Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#22001) Schanyee válasza ati3x (#21999) üzenetére


Schanyee
(senior tag)

Én a hétvégén most használtam egy Canon 1100D-t és beltéren annyi front back fókuszálást csinált (nem tudom ez e a hivatalos neve), hogy annál kb minden gyorsabb. Mondjuk kültéren azzal sincs gond, nekem a Pana G3 gyorsabbnak érződik, de ez teljesen szubjektív. Meg a canon-nál ott volt pár zavaró tényező, amik régen mikor csak azt ismertem, nem is zavartak, bőven jónak gondoltam, most meg kb menekültem tőle. Amikor vettem akkor a kettő árban pont ugyanott volt, néha a Canon színei meg a dinamikatartománya jobban tetszik, de önmagában a Panával sincs különösebb gondom ezeknél és a többiben meg behozhatatlan az előnye.

(#22002) jmakk válasza arn (#22000) üzenetére


jmakk
(őstag)

Pl. a tükrös olyat se tud, mint amit ma délután lőttem a GH2-vel. Csoportkép 5 személlyel. Az arcfelismerő befogta mind az 5 arcot és az élességet úgy helyezi el, hogy kb. minden arc éles legyen.

[ Szerkesztve ]

(#22003) julius75 válasza ati3x (#21999) üzenetére


julius75
(fanatikus tag)

Több is. Ismeretségnek hála viszonylag több időt (a bolti fogdosáshoz képest) tölthettem e-pl5, omd, g5, társaságában, és szinte mind hozza "belépő" tükrösök af sebességét, (d7000 volt nálam előtte, ehhez viszonyítom). Végül a gh3-at vettem, de állítom: minimális esetben bizonytalankodik, téveszteni nálam még nem tévesztett, és szerintem nagyon gyors. Persze vannak helyzetek (téma és fény kombinációja), amikor akár másfél, vagy kétszer is lassabb tud lenni mint a megszokott, de ez maximum 1-2 százalékban igaz.

(#22004) philoxenia válasza jmakk (#22002) üzenetére


philoxenia
(MODERÁTOR)

Na ne... Ezt bármikor megcsinálom én is, ha az arcok megfelelően egy síkban vannak, de ha nem, rekeszelni kell egyszerűen....

'65-ben születtem... Így velem csak megtörtént, Te viszont olvastál róla.... ;) Tanulom a toleranciát....

(#22005) .mf válasza Marseille199 (#21968) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Sajnos volt Leica, nincs Leica :(
Nagymamám mondta, hogy nagynéném már régesrég lecsapott rá... csak azt remélem, hogy nem kótyavetyélte el.

(#22006) Sza_Sa válasza julius75 (#22003) üzenetére


Sza_Sa
(senior tag)

Te vagy az én emberem, milyen a g5? Tudom, gyengébb minta a gh3-ad, de mennyire elfogadható minőségileg?

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#22007) julius75 válasza Sza_Sa (#22006) üzenetére


julius75
(fanatikus tag)

Annyira, hogy ha nem lett volna év vége (kellett a költség is), azt vettem volna. Amikor én néztem, november végén, még 205 ezer volt a váz, most 150 alatt megvehető. Tényleg gyors, kellemesen fogható, ami részemről nagyon fontos, elektronikus zár (milyen hasznos is az!), jó kereső ill. lcd, (persze van ennél jobb), és mégis viszonylag pici. Amennyiért most árulják, szerintem a legjobb választás. Hangsúlyozom: szerintem.

Pont a kérdésedre nem válaszoltam.... én 520-ért vettem a gh3 + 14-140 párost. Na amennyivel drágább, annyival nem jobb, nyugodj meg.

[ Szerkesztve ]

(#22008) Sza_Sa válasza julius75 (#22007) üzenetére


Sza_Sa
(senior tag)

Az ára most érte el azt a szintet amit szerintem tényleg ér. Jó lenne megfogdosni, de sajna Győrben nincs egy db sem. Most ezen és egy d7000-en agyalok, a d7k sok szempontból jobb lenne, de sajnos a fókuszproblémáktól nagyon fázom. A panánál meg a jpeg nem valami acélos, na meg a szenzor sem a legjobb, bár az szerintem már azért vállalható minőség.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#22009) Mhamster válasza ati3x (#21996) üzenetére


Mhamster
(tag)

Én az E-P1 után, amit eladtam, sikeresen szert tettem egy 650D-re, és eladás-használat között hezitálva végül is úgy döntöttem, hogy egyelőre megtartom. Előtte egy 50D volt, és bár most a kitobival nem túl acélos a fókuszsebesség, azért még így is hozza azt a sebességet mint a milcek (mondjuk ez szégyen is lenne ha nem), de Nekem pontos is.
Egy 10-22 meg valami fix obi kell rá, de hogy 35 v 50 és hogy milyen, azt még az idő eldönti. Meg hát erre tényleg vehetek valami vakurendszert is, van értelme. Mondjuk én mindig is jobban szerettem tükrössel fényképezni, bár egy x1pro azért elférne még mellé :) (vagy ha jó lesz akkor a jövendőbeli E-P5)

[ Szerkesztve ]

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#22010) julius75 válasza Sza_Sa (#22008) üzenetére


julius75
(fanatikus tag)

Távol álljon tőlem, hogy bárkit bármire rábeszéljek, attól meg pláne, hogy dslr viszonylatban hasonlítsak. Vannak nálam sokkal tapasztaltabbak ez ügyben, de nekem a d7000 már nagyon nehéz. Nem szeretném egész nap cipelni. Két külön kategória, nehéz rendesen összevetni. Végy kézbe egy g5 vázat, mert képek, illetve más véleményei alapján nem lehet dönteni.

(#22011) jmakk válasza philoxenia (#22004) üzenetére


jmakk
(őstag)

Nem csoda ez a szolgáltatás, de pl. gyenge fényben, ISO maximum környékén, nyitott rekesszel, még éppen elfogadható záridőnél inkább nem rekeszelnék. Egyébként nézhetjük úgy is a dolgokat, hogy nem kellenek ezek a fícsörök és vehetjük totál extrémre is a kérdést. Akkor minek az AF? Sok gyakorlással az is elég jó hatékonysággal kiváltható.

(#22012) Sza_Sa válasza julius75 (#22010) üzenetére


Sza_Sa
(senior tag)

Persze, nekem is az lenne a legjobb. A d7000 már megvolt (saját gépként). A kisebb méret azért engem is csábít, na meg nem futnék bele még egyszer egy fókusz problémába.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#22013) arn válasza Sza_Sa (#22012) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

A g5 kisebb mint gondoltam - nezd meg szvsz pesten vagy becsben.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22014) Szulita28 válasza julius75 (#22007) üzenetére


Szulita28
(senior tag)

Nem csak szerinted ;)

(#22015) sphe válasza ati3x (#21999) üzenetére


sphe
(senior tag)

(#22016) sphe válasza philoxenia (#22004) üzenetére


sphe
(senior tag)

Itt talán az arcfelismerő funkció többessége a lényegi plusz többlet, mert a canon AF-je jmakk kolléga valós tapasztalatai szerint sokat tévesztett és ezért van szükség pl arcfelismerő AF összehasonlításra, illetve ezzel a kiemelt példával szerette volna éreztetni azokat a többlet apróságokat, melyek kellemesek egy m4/3 gépben általában? (jó hosszú kérdés lett :) )

[ Szerkesztve ]

(#22017) Sza_Sa válasza arn (#22013) üzenetére


Sza_Sa
(senior tag)

Az em5-től viszont nagyobb, már csak az a kérdés hogy mennyivel silányabb a sok műanyag miatt? Mert fogásra már nekem elég lenne, az ára meg több, mint barátságos.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#22018) arn válasza Sza_Sa (#22017) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

Szvsz jo minosegerzetre, a markolat gumis, az ergonomia remek, de ebben jobbak szoktak lenni a panak. Inkabb funkcionalis dbnak tunt, nem olyan szexi, mint az em5. A fotok miatt nagyobbnak gondoltam, de nagyon em5 koruli, mas aranyokkal, kevesbe hat komolyan a zsugoritott "slr". Ar/ertekben nem ketseges melyik jobb vetel - bar ha mar egyszer bebuktad az em5 arat... :D

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22019) arn


arn
(PH! nagyúr)

Ezen a jo, 115+fa aron amugy vett mar vki? Azaz ar tenyleg elgondolkoztato egy ilyen vazert...

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22020) tothl válasza ati3x (#21999) üzenetére


tothl
(PH! addikt)

A nikon 1 rendszer fokuszat ajanlom probald ki egy media marktban......

(#22021) arn


arn
(PH! nagyúr)

Egy jo leiras, hogy miert nem hasznalhato minden esetben az electronic shutter. [link]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22022) Parci válasza arn (#22021) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

legalábbis a panáé, mert a nikon rendesen megcsinálta a nikon 1-nél...

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#22023) arn válasza Parci (#22022) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

ez nem kiolvasasi sebesseg fuggo? ott minden zaridonel frankon mukodik, mindenfele limitacio nelkul? ez az aptina szenzornak koszonheto amugy? legalabbis megcsinalhatnak az slrnel is liveviewhoz.

tyu, itt eleg fincsi dolgokat irnak.

What’s the difference between these modes? With the mechanical and standard electronic shutter, you’ll be limited to a maximum shooting rate of 5 fps. In high-speed electronic shutter mode, you can shoot 10, 30 or even 60 fps. The mechanical shutter produces an audible sound when the camera captures an image, while the electronic shutter does not (you can set the camera to make a faux shutter sound if you prefer). The biggest advantage of the mechanical shutter is that it will sync with the SB-N5 speedlight at 1/250s, while the electronic shutter can only sync at 1/60s. The advantages of the standard electronic shutter is that it is silent, and that it allows for a fastest shutter speed of 1/16,000s (compared to 1/4000s with the mechanical shutter). That could be very useful at golf tournaments! The high-speed electronic shutter is interesting, but it does come with some limitations. Face-detection AF is disabled when you use the high-speed electronic shutter. In addition, if you set the frame rate to 30fps or higher, focus and exposure are locked based on the initial frame in your image series. For me, I tend to like the reassuring “click” produced by the mechanical shutter, but its nice to have the option of the silent shutter, too.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22024) TayRol


TayRol
(PH! nagyúr)

srácok, van valakinek X10-e és BP-i lakos? ki szeretnék próbálni egy gépet, gondolkozom hogy az EPL1+20/1.7+14-45 kombót lecserélem rá. meghálálnám egy csatos bambival.:)

(#22025) :AMF: válasza Parci (#21998) üzenetére


:AMF:
(senior tag)

a silver efex és a color efex is képes arra, hogy az eredeti képpel dolgozzon (tehát gondolom a viveza is). ez esetben (ha jól tévedek) nem csinálnak külön tif fájlokat, hanem az eredeti raw-ot használják. az a feltétele, hogy a collection létrehozásánál ne legyen bepipálva a make virtual copy, tehát az eredeti raw kerüljön a LR-ba.

homályosak az emlékeim ezügyben, régen próbáltam. én szeretem ezt a tif-es megoldást, a tif-el még tudok butáskodni photoshopban. mondjuk én egyszerre csak 20-50 képpel foglalkozok, nagyobb képmennyiség esetén valóban kényelmetlen és helyzabáló lehet ez a tif-es dolog. (bár a tif-eket a végén úgyis törlöm.)

csak a pöcök miatt gondoltam az x-es zoom-ot. de ha az nem fontos, akkor elég lehet a pana 45-150 is, ami még kisebb és olcsóbb. (gondolom ez váltja a 45-200-at.)

#22008 gyomordzsák: valaki írta itt korábban, hogy a g5 már egész jó jpg-et köpköd magából.

A kivétel erősíti a szabályt? │

(#22026) Parci válasza :AMF: (#22025) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

de hát hogy tudna az eredeti raw-val dolgozni? sztem nem tud. úgy értem, a változásokat menteni már tif-ben kell (és nekem ez a lényeg, a cnx-nél ugyanúgy egyetlen darab nef fájlod marad a végére, miközben az összes ilyen eszközt használhatod).

photoshopot én ezer éve nem használok, pontosan azóta, hogy van cnx. tök fölösleges, mindent meg tudok csinálni cnx-ben, egyedül a clone stamp határeset, de arra is van tool.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#22027) need válasza andersen10 (#21937) üzenetére


need
(PH! addikt)

Tetszik nekem ez a G5 és el is gondolkozok rajta... ;)

Csak 1 a baj...az én kezdődő Parkinson kóromnak nem lenne jó..hogy még stabilizátor se nem van.. ;]
Kíváncsi lennénk rá hogy melyik mennyi az a zár idő amit még kézbe +lehet fogni..!

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734

(#22028) ati3x válasza sphe (#22015) üzenetére


ati3x
(senior tag)

Jó, jó ez meggyőző... De amint látom, itt a 650D live view módban hasonlítják a G5-höz.. Nem mondom, a live view is jó, pláne kihajtható tapis kijelzővel.. De amikor "rendes" tehát "kukucskán" keresztül használod a 600 vagy 650D-t, akkor érzésemre bármilyen live view-es cuccot lealáz! Én erre gondoltam.. Ha lenne tükörrefis gépem, akkor az esetek többségében nem live view-et használnék.. :D

(#22029) Mr.Csizmás válasza ati3x (#22028) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

amíg van fény addig....

aztán kicsit sötétedik, és hopp van egy sötét alagutad a gép tetején, csak vonat nincs benne ;]

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Huawei P20, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#22030) Sza_Sa válasza ati3x (#22028) üzenetére


Sza_Sa
(senior tag)

Nehogy azt hidd. Nekem már volt egy két tükrös a birtokomban, többek között 7d és d7000 is, amelyek azért valljuk be, nem egy tesztkógazdaságos. kategória. Mégis meg merem/mertem lépni az m4/3 vonalat, mivel ezek az új vázak fókuszban simán felveszek a versenyt a pro vázakkal is, egyedül a követő fókusz gyengébb. Egyébként egy 650d-t simán aláznak. De a szopó nem a gyorsaságban van, bäszhattya a júzer a tükrös gyorsaságát, ha nem pont oda állít élességet ahová te szeretnéd.Már pedig elég sok ilyen esetről tudok. Ha nem tudod hogy mit keress simán nem veszed észre, maximum betudod az obi "lágyságának". Én már szenvedtem ilyennel, tudom értékelni ha a fókusz pontos. Márpedig a kontraszt alapú az esetek 99%-ban pontos, míg a fázis detektálásos (dslr) a technológiából adódóan marha pontos lenne, de a valós életben közel sem. Persze a 7d nálam is harapott, de ehhez kellett egy pro obi is. A 18-55 nem lesz az.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#22031) Gondwana válasza Sza_Sa (#22030) üzenetére


Gondwana
(PH! addikt)

(Velem is elő-elő fordul, hogy a 7D-vel 17-55-tel zoomin-focus-zoomout módon használva is fosok az izgalomtól, mert 3-ból csak 1x éles. Múltkor hülyén néztek rám, amikor ugyanott előkaptam a GH1+20mm-t, 95 felvételből talán egy volt homályos, de nem egyértelmű, hogy bemozdulás-e, vagy defocus)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#22032) Mercutio_ válasza Mhamster (#22009) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Amit a milc-ek, vagy amit az E-PL1, mert a kettő közt ég és föld a különbség :DDD

eeeaaa: Ha a panával anyázol az olyval dobálózni fogsz, eleve az, hogy sokkal nagyobb a fókuszpont mérete több szívást fog okozni.

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#22033) tuttomobli válasza sebgutkopf (#21994) üzenetére


tuttomobli
(újonc)

Üdv !

Nagyon köszönöm a segítséget ! A probléma megoldódott az ajánlott progival .
Jó fényeket !

(#22034) OPiiPO


OPiiPO
(őstag)

"Olympus EPL1, dobozában (14-150-es kitben volt szóval annak a doboza), fóliás kijelzővel, fekete színben, új állapotban garancia nélkül: 25e ft"
- ez az ár komoly lehet? Kompaktot nem kapni ennyiért . . .

Eladó: Yamaha MT220

(#22035) TayRol válasza OPiiPO (#22034) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

én hírdetem, és igen, komoly.

szerk: még ennél is olcsóbban szereztem, nem akarok rajta nyerészkedni. ja, és eladni akarom nem hírdetni.

[ Szerkesztve ]

(#22036) Messer22 válasza TayRol (#22035) üzenetére


Messer22
(senior tag)

HI

a következő lépcső meg az lesz, hogy az eladónak kell még + fizetnie, hogy valaki elvigye a cuccost? :W

Messer

(#22037) OPiiPO válasza TayRol (#22035) üzenetére


OPiiPO
(őstag)

Bocs, nem tudtam - csak az áron akadt fenn a szemem, ez mégiscsak egy Milc, egy jó fixet hozzá és suhi :)

Eladó: Yamaha MT220

(#22038) TayRol válasza OPiiPO (#22037) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

Semmi gond.:)
Feleségem is a 20-assal használta. Btw 14-42-vel olyan 60e körül megy az EPL1 használtan, szóval nem annyira "vérlázító" szerintem ez az ár.

Messer22: nem értem, ezt mire írtad...

[ Szerkesztve ]

(#22039) sphe válasza OPiiPO (#22034) üzenetére


sphe
(senior tag)

ok, de veszel hozzá egy mft obit amit 15-20 rongy alatt nem kapsz meg, és van egy kompaktnál batárabb nagyobb géped használt kompakt áron, de sokkal jobb képminőséggel. Jutányos ár

(#22040) OPiiPO válasza sphe (#22039) üzenetére


OPiiPO
(őstag)

pontosan, ez már az az ár, ami miatt nem látom létjogosultságát a csúcskompaktoknak

Eladó: Yamaha MT220

(#22041) sphe válasza OPiiPO (#22040) üzenetére


sphe
(senior tag)

hát... ha megnézed a még pár hsz-szel ezelőtt tegnap linkelt képeket, akkor rájössz, hogy egy 3.5 kezdő fényerejű zuiko optikával rendelkező e-pl1gyel szemben, vagy akár egy nex kittel szemben is, bizonyos aspektusokban, még igen. Az olympus xz2 fórumnál mutattam egy nagyon jó képet-példát ezzel kapcsolatban. :) Az már egy másik tészta, hogy valószínűleg én is mft-ben keresgélek, ha valamit akarok/akarnék egyáltalán.

(#22042) Marseille199 válasza .mf (#22005) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

És ő is fotózik? Ha nem, szerezd vissza :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#22043) k1csi válasza Sza_Sa (#22030) üzenetére


k1csi
(senior tag)

Mégis meg merem/mertem lépni az m4/3 vonalat, mivel ezek az új vázak fókuszban simán felveszek a versenyt a pro vázakkal is, egyedül a követő fókusz gyengébb. Egyébként egy 650d-t simán aláznak.

Ezt ennyire kategorikusan kijelenteni nem kicsit félrevezető. Persze a Canon hibrid meg a kontraszt AF-je esetén igaz és ez volt a videón is.
Viszont a tényleges fázis AF-ben csak a középső AF pontot használva számomra sokkal gyorsabb és megbízhatóbb az 550D-m (persze megfelelő USM-es obival) mint a GH2 bármelyik üveggel amivel csak használtam/próbáltam. Mindez természetesen fotóra.

Pl. nem éppen ideális fényviszonyok között próbáltam beázást lefotózni. GH2 + PL 25 1.4-el sehogy sem talált fókuszt (nem a legkontrasztosabb téma volt tény). 550D + 2.8-os obival elég gyorsan végeztem (AF segédfény nélkül).

Azaz még az sem feltétlen igaz, hogy csak a követő AF miatt jobb a DSLR. Mindegyik rendszernek megvan a saját előnye/hátránya. Ezt kiismerni persze nem kevés időt igényel (pl. DSLR-nél nem akkora és pont olyan a tényleges AF terület mint ami a keresőben jelölve van és ez részben üveg/fényerőfüggő is)
A GH2 esetén gyorsan/szabadon vállasztható fókusz az amit kiemelnék (meg videó alatt is használható AF, bár nem mondanám tökéletesnek).
Az 550D esetén viszont számomra a sokkal biztosabb AF és extrém körülmények között is található megoldások amik jobbak.

Persze lehet más lenne a véleményem, ha én is megégettem volna magam front/back fókuszos hibákkal, de bár több üveggel találkoztam az 550D esetén mint a GH2-vel, ez mégis elkerült.

[ Szerkesztve ]

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#22044) t72killer válasza k1csi (#22043) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lehet eretnek lesz belőlem a kijelentés miatt, de manuálisan is lehet fotózni :C . A D7000-emmel is előfordult, hogy hamarabb végeztem egy csapat kormoránnal (békésen üldögéltek egy fán) Liveview+MF élességállítással, minthogy végigvárjam a telekonverterezett 300-am tökölődését. Most az E-PL5-ön is egész jól boldogulok manuálban a 2.8/105-ös nikkorral, kifejezetten hasznos a sokszoros keresőnagyítás (bár 14x-esen eléggé ugrál a kép:().

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#22045) ati3x válasza t72killer (#22044) üzenetére


ati3x
(senior tag)

Jahát, ha valamilyen módon "stabilizálnák" a nagyított keresőképet, akkor elég király lenne.. Nem is értem, eddig miért nem csinálták meg valamelyik gépnél... Vagy csak én nem tudok róla?

(#22046) doktor úr válasza ati3x (#22045) üzenetére


doktor úr
(fanatikus tag)

Az IBIS erre is jó, nem?

(#22047) need válasza t72killer (#22044) üzenetére


need
(PH! addikt)

nem elég a 7x nagyítás...?
lentebb 1 kis kedves történet a manuális fotózástól..ami mondjuk el is vette a kedvemet..vagy is inkább 135 mm Sonnaral szeretek fotózni de ez a méret a vég..ennél tovább nem egyek..!

én nyáron mondjuk úgy hogy szívattam magamat..még pedig ekképpen..

Maga a fényképezés menete..
Hozzá valók Egy Olympus EPL1 fényképező gép egy M42 átalakító és egy 300 Tair objektív
Arra hamar rá jöttem hogy 10 m nem a legideálisabb na meg hol és hová van rekeszelve az objektív az sem mindegy.. az ideális legalább is amit én kitapasztaltam madarakra F/5.6, F/8, F/11 a holdra pedig F/11
Mint fentebb említettem a 10 m távolsággal voltak gondjaim így próbáltam az u. nevezett témához közelebb kerülni..ami nem más mint egy edény amiből a madarak isznak..!
Rendkívül türelem játék mivel nem tudni mikor jön a madár így készenlétben kellett állni..
Ahhoz hogy egy kép jó legyen ill nevezzük elfogathatónak a madár oda érkezése ott tartózkodása 3-5 mp tehát ez alatt kellett képet készíteni..de hogy a kép éles legyen legalább 7x nagyítás is kell..első lépésnek majd kézzel élesíteni..na most a Tair objektíveken ez alul van.. az sem volt mindegy hogy a téglalap alakú edény melyik részére szált le.. ha oda szált le ahová az előző madár akkor egyszerű volt én nem mondhattam meg nekik hogy most az edény első harmadán éles a fókusz oda kellene szállni..!Ha úgy számolom hogy 10 madár vagy 15 akkor ebből talán 1 max 2 lett olyan ami az elfogható kategória..!
A hold fotózással is csak addig volt gondom amíg rá nem jöttem a magam kis eszével hogy a hold fényes és ad elég fényt tehát itt a F/11 elég kellemes és csak a záridővel játszottam 1/125, 1/160,1/200 ez mondhatni egyszerűbb volt mint fent a madarak..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734

(#22048) t72killer válasza doktor úr (#22046) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én az állványra esküszöm:) Bár még kell találnom egy rögzítőkart, amivel a 105-ös nikkornál fogva tudom állványra csavarozni a rendszert. Vhogy nincs szívem a félkilós obival egy ilyen pici bajonettet terhelni.

#22047: Erre kéne valami élességcsapda funkció - illetve nem árt egy könnyebben kezelhető MF obi. Nem tudnak ilyet a pen vázak?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#22049) ati3x válasza t72killer (#22048) üzenetére


ati3x
(senior tag)

Állvány, meg manuál fókusz.. Tök jó.. Csak nem gyerekekhez.. Ugye van két rosszcsont kölök, és nem éppen egyszerű az e-pl1-el és 14-42-es kitobival értékelhető képet készíteni.. Szóval gondolkodom, hogy mi legyen.. Mindenképpen megtartom az e-pl1-et "rohangálósnak" és valami tükörrefist a kölkökhöz valamikor a jövőben.. Nikon d3200 vagy canon 600d-t.. Vagy ki tudja.. :D Esetleg egy omd-5?? :D

(#22050) MrChris válasza OPiiPO (#22037) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

inkább itt a hardveraprón vannak 95%-ban kicsit magas árak. 2 hónapja figyelem mert keresek gépet, de nagyjából változatlan kínálat változatlan árakon, miközben az újak árai zuhannak. Érdekes üzletpolitika, így ezeket a cuccokat szvsz. nem fogják eladni. Amiket én hírdettem 2 nap alatt elment.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.