
Kéminták alapján 500$-ért elkapkodják. Ezen gyutávon baromi drága alternatívák vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz MrChris #81700 üzenetére
Szerintem tök érthető, hogy ha eddig FF -et (kisfilm) használt, akkor szokatlan számára a látószög és (amit nem írt, de szerintem erősen köze van a "szokatlan" érzéshez) a keresőkép M4/3-on.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #81709 üzenetére
Igen. Első felindulásomban ragadtam billentyűzetet és lehet nem sikerült érthetőre megfogalmaznom.
Természetesen mindettől függetlenül igen szép képet készít a kis masina. A fehéregyensúly-t kell még rendesen eltalálnom.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz MrChris #81708 üzenetére
Szerintem kábé 500 dollár a fájdalomküszöb. Mire ideér, vélhetően 190 ezer Ft lesz, mint a Laowa 15mm a Fotoplusnál (de az amazon.de-n is 600+ EUR). Pont ennyi az Oly 9-18 is, de azt akcióban, vagy használtan akár 2/3 árban meg lehet csípni.
Az új Pana 8-18mm ugyan kétszer ennyi (1200 euró körül előrendelhető néhány helyen), de egy ilyen átfogású UWA zoom sokkal jobban kihasználható, és időjárásálló (+van AF, de ezen a gyútávon mindegy), az 1 EV veszteség pedig nem nagy gond, ha nem csillagozol. APS-C-re a Samy 12/2 400 euró alatt van, és rendszeresen szokták akciózni is.
De hamarosan még több infó lesz, hogy melyik mire képes. -
Studi
veterán
válasz Grga_Pitic #81711 üzenetére
Mi több 600 EUR + posta körül Európából lehet Pana 7-14-et is szerezni, újonnan. Tudom, zoom, meg egy fényérték, meg nagyobb, de azért az se rossz alternatíva.
-
SidCorky
őstag
A G7-ben van írásvédelem? A memóriakártyán nincs áttolva a pöcök, de pc-re dugva csak másolni tudok, törölni nem, f.gépen belül pedig engedi törölni
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
eeXaa
addikt
Haliho. Van a GM1 ben manuál videó mód?
-
eeXaa
addikt
válasz Grga_Pitic #81718 üzenetére
Ok. Köszi.. az nem probléma..
...neked van gm1 ed?[ Szerkesztve ]
-
bendefeco
tag
Sziasztok,
Készült egy újabb videó, remélem ez már jobban tetszik
https://www.youtube.com/watch?v=LzWTGz-E9K0
-
Muerte68
addikt
válasz bendefeco #81724 üzenetére
igen a link gomb használatára sokkal egyszerűbb.
Amúgy nem vagyok videós de a snittek nekem is kapkodós összecsapotnak tűnik a stílus is elég vegyes a vágásoknál+sokszor be van égve.Szerintem rövidek is a snittek-de nem vagyok profi mint mondtam.amúgy fölös két helyre egyszerre ugyanazt linkelni elég nagy az átfedés a topic látogatói között
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
eeXaa
addikt
válasz bendefeco #81724 üzenetére
"A vágásokat próbáltam a hanganyaggal szinkronban összehozni," ...gondoltam erre is, de sztem csak kis részben sikerült.. jja.. rövidek a snittek, és ráadásul a legtöbb egyforma hoszuságú... a vágások meg fejbevágóan gyorsak...
...a linked rakd be a link szekcióba amikor szerkeszted a szöveget. -
bendefeco
tag
Köszönöm a véleményed.
Mások pont az ellenkezőjét mondják, pl legyen egyforma hosszú vágás, dinamikusabb úgy a videó.
Ha hosszabbak a snittek elképzelhető, hogy unalmassá válik (a nem történik benne semmi miatt)
Nyilván nem tökéletes akit készítettem és sokat kell még tanulnom. Egyelőre csak hobbi szinten foglalkozok ezzel is mint a fotózással.
-
félisten
Sziasztok!
Egy Pana GX7 vajon milyen fókuszálási sebességet tud a régi 4/3-os Olympus objektívekkel?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Muerte68
addikt
Van aki használt ilyet adapterrel a fókuszrendszer közti külömbség az oka asszem-de vannak hozzáértőbbek nálam-az biztos hogy működik az af adapterrel csak lassú.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
-
Balinov
titán
Heten vegul megjott a vattauj O40-150R, ma voltunk kint tengerparton, gondoltam, jo apropo kiprobalni. Vera meglatta, reakcio: de miert nem fekete, hamar az EM5 is fekete...nagyon elut Mondom, az ezust volt leakciozva a husveti amazon akcioba, fekete 100-al tobb lett volna...jajoakkor..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
t.imi
addikt
válasz Muerte68 #81733 üzenetére
Nekem gx80 van. Használtam 35mm makróval és egy 70-300-al. Makróval sem tépte ki a kezemből a forgatónyomaték, de a 70-300-nál verőfenyben néha azon agyaltam, hogy vissza tolom a helyére az egészet. Csak a váz miatt nem tettem meg. Csak nyugis témákra tudom elképzelni.
A 14-54-el tűrhető az AF sebesség, nem tudom ki írta. -
félisten
-
zool1
őstag
Üdv!
Olympus 12-100 f4-es obiról van valakinek bármilyen tapasztalata? Illetve tervezem, em1 vs em5mk2 beszerzését is. Most még csak nézelődök! -
henny
csendes tag
válasz Monya78 #81119 üzenetére
Nagyon tetszik. Nekem is Oly-m van E-M10..a gépen állítottad be ezt az összefűzés dolgot ? Vagy utólag csináltad a kész képekből ?
"A fényképezőgép a munkaeszközöm. Általa adok értelmet mindannak, ami körülvesz." /André Kertész/ | "A képek ott vannak, csak meg kell őket örökíteni." /Robert Capa/
-
Studi
veterán
Nem lassú az objektív.
Egész más rendszert használ a régi DSLR vonal, ami más típusú mozgást vár az objektívtől, és ehhez más vezérlőutasításokat ad. Ez a fázisdetektálás alapú élességállítás, röviden PDAF. Ilyenkor a tükörrön átjut valamennyi fény, amit kisebb segédtükrök jellemzően a tükörakna alján levő érzékelőkre juttatnak, és ott történik az AF vezérlése.
Az élőképes DSLR vázak megjelenésével vált szükségessé, hogy ettől eltérően is tudjanak élességet állítani. Ugyanis amikor élőkép van, akkor a tükör fel van csapva, nem tud fény jutni az AF pontokra. (kivétel persze a Sony SLT rendszer, ami más ötleten alapul). Ekkor kezdett dolgozni az Oly és a Pana az addig kompaktoknál használt kontrasztérzékeléses AF (CDAF) adaptálásán. Ennek a támogatása néhány objektívben meg is jelent, egész konkrétan 3 Panasonic (25/1.4, 14-50/3.8-5.6, 14-150), és 6 Olympus (25/2.8, 9-18, 14-42, 14-54/II, 40-150/4-5.6, 70-300) üvegekkel érdemes próbálkozni, ezek tudnak jobb sebességet produkálni.
Igazából látszik, hogy mindegyiknek van elég jól használható mikrós alternatívája manapság. Amire azt mondom, hogy talán érdemes, az a 9-18, mert a régit most 60 körül lehet használtan fogni, az új majdnem a duplája. És a 14-54 második verziója. Ez utóbbi 50-55 körül szokott felbukkanni, és egy csodálatos objektív. Méretét tekintve sajnos elég nagy a mikrós vázra, de a legjobb alternatívája fényerőben a 12-40, ami árban háromszorosa kb. Fontos, hogy csak az obi második (kék csíkos) verziója jó CDAF használatához.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszi a választ.
Pont egy 14-54 II-re vadászom, és van egy első verziós 40-150 3.5-4.5 lencsém, aminek a képminősége számomra elegendő az E-500-on, csak a stabi hiánya miatt sok a bemozdulás.Emiatt elgondolkodtam új vázon, és akkor már 16Mpixeles MILC vonalon keresek. Itt pedig az E-M1 lenne csak megfelelő a mérete miatt, vagy a Panasonic G, vagy GH vonal. Az e-M1 ára és a G6 / GH3 stabi hiánya miatt b.) tervként jön szóba a GX7. Persze, ez is kompromisszum fogásban, és lehet, hogy akkor már jobb lenne egy E-M5, majd utána olvasok. Szóval még nincs kiszemelt préda, de a lényeg a minimál áras újrahasznosítása az olcsó-és-viszonylag-jó 4/3 lencséknek stabival és jó fogással.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Studi
veterán
A régi 40-150 nem jó, csak az újabb verziójával érdemes foglalkozni m43 vázakon.
E-M1 megint más kávéház. Annak a szenzorára pakoltak PDAF pontokat, és emiatt teljeskörűen, és jó sebességgel tudja kezelni a régi obikat. Sajnos csak arra, pedig a GH vonal, meg az E-M5 is elbírná, van még pár jó obi a régi rendszerben.
-
nesa
veterán
Urak van egy Epl 1 gépem elkezdett rajta szarozni a beépített vaku, most már nem is villan, szerintem a villanócső kiment, vettem hozzá egy FL LM1 kis vakut és nem csinál semmit,most 2 dolgot gondolok vagy elszart a váz, vagy ezt a vakut egyszerűen nem kezeli.
Ötlet valakinek? -
Muerte68
addikt
lehet hogy nem kezeli nekem a pl1-esem sem kezelte a pm1 vakuját más a papucs érintkezője
ezekhez volt egy régebbi külső vaku azzal működik.[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Nem kezeli Sajnos két generációja van az AP portnak, a PL1-en még az első van.
-
un2112
tag
válasz Grga_Pitic #81711 üzenetére
Elindult az előrendelés a Laowa 7.5-re.
Hát fuck. Nekem ez túl drága Az 500 dollár volt a határ, ez viszont 500 font.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest